• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Strip album koji upravo citam

Started by Cornelius, 20-01-2007, 01:11:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

milan

Quote from: Meho Krljic on 06-02-2012, 11:54:23
Pročitaj Son of M i njegov nastavak Silent War. Tu je David Hine prilično razbio. Son of M se direktno nastavlja na House of M (dakle pre Civil War) ali je dosta jasno i bez dubljih uvida.
Uuu, da, na to sam zaboravio... Ima toliko tih eventova da covek vise ne moze ni da se seti sta je sve dobro ili lose citao u poslednjih nekoliko godina. Od ongoing Marvelovih serijala meni je Ironman bio bez prestanka jako dobar poslednjih nekoliko godina, pa i Kapetan Amerika i FF. Umalo da zaboravim Thunderboltse - koji su od Civil War-a promenili scenaristu (ili vise njih, sad se vec ne secam), ali su oni odlicni kada ih preuzme Warren Ellis (negde oko Civil War-a), pa sve do danas, kada su mi jedan od najboljih Marvelovih serijala. I naravno, od X naslova - XFactor, Uncanny XForce, XMen Legacy i Uncanny XMen...   

Melkor

Iz nekog razloga mnogo mi je nizi prag tolerancije kad citam pojedinacne naslove, ali bacicu pogled hvala. House of M mi je bio zanimljiv, mislim da sam posle toga krenuo da citam Mesiju ali me je brzo izgubio....
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Messiah Complex nije specijalno dobar, priznajem. Ali je poslužio kao uvod u jedan od najboljih perioda u X-Men sekciji MU u poslednjih desetak godina. Dakle, moj je predlog da iščitaš Messiah Complex, zatim da pročitaš celog Cablea (ima svega oko 25 epizoda) koji se direktno nastavlja na njega i da onda pročitaš Second Coming (najbolje skini skeniran HC ili trejd jer je tu sve hronološki) koji je kulminacija te priče. Meni je to sjajno i čitao sam ga sa zadovoljstvom više puta. Dobar je i Fractionov Utopia, mada ne toliko dobar. Schism je odličan takođe.

Meho Krljic

Inače, Milan preporučuje Thunderbolts koje moram i ja da zdušno preporučim. Ellisov rad je bio odličan, Gageov i Diggleov takođe, a i Parker radi vrlo dobar posao. Takođe Pakov i Van Lenteov Herc je izvrstan i, naravno u ovom trenutku već pominjani Daredevil Marka Waida je apsolutno briljantan. Mislim, ako bih morao da preporučim samo jedan Marvelov serijal za čitanje, do pre deset meseci to bi bez konkurencije bio Fractionov Invincible Iron Man, ali sada je Daredevil zaista potpuno rame uz rame sa njim a za malo žovijalniji ugođaj nije rđav ni Slottov Amazing Spider-man. Za ljubitelje X-Men - Gillenov Generation Hope je bio odličan a i Uncanny X-Men mu je vrlo solidan a i Aaronov Wolverine & the X-Men je vredan čitanja.

Meho Krljic

E, da, Uncanny X-Force jeste vrlo dobar, kao i Careyjev (a od nedavno Gageov) X-Men Legacy ali njih preporučujem samo ljudima malo upućenijim u X-Men istoriju jer je inače to prilično zahtevno za čitanje. X-factor svakako treba čitati. Peter David, rekosmo, ovo radi neopisivo dobro.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Ugly MF

A koji je event kad Wolverine ubije Magneta? A ovaj mu valjda izvadio iz njega adamantijum? Jel to jedno te isto?
Isti univerzum, event, sta li?
Ajd, ko zna, ocu citam taj sa klinjom!

Meho Krljic

U, to je prastaro. To je Fatal Attractions iz 1993. godine. To jest, to je to gde Magneto izvuče adamantium iz Wolverinea. A Wolverine ubija Magnetoa više puta, ali ne i tu.  :lol:

Ugly MF

milan

Quote from: Meho Krljic on 07-02-2012, 12:48:45
U, to je prastaro. To je Fatal Attractions iz 1993. godine. To jest, to je to gde Magneto izvuče adamantium iz Wolverinea. A Wolverine ubija Magnetoa više puta, ali ne i tu.  :lol:
Eh, kad se samo setim... Ja sam, za razliku od vecine ljudi koji danas pisu o americkom stripu OBOZAVAO Marvel 90-ih, posebno XMen naslove, a Age of Apocalypse i Onslaught su mi najbolji cross-over/mega-eventovi ikada, a prvih 20ak brojeva Generation X-a su mi jedan od omiljenih ongoing serijala svih vremena. Tada naravno nije bilo digitalnih stripova, meni su stizali mesecno postom cak i u vreme sankcija, da ne pricam o tome da sam bio mladji 20ak godina, te sam imao mnogo vise vremena da ih iscitavam i po nekoliko puta. Secam se, recimo, da je Onslaught bio hintovan bukvalno citavih godinu dana, da se misterija oko tog villaina produbljivala i da nisam mogao da docekam da saznam ko je zapravo Onalught... (iako sam delimicno i sam pogodio :))

Meho Krljic

Quote from: milan on 09-02-2012, 10:21:29
Eh, kad se samo setim... Ja sam, za razliku od vecine ljudi koji danas pisu o americkom stripu OBOZAVAO Marvel 90-ih, posebno XMen naslove, a Age of Apocalypse i Onslaught su mi najbolji cross-over/mega-eventovi ikada, a prvih 20ak brojeva Generation X-a su mi jedan od omiljenih ongoing serijala svih vremena.

Ajde sve, ali što te nije sramota da to javno kažeš čak ni danas  :cry: :cry: Ali dobro, cenim kad neko voli pa makar mu ceo svet zamerao. Meni je Onslaught naravno užasan.

Ugly MF

Quote from: milan on 09-02-2012, 10:21:29
Eh, kad se samo setim... Ja sam, za razliku od vecine ljudi koji danas pisu o americkom stripu OBOZAVAO Marvel 90-ih, posebno XMen naslove, a Age of Apocalypse i Onslaught su mi najbolji cross-over/mega-eventovi ikada, a prvih 20ak brojeva Generation X-a su mi jedan od omiljenih ongoing serijala svih vremena. Tada naravno nije bilo digitalnih stripova, meni su stizali mesecno postom cak i u vreme sankcija, da ne pricam o tome da sam bio mladji 20ak godina, te sam imao mnogo vise vremena da ih iscitavam i po nekoliko puta. Secam se, recimo, da je Onslaught bio hintovan bukvalno citavih godinu dana, da se misterija oko tog villaina produbljivala i da nisam mogao da docekam da saznam ko je zapravo Onalught... (iako sam delimicno i sam pogodio :))

Uskoro cete i ti i Meho samo da Gledate slikice posto ne znate Francuski.... ;)

Meho Krljic

Pa, da, ali da li TI koji crtaš francuske stripove znaš Francuski?  :lol:

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 09-02-2012, 13:08:12
Pa, da, ali da li TI koji crtaš francuske stripove znaš Francuski?  :lol:
....ne'am blaage veze... :(

..al ja varam... :lol:

Meho Krljic

J.Stickman

Ovaj Animal Man koji vode Jeff Lemire i Travel Foreman je pravo malo čudo od stripa. Od zanimljive priče koja me drži prikovanim za stranice ovog djela evo već šest brojeva, do moguće najave crossovera sa Swamp Thing te čudovišno dobrog crteža koji je na početku isporučio Foreman, ovo sam jednostavno morao imati. Po meni je među top pet najboljih stripova koje je DC u ovoj new 52 eri isporučio. Ko nije čitao, sram ga bilo :)
Između ovdje i tamo.

milan

Quote from: J.Stickman on 10-02-2012, 08:48:52
Ovaj Animal Man koji vode Jeff Lemire i Travel Foreman je pravo malo čudo od stripa. Od zanimljive priče koja me drži prikovanim za stranice ovog djela evo već šest brojeva, do moguće najave crossovera sa Swamp Thing te čudovišno dobrog crteža koji je na početku isporučio Foreman, ovo sam jednostavno morao imati. Po meni je među top pet najboljih stripova koje je DC u ovoj new 52 eri isporučio. Ko nije čitao, sram ga bilo :)
A danas su javili da Foreman prelazi na Birds of Prey... Odlican je Animal Man, zaista, meni jedino taj crtez nikako ne lezi...

J.Stickman

Quote from: milan on 10-02-2012, 11:22:32
Quote from: J.Stickman on 10-02-2012, 08:48:52
A danas su javili da Foreman prelazi na Birds of Prey... Odlican je Animal Man, zaista, meni jedino taj crtez nikako ne lezi...

Dao je neku izjavu da radi smrtnog slučaja u porodici ne može da crta ovo što u Animal Manu trenutno crta. Šteta. Meni se njegov crtež baš dopada. Tako je drugačiji... I ono što je bitno, sve su epizode do sad izašle, dobile pozitivne kritike. Nečuveno. Nakon fantastičnog Morrisona, Lemire lijepo nastavlja sa ovim simpatičnim junakom :)
Ok i Delano je tu negdje. No Morrison i sad Lemire su mi vrhunac Buddyjev :)
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Meni je Foreman sjajan na Animal Manu, tako da mi je žao što odlazi. Pitam se koji crtač će ga zameniti.

milan

Quote from: Meho Krljic on 10-02-2012, 14:02:49
Meni je Foreman sjajan na Animal Manu, tako da mi je žao što odlazi. Pitam se koji crtač će ga zameniti.
Mislim da sam procitao neko ime koje meni nije nista znacilo (starog Animal Mana sam malo citao), ali je to tip koji je radio ranije sa Morisonom, valjda, na serijalu..... Mozda sam pogresno procitao...?

J.Stickman

Quote from: milan on 10-02-2012, 17:46:35
Quote from: Meho Krljic on 10-02-2012, 14:02:49
Mislim da sam procitao neko ime koje meni nije nista znacilo (starog Animal Mana sam malo citao), ali je to tip koji je radio ranije sa Morisonom, valjda, na serijalu..... Mozda sam pogresno procitao...?

Ja negdje pročitah da je Pough. Možda sam se zeznuo... I meni je žao Foremana...
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Da, Steve Pugh. Radio je Enimal mena kad je Dilejno pisao, dakle, povratak!!!!

J.Stickman

Quote from: Meho Krljic on 10-02-2012, 21:29:34
Da, Steve Pugh. Radio je Enimal mena kad je Dilejno pisao, dakle, povratak!!!!

Kako je krenuo, na kraju će dobiti i film. Mada, al' je uopće moguće filmovati ovako nešto. Šala. Ne znam kako stoji s prodajom, no čim ga ne otkazuju to je dobar znak. Strip je zaista rijetkost u new DC 52 ponudi. Dopada mi se i nagovještaj mogućeg crossovera sa Swamp Thingom. Baš me zanima kako će to ispasti.
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Slutim da će biti dobro jer je i Swamp Thing odličan. Meni su to do sada dva najbolja DCnU serijala.

Ugly MF

Ja zavrsio slistavanje Ultimate Spidermana,opet od 1. pa do 133. , pa onda odma 160. gde kao amorit?
I to je to , nema vise malji deca Spajdi?!?!?!?
Nisu ga negde vaskrsli kao takvog klinju?

Kojeg sad Spajdermena da krenem otpocetka......?

Skoro sam bio slistio sve sto ima se nadje od Daredevila, i malko se deprimiro....
Koji bre mogu ono da pisu, onoliko tragicnog lika!?Ja ga obozavo kao pojavu, I crno beli crtez Frank Milera, ihhhaaaaa....onda ajd da sve slistim,
ono breeee,,, sve mu zivo poubijase, ojdase ga, ono ni trenutka svetlosti u onom stripu....
Kakvi postadose Marvelovi svetovi, jedini normalan lik ispade Punisha.... "...pusku, pobijem g@#*a i gotova stvar"...

jeremiah

Jeremiah Integral 1
Strip Agent

Odlično urađeno izdanje, sa malim, maleckim ali interesantnim pogovorom kao i kraćim komentarima pre svake epizode, a ima ih tri, prve tri  :)
Kolor je originalan, veoma nalik onom iz Strip Arta, na prevod (osim par fraza iz hrvatskog novogovora) nemam nekih zamerki, dimenzije su
baš zgodne, u pitanju je pravi A4, hardcover, i hrabro tvrdim - pravi kolekcionarski primerak.
I, da ... jedva čekam naredni tom  :!:
:: orange is faster color ::

Melkor

Lepo, nisam znao da postoji :)

Inace, procitao sam Sword brace Luna, crtez me nije nesto dojmio ali je prica sasvim ok; i procitao sam Y - The Last Man. Znam da sam poslednji na svetu koji je to citao ali u istom duhu sad sam na pola Transmetroplitana  :) Imam jos par dana da odlucim da li cu posle 100 bullets ili Sandmana.

Perin

zakk

Čitaj I kill giants, pa Groom lake, kratki su, posle raspali to tim velikim serijalima :)

Btw posle Sandmana te čeka Lucifer.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Father Jape

Kieron Gillen i Jamie McKelvie, autori Phonograma, opet rade nesto zajedno

http://mckelvie.tumblr.com/post/18070710227

EDIT: Omg, to _jeste_ novi Fonogram!!1!!11

http://gillen.cream.org/wordpress_html/?p=2600
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Sjajne vesti. Isplatilo se rmbačenje na Uncanny X-Men i Generation Hope!!!!!!!!!!!!! McKelvie je nacrtao samo par epizoda GH ali, evo, to je izgleda dvoljno keša da može da se radi i Fonogram!!!!!! Ridžojs!!!

milan

Procitao prvi story arc DC Universe Presents u novom 52 univerzumu - pricu o Deadmanu. Pisao Paul Jenkins, crtez Bernard Chang. Nista nisam ocekivao od ovog serijala, ali me je Jenkins, kao i ne mali broj puta do sada, veoma prijatno iznenadio. Dijalog Deadmana i palog andjela u broju 4 mi je jedna od boljih scena u poslednjih nekoliko godina... Svaka preporuka.

Meho Krljic

Da, ja to još nisam ni dohvatio da čitam, ali spremam se. Volim Jenkinsa i OBOŽAVAM Deadmana, moralo bi da mi bude dobro.

DušMan

Krenula Saga, next big thing u američkom mejnstrim stripu.
Dobro bre Dušmane, reći će neko, preterano je doneti takav zaključak na osnovu samo jedne sveščice. Možda, ali s obzirom da se radi o povratku BKV-a na scenu - nikako ne i pogrešan. Fiona Staples razbija. Drugim rečima, upecan sam za sve pare. Uostalom... kako odoleti stripu koji sadrži ovakav kadar?

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

J.Stickman

Između ovdje i tamo.

Ranger

Batman:Noel

Priča ništa specijalno.
Dosledno prati radnju originalnog Dickens-ovog dela(Christmas Carol) kroz prizmu Batman-ovog univerzuma.Na kraju naravno i odgovarajući rasplet i po(r)uka.
Crtež maestralan.
Sve u svemu više nego zadovoljavajuće-preporuka.

milan

Quote from: Meho Krljic on 17-03-2012, 12:49:18
Mali pomen Mebijusu i, hmmm, mali pomen Džonu Karteru.

Kad vec pominjes Strip 82 - secam se Marvelove Spider Woman koju su nasi dizajneri, ili ko vec, prepravljali zbog formata. Nikada necu zaboraviti panel na kojem je profil nekog od likova isecen pa docrtan, tako da je zavrsio kao covek bez uha.

Meho Krljic

Apsolutno. Razmišljam da skeniram one Striposamdesetdvojke koje imam i da najbolje zločine protiv originalnog crteža analiziram u nekom od DJ Meho šoa...

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Da, znam, znam. Pregovaraćemo.  :lol:

zakk

Ti sigurno ne bi mogao da odoliš čokoladnoj torti na Dušmanovom telu. Samo teško da to mogu da ostvarim. Možda Jape, sad kad već razmišlja o pružanju usluga... hm hm...

Al bi to bio dobar članak u Kuriru :D

Meho Krljic

Da, pita koliko li se to plaća, a jasno je da samo čeka poziv pa da volontira...

I, došao bih ja, čak i bez erotsko-gatronomske navlake, ako sam u Beogradu, naravno.

Barbarin

The most infamous airline hijacker of all time, D.B. Cooper remains on the FBI's most-wanted list almost 40 years after the crime. For the first time, the secret history of the man and the hijacking will be revealed. During the height of the Cold War, a fringe group within the C.I.A. wages a crusade on the deadliest battlefield of all: the mind. Aided by powerful psychotropic compounds, Cooper assists in a campaign of psychic assassination against the Soviets. But as he mentally and physically deteriorates, the line between two worlds blurs, and he goes rogue on his governmental overlords.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

Pa, da, ali kakav je? Mislim, ovaj topik je da kažeš svoj utisak o onome što si čitao!  :lol:  Ja sam ovo jutros svukao al ko zna kad će doći na red za čitanje...

Nightflier

Ja sam onomad obnovio Astro City.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Barbarin

Ne znam šta da kažem, a da ne prepričam ovih dvadesetak strana  :oops: skidaću i dalje, ima čini mi se elemenata Inception filma, nešto u snovima kroz snove. Lik je agent CIA i kako mi se čini treba da ubije nekog u Rusiji, deo stripa je kao san, deo je stvarnost. Prvi utisak je ok, nisam dugo čitao stripove, pa se vraćam lagano.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

:lol:  Neka, neka, svaki povratak u formu je težak. Mene ovo prilično zanima, ali verovatno ću da sačekam da izađe 4-5 brojeva pa da to pročitam u cugu.

Ugly MF

Ja sad "cugiram' Secret Invasion sa Skrullima.... :(
..koj li mi je moj to trebalo da pocinjem, al ajd....nekako sa mzeleo da sve upijem pa da mi bude sladje kad se infiltrira Deadpool....

....koji sam ja pacenik....
Al .. Marvel je Marvel :!: