• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Strip album koji upravo citam

Started by Cornelius, 20-01-2007, 01:11:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Jebote, u tri rečenice si savršeno sažeo nešto za šta je meni trebalo pet strana teksta  :cry: :cry:

Milligan je.... mnogo loš poslednjih godina. DC mejnstrim stripovi su mu nepodnošljivi a da budem iskren ne usuđujem se da probam da čitam njegov aktuelni helblejzer.

Ugly MF

Ja procitao 3 dela Avatar- The Last Airbender: Promise

Extra strip, direktan nastavak serije, steta sto nisu nastavili crtani...

jeremiah

Podsećam se ovih dana kako mi je lepo bilo u vreme kada je ovo izlazilo u Strip Artu ...

:: orange is faster color ::

Meho Krljic

Ne brini, čuva Meho sve tvoje Strip Artove kao muzejske primerke!!!!!!!!!!

jeremiah

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2012, 20:13:09
Ne brini, čuva Meho sve tvoje Strip Artove kao muzejske primerke!!!!!!!!!!

i treba da čuvaš, sada su tvoji ... u međuvremenu, izgleda da se moji dugoročni planovi polako ostvaruju  ;)

Meho Krljic

Svi su na dobitku!!!!!!!!!

milan

milan

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2012, 12:38:29
Jebote, u tri rečenice si savršeno sažeo nešto za šta je meni trebalo pet strana teksta  :cry: :cry:

Milligan je.... mnogo loš poslednjih godina. DC mejnstrim stripovi su mu nepodnošljivi a da budem iskren ne usuđujem se da probam da čitam njegov aktuelni helblejzer.

Na kratko je zablistao u dve epizode Stormwatcha kada onaj opaki Red Lantern pravi haos po brodu, ali se onda opet sve vratilo u osrednjost... Pretpostavljam da u tako velikom sistemu kao sto je DC urednici umeju da upropaste stvari. Na zalost, DC nema urednika kalibra Toma Brevoorta ili Axela Alonsa...

Meho Krljic

Da, u tim epizodama Stormwatch je bio prihvatljiv, ali mu je sam serijal Red Lanterns veoma slabo čitljiv. Mene je jako razočarao sa Greek Street o kome je beliluk gore pisao i nekako imam utisak da je Milligan skroz ispao iz forme poslednjih godina. Ali ako mi kažeš da su Helblejzeri dobri, možda im pružim šansu.

E, sad, što se urednika u DC-ju tiče, izgleda da jesi na tragu nečega.

beliluk

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2012, 12:38:29

Hehe, važno da se slažemo.

Pročitah Ignition City W. Ellis-a. Nije genijalan strip, ali mi je genijalno leg'o. Prosta priča, u čudnom ambijentu, i šta više čoveku treba? Nekako mi se taj Ellis uvek dojmio nepretencioznim, mislim da ga zbog toga najviše i cenim.

Meho Krljic

beliluk

Nisam, ali hoću.
Doduše, sad sam se setio onog Aetheric Mechanics, koji nisam mogao ni iz trećeg puta da pročitam.
Možda jeste malo pretenciozan...

DušMan

Quote from: milan on 03-10-2012, 09:18:32
A znaci to je inspiracija Moffatu za stvaranje Weeping Angels-a?

Inace, Dusmane - offtopic - sinoc sam odgledao oprostaj sa Pondovima... Jedva sam zaspao od emotivnog udara.

Weeping Milan.  :-D
Dobra je bila epizoda, da. Iskreno, jedva sam čekao da Pondovi siđu sa scene.
Sada će Doktor moći da lepo ode na mračnu stranu i na miru pobije ceo univerzum.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

milan

Procitao prve dve epizode Fashion Beast-a... Alan Mur i Malkolm Mek Laren pisali pricu, a Mur pisao skript. E sada, ne znam nista o ovom stripu, ali na osnovu prve epizode pomislio sam da je Malkolm Mek Laren ONAJ Malkol Mek Laren. Zna li neko nesto vise o ovome?

Inace, veoma neobican svet u kojem se radnja desava.

Meho Krljic

Pa, zar nije to ONAJ MML? Mislim, ja ga još nisam čitao, ali bilo mi je logično da je to on. Ipak su tu negde po godinama i tu negde po interesovanjima. A i umro je pa sad ne može da se buni  :lol:

Evo, proverio, on je. Naravno, Moore je ovo napisao još 1985. godine, kao scenario za film, a strip je zapravo napisao/ adaptirao Anthony Johnston (Wasteland) tako da... Moorea ovde ima u razblaženom stanju.

Melkor

Odlican je X-factor, steta sto ga nema vise.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Odličan, voistinu. A kako misliš što ga nema više? Što ne izlazi češće?

Melkor

Ma jok, jos sam sa rahmetli demonoida svukao lepo upakovan torent sa brojevima do 50 i 200-230. Sad moram da ih skidam jednog po jednog. Trebalo je da kazem steta sto ih nemam vise.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Aha. Shvaćeno. Dobro, ja to skidam redovno pa nemam tih problema. Naravno, uvek možeš da ih kupuješ od Marvela digitalno.  :lol:

Melkor

Da, da, saljiv si ti danas. Da si rekao tpb-ove, pa ajde... Nego, sta sad Marvelovo da uzmem a da ne bude bas totalni pad posle ovog?

Meho Krljic

Daredevil, Invincible Iron-man.

Melkor

Hvala, odlicno, Gvozden mi je vec na tabletu, Nebojsu cu da trazim.

Meho Krljic

Daredevil je meni najbolji Marvelov serijal u ovom trenutku, tijesno praćen od strane Invincible Iron mana i X factora. Za njima slijede Slottov Amazing Spider-man, Aaronov Wolverine & the X-men, Remenderov Uncanny X-Force, Gillenov Uncanny X-Men, ali tu već treba da si fan Iks mena...

Melkor

Uopste mi ne padaju tesko tako da cu potraziti, hvala. Nego, taj dobri Nebojsa je ovo sto se vodi pod vol. 3 ili i raniji brojevi?

Meho Krljic

Pa, da, vol. 3. Ovo što je pisao Mark Waid. Mada ti ništa ne bi falilo da iščitaš ceo Vol. 2 Smithov početak je onako, ali posle ima zaista fantastična serija koju je napisao Bendis i nacrtao Maleev, a posle je i Brubaker meni odličan. Tek Diggle ga je zasro. Ali je zato Waidov novi serijal... čudesno zabavan.

Melkor

Ako jos jednom kazem hvala u'apsice me stilska policija. Al' evo obecavam da cu te zaboraviti za sledeci GejMing festival...

Ugly MF

ja nigde ne mogu da nadjem Judge Dredd The Black Plague :cry: :cry: :cry:
ono sa paucima!
Pise da su to neki 4 broja AD2000  0d valjda 140 -143, ali neeeemaaa nigdeeee...

Jel zna neko neki torrent ili sl ?
priti pliiiiz?

Grimjack

Quote from: SVAROG on 06-10-2012, 01:23:58
ja nigde ne mogu da nadjem Judge Dredd The Black Plague :cry: :cry: :cry:
ono sa paucima!
Pise da su to neki 4 broja AD2000  0d valjda 140 -143, ali neeeemaaa nigdeeee...

Jel zna neko neki torrent ili sl ?
priti pliiiiz?

Imaš ovde: http://bitsnoop.com/judge-dredd-compiled-revised-renumb-q20319791.html

Ugly MF

milan

Quote from: Meho Krljic on 06-10-2012, 00:12:50
Daredevil je meni najbolji Marvelov serijal u ovom trenutku, tijesno praćen od strane Invincible Iron mana i X factora. Za njima slijede Slottov Amazing Spider-man, Aaronov Wolverine & the X-men, Remenderov Uncanny X-Force, Gillenov Uncanny X-Men, ali tu već treba da si fan Iks mena...

Ovo ko da sam ja napisao. Svaka ti zlatna. Mada ja uz ovo obozavam Smitove Thunderboltse/Dark Avengerse i Hulka. Plus, Hikman je opasana na Fantastic Four i FF-u.

Meho Krljic

Hickmanovi F4 i FF mi nisu mnogo legli a Aaronov Hulk mi je.. onako. Ali Hickmanovi Ultimates su prilično odlični, to ću priznati!!!!!!!!!!

milan

Ja kod Hikmana volim to sumanuto planiranje na duge staze - jedva cekam da krenu njegovi Avengersi!

Meho Krljic

Ja se, pak oštrim na Bendisov i Mackov povratak Daredevilu, makar na kratko. Doduše, prva od osam epizoda je izašla ove nedelje, ali mislim da ću malo da sačekam, pa da pročitam celo!!!!!!!!

Meho Krljic

Dead Soldier i Nowhere Man su, redom, jedva čitljiv i pristojnjikav strip, ali je zato Gageov Sunset na Imageu pobrao sve moje simpatije:

Sve simpatije Mehmeta K.

beliluk

Opet zatišje na temi.
Evo liste za proteklu nedelju:
THREE SHADOWS - tužan strip sa srećnim krajem. Verovatno me kao roditelja i dodatno potresao, i mislim da je autor odlično ubo u instinkt. Sve vreme sam se nadao da tri senke nisu to što jesu.
REALWORLDS-Mark of the Superman - ovo bi bilo bolje da je bio neki malo duži serijal, jer definitvno ima potencijala. Najviše gubi upravo u tim preskakanjima da bi se reklo nešto "važno", pa umesto da bude važno ispadne naivno.
THE MASSIVE - Brian Wood - ja njega volim, ali sa velikom zadrškom. Kao da ima pravilo da mu svaki drugi strip bude dobar, odnosno sranje. Local i Demo su mi epski dobri, ali DMZ mi je baš smaračina. Ovo...pa ne znam, tek je krenulo, OK je, ali me nešto baš muči: SPOLIER!!! Kako to da je u prvim trenucima postApokalipse najvažnije naći neki brod? Možda u tome i jeste caka, ali mi previše smrdi da nije, već da se Wood istripovao na tree-hugging i da će opet da iznedri neko njesra. Daleko bolji strip na istu temu je THE SANDS OF SARASVATI.

Meho Krljic

Brian Wood je mene masivno nanervirao DMZom i Northlandersima tako da sam sad u procesu pregovaranja sa samim sobom da uopšte čitam njegove nove stripove - a da bude gore, preuzeo je gomilu meni dragih serijala (X-Men, Ultimate X-Men, Conan). Videću kakav je The Massive...

Nego, evo, iako UPPS kasni par dana sa postovanjem, konačno mog obimnog osvrtanja na Avengers vs. X-Men, sve objašnjeno kroz opširno poređenje sa beogradskom Paradom ponosa, uz pregled šta će biti dalje. tl;dr verzija: sam krosover me nije oduševio, ali su neki od serijala koji iz njega izlaze potencijalno dobri, kao na primer Remenderov i Cassadayjev Uncanny Avengers čiji je prvi broj pristojan.

Obimno osvrtanje na Avengers vs. X-Men

Melkor

Procitao sam sta sam Daredevila nasao po internetu, dakle v2 i nekolicinu Waidove ongoing serije, i da, Meho, bio si negde u pravu, nisam siguran da bi mi Waid bio zabavan da nisam prosao kroz prethodnu inkarnaciju Nebojse, koja, imho, ima mnogo vise dobrih no losih stvari. Mozda bih se svadjao sa pojedinim crtacima da smo ortaci ali je prica izvlacila stvar i cak uspevala, i u trenucima potpunog skliznuca u tele-novelu (e.g. Nebojsa, Crna Udovica i Elektra na krovu), da bude zabavna, zanimljiva i da, zapravo, ima neku dramu.

Edit: znaci A Vs X je gotov? Mogu da trazim entuzijasticke kompleticioniste po torentima? \o/

Meho Krljic

Možeš. I, da bude lepše, osnovni serijal ti je dovoljan, ne moraš da čitaš ni Avengers ni New Avengers ni Uncanny X-Men ni Wolverine & the X-Men da bi ga ispratio.

milan

Quote from: Meho Krljic on 14-10-2012, 14:06:23
Možeš. I, da bude lepše, osnovni serijal ti je dovoljan, ne moraš da čitaš ni Avengers ni New Avengers ni Uncanny X-Men ni Wolverine & the X-Men da bi ga ispratio.

Ali, ipak citaj Wolverine & the XMen, jednostavno zato sto je genijalan serijal...  :lol:

milan

Bio sam u zaostatku sa Green Lantern naslovima u novom 52 univerzumu, pa sam ih u poslednjih par dana slistio sve do poslednjeg broja. Nije lose to zamisljeno, a nesto od toga je i dobro izvedeno, posebno osnovni Green Lantern serijaj Geoffa Johnsa i Doug Mahnke-a, a za njim su tu Green Lantern Corps Petera Tomasija i Fernando Passarina i Green Lantern New Guardians Tony Bedarda. Jedini serijal koji me je razocarao a nisam ocekivao jeste Red Lanterns Petera Milligana i Miguela Sepulvede... Sva cetiri serijala su isla u proteklih godinu dana ka Rise of the Third Army eventu, koji je pomalo naivno postavljen (odnosno, naivne su mi ambicije negativaca - necu da spojlujem, ako neko zeli da cita), ali svejedno obecava dobru akciju i dalje prosirivanje mitologije Green Lantern svetova koje Geoff Johns vec godinama majstorski vodi.

jeremiah

Protrčao poštar kroz ulicu danas pa upravo počinjem da čitam  :)

jeremiah

Quote from: jeremiah on 23-10-2012, 19:28:57
Protrčao poštar kroz ulicu danas pa upravo počinjem da čitam  :)

Odličan po svakom parametru, neizbežan deo svake iole ozbiljnije kolekcije, da ne gušim dalje, imate preview na Fibri.
Koliko sam upoznat, nastavak je u završnoj fazi i nestrpljivo ga čekam ...

milan

Upravo sam saznao da je Majk Zek, jedan od meni omiljenih americkih crtaca svih vremena, poreklom sa ovih prostora. Baba i deda su mu pocetkom proslog veka emigrirali u SAD. Ne znam gde da stavim ovaj podatak, mozda nikome ne znaci, osim meni - kome su epizode Shang Chija koje je on crtao sredinom osamdesetih i dalje toliko sveze u secanju...

beliluk

Quote from: milan on 27-10-2012, 22:25:23
Upravo sam saznao da je Majk Zek, jedan od meni omiljenih americkih crtaca svih vremena, poreklom sa ovih prostora. Baba i deda su mu pocetkom proslog veka emigrirali u SAD. Ne znam gde da stavim ovaj podatak, mozda nikome ne znaci, osim meni - kome su epizode Shang Chija koje je on crtao sredinom osamdesetih i dalje toliko sveze u secanju...

Hehe, ovo možeš da prodaš Blicu...

Alex

Ta vest ima 6-7 godina, sa Strip Vesti ili slično. Trebalo bi da znači svakom ko voli dobar strip i ceni dobre crtače.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

milan

Quote from: Alex on 28-10-2012, 00:58:42

Ta vest ima 6-7 godina, sa Strip Vesti ili slično. Trebalo bi da znači svakom ko voli dobar strip i ceni dobre crtače.

Ja tek juce saznao u prepisci s njim...

Alex

Quote from: milan on 28-10-2012, 10:16:13
Quote from: Alex on 28-10-2012, 00:58:42

Ja tek juce saznao u prepisci s njim...

Pozdravi mi Zec(k)a! Majstora.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

jeremiah

Alex

I ja ću biti... čim prije.

Gle, Buscema je opet Bušema a ne Bjusema?

beliluk

E ovako, nije se pisalo, ali se čitalo.
Najvažnije, pročitah RASL Jeff Smith-a. Dobar je strip, ali je Smith verovatno najveći paprikar u svetu stripa. Pre svega mislim na izdavanje trejda posle 3 broja, kao i na beskonačno rabljenje Bone-a. Ja mislim da u pripremi ima Guide to BONE guides. Drugo, sam RASL jeste dobra i intelignetno smišljena priča, ali mi je jako zasmetalo što se trećina stripa bavi Teslom. To mi je baš krađa radnje.
Drugo, SEEDS [Com.X 2011] srceparajuća priča o odnosu sina i oca koji umire od raka. Ništa patetično, ali i ništa specijalno.
QUINTOS [Dargaud 2006] priča o grupici dobrovoljaca u Španskom građanskom ratu, odnosno njihovim karakterima. Simpatično, ništa naročito.
ICARO [IBooks 2003] Moebiusova manga, odlična prerada mit o Ikaru. Skoro sam siguran da je ovo nezavršen strip, ali to mu čak ni malo ne oduzima na kvalitetu. Ovakav kraj kakav je, odličan je!
Počeo sam ECHO Terry Moore-a, i baš mi je dobar. Smara me generalno ta njegova opsednutost ženskim likovima, ne zbog mog šovinizma, već prosto mislim da muškarac ne može dovoljno dobro da dočara ženski li, pogotovo glavni lik. Ali, strip jeste dobar.
Probao sam po Mehinoj preporuci MADMAN-a, ali mi to baš nije leglo. Bezvezan mi takav humor.