• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Sekiro: Shadows Die Twice // FromSoftware

Started by Petronije, 22-08-2018, 23:55:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Hahah, jeste dobar početak.  :| :| :|  Kako sam već pominjao, meni je finalni boss u ovoj igri daleko  najteži ali možda tebi neće biti.

dark horse

Hvala hvala. Za sad mi je najbitnije da mi se endgame otvorio, tj. stigao do Owla (oca) i Eme. Probao sam najlaksi kraj, Ema je paklena, uzima mi život single hitom!!

Mislim da ću polako da izvidim prvo šta mi je sve drugo ostalo (npr, dva majmuna), pa da onda krenem endgame, koji treba preći četiri puta za platinium!!!
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

dark horse

Pade Guardian Ape ponovo, sada stvarno zauvek, sa svojom majmunicom.

Koju, zapravo, tehnički nisam ni ubio, jer sam navalio na Guardiana Mortal Blejdom i skinuo mu brzinski oba života, što se računa kao pobeda nad oboje!!

Eto, nešto da pređem i na lakši način.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 04-01-2025, 22:34:45
Hahah, jeste dobar početak.  :| :| :|  Kako sam već pominjao, meni je finalni boss u ovoj igri daleko  najteži ali možda tebi neće biti.

Zasad mi deluje lakše od majmuna. Skinuo sam mu prvi život i napunio stagger skalu skoro na maksimum pre nego što me je sredio, jer mi je ponestalo napitaka.

Ema mi više nije problem, sredim je bez da me takne. Ali, ipak trošim resurse i pitam se da li uopšte da radim ovaj loš kraj sada, tek da se kaže da sam prešao igru, kad ću ga sigurno morati da ga radim ponovo, pošto daje skill koji ne možeš da dobiješ drugačije. A ovaj prelaz ću morati da pregazim sa starim sejvom. Jer se definitivno ne preporučujem loš kraj pri prvom igranju, pošto se lišavaš kasnijih uprejda gotovo vitalnih za ng+ prelaz.

Meho Krljic

Ja se nisam sa njom borio tako da tu nemam neke savete...

dark horse

Nisi se borio ni sa Išin Ašinom? On je finalni boss Shura/Carnage završetka.

Ko je finalni boss koga si ti referisao kao najtežeg u igri? Koji je bio tvoj završetak, od moguća četiri?

Meho Krljic

Ne, ne, sa Emom se nisam borio.

Sa Išinom jesam, veoma dugo i jedva pobedio na kraju.

dark horse

Ma pusti Emu više čoveče!!!  xtwak

Dakle, Išin je finalni boss Sekira, da ili ne? Ako ne, na koga si mislio kad si rekao da je tebi finalni boss bio teži od Guardian Ape?

Ako mi opet odgovoriš za Emu, odustajem...  xuss

Meho Krljic

Da, da, na Išina sam mislio, pa napisao sam da sam se dugo borio i jedva pobedio  :lol:

dark horse

Pa dobro.

Uspeo sam da ubijem Išina posle par pokušaja.

Za mene, Guardian Ape je dosta teži, a čini mi se teži i Owl, tj. tvoj otac.

Za sad sam Owlu zagrebao tek prvu fazu. Dok paralelno sa istim trudom pobedih Emu i dve faze Išina. Zvanično sam završio Sekira ali sa najlakšim "lošim" završetkom.

Nastavlja se, do osvajanja platinijum trofeja!!  :|

Meho Krljic

Čestitamo i divimo se na istrajnosti.  :lol:

dark horse

Hvala! Eto, završih sve soulbourne igre koje je dizajnirao Mijazaki. :lol:

Petronije

Quote from: dark horse on 05-01-2025, 19:53:52
Hvala! Eto, završih sve soulbourne igre koje je dizajnirao Mijazaki. [emoji38]
Svaka čast !!!

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

dark horse

Pao je i Sova. I otvorio mi dosta novih lokacija, što u prošlosti, što u nekom zagrobnom svetu.

Mislim da sam sa Sovom konačno uvideo gde grešim s ovom igrom i zašto su mi neki neprijatelji nepremostivo teški.

Bosovi koje Sam prelazio lako mogli su se preći Elden Ring logikom, skidanjem hp, dok su bossovi koji se obično prelaze staggerovanjem bili su nepremostivo teški, jer u Elden Ringu deflektovanje funkcioniše na drugačiji način, kažnjava protivnika automatski, dok u Sekiru ne, kažnjavanje neprijateljevih grešaka moraš da izvedeš sam, u prostoru koje deflektovanje omogućava.

Dakle, dosta toga sam morao da "odućim" da bih Sovu pobedio na relativno normalan način, bez cheesovanja naprednim skilovima poput Mortal Draw, koji su radili na Guardian Ape, Emi i Išin Ašinom, ali nekako su prespori za Sobu.

Inače, saznah da Išin Ašina verovatno nije onaj finalni boss sa kojim se borio Meho, tj. jeste ali to je nekakva božanska verzija Išina, isto kao što je Tomoe Geniširo bio "božanska" verzija Genišira.

Mnogo dualizma, mnogo ponovljenih bosova. Čeka me naprimer novi sukob s Sovom i Corrupted Monkom, drugim varijantama.

Meho Krljic

Pa, da, imaš dosta bosova u dve varijante.

I, generalno, svi se pobeđuju staggerovanjem (uz eventualno izuzetak Corrupted Monka). Napadanje zdravlja je korisno jer kada im spustiš zdravlje na 50% mnogo im se sporije prazni stagger merač.

dark horse

Pa staggerovanje je samo shortcut da ih pobediš bez obzira na džinovski hp koji im je ostao.

Meho Krljic

To DELUJE tako ako prilaziš igri sa Dark Souls mentalitetom, ali u stvarnosti je cela igra dizajnirana oko staggerovanja.

dark horse

I opet celu igru prelaze u speedrunu VEZANIH OČIJU za sat vremena. Dobro, možda ne baš sve, ali do makar ovog lakšeg kraja do kog sam ja stigao.

Znači, možeš to staggerovanje i deathblows da cheesujesh kako stigneš....

Meho Krljic

Pa, ko ume može, da. Mislim, naučiš obrasce napada protivnika, sve pariraš, napuniš im stagger začas i ĆAO.

dark horse

Slazem se.

Video koji možda najbolje sumarizuje ovu potragu za perfekcijom u reagovanju na instrukcije u obrascima napada protivnika:

https://m.youtube.com/watch?v=7W4li9yfY3o

Meho Krljic

A, Džjekob. Jedan divan čovek i sjajan Jutjuber. Odobravamo!!!!!!!

dark horse

Samo da raportiram da je Divine Dragon pao i da mi samo Demon of Hatred (mrcina sa tri života, koja deluje kao ozbiljan izazov) stoji na putu do finalnog opcionog bossa, Isshina the Sword Sainta!!  :|

Meho Krljic

dark horse

TDYM?!!?!

Meho, ako nisi imao ni loš ni dobar kraj, ispašće da nisi ni prešao igru!! ;)

Na kraju, mož bit da nikad nisi ni igrao!! Možda je došlo vreme da se Sekiro reprizira?!

Meho Krljic

dark horse

Meho Krljic

Mislio sam na Divine Dragona i Demon of Hatreda. Izvinjavam se na nepreciznosti u izražavanju.

dark horse

Ma, sredio si ih, oba su na putu do Svetog Išina od Mača.

Divine Dragon is gimmick boss tipa Rykarda iz Elden Ringa, zato ga se ni ne sećaš. Njegove suze su ključni predmet za završetak igre. Predavanje suza Kurou je zadnja akcija u igri.

Meho Krljic

A, za Divine Dragona si u pravu, jesam ga ubio:

https://www.youtube.com/watch?v=kGYOWvQ8JbQ

Demon of Hatred znam da nisam, to je na drugoj putanji do kraja.

dark horse

Ne nalazim da je vezan za bilo koji određeni kraj, ali ako se nisi fajtao s njim, moguće da je opcioni boss. Još uvek nisam istražio sve lokacije ponovo, moguće da su Kuro i Išin na drugu stranu.

Inače, radi se o skulptoru s početka igre, koji ti je pomagao oko oružja ugrađenih u tvoju veštačku ruku. Da li je u tvom završetku nestao sa svog mesta?

Meho Krljic

Ne mogu da se setim, nažalost. Ali znam da sam tada proučavao kakvi su krajevi i da mi se čini da je Demon of Hatred bio na drugačijoj putanji od one koju sam ja odabrao.

dark horse

Da, tako je, Kuro je na drugu stranu. A Demon of Hatred je opcioni. Mada, i ceo ovaj path je opcioni.

Zadnji mandatory boss je Guardian Ape.

Meho Krljic

Jebiga, meni to bilo na pola igre.  :lol:

dark horse

Jebiga, shvati to "zadnji" uslovno. Igra je vrlo nelinearna, mogao si da središ Guardian Apea pre, recimo, Corrupted Monk ili Geničira.

Meni je nekako ostao zadnji od tih mandatory, po težini.

Nego, vidim da će i ovaj kraj biti jeben, nema više lakih bossova, a ni mini-bossova. Ostalo mi je jedno 3-4 od svake grupe, razbacanih posvuda (Da ne govorimo o headlessima!!). A moram ih sve potamaniti, za platinium i lakši NG+.

Srećom, dobih upravo jak skill: High Monk. Sređuješ ih odakle ne ocekuju: iz vazduha!!

Meho Krljic

dark horse

Svi kažu da je lakši nego normalan prelaz. Naravno, ako si razvio lika i nisi preskočio deo igre, tipa lošim završetkom.

Što ima smisla, jer dolaziš sa dosta visokim power, a na početku igre bossovi su laki, pa ćeš lako podići power još više.

Plus, upravo sam sastavio neku masku koja pet skilova menja za jedan power level. Što se opet svodi na farmanje ekspa za levelovanje, kao u ostalim fromsoft souls igrama. Dakle, u nekom trenutku i Sekiro se svodi na levelovanje, ali verovatno ne u prvom prelazu.

Naravno, ja sam još daleko da koristim tu masku jer nisam još popunio skill drvo, što je jedan od najtežih uslova za platinium, i pitanje da li će mi ta maska uopšte nešto koristiti. Ali onome ko juri power 99 je svakako od koristi.

dark horse

Mislim, naravno, na Attack Power - AP.

Soft caps za AP u Sekiru je 14, tj. taman kad se završi prvi prelaz, sa pređenih svih 14 bossova u igri.

Naknadno je dodat Gauntlet, koji omogućava da se AP digne do 16 u prvom prelazu, tj. dva Gauntlet bossa takođe dižu AP.

dark horse

Koliko kapiram, posle prvog prelaza ostaće mi samo tri trofeja: svi bossovi (jer se racunaju i Ema i Išin iz Shura kraja), svi tool upgrejdi (za to mi treba upgrejd materijal sa samog kraja igre) i svi skilovi (za to će verovatno trebati i puuno farmanja).

Sve u svemu, dva puna prelaza. Ili, dva i po, ako zafali materijal za toolove. Dva prelaza otključavaju i sve Gauntlete, koji su vrlo zajebane, jer kad Izgubis sva vaskrsnuća vraćaš se na početak Gauntleta.

Ali, Gauntleti mi ni ne trebaju za platinium. Ali mi trebaju za AP, i to (valjda?) ova prva dva koja se otključavaju dobrim krajem.

Bio sam prilično uspešan i pobrstio skoro sve što mi treba za platinium u prvom prelazu, sem oca Sove, Demon of Hatred i Geničira/Išina... Ne računam headlese i bossove sa upgrejd materijalima, u principu mogu ih i preskočiti...

dark horse

Budući da su mi samo bossovi ostali, evo jedne interesantne rank liste koja tvrdi sa su oba opciona bossa teza od finalnog:

https://www.thegamer.com/sekiro-bosses-ranked-easiest-most-difficult/

Meho Krljic

dark horse

Ipak, sva tri najteža bossa su sa Gauntleta.

Tako, da biće tu još posla.  :|

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 12-01-2025, 17:12:28
Zato sam ih i izbegao.  :cry:
.

To može da ti oteža igranje NG+, ako se ikad odlučiš za isto!!  :cry: :cry: :evil:

Doduse, možda i ne. Sve krucijalno što propustiš trebalo bi da nađeš u kutiji za priloge na početku igre, na terenu za treniranje.

dark horse

Pade i otac Sova!!.Negde sam na dve trećine trofeja...

Meho Krljic

Ja se sećam da sam njega pobedio (evo ovde ima ta borba) i da jeste bilo povuci-potregni, ali je li to ta borba ili moraš s njim da se negde ponovo boriš u tom prelasku koji ti radiš?

dark horse

Da, ovo je bio moj drugi susret s njim. U prvoj borbi se valjda zvao Shinobi Owl, a sada je bio Owl (Father).

Boris se sa njim u istom tajnom hramu na Hirata estate gde si se borio sa Lejdi Baterflaj.

Kad ga pobediš i tu dobijaš predmet koji otkljucava Purification ending. Dakle, sad mogu da dobijem trofeje za preostala tri kraja, sa trofejima za preostala dva bossa, to je pet trofeja koje ću još dobiti pri prvom prelazu. Ostaće mi samo dva da otvorim posle toga, ali zlatna.

I, naravno, platinium.

Meho Krljic

Aha, fino, onda samo nastavi po planu do platinskog trofeja i uživaj  :lol:

dark horse

Hvala! Što bi rekao AV, naredna dva do tri dana su ključna!! Demon of Hatred se već klati!!  :|

Meho Krljic

Срећа да иде викенд!!!!!!

dark horse

Pao i Demon of Hatred aka sculptor aka Orangutan!!

Ajmo da završavamo ovo!!