• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DiablO III

Started by cutter, 29-06-2008, 18:37:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Nightflier

@DOM

Porediti D3 i TOR baš i nema smisla, pošto je doslovce reč o babama i narandžama. Dijablo je oduvek bio igra za lečenje frustracija i najstrašnije grajndovanje. To svakako nije za svakoga, ali ima svoju svrhu - između ostalog, da navuče klince na prave RPGove. Ubeđen sam da samo zahvaljujući uspehu prvog Dijabla danas imamo Bajover koji pravi igre, a ne medicinski softver.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Meho Krljic

Mada... kakve su im igre danas, možda bi bolje bilo da prave medicinski softver  :evil: :evil: :evil:

Doduše, šta to govorim? Dijagnostički program koji bi bio analog Dragon Age 2 bi mi samo rekao da imam jetru (verovatno, mada ne konkuzivno), a da za preciznije rezultate ljubazno mogu da dokupim DLC od deset dolara.

Dirty Old Man

Samo hoću da kažem kako u igrama (koje nisu FPS) najviše cenim priču, a tek onda tehničku upeglanost. TOR je, po meni, najbolje od oba sveta (i mislim da je tu Bajover prepišao Blizard, zato što imam želju da igram sve klase obe frakcije kako bih prošao kroz sve raspoložive priče SW univerzuma koje TOR nudi, dok me je WoW smorio posle nekoliko godina igranja i nikad me nije povukao da se okušam u drugim klasama i/ili rasama; zna se zašto je DA2 takav kakav je, i nipošto ne tvrdim da je Bajover imun na kapitalističke profitno orijentisane boljke - samo tvrdim da je TOR jedan od najpoštenije urađenih igara godinama unazad). Jedino poređenje TOR-a sa Diablom ili, uostalom, bilo kojom drugom igrom može da bude samo na nivou igračkog ugođaja. A meni je on, kao starom lejmen gejmeru, jedino i važan.
Bez starca nema udarca.

Meho Krljic

Ako slučajno niste sami otkrili tajnu sekciju u Diablo III, evo detalja:

Development Hell

Meho Krljic

Oh, izgleda da su i pored Blizzardovih zaštita (potreba da se bude always online, pozicioniranje važnih elemenata igre na serveru umesto na klijentu) hakeri crnih šešira vrlo brzo upali u igru. Eurogamer svjedoči o hakovanju naloga, krađi zlata i predmeta itd. Izgleda da je zato Blizzard prekjuče isključivao evropske servere.

Dakle, kad krenu aukcijske kuće sa pravim novcem za koji tjedan, budite VRLO oprezni sa svojim kreditnim podacima. Jedno je kada vam neko otme predmete u koje ste uložili vreme i strast, drugo kada vam opustoši račun u banci...

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Father Jape

http://www.rockpapershotgun.com/2012/05/23/diablo-iii-is-the-fastest-selling-pc-game-ever/

QuoteBlizzard send word that Diablo III sold 3.5 million copies in the first 24 hours on sale. They also point out: "That number does not include the more than 1.2 million players who received Diablo III as part of signing up for the World of Warcraft Annual Pass promotion." The upshot of that was 4.7 million people had the game on day one, and after a week that as grown to 6.3 million. That is a lot of copies of a videogame.

Nightflier

U suštini D3 je maksimalno strimlajnovan i dambdaunovan. To je sasvim solidna igra i pruža više nego prihvatljiv nivo zabave. Međutim, čini mi se da mi nema onaj riplej velju koji su prethodni nastavci imali. Ono malo što sam igrao TOR-a deluje mi više nego primamljivo, ali više ne želim da ulazim u tu vrstu pretplatničkog odnosa. Već je dovoljno to što sam sa pirata prešao na kupovinu originalnih igara. Dapače, nameravam da pazarim GW2 kada bude izašao, ali nakon iskustva sa Skajrimom - koji me nimalo nije privukao, uprkos veličanstvenoj grafici -  i Dragon Age-om vrlo se kolebam da li da nastavljam da kupujem originale.
First 666

Melkor

Uvek mozes da probas pirata pre kupovine originala.

Meni u Diablu najveci problem aukcije. Uspesno kupujem i prodajem ali se osecam kao da varam.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Father Jape

D3 jeste maksimalno strimlajnovan, ali mislim da nije damdaunovan jer nije bilo šta da se damdaunuje!  :cry:

Ali ozbiljno sad, meni se čini na osnovu do sada odigranog da ima čak nešto veći riplej velju od prethodnika.

Nightflier

Ja sam tek 25. nivo varvarina. Još nisam bio na aukcijama, ali planiram. Ke da vidimo. Mislim da neću biti opsednut s D3 koliko sam bio s ranijim igrama iz te franšize, što bi se reklo, ali možda je to zbog toga što sam matoriji - ko će ga znati.
First 666

Father Jape

Da, i ja sam došao to tog zaključka.  :lol:

Mada, kao što sam dobar deo igranja dvojke proveo preslušavajući kojekakvu svežu muziku, tako sad planiram kad se bolje upoznam sa igrom da poteram u pozadini kakav podkast ili slično. -_-

Dr00d

Ja pričam, a meni niko ne veruje: ko se odvaljivao ko besan od keca i dvojke nema šanse da se ne smori sa trojkom (dobro, uvek ima izuzetaka  :) ).
Evo, drugar koji je najviše balavio i čak kupio nov komp (!!!) zarad trojke već je polu smoren. Nada se PvPu da ga bar malo razonodi, ali više ne vidi poentu u besomučnom ubijanju mobova.

A inače, došlo je do prvih žrtava:
http://www.gameranx.com/updates/id/6904/article/diablo-iii-claims-its-first-real-world-victim-32-year-old-russell-shirley/
There's no saint like a reformed sinner.

Father Jape

I ja imam ortaka koji je kupio nov komp zarad trojke, i evo ne može da se odlepi opet.

Mada jeste problem trojke što je normal lakši nego što je, koliko se ja sećam bar, bio normal dvojke. Ergo treba ti 20 sati da kreneš da se zabavljaš. Zato Kvins predlaže da upalite hardcore mod. On je probao, i veli ne vraća se:

http://www.eurogamer.net/articles/2012-05-23-going-hardcore-in-diablo-3

Nightflier

Srećom, meni D3 sjajno radi na preko dve godine staroj mašini. :) Inače bih se ubio da sam zbog ovoga kupovao novu. No, očekujem bolju igru na višim nivoima težine.
First 666

Father Jape

Meni sjajno radi na četiri i po godine staroj mašini. Da nije tako, ne bi Blizzard prodao sve te milione...  :lol:

Barbarin

Pa Diablo bar nije zahtevna igra, ja sam mislio da će biti, al kad su izbacili podatke, skonto sma da mogu i na ovom stabilnom da igram, a ne da palim lap top koji mi je za igre.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Nightflier

Ma D3 nema zbog čega ni da bude zahtevan. No, meni je neophodnost stalne povezanosti sa netom veoma veliki minus. Nadao sam se da će D3 biti igra koju ću moći da igram na novom laptopu kada ga budem kupio, tako da nekom eventualnom putu imam osiguranu razbibrigu. Ovako mi ostaje da se nadam u Torchlight 2.
First 666

Barbarin

Nabaviš neki net u sticku i eto rešenja.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Dr00d

Kontam da će neko već izbaciti piratski server. Kad su uradili za wow, uradiće i za ovo.
A onda instaliraš server na svom kompu i igraš sam  xfrog

Barbarin

Ne znam šta će pre da se desi, da mi uleti neki dobar posao ili da neko napravi tu varijantu o kojoj pričaš.
Jeremy Clarkson:

Dr00d

Ovo drugo najverovatnije  :mrgreen:

Nightflier

I ja mislim da je neka narodska varijanta Dijabla sasvim izvesna.
First 666

Meho Krljic

Father Jape

Pogledaj deset postova iznad.  :lol:

Meho Krljic

Dobro, dobro. Čak sam i video tvoj post ali sam ga uspešno zaboravio u međuvremenu.

Father Jape

Pretvaraš se u mene!  :cry:

Father Jape

Pređoh tek juče normal sa prvim likom. Deluje mi igra nešto kraća od D2, ali bitnije, izgled i ton četvrtog čina su previše slični trećem, odnosno manja je raznovrsnost nego u dvojci između četiri čina koja postoje. A baš sam se nadao nekom potpuno novom predelu Diablo sveta... Izgleda da ćemo za to, kao i za neke klase morati da čekamo expansion.

Takođe, ništa mi se ne sviđa dizajn bossova, posebno Beliala i Azmodana.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Barbarin

Al su se ovi  xdrinka
Jeremy Clarkson:

Father Jape

QuoteOn average players have created 3 characters each
   80% of characters are between levels 1 and 30
   1.9% of characters have unlocked Inferno difficulty
   54% of Hardcore players chose a female character
   The majority of Hardcore deaths (35%) occur in Act I Normal
   The most common level 60 build in the game is only used by 0.7% of level 60 characters of that class (not including Passive diversity)

http://eu.battle.net/d3/en/blog/4965215#blog

Father Jape

Imao sam divan momenat u igri maločas.

Naime, ortak i ja smo odlučili da imamo po jednog lika kog ćemo igrati isključivo u zajedničkim co-op partijama. On je Monk, ja Witch Doctor.

U principu, do dvadeset i nekog nivoa, ja sam bio vrlo krhak i više puta sam zaginuo, i osećao sam kao da su svi ti rani buildovi nezadovoljavajući. Negde oko 25 se to naglo promenilo; prestao sam da umirem, a i čini mi se da veći udeo ukupnog dmg sad činim. Doduše ortak još uvek prednjači jer je u predmete sa socketima stavio mnogo bolje dragulje od onih koje ja imam, a njih je sakupio sa svojim glavnim likovima, sa kojima je odmakao mnogo dalje nego ja sa svojim varvarinom.

U svakom slučaju, sad smo došli do Azmodana, dakle kraljice trećeg čina, koji mi je bio mnogo lak sa varvarinom solo, ali u co-opu ima primetno više healtha, pa je ostoa dovoljno dugo živ da ubije ortaka. E sad, kad umrete solo jelte jedina opcija je revive at checkpoint. Međutim u co-opu preživeli saveznici mogu da vas dignu iz mrtvih na licu mesta. Tako da sam se ja izvukao nekako, izvrdao kraljici, uspeo da oživim ortaka... nakon čega je Azmodan ubio onda mene. Srećom, ortak je uspeo ovaj put malo duže da poživi, pa je uhvatio trenutak u sred borbe da probdi malo nad mojim lešom, te sam ja, odmah po ustajanju, bacio confusion na Azmodana, prizvao gargantuana kome se upalio enrage zbog prisustva kraljice, pa smo onda nas trojica dokusurili dušmanina.  :lol:

Usul

Kod mene radi sasvim OK. Vec se polako navikavam i postaje sve zanimljivije. Najepse je sto moze da se igra u windowed modu pa moze i multitasking bez problema.
God created Arrakis to train the faithful.

Melkor

Blago tebi. Ja taman odvojio vreme da igram a ono celo poslepodne error 37  :-x
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Nightflier

Ja sam sinoć sa varvarinom zaklao Dijabla kao kokošku, a moja draga je noćas roknula Belajla, uz malo više truda i muke, sa wizardicom. Nisam siguran da ću se preterano vraćati igri. Možda kao instant lečenje frustracije. Sada skidam sva tri Mass Effecta, pa da vidimo...
First 666

Father Jape

Ja imam trenutno tri lika u različitim delovima Nightmarea, i jeste tačno ono kad kažu da igra tek tad počinje.

Međutim, postalo mi je već nedovoljno zanimljivo da igram solo, tj. singleplayer. Hoću reći, treba mi kad ne igram sa ortakom co-op još nešto pored same igre da mi drži pažnju. Moraću da nađem neki interesantan podcast...

Perin

Father Jape

Ne podnosim ga van The Officea.

Perin

Treba ovo da pogledaš :) Ne zbog njega, nego zbog Karl Pilkingtona!!!  :!:

shrike

Je l' sad može da se igra offline?
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

xrofl xrofl xrofl  Šaljivdžijo.

Doduše, pojavili su se piratski emulatori servera, ali ne znam koliko to za sada dobro funkcioniše.

shrike

Pojavilo se ovo: Diablo.III.v.1.0.2.9991.Client.Server.Emulator-REVOLT i teško je 16GB.
Zato pitam. Nisam testirao.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Petronije

Kazu upuceni da od toga 'leba nema, bar za sada.

milan

Igru prelazim sa Barbarianom, trenutno sam 28 level. Moram priznati da sam se odvikao od PC igara, posto poslednjih pet godina igram iskljucivo na Wii-u i XBox-u, ali ovaj Diablo i dalje ima ono nesto sto me je vuklo da prethodni deo igram sa svim ratnicima po nekoliko puta. E sada, pitanje je koliko ce me trojka zaista drzati, stariji sam dvanaest godina u odnosu na dvojku, nemam toliko slobodnog vremena kao tada + bole me ledja od sedenja za kompom.

Mogu vam preneti utiske mog klinca, koji ima 13 godina i koji je pasionirani gejmer. Dakle, pre Diabla 3 je najcesce igrao CoD: Modern Warfare 3 (samo multiplejer), League of Legends, Heroes of Newerth, Minecraft i SW The Old Republic - dakle, sve same multiplejer igre,  a sada igra samo Diabla, naravno u Co-op modu. Odlepio je na igru i zapostavio sve ostale (osim povremene gradnje u Minecraftu). Po njemu i drugarima vidim da je Diablo 3 verovatno nesto sto ce igrati jos dugo dugo vremena, i rado ga se secati u godinama koje dolaze...

Father Jape

A baša sam se ponadao, kad sam video naslov, da to zaista misli. Ovako je samo skočio na taljige.