• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DIABLO IV

Started by dark horse, 03-11-2019, 19:05:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 21-04-2023, 12:25:08
Butcher jeste jaka motivacija.

Ali, biće čupavo. Pogotovo što ti je necro nerfed, pa i ako naletiš na Butchera, biće veliki problem dobiti ga za limitirano vreme koje ćeš imati na rapolaganju.

Slično je i za Ashavu, sve zavisi i od drugih igrača, tj. random tima koji se zadesi na tvom serveru. Mi smo ga dobili bukvalno u zadnjoj minuti.

Moraćeš da se dokažeš kao iskusan Diablo igrač, bukvalno veteran! 8-)
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Quote from: dark horse on 21-04-2023, 12:36:32

Moraćeš da se dokažeš kao iskusan Diablo igrač, bukvalno veteran! 8-)

Što ja naravno nisam.

dark horse

Nisam ni ja. Najveći uspeh mi je paragon 1800 u trenutnoj 28-oj sezoni D3. Do 2000 paragona možda i stignem, to je verovatno još par dana igranja, ali do paragona 3000, koji je verovatno potreban za GR 150, teško. Sa primalima baš nemam sreće, palo mi je jedno 15-tak i sve gluposti. Ništa za moj Death Nova speed farm build.

Verujem da će ovaj D4 demo biti teži nego prošli, ako su stvarno ograničili dve najjače klase. Ali, ko što rekoh, radili su to i ranije, pa su i dalje bile dovoljno moćne. Videćemo. Teško je bilo šta prognozirati.

Father Jape

Nego, kad izađe puna igra, hoćemo li moći nastaviti sa ovim likovima sa kojima smo počeli u Beti?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

dark horse

Ne, naravno.

Ali, trebalo bi da možemo da nastavimo u sledećoj beti sa istim likovima iz prethodne bete, čak i onim koju su prešli nivo 20.

Inače, biće smanjen i legendary drop rate, tj. sve će u ovoj novoj beti biti kao u release verziji.

dark horse

Father Jape

Ja sam pitao za svaki slučaj, da znam da ne počinjem s nekronom ako se briše. :lol:

dark horse

Pa, u svakom slučaju moraš da započneš novi lik sve iz početka, pošto je sve ono ranije obrisano. Ako ćeš uopšte igrati ovu novu betu.

Ako doguraš do 20tog nivoa dobijaš nagradu koja se onda prenosi kad izađe igra. Isto kao, ako si u prethodnoj beti dosegao nivo 25, dobijaš wolf pet kad izađe igra. To je sve što se prenosi, ostalo se briše.

dark horse

Meho Krljic

Diablo IV: Respeccing Will Be 'Essentially Free' Up To A Point 

Hmmm, kasnije žele da budemo lojalni bildu koji smo napravili... Ne znam, meni se dopadalo što je DIII omogućavao skoro potpunu slobodu, ali ovo jeste na neki način u skladu sa celokupnim tonom DIV.

dark horse

To je ako si free player. Kasnije žele da platiš, ako želiš potpunu slobodu.

Manje više slično kao PoE, reklo bi se da su baš uzeli da ih kopiraju. Inače, Path of Exile mi je bio iritantnan iz neobjašnjivih razloga, nikad nisam uspeo da se nateram da ga završim. Verovatno zbog te preterane komplesnosti u kasnijoj fazi, i monetarizacije koja je pratila.

dark horse

I nije baš tačno da je D3 omogućavao skoro potpunu slobodu, već je upravo funkcionisao na isti način koji pokušavaju da implementiraju i u D4, tj. teško je promeniti build ili klasu u kasnijoj fazi u D3 i nagrađuje se lojalnost jednome buildu.

Više razloga je zbog čega je teško promeniti build/klasu u D3. Najviše zbog opreme, ako si npr, stigao do Paragona 2000 sa jednim buildom, čak i ako si odvajao u stranu opremu za druge buildove, teško da je ona dovoljno adekvatna, jer koristiš neki build, onda stalno dobijaš upgrade opreme za njega. Plus, tu je augmentacija, koja dosta košta i vremenski je zahtevna i može se izvesti samo na ancient legendarijima.

U principu, ako si izabrao jedan build early on, najbolje je terati sa njim do kraja sezone, pa u sledećoj terati onaj koji ti se učinio zanimljiv u ovoj, ako je i dalje aktuelan.

Father Jape

Da, mislim, to o čemu ti pričaš za D3 je recimo irelevantno za više casual igrače Diabla poput Meha i mene.

I mislim da nije loše da tako razdvoje pristup nekoj opštoj publici i ovim amibicioznijim endgame igračima.

dark horse

Jape, razumem o čemu pričaš, ali jako teško je sve to precizno razdvojiti, sa oštrim granicama. Sve je potpuno fluidno i individualno, zavisi od stepena zainteresovanosti i utrošenog vremena.

Ako računamo tebe i Mehu u casual igrače, kakvi su casual igrači tek oni što će samo instalirati D4 kad izađe, preći kampanju i već se raspitivati kad će D5, dok su im Expansioni i DLC-jevi čisto muženje para koje će preskočiti? Takvi su zapravo većina, 99%.

Ja sam tolike sate utrošio na D3 endgame, a sad čujem da D2 igrači smatraju da je D3 endgame kratak u poređenju sa D2, koji je stotine sati. Što mi je šokantna miskoncepcija, pa došla i od D2 igrača.

Sve zavisi šta ti je cilj. Npr, možeš svake sezone preći seasonal journey i bataliti dalje igranje, možeš nastaviti pa recimo imati cilj da završiš GR 150 u solo modu, a možeš recimo juriti paragon 20.000, što je svakako neostvarivo u bilo kojoj sezoni ali dobar je imaginarni cilj. I svakako traži na hiljade sati, a ne samo stotine. :lol:

dark horse

Ima vrlo smisla. Baš zbog onih casual igraca koji misle da su završetkom kampanje "završili igru".

Navesti ih jahanjem da se bave i endgame-om malo.

Father Jape

Meho Krljic

Ima logike ali opet, ja sam nestrpljiv čovek sa premalo vremena a previše igara koje želim da igram. Mislim, ja Tears of the Kingdom neću završiti ne dok DIV ne izađe nego verovatno do Oktobra or sou... Ne znam ni kad ću početi Diablo IV...

dark horse

Ne znam šta bih ti rekao. Ja imam brdo igara, a igra mi se samo Diablo IV.

U iščekivanju igram Diablo III, sad sam oko paragon 2100, tamanim solo GR 130 kao blesav, a uspevam da pređem i GR 140, što me je upisalo među hiljadu najboljih GR igrača sa nekromanserom na playstationu. Ali, verovatno se neću zadovoljiti ako ove sezone ne pređem i solo GR 150, pošto je verovatno poslednja sezona koju ću igrati.

Bukvalno jedino kad nemam neta igram i Last of us II. Došao do Rat kinga, već danima stojim na njemu, nešto mi se ne da. Verovatno sam očekivao više.

Meho Krljic

Poštujemo. No, valja igrati i druge igre, jelte. Barem ja to želim.

dark horse

Dogod se međusobno uvažavamo i poštujemo, svaki stav je dobar. I svačije želje su legitimne.

Ne valja jedno kad namećemo svoj stav kao jedini ispravan. Ili svoju percepciju stvarnosti kao jedinu moguću. :lol:

dark horse

Rhykker igra Diablo IV endgame

... i usporedio ga je u jednom trenutku sa Dark Souls!!!  :? :? :?

To je to. Sad sam sve shvatio. Diablo serial je bio moj trening za FromSoft igre. :lol:

dark horse

QuoteIn the upcoming "server slam" beta (opens in new tab), you'll earn a mount trophy for reaching the level 20 cap and defeating the world boss, Ashava.

No, you won't have to wait until the endgame for Diablo 4's mounts

Eto malog podsticaja za Mehu i Jape-a da igraju Server Slam, izleveluju bar jednog karaktera do lvl 20 i pobede Ashavu.  :|

Meho Krljic

Konj jeste solidan podsticaj.

dark horse

Eto, imaš jaku motivaciju i solidan podsticaj, po sopstvenim rečima.  :?:

dark horse

Izlevelah sinoć čarobnjaka do dvadesetog nivoa. Išlo je brzo, hidre potamane sve na ekranu, manji je problem levelovanje nego dodatni exp potreban da se otvore dvadeset i dva skill poena, tj. dva poena koja daje Reown sistem. Ali dosta i to brzo ide, ako se napadne bar neki od 3 Strongholda u Fractured Peaks.

Nisam imao sreće sa legendary, nije bilo ni jednog dropa, za razliku od prošle bete, kad je legendary drop bio masivan. Sad je kakav će i biti u samoj igri, ako se igrači ne budu žalili i tražili volji drop.

Nisam sreo ni Buchera u dungeonima, ali nisam ni proveo ni blizu sličan broj sati kao u prošlom demou. Ali, moguće da su i taj event smanjili. Na treasure gobove naleteh, jedno dva komada.

Inače, ulazi se u igru sasvim glatko, nije bilo nikakvih redova čekanja. Jutros nisam probao, ali pretpostavljam da je sinoć bilo najudarnije. To može da znači kombinaciju dve stvari: da je su stvarno poravili pristup serverima i da zainteresovanost za ovaj demo nije ni blizu kao za prošli, moguće jer su ljudi već videli šta ih je zanimalo ili se bave drugim igrama, tipa Zelde.

Ostalo mi je da sačekam Ašava event, koji će starovati od večeras u 18h pa zatim na svaka tri sata na lokaciji the Crucible, koja je na krajnjem istoku mape. Event je jasno vidljiv na samoj mapi u the Crucible regiji neposredno pre nego što treba da započne, a i dok traje, pa ko je zainteresovan ne mora posebno brine, dovoljno je da prvo pronađe regiju, a zatim i isprati mapu na petnestak minuta pred evente, koji su uvek tačno na pun sat.

dark horse

Samo da raportiram da je grupnim trudom pao i Ashava, iz nekog drugog pokušaja! :|

Meho Krljic

Čestitke! Ja se nadam da navala na servere nije nepodnošljiva jer tek sada imam vremena da malo poigram ovo...

dark horse

Nema navale. Nema bagova. Sve ide savršeno glatko.

Ja sam sinoć sredio Ashavu i po drugi put. Bukvalno možeš na svaka tri sata.

Izleveluj do nivoa 20 (levelovanje je najbrže u dungeonima), pa probaj da nađeš jaku grupu. Okupljanje počinje na The Crucible nekih pola sata pred event, a eventi su u satima deljivim sa tri: 3, 6, 9, 12.

Koliko mi se čini, za Ashavu je najbolji Rogue. Ako je grupa slaba i ima malo Rogue u grupi, teleportuj se nazad u grad, pa se vrati na The Crucible, staviće te u novu grupu. Isto valjda možeš da uradiš ako vidiš da borba teče slabo, mada ovo nisam još uvek isprobao. Čini mi se ispravnijim da tražiš grupu pre eventa, nego u samom eventu.

U emotikon delu, možeš i drugim igračima proveravati opremu, koliko imaju legendarija, itd, ako nisu stavili da im je profil privatan.

U svakom slučaju, ako si u jakoj grupi, a borba traje, nemoj da se teleportuješ nazad u grad, ma koliko ti oprema bila oštećena. Čekaj da se event završi. Teleportuj se jedino ako proceniš da neće pobediti Ashavu. Meni se desilo da se vratim u grad, teleportujem na The Crucible i nema Ashave. U tom slučaju loguj se ponovo, pa vidi da imaš event na The Crucible na mapi.

Sa srećom u lovljenju Cry of Ashava mounta! :|

Meho Krljic

Eh, već dvaput me je izbacio sa servera pa posle ne mogu ponovo da se ulogujem, dakle, ima malo i dalje tih problema. Ali dobro, lagano. Igram kao rogue ovaj put.

dark horse

Eh, meni se desilo samo jednom i to nakon što sam napisao "nema bagova".

Izbacilo me u Kor Dragan strongholdu, u najdelikatnijem mogućem trenutku, taman kad sam se spremao da svojim vračem zadam finalni udarac glavnom bossu, vampiru tridesetog nivoa, Draganu (od milja, pravo ime je Nilcar).

Nakon toga batalio sam vrača, iako su mi već pola opreme bili vrlo pristojni legendary-ji (uglavnom drop od Ashave, farmao sam ga jedno četiri puta), a attack power 609 i krenuo da levelujem razbojnika.

Sad sam 18-ti nivo.

dark horse

Razbojnik je dosta superiorniji za borbu sa Ashavom nego vrač. Skinuli smo mu tri petine zdravlja, a da nijednom nisam zaginuo, dok sam sa vračem ginuo non-stop. Brz je, pokretljiv, što je za ovo borbu krucijalno. I čini mi se da sam pravio i dosta bolji damage, pošto je Ashava otišao nikad brže, ali teško je tako nešto proceniti sa gomilom drugih igrača u timu.

Uglavnom, u 18h je zadnje pojavljivanje Ashave za ovu betu. I poslednja šansa da se zaradi The Cry of Ashava mount trophy. Što je, čini se, samo kastomizacija za konja, dok se za otključavanje ipak mora završiti kampanja.

dark horse

Završila se i ova beta. Nažalost, ništa od ponedeljka ovaj put.

Razbojnik je prosto samleo sve vampire i grofa Nilcara u Kor Draganu sa nekim bezveznim buildom koga sam skripio gledajući bonuse koje daju legendary-iji koji su mi dropovali: Puncture - Flurry - Poision Trap - Poison Imbuiment - Shadow Step - Concealment (ovo zadnje jer ubacuje u stealth, imao sam bonuse za napad koji prekida stealth na oba mača)

Ovaj put Butcher se, nažalost, izvukao. Masakrirao je mog vrača koji mu se skinuo pola zdravlja, a sa razbojnikom nisam imao dovoljno (ne)sreće da na njega naletim.

I sad treba dočekati jun.

Tešiću se dotle nekako sa Marvel's Midnight Suns Legendary Edition kojeg sam uzeo na 50% sniženju!

dark horse

E da. Zaboravih da napomenem da sam za server slam betu po prvi put bio na svom novom, optičkom internetu (sa SBB na Yettel).

Tako da moguće da je to bio faktor bolje konekcije, pošto čitam da je bilo ljudi koji uopšte nisu uspeli da se konektuju za ovu betu.

Meho Krljic

Ja sam uspeo popodne da još malo igram i nisam imao problema, mada naravno nisam bogznakako daleko stigao, tek sam 14 nivo dosegao pre nego što sam morao da završavam. Nisam višpe ispadao sa servera ali jeste bilo momenata "teleportovanja" i šlajfovanja koje očekujem da vidim i u gotovoj igri...

dark horse

Meni se šlajfovanje desilo samo jednom. U principu, diskonektovanje i šlajfovanje dešava se i dan danas u Diablo III, ali izuzetno retko i vezano je za probleme sa konekcijom, što se realno ne može izbeći i nije do Blizarda, već do naših krnjavih internet operatera.

Yettel mi, za sada, deluje puno solidnije sa SBB, kod kojih se prekidi veze dešavaju čitav vikend, a počeli su polako i preko nedelje, zbog čega sam i odlučio da im potražim alternativu. Verovatno idealnog ni nema, u našim uslovima. Ako se Yettel pokaže dovoljno stabilno, verovatno ću otkazati interent kod SBB-a sasvim već kod sledećeg produžavanja ugovora, ili zadržati oba, u slučaju da se i jedan i drugi pokažu nestabilnima. Inače, sproveo sam optički kabl do samog Playstationa, koji je mrežnim kablom spojen na ruter (isto je bilo i kad sam se kačio na SBB), tako da bolje od ovog tehnički ne može...

Meho Krljic

A, dobro, ti to vrlo ozbiljno radiš. Moj Playstation je na WiFiju i to je za moje potrebe uglavnom dovoljno - mislim, čak mi ni superbrze borilačke igre, poput Guilty Gear Strive ili Dragon Ball FighterZ nisu pravile probleme, ali istina je i da one imaju superiorni savremeno rollback netcode. Diablo mora da sinkuje mnogo veće mape i mnogo više promenljivih pa sam se ja pomirio sa povremenim seckanjima.

dark horse

Pa, u suštini, dobar internet mi treba za posao, pošto mi je teško da se svako malo pravdam strancima sa kojima radim da nemam konekciju zbog isključenja kod SBB-a ili da je nestalo struje u kancu, što se dešavalo kad odem tamo da radim.

Sad, druga je stvar što su nam oduzeli docker stanice, koje su bile jedini način da naši kompanijski laptopovi prikače mrežnim kablom, da bi nas naterali da češće odlazimo u kanc, pa sad, paradoksalno, za posao koristim WiFi, a za igranje mrežni kabl. Ah, well...

Ono što sam naučio za 10 godina igranja Diablo III jeste da je za Diablo ključno da ima igru instaliranu na SSD hard disku (to je možda za brzinu bitnije od dobrog interneta) i dobru konekciju. Ne verujem da će se to mnogo izmeniti za Diablo IV. I, naravno, solidna grafička, ko igra na PC-ju. Primetio sam da je Slam Server Beta na PC-ju tražio updejt drajvera na najnovije.

dark horse

dark horse

Nešto na tu temu, tekst iz PC Gamera koji je apsolutno sahranio Diablo 4:

Class balance is still an absolute joke in Diablo 4—but the game has far bigger problems

Meni je nejasno šta neki igrači hoće. Da klase budu različite, različitog tipa (malee, range, neke rade area damage, neke da napadju single target, neke da imaju pets/minions, a sve omnipotentne? Pa, ne može. To je kao da očekuješ da običan barb bude kao čarobnjak ili nekromanser. Pa, ne može. Moraćeš na kraju ili ograničiti čarobnjaka i necroa, ili imati underdog klase poput barba i druida. Maltretiraju nas sa tim 11 godina u Diablo III, i sad će opet. A Blizard kao poslušna kuca, juri svakoj šuši da udovolji.

I još šta hoće ovi iz PC Gamera, da NJIMA bude zabavno? Ma idi, bezobrazluk... da izvinete gospodo, žalim slučaj ali meni već jeste.

Meho Krljic

Ja sam razlike u efikasnosti klasa doživeo kao organski način da se odabere adekvatan nivo težine pošto je, naravno, izbor koji glavni meni igre nudi prilično oskudan. Ali vidim da je argument ovog teksta da ni jedna klasa nije zabavna, a to je već druga priča, jelte...

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 17-05-2023, 10:33:09
Ja sam razlike u efikasnosti klasa doživeo kao organski način da se odabere adekvatan nivo težine pošto je, naravno, izbor koji glavni meni igre nudi prilično oskudan.

To je vrlo ispravan i konstruktivan način da se klase dožive. Podržavam.

Quote from: Meho Krljic on 17-05-2023, 10:33:09
Ali vidim da je argument ovog teksta da ni jedna klasa nije zabavna, a to je već druga priča, jelte...

Pa dobro, uvek će biti hejtera i hejtovanja. Samo, neko bi trebalo da napiše tekst o tome u kontekstu Diabla IV, verovatno, pošto je zabrinjavajuć fenomen...

Father Jape

Veli autor ovo:

But not only is there no innovation or creativity here whatsoever, there isn't even a basic understanding of how to make an action-RPG engaging

I meni deluje da su tanki na innovation i creativity, ali što se tiče engaging... ne znam, deluje mi kao da ovoj osobi nijedan Diablo nije bio engaging.

Meho Krljic

Evo, ne znam, meni je Dijablo klasična, jelte, kliktalica i uglavnom mi ono što ta igra radi prija, dakle, počev od prvog pa do ovo četvrtog što sam igrao. Dinamika koriščenja različitih sposobnosti je uglavnom uvek zadovoljavajuća, kuldaun tajmeri su razumni, mobovi dobro raspoređeni, značajni dropovi su dovoljno razmaknuti, nivoi dolaze razumnim tempom. Autor kaže da mu u DIV ovo sve ne leži i da je razlika između Varvarina i Čarobnjaka drastična jer jedan mora da uloi puno posla da preiživi a drugi ne mora ni da gleda ni da ikakvu taktiku primenjuje... Nisam igrao ni sa jednm ni sa drugim pa da komentarišem konkretno, ali... meni je sve što jesam igrao bilo zabavno.

dark horse

Ispade da autor teksta hoće da kaže da je Diablo IV ne samo da nije zabavan, već je za mazohiste, a da nivo mazohizma raste od OP ka underdog klasama.

Interesantan tekst svakako, i sveo bi se jezikom Mikijeve Radionice na: čemu ovo služi, a osim toga i ne radi. :lol:

Meho Krljic

Ma meni je legitimno ovo što kaže da je final boss u server slam beti jedan damage sponge kome neke klase skoro ne mogu ništa (Necromancer je svakako uvek hendikepiran kada nema miniona u okolini da koristi njihova tela, to sam video i sa prethodnim bosovima) a one koje mu mogu su bile oslabljene level capom od 20, to je fer kritika koja važi za mnoge MMO igre. Ali mislim da će u finalnoj igri biti mnogo načina da se bossovima doaka sa svakom klasom.

dark horse

Ima necro buildova koji uopšte ne troše leševe protivnika niti uopšte imaju minione.

Evo kako čovek (po mom mišljenju najjači Diablo igrač) radi Ashavu na hardcore u solo modu (naravno, sa Rogue):

They asked me to solo it... AGAIN! (On Veteran, Hardcore mode of course) - Diablo 4

Evo i njegovog Diablo 3 builda, koji je po meni najbolji build za Diablo 3 trenutno, i ja ga koristim u sezoni 28, isto ne koristi leševe ni minione:

Trag'Oul Death Nova - Solo GR Push

Može li tako sa svakim buildom i svakom klasom? Pa, ne može. Ali, svaka klasa sigurno ima dovoljno moćan build, i sa tim najmoćnijim buildovima klase su "izbalansirane" tj, dovoljno brzo prelaze najteže nivoe.

Meho Krljic

Rogue je majka za DPS ovde. Koliko shvatam ovaj momak ima build gde su kritični napadi česti plus nanose mnogo štete, što zvuči kao nešto čemu svako treba da teži kad igra kao Rogue. Ali, da se razumemo, Necromancer build u kome ne koristiš leševe - da li je to uopšte ZABAVNO?  :lol: :lol: :lol: Zašto onda uopšte da igram kao nekromant?
Enivej, u svežem intervjuu za Jurogejmer vele da je "svaka klasa DPS klasa". I ja jesam sklon da verujem, Diablo nikad do sada nije bio igra koja forsira jaku podelu posla, pa mislim da neće ni sada da ode u tom full MMORPG smeru:

https://www.eurogamer.net/how-blizzard-keeps-diablo-4-feeling-single-player-despite-its-mmo-elements

dark horse

Pa da, svaka klasa ima i DPS i Support, tj, Zero DPS buildove. Tako je bar bilo u Diablu III i kao što sam ti već rekao, ti DPS buildovi su bili međusobno izbalansirani, nema razloga da ne verujemo da isto neće biti i u Diablo IV.

Mada, ima diabola, poput ovog reviewera iz PC Gamera, koji na osnovu bete, gde je video levelovanje do 20-tog nivoa, bez finalne igre, bez da je video endgame (koga je do sad videlo samo par povlašćenih uber fanova, tipa rhykker), tvrdi da support ne postoji u D4. Ma, važi. Baš ti verujemo, hejteru!!!

PC Gamer, ciganluk popriličan!!!