• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Strip album koji upravo citam

Started by Cornelius, 20-01-2007, 01:11:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

:oops: Povodom dvestote epizode DJ Meho šoa, dali smo se malo u nostalgiju pa sam pisao o Daredevilu Franka Millera, tačnije o epizodi The Last Hand koja je izašla Aprila 1981. godine u Americi a Aprila 1985. godine kod nas... Pa vi sad vidite koliko vam se čita nostalgično guslanje o trideset godina starom superherojskom stripu...

Nostalgično guslanje o trideset godina starom superherojskom stripu

(P.S. Kadrovi iz Eks Almanaha nažalost nisu skenirani nego sam ih fotografisao. Nemam skener kod kuće a mrzelo me da na slobodan dan idem u ofis  :oops: )

milan

Da li je to ona epizoda u kojoj Bulzaj probode Elektru? ... Meni je to toliko bilo sokantno kada sam citao tada, sa 14 godina, da i dalje pamtim tu stranicu stripa, kadar probadanja Elektre i izraz Bulzajevog lica....

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol:

Pa klikni na link, čoveče. Naravno da sam tu sliku stavio u tekst, samo zbog tebe!!!

milan

J.Stickman

Quote from: milan on 04-05-2012, 10:34:19
Svaka ti zlatna, covece!

Fakat. Ja odavno pratim ovu kolumnu na upps-u i baš mi je drago što je obrađena ova Millerova pisanija na Daredevilu. Inače, Miller je uvijek znao iskoristiti ninje u stripu na najbolji mogući način, što mi je kao velikom fanu pomenutih ubica uvijek nabacivalo osmijeh na lice.
Između ovdje i tamo.

Meho Krljic

Nindže su posle Millera postale toliko neraskidiv deo Daredevila da su igrale ogromnu ulogu i u Shadowland DOGAĐAJU od pre nešto manje od dve godine...

Gaff

Nije loš ovaj prvi Dial H! Kao da je Mijevil pisao priču ;)

Ovo bi mogli da postane veoma interesantan projekat...
Sum, ergo cogito, ergo dubito.

Meho Krljic

Ja i tu čekam da se nakupi malo više pa da krenem. Ja od Čajne nisam nikad ništa čitao pa će mi ovo biti gubljenje nevinosti sa njim. Uzbuđen sam.

Inače, večeras sam iščitao svih deset do sada izašlih epizoda Spencerovog Ultimate X-Men. Odličan je Spencer. Mislim, ne da je to sad dobro baš koliko Morning Glories - nije - ali je odlično. Pazarim hardkavere. Sviđa mi se kako posle Ultimatuma, o kome sam mislio uglavnom sve najgorije, Ultimate univerzum u domenu X-Men ima slobodu da priča nove priče umesto da prepričava priče iz mejnstrim X-Men kako je mahom bilo u prvom voljumu. Mislim, bilo je i to dobro, ali Spencer ovde može da piše zaista svoj strip. Nije se razmahao još iz  sve snage ali ovo je jaka, valjana priča u kojoj čak i nema glavnog junaka nego se prati nekoliko odvojenih a srodnih linija zapleta. Preporučam svima koji vole X-Men u ma kom obliku.

Meho Krljic

Ne znam koliko to koga zanima, ali pošto je aktualan film Avengers, ove nedelje pričamo o stripovima koji u imenu nose Avengers - tri tekuća serijala i jedan netom završeni mini. Pa, pogledajte. Za tl;dr ekipu: jedini koji baš valja kupovati je Secret Avengers. Pa evo i slike iz jedne epizode koju je nacrtao Majkl Lark. Mnogo dobro crta Lark

džin tonik

pravio sam reda i nasao walking dead koji dolazi na red za citanje. prica zanimljiva, engleski dovoljno nezahtjevan da bih razumio, knjiga vrhunski odradjena. uzitak.

Meho Krljic

Ne znam koga to uopšte zanima, ali evo štedrih pohvala za Ultimates Džonatana Hikmana i Ultimate X-men Nika Spensera:

Štedre pohvale

Ultimatese inače crta Esad Ribić i to vrlo dobro

milan

Meni je juce stigao New 52 Justice League Vol 1: Origin, Dzefa Dzonsa i Dzim Lija... Iako sam ovo citao u elektronskoj formi kako je izlazilo u prethodnih nekoliko meseci, moram reci da mi je utisak povoljniji kada se procita odjednom, u formi trejda. Radnja je smestena 5 godina u proslosti u novom DC univerzumu (kao i novi Action Comics koji pise Grant Morison), i opisuje prvi susret najvecih DC heroja i nastanak Lige Pravednika. Nevolja koja ih okuplja je Darkseid, bog Apokolipsa, koji je inace jedan od najpoznatijih vilana DC-a, starog ili novog.

HAL

Нисам знао где ово да ставим, ајде овде

Perin

Jedan od omiljenih junaka expended universe-a. Super sjajno omnibus izdanje - jedina falinka je što nisu skupili sve priče o ovom liku.

Meho Krljic

Dakle, nakon što je Milan bezočno nahvalio Justice League serijal, morali smo malo da kontriramo. Ironija je što je meni ovaj Justice League daleko pitkiji od prethodnog, Robinsonovog, ali ovo je ipak nedopustivo glup strip sa užasnom karakterizacijom. Takođe, sa ogromnim zakašnjenjem, ali ipak nekako na vreme, pričamo o Bendisovom i Maleevljevom prvom zajedničkom autorskom stripu posle deset godina, Scarlet:

Blablablablabla

Mr. Hyde

Pre par dana mi je stigao Batman Scotta Snydera i Gregga Capulla. Neću da pričam o stripu, Meho je već sve napisao u jednom od svojih prethodnih tekstova već o tehničkom kvalitetu izdanja. Nije mi jasno zašto neko štampa strip koji ne može da se pročita do kraja? I zašto se neko muči da crta tablu stripa a onda se prilikom čitanja 10% te table ne vidi? Uopšte ne razumem zašto neko pravi hardcover pa onda nabije 100 kila lepka tako da ne možeš da raširiš stranice do kraja! Ok je da to urade kod paperback izdanja kao kod Animal Man-a koji mi je stigao malo pre Batman-a zato što tu možeš lepo da zalomiš korice i pročitaš strip do kraja, ali kod hc-a to ne ide. Jedino da čupam stranice! A preorderovao sam i Batwoman koja je sva u onim tablama koje idu na dve strane, verovatno ću tek tu odlepiti.

Meho Krljic

Oh, sad si me zabrinuo...  :shock:  Ja čekam da mi to stigne... Onaj Detective Comics koji je sakupljao sve Snyderove epizode bio je odlično spakovan, ovo me sad malo brine.

Mr. Hyde

Možda sam malo preterao, ali mene nervira kada ne mogu da pritisnem strip/knjigu po sredini pa moram da se mučim prilikom čitanja. Evo par fotki:

Meho Krljic

Gaff

Načeo sam IDW-jev Monocyte #1 i... i... oduševljen sam!

Nekako je i tamno ali ne i strašno, kao da je horror ali kao da i nije... Svet u kome čak i besmrtni umiru... Nerealno je prikazano bolno realistično. Genijalno!

(Nažalost, teško će moje reči da dočaraju vrhunski artwork Mentona Matthews-a III!)

Meho Krljic

U, odlično, hvala za preporuku, ja sam to krenuo da skidam po difoltu ali nisam još počeo da čitam. Ako je stvarno tako dobro radujem se unapred sjajnim IDWovim hardkaver kolekcijama.

Meho Krljic

Ove nedelje dva "drugačija" superherojska stripa. Echo Terryja Moorea, koji je neka vrsta klasičnijeg žanrovskog uradka sa superherojskim elementima i Irredeemable/ Incorruptible Marka Waida i armije crtača koji je klasičniji superherojski stil, sa prilično ozbiljnim dekonstruktivnim ambicijama.

Čitati ovde, tko voli

J.Stickman

Upravo čitam... ANimal Man, desetu epizodu i ne mogu da vjerujem kako Lemire upravlja ovim čamcem. Priča je tečna, ptika i prosto me drži zainteresovanim cijelo vrijeme. Njegov annual mi i nije baš legao, probat ću još jednom, ali mi je draga pojava Constantinea i Zatanne u posljednjem broju. Rijetko mi se dogodi da me nešto ovako zaintrigrira kao ovaj strip. Jedva čekam nastavak. Eh da, nedostaje Foreman...
Između ovdje i tamo.

SaksOverkill

Batman 10. Ko je imao problem sa uvođenjem Damiana u Brusov život čeka ga ogromno iznenađenje. Posle ovog broja ta promena će izgledati sitnom i beznačajnom. Saznajemo ko stoji iza Suda Sova i otkriće je OMFG. Bez obzira što mi je cela ta priča u vezi sa prošlošću novog lika malo naivna, ukupno je odlično ispričano. Sigurno je i ranije neko imao ideju da uvede ovakav lik u strip ali ako je već moralo dobro je da je to uradio odličan pisac. Plaši me šta bi i šta će da rade drugi scenaristi sa ovim likom (Winck, Lodell).
Nadam se da će u DCu ostati pri ovoj odluci jer je kraj ipak otvoren.

Meho Krljic

Oh, ja ću ga tek večeras pročitati. OH!!!!!! Sad sam uzbuđen!

Meho Krljic

A ove nedelje u DJ Meho šou pričamo o The Cape, stripu nastalom po kratkoj priči Joea Hilla a koji na neki način analizira pitanje kako bi se zaista običan čovek ponašao da stekne supermoći. Takođe, prilično gorak osvrt na činjenicu da Aaronov rad na Wolverineu nije uspeo da bude na nivou naših očekivanja, želja, snova, (erotskih) fantazija...

Kliknuti kao soko sivi

milan

Procitao prvih osam epizoda RACHEL RISING, Teri Mura... Nisam ranije nista citao od ovog autora, a cini mi se da ni ne znam sta je radio, osim Strangers in Paradise (ako ne gresim i ovde, pa je i taj strip delo nekog drugog). Ukratko, RACHEL RISING je odlican horor strip, sa fantasticno odmerenom dozom humora. Svaka preporuka, zaista. 

Meho Krljic

Ne grešiš, a osim Strangers in Paradise radio je i Echo:
Quote from: Meho Krljic on 07-06-2012, 23:47:25
Ove nedelje dva "drugačija" superherojska stripa. Echo Terryja Moorea, koji je neka vrsta klasičnijeg žanrovskog uradka sa superherojskim elementima i Irredeemable/ Incorruptible Marka Waida i armije crtača koji je klasičniji superherojski stil, sa prilično ozbiljnim dekonstruktivnim ambicijama.

Čitati ovde, tko voli

Topla preporuka za tebe za Echo, mislim da će ti se dopasti.

Gaff

DC The New 52 Batman #10

E OVO ja zovem pričom o Batman-u!

Scott Snyder je isporučio i početak i nastavak ali i završnicu u istom izdanju! Već to je dovoljno da ga i dalje smatram jednim od boljih pričosklepaca među stripašima, no #10 je nešto izuzetno. Ne samo da je uveo obrt koji je neočekivan (a morate priznati, malo što može da se provuče u betmen-stripovima kao nešto neviđeno, pogotovo obrtwise) već dovodi do mogućnosti razvitka mnoštvo novih priča, novih arkova, novih mini-serijala. Genijalno!
  Doduše, najavio je da ima priču koju želi ispričati već poduže ali ovo... ovo... ovo je pogodak u sred srede mog betmen-centra. Bukvalno mi mozak pliva u endorfinima!
  Ovo je Betmen koga volim, toliko mračan da me podsetio na Sudiju, snažan, do srži dosledan svojim principima. Podsetio me na najbolje priče koje su ispričane o Mračnome Vitezu! Snyder je dao sve od sebe i ja mu skidam kapu.

Srećom, po kvalitetu, Capullo, Glapion i Plascencia, u stopu prate Snydera, te je artwork izuzetno vešto uklopljen u priču i govori, možda, i više od samih reči. Savršeno! Nešto, zaista, savršeno!

I šta reči još a da se ne spojluje?! Ništa!

(doduše imao bih o tome da je novi (?) lik koji je uveden, u stvari "stari lik"- nije to baš najbolji izraz za njega -, koji, naravno, nije isti ali je u skladu sa svojim imenom iz jednog drugog sveta i tako to... no to ništa nije umanjilo moj OMFG-izraz na licu kada je priča u #10 dostigla svoj vrhunac!)

SaksOverkill

Quote from: Gaff on 17-06-2012, 00:18:45

(doduše imao bih o tome da je novi (?) lik koji je uveden, u stvari "stari lik"- nije to baš najbolji izraz za njega -, koji, naravno, nije isti ali je u skladu sa svojim imenom iz jednog drugog sveta i tako to... no to ništa nije umanjilo moj OMFG-izraz na licu kada je priča u #10 dostigla svoj vrhunac!)

SPOILER

Nije još sve jasno ali ako je novi lik stvarno to što kaže da jeste onda to bitno menja sliku o Tomasu i Marti Vejn. Moguće je da je on sa Zemlje 2 (već ima nekih preleta Power Girl i Huntress iz Earth 2 #1 - Worlds Finest i Mister Terrific - Earth 2 #2)?

Gaff

Pa na to sam i mislio kada sam napisao da se radi o "novom liku" koji je negde drugde "stari lik", ali po priči iz #10, ovaj je mlađi, dok je onaj iz Earth 2 stariji. No, sve je još moguće, slažem se (ali se nadam da se ne radi o preletu iz Earth 2).

Meho Krljic

Mehmet pisao o Zabavi za celu porodicu. Žestoko je nahvalio.

Žestoka hvala za ZZCP.

Gaff

Before Watchmen: Comedian #1
WTF?!

:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x

milan

Quote from: Gaff on 24-06-2012, 16:36:26
Before Watchmen: Comedian #1
WTF?!

:-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x :-x
Nesto mi govori da ti se nije dopalo.  :!:

Duh_koji_hoda

... haha... i meni je bilo poprilicno bzvz i batalio sam ga negde na pola...

Aaron Hallam

zašto nema zagora i teksa po ovim temama ovde?

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

SuperGoof

Quote from: Aaron Hallam on 12-07-2012, 14:54:56
zašto nema zagora i teksa po ovim temama ovde?

Izgleda da slabo interesovanje za tim vlada ovde. Napisi nesto ti, ako vec pratis.
We ain't getting any younger, you know!

J.Stickman

Doom Patrol pod rukom Morrisona je... neobjašnjiv. Na moju sreću, tek sada se susrećem sa ovim stripom i divim mu se.
Između ovdje i tamo.

Usul

God created Arrakis to train the faithful.

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Nightflier

Pročitao Locke and Key. Izvanredan strip.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Angel of Ten

Čitam Hellblazer, od prvog broja. Ja sam "jedna od onih" što su prvo gledale film pa onda prešle na strip. Comic Glass na iPad-u je otkrovenje, John Constantine ide sa mnom svuda :)
Come to the dark side, we have cookies.

Melkor

Ja sam nedavno krenuo Hellblazera ali posto sam pre toga procitao sabrana Sandmanova dela smorio me je posle par svezaka. Vraticu se knjigama malo. A Sandman je sjajan, Dreaming je dosadan sem par Kiernaninih prica, Lucifer, zacudno, u jednom momentu postane veoma dobar. Ima i par odlicnih i nekoliko glupih one-shotova.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Angel of Ten

Eh damn it, sad vec pola sata pokusavam da se setim naziva hrvatskog post-apokalipticnog stripa koji sam davno citala... Jedina validna informacija koje se secam da su Zagreb uvek spominjali kao Agram. Radnja je prosecna.
Seca li se iko?

džin tonik

grendel, ponos vragova
na katedrali jos uvijek skele.

Angel of Ten

DušMan

Quote from: Nightflier on 07-08-2012, 00:03:09
Pročitao Locke and Key. Izvanredan strip.
Shot in the dark: da nisi čitao po Slobinoj preporuci?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.