• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dokumentarci ?

Started by Son of Man, 25-07-2007, 21:15:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Son of Man

Znam da ovo bash i ne spada u horor ali su meni ove priche iz stvarnog zivota mnogo brutalnije nego bilo koji horor i u poslednje vreme jurim samo dokumentarce. Evo dacu ovde par preporuka pa ako neko zna neki naslov iz ovog fazona nek doda opushteno.  :wink:

Jonestown: The Life and Death of Peoples Temple (2006)

Directed by
Stanley Nelson

Najnoviji dokumentarac o masakru u Jonestownu u Gvajani '78 kada je stradalo preko 900 mushkaraca, zena i dece pod komandom Jim Jonesa. Shokantna svedochanstva prezivelih chlanova "Hrama Naroda" i jezivi audio i video materijal sniman poslednjih nekoliko sati uochi masakra. Nisam uopshte imao pojma da postoje svi ovi snimci jer sam gledao vec neke dokumentarce na ovu temu i chitao knjigu tako da sam ostao zatechen.
Nashao sam na NETu i audio snimak poslednjeg govora Jim Jonesa svojim sledbenicima i konverzacije sa pojedincima koji su se pobunili i hteli da napuste Jonestown, pre nego shto im je podelio cijanid a snimljen je i deo kada ljudi umiru a on i dalje pricha. Ko ima snage za ovo ZLO moze ga naci na sledecoj adresi (ako trazish djavola nacicesh ga :twisted: ) :
http://www.archive.org/details/ptc1978-11-18.flac16

Featuring never-before-seen footage, this documentary delivers a startling new look at the Peoples Temple, headed by preacher Jim Jones who, in 1978, led more than 900 members to Guyana, where he orchestrated a mass suicide via tainted punch.

http://www.imdb.com/title/tt0762111/

Ghoul

već imamo topik GENIJALNI DOKUMENTARCI, sa par stranica postova.

pored ostalog, naći ćeš i neke tako ti drage KILLER teme među njima.
samo malo potraži...
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Na ovo sam naleteo gledajuci skoro na Discovery-u jedan dokumentarac na ovu temu koji me nije bash zadovoljio. Malo sam potrazio po NETu i naleteo na josh dva odlicha filma i mogu da kazem da tek posle odgledana sva tri komada moze da se ima neki uvid shta se zaista dogodilo u Wacou '93. Onaj na Discovery-u mi se nije svideo jer izgleda ko da ga je pravila americhka vlada da bi opravdala ovaj zlochin i vishe se bavi likom i delom Davida Koresha optuzujuci ga za sve i svja a ne govori o chinjenicama vezanim za sam incident.

Waco: A New Revelation (1999)

Directed by
Jason Van Vleet

Ovaj prvi govori o tome na koji nachin americhka vlada reshava lokalne probleme sa svojim drzavljanima. U ovom sluchaju se radilo o jednoj vrsti pobune kada su '93 vladine snage napale imanje "Loze Davidijanaca" koji su se "odmetnuli" i pokushali da kazu ne drzavi. Tvrdeci da je na njih pucano iz zgrade specijalni odred ATF-a su napali kontraverznog Dejvida Koresha i njegove sledbenike i tako posle 51 dana opsade na kraju bukvalno spalili zgradu do temelja gde je poginulo preko 70 ljudi od toga 20-ak male dece. U opsadi su korishteni chak i tenkovi i helikopteri. Kada su specijalci posle zavrshene operacije na sudjenju tvrdili kako je na njih pucano iz zgrade i da su samo zato morali da odgovore vatrom, od njih su zatrazeni snimci tog momenta ali iako su sve snimale chak tri kamere snimci su volshebno nestali. Tachno 2 godine posle pochetka opsade u Waco-u (drzava Teksas) u znak odmzde Timoti Mekvej je digao u vazduh federalnu zgradu u Oklahomi i ubio ogroman broj ljudi.

In the spring of 1998, under the Freedom of Information Act, investigators from MGA Studio's film division became the first private citizens to gain access to the Waco investigation evidence lockers. What they found was shocking. Upon examination, the evidence gathered under the supervision of federal officials appeared to contradict the FBI's congressional testimony, raising serious and disturbing questions about events surrounding the siege at Mt. Carmel and the deaths of the Davidians.

Since 1993, former members of the FBI, former Special Forces and CIA operatives have come forward with new evidence to suggest that the FBI's claim is inaccurate.

http://www.imdb.com/title/tt0259731/

Ovaj drugi je mozda i najbolji jer prenosi svedochenja sa saslushanja u kongresu gde su eksperti dokazali snimcima i masom drugih dokaza shta se zaista dogodilo, da je pozar izazvala pucnjava federalnih agenata pri napadu tenkovima a ne kako drzava tvrdi da su Davidijanci sami podmetnuli pozar da bi izvrshili samoubistvo.

Waco: The Rules of Engagement (1997)

Director:
William Gazecki

This controversial documentary about the stand-off between an unorthodox Christian group - the Branch Davidians, under the leadership of the young, charismatic David Koresh - and the FBI and ATF in Waco, Texas, from February to April 1993 presents a different spin on the events from that of the United States government, which held that the Branch Davidians set the fire that destroyed their compound, and killed the vast majority of them, on April 19, 1993. Using footage from the 51 day siege, from the congressional hearings afterwards, from people involved in all aspects of the siege, and from experts technical, psychological, and religious, the movie suggests that the Branch Davidians were not a cult, but a valid religious group practicing under First Amendment freedoms who fell victim to first the ineptitude of an ATF raid designed to garner the agency positive attention and later the cruel, methodical work of the FBI, who over-saw the murder of the Davidians and then quickly covered it up.

http://www.imdb.com/title/tt0120472/

P.S. Koga zanima sve ove dokumentarce moze naci na Elite Hubu ili preko horor Hubova... :wink:

Son of Man

Quote from: "Ghoul"već imamo topik GENIJALNI DOKUMENTARCI, sa par stranica postova.

pored ostalog, naći ćeš i neke tako ti drage KILLER teme među njima.
samo malo potraži...
E jbga - tek sad videh shta si napiso, nego reci mi jel to na ovom HOROR podforumu ili na nekom drugom , da ne trazim dva sata ?

Meho Krljic

Son of Man

fala  :wink:

jbga terate me da izlazim iz ovog podforuma a bash nisam zeleo da vidim chega josh ima na forumu... :D

EDIT : E ljudi, pa ovaj forum i nije tako losh, posebno deo o filmu...  :?

Ghoul

Quote from: Son of Man on 25-07-2007, 21:48:28
E ljudi, pa ovaj forum i nije tako losh, posebno deo o filmu...  :?

jeste, filmski deo je najjači.
https://ljudska_splacina.com/

Son of Man

Fala na ekspresnom odgovoru posle skoro 5 godina  xjap