Author Topic: Sami, by Lukas Nola  (Read 13261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Sami, by Lukas Nola
« on: 28-02-2007, 02:21:16 »
Jedina dva hrvatska filma koja sam pogledao do večeras bili su Što je muškarac bez brkova i Fine mrtve djevojke, oba solidna u svojim respektivnim žanrovima (komedija i triler koji ilustruje zatucanost današnjeg Zagreba u vidu netolerantnosti prema homoseksualnim ženama (padne li nekom na pamet neka homofobija s moje strane, neka pročita moj creed na topiku o Džejmsu Kameronu) i ljudima koji drže mrtve žene u stanu da bi nastavili da primaju njihovu penziju). Vođen iznenađujuće kvalitetnim kvalitetom ta dva filma, odlučio sam da pogledam i film Sami, koji em što je obećavao interesantno postapokaliptično (?) turobno okruženje sa dominantnim nijansama plave i zelene boje, em je sadržavao glavne glumce iz pomenuta dva filma. Daklem, u ovom filmu pojavljuju se Leon Lučev (igrao sjajnu dvostruku ulogu u filmu Što je muškarac bez brkova) i Nina Violić (jedna od homoseksualnih lezbijki iz filma Fine mrtve djevojke, gdje je uspjela da se pojavi u dvije scene vođenja ljubavi sa Olgom Pakalović a da nam ne pokaže ni hint of flesh). Već tekst na kutiji DVD-a je, nažalost, potencirao golotinju i scenu seksa između to dvoje, čiji je snepšot krasio i sam disk, kao i vjerovatno plakat filma (bar je taj snepšot visio iza režisera Lukasa Nole dok je laprdao o snimanju filma). Kad imate takvu situaciju, ondak nije teško zamisliti kakav je kvalitet filma. Šteta, jer je u trejleru (pored fatanja) bilo i nekih lijepih scena (prvenstveno jedna sa nekim ticama iznad vode) koje su nagovještavale da je režiser imao najbolje namjere ali se malo izgubio u realizaciji.
Daklem, o čemu se ovde radi? U pitanju je sumoran i turoban film o likovima koji žive relativno teške živote (mjesto i vrijeme je neodređeno, mada se nekako nameće zaključak da je u pitanju neka relativno bliska depresivna budućnost). Leon Lučev je izjedan osjećajem krivice jer je autom spičio nekog malca, umotao ga u vreću i zunuo u rijeku (osjećaj krivice se manifestuje sumornom pojavom lika tog dječaka), Nina Violić je izjedana osjećajem krivice što je napustila na deset minuta svog sina, koji je zatim nestao (hmmmmmmm... any connections?) a žena (?) Leona Lučeva, neka plavuša, izjedana je besmislenošću veze sa dotičnim tipom u kojoj dominira isključivo strast (manifestovano razbacivanjem perja i lizanju neke crvene tečnosti) a ne ljubav. Njene frustracije su, naravno, predstavljene pušenjem ogromne količine cigareta. Kada Nina Violić i Leon Lučev ušetaju u život jedno drugog (a, kakva rečenična konstrukcija?), pojavljuje se ta dugo tražena ljubav i tračak sreće i sličnih gluposti, ali sve je to nadvijeno nekom sjenkom neminovnosti, bliske katastrofe koja mora da nastupi, zbog povezanosti tih likova. Sve ovo ne bi bilo ni toliko loše
a) da Lukas Nola ima ikakvu suvislu ideju kako da ispuni vrijeme. Pošto realno gledano scenario može da ispuni nekih pola sata (i to jedva), stvar je produžena na fantastičnih 76 minuta besramnim imitiranjem Andreja Tarkovskog i nekim kadrovima koji bi valjda trebalo da dočaraju turobnu atmosferu (što donekle i uspijevaju), ali vrlo brzo postaju užasno monotoni
b) da glumci obavljaju iole solidan posao. Ovde to nije slučaj. Leon Lučev je maltene gori od Đure u Ničijoj zemlji. Svaka njegova reakcija je neuvjerljiva, čak povremeno i smiješna, što nas dovodi do zaključka da čovjek treba da se drži komedije i uloga sveštenika i pohotnih generala (takođe i pohotnih sveštenika i generala). Doduše, pošto je Muškarac bez brkova snimljen nekoliko godina poslije ovog filma, možda je i sam došao do tog zaključka. Malac koji se pojavljuje isključivo u flešbekovima i kao prikaza i nema mnogo toga da kaže, a bogme nemaju ni one dvije žene, što je predmet sljedeće tačke.
c) da dijalozi i na šta liče. Prvo, ovde ima (po izjavi samog Lukasa Nole) nekih dvedesetak rečenica, a bolje da ih nema ni toliko. Jer sve je nešto tipa
"Ja sam sam"
"Ja sam sama"
"Čovjek ne treba da bude sam"
PUH-LEEEEEZE! Ovakvo ukucavanje poente čekićem u glavu gledaoca sigurno ne ide u prilog režiserovoj stvari.
Pored ovih zamjerki, moram da priznam da mi svrha aforementioned golotinje u ovom filmu nije baš najjasnija. Dobro, Nina Violić jeste pokazala grudi, što je pohvalno, ali nažalost i Leon Lučev je odlučio da ne želi da zaostaje, hell - čak da hoće da stealuje show, pa se svako malo šetka okolo nag i pokazuje nam svog pitona. Nakon gledanja 28 Days Later i početka The Quiet Earth učinilo mi se da for some reason postapokaliptični filmovi moraju da sadrže scene sa razodjevenim muškarcima, a ovaj film nije baš mnogo uradio da uzdrma to moje mišljenje.
Suma sumarum - vizuelno lijep film (izuzimajući Leonovu jegulju koja nastoji da preuzme prominentnu ulogu u dešavanjima), sa finom fotografijom nalik na američki Prsten, ali sa beskrajno neinteresantnom pričom i likovima i (Leone, nemoj se uvrijediš) LOŠOM glumom Leona Lučeva. Mali spoiler: Last House On The Left. A inače, Nola je malo imitirao i Linča, pa je u film ubacio onaj pozadinski šum iz filma Eraserhead. Bar mislim da je taj pozadinski šum autentično Linčovo djelo, mada su to možda samo smetnje u zvučnim efektima.
Samo na kraju da se vratim na onu scenu seksa: Dosta je eksplicitna, ali ne uspijeva da dočara ono što joj je cilj (daklem taj kratkotrajni upliv lijepih osjećanja kao što je ljubav u inače sumornu svakodnevnicu). Nola je nedostatak ljubavi i dominaciju sirovih primarnih životinjskih i animalnih instinkta tokom kopulacije ilustrovao lizanjem misteriozne crvene tečnosti, seksom otpozadi i razbacivanjem perja po leđima partnera, a vođenje ljubavi ljudi koji se vole nastojao je da predstavi nedostatkom lizanja misteriozne crvene tečnosti, seksa otpozadi i razbacivanja perja po leđima partnera. Nažalost, nije uspio. Scena djeluje prilično mehanički (kao i većina scena seksa u filmovima, osim kad su tu Džuli Kristi i Donald Saterlend).

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Sami, by Lukas Nola
« Reply #1 on: 28-02-2007, 02:53:15 »
da, film je žešće smaranje, totalni waste of time.
već sam ga zaboravio. ostao je samo gorak ukus protraćenog vremena u nekakvim palamudastosmaračkognjavatorskim 'artsy' slikama bez cilja i kraja i konca...

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #2 on: 28-02-2007, 10:19:36 »
Dobro, barem ima eksplicitnog seksa, nije ni to malo..

Nego, ovo

jedna od homoseksualnih lezbijki

me je malko nasmejalo. Em lezbijke, em homoseksualne, može li se grđe od toga??!

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Sami, by Lukas Nola
« Reply #3 on: 28-02-2007, 11:32:53 »
Quote from: "Meho Krljic"
jedna od homoseksualnih lezbijki

me je malko nasmejalo. Em lezbijke, em homoseksualne, može li se grđe od toga??!

biseksualne su još gore.

kao, i jesu i nisu naše, ne mo'š ih uhvatit ni za glavu ni za rep.
igraju dvostruku igru!

isto ko krouli!

Bilja

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #4 on: 28-02-2007, 11:46:48 »
Zvuci kao solidna ideja za film, nije lose. Ne znam kakva je realizacija. Nazalost, nemam prilike za uvid u hrvatsku kinematografiju.

A nevezano za ovaj film:
Bas ste sebicni vi muskarci! Utripovali ste da ste vi jedini pol koji (treba da?) gleda filmove. Sta vam toliko smeta muska golotinja u filmu? Meni uopste ne smeta ni zenska, jos manje muska, pogotovo ako je u funkciji price (a obisno nijedna ni druga nije, pogotovo zenska  :wink: ). Zabole me sto vama smeta golo musko koje "seta pitona" u filmu. Meni se bas gleda.  :wink:
Bilja
----------------------------------------@

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #5 on: 28-02-2007, 12:35:28 »
Biljo, postoji razlika između muške i ženske golotinje. Žensko tijelo je predivno umjetničko djelo, dok je muško ružno i dlakavo i ne treba da se vidi na dnevnom svjetlu.
Šalu na stranu, ako ti je do muških full frontala, možeš da vidiš i poznatije face od Leona Lučeva:
Harvey Keitel (u filmu Piano)
Pierce Brosnan (Nomads)
Kevin Bacon (Wild Things)
Vincent Cassell (Irreversible)
Svetislav Goncić (Šećerna vodica)
Elijah Wood (The Lord Of The Rings: The Two Towers, extended Director's Cut)

Bilja

• 4
  • 3
Re: Hm...
« Reply #6 on: 28-02-2007, 13:15:46 »
Quote from: "Harvester"
Biljo, postoji razlika između muške i ženske golotinje. Žensko tijelo je predivno umjetničko djelo, dok je muško ružno i dlakavo i ne treba da se vidi na dnevnom svjetlu.
Šalu na stranu, ako ti je do muških full frontala, možeš da vidiš i poznatije face od Leona Lučeva:
Harvey Keitel (u filmu Piano)
Pierce Brosnan (Nomads)
Kevin Bacon (Wild Things)
Vincent Cassell (Irreversible)
Svetislav Goncić (Šećerna vodica)
Elijah Wood (The Lord Of The Rings: The Two Towers, extended Director's Cut)

Bez obzira, ja ipak bas volim da vidim golo musko telo, sve iako je dlakavo.  :lol:  :lol:

GLede ove liste, mislim da ima jedna scena i gde je Bjelogric pokazao svog "pitona" u Crnom Bombarderu.  :lol:
Bilja

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
    • Hronika mačjeg škrabala
Sami, by Lukas Nola
« Reply #7 on: 28-02-2007, 13:21:06 »
Dlake je moguće i izdepilirati.

A muško telo definitivno bolje izgleda nego žensko.
We're all mad here.

Kastor

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #8 on: 28-02-2007, 13:45:08 »
Quote from: "angel011"

A muško telo definitivno bolje izgleda nego žensko.

Sreća je naša što (hetero)žene nemaju ukusa.  :lol:
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Bilja

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #9 on: 28-02-2007, 13:47:57 »
Ma sta depilirano, i dlakavo musko telo je lepo    :|  

Sad tek vidim da sam napisala "Bjelogric" umesto Bjelogrlic.  :lol:
Bilja

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Sami, by Lukas Nola
« Reply #10 on: 28-02-2007, 14:16:05 »
muško telo je lepše, čisto estetski, ali kad/ako ti nagon traži nešto mekano, oblo i glatko/nežno, a ne tvrdo, uglasto i grubo/dlakavo, onda se sluša nagon a ne estetika.
strogo gledano, ovde i nema mesta priči 'lepo/nelepo', jer –na stranu bulažnjenja pesnika o idealima, anđelima i muzama- telo treba da ima atribute svog pola, i zdravlja, kako bi suprotni pol poželeo da s njim pomeša svoje hromozome i produži vrstu kvalitetnim potomstvom. to je ono što je biološki uslovljeno da se gleda: zdravi zubi, gusta kosa, normalno razvijeno telo, široki kukovi i krupne dojke (kod žena, kao znakovi da će moći da rodi i othrani potomke), široka ramena i mišići kod muškarca (da bi mogao da zaštiti nejač), itd.
nema nikakvog razloga, npr., da se *estetski* brane široka bedra i ogromna dupeta žena, osim ako se ne posmatraju kao zgodni jastuci, ili rukohvati itsl. dakle, to nije naročito lepo, nego je samo sexualno poželjno, a to je nešto drugo...
sve je to biologija a ne estetika, a što smo mi preko toga nalakirali nekakve fantazme i poezije, pa dobro, ako smo, ljudi smo, volimo da se pretvaramo da biramo ono što nam je ionako zacrtano u genima i protiv čega retko if at all možemo.

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #11 on: 28-02-2007, 14:21:04 »
Pričinilo ti se Biljo jer si želela to da vidiš.Taj film je dovoljno odvratan i bez golog Bjelogrlića,samo bi još to nedostajalo.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #12 on: 28-02-2007, 14:23:39 »
Ja samo da se ogradim, za razliku od možda drugih kolega, ja sam sasvim rad da bacim pogled i na nago muško telo. Ne tvrdim baš da dobijam pobesnele erekcije gledajući nasumične gole muškarce, ali mi ne smetaju, naprotiv, dobrodošli su. Pomislite samo koliki bi flmovi bili bolji da su u ključnim scenama protagonisti muškog pola nagi:

The Godfather: Kad Majkl izlazi iz klozeta da izroka kolege u kafani. Da je išetao go, ovi bi se od iznenađenja ugušili hranom pa ne bi morao da puca i posle beži na Siciliju. Odležao bi jednu noć u stanici zbog indecent exposurea i to je to.

Raging Bull: Da su sve scene boksa u filmu rađene u Adamovom kostimu primetilo bi se koliko veličina alata nema veze sa muževnošću (i indirektn dokazalo da je proćelavost indikator muževnosti). Taj film bi svjeručno srušio vekovne muške predrasude.

Back to the Future: Da li još neko osim mene primećuje kako bi ključna scena na igranci gde Marvin Beri i njegova ekipa sviraju sa našim vremenski izmeštenim junakom bila znatno efektnija da bend umesto odela od pet dolara nastupa ogoljen do kože? Vriska žena na plesnom podijumu, pokazivanje prstom, šake na ustima da se suspregnu neverbalne, a glasne reakcije, ljubomora od strane muških plesnih partnera, naš beli dečko čija se nestrpljivost da se vrati u svoje vreme još više podcrtava očiglednom genetskom inferiornošću u odnosu na muzičare sa kojima nastupa... Ta scena je mogla da učini za poboljšanje rasnih odnosa u Americi više nego čitava karijera Martina Lutera Kinga.

Dopišite sami...

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
Sami, by Lukas Nola
« Reply #13 on: 28-02-2007, 14:33:22 »
Quote from: "Ghoul"
muško telo je lepše, čisto estetski, ali kad/ako ti nagon traži nešto mekano, oblo i glatko/nežno, a ne tvrdo, uglasto i grubo/dlakavo, onda se sluša nagon a ne estetika.

Ja ovde i govorim o estetici. I u tom smislu, recimo, izrazito široka ramena i previše razvijeni mišići kod muškaraca mi nisu lepi.
We're all mad here.

lilit

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #14 on: 28-02-2007, 14:34:37 »
ja nesto, subjektivno, mislim da ova fotka moze da pomiri sve ukuse.
That’s how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Bilja

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #15 on: 28-02-2007, 14:36:38 »
Meho, Meho, bez tebe bi ovaj forum bio mnoooogo dosadniji i ni blizu toliko vedar.  :lol: Strava si!

Ghoule, sta ti lupetas! Jel' ti to imas seks samo radi produzenja vrste sa ogavnim oblim, ali zato plodnim zenkama, a pri tom ti se dize na estetski prihvatljivije musko telo? Uopste ne kapiram... Kao ni ono za "estetski prihvatljivije belce u odnosu na crnce". Kad bi me neko pitao ko je lepsi, Kluni ili Vil Smit, da znas da bi mi Smit bio estetski daleko prihvatljiviji.  :)
I nigde nisam tvrdila da su muskarci lepsi ili da im je telo vise estetski od zena. Seksualna privlacnost na stranu, oba pola lepo izgledaju i nemam nista protiv da gledam i lepe zene. SAmo primecujem da mi nikako ne smeta da gledam golo musko telo (mislim da se i inace retko moze u kinematografiji pronaci go muskarac pogotovo u odnosu na gole zene) i da mislim da je lepo.
Dobro, osim one scene iz filma EuroTrip (ko je gledao znace na sta mislim)  :lol:  :lol:  :lol:
Bilja

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Sami, by Lukas Nola
« Reply #16 on: 28-02-2007, 14:38:34 »

Ja ovde i govorim o estetici. I u tom smislu, recimo, izrazito široka ramena i previše razvijeni mišići kod muškaraca mi nisu lepi.

pa dobro, valjda se podrazumeva da ništa što je *previše* nije estetski dopadljivo: ni preveliki mišići i kurci, ni prevelike sise i guze.
ali ipak, adekvatni atributi treba da su primetni, da se vidi da ih IMA, a ne da štrče na sve strane, onda ne govorimo o lepoti nego o vilendorfskim venerama i bodibilderima, što s lepotom nema veze, nego sa golim hormonima.

angel011

• PsychoKitty
  • 5
  • 3
  • meow
Sami, by Lukas Nola
« Reply #17 on: 28-02-2007, 14:41:30 »

pa dobro, valjda se podrazumeva da ništa što je *previše* nije estetski dopadljivo: ni preveliki mišići i kurci, ni prevelike sise i guze.
ali ipak, adekvatni atributi treba da su primetni, da se vidi da ih IMA, a ne da štrče na sve strane, onda ne govorimo o lepoti nego o vilendorfskim venerama i bodibilderima, što s lepotom nema veze, nego sa golim hormonima.

Agreed.
We're all mad here.

Bilja

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #18 on: 28-02-2007, 14:42:32 »
Je li to Monika Beluci na slici gore?
Bilja

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #19 on: 28-02-2007, 14:46:46 »
Da.

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #20 on: 28-02-2007, 14:48:43 »
Evo balansa radi i jedno nago muško telo

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Sami, by Lukas Nola
« Reply #21 on: 28-02-2007, 14:51:01 »
Quote from: "Bilja"
Ghoule, sta ti lupetas!

ma uopšte mi nije namera da kažem da smo mi slepi automati kojima 100%totno upravljaju zacrtani nagoni, već samo da podsetim i na njihov uticaj, odnosno na upliv biologije u sferu onoga za šta bismo voleli da verujemo da je čist 'ukus'.

evo, npr, dlakavost: ako na trenutak, za svrhe ove rasprave, pretpostavimo da je harvi normalan mužjak, onda je normalno što njemu 'dlakav muškarac' nije lep, a takođe je normalno što je bilji, kao ženki, baš to lepo.
i tu nema veze da li neko ima ukusa ili nema (za harva znamo da ga nema, ali *ovde* je to van poente).

ja samo ponavljam, to su pitanja većim delom izvan polja estetike.

lilit

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #22 on: 28-02-2007, 14:53:10 »
A najbolji "razodjeveni" muskarac u nekom filmu je Roy Batty, sitting in the rain, u BladeRunneru.

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #23 on: 28-02-2007, 14:54:09 »
Ovo je sigurno neka šala koju mi sa srednjom školom nismo u stanju da razumemo...

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #24 on: 28-02-2007, 14:55:46 »
U to ime, evo još malo mog doprinosa

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #25 on: 28-02-2007, 15:01:27 »
Okrenuli ste mi topik na raspravu o seksu, golotinji i produženju vrste i galeriju golih muškaraca. Baš vam hvala.

Pričinilo ti se Biljo jer si želela to da vidiš.Taj film je dovoljno odvratan i bez golog Bjelogrlića,samo bi još to nedostajalo.

Actually, mislim da je Bilja u pravu, ali ne bih dalje da elaboriram.

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #26 on: 28-02-2007, 15:01:47 »
I evo ono što bi trebalo da bude textbook lepo muško telo

Originalna slika je prikazavala još neke, er, atribute, ali sam je secno radi održavanja akademskog nivoa diskusije.

Bilja

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #27 on: 28-02-2007, 15:02:02 »
Ej, nisam mislila na TOLIKO dlakavo.

Pa, nevezano za reprodukciju o kojoj ne razmisljam poslednjih godina, meni jesu estetski siroka ramena na muskarcu.  :)
A ljudi imaju i razlicite ukuse. Ne pale se svi na isto, na srecu. Nema to veze samo sa golom zeljom za produzenjem vrste. KOliko znam ima muskaraca koji se pale na estremno debele zene ili na one sa prakticno gradjom decaka. Sve to nema veze sa biologijom.
Bilja

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #28 on: 28-02-2007, 15:03:24 »
Nisu ni sve ekstremno debele žene iste. Malopre sam na sastanku sedeo pored jedne koja pripada ovoj kategoriji koja u meni nije izazvala neke preterane reakcije te vrste, dok neke druge ekstremno debele žene već...

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #29 on: 28-02-2007, 15:03:27 »
A zamisli tek da postoje muškarci koji se uopšte ne pale na žene nego na muškarce!  :P

lilit

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #30 on: 28-02-2007, 15:05:03 »
on topic:
meni se bas dopao film: Fine mrtve djevojke, a druga dva nisam gledala.

:lol:

Meho Krljic

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #31 on: 28-02-2007, 15:05:36 »
Kako je samo lak život ovim žabama

Pollutants change 'he' frogs into 'she' frogs by Marlowe Hood
Tue Feb 27, 7:02 AM ET

PARIS (AFP) - Frogs that started life as male tadpoles were changed in an experiment into females by estrogen-like pollutants similar to those found in the environment, according to a new study.

http://www.yahoo.com/s/518598

Bilja

• 4
  • 3
« Reply #32 on: 28-02-2007, 15:07:00 »
Okrenuli ste mi topik na raspravu o seksu, golotinji i produženju vrste i galeriju golih muškaraca. Baš vam hvala.

Actually, mislim da je Bilja u pravu, ali ne bih dalje da elaboriram.

Ups, izvini, moja krivica  :oops: A bas je postalo zanimljivo.  :lol:
U vezi Nole, mislim da sam gledala njegovu zenu (glumica, Barbara Nola) u jednom (mislim bas Nolinom) hrvatskom filmu, mislim da se zove Rusko Meso, gde glumi, cini mi se prostitutku ili tako nesto. Ne znam za Lukasa, ali zena mu je estetski prihvatljiva iako u filmu jedva da je pokazala malo noge. Ali zato se od Nine Violic vidi MNOGO vise. FIlm cak nije bio ni los kad se sve uzme u obzir, tj ako se dobro secam (davno je to bilo, negde u 90-tim).

A u vezi Bjele u Crnom BOmbarderu, jasta nego je bio Full Fronal. Dobro se secam...  :oops:  :lol:
Bilja

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #33 on: 28-02-2007, 15:42:36 »
Ups, izvini, moja krivica  A bas je postalo zanimljivo.

Ma ne brini ti ništa, šalim se ja. Opšte je poznato da svaki topik ili umre ili završi sa nečim što nema veze s polaznom idejom. Da nije ovog (uvijek popularnog) dodatka sa nagim tijelima, topik bi izdahnuo  :lol:

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #34 on: 28-02-2007, 16:12:12 »
Vil Smit? Crna Biljo,pa on izgleda kao strip karikatura najsmešnijeg od najsmešnije izgledajućih NBA košarkaša.
Зло се трпи због страха од још горег зла,стога пук гунђа,али најчешће немушто.И трпи батине.

Лутајући Бокељ

EKSTREMISTA

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #35 on: 28-02-2007, 17:47:06 »
Glede hrvatske kinematografije,pa jedino pozitivno u vezi njihovih filmova je to što mogu da nam posluže kao uteha da naše filmadžije ipak nisu najgore.Ja sam uspeo do kraja da odgledam samo jedan njihov film i to Kraljica noći jer je najavljivan kao hrvatska varijanta Varljivog leta  68.-e.
Naravno da nisam imao iluzija da hrvati mogu da isporuče humor makar i na nivou najslabije fore iz srpskog uzora,ali sam zato mnogo očekivao od izbora i performansa njihovih glumica naviknut na blistave partije njihovih starijih koleginica u bivšoj nam zajedničkoj reprezentaciji.
Ali avaj,film je podbacio čak i tu gde je izgledalo da je nemoguće.Na žalost,i hrvatskim glumicama je od neovisnosti rapidno opao kvalitet što je uz katastrofalan kasting u ovom slučaju rezultiralo totalnom katastrofom.Glavna riba u filmu je matora silikonka Barbara Vicković koja izgleda baš kao to što glumi-kao najgora ranfulja sa štajge.A devojka glavnog lika u filmu izgleda kao nedolečena anoreksičarka.Tu je još i par medicinskih sestara koje takodje izgledaju potpuno dokumentarno, kao iz neke državne bolnice zemalja u tranziciji. Jedinu prelaznu ocenu zaslužuje Matija Prskalo koja je pokazala par solidnih sisića i koja gle simbolike,tumači Beograđanku Gocu.
Harvi,gledo li si ti ovo?
I da,slažem se,jedina odvratnija stvar od reklama za deterdžent,Marije Šerifović i dece manekena,su goli muškarci.
Mislio sam da je Harvi Kajtel u Zlom poručniku najgadniji primer sve dok nisam video scenu sa Mikijem Manojlovićem iz Criminal lovers od onog perverta Ozona.Od tog dana,kad god moja šveca u nameri da pogleda neki crtać ili normalan film nabasa u mojoj kolekciji starih video kaseta na pornić,(ne znajući da sam originalni film sa omota davno presnimio),sva besna mi zapreti:
-E jednom ću ti na jednoj od tih tvojih kaseta snimiti onu odvratnu scenu gde klinac kupa Mikija Manojlovića,pa ćeš da vidiš!
Svestan koliko je opasna kad se naljuti,početak svakog svog filma gledam kroz poluotvorenu šaku.
Za one koji su imali sreću da nikad ne vide tu gadost,reći ću da je jedina odvratnija stvar koju možete da vidite na ekranu- sve četiri jahačice apokalipse (Kandićka,Biserko,Vučo i Borka) u istoj emisiji.A pošto se ne sećam da se tako nešto ikada desilo,znači da Miki nema konkurenciju.
I ne budite dosadni sa tim Bjelogrlićem sem ako niste gledali neku proširenu verziju.Već i sama slika malog,skvrčenog Bjele koji pred Anicom Dobrom pokriva palcem svoj organ dovoljno je bila traumatična za sve normalne gledaoce da bi Bajić bio toliko lud da ih izloži još većem šoku.A i sam Bjela nema muda da ide do kraja.Uostalom pitajte Osvetnika-kao renomiranom ekspertu za domaću kinematografiju sigurno mu ne bi promakla čak ni takva sitnica kao što je Bjelin vršnjak.

Лутајући Бокељ

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
Sami, by Lukas Nola
« Reply #36 on: 28-02-2007, 17:49:57 »
Quote from: "EKSTREMISTA"
Mislio sam da je Harvi Kajtel u Zlom poručniku najgadniji primer sve dok nisam video scenu sa Mikijem Manojlovićem iz Criminal lovers od onog perverta Ozona.

ovo potpisujem.
malo je gadnijih scena muške golotinje od mikija koji se trti u tom koritu.

možda onaj deda lazaresku u rumunskom filmu o njegovoj smrti, na samom kraju, ali tu je bar golotinja dramaturški opravdana, dok je kod ozona čist gross-out!

Kastor

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #37 on: 28-02-2007, 18:00:56 »
Na žalost,i hrvatskim glumicama je od neovisnosti rapidno opao kvalitet

Ovo ja potpisujem.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

lilit

• 5
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #38 on: 28-02-2007, 18:12:08 »
off topic, ali ajde:

dragi moji,
miki manojlovic je najbolji u predstavi Baal.
ko nije video, puno je propustio.
 :wink:

ginger toxiqo 2 gafotas

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #39 on: 28-02-2007, 19:08:17 »
...koga je bolelo gledanje zbilja odurne umetnicharske papazjanije  SAMI Lukas Nole, a zeleo bi da istrazi krajnje granice svoje izdrzljivosti na temu hrvo-filma, predlazem sledece naslove:
-RUSKO MESO I NEBO SATELITI Lukasa Nole
-DUBROVACHKI SUTONI, mislim, Zeljka Stenechica[/b]
-VREME ZA... Oje Kodar( poterala Orsona Welles to his early grave!!!)
-
SERAFIN, SVETIONIOCHAREV SIN Vicka Ruica
-
DOKTOR LUDOSTI Fadila Hadzica
-celokupan opus Jakova
Sedlara, ali ja vam ovom prilikom ne bih skretao paznju na njegov vec uveliko i nadaleko chuven domoljubivi opus, vec na 2, po svim merilima weirdo cinema sveta, neverovatna poduhvata SECANJE NA GEORGIJU i  MILOST MORA( u koji je uspeo i da uplete i mnogonapacenog Macaulaya Culkina
-
SRCE NIJE U MODI, pominjana KRALJICA NOCI, VUKOVAR SE VRACA KUCI drzavotvornog umetnika Branka SCHMIDTA, sa kojim sam, pored puta i u kakvom-takvom srodstvu( mada se on tada kreatao pod neupadljivijim prezimenom ŠMIT)...

...zaista bol do bola u dugom nizu, trash gde mu se najmanje da nadati, bleda uteha za srpske filmadžije koji ubrzano klize ka tom bratskom dnu
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #40 on: 28-02-2007, 19:08:56 »
dok je kod ozona čist gross-out

Pogledao sam samo jedan film tog Ozona, i taj je bio čisti gross-out. Nakon (n)ovih saznanja sa ovog topika, vidim da mi se valja držati podalje od tog manijaka (kao da to nisam mogao sam da zaključim  :roll: )

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #41 on: 28-02-2007, 19:23:43 »
Pogledao sam samo jedan film tog Ozona, i taj je bio čisti gross-out. Nakon (n)ovih saznanja sa ovog topika, vidim da mi se valja držati podalje od tog manijaka (kao da to nisam mogao sam da zaključim  :roll: )

dakle, oličenje predrasuda if I ever saw one!

ja veoma volim njegov SITCOM, a CRIMINAL LOVERS ima svojih okazionalnih draži, iako je u suštini protraćio svoje potencijale.
THE POOL se isto može gledati, ali i propustiti, kao i 8 ŽENA...

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #42 on: 28-02-2007, 23:36:04 »
A 5x2?

Bilja

• 4
  • 3
Sami, by Lukas Nola
« Reply #43 on: 01-03-2007, 08:35:27 »
Vil Smit? Crna Biljo,pa on izgleda kao strip karikatura najsmešnijeg od najsmešnije izgledajućih NBA košarkaša.

Posto nekako slutim da si musko, mislim da je logicno da nemamo bas isti ukus po tom pitanju, jel'da?  :lol:
Ti si neki novi ili stari sa novim pseudonimom?

I da,slažem se,jedina odvratnija stvar od reklama za deterdžent,Marije Šerifović i dece manekena,su goli muškarci.

Nije tacno. Nema nista gore od reklama za deterdzent. Ups, ima. REklame za uloske.

I ne budite dosadni sa tim Bjelogrlićem sem ako niste gledali neku proširenu verziju.Već i sama slika malog,skvrčenog Bjele koji pred Anicom Dobrom pokriva palcem svoj organ dovoljno je bila traumatična za sve normalne gledaoce da bi Bajić bio toliko lud da ih izloži još većem šoku.A i sam Bjela nema muda da ide do kraja.Uostalom pitajte Osvetnika-kao renomiranom ekspertu za domaću kinematografiju sigurno mu ne bi promakla čak ni takva sitnica kao što je Bjelin vršnjak.

Meni se cini da nije pokrivao nicim. Bas sam zapazila tu scenu jer nikad dotad nisam videla da se Bjela skinuo u filmu pa jos full frontal.   :lol:  I mislim da nije mogao da mu stane pod palac...  Mozda kada bi imao palac kao ona zenska iz "Even Cowgirls get the blues" :wink:
Bilja