• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Lavkraft

Started by milant, 31-12-2004, 13:23:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

milant

Jedno pitanje u vezi Lavkrafta, odnosno njegovih prica.
Cuo sam da se sprema neko srpsko izdanje sabranih prica, pa s obzirom da se Boban pominje u vezi toga, da li moze da podeli neku inside informaciju?

Ghoul

2005. će biti godina Lavkrafta.

samo toliko mogu da obećam dok Boban ne progovori...
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Quote from: "Ghoul"2005. će biti godina Lavkrafta.

Not even death can save us now!
My trees...They have withered and died just like me.

Kunac

Quote from: "Lurd"

Postoje i gore stvari od smrti.
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

Quote from: "doktor Kunac"
Quote from: "Lurd"

Postoje i gore stvari od smrti.

a sve ćete ih uskoro naći, u jednoj jedinoj knizi, koja je u pripremi... :evil:

milant

Quote from: "Ghoul"a sve ćete ih uskoro naći, u jednoj jedinoj knizi, koja je u pripremi... :evil:

Dobro kad ce to da bude. Blize januaru ili blize decembru?

Ghoul

rekao bih između dana zaljubljenih i dana žena...

Ghoul

niste verovali kad sam kazao da će 2005. biti godina lavkrafta?

e pa, evo: dok čekate na moj magistarski  (biće, biće... uskoro...), i na definitivnu, neprejebivu zbirku HPL priča (biće... VRLO skoro...), i na premijeru kratkog DOMAĆEG filmića po Danvičkom Užasu (biće... valjda... nekad... ja samo znam da mene čeka divx...) evo malo filmskijeh vesti iz inozemstva da prekratimo čekanje:

pronađene isečene scene iz ultrabizarnog FROM BEYOND:
it seems... That some industrious snooper at MGM was digging through stacks of elements, film elements when they came across a can of little distinction... but inside... oh... the glory that was inside. After checking it out, they called Stuart to come in and screen the footage... turns out this was the lost MPAA enforced missing minutes of depravity from FROM BEYOND! Unseen for 19 years - believed to be lost for all time. Stuart said as he watched these spectacular moments of gore artistry, he smiled one of the biggest smiles of his life.
But - wait - it gets better... As a result, apparently sometime this year we're going to get a restored Director's Cut of H.P. Lovecraft's FROM BEYOND!!! Which kicks all manners of ass, since we've only been limited to Video to see any version of the film, till now.

Not enough good Lovecraftian News for you? Try this on:

Announcing the H.P. Lovecraft Collection on DVD based on films shown at the H.P. Lovecraft Film Festival over the last 10 years. Volume 1 contains Bryan Moore's Cool Air starring Jack Donner (Star Trek, Mission Impossible, Stigmata, Exorcism) a moving adaptation of Lovecraft's short story. The disk also contains many shorts such as Christian Matzke's Nyarlatotep and An Imperfect Solution (based on the original Re-animator series) and Anthony Reed's The Hound and The Hapless Antiquarian. Rounding the disk off are exclusive interviews with the cast and crew of Cool Air, an interview with Lovecraft scholar S.T. Joshi about his encounter with Dejan Ognjanović, bumpers from the H.P. Lovecraft Film Festival and a couple of Easter Eggs. Approximately 150 minutes of goodies. Available now.

Volume 2 of the H.P. Lovecraft Collection will be Rough Magik, a proposed BBC pilot created by Stephen Parsons (composer for Howling II) starring Paul Darrow of Blake's 7 fame. If you like the idea behind Delta Green you'll love this film. The Night Scholars, a clandestine organization setup to monitor the ancient cult of Cthulhu come to a single, incontrovertible, conclusion after compiling an enormous database of arcane information: the Sleeping God is waking. Diana Armitage, with the help of her Home Office liaison, the mysterious Mr. Moon (Paul Darrow), launch an aggressive campaign against the Dreamers. This operation designated the Rough Magik initiative is successful but they trod on the toes of some powerful people, amidst accusations of financial impropriety and possible treason, and the Night Scholars were disbanded. Now years later, the old magic is returning, the Sleeping God is rising, and there are more Dreamers than Mr. Moon can handle as he struggles to rebuild the Night Scholars before its too late. The DVD will also include Bob Fugger's Terrible Old Man (shown on CBC, Bravo! and Space: The Imagination Station) and From Beyond. Street Date is December 1, 2004.

Volume 3 of the H.P. Lovecraft Collection, we are extremely pleased to announce, will be releasing Out of Mind (shown on Bravo!) along with John Strysik's (a Tales from the Darkside staff director) The Music of Erich Zann and Aaron Vanek's The Outsider. Out of Mind offers the viewer a realistic encounter with Lovecraft and enters into his world. The film playfully winks at some of the themes characteristic of his HPL's work (the occult, cursed books, monstrous creatures, ancestry and the cosmos) and draws its inspiration from Lovecraft's personal correspondence and many of his stories, carrying the viewer through a labyrinth "beyond the wall of sleep." We plan to release the DVD by January of 2005.

We have 4 other titles in the works as well.

šta, mislite da je to sve?
NIJE!

MAURER/KLAUSMAN FILMS is proud to announce the upcoming release of their newest film, "Beyond the Wall of Sleep." This VFX soaked, Lovecraftian period piece showcases the acting talents of William Sanderson (Blade Runner, HBO's Deadwood), Tom Savini (Dawn of the Dead), Rick Dial (Sling Blade), and is co-written/directed by Barrett J Klausman and Thom Maurer.  

LOS ANGELES, CA. -- Visceral Pictures and Triple "B" Productions is announcing it's upcoming release of a Maurer/Klausman film: "Beyond the Wall of Sleep." Produced by Jhano Ajamian, Jim Bolden, and Koko Polosajian, this 35mm feature film opens the porthole once again into the twisted mind of H.P. Lovecraft, author of dozens of early 1900's horror/sci-fi short stories. The film combines the writing/directing talents of Thom Maurer and Barrett J Klausman, a team that has been working in the horror film genre for the past decade. Through sheer force of will, they have pulled together a cast of cult favorites: William Sanderson (Blade Runner, HBO's Deadwood), Tom Savini (Dawn of the Dead, From Dusk till Dawn), Rick Dial (Sling Blade), Marco St. John (Thelma and Louise), and Bobby Jacoby (Tremors 1 & 3) amongst others to bring to the screen this tale of an unknown entity crossing over into our world and wreaking havoc on an asylum for the criminally insane.  

Beyond the Wall of Sleep, while finishing its 3rd year of production, is long awaited by Lovecraft and horror fans alike.

tjah, iskreno, ne očekujem mnogo do ovoga, ali OK, nek' se radi... možda nešto gledljivo i ispadne...

ne zaboravimo da Guillermo del Toro ima scenario za AT THE MOUNTAINS OF MADNESS – samo još da se nađe studio s mudima koji će to da grinlajtuje, i... eto nama HPL radosti.

uostalom, Ktulu je već pojeo 150.000 ljudi pre neki dan, da bi najavio 2005. kao godinu Starih Bogova...
ia! ia! the stars are right!
the earth is wrong!

taurus-jor

O kolega Ghoule.

1) Srecna ti Nova godina, bila ona ktuluovska ili ne. :!:
2) Nadam se da ce vrlo, vrlo skoro izlazenje definitivne, neprejebive zbirke HPL prica biti josh skorije od datuma koji nisi saopshtio. :lol:
3) Zaboravio si da magistarski, kao u stara dobra vremena, napishesh u CAPS LOCK formatu, podvuceno, u italiku i boldovano.  xyxy  
4) Tata DANVICKOG UZASA je, pretpostavljam, nasmesheni kolega West, koji je, kol'ko se secham, na kvizu o poznavanju lika i dela izvesnog g-dina Vurhuisa osvojio paklenu Dzejsonovacu. :evil:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

o, jore, zelim i ja tebi mnogo pipaka i sluzi u 2005-oj!

ma znam bre, majka mu stara, kako se pise magistarski , no sam ovo do malocas pisao iz jebene Opere [unrelated to D. Argento], buduci da mi je pre par nedelja tsunami oduvao i.explorer i jos 300 drugih chuda, a fucking opera ne podrzava ove vizelne exhibicije [smajliji included] koje od malocas, nakon reinstaliranog windowsa, najzad opet mogu da praktikujem :!:  :!:  :D

brzina pojave NEKRONOMIKONA ne zavisi od mene, no od bobike, a posto se on vec opekao sa najavom onih vertigo stripova, verovatno zato ovde ne sme da najavi nista preciznije [da ne urochi].

kad bude, bice - samo da bude do april fool's daya!

Boban

Postoje tri opcije za ovu zbirku; jedna koju bih ja voleo (to je ona za koju bi ghoul prodao ovo malo duse sto mu je preostalo), druga je ona koju bi ghoul voleo (skromna verzija, ali podnosljiva) i treca je ona kako je suizdavac celog projekta zamislja sto bi bila zbirka kompromisa. Posto su rovovski pregovori u toku, ne izjasnjavam se oko bilo cega dok ne budem video opipljive rezultate.
Ono sto jeste bitno, posle ove knjige niko nikada vise nece imati potrebu da radi Lavkraftove price na srpskom jeziku.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

taurus-jor

Cthulhu fthagn!
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

eric cartman

Quote from: "milant"Jedno pitanje u vezi Lavkrafta, odnosno njegovih prica.
Cuo sam da se sprema neko srpsko izdanje sabranih prica, pa s obzirom da se Boban pominje u vezi toga, da li moze da podeli neku inside informaciju?
Sta ce ti Lavkraft .To ti je lektira za osmogodisnjake koji vjeruju u cudovista .I tridesetogodisnjake koji su mentalno na nivou osmogodisnjaka.

hehehheheheh
Screw you guys I'm goin' home

milant

Quote from: "jackdaniels"
Sta ce ti Lavkraft .To ti je lektira za osmogodisnjake koji vjeruju u cudovista .I tridesetogodisnjake koji su mentalno na nivou osmogodisnjaka.
hehehheheheh

Bolje skloni ovo pre nego sto te Ghoul vidi.
Meni ne smeta, navikao sam da ljudi odredjenih mentalnih sposobnosti neke stvari ne mogu da shvate, pa onda kazu da je to glupo, za decu i slicno.
Ali ulogovace se i Ghoul....

eric cartman

To i jeste mamac za Ghuleta  ,  al nemoj mu reci .

eric cartman

Elem , sto mene zanima jeste , kako to da ovde ima pojedinaca koji su zadivljeni Ghuletom?Koliko nizak koeficient inteligencije treba da bude da se ne  shvati Ghuleta?U danasnje vrijeme (google time ) svako ko imalo koristi mozak , moze za par minuta naci sve informacije koje Ghuleta ovde nesebicno iznosi u svakom od svojih postova , pokusavajuci da zadivi pojedince kako je on najveci balkanski  pozvanaoc horrora , scifi-a, stripa , politike, religije , seksa, kuhinje itd...
O cemu god da je tema Ghuleta je taj koji sve zna , sve vidi i sve cuje. I to je O.K. To mu daje satisfakicju Treba se necim zanimati u maloj depresivnoj NB, inace mentalo zaostajes. Tu podrzavam Ghuleta jer se ne da. Sto mene brine je to kako on uspjesno gradi armiju sljedbenika koji su u stanju da ga bezrezevno podrzavaju i bjesomucno brane , cak i prijete sa njima. Vidjeces ti kad tata Ghule cuje za ovo.Dokaz za ovo ce biti postovi koje slijede. Go ahead....

Ghoul

Za svu dečicu i nedorasle među vama, evo malo konkretnijih detalja:

Naslov je NEKRONOMIKON: Najbolje priče H. F. Lavkrafta.

Priređivač sam ja. Odabrao sam 18 priča (od toga 11 po prvi put na srpskom).

Od toga sam preveo jednu kratku priču, i jednu novelu (Senka nad Insmutom). Nekolicinu novih preveo je Ratko the Tripper.

Redakciju svih prevoda, kako već postojećih, tako i novih, odradio sam ja (kako bi imena i pojmovi bili usklađeni, a i kako bi se ispravile neke brljotine i netačnosti).

Sve priče imaju opširne anotacije (fusnote) kako bi se čitaoci lakše snalazili u brojnim mitskim i okultnim referencama, i kako bi neke opskurnosti bile pojašnjene.

Svaka priča praćena je kratkim uvodom koji je stavlja u kontext HPL-ovog opusa i horor tradicije, govori o inspiracijama i uticajima, značaju, itsl.

Što je još lepše, svaka priča uvodi se originalnom, spec. za ovo izdanje rađenom ILUSTRACIJOM. Autor istih je Nikola Vitković. Ako Boban želi, može ovde da okači jednu (moja omiljena je za COLOR OUT OF SPACE), čisto da vidite kakva je to divota.

Pored toga, knjiga će sadržati i opširan Uvod (ili Pogovor), by truly yours :evil: , i detaljne bio-bibliografske podatke o Lavkraftu.

Boban obećava da to upakuje u zanimljiv font, a format će biti kao za MONOLIT. Biće, najverovatnije, soft i hardcover varijanta, a razmatraju se i neke fancy varijante (povez od ljudske kože, primerci potpisani krvlju priređivača, itsl.) o kojima ćete naknadno biti obavešteni.

Ukratko, za slučaj da to već nije očigledno, ovo će biti Ne-Pre-Jebiva knjižurina koju svaki self-respecting horror-fan mora da poseduje kraj svog uzglavlja ili frižidera sa komadima ljudskog mesa.
:!:

milant

Quote from: "jackdaniels"Elem , sto mene zanima jeste , kako to da ovde ima pojedinaca koji su zadivljeni Ghuletom?Koliko nizak koeficient inteligencije treba da bude da se ne  shvati Ghuleta?U danasnje vrijeme (google time ) svako ko imalo koristi mozak , moze za par minuta naci sve informacije koje Ghuleta ovde nesebicno iznosi u svakom od svojih postova , pokusavajuci da zadivi pojedince kako je on najveci balkanski  pozvanaoc horrora , scifi-a, stripa , politike, religije , seksa, kuhinje itd...
O cemu god da je tema Ghuleta je taj koji sve zna , sve vidi i sve cuje. I to je O.K. To mu daje satisfakicju Treba se necim zanimati u maloj depresivnoj NB, inace mentalo zaostajes. Tu podrzavam Ghuleta jer se ne da. Sto mene brine je to kako on uspjesno gradi armiju sljedbenika koji su u stanju da ga bezrezevno podrzavaju i bjesomucno brane , cak i prijete sa njima. Vidjeces ti kad tata Ghule cuje za ovo.Dokaz za ovo ce biti postovi koje slijede. Go ahead....

Eh...
Citaj pazljivo. Nit mi treba Gugl nit Gul. Niti sam pretio njime zbog sebe nego zbog Lavkrafta. Ako je tebi Lavkraft za osmogidsnjake, daj molim te tog nekog ozbiljnog (a da nije PREPISIVAO od Lavkrafta).
Ali s obzirom na to kako ti shvatas stvari dzaba.

NB jeste mala, ali da je depresivna.....
Verujem da je svako mesto ponaosob u Americi a i sva zajedno daleko depresivnija od Niske banje (bez da branim Gula, jer nema veze sa njim, vec zato sto sam bio i idalje volim da odem - u Americi nisam bio, a nemam ni zelju...)
Sta je bolje domaca rakija ili Jack Deniels....

milant

Quote from: "Ghoul"Za svu dečicu i nedorasle među vama, evo malo konkretnijih detalja:

Naslov je NEKRONOMIKON: Najbolje priče H. F. Lavkrafta.

:!:

Nadam se da ne upadaju U planinam ludila i Dekster Vord, jer ih vec ima na srpskom, a odnele bi dosta mesta....

Ghoul

naravno da neće biti romana, u pitanju je izbor PRIČA, a najduža među njima upravo je već pomenuta novela SENKA NAD INSMUTOM (preko 70 strana). ovo ostalo je znatno kraće.

okačio bih i sadržaj, ali ajde nek ostane i neko iznenađenje. verujte da je izbor promišljen i pažljivo napravljen, i uopšte - da je ovo knjiga koja se pravi iz ljubavi (i nešto malo znanja), ni iz kog drugog razloga.

hm, dobro, možda malo da bih nervirao retardirane trolove poput džekita, ali njemu slični su samo kolateralna šteta o kojoj ne vredi ozbiljnije razmišljati... :twisted:

Boban

Mozda ne bi bilo lose natopiti sundjeraste korice specijalnih primeraka sa po 200 g krvi priredjivaca tako da bude zaista ogranicen broj primeraka istih.
Ghpul u svakoj kuci, ghoul konacno sjedinjen s Lavkraftom, ghoul utkan u svoje konacno delo...

milant

Ghoule oce li ta knjiga skoro?

Morticia

Quote from: "Ghoul"rekao bih između dana zaljubljenih i dana žena...
Kakve su sada informacije? Kada ce?
Pazite, informacije, ne dezinformacije!
You're dead, son. Get yourself buried.

DušMan

A da se ogrebem i ja... Vertigo temu takodje treba updateovati sa svezim informacijama.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Morticia

Morticia

Tex Murphy

Po Sjeni nad Insmutom je napravljena jedna od najboljih igara avanturističkog žanra - SHADOW OF THE COMET. Dizajnirao ju je isti čovjek koji je stvorio i Alone in the Dark.

Ej, Ghoule, šta misliš o onom filmu The Curse koji je snimljen po priči Colour out of Space?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Morticia

3 (ja i dalje odbrojavam)

marduk

Quote from: "Morticia"3 (ja i dalje odbrojavam)
Ako nastaviš u istom ritmu, odbrojavanje će sigurno da potraje do dobrih -100. :evil:

Dakle, biće valjda do ljeta.  :roll:

Ghoul

THE CURSE je (skoro) negledljiva blasfemija i budalaština, ne samo kao adaptacija nedostižno genijalne priče, već i nevezano za nju, kao horor, kao film - it just sucks donkey balls!

što se tiče knjige - vidim da boban mudro ćuti. :roll:

materijal neće biti spreman za tehničku obradu bar još 2-3 nedelje, jer sve ovo vreme alnari i boban nisu mogli da nađu prevodioce za 3 dugačke priče. kad dobijem i redigujem i anotiram te prevode, sve će biti u bobanovim rukama. for better or worse.

ukratko, iz sasvim bezveznog i nepotrebnog razloga, ovo je rastegnuto ovoliko, i sumnjam da će u štampu ući pre kraja aprila ili poč. maja.

ali - sem ako ga neko ne zasere u kasnijim fazama s kojima nemam ništa - verujte da će ova knjiga vredeti čekanja...

Morticia

Quote from: "Ghoul"i sumnjam da će u štampu ući pre kraja aprila ili poč. maja  
Rekla bih, dajuci vam na to jos nekih mesec-dva fore, knjiga taman izlazi za moj rodjendan! xrofl

edit - imala sam jedno J vise. gotovo je sa J-less danom. :!:

Nyarlathotep

Hm, ja sam jedan od faktora koji usporava pojavljivanje zbirke. Prevodim dve price i sto se mene (i jos jednog prevodioca) tice sve ce biti gotovo za najkasnije desetak dana. Ostalo...  :lol:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

milant

Pa s dosadasnjim iskustvom u kobimnaciji prevodioci - Alnari ( u vezi Zelzanija), nadam se da ce knjiga biti spremna za Sajam knjiga.

Ghoul

Lovecraft mystery explored in documentary

Despite the consensus by many scholars that horror master H.P. Lovecraft never even set foot in Europe, filmmakers Federico Greco and Robert Leggio have crafted the documentary ROAD TO L., which claims otherwise. Could the esoteric nature of Lovecraft the man be explained by a manuscript he supposedly wrote that was uncovered in present-day Italy? In 1997, folklore student Andrea Roberti went to explore the link between the great American writer and the dark folk tales of the Po Delta, and was never seen again. Greco and Leggio traveled to the town of Loreo (referred to as "L." in that manuscript) to seek the answers to Roberti's disappearance and Lovecraft's possible experience with the sinister being of the Po Delta. They discovered that the locals were keeping something secret, and this BLAIR WITCH-style film explores whether many of Lovecraft's creations were inspired by a real malevolent entity, and questions why his private life was such a secret. A coproduction of Digital Desk and Minerva Pictures, ROAD TO L. was recently completed and is currently seeking distribution.

OVO GORE JE TOTALNO PREPOSTEROUS, HPL-OV ŽIVOT JE PRILIČNO DETALJNO POKRIVEN, MALTENE SE ZNA KOG JE DANA ŠTA IMAO ZA DORUČAK, TAKO DA JE U PITANJU ČISTA FABRIKACIJA I FIKCIJA - ON U ITALIJI NIJE BIO.

ŠTO NARAVNO NE ZNAČI DA FILMIĆ NIJE ZANIMLJIV I INSPIRATIVAN... ŠTAVIŠE.

milant

U januaru ste rekli Lavkraft u martu. Od tog obecanja je proslo sest meseci. Hoce li biti taj Lavkraft ili ode kuca? ;)

Tex Murphy

Quote from: "Morticia"Rekla bih, dajuci vam na to jos nekih mesec-dva fore, knjiga taman izlazi za moj rodjendan! xrofl

Koji po redu?  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Ghoul

materijal za knjigu je odavno spreman, ili na ivici spremnosti.

ODAVNO.

a onda... čitavi meseci NIČEGA. od strane onih koji su to naručili.

no, kad se te druge strukture neozbiljno ponašaju, sve opcije su otvorene...
8)

Ghoul

Ova zbirka bi, ako sve bude po planu (koji se stalno menja...), trebalo da izađe do Sajma Knjiga. Nadam se – ovogodišnjeg.

Evo definitivnog sadržaja:

NEKRONOMIKON

Najbolje horor priče Hauarda F. Lavkrafta

Izbor,
redakcija prevoda
uvod, pogovor i sav propratni kritički materijal:
Dejan Ognjanović

UVOD

Izabrane priče, naslov originala i ime prevodioca:

1.   ISTORIJA NEKRONOMIKONA (History of the Necronomicon; Dejan Ognjanović)  
2.   NIARLATOTEP (Nyarlahotep; Dejan Ognjanović)  
3.   DAGON (Dagon; Ratko Radunović)  
4.   HRAM (The Temple; Jasna Jovanov)
5.   ČUDNA VISOKA KUĆA U IZMAGLICI (The Strange High House in the Mist; A.B. Nedeljković)
6.   FESTIVAL (The Festival; Ratko Radunović)  
7.   GONIČ (The Hound; Dejan Ognjanović)  
8.   HERBERT VEST – REANIMATOR (Herbert West – Re-Animator;  Aleksandar Mirjanić i Dragana Štrbac)    
9.   S ONE STRANE (From Beyond; Ratko Radunović)  
10.   PIKMENOV MODEL (Pickman's Model; A.B. Nedeljković)  
11.   MUZIKA ERIKA ZANA (The Music of Erich Zann; Ratko Radunović i Dejan Ognjanović)  
12.   ISPOD PIRAMIDA (Under the Pyramids; Jasna Jovanov)  
13.   PACOVI U ZIDOVIMA (The Rats in the Walls; A.B. Nedeljković)  
14.   UKLETA KUĆA (The Shunned House; Jasna Jovanov)  
15.   SNOVI U VEŠTIČJOJ KUĆI (Dreams in the Witch House; Jasna Jovanov)  
16.   DANIČKI UŽAS (The Dunwich Horror; Dejan Ognjanović)    
17.   U ZIDINAMA ERIKSA (In the Walls of Eryx; Violeta Stojičić)  
18.   BOJA IZVAN OVOG SVEMIRA (The Colour out of Space; Aleksandar Mirjanić i Dragana Štrbac)  
19.   SENKA NAD INSMUTOM (The Shadow over Innsmouth; Dejan Ognjanović)  
20.   ZOV KTULUA (The Call of Cthulhu; Dejan Ognjanović)  

NAPOMENE

BIOGRAFIJA

KOMPLETAN HRONOLOŠKI SPISAK SVIH LAVKRAFTOVIH PROZNIH DELA

POGOVOR

ANOTIRANA BIBLIOGRAFIJA

crippled_avenger

Bolje da se zbirka zove ILI JESI, ILI NISI LAVkraft pa da vas sponzorise Celarevo..
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Boban

Quote from: "Ghoul"materijal za knjigu je odavno spreman, ili na ivici spremnosti.

ODAVNO.

Istine radi, fajl koji si dostavio s propratnim rečima da je to konačna i definitivna verzija formiran je 2. avgusta ove godine, baš u danu kada sam otišao na krstarenje.
Da li treba da napomenem da je početna dužina materijala umnogostručena do neprepoznatljivosti?
No, uprkos svakojakim ovakvim nedaćama, posao će biti priveden u razumnom roku pošto se svemu pristupilo na temeljuit način, u prilog čemu govori i moj avatar.

DušMan

Znaci, obecavas nam Bobane, stavise tvrdis, da ce izaci do Sajma?
Hip-hip-HURRAY!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

Quote from: "Boban"
Quote from: "Ghoul"materijal za knjigu je odavno spreman, ili na ivici spremnosti.

Istine radi, fajl koji si dostavio s propratnim rečima da je to konačna i definitivna verzija formiran je 2. avgusta ove godine, baš u danu kada sam otišao na krstarenje.

ISTINE radi, materijal je mesecima stajao na 92.34 % završenosti, dok se čekalo da obezbediš prevodioce za 3 dugačke priče, a potom, dok se čekalo da se uopšte javiš s nečim konkretnim - a u međuvremenu se priređivač bavio nekim vitalnim poslovima koje je, in the 1st place, odložio zbog rada na ovome.

ali dobro, pretpostavljam da može i gore.

važno je da avatar bude zadovoljan.
i čitaoci - kad/ako knjiga do njih dođe.

Lurd

E, super za knjigu i sve to, ali zašto "Danički" užas? Mislim, zašto bez "v"?

Ghoul

stvar je proverena kod najkompetentijih svetskih experata - TAKO se izgovara, bez V.

isto kao, npr, Norwich koji se kaže NORIČ.

kad sam kod toga - mada je ovo objašnjeno u UVODU- i INSMUT nema 'A', odnosno izgovara se isto kao Bornmouth (Bornmut), Plymouth (Plimut) i sl. toponimi sa 'mouth'.

Lurd

Za toponime nije sporno, to znam. A nisam znao da li je Danič isto što i Norič. Mislim, nije da sam nešto sumnjao, ali morao sam da pitam zato što je priča već objavljivana kao "Danvički užas".

Ghoul

sve što je već ranije objavljeno, kao i svi novi prevodi, detaljno je pročešljano, upoređeno s originalima, i korigovano svuda gde sam procenio da treba.

zapazićeš da za DANIČ nije naveden raniji prevodilac...

Lurd

Da, nego kad smo već tu. Ovo nije prozivka samo pitanje za Pikmana i Pikmena.

Ghoul

šta je pitanje?

Loengrin

Quote from: "Ghoul"stvar je proverena kod najkompetentijih svetskih experata - TAKO se izgovara, bez V.

isto kao, npr, Norwich koji se kaže NORIČ.
Ne verujem ni da se čita r, te verovatno zvuči ko tipično engleski krompirski izgovor:
NOOOUIČ ili slično nešto  :P
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Lurd

Kako si odlučio da Pikman postane Pikmen? Možda i jeste pravilnije, ali mi Pikman deluje arhaičnije i više u skladu sa duhom priče, mada ne znam kakav je ceo prevod.

Loe, naravno da nije fora u tome kako izgovaraju ljudi, već kako se to transkribuje.