• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Horor u igrama

Started by ridiculus, 24-08-2008, 21:38:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Meho Krljic

Neće. Ali igra se prema kraju prilično žanrovski pomera ka šuteru, čisto da budeš pripremljen.

Petronije

Ma dobro, ja sam uživao i u RE4, iako je praktično šuter. Samo da ostane ovaj nivo strave. Nije da baš imam neki izbor.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Tex Murphy

QuoteEnivej, opšte je poznato da prezirem horore gde sam stavljen u podređen položaj, tj. kad moram da bežim, da li zato što je moj protivnik neuništiv, ili zato što sam neki preplašeni miš koji mora da se skriva po ćoškovima jer nemam oružja.

+1

Зато волим Доом 3. Наоружај нас све, па да се побијемо ко људи. Ако ћу да бјежим ко  п***а, то могу и у стварном животу.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Scorn neće pre 2022  :(

Horror Developer Makes 'Hostile' Kickstarter Update, Then Apologizes To Fans

Edit: u bizarnom vremenu živimo kad igra koja izlazi za dve godine ima "fanove"...

Meho Krljic

Recentan intervju sa Šinđijem Mikamijem i Đunom takeučijem vezano za početke serijala Resident Evil:

https://cvxfreak.com/home/2022/2/2/shinji-mikami-and-jun-takeuchi-interview-english-translation

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 02-02-2022, 18:42:02
Recentan intervju sa Šinđijem Mikamijem i Đunom takeučijem vezano za početke serijala Resident Evil:

https://cvxfreak.com/home/2022/2/2/shinji-mikami-and-jun-takeuchi-interview-english-translation

Није лоше, али прилично је издисреспектован Алоне ин тхе Дарк :-(
Genetski četnik

Tex Murphy

Наставак најстрашније игре свих времена је изашао, изгледа апсолутно невјероватно феноменално и тренутно побире фантастичне критике. Зашто одмах не искеширати 30ак евра, наћи компањона и заронити у овај несумњиви мастерпис? Па, игра је тренутно у early access-у, а знамо да је Тхе Форест тамо провела четири године и опет била баговита ко какав Фолаут, тако да је вјероватно најбоље мало причекати. Можда не баш скроз до званичног издавања, јер ко зна каће то да буде, али макар да се сакупи још мало туђих утисака и види како игра стоји по питању баговитости. У сваком случају, мени је ово убједљиво мост антиципатед игра још откад сам видио први трејлер за њу (томе има колко, можда већ и двије године?).

https://www.youtube.com/watch?v=8sghWJKPWno
Genetski četnik

Meho Krljic

Alan Wake 2 is putting story above all

Hm, ne znam šta da kažem... Alan Wake (i njegov digital download only spinoff) su bili već siromašni na planu igranja ali nije da im je PRIČA bila jaka strana. Nakon Control zaista nisam siguran da su Lakeovi narativi u post-Max Payne epohi dovoljno dobri da iznesu nedovoljno zanimljivo igranje... No, intervju je opširan i srazmerno informativan, pa eto...

Petronije

Ima li neka horor igra u ps5 katalogu da valja? Ili da bude suva avantura, ili neka akcija, samo da nije tipa amnezija penumbra da bežim, mrzim to. Valja li ovaj evil within 2?

Petronije

Pristavio returnal, pa ću videti.

Meho Krljic

Oh, Evil Within 2 ti je MNOGO bolji u horor smislu nego Returnal koji je roguelike bullet hell shooter.

Evil Within 2 ti je kao nastavak Resident Evil 4.

Petronije

Vidim sad. Zabavan je ali nisam to tražio. Probaću EW2, hvala.

Meho Krljic

Berti Prčiz intervjuiše gomilu autora horor igara i postavlja pitanje:

The anatomy of a scare: how do games frighten you?

Meho Krljic

Cronos: The New Dawn je nova igra poljskog tima Bloober Team koje sad svi hvale za sjajan rimejk Silent Hill 2 od prošle godine. Seting igre je "apokaliptična Poljska osamdesetih godina" a glavna mehanika koju ovaj trejler predstavlja je da će se neprijatelji spajati u jedno ako ih ne uništite do molekularnog nivoa:

https://youtu.be/ZblwGH-C7eg

Mislim, slatko izgleda, to je taj neki visokobudžetni horor po šnitu Dead Space itd.