• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SERBIA TODAY

Started by Ghoul, 20-12-2007, 17:12:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Krsta Klatić Klaja

šta će mi bogatstvo i svecka slava sva kada mora umreti lepa Nirdala

dark horse

Znači, kad sve saberemo krajnji rezultat '68 je povratak u anarhiju.

Mnogo je teško to bilo predvideti, anarhizam i komunizam dva brata najrođenija.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

dark horse

Quote from: tomat on 14-04-2025, 16:19:18
Quote from: dark horse on 14-04-2025, 11:23:46Objavljenja nova Vlada.

Više-manje ista banda, bez par imena. Ispali Vulin, Irena Vujović i Slavica Đukić-Dejanović.

Pa menjali ovde gde su mislili da su se stvari malo otrgle kontroli, pa sad imamo Stankovića i Bratinu.

Na Bratinu naletao često dok sam slušao Gozbu na Radio Beogradu 2, dok je onaj prethodni urednik i voditelj bio, lik mi bio žešće nekoherentan, a i kad sam uspeo da uhvatim početak i kraj meni kao filozofu amateru to delovalo prilično besmisleno. Ne znam da li ga Tanasić zove u gozbu od kada je preuzeo (a i ne slušam često pošto slabije varim Tanasića).

Edit: izbacilo Hrvata iz vlade.

Meni je najjači utisak o novoj vladi Gul koji ide po fb i prosipa priču kako ljudi zapravo mrze Dejana Vuka Stankovića jer (navodno) nepodnošljivo liči na Bobana.

dark horse

Quote from: mac on 13-04-2025, 16:52:41Ja isto brkam slova ponekad. To što joj se ljudi podsmevaju za ovu grešku je isto kao kad se nekom podsmevaš zbog mucanja. Nije hrišćanski. Nadimak fikus bar ima više smisle jer se ne meša u svoj posao.

Samo za maca:

https://x.com/MickoLjubicic/status/1911872201533325501

Krsta Klatić Klaja

dark horse

Ono kad ispadneš glup, umesto da jednostavno istrpiš i iskuliraš, imaš potrebu da odreaguješ to javno priznajući kao da se time zapravo dičiš, pa ispadneš još gluplji...

džin tonik

Aktivisti uzvikivali 'Izrael i Hrvatska, dva ratna zločinca': Intervenirala policija VIDEO

QuoteDvadesetak aktivista, koji su blokirali ulaz u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, jutros je odvela interventna policija. Prosvjedovali su u znak podrške Palestini. O kome se radi teško je reći jer ih je većina zamotana u tzv. palestinke i ima sunčane naočale.

Svoj prosvjed nazvali su "nenasilnom akcijom građanskog neposluha". Vladu RH pozivaju na prekid svih veza s Izraelom.

(...)

Među ekstremno lijevim aktivisticama privedena i novinarka Novosti, umjetnica s 'Milovanja'...

QuoteMeđu ekstremno lijevim aktivisticama koje su jučer blokirale ulaz u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u znak podrške Palestincima, su i novinarka Novosti Ivana Perić, aktivistica Zelene akcije Marija Mileta i Selma Banich, poznata po nedavnom "umjetničkom nastupu" nazvanom ,,Milovanje".

Maja Sever i Novosti kao veliku dramu prikazali su privođenje i puštanje nakon ispitivanja...

(...)

ovo je za ginesa. srpstvo iz srpskog nacistickog vijeca uspjelo je priljubiti se istovremeno i uz medjusobno najoprecnije pozicije. :cry:
sto vise pljuje po izraelu, to ga vise cijene navodni zzidovi u zagrebu, itd.

mac

Quote from: Meho Krljic on 13-04-2025, 21:00:55
Quote from: mac on 13-04-2025, 16:52:41Ja isto brkam slova ponekad. To što joj se ljudi podsmevaju za ovu grešku je isto kao kad se nekom podsmevaš zbog mucanja. Nije hrišćanski. Nadimak fikus bar ima više smisle jer se ne meša u svoj posao.

Ne, podsmevamo joj se zato što je lopov i licemer, a ovo je samo simpatičan povod. Naravno da ničiji lapsus lingve ne bi bio dovoljan razlog da se ismeva u pristojnom društvu.

Gledao sam juče predavanje lika sa Veritasiuma, gde objašnjava da mi u mozgu imamo dva sistema, jedan koji radi po automatizmu u pozadini, i drugi "jači" koji mora da se uključi. Ovi lapsusi se dešavaju kad čovek priča automatski, bez uključivanja Sistema 2. To neuključivanje mozga u važnim trenucima može biti razlog da kritikujemo ličnost na javnoj funkciji.

Veritasium: What Everyone Gets Wrong About AI and Learning – Derek Muller Explains

Predavanje traje 45 minuta, posle idu pitanja publike.

Meho Krljic

Dobro, da, to je fer, naravno. Očekuješ da neko kome si poverio da upravlja državom u tvoje ime bude, jelte, uključen. Al opet, jelte, da ne budemo nerazumeni: svako napravi lapsus i svakog možemo dobronamerno da zadirkujemo zbog toga. U slučaju nekoga koga i inače veoma kritički posmatramo zbog mnogo nesumnjivo dokazanih obmana, kršenja zakona, zloupotreba sistema za sopstvenu dobit a na štetu građana, lapsus je samo povod da podsetimo da je taj neko, jelte, apsolutno neadekvatan za funkciju koju vrši.

Truman

https://n1info.rs/svet/tuzilastvo-u-hagu-okoncalo-dokazni-postupak-protiv-tacija-i-saoptuzenih/

I Tači došao na red, samo nisam siguran da l da ovu vest stavim ovde ili na Zemlje u regionu. :mrgreen:
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Truman

Otkriće IStories: Srbija je izdala putovnice ruskoj eliti nakon invazije na Ukrajinu

Drugim rečima, ruski špijuni mogu slobodno da vršljaju po Evropi sa srpskom putovnicom.  xdrinka

Meho Krljic

Zoran Đajić pušten da se brani sa slobode

QuoteSudija Višeg suda odbio je predlog Tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal, koje je tražilo da se sinoć privedeni geolog Zoran Đajić zadrži u pritvoru 48 sati i pustio ga da se brani sa slobode, potvrdio je za Radar njegov advokat. Prethodnu noć Đajić je proveo u pritvoru

Krsta Klatić Klaja

iz 2014. godine  :D

Meho Krljic

Da vidimo šta smo danas već imali:

Uhapšen Marko Marjanović aka Kristal Met Dejmon, verovatno jer je doksovao nekoliko novinara RTS-a a juče i privatni broj telefona Ane Brnabić objavio na tviteru. Nisam za doksovanje, ČAK NI TIH LJUDI, da bude jasno Ali, jelte, Marjanović verovatno 48 sati u pritvoru a Vesić je na slobodi.

Juče objavljeni "izveštaj FSB-a" o korišćenju soničnog oružja na skupu 15. marta u Beogradu je po svemu sudeći neko pisao na srpskom, pa posle prevodio na ruski, izmislio nepostojeće reči i ubacio po koje slovo "љ". Које, јелте, не постоји у Руском, нема га на руским тастатурама итд. Да не помињемо да нигде нема ни меморандума, pečata itd.

I, evo, DV Stanković na poslu ni 48 sati i odma se rektor zove u muriju na razgovor:

Rektor Đokić dobio poziv da se javi policiji, MASA pozvala na skup podrške

Ali se RTS raspada i to je ipak nešto.

Truman

To sa lj je ćacijevska škola.  xrofl  Usput Meho, šta znači "doksovati"? Nikada nisam čuo za taj pojam.

Meho Krljic

Krsta Klatić Klaja

Krsta Klatić Klaja

https://idn.org.rs/wp-content/uploads/2025/04/Brosura-Studentski-i-gradjanski-protesti.pdf

ova istraživanja su i dalje nejasna (npr nedostaje glavni podatak), ali bar sad znamo da je prelazna vlada prilično popularna među pristalicama protesta

Truman

Quote from: Meho Krljic on 17-04-2025, 19:30:23Iznenađen sam da nisi.

Doxing or doxxing is the act of publicly providing personally identifiable information about an individual or organization, usually via the Internet and without their consent.

Edit: evo, javlja žena Kristal Meta Dejmona da su ga pustili. Ne znam ni što su ga hapsili za tolko.

Hvala ti, ti svakako imaš bolji engleski vokabular neg ja.

Krsta Klatić Klaja

https://www.youtube.com/watch?v=ID7R3k9JUV0

TLDW

Nije reprezentativan uzorak jer je internet anketa.

Demografski nema razlike u polu, starosti i obrazovanju onih koji su za ili protiv protesta.

27% pristalica protesta su učestvovali u blokadi (što je valjda i dio problema sa uzorkom, jer odakle ih je 27% u opštoj populaciji)

I dalje ne govore koliko je za a koliko protiv blokada, ali kažu da može da se "podela seče nožem"

Nisu utvrđivali koje medije je ko pratio, sem da su svi ujednačeno pratili i kablovske i kanale sa nacionalnom frekvencijom i društvene mreže.

džin tonik

aktualna zbivanja u bg-u podsjetila me na jedan clanak oko 1945. usporedba s kojim odlicno karikira koliko se napredovalo:

prikaz prezivjelog hrvatskog casnika oko "sudjenja" tridesettrojici casnika hrvatske vojske u beogradu; kratko poslije genocida nad hrvatskim narodom 1945., iz doba kad se genocid maskirao raznim "sudjenjima" i izmisljotinama.
uglavnom identicni obrasci, tek nijansirani spram aktualnih prilika.

mac

To one ustaše koje nisu prihvatile Titovu ponudu i nastavile da se opiru. Blamirali nas pred crvenom armijom. Rusi ušli u Berlin pre nego što je Titova vojska oslobodila celu Jugoslaviju.

džin tonik

pitanje je kad ce rehabilitacija i spomenik ovim ljudima u beogradu.
mislim, to je pitanje za vas. ja sam vrlo ok sa prenosom ccacilenda, sve uz kokice.