• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

NEPOZNATA ZVER UBIJA STOKU

Started by Goran Skrobonja, 22-05-2008, 10:19:43

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Goran Skrobonja

Ne, nije posredi ime novog benda niti domaćeg filma za sledeći Beokon - u pitanju je članak objavljen u "Kuriru" u nedelju 18. maja o.g. Evo teksta:
.......................................

NOVI SAD - U mačvanskom selu Salaš Noćajski nepoznata zver je za dva meseca ubila 54 ovce i koze, kao i oko 100 komada peradi. Novosadski mediji javljaju da meštani sela već dva meseca zbog toga žive u strahu, pa sada stoku sklanjaju u dobro obezbeđene štale.

Seljani nisu saglasni u proceni koja bi to zver mogla biti, ali kažu da im stoku ,,prikolje, popije krv životinja, pa nestane".

- Pomislili smo da je reč o šakalu, ali kad je zver poklala ovce teške od 60 do 70 kg, za šta je potrebna velika snaga, promenili smo mišljenje - izjavio je Milorad Trišić Baćura iz pomenutog sela.
..........................
Only goes to show da, koliko god se trudili da pišemo fantastiku, uvek nažalost završimo kao perjanice književnog realizma. Dakle: vampir, vukodlak, bigfoot, jeti, nešto deseto?
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Ghoul

pratim ja kretanje tog vampira već 10 godina unazad!

vidi ovo:
https://ljudska_splacina.com/

Ghoul

a pravi odgovor se krije u boci!

ili, u sledećem naslovu:

Goran Skrobonja

Bilo bi zanimljivo prikupiti sve članke sa sličnim sadržajem i ući u trag kretanju zveri po Srbijici i šire.
Ima li u sredstvima javnog informisanja neki izveštaj o isisanom ljudskom lešu, ili to BIA i dalje krije od šire javnosti?
Tako mu je to. (K. Vonnegut)

Shozo Hirono

Ja mislim da je snimanje dokumentarca realna opcija ! :!:

Alexdelarge

Quote from: "Goran Skrobonja"Ne, nije posredi ime novog benda niti domaćeg filma za sledeći Beokon - u pitanju je članak objavljen u "Kuriru" u nedelju 18. maja o.g. Evo teksta:
.......................................

NOVI SAD - U mačvanskom selu Salaš Noćajski nepoznata zver je za dva meseca ubila 54 ovce i koze, kao i oko 100 komada peradi. Novosadski mediji javljaju da meštani sela već dva meseca zbog toga žive u strahu, pa sada stoku sklanjaju u dobro obezbeđene štale.

Seljani nisu saglasni u proceni koja bi to zver mogla biti, ali kažu da im stoku ,,prikolje, popije krv životinja, pa nestane".

- Pomislili smo da je reč o šakalu, ali kad je zver poklala ovce teške od 60 do 70 kg, za šta je potrebna velika snaga, promenili smo mišljenje - izjavio je Milorad Trišić Baćura iz pomenutog sela.
..........................
Only goes to show da, koliko god se trudili da pišemo fantastiku, uvek nažalost završimo kao perjanice književnog realizma. Dakle: vampir, vukodlak, bigfoot, jeti, nešto deseto?

Ti bokca ! Ovo je nesto k'o Straubova Prica o duhovima
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ljuba

Quote from: "Goran Skrobonja"

Mozda je neki `el cupakabra` odlucio da doseta i do nas?  :roll:
Ipak, mislim da je vampir. Sigurno.

Son of Man

Ne bi me chudilo da ce na kraju bude : (VRLO) Poznata stoka (seljachka,srpska) UBIJA ZVER...

Truba

u nas bruceloza poprima razmjere epidemije
samo se krije...

da vidite horroricnih SF prizora iz ilegalnih jama gdje se ovce bacaju... a malo dalje izvor lokalnog potoka koji je ulijeva u rijeku...

gas maske... mrtve životinje gomila zaraženih ljudi...

:roll:  ko na filmu
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

taurus-jor

Quote from: "Ghoul"pratim ja kretanje tog vampira već 10 godina unazad!

vidi ovo:

A bre gospodine NATO, zoološki vrt je u Beograd, ne u Salaš Noćajski...
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

Kod Vranja ubijena nepoznata zver

U Poljanici, planinskom kraju 25 kilometara severoistočno od Vranja meštani sela Trstena, Drenovca, Golemog sela i Vlasa odahnuli su kad su čuli da je ubijena nepoznata zver, teška oko 70 kilograma, koja im je tamanila stoku.

- U selima i mahalama koje su na planini zavladao je strah kada je primećena zver koja se u ovim krajevima do sada nije pojavljivala. Imala je gusto krzno, velike kandže, šiljastu glavu, verala se po drveću i čudno šištala tako da je prozvana drekavcem - priča Momčilo Stošić.

Nevolja je nastala kada je zver počela da napada ovce i koze koje se najviše gaje u ovim krajevima.

- Grdnu nam štetu ala napravi, tolike ovce i koze uništi. Kandžama bi ih rasporila, isisala krv i pojela iznutrice. Tako ih je ostavljala svuda, po dvorištu. Ljudi bi čuli komešanje među stokom, ali retko ko se usuđivao da izađe jer je životinja ispuštala čudne zvuke od kojih se krv ledila u žilama - priča on.

Ipak, neko se dosetio i obavestio starešine i vojnike koji su bili u zgradi pored administrativne linije sa Kosovom.

- Pored šume gde je viđena jedan od vojnika je uspeo da je ustreli na visokom drevetu - priča Momčilo.

Amsterdam

Quote from: Shozo Hirono on 22-05-2008, 13:28:05Ja mislim da je snimanje dokumentarca realna opcija ! :!:

Pre par godina snimao sam dokumentarac sa nekim strancima u Kosovskoj Mitrovici. Tema je bila standardno socijalna, o saživotu Srba i Albanaca.
Jednom prilikom, dok smo se penjali na brdo iznad grada da snimimo panoramu, videli smo da nam u susret ide stari stojadin, i kada je par metara ispred nas počeo da usporava videli smo da je pun likova koji izgledaju baš kao lokalni likovi. Bili smo sigurni da su nam pažnju privukle naše kamere, a osim toga, momak sa kojim sam se penjao i ja nismo izgledali tako kao lokalni - mada nismo izgledali ni preterano perverzno - i kada su počeli da usporavaju spazio sam krajičkom oka da nas u kolima svi posmatraju. Iako je bio dan nije mi bilo svejedno na tom brdu tamo gore u toj zabiti, i naravno, pomislio sam da bismo mogli proći po poznatom filmskom obrascu prilično loše.
Na sreću, prošli su pored nas i nastavili dalje. Ali posle par metara stali su i vratili se nazad.
Međutim, ono što su nas pitali nije bilo ni malo provokativno. Na brdu sa one druge strane grada vuk je prethodne noći poklao neke ovce, pa su nas pitali da odemo tamo i snimimo to za dnevnik. Na žalost, nismo.

dunja

Prikolje, popije krv,nestane, deciji plac, "neko ili nesto"... neko je po tome pisao roman cini mi se...
Budite obazrivi kada sudite o tudjoj pameti.
Nisu glupi svi koji su pametniji od vas.

Dusko Radovic

Ghoul

Bijela prikaza mještane Bučana okovala strahom

21/03/2014

Nije insan, a ni životinja. Bijele je boje i ispušta jezive krike. Trči nevjerovatnom brzinom. Kao na traci mještani Bučana, zaseoka derventskog sela Crnča, opisuju čudnovato biće zbog kojeg su danima u panici, a noću iza strogo zaključanih vrata.

Strah je toliko ovladao Bučanima da seljani nisu imali kud nego da u pomoć pozovu i policiju. Policajci iz Dervente suočeni su tako sa jednim od najtežih zadataka - da otkriju šta se krije iza prikaze visoke oko dva metra, bez ruku, nogu i lica.

- Prvi put sam tu prikazu vidio na putu prije desetak dana kada sam se oko osam uveče vraćao s posla. Prvo sam pomislio da mi se pričinilo, međutim, kada sam je ponovo te iste noći vidio tu na njivi, i to odmah kraj kuće, noge su mi se odsjekle - priča Danijel Pijetlović.

Kaže, bila je ogromna i bijela, a u glavi mu i danas odzvanjaju jezivi krikovi koje je prikaza ispuštala.

- Brže-bolje sam utrčao u kuću. Otac, rođak i ja smo uzeli štapove i izašli napolje da vidimo o čemu se radi i da je otjeramo. Krenuli smo prema prikazi, koja je stajala kraj ograde, na njivi, odmah pored naše kuće. Kada smo joj prišli sasvim blizu, na metar-dva, počela je da bježi i ispušta još jezivije krikove. Pokušali smo da je udarimo, ali je stalno izmicala - priča Pijetlović.

Borbu sa nepoznatim neprijateljem sa kućnog praga posmatrala je njegova supruga Božana. I sama u strahu i čudu, ne zna šta ih je snašlo, ali je sigurna da nije neslana šala, kao što su u prvi mah vjerovali.

- To je jezivo i neobjašnjivo. Takvo nešto nisam nikada ni vidjela ni čula. Sve jest, ali ljudski faktor nije - priča Božana.

Danijelov otac Boro nerado se prisjeća potjere za prikazom.

- Mjesečina je bila kao dan i jasno se moglo vidjeti. Ta bijela prikaza nije bila insan. Ispuštala je zastrašujući krik da nam se krv ledila. Dok smo trčali da je otjeramo, izmicala je nevjerovatnom brzinom - sjeća se Boro Pijetlović.

Kaže da u selu niko ne pamti da se nešto slično dešavalo.

- Nekima je ovo smiješno. Misle da smo ludi, ali ovo je strašno. Ne smijemo da izađemo u dvorište, jer ne znamo šta nam se oko kuća mota. I policija je dolazila. Bili su dvije noći zaredom, stražarili. Kažu i oni da su čuli jezive krike, ali ništa nisu vidjeli. Sigurno se prikaza uplašila - kaže Boro, koji je u očaju pozvao policiju u pomoć.

Bijelu prikazu vidio je i njihov rođak Radenko Pijetlović. Od tada mu, kaže, nije svejedno da noću prođe sokakom.

- Bijelo i veliko. A brzo, da ga ni sam đavo ne može stići. Tješi me samo jedna stvar. Da je mislilo napadati, napalo bi do sad - kaže Radenko.

O misterioznom biću iz Bučana bruji cijela Derventa. Neki su sumnjičavi, neki zbijaju šale.

- Čuli smo, kako nismo, mada ne vjerujem da postoji takvo biće ili prikaza. Pomalo mi je i smiješno što pored tih mještana i neki policajci tvrde da su vidjeli i čuli tu prikazu ili kako je već nazivaju - kaže Ljilja Subić.

U Centru javne bezbjednosti Doboj kažu da im je nesvakidašnja prijava stigla 11. marta oko 21 čas.

- Prijavili su nam da je nekoliko mještana primijetilo nepoznato biće, koje je kod građana izazvalo uznemirenost. Policija je izašla na teren, ali nije pronašla nikakve tragove niti je bilo ugrožavanja ljudskih života, životinja ili imovine - rekla je portparol Centra javne bezbjednosti Doboj Ljerka Stanimirović.

Uznemirene i životinje

Pijetlovići ističu da su od dana kada se u njihovom selu pojavila bijela prikaza uznemirene i sve domaće životinje.

- Ovce su nam preplašene i čudno se ponašaju, a psi koji su ranije lajali na bilo kakav zvuk, sad ne laju ni kad mačka kraj njih prođe - kažu preplašeni Pijetlovići.

Djevojačko groblje

Nedaleko od odvajanja puta za Bučane nekada davno nalazio se ukrašeni mramor, u narodu tog kraja poznatiji kao djevojačko groblje.

Obilježje je uništeno poslije Drugog svjetskog rata, a mještani su sačuvali nekoliko narodnih predanja o njemu i njegovim prikazanjima. Jedno od njih je da su tu stradali i sahranjeni svatovi, među njima i djevojke, pa je otuda i dobilo naziv djevojačko groblje. Stariji mještani prepričavaju da su se u prošlosti oko tog groblja seljanima priviđale ovce i ljudi u kolu.

http://www.derventacafe.com/vijesti/3/95366.html

Karl Rosman

http://www.telegraf.rs/vesti/1490939-drekavac-terorise-kragujevac-gradjani-naselja-koricani-u-strahu-foto

"Jedne noći oko 50 ljudi ga je čekalo u jednoj kući. Kad je zalupao na prva vrata u komšiluku, komšinica je javila i svi muškarci u "čeki" su se rastrčali, svako na drugu stranu sveta. Samo par ljudi ga je spazilo i oni su svedočili da je to čudo u tri koraka pretrčalo njivu kraj jedne kuće, a normalnom čoveku treba bar sto koraka preko te njive - ispričala je žena koja je na molbu da se predstavi pobegla u kuću.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

džin tonik

citam to i razmisljam, negdje zavidim. taj narod zivi sf. uopce ne mora sagledati tamo neke tajne, fizike, filozofije, jednostavno dodje drekavac i maltretira ih, samo tako.

Kimura

Džaba ti sva znanja, filozofije i fizike ako ne možeš da navataš bar jednog drekavca, bre!

džin tonik

pa da! toliko smo racionalni da nikako ne mozemo osjecati poput ovog naroda. taman da nam u dvoriste sleti nlo. u biti steta. tu se osjecam neostvaren. :(

Ghoul

SKAKUĆE KO PAS

ŠTA SE KRIJE U ŠUMI NA KUKAVICI:
Napalo nas je čudovište, umalo nas je rastrglo!

DRUŠTVO 12:52, 16.10.2015.

Mirjana i Dragan Stanković tvrde da se životinja pretvarala od psa u poveću ovcu, pa u nešto nalik medvedu, a vele da je možda to bio i drekavac

LESKOVAC - Mirjanu (52) i Dragana Stankovića (54), rodom iz Ravnog Dela, smeštenog na skoro samoj administrativnoj liniji s Kosovom i Metohijom, vraćanje po mraku iz berbe šumskih plodova umalo nije koštalo života.

U gustoj šumu na padinama Kukavice iznenada se pojavila čudna životinja. U početku je delovala miroljubivo, ali onda je postala agresivna.
- Kao da je ispred nas počeo da skakuće pas, pa poveća ovca, pa nešto nalik medvedu, pa se pretvorilo u povećeg petla, koji je ispuštao razne krike - nabraja Mirjana dok leči ogrebotine koje je zadobila bežeći kroz šumu.

Dragan je prošao gore od nje. Smešten je u bolnicu. Kaže da svake godine beru šumske plodove kako bi spremili kvalitetnu zimnicu. Nisu se bojali jer je u blizini i policijski punkt.
- Ranije smo od starijih slušali za pojavu omaja, čudnih životinja koje su davile kokoške, jagnjad... Nismo verovali. Ali ovo je bilo baš čudno. Nisam mogao da se branim jer sam u rukama držao šipurke, kupine i druge plodove. Nešto me je udarilo. Izgledalo je kao medvedić, a onda je počelo da ispušta neke zvukove. Ponovo je pokušalo da skoči na mene, ali kao da nije bio medved, već nešto manje. Zvao sam suprugu, a ona je upalila baterijsku lampu. Na mene je ova životinja, koja je ličila i na psa, uz kreštanje, ponovo skočila, a ja sam se zaštitio granom. Tako je bilo nekoliko puta dok nisam iz džepa izvadio upaljač i upalio ga. Životinja se uz kreštanje povukla u stranu, a kad sam zapalio lišće, nigde je nije bilo - objašnjava Dragan.

Njegovo stanje je bolje i biće pušten da se leči kod kuće.
- Najgore je prošlo. Sve ovo mi dođe kao ružan san. Imam povrede po glavi i telu. Supruga se mnogo uplašila. Nismo načisto šta je to bilo: medved, omaja ili drekavac - zaključuje Stanković.

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/sta-se-krije-u-sumi-na-kukavici-napalo-nas-je-cudoviste-umalo-nas-je-rastrglo-clanak-1978405

tomat

Quote from: Ghoul on 16-10-2015, 18:50:40

- Kao da je ispred nas počeo da skakuće pas, pa poveća ovca, pa nešto nalik medvedu, pa se pretvorilo u povećeg petla, koji je ispuštao razne krike...

šejpšifter!
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Agota

:)

mili
16.10.2015. u 14:39
to je bila Jelena Golubovic xaxaxa, a jurio je Cupo

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Mark

Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Petronije

Ako su skupljali pecurke onda prica dobija smisao.

džin tonik

uzas, gdje su sad helikopteri, ministri, pravi doktori!!! tko brine za srbe!!! zasto je drekavac jos uvijek na slobodi!!! apsi bre!