• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Strip album koji upravo citam

Started by Cornelius, 20-01-2007, 01:11:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Barbarin

Quote from: Meho Krljic on 22-03-2012, 20:43:59
:lol:  Neka, neka, svaki povratak u formu je težak. Mene ovo prilično zanima, ali verovatno ću da sačekam da izađe 4-5 brojeva pa da to pročitam u cugu.

Sačekaj da se nakupi nekoliko brojeva, pa u cugu, jel ovako je nekako kratko, a sledeći broj tek za mesec dana.

Ne znam zašto nisam ranije skinuo al sad krećem da skidam MAD, svih 509 brojeva. :|
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

Jebote, ali koliko ti slobodnog vremena imaš kada nameravaš da pročitaš svih 500 brojeva MAD-a??? Zavidim ti!!!!!!!!!!!!!1

Meho Krljic

Quote from: SVAROG on 22-03-2012, 21:08:00
Ja sad "cugiram' Secret Invasion sa Skrullima.... :(
..koj li mi je moj to trebalo da pocinjem, al ajd....nekako sa mzeleo da sve upijem pa da mi bude sladje kad se infiltrira Deadpool....

....koji sam ja pacenik....
Al .. Marvel je Marvel :!:

Evo, da ti skratim muke: Spajder Vumen je skrulska kraljica a presudiće joj Norman Ozborn!!! Nema na čemu!!!

milan

Stigli neki novi stripovi u knjizaru Delfi u BGu, ili ih ja ranije nisam primetio... Uglavnom, sada mozete da pazarite Habibi i Blankets Krejga Tompsona, doduse, po prilicno visokim cenama. Habibi je preko 2500 a Blankets oko 4000 - inace, ovi stripovi vrede svaku paru...

Meho Krljic

Da, a ima i Holy Terror mada njemu nisam vido cenu.

Ugly MF

Quote from: Meho Krljic on 23-03-2012, 11:22:59
..koj li mi je moj to trebalo da pocinjem, al ajd....nekako sa mzeleo da sve upijem pa da mi bude sladje kad se infiltrira Deadpool....

Evo, da ti skratim muke: Spajder Vumen je skrulska kraljica a presudiće joj Norman Ozborn!!! Nema na čemu!!!
He, jesi Shejtan  8)
To sam stigao da vidim, da je ova Queen, a to sa Ozbornom cu tek stici...neka , ocu da pregledam sve pa da mi bude zanimljiviji Deadpool...jedina uteha, nada i spas u Marvel univerzumu.
Kao i Lobo u DC  :lol:

Meho Krljic

Nije baš jedina utjeha, nada i spas. Slottov Spajdermen je odličan, Waidov Daredevil je odličan a i X-Men stripovi su uglavnom odlični.

DušMan

Quote from: milan on 23-03-2012, 11:23:25
Stigli neki novi stripovi u knjizaru Delfi u BGu, ili ih ja ranije nisam primetio... Uglavnom, sada mozete da pazarite Habibi i Blankets Krejga Tompsona, doduse, po prilicno visokim cenama. Habibi je preko 2500 a Blankets oko 4000 - inace, ovi stripovi vrede svaku paru...
Nećeš da čekaš domaći prevod?  :)
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Barbarin

Quote from: Meho Krljic on 23-03-2012, 11:19:36
Jebote, ali koliko ti slobodnog vremena imaš kada nameravaš da pročitaš svih 500 brojeva MAD-a??? Zavidim ti!!!!!!!!!!!!!1

Imam vremena na pretek, a neću sad seti pa sve odjednom pročitati, nisam takav, nekako se ako puno nešto konzumiram brzo se zasitim, al sigurno ću probati svaki dan po 2 3 broja.

Pročitah prvi i odličan je, prvo broj je strip, ustvari nekoliko kratkih komičnih priča, horor, sf, krimi i vestern, iako je iz 1952. godine mogao bi da prođe i da je danas štampan.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Meho Krljic

Barbarin

Nemoj, ja bi voleo da imam malo manje slobodnog vremena.
Jeremy Clarkson:

Meho Krljic

A ja da ga imam više... Grrr, svako želi ono što nema...  :cry:

Barbarin

E kad bi nekako mogli da se menjamo  ;)
Jeremy Clarkson:

milan

Quote from: DušMan on 23-03-2012, 11:43:58
Quote from: milan on 23-03-2012, 11:23:25
Nećeš da čekaš domaći prevod?  :)

Ma nemam ti ja sada para za to, a cini mi se da je jeftinije da se naruci preko Amazona... Ja sam citao skenove, ali ovako, u rukama, deluje kao pravo malo umetnicko delo, posebno Habibi.

Je l to stvarno neko priprema kod nas ili se samo salis?

Meho Krljic

Ako Dušan ovim najavljuje VČ izdanja ova dva stripa, ja se javno zaričem da ću ih kupiti iako imam originale.

I, na Amanzonu su oba ispod 30 dolara ako se dobro sećam (evo gledam, Blankets HC je 25 baka), dakle, 4000 za Blankets mi deluje kao sumanuta cifra. Mislim, kod nas stripovi uvek ispadnu skupljiji nego na Amazonu ali ovo je baš velika razlika.

Edit: Uzgred, Habibi je vizuelno zaista jako, jako upečatljiv. Mislim, ja volim kako Tompson crta generalno i Blankets mi je jako lep, ali Habibi je baš ono, nekst step u evoluciji njega kao umetnika. Već su korice izvanredno upečatljive i prelepe.

marlowe

Biće objavljeni u Komikovom "Prvom izboru" u narednih godinu dana.

http://www.darkwood.co.rs/forum/index.php?topic=4255.0
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Meho Krljic

Ma, jasno, šalimo se, znamo da DušMan objavljuje samo Bonelli a pravim muškarcima prepušta dobre stripove. I meni je mnogo milo da posle Ghost Worlda dolaze i ove stvari na red. Još da zagrizeš metak i objaviš nešto od Čestera Brauna, pa da ti spomenik pravim!!!!!!!!!!!11

DušMan

Jasno, ja sebi ne mogu da dopustim da radim dobre stripove, jer ipak živim od njihove prodaje.  8)

marlowe

Dušman je svoju muževnost dokazao kao redovni kupac dobrih stripova.
:|

Što se tiče Čestera, misliš da je još mizogenije potrebno uz sveg ovog Kramba?
:?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Meho Krljic

Pa ne mora Paying for it, može i Ed the Happy Clown.  :lol:  To nije mizogino.

Alex

Quote from: Meho Krljic on 23-03-2012, 11:22:59

Ej bre, za ovo se leti sa foruma!

Ja još uvek iščekujem da Politika pokrene strip reviju koja će biti pravni i moralni naslednik Stripa 81 (2,3,4...) i koja će nastaviti da objavljuje avanture Žene Pauk - i ni najmanje mi se ne dopada što sam saznao šta se sa njom desilo, unapred.

Lepo mi je tetka govorila da ne otvaram ovaj topik.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Čekaj, čekaj, nije to bila stvarno Žena Pauk nego skrulska kraljica prerušena u nju. Prava Džesika je živa i zdrava i član je Avengersa. Jel' u redu?

Ugly MF

Marvel izstinszki ubija samo muskarce... 8-)

Alex

Pa nema svako ovak'u građu. I posle se neko čudi što sam zabrinut.

Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Ugly MF

cito sam negde da je odabrana za najbolju ribu od strane Marvel fanova....

milan

Meni X Men naslovi odavno nisu bili ovako konzistentno dobri, zaista.... A ovo sto radi Aron sa Wolverine and XMen me podseca na to zasto sam oduvek toliko voleo Marvelove mutante... Jedino mi strci Gischlerov XMen serijal, koji je nekako bezvezast i obican, mada vidim da se prodaje sasvim OK.

Moram da vidim da li su objavili neki Carey-ev omnibus XMen-a, covek ih pise vec godinama i rastura...

Meho Krljic

da, Gišler je počeo solidno sa onim vampirskim miniDOGAĐAJEM ali se to posle pretvorilo u X-men team up i ne da nije esencijalno za čitanje nego je pobezveze. Šokantno, ali Astonishing (koga u ovom pregledu nisam stigao da pokrijem) je sa svojom rotirajućom postavom scenarista daleko bolji i zanimljiviji. Mislim, kada mi se dopala priča koju je uradio Daniel Way jasno je da se radi o solidnom štivu!

A Carey nije sakupljen u omnibus - poslednji trejd mu je izašao pre jedva tri nedelje, ali to svakako nije loša ideja. Ja sam sve njegove X-Men Legacy pokupovao i odlično je to.

Barbarin

Naleteh na ovo ima prvi i drugi broj za sad, a ima još tri serije pre ovoga.
Post apokalipsa, nešto se desilo sa ljudima, dal neki virus ili tako nešto nisam još provalio, radnja je u Britaniji, priča prati grupu ljudi koja se skriva po planinama od ovih "Crossed" ljudi, priču priča glavni lik, vraća se malo u prošlost na početak njegovog putovanja. Malo podseća na Walking dead.

Ima Crossed 1-9, pa Crossed - Psychopath 1-7 i Crossed Family Values 1-7 i ovo najnovije Crossed Badlands
Jeremy Clarkson:

Meho Krljic

Da, treba da pročitaš originalni Ennisov Crossed, izašlo je pre jedno dve godine i odličan je. Ovde sam malo piskarao o njemu.

Barbarin

"Malo" si se raspisao, a kako izgleda kad se puno raspišeš.  xrofl

Danas ću još krenuti od početka.
Jeremy Clarkson:

DušMan

Valja to držati u papiru. Trejd je relativno povoljan sa svojih 15ak eura cene i 250 strana.

Meho Krljic

Ja sam kupio HC čim je izašao i nije bio jeftin, nekih 29 dolara ako se dobro sećam. Ali opet, Ennis je meni baš omiljen a ovo mu je odličan strip.

Quote from: Barbarin on 02-04-2012, 14:58:40
"Malo" si se raspisao, a kako izgleda kad se puno raspišeš.  xrofl

Pa.. recimo ovako:

Quote from: Meho Krljic on 29-03-2012, 19:20:25
Nije baš "album", ali evo obimnog guđenja o recentnim Spajdermen i X-Men serijalima

sinisa123

Znači da ne čitam novog Punishera? Inače, ja kad pomislim na Punishera uvijek mi padne na pamet kako bi bilo dobro da neko napravi spin-off sa Barracudom :-|

Meho Krljic

Misliš kao ovaj mini koga su pre pet godina uradili Ennis i Parlov?

Inače, ne bih rekao da Ruckin Punisher ne treba čitati, samo da nije na nivou koji sam očekivao i da je prerazvučen za moj ukus.

milan

Betmen je opak, stvarno!

Upravo sam procitao X-Club miniseriju Sajmona Spuriera, pa me zanima sta je jos ovaj covek pisao?... Jako mi se dopala njegova kombinacija Hard SF koncepta i superherojske akcije...

Meho Krljic

Pa, trenutno piše Crossed Wish You Were Here za Avatar (to je onaj zombi metaserijal koga je pokrenuo Ennis). Radio je nekoliko one shotova za Marvel (Wolverine Dangerous Game, recimo).

Meho Krljic

Dakle, ove nedelje priča o Imageovom akcionom trileru Pigs, o horor miniju Severed (koga piše Scott Snyder prošle nedelje hvaljen za Betmena) i, konačno, posle pet godina ove kolumne, o X-Factor.  :oops:

Klinuti za Mehmetovu sramotu.

milan

Svaki ti zlatna! (posebno za X Factor)

Meho Krljic

Odugovlačio sam godinama  :cry:  Ali stvarno je mnogo dobar. Mislim, preference na stranu (ovde ipak nema "poznatih" likova. Čak se i Wolverine pojavljuje svega 3-4 puta za sedam godina), ovo je definitivno najkonzistentnije kvalitetan X-naslov u poslednjih pet godina, period koji je, kao što si i rekao onomad pružio veoma visok prosečan nivo X-Men stripova.

Gaff

Moguće da mi se pričinjava, ali kao da je osmi deo iz serijala Batman, ako ne i izvanredan, svakako jedan od boljih. Fora s klifhengerom je odlična (slobodno neka me popljuju oni koji se s time ne slažu)!
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Nightflier

Ja krenuo Norhtlanders, pošto su valjda gotovi.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Quote from: Nightflier on 21-04-2012, 02:04:13
Ja krenuo Norhtlanders, pošto su valjda gotovi.

Gotovi su. Ali mene taj serijal baš nije raspametio. Imao sam mu dosta primedbi, no, da ne kvarim i ne stvaram ti predrasudu, čitaj pa kaži kako ti se dopada.

Meho Krljic

Quote from: Gaff on 21-04-2012, 01:46:04
Moguće da mi se pričinjava, ali kao da je osmi deo iz serijala Batman, ako ne i izvanredan, svakako jedan od boljih. Fora s klifhengerom je odlična (slobodno neka me popljuju oni koji se s time ne slažu)!

Gde da te popljuju! Betmen odavno nije bio ovako moćan!!!!!!!! Osma epizoda je sjajna jer je sva u akciji a opet ima tu napetost koja nikako da popusti. Mnogo je dobar Snyder a Capullo... ja nemam reči za to kako on crta. Mislim, on nije ovako odvaljivao dok je radio Spawn i Haunt. Izgleda da je Betmen pronašao ono najbolje u njemu, PLUS tušer Jonathan Glapion obavlja mnogo dobar posao.

ridiculus

Quote from: Meho KrljicUPPS je uveo novčane penale za svaki propušten tjedan

Uf, katastrofa. Ne bi me izvukla ni prodaja kuće...  :wink:

Inače, zainteresovao si me za Severed.
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

:lol:

Čekaj da izađe današnja (nadam se) kolumna. Lepim sam se stvarima u njoj bavio.

Meho Krljic

Dakle, ove nedelje:

Flex Mentallo po prvi put u kolekciji, pa odmah Deluks izdanje! Posle šesnaest godina ovaj izgubljeni biser Granta Morrisona dostupan finijoj publici  :lol:

Punisher Jasona Aarona se završio. Šokantan bio, šokantan ostao. Takođe, bio je vrlo dobar i jedni se mogao porediti sa Ennisovim radom u MAX ediciji.

T.H.U.N.D.E.R. Agents su se takođe završili i ekipa DJ Meho šoa je egzaltirana Nikom Spenserom. Kao i obično:

Čitajte (ako vas zanima)