• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beli Put PRESS

Started by Beli Put PRESS, 27-10-2008, 15:43:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Alex

Deveti dan od najave; hoće li skoro u striparnice?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Valjda hoće. Prvo Betmen, ta knjiga je već odštampana, u procesu je poveza, a onda Liga pa redom dalje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

jeremiah

Spremio parice, kad će ?
:: orange is faster color ::

kraken

Jasta, dajte ljudi nova izdanja :) Nego, ako vise zaradjujete direktnom prodajom dajte kontakt i za to.

Boban

U ponedeljak ili utorak stižu Betmen 2 i Liga 2.

kraken

Sjajna vest, jedva cekam!

Boban

U ovom trenutku ne znam tačno kakva je sudbina kluba čitalaca.
Tehnički, klub je zatvoren, zaposleni su raspušteni; to više nema ko da radi.
Kompletna prodaja Belog Puta prebačena je na jednu distributersku firmu koja to odrađuje pod svojim uslovima.
Za nova izdanja u nekom periodu i na nekim izdanjima postojaće suizdavači koji će u manjoj ili većoj meri kontrolisati prodaju.
Sve to ostavlja vrlo malo prostora za klub u dosadašnjem smislu.
U svakom slučaju, ova četiri stripa (Betmen 2, Liga 2, Crna orhideja i Knjige magije) su dogovorena na jedan način i tu nema prostora za dodatne i trajne popuste.
Beli Put, ako pretekne iz svega ovoga u punom obliku i obimu, možda će tek od naredne godine profunkcionisati normalno. A na kraju verovatno dolazi i reaktiviranje kluba čitalaca, no, sada to niti postoji niti je realna opcija.

goksi

Jel Betmen pristigao u striparnice?

Boban

Betmen 2 i Liga 2 stižu zajedno, u sredu. To je sada potpuno definitivno. Valjda.

Josephine

Quote from: Boban on 09-05-2011, 23:21:24
To je sada potpuno definitivno. Valjda.

Ogovarali su te na Novobeogradskom sajmu knjiga. Ja stojim i biram stripove, a prodavac i njegova tri drugara ogovaraju te povodom Belog puta. Nisam te branila, ni ja ti ništa ne verujem, bre.

Boban

Moje delovanje nije stvar vere, tako da odsustvo iste ne znači ništa.

Josephine

Dobro, reći ću to kada te budu ogovarali u mom prisustvu sledeći put: "Njegovo delovanje nije stvar vere, zato prestanite da mu ne verujete i počnite da mu verujete"

Josephine

... mada, branila bih te uvek. Al to pred onima koji te poznaju (ne - znaju). Ovi drugi nisu relevantni, pa sam im se samo nasmešila.

Boban

Kakav je smisao braniti me pred onima koji me znaju, kada oni već sve znaju i sami. Treba čoveka braniti pred neobaveštenima i nepoznatima...

Josephine

Ma ti nisu bitni. Ko priča o onima koje ne poznaje, nije zaslužio pažnju. A opet, postoji razlika između onih koji te poznaju i znaju. Ovi prvi su ti koji su neobavešteni...

kraken

Extra, stiglo u Darkwood, cena obecanih 1200 (il 1250 nisam ni siguran koliko sam dao) po komadu. Nadam se novim izdanjima sto pre :)

micha81

U Alan Fordu jos nije stiglo.
Jel se zna kad ce?

RedZmaj

Uzeli nas trojica obe novele u Darkwoodu, Liga ima preko 60 strana propratnog materijala... sve u svemu lepo izgleda, svaka pohvala.

jeremiah

Bobana za predsednika  :D

goksi

Stigao Betmen i kod mene. Dajte još Betmena. Može i prva dva Torgala pa da uramim negde sliku Belog Puta

micha81

Stiglo i u Alan Ford, 1295din komad.

Odlicno izgledaju, sve pohvale!

kraken

Tek sam sad obratio paznju i primetio da su dva nova izdanja joint venture BP-a i Everest-a i to po prvi put sto se grafickih novela tice. Jel to na pomolu tranzicija izdavastva sa BP-a na Everest u toku?

Boban

Ne. To je samo logistička pripomoć dok se račun Belog Puta ne odblokira.

Nightflier

Excellent. Jedva čekam svoje primerke.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Alex

Odlično urađena izdanja.

Meni lično, žao je što je izbor takav da nema vizuelno impresivnijih naslova, za šta su ova forma i ovakav tehnički nivo dušu dali (više bih voleo da sam video npr. Batmen - Cult od Berniea Wrightsona nego ovog Milera).
Ostaje mi nada da su najavljeni Book of Magic i Kingdom Come, pa će valjda biti i nešto da se "pare oči".
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

boss52

Quote from: Alex on 25-05-2011, 01:03:05
više bih voleo da sam video npr. Batmen - Cult od Berniea Wrightsona nego ovog Milera)

Potpuno se slažem!

Boban

S druge strane, postoji primedba da Beli Put stalno otvara nove i nove serijale a ne završava pokrenute.
Ako bude prilike, sve bitno će doći na red; brojevi koji se završavaju sa 2 rezervisani su u Grafičkim novelama za Betmene.
Ovaj Milerov je deo šire saradnje sa Milerom i naprosto je došao na red. Jeste da su to više skice nego ozbiljan rad, ali šta se tu može...

RedZmaj

Bobane, jel ostaje da ce ici sledece dve "Crna orhideja" i "Knjige magije"? Jel se zna cisto okvirno kad bi trebalo, jun/jul...?

jeremiah

Izgleda da BP klub čitalaca ponovo radi  xcheers

RedZmaj

Ajd ako neko sazna, nek javi koje su trenutne zvanicne cene. Sa zlatnom karticom je 30% popust, VIP 40%.

kraken

Odakle je ta informacija? I gde se sada nalaze?

RedZmaj

Pretpostavljam da ce Boban znati vise da kaze, ja sam dobio flajer na mejl od kolege.

Boban

Ovakvi popusti svakako ne važe za Betmena 2 i Ligu 2.
To su akcije za stara izdanja.

Alex

Ehm, prošlo je mesec dana. Kad će nove dve novele?

Perin

Čini mi se da je Sendmen bio u pripremi...Da li ima ikakvih vesti vezanih za ovaj serijal?

kraken

Meni neprijatno da pitam , ali dal ce biti necega do sajma?

Boban

pa to više niko ne zna... ima bezbroj raznih dogovora, ali slaba vajda.
U svakom slučaju, ako Belog Puta bude bilo na ovom Sajmu, možda neće biti novih knjiga već totalna rasprodaja svega po smešnim cenama. Kraj Imperije koja to nikada nije postala.

kraken

E jbga, toga sam se i plasio. A nastavak rada i prenos prava na neki trecu firmu?

Alex

Quote from: Boban on 18-09-2011, 23:20:40
pa to više niko ne zna... ima bezbroj raznih dogovora, ali slaba vajda.
U svakom slučaju, ako Belog Puta bude bilo na ovom Sajmu, možda neće biti novih knjiga već totalna rasprodaja svega po smešnim cenama. Kraj Imperije koja to nikada nije postala.

Ček, ček, pa ti reče da gazda nije hteo da preostale najavljene naslove objavi sa Everest medijom nego samostalno.

Šta bi s tim? Znamo da imaš informacije, makar i nezvanične, pošto više ne radiš kod njih.

Boban

Znam ja mnogo toga, ali bih se uzdržao od komentara, jer to nikuda ne vodi.
Raspad celog sistema je priličan i zaista je vrlo teško reći šta će biti na kraju, ali svakako pesimisti imaju više šanse da budu u pravu. Da je bila mrvica volje, sve ono što je najavljeno i predato u štampariju, bilo bi gotovo... još uvek nije kasno, ali će u jednom trenutku biti kasno.

kraken

Hvala na infu, makar da znam da dizem ruke. Btw i ja cuh da je gazda ispao veoma nerazuman i da je forsirao blesavu pricu sto ce i rezultovati daljim neizdavanjem. Toliko o prici da mu je interes stripa bio u prvom planu.
Heh, ostaju komiko i darkwood.

mac

Najvažnije je da je gazda izvukao svoje pare. Ima dve firme, na jednu prenese sredstva iz druge, ali ne i dugove. I on u plusu. Prosto ko pasulj. Treba ga prijaviti.

Nightflier

Quote from: mac on 19-09-2011, 22:41:59
Najvažnije je da je gazda izvukao svoje pare. Ima dve firme, na jednu prenese sredstva iz druge, ali ne i dugove. I on u plusu. Prosto ko pasulj. Treba ga prijaviti.

Kome?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

HAL

mac

Finansijskoj policiji.

Boban

mac, ne lupetaj... onakav kredit dobijaš samo ako založiš sve što imaš, svu imovinu, sve firme, apsolutno sve što je povezano; dakle, sve ide pod led.
Sâm Beli Put je potpuno pozitivan u prošloj godini i u velikom plusu ukupno, ali je stradao upravo zbog vlasničke povezanosti sa firmom koja je pukla.

kraken

Quote from: mac on 19-09-2011, 22:41:59
To mozda u mikijevom zabavniku kad ujka paja uzme kredit pa mu baja objasnjava kako da izbegne poverioce. U realnosti das nekih 20 menica pa kad god ti iskrsne ista od imovine banka ti capi istog trena. A pride ne daju pare dok ne zalozis imovinu makar iste vrednosti kao i kredit, a cesto i vise puta vredniju.

goksi

Pretpostavljam da to znači da nema više nade za (makar) prva dva integrala Torgala. Šteta, to sam najviše iščekivao od svih strip izdanja uopšte.  :(

DušMan

Izgleda da Beli Put ima veliki štand u ringu hale 1, kao i prošle godine.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Boban

Mislim da su organizatori sajma prepisali plan od prošle godine; sa tu i tamo pokojim izuzetkom.