• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sekiro: Shadows Die Twice // FromSoftware

Started by Petronije, 22-08-2018, 23:55:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Posture raste kada držiš blok? Vidiš, to je toliko suprotno 'souls postavci (gde ti se stamina, jelte, sporo obnavlja dok držiš blok) da mi nije uopšte palo na pamet.  :lol:

Što se tiče Sekiroa, ja se samo pretvaram da mu je life bar 50% duži jer je tehnički, u bosfajtovima, to jedino što se dobija rezurekcijom.

Perin

Možda glupo pitanje, ali kako ide onda levelovanje u Sekirou? Kako unapređuješ snagu, agilnost ili kako ti raste bar zdravlja?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Petronije

Nikako. [emoji16]
XP ti se puni dok ubijaš i onda tim levelima kupuješ nove poteze. Nema karakteristika, nema povećavanja health bara, osim možda nekim napitcima koji privremeno deluju.

Meho Krljic

Da, Sekiro nije RPG. Možeš da povećaš skalu zdravlja, sakupljanjem određenih predmeta, kao i snagu napadanja, predmetima koje dobijaš od ubijenih bossova, možeš i da povećaš količinu zdravlja koju ti daju "healing gourdovi" (Sekirova verzija Estusa) kao i njihovu količinu u inventaru, ali nema RPG karakteristika, niti skaliranja oružja sa karakteristikama, a i sve vreme koristiš jedno oružje.

Petronije

Znači može zdravlje trajno da se poveća? Nije ni to loše, daj šta daš [emoji39]

Meho Krljic

Može, može, kako ubijaš ove minibosove dobijaš po jedan komad te brojanice i kad skupiš četiri možeš da napraviš jednu koja podiže zdravlje 20%. Naravno, u igri može sveukupno 200% da se podigne skala zdravlja al ja ne verujem da ću sve te komade brojanica pronaći.

Meho Krljic

Quote from: milan on 13-04-2019, 09:28:57
Ja sam juce, posle dva dana pokusavanja, i jedno tri do cetiri sata igranja, uspeo da ubijem bosa na vrhu Ashina castlea... Da ne spojlujem, necu da kazem ko je to, i sta se desava vezano za pricu, ali......
NIKADA nisam imao ovaj osecaj. Nikada nisam imao osecaj ovakve borbe, ovakvog suceljavanja, jebote, pamtim poteze, odbijam, udaram, odbijam, skacem... Kakav ples, kakva igra... I nikada nisam osetio ovo ranije (pa cak ni sa jednom Soulsborn igrom), ovaj spokoj i koncentraciju i, kao neku meditaciju, stanje uma u koje sam morao da se dovedem da bih pobedio ovog jebeno teskog bosa.
Ovo je igra koja ce od mene da napravi budistu, majke mi.
Ludilo. 

Ja sam imao sreću da do ovog bossa, koga ćemo ostaviti neimenovanog, stignem sad, za vikend, pa mi borba sa njim nije trajala dva dana ali jesam danas imao jedno 4-5 sati isprekidanih pokušaja da mu doakam. Naravno, doakao sam mu ali bilo je tu mračnih momenata gubljenja vere i gledanja u nebo  :lol:

U suštini, njegove prve dve faze i nisu mnogo teške, zapravo sam to odradio u prvih pola sata, ali se u trećoj suptilno menja set poteza, da ne pominjem da počinje da koristi munje & ninjutsu tako da, bilo je tu dosta truda ali uspelo je. Ovo je naravno, borba koja će posle ove igre ostati upamćena u godinama koje dolaze. Baš onako - klasik. I narativno je sjajno izgrađen put do nje a i sama borba je savršena.

Evo, ko hoće da se spojluje:

https://www.youtube.com/watch?v=Q4brK7jtXnY

Inače, danas sam bio produktivan, ubio sam čak i onu "Stonogu-žirafu". Mislim, faking hel, kakva perverznost.

https://youtu.be/UMubQkbmRos

milan

Quote from: Meho Krljic on 14-04-2019, 21:07:07
U suštini, njegove prve dve faze i nisu mnogo teške, zapravo sam to odradio u prvih pola sata, ali se u trećoj suptilno menja set poteza,
A vidis, meni je prva faza bila najteza, posto tu najcesce koristi prokleti thrust napad, a ja uvek zakasnim sa @#$! mikiri kontraudarcem.
Treca mi na kraju bila najlaksa, samo sam skakutao i vracao munje. Recimo, da sam u 95 posto pokusaja ginuo u prvoj, ili drugoj fazi, a samo pet u poslednjoj. 

Meho Krljic

Da, pa, da se razumemo, u zbiru svih stvari sam i ja više puta poginuo u prve dve faze nego u trećoj, ali to je više do moje psihologije. Čim sam prvi put stigao do treće faze, sva koncentracija mi je u narednim borbama bila u njoj tako da sam prve dve ginuo iako nije trebalo.

Inače, Mikiri counter sam na kraju potpuno zaobišao a odbijanje munja mačem nisam ni pokušao. Ja sam tipičan igrač koji radi ono što mu je jednom prošlo do u beskonačnost  :lol:

usputni_boem

Kako napredujete?

Ja ne stizem da igram, upalim tu i tamo na pola sata, ubije me neki boss nekoliko puta, i toliko... Verujem da me je Meho vec presisao  :mrgreen:

Meho Krljic

Nisam, trenutno sam zakucan kod prve verzije Corrupted Monka. Sjajna žena, ali ima dva napada sa kojima ne znam šta da radim, nit se daju parirati niti ih umem izbeći jer imaju ekstremno kratak period telefoniranja. Tako da, dok nju ne pređem ne idem dalje  :lol:

milan

Ja sam prvog corrupted monka ubio bez pomoci vatrometa i drugih gluposti, ono, odlucio sam da ga ubijem samo macem i izbegavanjem. Trebalo mi je jedno... dan i po, odnosno, tri, cetiri sata, ali uspeo sam na kraju.
Onda sam joj odsekao glavu, okupao u njenoj krvi, popeo na vrh najvise planine i urliknuo.... ili barem mislim da sam sve to uradio.
Pratim Meho tvoje igranje na YT, ako ti je ona preteska, idi, obidji ostale delove mape koje nisi obisao, pa se posle vrati. Ja sam relativno skoro nju pobedio, a pre toga sam odradio ceo Sempou temple, sisao do dna Sunken Valley-a (mada sam glavnog bosa ovog dela ubio posle nje), pa tek onda dosao do sela Mibu...
Sto se mog prelaska tice, usao sam u nesto sto lici na endgejm - da ne spojlujem, nesto sam uradio/uzeo i doslo je do promena na glavnoj mapi. 

Meho Krljic

Išao sam malo po Sunken Valleyju juče ali Monkica mi zapravo ne izgleda toliko teška koliko sam svestan da su meni reakcije spore pa računam, bolje da sedim i trudim se oko nje jer će time mišićna memorija da se unapredi i preteći ću. Jutros sam već bio mnogo bliže da je ubijem.  :lol:

Meho Krljic

(Uzgred, glavni razlog što hoću da ubijem Monkicu je jer sam shvatio da posle toga mogu da kupujem divine confetti od trgoavca a to mi je pak potrebno da mogu onom Headlessu u Hidden Forestu pošteno da pružim otpor  :lol: :lol: )

usputni_boem

Ja zapravo nisam jos stigo do Monkice (ali je pamtim iz klipova sa igrackih sajmova)... Sa jedne strane me ceka glavni boss Sunken Valley (rekao bih da sam prilicno blizu da ga porazim), sa druge strane glavni boss(ovi) Senpou hrama.

Inace mi uspeva da se povremeno zaglavim i zbog toga gubim dosta vremena. Prvo sam propustio Genichira (nisam video jedno mesto u dojou gde moze da se zakaci kuka), pobio mini-bossove u Ashina Reservoir, stigao do kraja hrama i istrazio Sunken Valley koliko sam mogao. Onda sam se vrteo neko vreme dok me drug nije obavestio kako se stize do Genichira (ja sam imao teoriju da se on nalazi negde u zdanju sa druge strane litice posle dojoa, i da se tamo stize kroz Sunken Valley... videcemo sta se zapravo tamo nalazi). Kad sam pobedio Genichira, reko to je to, cekaju me novi nivoi sad, kad ono, samo jos malo istrazivanja Sunken Valleya i novi boss...

U medjuvremenu sam ubio Schicimen Warriora u Abandoned Dungeon i propao kroz "rupu bez dna". Ponovo radost sto cu da istrazujem novu oblast, ponovo razocaranje sto je tu, kako mi se cinilo, samo jedan mini-boss i nista vise. Sad citam da kad se on ubije, tu ima i prolaz kroz koji moze da se nastavi istrazivanje Ashina Depths, a koji ja nekako nisam video  :?: Za treci deo mape na kojem sam bio zaglavljen, doduse, nisam bio ja kriv, jer kad stignete do kraja Senpou Temple ne mozete da pristupite glavnim bossovima te oblasti ako pre toga niste ubili Genichira. Pa, kako je trebalo da znam da su te dve stvari povezane  :?: Doduse, bar sam vodio zanimljiv razgovor sa vrhovnim svestenikom hrama, koji se ne pojavljuje ako tu stignete posle smrti Genichira...

Tako da moj prelazak ima pomalo cudan pacing, neko duze vreme sam uglavnom istrazivao oblasti i borio se sa obicnim protivnicima, a sad se vec dosta dugo uglavnom sibam sa bossovima i mini-bossovima... Ne kazem da je to nuzno neka dizajnerska greska, ali mozda je recimo put do Genichira mogao da bude malo lakse uocljiv, onda bi za moj prelazak tok igre bio tecniji. A mozda i ne treba da krivim Mijazakija sto sam corav  :lol:

Inace, povodom ovog klipa gde se Meho siba sa pobesnelom stonogom, zanimljivo je sto ispada da sto boss brze udara, to je laksi za pariranje, jer onda pali mahnito (manje-vise) spamovanje desnog klika misa (ili odgovarajuceg tastera na gamepadu). To za sada vazi i za stonogu u hramu i za samuraj mastera u dojou. Ne kazem da ste ih vi tako pobedili (spamovanjem pariranja), ali to sam zapazio tokom svog prelaska, sva tri mini-bossa su mi bila prilicno laka.

Da dodam i da mi se ne svidja sto postoji prolaz koji vodi od odaja Lorda Kura u Ashina Castle, do oronulog hrama, jer mi nema nikakvog smisla da su te dve lokacije toliko blizu jedna drugoj... Nije neka velika mana, jer je u ostatku sveta za sada prisutan osecaj realnog mesta (posebno mi se svidja sto dimenzije lokacija deluju uverljivo... ovde posebno mislim na mesta koja su ljudi izgradili - Hirata Estate, Ashina Outskirts i Ashina Castle). Naravno, i dalje je mnogo kul sto se, kao u Dark Soulsu, cesto vide udaljene lokacije za koje znate da cete kad-tad da ih istrazite (npr. zdanje koje gori negde u dubini Hirata Estate :))

Meho Krljic

Mislim da je ta, er, "naopakost" redosleda nešto što je relativno karakteristično za Soulsborne igre. Sekiro na prvi pogled deluje kao mnogo više "upravljano" iskustvo zato što ima razumljiviju priču i mnogo veći broj mini/bossova koji su neka vrsta interpunkcije, pa imamo utisak da se krećemo "pravom" putanjom gdegod da krenemo, a zapravo, bar po mom osećaju, ovo je prilično otvorena igra u kojoj se događaji i važne borbe mogu odvijati različitim redosledom. Tako da mislim da si ti tu sasvim okej. Ja se nisam mnogo mučio da nađem Genićira ali dok sam se snašao sa Ašina tvrđavom potrajalo je to. Da ne pominjem, kada sam ubio tu prvu stonogu i poljubio zaključana vrata, uz psovku sam se bacio do fextralifea da vidim gde je taj jebeni ključ, očekujući da je na nekom od likova sa puškama koji mi je promakao dok sam mačem krčio put do Gun Forta. Kad ono, jelte, taj ključ se dobija posle jednog od važnih događaja u igri (da ne spojlujem sad) i mada sam siguran da kada čovek zna celu priču (da ne kažem"Lore") može da se shvati zašto je taj ključ tu gde jeste, u trenutku kad shvatiš da si stigao u ćorsokak setiš se čija je ovo igra. :lol: Da ne pominjem da poražavanje Snake Eyes Širahagija predstavlja uslov da se otvori nova oblast u igri iako sam ja do njega stigao maltene slučajno, zaobilazeći drugog, jelte, bossa, a i on mi je u početku delovao kao maltene random NPC kome su tutnuli tandžaru u ruke i greškom mu stavili dva death markera. Tek kada sam video fog wall u fodniku ispod sam shvatio da je on stvarna prepreka. A i onda, da bih ga porazio, morao sam da konstruišem novi priključak za, jelte, protezu, a koji se dobija na sasvim devetom mestu tako da, mislim da je Soulsborne filozofija ovde apsolutno neokrnjena u tom smislu.

usputni_boem

Svakako, samo kazem da je to u mom slucaju dovelo do blagog "debalansa" izmedju istrazivanja i borbi sa bossovima. Da sam porazio Genichira kad je to "predvidjeno", onda bi me na kraju hrama odma sacekao boss, kao i na kraju Sunken Valley. Ovako sam istrazio te dve oblasti, pa tek onda ubio Genichira, sto je dovelo do toga da sad vec neko vreme imam samo sa bossovima da se makljam. Zato kazem da je prolaz do njega mozda mogao da bude malo uocljiviji, da to ne bi stvaralo ovakve probleme igracima kao sto sam ja  :mrgreen: S druge strane, tu je uticalo i sto nisam video taj prolaz kod Snake Eyesa, pa sam se (nepravedno) razocarao sto na dnu te famozne rupe o kojoj se dosta pricalo naizgled nema nicega... A mozda utice i to sto u igri ima mnogo vise bossova nego ranije, pa vise nije toliko izrazena nagrada posle ubistva bossa u vidu nove velike oblasti za istrazivanje, tj. mozda ima previse bossova po metru kvadratnom  :mrgreen: Deluje mi da bi bilo idealno kad bi bilo malo vise oblasti za istrazivanje, sa istim brojem bossova. Ali dobro, to bi mozda bilo too much to ask  :lol:

Inace, koji si prikljucak koristio protiv Snake Eyesa? Meni je on bio malo zajeban u pocetku, dok nisam shvatio gde mogu da se borim sa njim, a da nas lik sa sacmarom ne primeti  :lol: Uz stealth deathblow, onda nije bio neki problem...

Meho Krljic

Kišobran pošto mi je to omogućilo da ostanem u njegovoj blizini a štitilo me od njegovih napada sa, rekao bih, manjim posledicama po posture nego da sam parirao normalno.

Meho Krljic

Evo, kako se i slutilo, Monkica je uredno poražena. Kada sam shvatio šta igra zapravo pokušava da mi kaže bilo je relativno lako (vidi se koliko dugo ne primim ni jedan udarac a ono kad krenem da ih primam to je jer sam počeo da pričam sa svojom ženom  :lol:  ). A to je da rushdown pristup, koji je do sada uglavnom bio majka, ne pali baš kod svakog bossa. Ti potezi sa kratkim startupom koje nikako nisam umeo da izbegnem ili pariram zapravo nisu ni dolazili u program kada sam malo oladio i uhvatio pravi ritam protivnice. Vrlo lepo.

https://www.youtube.com/watch?v=RPk7W7v-0ic

milan

Negooo, gde se kupuju bozanski konfeti?
@#!* majku bezglavima, urnisase me....

Meho Krljic

Hahaha, i ja ću da ih kupim uskoro jer mi trebaju za drugu fazu Guardian Apea.  :lol: :lol: :lol:

Dakle, odeš nazad u Dilapidated Temple i ako si za onog trgovca što se krio u Ashina zamku pobio sve samuraje, on se sad preselio tamo i to prodaje.

Ako nisi, vrati se u Ashina Castle, nađi ga i pobij samuraje.

Edit: Ja sam mislio da možda ima smisla da se sa Headlessima bijem bez konfeta ali svuda po internetu kažu da je ovo maltene nemoguće jer nanosiš skoro nimalo štete tako da...

milan

Aaaa, kupio sam to odavno... A sad sam spao na pet, pa mi treba za dalje...

Meho Krljic

Ja sam jutros boreći se sa Guardian Apeom potrošio skoro sve spirit emblems, otišao i potrošio sve pare kupujući ih a sad nemam ni jedan. Nešto se tu pokarabasilo.

Petronije

Izašao prvi patch, koji navodno malo olakšava igru. Spisak izmena je poduži pa mi nije bilo zgodno da žongliram sa c/p na telefonu, sve piše ovde.

https://sekiroshadowsdietwice.wiki.fextralife.com/Patch+Notes

milan

Quote from: Meho Krljic on 23-04-2019, 10:39:47
Ja sam jutros boreći se sa Guardian Apeom potrošio skoro sve spirit emblems, otišao i potrošio sve pare kupujući ih a sad nemam ni jedan. Nešto se tu pokarabasilo.
Ja sam tu velicanstvenu zivotinju pobedio bez pomoci prostetike, ali su borbe trajale po dvadesetak minuta, bukvalno, posto sam vecinu vremena bezao i bezao u krug, i cekao da uradi jedan ili dva poteza gde ga udarim, jednom ili dvaputa. ;)

Meho Krljic

Moram priznati da je borba sa Guardian Apeom bila baš po mom ukusu. Ovo je boss koji sa jedne strane ima pokrete koji se ne čitaju jednakom lakoćom kao kod nekih drugih bossova i treba malo bolja pažnja da bi se uspešno pariralo, ali zato barem ima veliki hitbox i čini se da ga je lako udarati iz raznih uglova i daljina. Naravno, to što ima dve faze sa skoro sasvim različitim pristupima je sjajno ali može da bude i frustrirajuće jer morate da učite obe a treba stići do druge. No, meni je druga faza, možda kontraintuitivno, bila dosta lakša. Jeste da u njoj ne pali više fora sa prangijama i da ima vrisak koji izaziva terror status, ali zato ima poteze koji se lakše čitaju i izbegavaju (i pariraju) a vrisak se lako blokira kišobranom. Plus, u drugoj fazi više ne prdi niti koristi svoj izmet kao oružje  :lol: :lol: :lol:  Sjajna borba:

https://youtu.be/ASqzD2Y0QH4

Meho Krljic

Naravno, borba sa jednim majmunom je dobra, ali borba sa DVA majmuna je PAKAO. Ali da nam je pakao stran ne bismo ni igrali FromSoftwareove igre, jelte. Posle dosta napora i prihvatanja da je u redu da me žena gleda kako prolazim kroz produženi nervni slom na praznik*, savladao sam Headless Ape/ Guardian Ape kombo. Nije ovo laka borba ali ni ja nisam naročito dobar igrač pa se to kompenzuje. Ipak, neobavezna je, a i prva faza je laganica. Druga je već problem i ovo je prva borba u igri u kojoj mogu da kažem da me je legitimno kamera malko jebala i da sam zbog nje poginuo dosta puta. Ipak dva tolika modela koji skaču unaokolo ko na federe, nije čudo da kamera odlepi na momente. Ovo je i razlog što sam se spustio tako nisko da zgutam Ako's Sugar pred kraj borbe ne bih li celu tu nesrećnu priču priveo kraju. Sad smo tu gde smo, majmun upokojen a stonoga kao da još mrda. Koliko shvatam iz intrernet abrova, da sam imao Mortal Blade, mogao sam i nju da ubijem pa bih dobio još nešto ali ja sam tvrdoglav čovek i pošto sam slučajno naleteo na ovaj bosfajt morao sam i da ga odradim sada. Budala! Možda mogu da se vratim, vidim da leš ostaje i nakon odmaranja uz statuu... Da ne pominjem da će mi ovaj šećer možda biti potrebniji kasnije u igri. Mehmete, Mehmete, baš si krme... Enivej:

https://youtu.be/kF7vKJ4DKfo

* Znate već, odlazak da se vidi Endgame.

milan

Meni bilo lakse prvo da ubijem majmunicu, pa onda gardijana, ali sad da me pitas sta sam jos dobio... ne mogu da se setim. Mislim da si pokupio sve sto treba...
I javi kako ti se dopao Endgejm, ja sam povremeno plakao, imao poriv da skacem od srece, gutao knedle, trudio se da me deca i zena ne primete u takvom stanju u mraku bioskopa itd itd... Sve standardno kad gledam Marvelove filmove. U jednom trenutku, pred kraj konacnog obracuna, sam i pljesnuo od radosti. I bio sam jedini u sali, posto verovatno niko drugi poslednjih dvadeset i kusur godina ne cita redovno gotovo sve od Marvela kako se pojavi...

Meho Krljic

Pa, nadam se da stignem da danas ispišem nešto o endgejmu. Dopao mi se, naravno, nema tu mnogo misterije  :lol: :lol: :lol:

I, nije bilo šanse da ubijam prvo ženku, lenj sam čovek, ovo je bilo najviše što sam mogao da ponudim  :lol:

A inače, pošto sam proteklih nekoliko dana sve igrao te neke bosfajtove u Sekirou, pa je to bilo visokostresno, skoro da sam zaboravio da igra izvan toga nudi program šunjanja i istraživanja koji je baš dobar. Tako da sam jutros prošao dobar deo mape koji sam zapostavio, ubio drugog Centipede neprijatelja, otključao sve nastavke za protezu, podigao broj healing gourdova na šest i sada jurim one mučene majmunčiće što se kriju na onom iluzornom mestu. Relaksirajuće!

Inače, onih monaha u Senpou Templeu mi je baš žao, ne rade ništa nečasno, koliko mogu da vidim, a ja ih ipak ubijam. Ali su borbe sa njima tako atraktivne, kao da gledam neki fenomenalan film iz sedamdesetih:

https://youtu.be/Pqb6-A8IGbg

https://www.youtube.com/watch?v=4W_zLBC1QrM

milan

Da, ja nikada ranije nisam imao ovako dobar osecaj borbe jedan na jedan.

Meho Krljic

Igra je u tome zaista izvanredna. Mnogi drugi elementi mehanike i dizajna su pojednostavljeni u odnosu na Souls igre ali je mačevanje toliko rafinirano da se niko ne žali. Na primer:

https://youtu.be/-WG636xwBbc

Ili:

https://youtu.be/R6s5cem9stw

Inače, pristižem lagano, na programu je GSO pa ćemo da vidimo.

Edit:
Quote from: Meho Krljic on 27-04-2019, 15:28:37
majmun upokojen a stonoga kao da još mrda. Koliko shvatam iz intrernet abrova, da sam imao Mortal Blade, mogao sam i nju da ubijem pa bih dobio još nešto ali ja sam tvrdoglav čovek i pošto sam slučajno naleteo na ovaj bosfajt morao sam i da ga odradim sada. Budala! Možda mogu da se vratim, vidim da leš ostaje i nakon odmaranja uz statuu

Naravno, mogo sam da se vratim i upotrebim mortal blade i dobio sam novu ninjutsu veštinu! Hura! Sad ih imam sve.

usputni_boem

Da, ja jos nisam igrao nijednu igru u kojoj mi se borba vise dopala (dobro, Dark Souls je tu negde, a verujem i Bloodborne).

Quote from: Meho Krljic on 28-04-2019, 12:08:25
Inače, onih monaha u Senpou Templeu mi je baš žao, ne rade ništa nečasno, koliko mogu da vidim, a ja ih ipak ubijam.

Koliko sam shvatio, oni su se petljali sa necastivim silama kako bi dosli do moci vaskrsenja, tako im i treba kad su prodali Budu  :mrgreen:

Inace, i meni se bas dopao Endgame, mnogo vise od Infinity War, koji mi je delovao kao film koji je snimljen da bi svaki od brojnih likova dobio svojih pet minuta da pokaze sta zna, bez odgovarajucih character arcova. Kao takav, bio mi je solidan, ali nisam ga posmatrao kao "pravi" film. Da l zbog toga sto nism gledao nijedan film mesec dana ili je Endgame stvarno dobar (a verujem da je ovo drugo), tek meni je Endgame bas lepo legao. Sada kad ima manje likova, bilo je dovoljno prostora da svakom bude poklonjeno dovoljno paznje. Iron Man i Cap (pa i Thor u manjoj meri) su dobili lepe zavrsnice svojih prica, a to vazi i za prve tri faze u globalu. Na kraju, trenutak kad se i ostali heroji pridruzuju borbi protiv Thanosa je potpuno epski, najezio sam se kad je Cap rekao "Avengers... assemble". Likovi, humor, zabavni detalji i situacije... sve mi se svidelo i nije mi se skidao osmeh sa lica najveci deo filma. Najzabavniji je bio Thor u rok zvezda / The Dude izdanju. Moja najveca zamerka ide na racun smrti Black Widow, tj. cini mi se da build-up dotle nije bio adekvatan, nekako se to previse naglo desilo (vise scena/iskusenja sa njom i Hawkeyem na Vormiru bi poboljsalo situaciju). S druge strane, ljubitelji Skarlet mogu da budu zadovoljni kolicinom close-upova koju je dobila (s trece strane, nadam se da Cpt. Marvel nece da ima ovakvu frizuru u narednim nastavcima).

Meho Krljic

Quote from: usputni_boem on 29-04-2019, 13:26:05
Da, ja jos nisam igrao nijednu igru u kojoj mi se borba vise dopala (dobro, Dark Souls je tu negde, a verujem i Bloodborne).

Quote from: Meho Krljic on 28-04-2019, 12:08:25
Inače, onih monaha u Senpou Templeu mi je baš žao, ne rade ništa nečasno, koliko mogu da vidim, a ja ih ipak ubijam.

Koliko sam shvatio, oni su se petljali sa necastivim silama kako bi dosli do moci vaskrsenja, tako im i treba kad su prodali Budu  :mrgreen:

Da, to kaže i Divine Child of Rejuvenation, otprilike da joj se malo zgadi kad pomisli kako su napustili svoju tradiciju u potrazi za besmrtnošću.

A inače je igra vrlo judgemental prema onima koji su napustili Budin put, recimo onaj mučeni Mist Noble koji je tehnički miniboss a ubija se sa dva poteza..

usputni_boem

Da, iznenadio sam se koliko je Mist Noble lagan, deathblow odozgo i 5-6 udaraca tokom kojih je sve vreme bio staggerovan... Pusticu ga sledeci put malo, cisto da vidim kakve poteze ima  :mrgreen:

Meho Krljic

Nisam siguran da se to nesrećno stvorenje uopšte brani. Fextralifeov wiki ne pominje njegove poteze pa je moguće da ih i nema.

Inače, ispostavilo se da je GSO značajno lakši nego što sam mislio i nego što me je internet plašio. Mislim, u donjoj borbi se vidi da sam igrao veoma nespretno i neefikasno a da sam ipak pobedio - dakle i obustavio mi je lečenje, i otrovao me i uzeo mi dva života a najjadnije je kad pokušavam da zgutam Ako's Sugar a ispada da ni to ne mogu zbog restrikcije... Patetično! A ipak na kraju on padne. E, pa nek je. Idemo dalje.

https://youtu.be/BX9t3vBSCLQ

milan

Dobro je, znaci nisi izabrao Shura ending... zato sto bi ostao uskracen za jedan poveeliki deo igre. Ja sam upravo u Fountenheadu, i ovo mi je omiljeno parce, za sada.

Meho Krljic

Pa, da budem iskren nekako mi to nije delovalo kao opcija. Kuro mi je simpatičniji i, uostalom, ima sasvim plemenit stav a ovi ostali se svi grabe za moć koja će im doneti političku prednost.

Ja bih prvo da pobedim Shichimen ratnika pa onda idem dalje.  :| :|

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 30-04-2019, 10:17:34

Ja bih prvo da pobedim Shichimen ratnika pa onda idem dalje.  :| :|

Ispade da je Shichimen priličan pushover u ovoj svojoj prvoj varijanti. Nisam čak koristio ni pacifying agent ni konfete inače bi verovatno bilo još lakše:

https://youtu.be/6Bmt0ixQr0Q

Meho Krljic

Quote from: usputni_boem on 29-04-2019, 19:14:43
Da, iznenadio sam se koliko je Mist Noble lagan, deathblow odozgo i 5-6 udaraca tokom kojih je sve vreme bio staggerovan... Pusticu ga sledeci put malo, cisto da vidim kakve poteze ima  :mrgreen:

Apdejt: neću da spojlujem ali... ima jedan potez koji je... ingeniozno zao  :lol:

Quote from: milan on 30-04-2019, 10:09:57
Ja sam upravo u Fountenheadu, i ovo mi je omiljeno parce, za sada.

Jeste, Palata je prelepa i tačno onakva promena okruženja kakva je igri bila potrebna.

A poraziti Corrupted Monka drugi put, ispostavilo se, nije toliko teško. Mnogo lakše nego prvi put, zapravo. Uglavnom zato jer sam spor učenik, naravno. Enivej, broba sa njom je praktično tragična, uneredi me od batina i na kraju dobijem grubom silom (tj. forsiranjem prangija), nije nešto što bi čovek pokazivao drugima da se hvali, al nemam bolje  :( :(

https://www.youtube.com/watch?v=p55pBjwFyKM

Meho Krljic

Da prijavim da sam na poslednjem bossu, ali, naravno, pošto je on ozbiljan test veštine i znanja, slutim da ću ostati tu do kraja proleća.  :lol:

Ne dajte se!

milan

Kad pre? Jesi pocistio Ashina castle od novih mini bossova?

Meho Krljic

Ne, ne, ubio sam jednog Chained Ogrea još pre odlaska u Fountainhead Palace a koliko sam video u prolazu pojavili su se isti oni od ranije samo teži. Eh, trudim se da ubijem glavnog baju ali težak je...  :cry:

Meho Krljic

Dakle, eto, trebalo mi je 11 dana da i ubijem poslednjeg bossa u Sekiru, što kvalitetno svedoči o mojoj dubokoj nesposobnosti. Ali to da sam ja jadan igrač nije neka novost. Posle dosta, dakle, vremena frustracije, muke i raspada Mehmeta kao ličnosti, na kraju sam mu presudio i morao da odem da probudim svoju ženu da joj to kažem  :lol: :lol: :lol:  Razume se, SADA je jasno da razumem njegove faze, napade, serije i brojeve frejmova, ali trebalo je to naučiti... Onaj osećaj da ste, posle toliko muke i jada, postigli nešto značajno, dok vam se tresu ruke a srce i dalje udara? Naravno. Sve je tu. Ovo je FromSoftware igra.

Elem, neću kačiti video jer je to ipak nekakav spojler, ali trudiću se da ovih dana napišem detaljnije impresije o igri koje se u najsvedenijoj formi svakako mogu prezentirati kao: apsolutni klasik.

usputni_boem

Quote from: Meho Krljic on 12-05-2019, 10:12:16
Onaj osećaj da ste, posle toliko muke i jada, postigli nešto značajno, dok vam se tresu ruke a srce i dalje udara? Naravno. Sve je tu. Ovo je FromSoftware igra.

Slicno i kod mene prekjuce, kada je konacno pao Guardian Ape. Posle nekih 15ak pokusaja, igrom slucaja morao sam da napravim pauzu od 10ak dana, i kad sam konacno nastavio pao je Ape iz prve! Na kraju sam upotrebio sve napitke, iskoristio sav pellet, meni health na izmaku, njemu health na izmaku. Srce mi brze lupa (vec je pola tri), a Headless Ape svom snagom spusta mac na mene... Srecom, izgleda da sam imao dovoljno vezbe do tad, posto sam mu odradio parry koji mu je skinuo posture. Kamera se pomera u stranu i sledi deathblow... Ne preterujem kad kazem da je osecaj bio orgazmican  :mrgreen: Jedan od najboljih momenata u igri punoj lepih/spektakularnih/upecatljivih trenutaka. Jest da sve to zvuci kao klasika za okrsaje sa bossovima u Fromovim igrama, ali ovde finisheri i mogucnost da se npr. (kao u ovoj situaciji) neposredno pre finishera skine posture pariranjem, dizu nivo spektakularnosti na sledeci nivo (a samim tim i zadovoljstvo, bar u mom slucaju). Drugim recima, mucio sam se ovako i protiv mnogih bossova u Dark Souls, ali ovo mi je bila visceralno najprijatnija smrt nekog bossa u Fromovim igrama.

A sam boss je izvanredno dizajniran, kako mehanicki, tako i estetski. Momenat kad se okrece ka igracu koji mu se priblizava je epski, pocinje odlicna muzicka tema, a posle je upecatljiva i njegova pozadinska prica. Da ne pricam o vizuelnom dizajnu i brutalnim smrtima... Kad sam vec kod muzike, stvarno je odlicna kroz celu igru, mnogo doprinosi atmosferi...

Trenutno me ceka GSO, pa jos zadnja oblast i koliko vidim dosta bossova (od opcionih za sada znam za novog Ogrea, tri Headlessa i Schicimena u Ashina Depths - cekao se divine confetti  :mrgreen:)

QuotePosle dosta, dakle, vremena frustracije, muke i raspada Mehmeta kao ličnosti, na kraju sam mu presudio i morao da odem da probudim svoju ženu da joj to kažem  :lol: :lol: :lol:

:lol:  Verujem da je posle toga konacno mogla mirno da spava :lol:

Meho Krljic

Vala, koliko je poslednjih dana proživljavala moje napade frustracije, ovo je i za nju olakšanje.  :lol:

A ovo:
Quote from: usputni_boem on 12-05-2019, 20:59:47
Ne preterujem kad kazem da je osecaj bio orgazmican  :mrgreen: Jedan od najboljih momenata u igri punoj lepih/spektakularnih/upecatljivih trenutaka. Jest da sve to zvuci kao klasika za okrsaje sa bossovima u Fromovim igrama, ali ovde finisheri i mogucnost da se npr. (kao u ovoj situaciji) neposredno pre finishera skine posture pariranjem, dizu nivo spektakularnosti na sledeci nivo (a samim tim i zadovoljstvo, bar u mom slucaju). Drugim recima, mucio sam se ovako i protiv mnogih bossova u Dark Souls, ali ovo mi je bila visceralno najprijatnija smrt nekog bossa u Fromovim igrama.

je tačno i svih 140%. Nahvataću ovih dana vremena da napišem opširniji osvrt na Sekiro, ali kako sam već pomenuo, igra je strimljanovanija od Soulsborne naslova, nema klase, oružja, statistike i oklope, ali ima borbu koja je ne jedan već par nivoa iznad. To kako igra zahteva da se praktično mačuješ sa protivnicima, da prepoznaješ i presrećeš njihove napade, da im stalno budeš u kaznenom prostoru a opstaješ i pretičeš na kraju - pa to je veličanstveno.

I da, Guardian Ape je fantastičan, jedna od borbi koju ću baš pamtiti.

milan

Ja sam pre tri dana, posle nekoliko desetina pokusaja (mislim da ih je bilo vise od 50), takodje pobedio poslednjeg faking bosa. Bio je to jedan junacki poduhvat, od jutra do podne, a najteza mi je bila - da ne spojlujem - druga faza od cetiri poslednje borbe.
I krenuo sam da igram NG+. I opet stigao do Genichira - i urnisao ga iz prve (mislim na drugi susret sa njim, na vrhu dvorca Ashina, mada sam i onu prvu borbu na samom pocetku igre zavrsio u svoju korist, i video alternativnu animaciju prilikom gubljenja ruke).
To je to, taj jedinstveni osecaj nadmoci i vestine koju vam From Software igre pruzaju kada ovladate njima.
Zaista, ne postoji nista slicno. 

milan

Da, i ono sto se uvek desava sa mnom dok igram From-ove igre, posebno u tim pokusajima da ubijem nekog teskog bosa.
Moj um, moja dusa, moje telo - uvek predju jednu putanju od pumpanja adrenalina i nervoze, preko krajnjeg ocaja da nikada necu pobediti, do jednog potpunog zena, mira, spokoja, kada u poslednjih nekoliko pokusaja provalim da je sve to samo program, igra, a da sam ja, ipak, na kraju, kompleksno ljudsko bice koje moze da ode do meseca i nazad.

Petronije

Otprilike kao kad Neo na kraju prvog dela matrixa skonta sve i počne lagano da izbegava zrna i udarce agenta Smita. Makar ja imam takav osećaj.

Meho Krljic

Quote from: milan on 13-05-2019, 11:40:04
Moj um, moja dusa, moje telo - uvek predju jednu putanju od pumpanja adrenalina i nervoze, preko krajnjeg ocaja da nikada necu pobediti, do jednog potpunog zena, mira, spokoja, kada u poslednjih nekoliko pokusaja provalim da je sve to samo program, igra, a da sam ja, ipak, na kraju, kompleksno ljudsko bice koje moze da ode do meseca i nazad.

Milan sažima iskustvo evoluiranja tokom igranja FromSoftware naslova na najbolji način.  :lol: Profi igrači borilačkih igara za ovo imaju izraz "daunloudovanje". Kao, potpuno si skinuo stil protivnika, sve što on može da pokuša ti unapred znaš, razumeš i umeš da odgovoriš/ preduprediš.

Meho Krljic

Quote from: milan on 13-05-2019, 11:36:23
Ja sam pre tri dana, posle nekoliko desetina pokusaja (mislim da ih je bilo vise od 50)

Ja mislim da sam ja imao minimalno 200 pokušaja  :oops: :oops: :oops: :oops:

Quote from: milan on 13-05-2019, 11:36:23najteza mi je bila - da ne spojlujem - druga faza od cetiri poslednje borbe.
Meni četvrta uglavnom zato što sam nju najmanje igrao a on dobija par novih napada. No, ona "tehnički" nije toliko teška jer se lako nazida posture damage...