• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DiablO III

Started by cutter, 29-06-2008, 18:37:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

cutter

Potvrdjen na Vidovdan.

Alexdelarge

Ovo treba zaliti.  xcheers
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Nightflier

Alahu ekbar! - sto bi rekao Meho. Odma' otkazujem novi racunar i cekam Fallout 3 i najavu zahtevnosti novog Dijabla, da se ne zajebem pri kupovini!
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

cutter

ne pogani ovu svetu temu pominjanjem bethesdinih abominacija  :evil:

Nightflier

A sto abominacija? Fallout 2 je - bar po meni - jedna od najboljih igara of all times i jedna od retkih, a da nisu iz Blizzardove kuhinje, koje sam odigrao vise puta.
First 666

cutter

izgleda da ne pratis desavanja sa fallout fransizom?
prvo, ne bih imao nista protiv da bethesda (primer za sve sto ne valja u igrama, od bezlicnih likova, suplje price, ocajnih crteza do kompletne cenzure i bezmudosti) napravi Fallout: XTRRRREME NUKEZ!. posto, je li, na konzolu ne sme da se pusti nista gde ima "smaranja" (aka turn-based). ali, oni to prodaju kao fallout 3. nije ovo slucaj "raped my childhood" i slicnih gluposti, vec prosta iritacija nastala pracenjem imbecilnih izjava (od kojih je najbezobraznija "immersion" - naime, stara fallout perspektiva i potezna igra ne moze biti primenjena na trojku jer je prevazidjena i nece nas "opciniti" - e pa, lepo je sto ce blizzard verovatno demonstrirati kako se pravi nastavak.) njihovog idiotskog rukovodstva, menadjera koji su iz nekog razloga kupili prava bas na fallout, a njihovi najamnici ne umeju ni da precrtaju pip boja.
za kvalitetno pracenje sage oko ove nebuloze predlazem ti
http://www.nma-fallout.com -najbolja ilustracija mojih reci je prikaz super mutanta iz fallouta 2 i njegova prikaza iz skrinsota trojke. nesumnjivo, mnogima ce se dopasti ta grafika (bez demonstracije igrivosti, jos, osim "novinarima" na projekcijama)...mnogima su i transformersi dobar film, ali ga se niko vise i ne seca. to je razlika izmedju kultne igre koja je i danas popularna, i konzolaskog smeca koje se gomila, reciklira i prepakuje sa svakim bloom-next gen trendom.
s druge strane, diablo je vec pri najavi, kao i starcraft 2, ponudio demonstraciju igre, koja izgleda (doduse, ne vidim dobro detalje na youtube) kako bi i trebalo - kao stari diablo u novom ruhu - bez ulazenja u to koliko ce crpkanja po izvedbi unaprediti ili unazaditi stepen na kome je stala dvojka i kec pre nje.
http://www.destructoid.com/blogs/Solivagant/diablo-3-vs-fallout-3-how-to-make-a-proper-sequel-92764.phtml
nakon svega, potrebno je samo pogledati betesdinu istoriju i blizardova dostignuca, i uz obilje informacija, citata i analiza koji se nalaze na prvom linku, uz par slatkih slika na drugom doneti sud koji prevazilazi potkrepljenu slutnju.
Na kraju krajeva, dostupna dokumentacija omogucava lepu analizu geneze dobre i lose igre po nivoima izrade i pristupa, sto je poenta moje price i linkova, a ne uporedjivanje klasika (fallout 1 i 2 vs diablo 1 i 2).
P.S.
Bojarski potvrdjen kao lead world designer novog Dijabla.
:!:
P.P.S.
I posle izometrije - izometrija  :evil:

Father Jape

Quote from: "cutter"
P.S.
Bojarski potvrdjen kao lead world designer novog Dijabla.

Fuck me Freddy!  :?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

morbius

Greota što nemam bolji komp da potera Diablo 3.

Bojarski je legenda, voleo bih kada bi Troika mogla ponovo da se okupi.
Najžešćca je provala u Fallout 2 kada ti ona ženska iz Vault-a (ako imaš dovoljno visok skill) kaže da su proterali zlog Bojarskog i njegove sledbenike.
Why me?

cutter

pogledao sam tri izbacena videa (hi-res): cinematic, artwork & gameplay.
dok je sinematik prilicno bezlican, artwork nudi standardno i kvalitetno diablo okruzje - od kosmicko-pustinjskih hramova, do borbi u rusevinama, eklektickom miksu asteckog kamena i srednjovekovne kaldrme, do rajskopaklenih struktura.
gameplay - kroz 19 minuta pratimo najpre barbariana, a zatim vesticjeg doktora, najpre kroz hram, zatim kroz rusevnu prirodu.
barbarian je pomalo je prebradat za moj ukus, pa jos sed; witch doctor je sa druge strane, veoma lepa i pametna zamena za druida (nadam se), najgoru diablo klasu ikad.
glavna zamerka vidjenom bi bilo blago podsecanje na neverwinter nights - slatke, tecne animacije vode/svetlosti, udarci vise bleste nego sto seku kroz meso i kosti, i odredjeni uticaj krhkosti neprijatelja, verovatno pod utiskom crteza okruzenja. medjutim, ovo ne mora biti konacna verzija grafike, a i utisak se menja kada izadju u prirodu. buduci da postoji doza interakcije sa okolinom, gritty fotorealizam nije sasvim moguc - ali zeleo bih da se neki segmenti pomrace, dok je samo sarenilo crteza prihvatljivo; stavise, podsetilo me na dark horse konana, koji mi se nije dopao u prvom utisku, da bih kasnije uzivao.
sto se likova tice, cini mi se da barbarian na momente ima preveliki radijus kretanja - zatrcavanje i skok. takodje, female barbarian je verovatno jedina pogresna odluka u konacnom dobijanju musko/zenskog lika (jebes sorsres, daj mi vizarda).  naime, logican izbor bila bi amazonka.
jos sam primetio da (povece, mozda i prevece) kraljice/bosovi mogu ubiti igraca na jedinstven nacin, odnosno zadati zavrsnu animaciju udarca, da bi nakon toga pao na tle. uz to, bos (pakleni ovan) je bio sablonski animiran, nacrtan, teatralan, odudarajuce i antiakciono je bauljao...to mi se nije dopalo.
najveci potencijalni problem jeste pojavljivanje red blobs - dakle, kapljice krvi koje ispadnu posle neprijatelja i menjaju/pomazu pri obnavljanju energije mesto napitka. ovo bi mogao da bude problem - nadam se da dijablo, premda po definiciji mindless fun (sto i nije sasvim tacno) nece biti zaglupljen i olaksan. mada, ne vidim zasto jednostavno nije ispao napitak...ovako se brze napunis, sta li.
brusite!

Ugly MF

Ja sve te cinematicse svaki dan pregledam,
i sve mi se vise i vise svidjaju...
Posto sam od Diabla2 do sada,pipnuo jedino Titan Quest,Heroes 5,
i nesto malo Warcrafta i Warhammera40k...a trenutno igram LOKI...

mislim da ako Starcraft 2 ne bude ,Diablo 3 ce definitivno biti ultra izgovor za kupovinu novoih Grafickih ,procesora itd...

Meni kolorit odgovara,iako vise lici na Warcraft crtancije,a ne na onog gotskog horrora Diabla, al ajd sad...sve su igre danas takve pa kud svi .. a i Warcraft formula je uspela pa sto sebi uskakati u grlo...Najgora stvar sto u svim delovima svugde sve boje...ista mi atmosfera i u onim zidinama i napolju...tu je Diablo 2 bio tata....pustinja zuta,a dzungla zelena!Znao si de si! ovo....sve mu isto....valjda ce i to popraviti..

Simpaticno je sve ono sto se videlo,ali ili ce menjati onaj ekran sa oklopima i one crteze,ili ce unistiti atmosferu totalno!
I glupi skrolovi...kome jos to treba....

Meni se ne svidja sto je moj omiljeni Barbarian starac i suvise rogat...ajd brada,bezeveze,mogli su i tu da naprave da malo mi tu imamao udela ko u Warcrasftu al ajd sad...

I witch doctor ..ajd ja razumem i da u tom Meksickom blizzardu rade i mexikanci i jamaicani i sve ali breeee, to je Biblijska fantastika ,ne tolkinovska,mani mi trolove i ostale...

Necu im oprostiti ako je witch doctor zamenio Necromancera!

zakk

Quote from: "SVAROG"mislim da ako Starcraft 2 ne bude ,Diablo 3 ce definitivno biti ultra izgovor za kupovinu novoih Grafickih ,procesora itd...
Jok brale, nikad Blizzard nije bio glup... Ne prave oni Assasins Creed, da ti treba Dudlon XP na 4GHz i sutrašnja grafička, već igru koju mož da poteraš na skoro svakoj iole normalnoj mašini. Ja sam se tako plašio da Warcraft III neću moći da teram, al ispada da je mogao da radi na praktično svakoj mašini mlađoj od ~dve godine. Znaju oni šta rade...

Isto važi i za Starkraft. Sve ima lepo da se skejluje i prilagodi mašini na kojoj teraš...
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ugly MF

Quote from: "zakk"
Quote from: "SVAROG"mislim da ako Starcraft 2 ne bude ,Diablo 3 ce definitivno biti ultra izgovor za kupovinu novoih Grafickih ,procesora itd...
Jok brale, nikad Blizzard nije bio glup... Ne prave oni Assasins Creed, da ti treba Dudlon XP na 4GHz i sutrašnja grafička, već igru koju mož da poteraš na skoro svakoj iole normalnoj mašini. Ja sam se tako plašio da Warcraft III neću moći da teram, al ispada da je mogao da radi na praktično svakoj mašini mlađoj od ~dve godine. Znaju oni šta rade...

Isto važi i za Starkraft. Sve ima lepo da se skejluje i prilagodi mašini na kojoj teraš...

Ma jes to sve u redu,
al ja teram grafiku 6600...praistorija....
doduse imam neki 3.0 Intel pentium jes dual core onaj 64 bitni....
al sve je to staro 3 godine....

Nightflier

Ma, ziva istina da Blizzard jako dobro optimizuje svoje igre. Mogao bih da se opkladim da ce D3 moci da se igra na masinama cenovnog ranga ispod 400 evra. A jos nisam video gameplay trejler. Tek mi je sada proradio net, nakon skoro nedelju dana!
First 666

zakk

Quote from: "nightflier"Ma, ziva istina da Blizzard jako dobro optimizuje svoje igre. Mogao bih da se opkladim da ce D3 moci da se igra na masinama cenovnog ranga ispod 400 evra. A jos nisam video gameplay trejler. Tek mi je sada proradio net, nakon skoro nedelju dana!
za 400€ može ZVER da se kupi, u odnosu na to šta ti je verovatno sad na stolu :)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

smrklja

zavisi šta ko ima na stolu,  ja znam da ću sigurno moći da ga poteram  :lol:

Nightflier

Na stolu mi je Preskot na 3.0 - a planiram da izdvojim malo vise od 400 evra. Recimo 500 + stotinak za kuciste i napajanje. Ali sacekacu jesen.
First 666

Father Jape

Ja nekako racunam da ce ovo negde najranije da nam dodje za godinu i po - oko bozica 2009. Tako da ona grafika... i nije nesto.

Nightflier

Odgledah i ja gejmplej trejler - i jako sam zadovoljan. Witchdoctorom nisam impresioniran, ali takve likove nikad nisam ni voleo da igram. Varvarin mi je sjajan. bas mi se dopada sto je mator. Mislim da je tu bio cilj da se prica poveze sa prethodnom igrom. Jedva cekam da vidim paladina.
First 666

cutter

Bojarski pokazuje da i u paklu ima pak'o:

cutter

http://www.blizzard.com/diablo3/characters/archivist.xml

Mislim da je ovo pun pogodak, doprineće poboljšanju dijaloga uopšte, boljem razumevanju Dijablo lore. Svakako je izazov ubaciti nekog ko u tradicionalno nasilnom RPG-u može istražiti demonsku diplomatiju + služiti kao podrška u multiplejeru (scroll writing, aggro control).

cutter

ponešto o klasama i težini...

http://www.eurogamer.net/articles/diablo-iii-hands-on_8

Wilson: "One of the things that we're really excited about with that class is the contradiction of a melee class who is fragile, who has this really high-risk placement. A character who can also have a little bit more diversity than the Barbarian in that we can use magic, we can use a broader range of defensive skills and really focus on speed... We're also really focusing on the idea of making a fighting game character. Something that would probably hold more to, say, God of War or Street Fighter than Warcraft or Diablo II."

Meho Krljic

Nadali ste se Diablu III u godini koja dolazi. Uzaman. Skoro sigurno: Diablo III ne izlazi 2010. godine.

Nightflier

Jesam se nadao, ali nisam ga očekivao. Svejedno ću, izgleda, od Nove godine početi da gulim WoW. Pa će onda SC2... Imaću ja šta da radim (a i Torchlight je slatka zamena za Diablo).
First 666

cutter

na gamescomu je prikazana uloga zanatlija, NPCova koji igraču najpre daju kvestove, da bi potom postali pratioci koji dižu radionice u narednim kampovima, gde lojalno za heroja kuju i unapređuju, a i on njih može da apgrejduje, tj. istrenira, pronalazi recepte i tako to. vraća se i neka vrsta horadričke kocke koja rastavlja predmete i pretvara ih u resurse za artisane. dobro zvuči, ali Griswold nikada ne bi dozvolio da ga vodaju dalje od toplog ognjišta njegove kovačnice, živog ili nemrtvog. evo ga video sa pratećom naracijom.

http://www.gametrailers.com/video/gc-10-diablo-iii/703111?type=flv

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Father Jape

Takodje,

A team of Diablo 3 devs hit the main stage at Blizzcon to talk about Diablo 3′s difficulty modes. The differences between Normal, Nightmare, Hell and Inferno difficulties are important for anyone looking to get near the level 60 cap, but it's surprising just how different enemies and loot will be on higher difficulties. In fact, Blizzard revealed that 70% of the game's loot won't even appear in Normal mode.

The devs said that the reason for this is that there are a number of resistance bonuses and defensive attributes that aren't needed on the much easier Normal difficulty tier, so instead of confusing players with unnecesary stats, they stripped those weapons out altogether.

One of the main complaints about the beta, and one of the most noticeable things for those of us in the office who have tried it, is that it's incredibly easy. Blizzard said that this is intentional. "Hardcore games for everyone is what Blizzard does," said Jay Wilson. "We're making the early game for casual players so we can turn them into hardcore players."

As a result, the first act is designed as a tutorial. Enemies are slower, less responsive, less likely to mob you all at once, and they won't have access to their full suite of powers for the duration of Normal mode. Complete the game and move into Nightmare mode, and you'll start seeing rare monsters and champions.

These advanced enemies will have extra randomised abilities, including area of effect attacks, more ranged skills and area denial abilities designed to split up your team. On Hell and Inferno difficulties these creatures will get up to four extra special abilities, turning them into miniature bosses. Killing them will give you a chance to collect some of the best loot in the game.

Item drops improve with each difficulty mode, of course, but once you reach Inferno mode, top level items are divided into increasingly devastating tiers. Blizzard say that Inferno difficulty is designed to always provide a challenge, even to those who have hit the level cap. It will be possible to run it solo, though, and in the wake of beta feedback, Blizzard are upscaling the Followers system. Previously, Followers were only useful in Normal mode, now they'll be able to fight alongside you in the hottest corners of Inferno difficulty.

The panel also discussed their approach to character building in Diablo 3, saying that the game "has something like 2.8 trillion builds."

milan

Ja ovo ne mogu da docekam, majko mila! I to cu kupiti dva komada, jedan za klinca, drugi za mene, pa da igramo multiplejer zajedno.... Aaaarghhhh!

Barbarin

I dalje se željno isčekuje. Taman će da izađe kad skupim pare za sve, nov komp, i igricu, a net su već poboljšali, tako da jedva čekam  :evil:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

milan

Danas objavljeno - izlazi 15. maja! I to ove godine!!!! Yeeey!  :|

Barbarin

Eto ja zakuko i oni puštaju  :evil:
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Father Jape

Znao sam da će se isplatiti otvaranja Battle.net accounta:

http://www.rockpapershotgun.com/2012/04/20/diablo-iii-beta-open-for-all-this-weekend/

QuoteWe're pleased to announce the Diablo III open beta weekend, which offers open access to all players with a valid Battle.net account! Beginning this Friday everyone is invited to log in and help us put the game and servers through their paces in this three day stress test as we march toward the game's release on May 15. You can begin downloading the Diablo III client right now! From Friday, April 20 at 12:01 p.m. PDT (noon), until Monday, April 23 at 10:00 a.m. PDT you'll be able to log in, team up with friends, and play each of the five heroic classes to level 13 as you fight to save the world from the impending demonic invasion.

Barbarin

Ma strpeću se dok neskupim 60eu
Jeremy Clarkson:

Father Jape

Father Jape

Barbarin

Uh. Ne moram da na glašavam s kojim likom ću da krenem, a probao bi The Witch Doctora  :evil:
Jeremy Clarkson:

Father Jape

Ja sam zaključio da nisam zadovoljan klasama. Fali mi nešto. Nešto poput paladina.

Tako da ću na kraju, idući linijom s kim najmanje ne želim da igram, verovatno početi sa barbarianom ili demon hunterom.

zakk

Ja sam i dvojku preskočio, pa ću i ovo... Sve te igre koje ištu neintegrisanu grafičku... njah...  :(

Father Jape

Pa dvojku možeš lepo sa integrisanom sad.  :lol:

zakk

Preskočio sam je nakon nešto igranja.. nije mi leglo.

Usul

Quote from: zakk on 01-05-2012, 14:46:36
Ja sam i dvojku preskočio, pa ću i ovo... Sve te igre koje ištu neintegrisanu grafičku... njah...  :(

Zavisi od integrisane karte. Silom prilika sam kupio novi laptop sa intel mobile hd 2000 video kartom i mogu bez problema da igram starcraft 2.
God created Arrakis to train the faithful.

Usul

Počelo skidanje klijenta (7.6Gb). Već sam se pretplatio.

Barbarin

Jeremy Clarkson:

Usul

I posle klika na install...

:cry: :cry: :cry:

zakk

jebote kupiš igru, skineš igru, instaliraš je i NEMA IGRANJA DOK MI NE KAŽEMO  :-x

Nightflier

Ja sam priorderovao i 15. idem u radnju da je preuzmem.
First 666

Meho Krljic

Quote from: zakk on 02-05-2012, 17:29:08
jebote kupiš igru, skineš igru, instaliraš je i NEMA IGRANJA DOK MI NE KAŽEMO  :-x

Intuitivno gledano, ti si u pravu. Ali opet, gledaj na to ovako: igra je online only, dakle, ne možeš da je igraš dok server/ servis nisu sasvim spremni a procena je da će to biti petnaestog. A da bi ti se skratilo vreme kad dođe petnaesti, možeš da je prilouduješ par nedelja ranije i tako em sebi smanjiš muke kad svi krenu da daunlouduju klijent na launch day em blizzardu manje opteretiš server u osetljivom periodu.

Father Jape

QuoteJa sam priorderovao i 15. idem u radnju da je preuzmem.   

Također.

Nego, jesu te zvali možda da platiš unapred, ili plaćaš pri preuzimanju?

Ah, sećam se kad sam doneo onih par diskova World of Warcrafta prvi put kući, ubacio u drajv, i pokrenuo instalaciju. A ne ovi newfangled, boga ti, "klijenti".

Meho Krljic

What??? Pa i WoW je bio klijent. What's your point?

Perin

Quote from: Nightflier on 02-05-2012, 17:44:57
Ja sam priorderovao i 15. idem u radnju da je preuzmem.

Kad smo kod priorderovanja, čini mi se da ti se sviđa Dragon Age Origins, imaš ga na zavviju za 20 evra ULTIMATE EDITION. Uključeni svi dlcovi, i ekspanzija.

Što se diabla tiče, ono što sam video je dosta primamljivo, ali ću sačekati da se spusti cena pa ću kupiti.