• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

džin tonik

Quote from: Krsta Klatić Klaja on 24-03-2025, 18:17:09pih, očekivao sam priznaće da su hrvatske službe organizovale... mislim ipak je Plenković dobio aritmiju 15.03.

malo je bzvz. od staresine uopce i spominjati hrvatske sluzbe bez navodnika; hrvatske sluzbe realno ne postoje od trenutka kad je miroslav tudjman predao iste dikobrazu mesicu (bas mislim, pa taj jos uvijek nije crko?); poslije povratka racanovih dijareja na vlast.

aritmiju je plenkovic dobio, ako, iz straha da prevrat u bg ne bi iznijeo na svjetlo dana obiteljske kartone.

edit, upo mehan.

Quote from: Meho Krljic on 24-03-2025, 18:36:13Evo makar da pogledate dokumentarac iz Ćacilenda, Kameleon, ako već niste:

https://www.youtube.com/watch?v=g_AsS2K4ZDc

Preko 800k pregleda a nije ni 24 sata onlajn  :lol:  :lol:  :lol:

džin tonik

(BLOG) Hiljade građana i studenata na skupu ispred Generalštaba

QuoteU okviru komemorativnog skupa koji su organizovali studenti, a u čast žrtvama NATO bombardovanja, studenti zajedno sa građanima odaju poštu u trajanju od 17 minuta, blokirajući raskrsnicu Narodnog fronta i Bulevara oslobođenja, ispred NIS-a gde se komemorativni skup i održava.

Učesnici protesta krenuće posle minuta tišine do Tašmajdana gde će odati poštu stradalima u bombardovanju kod spomenika "Zašto" i "Bili smo samo deca".

kako zasto? pa bezveze, iz zezancije. tako, iz dosade.

ovi valjda sve zesce troluju razne priredbe sovinistickog rezima...

Konzervatorka ispred Generalštaba: Hoćemo li dozvoliti da naša prošlost i budućnost trajno nestanu?

QuoteZgrada Generalštaba postala je mesto sećanja na NATO bombardovanje koje nećemo i ne smemo da zaboravimo, poručila je na protestu konzervatorka Estela Radonjić-Živkov.

,,Ovo mesto na kom se mi danas stojimo, neprijatelji su hteli više puta da unište misleći da će uništiti našu državu i naš identitet. Ovo mesto je bombardovano i na počektu Drugog svetskog rata", istakla je ona u govoru okupljenima.

nema nista ni od ovih propalica. hvatajte vi ljudi kakvu australiju ako bude prilike.

Meho Krljic

Ali kidamo ovu diplomatiju:

Нови амбасадор у САД Драган Шутановац, опозвана амбасадорка Јелена Милић из Хрватске

Dakle, Jelena Milić je bila preveliki kreten čak i za OVE kretene koji vode aktuelnu administraciju, a Šutanovac je čovek od poverenja čak i za ove KRETENE koji vode aktuelnu administraciju. Eto, 25. Mart 2025. godine a mi živimo u Srbiji.

džin tonik

zasto se ne ugledate na srh? kako koji ambasador premine ili napusti poziciju, tako se vec godinama ne imenuje novi. srh odavno nema predstavnike u francuskoj, vatikanu, londonu, beskrajnom nizu drzava, organizacija i institucija...
navodno se dvije bitange ne mogu dogovoriti oko kandidata.
mislim, ne da je sad to nuzno nesto lose.

Meho Krljic

Zato što više nemamo diplomate* a negde moraš da parkiraš ljude koji su na ovaj ili onaj način zadužili režim.

*ili se bar ne zna gde su

džin tonik

pa kazem, lijepo ih parkirajte u matici kao ovi u srh i svi sretni. ljudi koje se izguralo u svijet dovoljno su prosli da bi se jos slao razni otpad za njima.

prekjucer tu cvilili "srbi nas satrase, pomagajte braco", pa kad se pokupilo pare, jucer evo goldstajna ambasadora i ostalih reformiranih izipanja "pa vi fasisti, pa vi nacisti!". wtf? ono, ugledajte se na srh danas i drzite to lijepo doma u kakvom kavezu, srpska emigracija ce vam sigurno biti zahvalna. kao sto je i hrvatska na svakom ispraznjenom i nepopunjenom mjestu u inozemstvu. :lol:

Krsta Klatić Klaja

Takovska 10 na RTS intrigantno pomiriteljska, do nivoa da se pristaje na "truli kompromis", da citiram jednog od gostiju.

https://rts.rs/tv/rts1/5681445/kakva-je-priroda-krize-u-srbiji-i-kako-se-iz-nje-izlazi.html
šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

Meho Krljic

Upustvo za ljude koji bi da nekog udare pesnicom na ulici u lice: uradite to tako da ostali ljudi na ulici ne promene svoje ponašanje značajnije (idealno da nema drugih ljudi na ulici) i nemate šta da brinete:

Tužilaštvo odlučilo: Milan Lađević pesnicom udario Vuka Cvijića, ali tu nema krivičnog dela

QuoteU rešenju se, međutim, konstatuje da u ovakvom ,,nasilju" (kako ga je okarakterisalo i samo tužilaštvo) nema elemenata krivičnog dela Nasilničko ponašanje, kao ni bilo kojeg drugog dela koje se goni po službenoj dužnosti. Razlozi za to navode se i u obrazloženju odluke, i svode se, ukratko, na to da u ponašanju prolaznika koji su prisustvovali napadu nije bilo značajnije promene u ponašanju, te s tim u vezi ni ugrožavanja spokojstva građana, što je preduslov za krivično delo Nasilničko ponašanje.

džin tonik

Rektor i dekani se nisu pojavili; Poziv na razgovor studenata koji žele da uče izignorisan

steta sto se nisu pojavili. koja bi to scena bila da su ovi sitni narkodileri, lokalni siledzije i razni probisvjeti postrojili dekane, odrzali im predavanje i zatrazili samokritiku. scene maltene nevidjene od invazije jugokomunista cetrdesetih kad oni najtupaviji tako prezivjelim ljudima drzali predavanja. :cry:

džin tonik

Studenti objavili kada će krenuti biciklima za Strazbur i kuda će ići

QuoteStudenti Univerziteta u Novom Sadu u blokadi će biciklima do Strazbura ići preko Budimpešte, Beča i Minhena. Oni su najavili da će krenuti biciklima iz Novog Sada za Strazbur, 3. aprila, 24 sata pre Dana studenata, a u Strazbur će stići 17. aprila, sa ciljem skretanja pažnje međunarodne javnosti na dešavanja u Srbiji.

Oni su se obratili javnosti i tom prilikom su naveli da je povod za ovu akciju izostanak reakcija gotovo svih nadležnih institucija.

Studenti su naveli da žele da se obrate Savetu Evrope, ali i Evropskoj uniji.

(...)

nagradno pitanje: koliko ce studenti ostati diplomatski?

moglo bi se razviti u veliku pljusku za licemjernu i visoko korumpiranu eu ako vecina europskih medija biciklijadu predstavi kao nesto u smislu borbe protiv korumpiranih eu-birokrata koji sustavno servisiraju mafiju. birokratska gamad ce izracunati da to kosta nekoliko bodova na izborima i reagirati. ako ne, ako se predstavi kao obicno "izlaganje stanja u srbiji slijepcima i vapaj za pomoc", nista, potapsat ce ih po ramenu i nastaviti po obicaju.

ostaje i pitanje kako ce reagirati u prvom slucaju: presutno aminovati likvidacije istaknutih srpskih oporbenjaka (medju studentima, ne glumackih) ili se distancirati od mafija od kojih se neke vec i stoljecima kriju iza simulacije drzava ili vjerskih zajednica.

džin tonik

Dodik se javio iz Moskve

QuotePredsednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se porukom na Iksu u kojoj je naveo da je stigao u Moskvu.

(...)

Ukazao je da neki pokušavaju da naprave reviziju istorije, što je nemoguće uraditi, ali oni koji to žele neskriveno pokušavaju da izokrenu istorijske činjenice.

Istorijske činjenice o stradanju ruskog, srpskog naroda i jevrejskog naroda u Drugom svetskom ratu je nemoguće promeniti, rekao je Dodik i dodao da te činjenice govore same za sebe.

Truman

Tu će verovatno i da pobegne kad ne bude imao gde drugde.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

niko ne voli rep ccc

Krsta Klatić Klaja

Truman

"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

dark horse

Koliko kapiram, to Dačić hoće da se obezbedi da ne može da uđe u prelaznu vladu, suspendovan je sa svih stranačkih funkcija narednih šest meseci, taman dok prelazni period ne prođe.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Krsta Klatić Klaja

pokušavam da skontam koga Nigrutin kritikuje, i za sada mislim da su svi na tapetu.

Meho Krljic

Čekaj, ti misliš da Ajzak u ovoj pesmi alegorički govori o političkoj sceni u Srbiji? Er... ne.

dark horse

Pa, i meni deluje da Ajs Nigrutin kritikuje studente (pumpaj pumpaj, pa ispade degen), tj. kaže isto što i Vučić, da su komšijini, tj. rade za Hrvate.

Doduše, pumapaj je studentska zajebancija Vučića, da on ništa ne radi sem da stalno pumpa. U tom slučaju degen je SNS. E sad, za koga rade, verovatno je duži spisak od komšija, mada, svi su "komšije" u širem smislu, da ne rade za nas, već za drugog... studenti su bolji fit, mada fituje i SNS...

Meho Krljic

Imam utisak da nikada niste slušali Ajzaka. Plus, naravno, ova pesma je nastala znatno pre studenata,album na kome se nalazi je izašao 4. decembra prošle godine.

dark horse

Onda je SNS, pošto su znatno pre studenata. Ovo tumačenje se verovatno neće svideti Bati.  :lol:

Da, nisam neki poštovalac lika i dela dotičnog, to stoji. Ali znam da je on u fazonu da se sere po svemu, a ne i po bilo čemu konkretno.  Ti si verovatno više u pravu nego mi, ali imamo pravo da ne budemo u pravu. Kako bi to formulisao genijalni skalop: možda ste vi u pravu, ali ja se s vama ne slažem!! :?:

Meho Krljic

Imate, naravno. On je, ako ikoga STVARNO kritikuje, ovde pre svega kivan na bukvalno one koje pominje, dakle autotjun trep izvođače koji njemu otimaju leba a prave generičku muziku bez identiteta.

Enivej, da notiramo peti zahtev:

Studenti usvojili peti zahtev: Šta traže od nadležnih?

QuoteStudenti u blokadi visokoškolskih ustanova u Beogradu usvojili su peti zahtev, kojim traže sprovođenje detaljne istrage nadležnih organa povodom incidenta na protestu 15. marta u Beogradu

tomat

Quote from: dark horse on 05-04-2025, 08:34:00Onda je SNS, pošto su znatno pre studenata. Ovo tumačenje se verovatno neće svideti Bati.  :lol:

Da, nisam neki poštovalac lika i dela dotičnog, to stoji. Ali znam da je on u fazonu da se sere po svemu, a ne i po bilo čemu konkretno.  Ti si verovatno više u pravu nego mi, ali imamo pravo da ne budemo u pravu. Kako bi to formulisao genijalni skalop: možda ste vi u pravu, ali ja se s vama ne slažem!! :?:

Pa bio je ranije dosta konkretan na ovu temu, ima recimo pesmu Abu Dhabi kao Ajs Nigucci, ili recimo Umro je trep sa Smoke Mardeljanom.

Na albumu naravno nema ovog pumpaj, pumpaj.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

dark horse

Ma jasno.

Lik je na mentalnom nivou deteta koje se nervira oko trepa i autotjuna.

Taj nikad nije dostigao nivo da može da isprati bilo šta vezano za politiku. Kad bi i pokušao verovatno bi se naduvao od silnog nerivranja i stresa posle 2 minuta.

Ipak, meni je i dalje zabavno da tumačim njegova rastrojstva kao politički related ispade.  xrofl

Što bi rekla Konstrakta (a i Vesna Trivalić u Ranama, mnogo pre nje): I šta ćemo sad?

Krsta Klatić Klaja

pa ubacio je pumpaj u spot i rodio se degen

sad degen ide na splavove gdje ribe šire čmarove, to je valjda ćaci

ali degen jede vedžiburger i neće jogurt i burek, al nosi ajfon 15, to je valjda blokader

što vodi ka zaključku da su svi degeni

edit
čak i njegov sin, trep autotjuner

to je ljubav na specijalan način

tomat

Ajde vi gejmeri priznajte ko plaća najbolji server i ko ima rtx nvidia grafičku da jebe.

dark horse

To ne znam, ali ovakvi kao Ajs Nigrutin, što dva minuta nisu radili osam sati bilo kakav posao, skaču sa terase svaki dan.

džin tonik

Reportaža nemačkog javnog servisa: Protesti u Srbiji i Vučićev propagandni rat u medijima

QuoteReportaža počinje oslikavanjem atmosfere gde se čuju uzvici "pumpaj" na ulici i zviždanje. Nemački ARD piše da je "Pumpaj" poznati borbeni poklič studentskih protesta.

(...)

,,Ova propaganda je mutant, s jedne strane komunističke propagande Jugoslavije, SPS-ove propagande Slobodana Miloševića i propagande sovjetskog KGB-a. Radi se o ispiranju mozga i satanizaciji protivnika. Zatim se koriste novi mediji i tehnologije da bi se sve to veštije prezentovalo. I to daje rezultate – Vučić je uspeo da ostane na vlasti 13 godina, uprkos očiglednoj korupciji i kriminalizaciji zemlje kakva do tada nije postojala", istakao je Bodrožić za nemački javni servis.

ali

QuoteUstaše su se zvali, kako navodi, hrvatski fašisti koji su u Drugom svetskom ratu pobili mnoge Srbe, Jevreje i Rome. U srpskoj vladajućoj partiji SNS uobičajena je praksa da se protivnici režima klevetaju kao ustaše, rečeno je u reportaži.

ustaski pokret - to su bili prvi blokaderi. prvi koji su ustali protiv jos mnogo ozbiljnijeg i tezeg terora, sirovog, iz iste kuhinje, a koji je za prve juge na dnevnoj bazi doslovno masakrirao ljude na ulicama i protiv kojeg se danas mrdaju i ti fensi blokaderi.

ustaski pokret takodjer je imao raznih protestnih akcija, studentskih, pa je i albert einstein, kao i mnogi, potpisao peticiju ustaskog pokreta protiv beogradskog terora i tiranije upucenu na adresu lige naroda (s kojom je liga naroda obrisala dupe, kao i danas brisel s vasima).

kad su za ww2 ustaski pokret pod svoje uzeli njemacki nacizam i talijanski fasizam i ponudili hrvatima slobodu od beogradskog terora, drzavu, tad je nastao ustaski rezim koji je u maniru svijeta u kojem se nasao morao zauzeti odgovarajuce stavove spram zzidova i roma. pri cemu su hrvati ipak uspjeli spasiti i vise od trecine svojih zzidova kojih je dio bio aktivan u ustaskom pokretu za prve juge.

kad svi redom rehabilitirate ustaski pokret i podignete mu spomenik u beogradu, zagrebu i berlinu, tad mozete razviti i ozbiljnu demokraciju. a sve dok prelijevate svinjarije iz supljeg u prazno i gradite "nove, nove" sustave na istim svinjarijama, podvalama i izvrtanjima, ima da patite!

mac

Obično ne veličamo pojedinca koji je istovremeno uradio nešto dobro i nešto loše. Evo, za Romana Polanskog još nismo našli rešenje na ovom forumu, a čovek je samo prekršio zakon, a niko nije bio oštećen. Dakle ustaše ne mogu biti rehabilitovane, jer su masovno ubijali civile. Sprovodili su genocid.

džin tonik

vi jednostavno nikako ne razumijete poziciju u kojoj se nalazite. ustaski pokret ima sve vrijeme ovog svijeta, a vase je kad ce te se spojiti sa stvarnoscu. mozete se i dalje tako ritati, bar bude zabavnih vijesti.

Krsta Klatić Klaja

Quote from: džin tonik on 05-04-2025, 16:27:07Reportaža nemačkog javnog servisa: Protesti u Srbiji i Vučićev propagandni rat u medijima

kakva je ovo budalaština?

"Provladina privatna televizija Informer TV ovako je izveštavala o velikom protestu u Beogradu: prenosila je folklor."

ne znaju ni koja tv je šta radila...

dark horse

Kako ti znaš šta je prenosio Informer TV u vreme protesta, nije valjda da gledaš to smeće? (prim. kom: retorsko pitanje)  :lol:

Krsta Klatić Klaja

Kakvo pitanje, nisam sin degen pa da gledam jednu TV. Gledam 15 kanala, zato i vidim ko sere i kako.

A i vrapci na grani znaju da je RTS prenosio folklor.

dark horse

A stvarno bi bilo neverovatno da dve televizije (ako se Smrdomer uopšte može tako nazvati, jelte) prenose festival folklora koji se u to vreme održavao u Žitištu.  xyxy

https://informer.rs/drustvo/srbija/1003186/folklor-zitiste-festival-veterani

džin tonik

Srbi sa KiM krenuli peške u Beograd na veliki narodni skup 12. aprila

QuoteOko 200 Srba iz svih krajeva AP Kosova i Metohije krenulo je jutros peške ka Beogradu kako bi u subotu 12. aprila stigli na veliki narodni skup koji se održava u srpskoj prestonici.

Kako su istakli, na ovaj način žele da podrže predsednika Aleksandra Vučića, svoju državu Srbiju i pruže podršku Pokretu za narod i državu koji treba da bude predstavljen.

(...)

džin tonik

Ni kiša, ni sneg, ne mogu da ih zaustave: Srbi sa KiM idu peške u Beograd da podrže Vučića i Srbiju

QuoteNi kiša, ni sneg, ne mogu da ih zaustave.
https://x.com/JelA123abc/status/1908820983084888263

Istakli su da na ovaj način žele da podrže predsednika Aleksandra Vučića, svoju državu Srbiju i pruže podršku Pokretu za narod i državu koji treba da bude predstavljen.
https://x.com/JelA123abc/status/1908820951728291929

"Ovo loše vreme, kiša i sneg nas neće sputavati da ostvarimo naš cilj i stignemo živi i zdravi na veliki skup koji se održati u subotu. Mi sa Kosova i Metohije ćemo braniti naše interese i u Beogradu jer je naša država napadnuta kako sa strane, tako i spolja. Ovi momci koji su iza mene dolaze iz svih krajeva Kosova i Metohije. Živela Srbija i naš predsednik Aleksandar Vučič", rekao je paraatletičar Ivan Cvetković iz Straže kod Novog Brda.

džin tonik

QuoteMećava koja snažno veje otežava pešačenje, ali ipak ne odustaju.
https://x.com/Marija64729972/status/1908898494238110098

"Ljubav prema Srbiji jača od svih prepreka"
https://x.com/Marija64729972/status/1908900175008952322

džin tonik

QuoteSnimak naroda sa KiM koji pešači po snegu ka Beogradu: Ovo je ljubav prema Srbiji.
https://youtu.be/uL-slaOZqjo

dark horse

Kad Čedomir Jovanović ne zna da je u programu: O zvučnom topu i naoružanim batinašima u Skupštini grada

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je, ne znajući da je u živom programu, da je član SNS-a i bivši rukometaš Vladimir Mandić na dan velikog protesta u Beogradu, 15. marta, doveo 200 naoružanih pripadnika Atlas obezbeđenja u Skupštinu grada Beograda. Jovanović je rekao i da je tokom petnaestominutne tišine, neko pustio zvuk "aviona ili kamiona" iz LRAD-a, tzv. "zvučnog topa".

https://x.com/KorektnoUvek/status/1908837615047934449

dark horse

Dominik Renije, francuski politikolog
Ako ne bude političke organizacije, energija u Srbiji može da se rasprši

Ono što se dešava kod vas, jeste nešto veliko. Problem je u tome što su mladi toliko čisti da je teško da se njihov mirni pokret transformiše u političku partiju. Evropska vizija istorije u kojoj je Unija skup udruženih država, pacifističkih, bez neprijatelja, bez vojske, u realnosti ne funkcioniše

https://radar.nova.rs/global/dominik-renije-politikolog-protest/

dark horse

Kako saznajemo kroz javnu diskusiju održanoj na Poljoprivrednom fakultetu 4. Aprila 2025 godine plenumaši su odabrali pet potencijalnih kandidata za takozvani "studentski" predlog mandatara, Na listi su: Vladan Đokić, Ognjen Radonjić, Aleksandar Kavčić, Dejan Šoškić, Slobodan Vukosavić.

Vladan Đokić
Kako se ističe u rasptavi Vladan Đokić, je Trenutno je rektor Beogradskog Univerziteta. Podržao je blokadere , "uspešno se opire pritiscima od strane vlasti". Ima javni sukob sa Anom Brnabić jer on diskriminiše grupu studenata koja hoće da uči.

Ono što mu zameraju jesre da je  "učestovovao u projektu ,,Beograd na vodi" ali nije jasno u kojoj
meri".

Ognjen Radonjić
Ognjen Radonjić, profesor ekonomije na Filozofskom Fakultetu u Beogradu, član je anketne komisije zadužen za finansijska pitanja pa bi zbog toga kako smatraju "ovaj kandidat bio veoma kvalifikovan u ispunjenju studentskih zahteva".

Argumenti kako saznajemo koji su se navodili protiv su što "većina verovatno nije čula za njega"

Aleksandar Kavčić
Argumenti koji su naveli za ovog kandidata kako saznajemo su: Trenutno je profesor elektrotehnike na Karnegi Melon univerzitetu u Americi. U više navrata je kritikovao vlast u Srbiji.

Podržao je blokadere, organizovao mnoge proteste u Americi u znak podrške.

Argumenti protiv: Bio je član stranke Dosta je bilo, 2020. godine.

Dejan Šoškić
Trenutno je profesor na ekonomskom fakultetu u BG. Bio je guverner Narodne banke Srbije od 2010-2012.

Kao argumenti protiv se navode da je "potencijalno podržao Tadića na lokalnim izborima u Beogradu 2022".

Slobodan Vukosavić
Argumenti koje su plenumaši naveili za ovog kandidata su:

- Akademik i profesor elektrotehnike na ETF-u. Podržao je blokadere. Držao je govor na prvom protestu u Bogatiću kad su SNS-ovci prvi put zasuti jajima.

Kako navove argumente protiv su:

- Možda ga je šteta staviti na poziciju mandatara jer bi svojim znanjem i iskustvom verovatno bio korisniji na poziciji ministra energetike...

https://www.alo.rs/vesti/politika/1045775/maske-plenumasa-pale-u-vodu-ovih-5-imena-su-kandidati-blokadera-za-mandatara-dilasove-vlade/vest

džin tonik

QuoteSrbi sa KiM koji pešače ka Beogradu prolaze nemoguće uslove, ljudi su bukvalno na udaru nevremena, broje se ranjeni i mrtvi: "Nema predaje"
https://x.com/Marija64729972/status/1908914947586666870

mac

Brt bilo ko može da bude mandatar. Evo ja mogu ako treba.

dark horse

Radio bi za kartel?  :lol:

mac

Ako bi Alek Kavćić radio ond bih i ja.