• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Akcioni RPG-ovi

Started by ridiculus, 20-04-2016, 01:04:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

O, druže Neomeđeni, kad se jednom još više oneomeđite, pa stignete da odigrate Dark Souls III, radovaće vas da vidite da igra ima toliko divergentne krajeve da je apsolutno* nemoguće da sve vidite u jednom prelasku. Plus, ta igra je akcioni RPG pa ugodno vraćamo diskusiju u on topik tokove  :-| :-| :-| :-|

* Po aktuelnoj definiciji reči "apsolutno" koja znači otprilike: relativno malo verovatno.

neomedjeni

Još nisam stigao da završim ni keca, ne stajte mi na muku, druže Meho!!!  :cry:

Kad smo kod toga, kakav je orginalni Dark Souls po tom pitanju?

Meho Krljic

Pa, malo manje divergentan. Ako ne mrzite spojlere, evo detalja na wikiju:

http://darksouls.wikidot.com/ending

ridiculus

Danas, 31. avgusta 2016. godine, pušteno je u prodaju (Steam) specijalno izdanje igre Titan Quest pod nazivom Titan Quest: Anniversary Edition, kao proslava desetogodišnjice prvog izdanja. Evo šta izdavač THQ Nordic ima da kaže povodom toga: link. A evo šta je izmenjeno u ovom izdanju: link.

Ukratko, opcije za organizovanje mečeva i komunikaciju među igračima su modernizovane, ispravljeni bagovi, poboljšan balans i performanse na današnjim računarima (uključujući rezoluciju), i - možda najvažnije od svega - originalna igra i dodatak Immortal Throne su sada jedna igra! Svi koji su imali neku od verzija TQ-a dobiće novo izdanje besplatno, a oni koji nisu, moći će da ga kupe sa popustom od 75% prvih nedelju dana prodaje - što će reći, sa cenom od 5 evra.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

O, pa gospodski od strane Nordica, ja ovo, znači dobijam za dž. Nisam siguran ko će to kupiti, zapravo, ali lepo.

ridiculus

Odlična godina za akcione RP igre. Imamo Dark Soul 3; imamo Grim Dawn, koji formuli Dijabla dodaje istraživanje, zahvaljujući ručno pravljenim mapama; imamo Zombasite, koji toj istoj formuli dodaje strategiju i relacije među likovima na nivou Sim-ova; imamo Necropolis... a možda i ne :cry: ; a sad imamo i ovo reizdanje jedne klasične igre iz žanra.

neomedjeni

Moji sestrići obožavaju Titan Quest. Naravno, pre par godina, kada sam ja to igrao, bili su previše mali da bi išta zapravo mogli da razumeju, ali su voleli da beže od onih vrana s prve mape. Možda zbog njih kupim ovo novo izdanje, pošto sam onomad igrao slobodnjačko.

S druge strane, ovo je samo h&s, pa ipak bolje ne. Deci treba pružiti bolje uzore.  :lol:

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 01-09-2016, 08:32:08
Deci treba pružiti bolje uzore.  :lol:

Misliš da su dovoljno odrasli da krenu sa Dark Souls?  :-| :-| :-| :-|

neomedjeni

Ah, druže Meho, volim kad ste tako od sabajle... abuzivni.  :evil:

Zapravo sam planirao da krenem od Mysta.  :lol:

Meho Krljic

Mysta?? ZAŠTO MRZITE DECU, DRUŽE NEOMEĐENI????????!?!?!?!?!?  :cry: :cry: :cry: :cry:

ridiculus

Hteo je da kaže "Obduction".  :)

neomedjeni

Danas, ili zašto ih mrzim uopšteno?

neomedjeni

Koliko je ovaj žanr propao pokazuje činjenica da sam ja taj kome je zapalo da podiže temu sa druge strane podforuma. A učinio sam to kako bih dojavio vranovcima da stiže nova Viktorova ekspanzija.

http://www.gamebanshee.com/news/118627-victor-vran-fractured-worlds-trailer.html

ridiculus

Hajmo, a-rol-plejeri, ko je ovde igrao Dragon's Dogma?

Pitam jer su najavili - "oni", tj. Capcom - poslednju verziju, zvanu Dark Arisen, za konzole poslednje generacije. Do sada se igra mogla igrati na prethodnoj generaciji konzola i, od prošle godine, na Windowsu (link ka Stimu).

Za ljubitelje Dark Souls-a, ali ipak drugačije, i vrlo specifično. Otvoren svet inspirisan zapadnjačkom fantazijom, i vrlo brutalne, epske borbe. Takodje, neki misle da su pomagači jedan od najboljih primera veštačke inteligencije u igrama uopšte.

Meho Krljic

Da, mene je demo na PS3jci malko uplašio, ali ispostavilo se da je sama igra prilično dobra sa vrlo zadovoljavajućim RPG sadržajem.

ridiculus

Kada danas naletim na naziv fantazijske igre sa rečju "dragon" u nazivu, ili svemirske sa rečju "star", u meni se budi nagon za destrukcijom...naslova. (Ovo bi se moglo trejdmarkovati!)

Srećom, naslov je najmanje bitan deo ovde.

Meho Krljic

Titan Quest dobio novu ekspanziju... 11 godina posle izlaska  :lol: :lol: :lol: :lol:

http://store.steampowered.com/app/741350/Titan_Quest_Ragnark/

Meho Krljic

Tex Murphy

Зар он није у затвору на неколико деценија?!?!?! И зар се икад бавио прављењем игара?!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

дејан

Quote from: Brock Landers on 13-02-2018, 13:14:13
Зар он није у затвору на неколико деценија?!?!?! И зар се икад бавио прављењем игара?!
то сам и ја хтео да питам ал сам се уздржавао!!!! хвала харвестере!!!
...barcode never lies
FLA

Tex Murphy

Што каже колега Крљић, служимо народу!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Ghost of a Tale je akcioni RPG sa mišem u glavnoj ulozi koga je napravio jedan čovek. A taj čovek je režiser Lionel Gallat, a koji je režirao Despicable me. Ovo mu je prva igra ikad. I još kažu da nije rđava.

https://youtu.be/4z2TSKzn-IA

Meho Krljic

Torčlajt 2 stiže na konzole u Septembru, a do tada možda i izigram Diablo III na Switchu do dovoljne mere da pređem na ovo.  :lol: :lol: :lol:

Meho Krljic

Meho Krljic

Torchlight 3: The big interview   

Robert Prčiz intervjuiše Tajlera Tompsona.