• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Klajv Barker

Started by Miko, 13-10-2002, 23:23:50

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

-_-

Quote from: Barbarin on 03-01-2013, 12:46:59
Ne znam šta ti je ovde čudno, u starom Rimu su to radili u Koloseumu, i ne samo sa psima, nego i drugim životinjama.

Nije mi to cudno, vec to sto je tu i slicne scene stavio u knjigu! Sta ce to tu?!?
Cini se da za tim nije bilo potrebe (ne uticu na radnju ili tako nesto)!

Kanda mu je cilj ne da uplasi ili iznenadi citaoca, vec sam da ga zgadi.

angel011

Scena sa ženom i psom i te kako ima svrhe. Četiri devojke, da ih nazovemo posednutim, pokušavaju da zatrudne, nije im bitno s kim, a ova očajnica koju pominješ je sterilna, pa je, s jedne strane mentalno pritisnuta da zatrudni i rodi, a s druge u nemogućnosti da to i učini, poludela.
We're all mad here.

-_-

@ angel011

Ne, to su razlicite osobe.

Ta koju ti spominjes je jedna od njih cetiri koja ne moze da zatrudni (ona ide u onaj bajkerski klub, tako nesto),
a ja mislim na jednu koja nije bitan lik. To je scena kada Tomi-Rej ide u Misiju svete Katarine. A posto je Tomi-Rej sin jedne od njih tri,
izmedju dogadjaja koje ti i ja pominjemo proslo je 17 godina.

angel011

A, pardon.

Čitala sam pre 20 godina ili tu nešto.  :)
We're all mad here.

-_-

Ma ok :)

Eto, to je mene zacudilo, odnosno zasmetalo mi je.
U svakom slucaju - ocigledno Barker nije za mene...

angel011

Moguće da nije za tebe, da. Meni nije smetalo.  :)
We're all mad here.

Truba

Ja prodao svoje izdanje za 40 eura
Cekao orfelina da kupim

Sad mi ovo iskoci

I za kraj – debakl sa Knjigama krvi. Na velika vrata išla priča – prodajte svoja izdanja, izlazi luksuzno izdanje u dve knjige sa kutijom. I onda odjednom – možemo ključ u bravu ako to uradimo. Ma kakva kritika kažnjava se blokiranjem, teškim vređanjem ili prozivanjem po opskurnim blogovima i fejsbuk profilima. Niko ne dovodi u pitanje potrebu za profitom izdavača – to je lepo jednom ovde objasnila Kama. Ali treba li da počnu da izbacuju po dve priče u knjigama od po 40 strana, a mi to da kupujemo i da ne kažemo nijednu reč kritike?

Izvinjavam se ako sam bio malo haotičan, ali nadam se da se shvata poenta.
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Knjige krvi se ne prodaju.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Evo, ne znam, to za Knjige krvi je u suprotnosti sa onim to Gul piše u trenutno najsvežijem postu na svom blogu:

QuoteKnjige krvi se uveliko spremaju da uđu u štampu, kako bi bile gotove za Sajam knjiga u oktobru.
Orfelin je već obznanio nekoliko originalnih ilustracija domaćih autora koje će krasiti knjigu – a podsećam, ispred svake od priča biće po jedna!
Samo zbog ovih divota vredelo bi da nabavite ovo izdanje, čak i ako imate prethodno.
Ilustracija Aleksandre Dević za Barkerovu priču ,,Ispovest mrtvačkog pokrova". Knjige krvi u Orfelinovoj ediciji Crna mačka (580 strana velikog formata, štampa u dve boje, crnoj i crvenoj) izlaze pred Sajam knjiga u Beogradu. Pretplata, početkom septembra.

Gaylord Fagballs

Meho, leba ti, nemoj komentatisat ako nisi upucen u situaciju. Sa ustog bloga tvoje voljene splacine -Nedavno sam ovde najavio da će Orfelin za Sajam knjiga u oktobru objaviti svih šest KNJIGA KRVI, u dva velika nekronomikonska, bogato opremljena toma, sa ilustracijama za svaku priču, sa bogatim dodacima itd. Evo te najave.

Pa, evo male korekcije: za Sajam knjiga u oktobru Orfelin će objaviti prvi tom (tj. prve tri KK), a drugi tom, sa KK4-6, objaviće tokom iduće (2024) godine.
  Zašto? Ukratko, finansije. Kriza. Shvatili smo da je prvobitni plan preveliki udar i na naš, Orfelinov, džep – ali i na džep mnogih naših čitalaca. Svaka čast onima koji su zaposleni i imaju dovoljna primanja da bez problema isprate sve što objavimo, odmah čim pretplatu obznanimo, ali – većina nije u tom položaju, što pokazuje i odziv na naše novije pretplate. Kriza je. Većina ljudi za čitav Sajam, za sve što tamo namerava kupiti, ima budžet od 5.000 din, ili manje od toga, i očekivati da neko dođe na Sajam samo da bi sve što ima izručio Orfelinu nije baš mnogo realno (iako sigurno ima i takvih – ali nedovoljno!) I zato... da ne bismo samoubili Orfelin sa dve luksuzne i skupe knjige odjednom, odlučili smo da ipak razdvojimo ove tomove: uostalom, čak i u Engleskoj su oni izvorno izašli odvojeno (KK1-3 1984, KK4-6 1985), pa je zato smisleno da tako bude i u Srbiji.

Znam da će biti onih koji su razočarani ovom vešću, ali mislim da će većina razumeti  rezonovanje iza nje i da neće zameriti na ovome, nego da će nas podržati. U svakom slučaju, ove knjige će vredeti čekati – i imati. To vam garantujem.
Covek ladno opet sjebava orfelin samo da bi pisao svoje gluposti

Truba

Quote from: dark horse on 23-08-2023, 16:06:25
Knjige krvi se ne prodaju.

meni nije prioritet neki da mi stoji na polici nepročitano
bolje uzet lovu kad se može a ne čekati da opet pročitaš o dva homoseksualca po sandžaku
ne vidim foru
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

dark horse

Ali prioritet ti je da ti na polici stoji najnovije fensi izdanje, makar i neprocitano.  :?:

Truba

ako bude na kakvoj rasprodaji onda da
ne dajem više FULL pare na smeće

i ne stoji mi ništa na polici nego po ladicama skriveno da se ne opraši
da se čuva
i ne živim s knjigama sa mnom je samo ono što čitam trenutno

Truba

ovako to ide
kupio sam za 60 onu živkovićevu enciklopediju to je duga priča ali bolje da sam govno pojeo nego ono kupio
podvala i zastarjelo pogotovo danas kada možemo imati neke filmove na uvid vrlo lako a koje je on gurao unutra a smeće su

onda sam to zamijenio za 6 knjiga krvi znaka sagite
pročitao sam samo prvu i dio druge... prodao 4 5 6 za 50
i poslije prve tri za 30

dakle ako želim da sam solventan novi barker mora biti kupljen do 60 km
dakle na buvljacima internet zbiljnosti
već sam viđao onog prije eštona kučera izdanje potpuno nepoznatog lika kojeg sam začudo pročitao jer ima dosta sf elemenata za 25
neće ga niko ba za 25 eto koliko je popularan na aukcijama s 5000 ljudi
samo uski kult to kupuje
ili bolje reći klit

mac

Mene zanima da li će te originalne srpske ilustracije da izgledaju kao da ih je neki AI pravio, Midjourney, Stable Diffusion, Dall-E...

mac

Ma je li ovo Boban uveo neku glupost da se adresa Dejanovog bloga konvertuje u ljudska_splačina.com? Istovremeno i zabavno i zabrinjavajuće.

EDIT: ček da probam, "ljudska_splačina". HAHA, stvarno.

dark horse

Već dede, a kao mala deca...

Petronije

https://ljudska_splačina.com/?m=1

Gle stvarno.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Meho Krljic

Quote from: Gaylord Fagballs on 23-08-2023, 16:21:58
Meho, leba ti, nemoj komentatisat ako nisi upucen u situaciju. Sa ustog bloga tvoje voljene splacine -Nedavno sam ovde najavio da će Orfelin za Sajam knjiga u oktobru objaviti svih šest KNJIGA KRVI, u dva velika nekronomikonska, bogato opremljena toma, sa ilustracijama za svaku priču, sa bogatim dodacima itd. Evo te najave.

Pa, evo male korekcije: za Sajam knjiga u oktobru Orfelin će objaviti prvi tom (tj. prve tri KK), a drugi tom, sa KK4-6, objaviće tokom iduće (2024) godine.
  Zašto? Ukratko, finansije. Kriza. Shvatili smo da je prvobitni plan preveliki udar i na naš, Orfelinov, džep – ali i na džep mnogih naših čitalaca. Svaka čast onima koji su zaposleni i imaju dovoljna primanja da bez problema isprate sve što objavimo, odmah čim pretplatu obznanimo, ali – većina nije u tom položaju, što pokazuje i odziv na naše novije pretplate. Kriza je. Većina ljudi za čitav Sajam, za sve što tamo namerava kupiti, ima budžet od 5.000 din, ili manje od toga, i očekivati da neko dođe na Sajam samo da bi sve što ima izručio Orfelinu nije baš mnogo realno (iako sigurno ima i takvih – ali nedovoljno!) I zato... da ne bismo samoubili Orfelin sa dve luksuzne i skupe knjige odjednom, odlučili smo da ipak razdvojimo ove tomove: uostalom, čak i u Engleskoj su oni izvorno izašli odvojeno (KK1-3 1984, KK4-6 1985), pa je zato smisleno da tako bude i u Srbiji.

Znam da će biti onih koji su razočarani ovom vešću, ali mislim da će većina razumeti  rezonovanje iza nje i da neće zameriti na ovome, nego da će nas podržati. U svakom slučaju, ove knjige će vredeti čekati – i imati. To vam garantujem.
Covek ladno opet sjebava orfelin samo da bi pisao svoje gluposti

Dobro je, brate, nisam došla da se bijemo. u ovome što je Komi citirao sentiment je da knjige uopšte neće izaći i na to sam reagovao. Uvažavam pravo na nezadovoljstvo, jelte, potencijalnih potrošača.

Truba

Prestao sam to pratiti sta izlazi a sta ne jer ne kupujem odmah pa mi svejedno
Najbolje je kupiti iz druge ruke kad ae nekom ne svidi
Tako imas sve a potkopavas sugave izdavace
Dva urednika imaju zajedno 100 godina a ponasaju se ko staljinova djeca
Ma hajte molim vas

Truman

Uzeo sam Utkani svet iz biblioteke i baš mi sporo ide. Posebno je prvih 100 stranica tromo. Valjda ću stići sve pročitati dok mi ne istekne rok. Ima dobrih 570 stranica.  xdrinka
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Petronije

Saće Linkin oko da ti izvadi.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Truman

Barker lepo pise ali ovde se mnooogo razvlaci. Jednostavno to sto on pise ne drzi paznju, smara sa dijalozima i dogadjajima. Moze to i bolje.

dark horse

Hmmm. Nije puno prošlo između "genijalac" i "smara za medalju", eh Trumane?

A tek si stigao do svoje druge Barkerove knjige, koja je mnogima na prvom mestu u "the best of"...

https://www.goodreads.com/list/show/317.The_Best_of_Clive_Barker

Generalno na Gudrids od Barkera jedino Kradljivac večnosti i Abarat bolje kotiraju od Knjiga krvi, možda da potražiš te dve pre nego što sasvim digneš ruke.

Kradljivac večnost je izdat kod nas i svojevremeno sam ga pročitao, nije me posebno dojmio.

Od Utkanog sveta bio mi je bolji Velika tajna predstava. Ni Igra prokletsva mi nije bila sasvim loša.

Truman

I dalje je genije za kratku formu.

Videći šta još ima u gradskoj biblioteci pa ću uzeti.