• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PlayStation 1, 2, 3, 4, Vita, itd.

Started by ridiculus, 24-07-2016, 22:27:46

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dark horse

Teško da su mogli da iskoriste originalne teksture od pre 20 i da ih samo prebace na bolju rezoluciju, već su morali da prave sve ponovo, sa mnogo više detalja. I napravili su odličan posao, pošto obe igre izgledaju jako savremeno!!
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Ne tvrdim da su koristili iste teksture, naravno, ali i arhitektura sveta i mehanka i pravila su identična. Kontrole su malo unapređene i to je to. ovo je bliže originalnom SotC nego što je Demon's Souls blizak originalu a ja te dve igre skoro ne razlikujem  :lol:

Petronije

Znam za SoC naravno, ali mislim da je to bossrush igra ako se ne varam? Ja sam zato i batalio Sekiro, jer skoro i da nema sadržaja između bossova kasnije. Nekako mi to nije klasično singleplayer iskustvo, kad jurcam između bossova samo.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

Petronije, vidim da nisi igrao. Pogledaj pa nam javi, da ne filozofiramo!!  :|

dark horse

Quote from: Petronije on 18-01-2025, 14:00:58
mislim da je to bossrush igra ako se ne varam? Ja sam zato i batalio Sekiro, jer skoro i da nema sadržaja između bossova kasnije. Nekako mi to nije klasično singleplayer iskustvo, kad jurcam između bossova samo.

Čudno, i ja sam imao sličan utisak, posle dve godine igranja Sekira (naravno, u pauzama igranja drugih igara, mahom soulsbourne).

Međutim, evo igram NG+ i bossovi su vrlo vrlo mršavi u ovom prvom delu, tek onaj boss na konju i Lejdi Baterflaj, koja je opciona. I prosto se divim kako je igra izmešala sadašnjost, dešavanja u prošlosti i skokove u divljinu, tipa džinovske zmije i guardian apea, ti delovi deluju kao da su smešteniu u drugom svetu. Scenario igre mi je potpuno nejasan, čak u drugom igranju primećujem stvari koje me još više zbunjuju u pogledu priče, npr. ko napada Sekira sa leđa nakon što je pobedio Lejdi Bateflaj, otac Sova?

Mislim da ceo Sekiro ima jedno 8 bossova sve zajedno, ne računajući varijante istog bossa. Što je relativno malo. A ipak, težinom tih bossova u odnosu na ostali sadržaj, nekako igra uspeva da nametne utisak da je boss rush, koliko su ti bossovi zajebaniji u odnosu na ostalo.

dark horse

Evo još jednog "besplatnog" (za onog ko je platio ps plus) vanvremenskog klasika da preporučim Petroniju, ako već nije instalirao: The Last Guardian. Predivna igra, verujem da će se klincima posebno svideti, ja sam se raspametio juče kad sam je po prvi put igrao.

Otprilike kao starija verzija Stray, gde posredno vodiš džinovsku pernatu leteću mačku.

Meho Krljic

Добро, вреди подсетити да је ово правио исти тим и исти директор игре (Фумито Уеда) као и Shadow of the Colossus. Ako ima neko da to ne zna, jelte.

dark horse

Naravno, nisam ja slučajno skočio na ovo!!  :lol:

Petronije

Popusti na pretplatu za UK naloge su akivni već nekoliko dana, dok će za US startovati 14.02. i trajaće 10 dana. 25% na extra i 35% na premium.

https://www.reddit.com/r/PlayStationPlus/comments/1i997jx/us_lunar_new_year_ps_plus_discounts_on_premium/?utm_source=embedv2&utm_medium=post_embed&utm_content=post_body

Meho Krljic

Najavljene su PS+ igre za Februar i ponuda je siromašna, bar za moj ukus, ali je glavna vest da će Sony od početka naredne godine (dakle, ima još 12 meseci fore) izbaciti Playstation 4 igre iz ovog paketa. Dakle, uz retke povremene izuzetke, od nekakvog Januara 2026. će PS+ igre na poklon bti isključivo PS5 igre. A što samo po sebi deluje skoro šokantno. Playstation 4 je lansiran 2013. godine, a, eto, nepunih trinaest godina kasnije će Sony smatrati da su igre za tu konzolu dovoljno stare da prestane da ih daje igračima uz pretplatu. KO JE TO OČEKIVAO?

Naravno, delimično je ovo potvrda činjenice da nova generacija konzola nije donela supstancijalna unapređenja u iskustvu igranja. 4K rezolucije su već postojale u prethodnoj generaciji a SSD kao standardna oprema u konzolama zapravo NIJE dovela do ogromnih promena u brzini učitavanja igara, verovatno jer su i geometrija i rezolucije novih igara kompleksnije i u proseku više pa se to negde jedno sa drugim potire. Mislim, SVAKAKO postoji razlika između Marvel's Spider-man i Marvel's Speider-man 2, dve igre iz istog serijala u istom gradu na dve konzole, ali mislim da ta razlika nije, rekoh, SUPSTANCIJALNA. Tako da i ja koji danas često igram PS4 igre, pa i PS3 igre (strimujući ih na PS petici), zapravo razliku zapažam tek ako se baš fokusiram.

Enivej. Rekoh da me ponuda igrara za Februar nije nešto dotakla, ali zapravo imam možda malo i perverzne razloge da isprobam ove igre. Payday 3 je ipak prva igra našeg Miodraga Kovačevića u ulozi direktora igre i mada je, nakon vrlo lošeg komercijalnog performansa igre on ritualno smenjen sa ove pozicije, svakako je možda fer da ga se ispoštuje. High on Life mi naprosto deluje bizarno i možda želim malo da je probam da vidim koliko je bizarna, a Pac-Man World Re-Pac je, jelte ipak vredno da se proba ako imate godina kao ja i Pac-Man vam je bio prvi predmet igračke adikcije u životu.

Petronije

Čisto da javim, popusti su aktuelni od danas, upravo sam platio premium 99$ a ista cena je i za extra. Essentials nema nikakav popust, tako da, ako je neko planirao konzolu u skorije vreme da pazari, možda je isplativije da sada uzme pretplatu, ili pred kraj promocije. Kome je istekla (kao meni) sad je trenutak.

Meho Krljic

Hmm, moram da vidim da li to važi i za britansku prodavnicu. Ja sam tačno na pola pretplate ali ako je tako dobar dil isplati mi se da sada uzmem. Hvala na informaciji.

Petronije

Za uk je počelo ranije, imaš u mom prethodnom postu, ali mislim da ne važi za aktivne pretplate. Zato sam morao da čekam da istekne. Proveri.

Meho Krljic

dark horse

Ma Važi i za aktivne pretplate. Ljudi kupuju za par godina unapred!!

Ja ne kupujem sada, obnovio sam za Black Friday sniženje.

Petronije

Quote from: dark horse on 14-02-2025, 14:55:22
Ma Važi i za aktivne pretplate. Ljudi kupuju za par godina unapred!!

Ja ne kupujem sada, obnovio sam za Black Friday sniženje.
Ja za bf nisam imao popuste, a gledao sam da produžim pretplatu, tražili su mi full cenu. Ajde Meho proveri pa javi baš me zanima.

dark horse

Jesi samo išao da obnoviš pretpatu ili si kliknuo na banner sa BF popustima za BF? Missim, banner bi trebalo da važi za sve, pošto nudi da ti po tom sniženju kupiš za narednih 15 godina (možda i za 100 narednih godina, ako si baš optimista), malo mi je sumanuto da to važi samo za one kojima je pretpata istekla.

Ustvari, skoro sam siguran da ne važi samo za one koje je pretplata istekla, jer ako ti istekne onda GUBIŠ sve što si dobio sa PS+ u prethodnom periodu, samim tim to ne bi bio nikakav poput, već sa'rana...

Ili nisi ni mogao da vidiš banner za PS+ u BF delu u PS storu? Mož bit da si u pravu, a ja grešim ali je meni ipak teško da poverujem, nekako mi nema logike... pretplatu obnavljaš PRE nego što istekne, inače PRC... moguće da je dobro uvek kupovati i za jednu godinu unapred, tako znaš da ne možeš da se zaboraviš, pa da ti sve što si stekao sa PS+ istekne...  :lol:

Petronije

Ali ne izgubiš ništa. Evo meni je istekla pretplata dvaes i nekog januara, danas sam obnovio, sve što sam klejmovao tj. dodao u biblioteku tokom prethodne 2 godine je tu, samo nisam mogao da pristupim dok nisam obnovio.
Na primer, mlađi sin nije mogao da igra gta5 koji sam nekad dobio kao monthly game. Bio je tu ali nije mogao da igra. Čim sam produžio, odmah je dobio "play game" dugme, svi sejvovi su tu, nastavlja gde je stao.

dark horse

Okej, možda se ništa ne izgubi, ali neću da rizikujem.

Moja poenta je: Pretplatio sam se do sada 3 puta, svaki put na godinu dana na BF i svaki put mi je prethodna pretplata bila AKTIVNA.

Dakle, po onome što ti tvrdiš mogao sam da se pretplatim samo prve godine. Ali, nije bilo tako. Za mene. Kliknuo bih na banner sa popustom i tako bi dobio pretplatu sa popustom. Nije dovoljno da se samo pretplatiš, već moraš da klineš na deal sa popustom.

Petronije

Jasno je, verovatno sam nekako promašio. Ali nećeš izgubiti ništa i ne rizikuješ ništa kad ti istekne pretplata, to je opšte poznata stvar. Moguće da nisu ista pravila za bf i sad, ljudi tvrde da sada samo ovi što im je isteklo dobijaju popust, a to će nam Meho razjasniti kad se pojavi. Sledeći bf ću se setiti pa ću produžiti tada, ništa mi ne znači, svakako ništa ne gubim.

dark horse

Našao sam deal. Piše "save 35%" ali kad kliknem pokušava da mi naplati $160 za godinu dana, dakle bez popusta.

Stvarno bedno!! Ranije si mogao da uzmeš koliko si hteo, sad samo naviše 12 meseci unapred.

Meho Krljic

Ha, onda i ne moram da proveravam?

Meho Krljic

BTW, ko je pretplatnik na PS+ na Premijum nivou, moći će da igra Lost Records: Bloom & Rage samo uz pretplatu bez kupovine, već od danas, mislim. U pitanju je igra koju pravi Don't Nod i spiritualni je nastavak njihovog Life is Strange . Evo svež intervju gde se svašta o igri kaže:

https://www.eurogamer.net/life-is-strange-creative-director-on-the-decision-to-delay-lost-records-bloom-rage-plus-a-tease-of-the-games-magical-elements

Petronije

Mart

Meho Krljic

U al su poranili sa veilguardom  :D :D :D :D  Tako je to kad igru praviš jedanaest godina a prodaš samo milion i po. U svakom slučajku, dakle uleće preko reda na agendu. Cowabunga Collection već imam na Switchu AL ŠTA FALI.

Petronije

A sonic, valja li?

Meho Krljic

Eh... To je igra uz 2010. godine, i u to vreme je bila ocenjena kao SOLIDNA, ali stoji da ni jedan 3D Sonic nije zaista i dobar pa tako ni ovaj nije neko čudo. Ja sam to igrao na Wiiju tada, koji je bio primarna  platforma ali nisam ni odigrao do kraja...

Petronije

A dobro, DA me svakako ne zanima, ostaju nam kornjače, tu nema greške.

dark horse

Ne čudi me. Toliko malo novih igra izlazi da će moraju sve da nam daju samo posle par meseci, ili smanje broj naslova koje daju svakog meseca.

Tako je to kad otpustiš silne programere da bi smanjio troškove. Ne znam šta čekaju da nam jave da smo propali kao civilizacija.

Meho Krljic

Kompleksnije je od toga da "nema dovoljno programera" mada je dijagnoza uglavnom tačna, odnosno, to da smo propali kao civilizacija je ovde posredovano kroz simptom da su igre, pogotovo od početka pandemije na ovamo privukle ogroman broj investicija iz sasvim drugih, jelte, sfera, koje se ranije nisu interesovale za ovaj medijum pa se sada okreće MNOGO para kroz igre ali se i očekuje da one zarađuju mnogo više nego nekada. A mnoge to ne mogu jer broj novih igrača ne raste brzinom kojom rastu investicije. Rezultat toga je višestruk - od toga da gomila igara sada sebe postavlja kao "beskonačne", odnosno, od produkta se transformišu u uslugu i smišljaju alternativne načine monetizacije koji mogu da budu tekućeg a ne "one and done" tipa (dakle, pretplata, sezone, mikrotransakcije, radije nego samo "prodao sam ti igru i ti se igraš"), preko čestih i velikih otpuštanja zaposlenih kako bi se nekako investitorima predstavilo da firma ipak posluje sa dobitkom pa do toga da velikih igara ima manje. Mada ja ne mislim da ih zaista ima supstancijalno manje već da se nama pomerila percepcija otkada su klasične AA igre praktično izbrisane a pažnju nam zaokupljaju AAA igre jer imaju ogromne marketinške budžete. U realnosti, taj AA prostor sada su popunile nezavisne igre kojih ima MNOGO više nego ikada i sasvim dovoljan broj njih je produkcijski i na sve druge načine sasvim adekvatan za potrebe mejnstrim igrača ali one se po prisutnosti u našoj svesti prosto ne mogu meriti sa igrama čiji su marketinški budžeti doslovno mere stotinama miliona dolara.

Dobar primer za sve to je da je Veilguard igra koja je za par meseci prodala milion i po kopija a prodavanje milion i po kopija BILO ČEGA bi u normalnoj ekonomikji uvek bio uspeh. Ali u ekonomiji koja očekuje return of investment ne samo u dvostrukom ili trostrukom obimu nego često desetostrukom (jer svi gledaju u Fortite, GTA, Roblox itd.) i da se to desi unutar jednog kvartala jer investitori nemaju strpljenja i odmah će da prodaju deonice i da vam obore vrednost kompanije ako za tri meseca ne vide da se prave pare (pošto se ne radi o ljudima koji poznaju i razumeju medijum, svakako ne onima koji ga vole nego o tom nekom mnogo brizantnijem venture kapitalu), milion i po kopija za dva meseca je PROPAST.

dark horse

Ma propast je daleko vreća. Prodaju 4k hardver ali nema igara, ili su bagovite pa i ne rade u hdr.

Bukvalno sve je stalo i daleko je gore nego pre recimo pet godina. A o sa situacijom pre 10 godina i da ne upoređujemo.

Korona je bila izgovor da se sistem patosira i svede na 5% kapaciteta uz iluziju da je sve kao pre.

Meho Krljic

Enšitifikacija koju posmatramo u realnom vremenu.

Srećom, dok je nama Yakuza igara nemamo se šta brinuti  :| :| :| :| :| :|

Meho Krljic

Robokap me baš poradovao.

Inače, dobili smo pristup prvim dvema God of War igrama sa Playstation 2 ali u njihovim remasterima za PS3, pa zato samo u strimingu, ne mogu se daunlkoudovati. Čak i tako, jutro sam umesto da igram Ragnarok igrao prvi God of War star 20 godina, stigao do Hidre, ubio je i bio u fazonu "a jebem ti, kako je ovo bilo DOBRO a Ragnarok SMARA".

Tex Murphy

Какав је, до ђавола, ово Тексашки масакр моторном пилом?! Никад чуо за то, је ли играо неко, ваља ли шта?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Petronije

Ne znam, ali sam juče shvatio da imam u katalogu The Last of Us part 1, što je valjda onaj najbolji rimejk te igre, sa najmodernijom grafikom. Slabo mi idu ti kinematski naslovi, ali počeo sam sa mlađim sinom da gledam seriju pa se oduševio kad je čuo da ima i igra pa sad moramo i da igramo. 😆

dark horse

Trebalo bi da možda imaš i The Last of Us Part 2, ili sam ja to uzeo za neke smešne pare, ne sećam se više.

Ali, Part 2 svakako nije na nivou Part 1. Priča je daleko slabija. Čak sam ga i zabatalio, nikad nisam prešao onog džinovskog monstruma od ljuskih tela u podrumu bolnice.

Petronije

Nema, to se plaća, i ovaj se do skoro plaćao. Ne plaćam ništa, osim rimejka Dark Souls kad se pojavi.  8-)

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 28-03-2025, 11:34:02Nema, to se plaća, i ovaj se do skoro plaćao. Ne plaćam ništa, osim rimejka Dark Souls kad se pojavi.  8-)

I Bloodborne 2!!!!!!!!!!!

dark horse

Quote from: Petronije on 28-03-2025, 11:34:02Ne plaćam ništa, osim rimejka Dark Souls kad se pojavi.  8-)

Crni Petronije, pa ti nisi ni Sekiro ni Elden Ring uzeo!!  xfoht

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 28-03-2025, 12:27:47
Quote from: Petronije on 28-03-2025, 11:34:02Nema, to se plaća, i ovaj se do skoro plaćao. Ne plaćam ništa, osim rimejka Dark Souls kad se pojavi.  8-)

I Bloodborne 2!!!!!!!!!!!

To je pojavilo i zove se Lies of P!!!!  :?:

Petronije

Elden Ring sam igrao na PC a Sekiro sam samo probao (2x) i shvatio da nije za mene.

Petronije

Quote from: dark horse on 28-03-2025, 12:42:41
Quote from: Petronije on 28-03-2025, 11:34:02Ne plaćam ništa, osim rimejka Dark Souls kad se pojavi.  8-)

Crni Petronije, pa ti nisi ni Sekiro ni Elden Ring uzeo!!  xfoht

Ali sam kupio ceo Dark Souls set na CD-ovima  :mrgreen:

dark horse

Quote from: Petronije on 28-03-2025, 13:35:57Elden Ring sam igrao na PC a Sekiro sam samo probao (2x) i shvatio da nije za mene.

To su jaaako neudobne igre za PC. Nije ni čudo što nisi prešao Elden Ring i "shvatio da Sekiro nije za tebe".

Ja bih ipak dao tim igrama novu šansu na PS5. Mada, završi prvo Bloodborne koji je daleko lakši od obe, a moguće i od Dark Souls 3.

Pogotovo što je Elden Ring sasvim jasno Dark Souls 4 (Nightreign ovo istinu i ozvaničava!!), sa malo šarenijim bojama. Što je FromSoft naučio kroz Sekiro.

Petronije

Uopšte nisu nedobne kad se igraju na kontroleru, koji koristim na PC već 20+ godina. Pa prvi susret sa Dark Souls je bio na PC, tad sam se i zarazio, i odigrao i DS2 i DS3 (ne do kraja, priznajem). Isto je i sa Elden Ring, pa ne misliš valjda da sam igrao na M&T?  :mrgreen:

BloodBorne sam završio na PS5 naravno.

Sekiro nema veze sa souls igrama, nema istraživanja, nema RPG elemenata, a ona "posture" mehanika je zamorna. Dobra je igra ali kao što rekoh nije za mene.

dark horse

Nije samo kontroler, već i grafika (koliko se sećam, seckalo ti je Elden Ring), sejvovi, upgrejd (posebno na verziju sa dlc-jom, al verujem da to nisi ni probao) i sl.

Igrao sam i ja sa kontrolerom na PC, ali ipak nije isti ugodjaj kao na pravoj konzoli, ni blizu.

Nisi se pohvalio da si završio Blooborne!! Česitamo!!

Sekiro je meni najbolja igra koju sam ikad igrao, bukvalno, bez obzira na zamerke koje si izneo.

Petronije

Zalazimo u tehničke diskusije ovde, ali ne razumem o kakvom ugođaju pričaš ako iole moderan PC ima jači hardver od PS5 i sve igre danas na PC izgledaju bolje i rade glatkije tj. u više FPS-a nego na PS5. Sve što ti treba je kontroler i HDMI kabl da sve to povežeš na TV. Dosta sam se odvikao od PC-ja otkad imam PS5, jeste komfornije u tom nekom generalnom smislu, ali da mi PC bude prepreka da ne odigram neku igru koja mi se sviđa (a ER to jeste) to nema veze sa životom apsolutno, nisam ga završio upravo iz onog razloga koji sam milion puta naveo, a to je veličina, i stojim iza toga, nije mi jasno kako smo se opet vratili na to?

BB sam završio odavno, mučio sam se sa paukom a posle je bilo relativno strejtforvard, meni je to najbolja FROM igra, tj. deli prvo mesto sa Dark Souls, treći je Elden Ring.

xcheers

dark horse

Meni je najbolja souls igra Sekiro, jer ja ne kapiram souls koncept kao RGP već kao punish git gud iskustvo.

A nema From Soft igre koja više u punish fazonu nego Sekiro. :lol:

dark horse

Prilično sam siguran da bi na PS5 dosad završio Elden Ring, bez obzira na veličinu, jer je lako na konzoli nastaviti igru posle dužeg vremena, dok to na PC-ju tehnički iziskuje napor, pogotovo ako igraš piratsku verziju.

Bukvalno meni na PC-ju je bila mučna i pomisao da nastavim bilo šta što sam jednom prekinuo. Posebno vezano za Assassin's Creed serijal, koji mi se "otvorio" tek na konzoli.