• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Igre koje su upravo izašle

Started by Calavera, 02-06-2022, 12:13:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

dark horse

Quote from: Petronije on 09-12-2024, 00:49:26
Čisto sumnjam da su baš toliko nenormalni, mislim da bi to bio presedan baš.

Anyway, ljudi se žale da je igra potpuno neigriva na PS i XBoxu zbog laga sa kontolerom:

https://www.glitched.online/psa-avoid-path-of-exile-2-on-xbox-and-ps5-for-now/

...tako da su svakako nenormalni i prave presedan što su izbacili betu besplatne igre za $30-$100 u ovom neigrivom izdanju, a koliko su još nenormalni, teško je to proceniti...
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Da se razumemo, ja ovo nikada neću zaigrati, ali valjda nekako da se zabeleži da imamo igru koja, u suštini, mapiračitavu planetu Zemlju 1:1 i omgućava vam da odete SVUDA (ili PRIBLIŽNO svuda).

Microsoft Flight Simulator 2024 review - a stunning achievement made even better

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 10-12-2024, 11:25:10
Da se razumemo, ja ovo nikada neću zaigrati

Исто. Флајт Симулатор је једна од ствари којима се апсолутно дивим и поштујем их, али из даљине.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Petronije

Kolega iz kancelarije mi je skoro pričao da se sprema da igra, kupio je sve. Baš ću da ga pitam kakvi su utisci, možda i skoknem do njega da probam.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Meho Krljic

Quote from: Tex Murphy on 10-12-2024, 12:56:47
Флајт Симулатор је једна од ствари којима се апсолутно дивим и поштујем их, али из даљине.

Ja sam kao klinac dosta igrao flajt simulatore razne, ali uglavnom one koji su simulirali upravljanje vojnim letelicama. Simulator civilnog aviona nikada nisam igrao, TOLIKO sam izopačen. :lol:

Tex Murphy

Ја сам покушао да играм неке симулације летења (такође војне, наравно), али сам био или премлад или преглуп за то, све ми је било много компликовано. Претпостављам да је лијеп осјећај кад савладаш све команде и успјешно одржаваш грдосију у ваздуху, али мени се тако нешто није десило :-)
Genetski četnik

Meho Krljic

Ja sam uspevao da uzletim, letim, čak i da izvršim neke borbene zadatke ali da sletim to nikada nisam uspeo.  :oops: :oops:  Jedino u igri Tomahawk gde si u helikopteru, tu sam uspeo.

mac

Da, moraš da digneš nos pre dodira s tlom, a da bi to mogao moraš prethodno da usporiš i spustiš flapsove. I neka se tako avion kontrolisano spušta, iako je u potpuno vodoravnom položaju. U odsudnom trenutku digneš malo nos, i točkovi dodirnu pistu.

Meho Krljic

Eh, jasna mi je teorija već 40 godina, ali u praksi SLABO.

Meho Krljic

Avowed ima solidnih 81% na Opencriticu i 80% na Metacriticu. Što je otprilike kako sam ja očekivao. Ovo teško da će biti IGRA GENERACIJE or sumtin ali može da bude solidan kandidat da odmeni Elder Scrolls igre dok se Bethesda ne smiluje. Doduše, sad je sve to ista firma pa možda Elder Scrolls 7 budu pravili u Obsidianu  :lol:

Enivej, ja ovo neću igrati dok ne dođe na Playstation (a za šta ne postoji ni najava) a možda baš ne ni ODMAH tad, ali sam srećan da Obsidian dobija svokj prvi, reklo bi se, hit otkad ih je kupio Majkrosoft.

Meho Krljic

Još jedno podsećanje da prvi (od dva) deo Don't Nodove nove igre Lost Records: Bloom & Rage - a koja je duhovna naslednica Life is Strange - izlazi danas. Kao i da Playstation+ pretplatnici mogu da je igraju bez kupovine. Dobila je ODLIČAN prikaz na Jurogejmeru pa evo:

https://www.eurogamer.net/lost-records-bloom-rage-tape-1-review

Meho Krljic

E, da, da ne zaboravim: prikaz Vladimira Pisordorova u Svetu kompjutera za Monster Hunter Wilds (igra izašla u Petak, ja kupio JEDINU kopiju koja je stigla u GameSovu radnju u Knez Mihailovoj, momak koji prodaje kaže da nisam moro da žurim jer "ljudi ovde kupuju uglavnom Fifu") ima neke prilično upitne momente, notabilno u prvom delu teksta. Akcentovanje priče, likova, dijaloga itd. mi je za trenutak delovalo kao da je ovaj (inače iskusni autor u Svetu kompjutera) potpuno nov u ovom serijalu i da se bavi stvarima koje praktično nikoga ne zanimaju. Srećom, kada prikaz krene da diskutuje mehaniku, interfejs itd, vidi se da to ipak piše neko ko ima iskustva sa prethodnim MonHun igrama i njegove ocene su sasvim na mestu i razložne, zaključno sa tim da igru snažno preporučuje i da joj je dodeljena titula igre meseca. No, tim mi je čudnije da je naglasio koliko je igra teška i da su čudovišta veći izazov nego u prethodnim igrama, pošto je gotovo apsolutni konsenzus na internetu ne samo da je ovo najlakši Monster Hunter ikada već i da je to najveći nedostatak igre. Štaviše, Capcom je odmah najavio da uskoro (u Aprilu) stiže apdejt koji će doneti teža čudovišta tako da nisam siguran otkud sad ovakva ocena od strane jednog, ponviću, vrlo iskusnog igrača i autora. Enivej, dakle, da se neko ne poplaši da je igra preteška, NIJE, a mada su mnogi sistemi i dalje kompleksni i zahtevaju učenje, ovo je definitivno i najstrimlajnovaniji MonHun do sada. Moji utisci iz igranja bete su ovde, koga zanima da pročita (utisci su uglavnom hiperpozitivni):

https://cvecezla.wordpress.com/2025/02/18/video-igre-monster-hunter-wilds-beta/

Meho Krljic

Katherine Castle je Split Fictionu - koji danas izlazi - dala pet zvezdica a što je prilična retkost na Jurogejmeru. Da još jednom izlamentiram što ja ovo skoro sigurno nikada neću poigrati, ali ko može, verovatno treba:

https://www.eurogamer.net/split-fiction-review

Tex Murphy

Кад смо код новог Света компјутера, управо сам почео са читањем, неке занимљиве оцјене су додијељене. Monster Hunter Wilds је на крају добио одличних 89 од Писодорова, Avowed поприлично неимпресивних 71 од Кузмановића (а ово се скоро у потпуности поклапа са оцјеном публике на Метакритику), затим иде Final Fantasy VII Rebirth са 77, па врло одличних 90 за Kingdom Come: Deliverance II, који је изгледа толико легао Кузмановићу да му је опростио и неке (опционе) геј хомосексуалне моменте и коначно Ninja Gaiden 2 Black са солидних 81. Мени из описа игра звучи прилично добро, осим забрињавајућег дијела који се односи на проблематичну камеру. Дотле сам стигао са читањем, али малецким прелиставањем унапријед видим да је нова Цивилизација добила "феноменалних" 57. Ово је негдје на средини оцјене критичара (80) и оцјене публике (3.9) на Метакритику. Успут човјеку дође и да се запита за ког ђавола служе оцјене критике кад скоро свим играма дају 80, 81 или евентуално 82.
Genetski četnik

Meho Krljic

Civilization 7 je dobio dosta loših reakcija zbog nedovršenog interfejsa i Firaxis trenutno radi na unapređenju tog dela igre. Šteta je što se to radi naživo a ne da je igra kršetno testirana i sređena pre izlaska, ali to je realnost ovog instorijskog trenutka. Verujem da će za pola godine ili godinu ovo biti vrlo vredno igranja.

Što se tiče toga da kritičari daju oscene isključivo između 80 i 82, nije BAŠ TAKO loše ali činjenica je da je skala od deset ocena za igre generalno neadekvatna jer kako su to primetili MNOGI pre nas, ocene pet i niže sve znače isto: ne kupuj, ne igraj, ne troši vreme. Ovaj momak ima interesantan pogled na ocenjivanje igara sa skalom koja ima sedam ocena ali su tri od njih u minusu:

https://theo.minuspoint.com/2024/04/the-seven-point-rating-system.html

Enivej, Kingdom Come II ima gej momente????  :? :? :? :? Gamergate propo!!!!!!!!

Edit: apropo loše kamere u Ninja Gaiden 2, svakako nije savršena, to je ipak igra stara sedamnaest godina, iz perioda dok su japanski developeri generalno tek počinjali da se konačno snalaze sa 3D kamerama i pošto se radi o ekstremno brzom akcionom naslovu sa mnogo neprijatelja na ekranu, da, kamera ume da bude malo ćudljiva. Evo ovaj moj video od pre par nedelja gde se vidi kako kamera kasni da isprati Ryua kad on uđe u drugu prostoriju a sve u toku masovne tuče:

https://youtu.be/m1596uOIAM0

No, da se razumemo, Ninja Gaiden 2 je igra koja može da se igra i žmureći veliki deo vremena jer je dizajnirana veroma precizno. Moje trenutno igranje God of War Ragnarok mi produkuje MNOGO više frustracije kamerom jer autori fundamentalno ne razumeju koji tip igre prave.

Tex Murphy

Quotehttps://theo.minuspoint.com/2024/04/the-seven-point-rating-system.html

Да, ово је много смисленији систем. На страну што су све оцјене од 0 до 60 практично исте, не видим уопште поенту оцјена типа 81, 82 и слично, тј. нема потребе да скала буде толико уситњена. Ово би имало смисла евентуално као нека средња вриједност већег броја оцјена, али за оцјењивање појединачног оцјењивача мислим да је ових 7 потпуно довољно, евентуално 1-10.
Genetski četnik

Meho Krljic

Assassin's Creed Shadows dobija uglavnom osmice i devetke. Prikazi koje sam pročitao su entuzijastični mada svi naglašavaju da su prvih deset i posledjih deset sati a koji su dosta lineari i nabijei dramom hajlajti igre dok je središnjih četrdeset sati open world slobode zapravo dosadnije...

dark horse

Dobro, to je kanda očekivano.

Verovatno svi hvale ribu koja je šunja, a ignorišu crnog samuraja...

Ionako familija Giljemo prodaje Ubosoft, ne verujem da će to uspeh/neuspeh Shadows mnogo da promeni.

Meho Krljic

Ma hvale i njega, pogotovo u smislu koliko je za priču značajan njegov status osobe koja nije iz Japana.

Da budem iskren, mene mnogo više igri privlači baš on i to da možeš da igraš kao tenk sa njim. Mada dosta hvale i unapređeno šunjanje i prilazak više "normalnim" stealth mehanikama (a deakcentovanje social stealth komponente iz starih AC naslova).

dark horse

Dobro, ti si imaš drugačiji igrački beground nego većina starih fanova, kojima je ovo nostalgični povratak u prvobitne dane serijala!!  :lol:

Meho Krljic

Ja sam, kada sam igrao prvi AC očajnički želeo da ima dizajn nivoa i mehanike približne Thiefu, ali naravno da je već tada to bila sasvim drugačija igra. Sa Shadows konačno postoji mogućnost ležanja, skrivanja u senkama itd. DAKLE MOŽDA JE I ZAIGRAM JEDNOM.

dark horse

Pa dobro. AC nikad i nije zamišljen kao Thief, već da bude 3D verzija Prince of Persia. Po meni, vrlo je uspešan u tome, toliko da ne uspevam uopšte da se navučem na PoP The Sands of Time  :(

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 19-03-2025, 07:54:56mada svi naglašavaju da su prvih deset i posledjih deset sati a koji su dosta lineari i nabijei dramom hajlajti igre dok je središnjih četrdeset sati open world slobode zapravo dosadnije...

Тријумфални осмијех на лицу свих нас љубитеља линеарности и непријатеља опен њорлд концепта!  :!:
Genetski četnik

Tex Murphy

Апарентли, неко је направио нешто што се зове "Јасуке Симулатор", кошта 4 евра на Стиму и има "overwhelmingly positive" оцјене  :!: На Метакритику је оцјена корисника 9.8, додуше након свега 13 гласова, па ћемо видјети још касније. Оцјене критичара наравно нема и вјероватно је неће ни бити.

https://www.youtube.com/watch?v=5V_v8n4rK08
Genetski četnik