• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beli Put PRESS

Started by Beli Put PRESS, 27-10-2008, 15:43:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

opušteno... sredinom januara... i nemoj više da se pojavljuješ bez čokolade za devojčice u klubu.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

kraken

I prosli put sam delovao kao cudak, sad da udjem i kazem- devojcice cika doneo cokoladu, mislim da bi me expresno odveli u stanicu u makedonskoj koja je tako prigodno odmah iza ugla :)

Boban

nije to makedonska, nego čuvena majka jevrosima...

Duh_koji_hoda

Quote from: Boban on 25-12-2010, 00:30:46
svašta se događa ovih dana...

jeeeeej.... svaka cast....

kraken

Quote from: Boban on 25-12-2010, 11:49:19
nije to makedonska, nego čuvena majka jevrosima...

Ne znam, nisam do sada imao posla sa njima :D

Duh_koji_hoda

Koji broj ce da bude Orhideja?

Boban

marlowe

Tooooooooooooooooooooooo!
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

SuperGoof

Quote from: marlowe on 27-12-2010, 02:52:08
Tooooooooooooooooooooooo!

...ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!
We ain't getting any younger, you know!

Duh_koji_hoda

АУТОР................... : Браун, Дик - аутор - илустратор
  ОДГОВОРНОСТ............. : Петровић, Јелена - преводилац
  НАСЛОВ.................. : Hogar Strašni: ja, najstrašniji
  ИМПРЕСУМ................ : Beograd : Beli put, 2010
  ФИЗИЧКИ ОПИС............ : 240 str. : ilustr. ; 28 cm
  ISBN.................... : 978-86-86577-51-1
  ОСТАЛИ НАСЛОВИ.......... : Hägar the Horrible // Hogar Strašni
  ПРЕДМЕТНЕ ОДРЕДНИЦЕ..... : Браун, Дик (1917-1989) - "Хогар
Страшни"
  УДК..................... : 741.5, 741.5.071.1:929 Браун Д.
  УДК СТАТИСТИКА.......... : 7
  ВРСТА ГРАЂЕ............. : монографска публикација, текстуална грађа,
штампана
  COBISS.SR-ID............ : 180839436

АУТОР................... : Гејман, Нил - аутор
  ОДГОВОРНОСТ............. : Томпсон, Џил - илустратор // Страуб,
Питер - аутор додатног текста // Скробоња, Горан - преводилац
  НАСЛОВ.................. : Sendmen. Kratki životi
  ФИЗИЧКИ ОПИС............ : 252 str. : ilustr. ; 26 cm
  ЗБИРКА.................. : (Biblioteka Grafičke novele)
  ISBN.................... : 978-86-86577-52-8
  ОСТАЛИ НАСЛОВИ.......... : The Sandman
  УДК..................... : 741.5
штампана
  COBISS.SR-ID............ : 180838668

АУТОР................... : Франкен, Андре - аутор
  ОДГОВОРНОСТ............. : Димитријевић, Бранислав - преводилац
  НАСЛОВ.................. : Gaša šeprtlja. Knj. 1-4
  ФИЗИЧКИ ОПИС............ : 184 str. : ilustr. ; 28 cm
  ISBN.................... : 978-86-86577-84-9
  ОСТАЛИ НАСЛОВИ.......... : Gaston Lagaffe
штампана
  COBISS.SR-ID............ : 180841228

НАСЛОВ.................. : Gaša šeprtlja. Knj. 5-7
  ФИЗИЧКИ ОПИС............ : 137 str. : ilustr. ; 28 cm
  ISBN.................... : 978-86-86577-85-6
штампана
  COBISS.SR-ID............ : 180857356

НАСЛОВ.................. : Gaša šeprtlja. Knj. 8-10
  ФИЗИЧКИ ОПИС............ : 140 str. : ilustr. ; 28 cm
  ISBN.................... : 978-86-86577-86-3
штампана
  COBISS.SR-ID............ : 180858124

A komentar za ovo ????

Papovac

zar ovaj sendmen nije vol 7? sta bi sa sesticom?

goksi

Gaša 3 knjige? Još Torgala da vidim tamo i   :!:

SuperGoof

Ne kapiram... Je l' to sad celi Gasa il' nije?
We ain't getting any younger, you know!

kresha

Ako možete da malo objasnite... :D
Skromnost je grah prema sebi.

Boban

Šta sada opet tebi nije jasno?

Mme Chauchat

Branislav Dimitrijević... ima li taj čovek veze sa onim Branom Dimitrijevićem koji je napisao kultnu knjigu "Nećemo o politici"?

Boban

Ne treba verovati mnogo Duhu koji hoda...

Mme Chauchat

Ako laže koza, ne laže Cobiss!

Duh_koji_hoda

Quote from: Boban on 28-12-2010, 01:20:53
Ne treba verovati mnogo Duhu koji hoda...

=]]]

kresha

Pa prvo je bilo Gaston u jednoj knjizi, pa dve, pa tri, pa četiri, a sad izgleda u 6?

Boban

mda... svašta se događa, a i kraj se ne nazire.

goksi

Nikako da vidim tamo i Torgala  :cry:

kresha

Quote from: Boban on 27-12-2010, 23:55:10
Šta sada opet tebi nije jasno?

Čuj opet, ja sam prvi put zbunjen. :D

Beli Put PRESS

Dragi prijatelji,

Vašim porodicama i vama Beli Put želi puno zdravlja, sreće i uspeha u Novoj 2011. godini!

Daćemo sve od sebe da i u 2011. očuvamo vaše poverenje - radićemo najpredanije na tome da vas obradujemo novim stripovima, promocijama, tribinama, izložbama. Obećavamo da će u Novoj godini novi biti samo naslovi stripova a njihov kvalitet će ostati stari - onaj na koga ste već navikli u ovih šest godina.

Još jednom: puno sreće u nastupajućoj godini!

BPP

SIMERIJANAC

Hala na lepim željama,i mi vama želimo isto,i da vidimo Torgala i Konana u 2011. godini.
xdrinka

Gudeja

Quote from: Jevtropijevićka on 28-12-2010, 01:03:11
Branislav Dimitrijević... ima li taj čovek veze sa onim Branom Dimitrijevićem koji je napisao kultnu knjigu "Nećemo o politici"?

''Nećemo o politici'' sam pročitala 3 ili 4 puta. Zabavna knjiga, nisam znala da je baš kultna... :)
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

Mme Chauchat

Zavisi od definicije izraza "kultna", što za mene u ovom slučaju znači "predmet fanatičnog obožavanja u srazmerno maloj grupi ljudi i tajna preporuka, samo odabranima" :)

Gudeja

Ehhh...izgleda da sam onda ja već (samo)inicirana... ;) :)
"It is myself I have never met whose face is pasted on the underside of my mind."

mac

Želeo bih da se odjavim sa prijateljske spam liste Belog Puta. Problem je što neko tamo smatra da ja duboko u sebi ne želim to zaista. Ima li neko predlog kako i kojim načinom da prijateljskoj izdavačkoj kući stavim do znanja da ne želim više najave i objave knjiga i koječega?

Beli Put PRESS

Quote from: mac on 24-01-2011, 14:34:30
Želeo bih da se odjavim sa prijateljske spam liste Belog Puta. Problem je što neko tamo smatra da ja duboko u sebi ne želim to zaista. Ima li neko predlog kako i kojim načinom da prijateljskoj izdavačkoj kući stavim do znanja da ne želim više najave i objave knjiga i koječega?
Quote from: mac on 24-01-2011, 14:34:30

Ako sam dobro razumeo, želite da se odjavite sa mailing liste Belog Puta. U tom slučaju dovoljno je da na mail klub1@beliput.rs pošaljete mail sa vašim zahtevom za odjavom. Bićete potom odmah skinuti sa liste.

mac

Okej, probaću ponovo.

Anomander Rejk

Hoće li Beli put učestvovati na NS Sajmu knjiga od 24. februara ?
Tajno pišem zbirke po kućama...

Beli Put PRESS

Quote from: Anomander Rejk on 16-02-2011, 18:43:12
Hoće li Beli put učestvovati na NS Sajmu knjiga od 24. februara ?

Još uvek tražimo najbolji način: nadam se da hoćemo. Obavestićemo vas, u svakom slučaju.

Beli Put PRESS

Podsećamo vas da su u Klubu čitalaca u toku akcije: 2 stripa iz biblioteka Integrali i 88 upola cene, kao i 3 grafičke novele sa 50% popusta. Izaberite! Vidimo se u Klubu čitalaca u Kondinoj 16.

Beli Put PRESS

Obaveštavamo vas da smo zbog zaista velikog interesovanja PRODUŽILI AKCIJU 2 "VELIKA" STRIPA SA 50% POPUSTA / 3 GRAFIČKE NOVELE SA 50% POPUSTA do srede 2. marta!
Dakle, do srede imate priliku da izaberete dve stripa iz biblioteka "Integrali", "88" i "Stripovi Stripovi" i da ih platite upola cene. Isti slučaj je i sa Grafičkim novelama, s tim da ćete moći da izaberete 3 knjige.

Informacija za ljude van Beograda je da i uplate na žiro račun Kluba čitalaca u vezi sa ovom akcijom primamo takođe do srede, a broj računa je:
180-1641210034590-74. Molimo vas na naznačite koje stripove želite.

Radno vreme Kluba je ove nedelje, zbog korišćenja godišnjih odmora, od 12-19 sati!

Vidimo se!

Boban

DušMan

Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Alex

Ništa novo, kraj je odavno nastupio. Neki su obećavali novi početak. Ja rekoh - verovaću kad/ako vidim.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

kraken

Sta bi sa onim gore najavljenim izdanjima? I da li moze ikakva informacija uopste?

Edit: Meh, i ja sam ispao budala pa sam zaboravio da uradim ono sto uvek radim, da proverim stanje na racunu:
1.    Корисник:    IZDAVAČKO PREDUZEĆE BELI PUT DRUŠTVO SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU BEOGRAD, JURIJA GAGARINA 32A
    Адреса:    JURIJA GAGARINA 32a
    Место:    Beograd (Novi Beograd)
    Порески број:    103696333
    Матични број:    
17596560
    Укупан износ блокаде:    394.822.198,37

Ocigledno su im svi pustili menice i zveknuli im racun u blokadu od skoro 4 miliona evra. Heh, bas mi je krivo, nadao sam se da ce i kod nas da se pojavi neki ozbiljan izdavac ali ocigledno da su stripovi postali proslost za vecinu te da je ostalo par stotina dinosaurusa.

Edit 2: A od ovoga je krenulo:
   Корисник:    DRUŠTVO ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I INŽENJERING BS PROCESOR DOO BEOGRAD, JURIJA GAGARINA 32A
    Адреса:    JURIJA GAGARINA 32a
    Место:    Beograd (Novi Beograd)
    Порески број:    100349426
    Матични број:    
7741847
    Укупан износ блокаде:    534.447.856,89

E sad kad vidim da je upisan kapital BP-a 500 evra mislim da niko nije zajmio 4 miliona evra takvoj firmi vec pre verujem da su bili nesretni jemac a kad se survao bs procesor i bp je blokiran nedelju-dve kasnije. Ono sto mi je jos cudnije je da je bp imao pozitivan finansijski izvestaj svih godina od osnivanja. Samo se nadam da nije pukao zbog bs procesora a ne zbog sopstvenih problema jer vidim da je bs procesor i prosle godine bio u probelmu od nekih 300.000 eur :(

Boban

Da, upravo tako; Beli Put je bio garant... to sve je toliko mnogo para da ne mogu ni da se pojme.
Postoji velika verovatnoca da ce se stripovski projekti Belog Puta nastaviti prakticno u istim edicijama i istom obliku, ali o tome ce se vise znati u narednim danima.

kraken

Nemam pojma kakvi su vam poverioci ali ne bi bilo zgorega da pripremite prezentaciju za par najvecih o tome sta ste uradili u poslednjih par godina kao i o medijskoj podrsci koju ste imali te da bi odrzavanjem blokade slabo sta dobili (zalogu na knjigama/stripovima koje mozete da rasprodate/sklonite dok oni dobiju resenje o izvrsenju na osnovu verodostojne ili privremenu meru a cak i da preuzmu skladiste tesko da mogu otudjiti to posto ne verujem da ikome od poverilaca izdavastvo predstavlja core delatnost) dok bi sa druge strane u slucaju podrske mogli imati lepu medijsku kampanju kao ktitori izdavastva.

Jemci su tu da se cede, ako je moguce ali ako nema sta da se iscedi (a sudeci po apr-u slabo sta ima) verujem da mozete da postignete neki dogovor koji bi vama omogucio da radite a njima da izvuku najvise moguce od bp-a u datoj situaciji.

Boban

Da li ti shvataš o koliko para se radi?
Bojim se da tu nema prostora za sentiment...

kraken

Yep, ali neko moje iskustvo je da ozbiljniji poverioci na jednu stranu stavljaju potrazivanja, na drugu mogucu naplatu iz prinudnog puta a na trecu koliko mogu da naplate mirnim putem. Prodji privrednim sudom i pogledaj kod automatskih stecajeva kolika su potrazivanja kod najvecih duznika a u kolikom broju ce poverioci biti namireni ne u procentima vec u promilima. AKo imate ilole ozbiljnije poverioce on dobro znaju sta su izdavacke kuce i kakve su im sanse da se naplate. Bas zato sto nema sentimenata mozda i imate neke sanse, ukoliko ima sentimenata bp je gotov jer onda imate posla sa osvetoljubivim poveriocima koji razmisljaju- garantovali su za one koji mi dodju mnogo para, e sad cu zbog toga da ih unistim. Ozbiljne institucije ne pristupaju na taj nacin problemu vec gledaju da izvuku najvise sto mogu, ako ce to uciniti sudskim putem (izvrsenje ili stecaj) onda na to i idu ali ako ne nema razloga da rasipaju radne sate i novac (za sudske takse, eksterne saradnike...) na duznika koji ne moze samo troskove postupka da pokrije dok bi, ako mu se omoguci da nastavi sa radom, mozda mogao i da pruzi neku korist.

Mada moje neko iskustvo sa izdavacima je da cak i kad im se neko okaci o vrat, brzo menjaju naziv preko novoosnovane firme i nastavljaju delatnost pod novim nazivom bez nekih vecih trzavica.

Boban

Nije ovde problem Beli Put, nažalost, ceo sistem je urušen, a BP je kolateralna šteta, sitan šraf u mašineriji. Ima tu raznih kombinacija, naravno da se nadam da će se pojaviti neko rešenje za BP, videćemo...

micha81

:(

Jbga, smatram se jednim od srecnijih ovde sto imam iole dobar posao i priustio sam sebi do sad sva izdanja Belog Puta sto se tice stripova i grafickih novela.

Moja puna podrska, nadam se da cu u buducnosti potrositi jos mnogo para na izdanja Belog Puta  :)

sinisa123

e jebiga.

koliko je toga ostalo u zalihama? hoce li biti nekih rasprodaja?

Giovanni Larsson

Quotekoliko je toga ostalo u zalihama? hoce li biti nekih rasprodaja?

To i mene zanima. I šta će biti sa karticama Belog Puta, važe li i dalje?

Boban

Klub radi do 15. marta; nakon toga nema više...

kraken

Alex

Ja bih zahvalio Milanu Vuletiću u svoje ime, ali i u ime drugih čitalaca, na stripovima koje nam je BP pružio, a koji su nama ljubiteljima stripa pružili lepe trenutke. BP je ostavio trag.

Nadam se da će nas Boban izvestiti ima li šanse da se odštampa neki od pripremljenih stripova i da li ima zainteresovanih za pojedine serijale, da im BP ustupi prava, da ih nastave (ne znam kako je to pravno regulisano, ali jeste nekako).  
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture