• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Oj Folaute, moj Folaute III !!!

Started by ..., 01-08-2008, 19:46:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Fallout 1st Is Creating A Class Divide Among Fallout 76 Players

tl;dr verzija je da su igrači Fallout 76 toliko besni zbog spektakularnog Bethesdinog upropašćavanja igre sa pretplatničkim sadržajem (koji pritom ne radi kako je najavljeno i treba da se ekstenzivno pečuje) da kolektivno ubijaju svakog igrača koji plaća pretplatu čim ga u igri vide.

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 29-10-2019, 06:27:19
kolektivno ubijaju svakog igrača koji plaća pretplatu čim ga u igri vide.

Mnogo će da se potrese, s privatnim svetom gde može da igra solo, a oni ne, već ih ubija svaka šuša u multiplejeru...  :lol:

Taman kroz par godina kad ispačuju igru kako treba će da ukinu shop, ugrade tu pretplatu u osnovni paket i svi će kupovati igru jer su je neviđeno besplatno nareklamirali kroz trenutne kontraverze.

Slično bilo i sa D3. Isto je počeo kao najbagovitija igra na svetu, a supportuju ga i dan danas kroz redovne upgrade patcheve, dok plaćaš samo jednom osnovni paket.
Sve je više dokaza da su Pravoslavlje izmislili Hrvati da zajebu Srbe!!

Meho Krljic

Trenutno je upravo jedan od problema to što u privatnim svetovima ne možeš da namestiš da se ulazi samo na poziv. Koliko shvatam, bilo ko sa tvoje liste prijatelja može da uđe. Što je bolje od toga da ti upadaju nasumični igrači, ali svakako ne ono kako se shvata koncept "privatnosti".

I, nije li fundamentalna razlika između ovoga i Diabla III upravo u tome da Diablo III ne traži da plaćaš išta sem inicijalnog klijenta dok se Fallout 76 možda kreće ka obaveznom pretplatništvu?

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 29-10-2019, 10:02:33
Trenutno je upravo jedan od problema to što u privatnim svetovima ne možeš da namestiš da se ulazi samo na poziv. Koliko shvatam, bilo ko sa tvoje liste prijatelja može da uđe. Što je bolje od toga da ti upadaju nasumični igrači, ali svakako ne ono kako se shvata koncept "privatnosti".

Obično u svakoj igri možeš da pobrišeš listu prijatelja, i eto privatnosti.  :|

Quote from: Meho Krljic on 29-10-2019, 10:02:33
I, nije li fundamentalna razlika između ovoga i Diabla III upravo u tome da Diablo III ne traži da plaćaš išta sem inicijalnog klijenta dok se Fallout 76 možda kreće ka obaveznom pretplatništvu?

Možda, ali teško da trenutno možemo predvideti šta od toga može ispasti na kraju, a ovo je igra koja isto kao D3 sigurno ide na duge staze, zato sam i napravio poređenje.

Sad, sve je ovo samo moja spekulacija, ali definitivno ima mnogo načina da se prevesla ta "obevezna pretplata", najpopularniji je verovatno "donation pack" (sa pogodnostima u igri na mesečnom nivou), gde pojedini igrači doniraju u igru i prodaju posle te pakete free igračima. Ili, ne mora se kupovati čak ni od drugih igrača, može se jednostavno napraviti opcija da možeš da kupuješ "pretplatu" za pravi novac (za one koje nemaju puno vremena da igraju, ali su puni para), kao i za virtuelne pare u igri (za one koji nemaju puno para, ali imaju vremena da igraju).

Meho Krljic

Inače, Fallout 76 svi pljuju ali ga očigledno dovoljno ljudi ozbiljno igra da može lepo da se obrće keš:

In the virtual world of Fallout 76, Gun Runners are making thousands in real-world cash   

Tex Murphy

Истина жива, један мој друг пасионирани РПГ-иста игра то од самог почетка (и каже да је игра супер) и развио је бизнис са сакупљањем и препродајом разноразних дрангулија и већ је обрнуо неки кеш на томе.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Petronije

Gleda neko seriju?

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

dark horse

Meni je bila super. Moj burazer koji je hard core ljubitelj igara dao 6 od 10 i ispljuvao sve što se dalo ispljuvati. Kao, vaultovi od kartona i sl.

Danas počinjem 3 Body Problem.

tomat

3 body problem solidno nezanimljiv, barem ova američka verzija.
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Petronije

Quote from: dark horse on 19-04-2024, 22:05:17
Meni je bila super. Moj burazer koji je hard core ljubitelj igara dao 6 od 10 i ispljuvao sve što se dalo ispljuvati. Kao, vaultovi od kartona i sl.

I meni je ok, posle 2 epizode doduše.

dark horse

Quote from: Petronije on 19-04-2024, 22:37:13
Quote from: dark horse on 19-04-2024, 22:05:17

I meni je ok, posle 2 epizode doduše.

Početak je snažan, kraj još bolji, a i središnjica ispunjava.

Razmišljam se da li da počnem da igram Fallout 4 ili Fallout 76.

Meho Krljic

Čak i ja razmišljam da gledam seriju jer je BAŠ MNOGO hvale. A prodaja Fallout 4 je nenormalno skočila kao rezultat popularnosti serije. Možda bih mogao i to da odigram  :lol:

dark horse

Dokle je to došlo, moj Meho, ni svestan nisi....

Meho Krljic

Da, video sam dosta varijacija na ovo na tviteru, da cela iluzija da moraš da budeš uberchad da bi se svideo ženama pada u vodu na ime jednog ultrapopularnog, ultrageek televizijskog serijala. Mi smo to, naravno već znali...

dark horse

Jedna slika sve objašnjava...

Petronije

Jel probao neko FO4 na ps5? Imam neke bagove sa sinhronizacijom dijaloga i titlova, i zbog toga se cutscene produžavaju u nedogled.

Inače serija je više nego odlična.

dark horse

Ja imam problem sa Fallout 4 na PS5 nakon što sam upgrejdovao na GOTY edition.

Koliko kapiram problem je što igra ne može da startuje na PS5 ako istovremeno instaliraš Wastelander Workshop i the Automation dlc-jeve, već moraš da izabereš samo jedan.

Prilično čudan bag, pošto su oba dlc-ja u default instalaciji za GOTY edition.

Fallout 76 mi radi bez problema na PS5.

dark horse

dark horse

Radujte se PS5 deco!!

Fallout 4 Just Got Better...

QuoteReturn to the Commonwealth April 25!
FALLOUT 4 UPGRADES ARE COMING TO NEXT-GEN CONSOLES
Bethesda Game Studios is releasing a free Fallout 4 update for download on Xbox Series X|S and PlayStation 5.
This free update includes native applications for PlayStation 5 and Xbox Series X|S, Performance mode and Quality mode settings, as well as stability improvements and fixes. Experience up to 60 FPS and increased resolutions!
Fallout 4 players on PlayStation 4 and Xbox One will also receive a free update with stability improvements, login and quest fixes .
To download the update on a next-generation console, you must own Fallout 4 for that device.

Inače Petronije, ja nemam ovaj bag koji spominješ, sa sinhronizacijom dijaloga. Niti bilo kakve druge probleme u vanilla verziji, bez dlc-jeva. Ali, očekujem da će se svi naši bagovi rešiti za tri dana, sa ovim besplatim next gen updejtom...

Petronije

Video sam ovo, nego zaboravio da spomenem. Sačekaću pa ćemo videti.

dark horse

Quote from: Petronije on 22-04-2024, 13:02:17
Video sam ovo, nego zaboravio da spomenem. Sačekaću pa ćemo videti.

Ja sam obrisao sve dlc-jeve i igram samo vanilu dok ne izađe patch, pa ću onda preći na Game of the Year Edition. Koji je trenutno na popustu.

Još nisam načisto da li prvo da igram Fallout 4 ili Fallout 76, za koji sam uzeo i mesec dana Fallout 1st pretplate. U Fallout 4 dobio najbolje oružje u igri tako što sam se vratio u vault 111 i zapovedio psu da "fetch" u overseerovom kancu. :|

dark horse

dark horse

Fallout Works Because It Isn't Ashamed Of Being A Video Game

QuoteUnlike other adaptations, Fallout embraces what it means to be a video game.

Adaptations Should Lean Into What Makes Video Games So Special.

I dalje sam na Fallout 4, iako mi je sve poznato. Izleda da sam u originalnom igranju prešao baš dosta pre nego što sam odustao.

Valjda ću ovih dana završiti glavnu kampanju i preći na Fallout 76.

Petronije

Nije baš naišao na sjajan prijem FO76.
Što se tiče serije, progutao sam je za par dana. Ko hoće, može da zameri dosta toga, i sve je opravdano, ali ja sam neizmerno uživao, a čak ni nisam HC fan.

dark horse

Pa, fora sa Fallout 76 je što je igra čista zajebancija, sa akcentom na multiplejer, praktično bez glavne kampanje, gde samo lutaš i radiš šta ti padne napamet... naravno da takav koncept nije našao naročit prijem kod HC fanova. Ne ludujem ni ja za nečim takvim, ali, s obzirom da nema šta drugo, došlo i to na red za igranje...

Petronije

dark horse

Ma ima. Ja igrao danas, poboljšana grafika i nema bagova. Svi dlc-jevi rade!! :|

Ako malo bolje pogledaš videćeš da ti prijavljuje da je instalirana ova verzija što se plaća, piše installed u jednom delu, ikako stoji da moraš da platiš.

I piše svuda da je upgrejd na next gen besplatan.

Petronije

Ovaj kotaku onda nema poima, hvala. Još mi dete kaže da je bio neki apdejt, a ja mu ne verujem.

dark horse

Nema, doduše, opcije za performance i hdr mod, koju spominju vezano za updejt. Navodno, updejt je zaobišao PS Plus verziju. Doduše, ja sam je upgrejdovao na GotY verziju, tj. dodatno platio.

Đavo će ga znati. Možda se radi samo o updejtovanoj PS4 verziji za next gen, a ne PS5 verziji (ne kapiram razliku, doduše), ali meni je i to dovoljno.

Fanovi u opštoj konfuziji:

https://www.reddit.com/r/fo4/comments/1ccsrvp/fallout_4_next_gen_upgrade_is_out_for_me_22gb/

Moguće da se radi o navlakuši da namerno izvuku od ljudi koji su perfekcionisti duplu lovu za istu stvar. Kao, nekakav bag u prikazivanju koju verziju imaš instaliranu, a dotle će za dva dana gomila nestrpljivih iskeširati, pre nego što se sve izniveliše.

dark horse

Čini se da su ovo samo patchevi, a da je poboljšana rezolucija i dosta dosta bolja grafika (iako je i ovako poboljšano) na verziji koja se dodatno plaća. Doduše, ne moram da platim i dlc-jeve, tj. GotY, pošto sam ga već platio, ali osnovno moram još $20. Jbga.

dark horse

dark horse

Quote from: dark horse on 25-04-2024, 22:45:27
Moguće da se radi o navlakuši da namerno izvuku od ljudi koji su perfekcionisti duplu lovu za istu stvar. Kao, nekakav bag u prikazivanju koju verziju imaš instaliranu, a dotle će za dva dana gomila nestrpljivih iskeširati, pre nego što se sve izniveliše.

Verovatno sam i ja jedan od tih sa viškom love, pošto sam ka kraju iskeširao $20 i upgrejdovao na GotY PS5 verziju. Grafika jeste skok, otprilike kao sa PS4 verzije na patchovanu verziju, ali ništa epohalno. Ubačeno je par novih misija, koje će se moći igrati kad stignem do 120-tog nivoa, sudeći po težini.

Eh da, ubacili su Enklavu u Fallout 4. Ne kao faction, već samo u jednoj misiji, na kraju koje se dobija moćno Tesla oružje.

Sve u svemu, verovatno vredi odvojiti pare za ovo jer su posle 10 godina otkad je igra izašla konačno svi (ili bar većina) bagovi uklonjeni, plus grafika za next gen konzole. Jedino što je igra malo prevaziđena, kad se poredi sa Dark Souls igrama i ima podosta ponavljanja i neprijatelja i lokacija, ali dobro sad, Fallout naslov sa ubedljivo najboljom grafikom do sada, pa se da zažmiriti malo... idu prvomajski praznici i višak vremena...

Petronije

Ja evo gledam yt compare klipove i ne znam dal sam slep ili šta ali ne vidim nikakvu razliku. Bukvalno kao da me neko zajebava.

dark horse

Pa, iskreno, meni su razlike primetnije na tim klipovima nego kad igram PS5 verziju.

Stvarno neznatna razlika, mislim da su teksture obrađene za nižu rezoluciju PS4 i stoga blago zamućene kad im priđeš bliže i to je to...

Fallout 4 Next-Gen Update - Graphics Comparison (PS4 vs. PS5)

Čak mi se čini da je da je grafika na XBox bolja. Ja sam se primio na te klipove sa XBox, pa mi izgleda da na PS5 nije ni blizu. Ali teško je to proceniti, jer grafika izgleda drastično različito u zavisnosti od doba dana u igri...

Fallout 4 Next Gen Update Comparison

Jedino što $20 i nisu neke pare, prema $70 koliko treba izdvojiti za The Last of Us Part 1 poboljšanu verziju... pa nikad im toliko neću dati, pa ni tad...

dark horse

Završih 10 godina kasnije Fallout 4 i to na način na koji sam želeo, sa svim factionima u dobrim odnosima sem, naravno, sa Insistitom koji je rasformiran u dimu nuklearne eksplozije. Što smatram velikim uspehom za kompletistu mene, pošto je u pitanju igra koja te prosto tera da uništiš svakog ko te i najmanje mrko pogleda, a to se zapravo dešava dosta često, u zavisnosti od izbora koje praviš. Tako da je redosled izvršavanja bio presudan, što su nažalost komplikovali tzv. "radiant quests", tj. misije koje se ponavljaju u nedogled nakon što ih izvršiš i koje iz čudnog razloga nisu drugačije obeležene u igri nego glavne misije.

Pošto me trenutna strast za Falloutom ne prolazi došlo je vreme i za Fallout 76. :|

Meho Krljic

Kažu da je sada razumno zabavan, pa, eto, sa srećom.

dark horse

Hvala.

Inače, zaprepastio sam se koliko sam zapravo prešao od Fallouta 4 pri prvom igranju. Falilo mi je samo da izgradim teleport sa jednim od factiona i utabam Insitut, a nisam mogao da se odlučim sa kojim jer su svi ulazili u fazu da posle jedne dve misije zarate sa bar jednim factionom. Nisam shvatio da igra ima logiku kontra mojoj: da sam iskoristio bilo koji faction da uđem u Institut, rivalstvo bi automatski prestalo, dok sam ja očekivao suprotno, da esklalira.

Eto, čovek svašta nauči o igrama pod stare dane...

dark horse

Quote from: Meho Krljic on 01-05-2024, 15:33:16
Kažu da je sada razumno zabavan, pa, eto, sa srećom.

Posle prelaska početnog dela igre i levelovanja do nekog šestog nivoa moram priznati da ne razumem kriticizam koji ova igra dobija u fandomu. Ništa nije mnogo različito nego Fallout 4 ili 3. Dok sam ja očekivao svašta nešto mnogo drugačije.

Ili, moguće da vrlo dobro razumem, tj. da se radi o još jednoj inerciji pljuvanja igre koja je imala loš launch, prepun bagova. I ta inercija toksičnosti ni dan danas ne prestaje.

Uglavnom, reklo bi se da se čitav istorijat sa novijim Fallout igarama/serijom i toksičnim fandomom svodi se na ovaj meme:

Koga zanima, evo malo o najnovijem updejtu za Fallout 76:

Fallout 76's New Update Looks Incredible

Petronije

Ja sam upalio FO4 čisto da vidim kakva je to igra i šta nudi. Izašao iz vaulta, uvideo obim i veličinu svega toga, ugasio i odložio za zimu kad zaveje sneg do prozora. Inače posle apdejta nema nikakvih bagova i vizuelno deluje sasvim pristojno.

dark horse

Pa, s obzirom da si ti kompletista još gori nego ja, sasvim te razumem. Ja sam se zadovoljio da pređem glavnu misiju i to je od mene za sad, čišćenje cele mape, svih lokacija i opcionih misija i ja sam ostavio za zimu.

Inače, počeo sam Fallout 76 sa novim likom (Shotgunner) od 20-tog, umesto od 2-og nivoa i sa gomilom perkova, što je solidan pandan startu u Fallout 4, gde počinješ sa 20 i jednim perkom na prvom nivou.

dark horse

Završila se i glavna kampanja u Fallout 76.

Iskren da budem, zadnju misiju je završio za mene član mog tima koji je aktivirao nuklearku za mene i prizvao event sa Scorchedbeast kraljicom (koju sam ugazio u sličnom eventu i prethodni dan).

Možda je došlo vreme da se na PC-ju pazari i igra Fallout New Vegas...

Meho Krljic

aka najbolji Fallout iz ovog veka.

dark horse

Ispada da su jedina dva Fallouta koja nikad nisam završio do kraja taj iz ovog i onaj iz prošlog veka (Fallout 2).  Što bi se reklo, ostavio sa najbolje za kraj!! :|

dark horse

Da, likovi su bolji i priča deluje jača (mada i konfuzna, nisam siguran kakve veze otkopani grob ima sa mojim likom i šta se tu desilo) ali, brate, zastarela grafika i Fallout 3 sistem misija (pola sata tražim cvet koji je obeležen na mapi, pretražio čitav sektor i ništa) ubijaju... neka je sila sa mnom da mi pomogne da izdržim... moguće da sam ja sve ovo i igrao u nekom trenutku i odustao... :lol:

dark horse

I na kraju sam morao da pogledam youtube video da bih našao biljku. Fora je što i lik koji je napravio walkthrough pet minuta traži biljku, iako je sve vreme pred njim, tj. indikator na mapi pokazuje pravu lokaciju, samo što se biljka ne razaznaje od ostale grafike i da nemaš misiju i indikator, ne bi je nikad našao... plus, gomila ljudi ostavila komentar na videu da nisu uspeli da pređu najlakšu misiju u igri bez gledanja videa...  :D

https://youtu.be/VSrut6OojBU?t=164

Sad ću za svaku misiju morati da gledam video na youtube. :cry:

Meho Krljic

Nećeš za svaku, nije toliko to strašno.

Father Jape

Inače, Tim Cain je pokrenuo YT kanal pre oko godinu dana, i svaki dan okači po jedan kraći klip gde ispriča neku anegdotu ili da neki savet:

https://www.youtube.com/@CainOnGames
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

dark horse

Džape ocenio da ću preći NV za par dana, pa me priprema za F2. Lepo!! 8-)