• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Strip album koji upravo citam

Started by Cornelius, 20-01-2007, 01:11:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Melkor

Kad smo kod Hilla, vas dvojca ste vec nabavili L&K 4?

PS. (Meho i Dusman).
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Melkor

Ok, hteo sam da zamolim da kad budete nesto narucivali, narucite i jedan L&K za mene :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Melkor

J.Stickman

Quote from: Meho Krljic on 06-10-2011, 19:46:38
Evo malo rasprave o novim DC serijalima. Nismo uspeli da pokrijemo sve што је изашло, али треба нешто да се пише и наредног тједна.

Ovo je odlično. Medju mojih top pet su Animal Man ( dugo nisam uživao u ovako dobrom stripu sa maestralnim crtežom ), Swamp Thing, Aqua Man, Detective Comics i Action Comics.
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Daj šansu i Abnettovom/ Lanningovom Resurrection manu. Preporučujemo ga u ovonedeljnom DJ Meho šou, koji još nije okačen.

Edit: evo sad je okačen.  :lol: 

DJ Meho šou 184

U njemu ima opširna rasprava o X-Men Schism i gomila The New 52 prikaza. Moram da priznam da kad gledam odabrane panele, da sam sve išao na neke tuče  :lol: :lol:  Ali pogledajte ovaj crtež Roba Liefelda za Hawk & Dove!!!! Mislim, pogledajte PROPORCIJE ovih ljudi. Priznajem da Liefeldove crteže uvek zagledam pažljivije jer znam da ću zateći zločine protiv anatomije i presmešne disproporcije, ali jebote, ovo je urnebes, mislim, ovo je u jednom trenutku bio najplaćeniji crtač stripova na svetu (ili bar u Americi).  :lol: :lol: :lol: :lol:

Alex

Bacivši pogled na internetske informacije o stripovima Craiga Thompsona, imam osećaj

da je Blankets nekakvo neinteresantno i dosadno umetničko iživljavanje i
da je Habibi - priča, kako mali američki perica vidi muslimanski bliskoistočni svet, koja vrvi od stereotipa, klišea, površnosti i  fantazirajućeg kvazirealizma

mada, to je samo osećaj i može da prevari...
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Nije, pa ja bih ga prvi razapeo zbog toga. Mislim, ja sam opljunuo Clowesov Ghost World iako je ta knjiga nekritički hvaljena sa svih strana.

Svuci makar skenove (poslaće čika Meho ako treba linkove), daj im šansu. Zbilja su dobri.

Alex

Quote from: Meho Krljic on 14-10-2011, 19:38:31
Svuci makar skenove

Time ću da se bavim kad nađem gde (i da li) u mom delu zemlje postoji termalno koričenje.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Ne preteruj.  :lol:  Skini skenove da vidiš sviđa li ti se ovo, a posle za 30 dolara kupiš oba na Amazonu ili već gde voliš.

Gaff

Quote from: Meho Krljic on 14-10-2011, 18:33:22

... Ali pogledajte ovaj crtež Roba Liefelda za Hawk & Dove!!!! Mislim, pogledajte PROPORCIJE ovih ljudi. Priznajem da Liefeldove crteže uvek zagledam pažljivije jer znam da ću zateći zločine protiv anatomije i presmešne disproporcije, ali jebote, ovo je urnebes, mislim, ovo je u jednom trenutku bio najplaćeniji crtač stripova na svetu (ili bar u Americi).  :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo sam čuvao upravo za ovakvu priliku.  :mrgreen:

Burning A Rob Liefeld Comic
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Meho Krljic

Moram da priznam da je meni uvek malo degenski kad ljudi javno spaljuju stripove nekih autora jer "ne znaju da crtaju".. Doduše, podržao sam spaljivanje One More Day ali ne zbog crteža...

Ali, da ostanemo u temi: evo zabavne liste Liefeldovih prestupa:

http://www.progressiveboink.com/archive/robliefeld.html

Alex

Quote from: Meho Krljic on 14-10-2011, 19:45:01a posle za 30 dolara kupiš oba na Amazonu ili već gde voliš.

U Južnu Ameriku, čak! :-?

Gaff

DJ Meho šou 184

Što se tiče Hawkman-a... će bidne film možda?

Moram priznati da je Michael Shanks ostavio veoma pozitivan utisak na mene u ulozi Hawkman-a...

Meho Krljic

Ma nije Hawkman tolko jak lik da dobije film...

J.Stickman

Daj šansu i Abnettovom/ Lanningovom Resurrection manu. Preporučujemo ga u ovonedeljnom DJ Meho šou, koji još nije okačen.

Edit: evo sad je okačen.  :lol: 

DJ Meho šou 184

U njemu ima opširna rasprava o X-Men Schism i gomila The New 52 prikaza. Moram da priznam da kad gledam odabrane panele, da sam sve išao na neke tuče  :lol: :lol:  Ali pogledajte ovaj crtež Roba Liefelda za Hawk & Dove!!!! Mislim, pogledajte PROPORCIJE ovih ljudi. Priznajem da Liefeldove crteže uvek zagledam pažljivije jer znam da ću zateći zločine protiv anatomije i presmešne disproporcije, ali jebote, ovo je urnebes, mislim, ovo je u jednom trenutku bio najplaćeniji crtač stripova na svetu (ili bar u Americi).  :lol: :lol: :lol: :lol:

Hvala na linku.
Pa nisam sve stigao pročitati, ipak dnevno radim oko 16 sati pa moram čekati vikende. Pročitao sam Resurerction Man, pa sam ga dodao na spisak kao i All-Star Western ( jedva čekam novu epizodu ) te Grifter. Ima toga još, ali čekam barem još jedan broj ili dva pa da prosudim šta ću konkretno pratiti i kupovati a na šta ću baciti samo oko.
Hawk & Dove? Ma ono je za mazohiste. Pokušao sam, pročitao obje epizode ali, em je crtež "agresija na oči" em je priča tako-tako. Catwoman, nakon prve epizode definitivno brišem sa bilo kakvog spiska čitanja.  :!:
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Јао, јеste, Catwoman je priličan skandal. Winnick je svakako imao bolje momente. A i Green Arrow je očaj, a menjaće mu scenaristu već posle trećeg pa posle šestog broja ponovo...

J.Stickman

Uh skandal. Mala li je riječ, kako su se samo dežurne feministkinje napalile na internetu povodom scene seksa i uopšte cijele situacije koja je dovela do nje...brrr. A da budem iskren, nakon one stare Catwoman, na koju sam navikao, ovo je bio čisti užas. Grren Arrow još nisam pročitao jer se ionako nisam previše zanimao za tog junaka ali sam planirao ispratiti sve te prve epizode novog 52 svijeta. Valjda nije lošiji od Hawk & Dove i Catwoman? Yup, dopao mi se i Frankenstein a i Batwing ima potencijala.
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Pa, to oko seksa sa Betmenom je svakako prenapuhano. Mislim, big dil, dvoje odraslih ljudi imaju obostrano željen koitus... Muv along, noting tu si hir...

A Green Arrow je meni baš drag lik i ovo kako ga je Krul ributovao je GROZNO a i skript je glup.

J.Stickman

Meni je od seksa u tom stripu daleko zanimljivije bilo gledati kadrove koji su se prosto takmičili koji će prije prikazati dal' sisu il' guzicu Selininu. Mada, da nema te posljednje scene ne znam dali bi iko pričao o tom nezanimljivom stripu. Skinuo sam ove dvije epizode Arrowa pa ću pokušati. Ili da bacim oko na starije? Neka preporuka možda?
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Pa, sad... možeš od Green Arrow da kreneš recimo od One Year Later pa na ovamo. Meni je sve to vrlo dobro, zaključno sa Krulovim radom iz prošle godine.

Gaff

Quote from: Meho Krljic on 15-10-2011, 11:32:10
... zaključno sa Krulovim radom iz prošle godine.

Misliš na onaj (Green Arrow serijal) povezan s Brightest Day?

J.Stickman

http://robliefeldcreations.com/?p=2906

Liefeld odgovara kritičarima. Nisam upoznat s prodajama stripova u Americi. Koliko je ovo bitno za ovaj Hawk & Dove? 50.000 prodano?   :!: Svašta...
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Quote from: Gaff on 15-10-2011, 11:39:04
Quote from: Meho Krljic on 15-10-2011, 11:32:10
... zaključno sa Krulovim radom iz prošle godine.

Misliš na onaj (Green Arrow serijal) povezan s Brightest Day?

Da, na taj.

Quote from: J.Stickman on 15-10-2011, 11:47:22
http://robliefeldcreations.com/?p=2906

Liefeld odgovara kritičarima. Nisam upoznat s prodajama stripova u Americi. Koliko je ovo bitno za ovaj Hawk & Dove? 50.000 prodano?   :!: Svašta...

Pa, 50,000 je solidno za, realno bezvezan serijal. Liefeldovo ime ipak nosi svoju težinu.

Edit: Dobar je ovaj njegov tekst.

shrike

Pročitao sam kompletne The Exterminators. Kad bih nekome pomenuo da čitam strip o odredu za dezinsekciju, verovatno bi me proglasio za budalu. Mislim, šta bi tu uzbudljivo i vredno čitanja moglo da bude? Koga još zanimaju sanitarci? Zapravo The Exterminators ima sve neophodne elemente dobrog stripa: zanimljive likove, priču koja se polako odmotava, pratimo formiranje odreda i postavljanje cilja i strategije, ima krvi i seksa, crnog humora...
Baš je šteta što se serija prevremeno ugasila. Vidi se da su poslednje 3-4 epizode zbrzane (umesto epizode na brodu mogla je da se ubaci neka da dodatno pojasni glavnu priču).
Ko voli zvuk gaženja bubašvaba, obožavaće ovaj strip.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Sve se slažem.  :lol:  Velika greota što je strip morao da se završi na tridesetoj (tako beše?) epizodi i što su poslednje epizode očigledno crtane na brzinu. Jedna od boljih Vertigo serija u poslednjih7-8 godina.

cutter

Greota, ali ko ih je terao da zalaze u egipatsku mistiku, kao da dnevna rutina bubašintera nije dovoljno fascinantna.  :cry: Mogli su se lepo držati uticaja eko-radijacionih faktora na gamad i socijalnih devijacija coworkera, ali neee, ubacićemo faraona da bude zanimljivije. Tu je verovatno Oliver pomislio da može da se igra sa okultnim tripovima kao da je Enis, ali je samo kritično zagadio atmosferu. Kako je rekao mudrac, you never go full retard.

Gaff

Kurtzmanov Little Annie Fanny.

shrike

Doktor Sleepless me je razoružao posvetom Godspeed You! Black Emperor. Od mene plus samo za taj detalj.

Meho Krljic

Kad bi se samo prokleti Ellis naterao da ga nastavi.  :cry:

milan

Uh, ala me je nesto razocarao Fear Itself poslednji broj... Posle onolikog pumpanja i przenja, i onih fenomenalnih dijaloga izmedju Tora i Odina, i depresije glavnih junaka, i neunistivosti zmijinih pulena... posle svega toga Odinovi kovaci naprave nove oklope superherojima, oni ih navuku i poubijaju zmijine najdraze i zmiju u nekoliko stranica. Arghhhhhh!! Odavno nisam imao osecaj veceg antiklimaksa u nekom superherosjkom eventu..... 

Meho Krljic

Meni je od početka bio jako loš. Fraction je ovo očigledno pisao na automatskom pilotu... Mislim, Baki poginuo, Tor poginuo, Toni se vratio alkoholu, a sve to onako usput, bez težine i emocije. Jako slab DOGAĐAJ.

J.Stickman

Trenutno iznova čitam Hellblazer. Od samih početaka... Pa se u skladu s tim zagrijah za horor strip uopšte sa kojim sam, moram priznati na vi. Ja na žalost nisam čitao ni Dylan Doga a kamoli nešto jače ( zabavljen mangom koju su rođaci donosili iz Njemačke i probranim junacima koje sam mogao nabaviti na papiru...). Pa ipak, nije kasno da se isprave neke stvari. Za Dylana ću lako, ako bude bilo potrebe. Fascinirao me Delano sa svojim oštroumnim pristupom i slojevitom radnjom, koja nije predugačka a ni prekratka, već onako baš tamam. Crtež baš i nije po mom ukusu ali da strip trčkara svojom putanjom, trčkara itekako. Odavno se ovako dobro nisam zabavio.
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Kad smo već kod Horora... najavljujem predstavljanje Millerovog Holy Terror u ovonedeljnoj ediciji DJ Meho šoa  :roll: :roll: :roll:

J.Stickman

Quote from: Meho Krljic on 24-10-2011, 14:38:31
Kad smo već kod Horora... najavljujem predstavljanje Millerovog Holy Terror u ovonedeljnoj ediciji DJ Meho šoa  :roll: :roll: :roll:

To je četvrtak otprilike? Vidio sam nešto sličica iz stripa ali mi ne izgledaju obećavajuće...
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Četvrtak, otprilike. Zavisi koliko je Peđa u gužvi s poslom.  :lol:

Miller je sa Holi Terorom dotako dno života. A mislio sam da ne može gore od Gaddem Betmena.

shrike

Taman sam hteo da pitam šta je relevantno uradio Miler poslednjih godina.

J.Stickman

četvrtak indeed.  :lol: pratimo to redovno, ja i kolege na poslu. Znači lošije i od All Star Batmana? Eh, to treba pogledati  :D
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

All Star Batman ima tu prednost što ga je moguće, uz dosta napora, čitati kao parodiju i što je ipak u njegovom stvaranju učestvovao neki urednik. Holy Terror je Miller bez ikakve kontrole, njegova konzervativna i nacionalistička paranoja oslobođene da rade šta žele plus je nastajao deset godina i ne bi nikada bio završen da ga neko nije podsetio da je desetogodišnjica i da, ako strip sad ne izađe, neće biti para.

Shrike: Miller osim All Star Batman nije uopšte radio stripove poslednjih godina. Nažalost, uspesi filmova Sin City i 300 su ga ubedili da je u stanju da u Holivudu stvara čuda (iako je odavno sa Robocop 2 i 3 naučio lekciju da u Holivudu nema čuda) pa je dobar deo svoje energije u poslednjih nekoliko godina uložio u film, nejmli Sin City 2 (koji nemam pojma kad treba da bude završen) i The Spirit koji je bio propast epskih razmera.

shrike

Baš sam gledajući The Spirit prokomentarisao za sebe što se Miller gura tamo gde mu nije mesto.

J.Stickman

Dobro je što je to čudo ipak odvojeno od Batmana. Bog da mu dušu prosti.
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Sin City je zaradio strašne pare i postao neka vrsta cajtgajst fenomena a 300 još i više tako da... teško je objasniti da mu tu nije mesto... Od ovog njegovog intervjua starog šest godina uvek pomalo zadrhtim.

IGN: Simultaneously, Zack Snyder (the Dawn of the Dead remake) is working on an adaptation of your book The 300. How will that be different than Sin City, and how do you feel about another filmmaker adapting your work?
Miller:
That all came together before I became a director. The whole deal for that came together when I was just networking movies, and then Robert Rodriguez entered my life and all of a sudden I'm a director, and meanwhile, one of my babies is out there and it's got a different director. So yeah, part of me would have loved to charge in there and rip it out of his hands and said, 'I'm doing this,' but on the other hand, Zack and the other people working on that had approached me with such good faith that I really don't mind just being one of the producers. [But] my main thing is not spending too much time on the set; I've been on other people's sets before and I start directing without realizing I'm doing it. As Robert said to you, once you get the bug, you get the bug.

Mislim, čovek je ubeđen da je režiser iako, you know, nikada nije imao nikakvo formalno obrazovanje na tom polju.

A Holy Terror je odvojen od Betmena jer ipak, ni u DC-ju nisu TOLIKO blesavi da potrpuno poludelom Milleru daju odrešene ruke a on ne bi radio pod drugim uvjetima.

J.Stickman

Bug je njemu u glavi, odavno. A Batmanu je jedan Holy Terror dovoljan da bi ga Miller i sa ovim totalno srozao. Skoro sam čitao neki njegov Robocop, za koji je Frank rekao da je to ono što je htio ponuditi u filmu ali su mu u Holywoodu iskasapili originalnu ideju. Elem, ako je ono trebalo završiti u tom zlehudom djelu, onda bi to bila veća propast nego The Spirit koji nije trebao ni biti snimljen. Barem ne onako. Užasno. Sad strpljivo čekam tekst.
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

I ja  :lol:

U međuvremenu, evo jednog pravdoljubivog ranta na ime Millera i njegove totalne propasti u poslednjih deset godina od strane jednog američkog bloga

http://blog.onehitkill.com/2011/04/wtf-happened-to-frank-miller.html#!/2011/04/wtf-happened-to-frank-miller.html

J.Stickman

Ah, kakav tekst. xrofl Baš, prstom u oko. Ipak, činjenica je da Miller otaljava posao s crtanjem ( mrsko mu, neda mu se, boli ga patka? ) već odavno. Il' je odveć legenda pa ga niko ne upozorava na to ili su urednici slijepi, no citiram blogera :

The art makes Rob Liefeld look good.

Wonder Woman's thighs belong to Kathy Bates and she looks like a transvestite.

DK2 looked like a thirteen year old got a box of crayons and tried to draw like Frank Miller. And then got bored. And then started doodling.

Ko nije pročitao, neka čita što prije. Divno, oraspoložih se. Hvala na linku.  :)
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

A samo se malo dotakao Millerovog pisanja koje je ABISMALNO. Jebote, taj čovek je nekada bio najbolji autor u američkom mejnstrim stripu. Mislim, u redu je - ni Alan Moore ni Chris Claremont ni Gaiman ni mnogi drugi velikani danas nisu no što su bili ali Millerov pad je nekako najteži i najdramatičniji... Em je politički odavno postao neprihvatljiv em je estetski potpuno potonuo.