• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Mozgalice u frp-u

Started by Angie, 26-10-2016, 11:07:16

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Angie

Dok neki igrači više vole dobri stari "roleplay", drugi žive samo za bacanje kockica i dobru bitku. Jedna dobra avantura bi, po mom mišljenju, trebalo da sadrži oba. Međutim, volim da svoje igrače ponekad bacim pred dobru mozgalicu, logičku zagonetku, zamku ili šifrovanu poruku :).
Avantura u kojoj sam se užasno zabavljala imala je "tresure hunt" pred kraj, gde je rešenje jedne zagonetke vodilo ka drugoj i tako do konačnog rešenja. Čini mi se sam ih potcenila i da im je bilo previše lako, ali se ljudima jako dopalo.
Kakvo je vaše iskustvo po tom pitanju?
Imate li neke ideje/predloge za dobru mozgalicu? :)

Berserker

Jes da je kraduckanje u pitanju, ali Legend of Grimrock I i II su kompjuterski RPGovi koji se zasnivaju iskljucivo na mozgalicama i zagonetkama, uz odgovarajuce nagovestaje itd. Dakle, ko ono proigra imace inspiraciju ili bar izvor zagonetki i zamki za sledecih 5 godina stonog igranja. Ja sam ionako mozgalice za stoni RPG uglavnom maznjavao ili sa kompa ili iz knjiga a trudio sam se da ih ima mnogo jer smatram da je ta komponenta bar jednako vazna kao i borba, a da sam tad imao ovakvu jednu igru za uzor, moji igraci bi proplakali svaku sesiju.

Scordisk

Jebeš sesiju gde igrači ne plaču :D

Angie

Nije fora samo da se rasplaču, nego da se rasplaču zato što su potpuno sami, bez usrdne asistencije GMa, zagorčali sebi život . E, to je milina gledati  :lol: .
Thx. O'ma skidam tu igricu. Nema originalnosti bez kraduckanja.