• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beli Put PRESS

Started by Beli Put PRESS, 27-10-2008, 15:43:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

Izuzetak bi svakako bio Darkwood u prstenu hale 1. :)
Mislim da bi ipak neko morao da konkuriše i da traži određenu kvadraturu da bi upao na sajam.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Boban

Pa Darkwood je i tamo i vamo.
Meni nije jasno zašto Veseli četvrtak nije tražio halu 1.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

DušMan

Navikli smo se na halu 4, valjda.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

kresha

Hoće li biti kakvih novih grafičkih novela/stripova ili rasprodaja zaliha?
Skromnost je grah prema sebi.

kraken

Sad mi nesto pade na pamet, utucane su stotine radnih sati da se spremi taj gaston i kad je konacno stiglo do izdavanja sve se survalo? Posto ce u januaru ionako nbs pokrenuti stecaj nad svim duznicima kojima je racun u blokadi preko godinu dana ima li ikakvog plana da neko uzme bp i kupi ga kao pravno lice za sitne novce i na taj nacin preuzme i autorska prava koja glase na njega a i pripremljeni materijal?

Alex

Quote from: kraken on 06-11-2011, 00:03:08
Sad mi nesto pade na pamet, utucane su stotine radnih sati da se spremi taj gaston i kad je konacno stiglo do izdavanja sve se survalo? Posto ce u januaru ionako nbs pokrenuti stecaj nad svim duznicima kojima je racun u blokadi preko godinu dana ima li ikakvog plana da neko uzme bp i kupi ga kao pravno lice za sitne novce i na taj nacin preuzme i autorska prava koja glase na njega a i pripremljeni materijal?

Ne zamaraj se s tim, sve to možeš da nađeš u digitalnoj formi, da čitaš na ipadu i kindleu, za dž.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Meho Krljic

Mogu i ja, ali rado bih video tog Gastona na papiru. Uložio bih i novac u to.

džin tonik

ja uz najbolju volju ne mogu citati skenirani strip. a trudim se vec nekoliko godina na sve moguce nacine. ne ide.
pogledam letimice koji preview autorskog stripa, nasmijem se sta ljudi kupuju za koje pare. i to je najveci domet skena.

DeHickok

Quote from: Meho Krljic on 06-11-2011, 09:33:29
Mogu i ja, ali rado bih video tog Gastona na papiru. Uložio bih i novac u to.

Ako su informacije tacne na ovom sajmu knjige konaco se pojavljuje Gaston :). E sad, da li ovo znaci da se Beli put vraca i sa nekim novim izdanjima ili je ovo poslednji trzaj ? Nadam se ipak da nam se Beli put zombifikovao ;)
Kako je Biograf razotkrio samog sebe i ostale 'vinjarije...

Boban

Nightflier

Sebarsko je da budu gladni.
First 666

prozirna senka

"Kruna je u Beogradu, glava je u Beogradu i nastavićemo borbu da se kruna nađe na glavi" (V.D.)

Duh_koji_hoda

... bravo, bravo...

kraken

ovo je za mene vest godine u izdavastvu! Kome novce da sipam u dzep za ovo? I jel ista znaci ranije clanstvo u BP klubu :D Od srca svaka cast, moje je da vas podrzim parama a nadam se da cete nastaviti sa radom.

Nightflier

Pretpostavljam da se cene još ne znaju?
First 666

Meho Krljic

Jebo cene, platićemo krvlju ako treba. Nek samo pokušaju da nas zaustave!!!

Mme Chauchat

Quote from: Meho Krljic on 18-10-2012, 12:19:28
Jebo cene, platićemo krvlju ako treba. Nek samo pokušaju da nas zaustave!!!

Lepo je videti nalet krljićevske strasti!

Meho Krljic

To je i moja mačka pomislila jutros oko pet. Sada više ne misli ništa!!!!!!!!!!!!!

Nightflier

Meho nije precizirao čijom krvlju, naravno. Turčin gaće menja, ali ćud nikada - lepo je govorila moja parababa (što se kažem u mom selu), pokoj joj duši. ALI! Ovo je zaista jedino izdanje koje će biti objavljeno za sajam a da sam glede njega uzbuđen (koje nisam ja prevodio, naravno).
First 666

HAL

zstefanovic

Ваистину васкрсе.  8)

Улепшасте ми јесен, и због Гаше и због БП.  xcheers
Свест је екран. Време је тачка. Рат је наслеђен. [,,Веригаши"]

Boban

Prvi čitalac Gastona:

Meho Krljic

Ni ne smem da napišem svoju reakciju!!!!!!!!!!!!!!

:-| :-| :-| :-|

lilit

bobane,
hoćeš da mi doneseš ovo 29. 10. u lazu?
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Ni meni nije doneo ono šta je obećao.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

lilit

hm, meni je uvek doneo ono što je obećao a i ono što nije. možda je do...hm...zaustaviću se ovde.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

scallop

Mogla si i ranije.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

U tvojim godinama ni promena pola ne pomaže...  :(
Mica

Boban

Inače, evo teksta svojevremeno objavljenog o Gašinim albumima, razlikama između klasične i definitivne francuske edicije i šta se od toga pojavljivalo kod nas:

U originalu, na francuskom jeziku, objavljene su dve serije albuma: tzv. "klasična" kolekcija koja se sastoji od 16 albuma (petnaest plus tzv. "nulti" album) i tzv. "definitivna" edicija koja ima ukupno 19 albuma i koja hronološkim redosledom ponavlja celokupni opus o Gaši.
Prvih pet albuma "klasične" kolekcije su objavljeni od 1963. do 1967. godine, a kasnije su, u standardnom formatu "reprintovani" od 1970. do 1986. godine. Kod nas je, u vidu albuma, objavljen prvi album (to je 7. album "Dečjih novina" pod naslovom Povratak šampiona), a nedavno se pojavio i drugi album pod naslovom Izazov za šeprtlju.
Tek od šestog albuma Gašine avanture dobijaju standardnu formu i izlaze sledećim redoslednom:

Redni broj klasične kolekcije/godina prvog objavljivanja/odgovarajući album kod nas:

ŠESTI 1968. Sadržan u albumu Kad vam Gaša zaprži čorbu
SEDMI 1969. 4. album "Dečjih novina" — Gašine vratolomije
OSMI 1970. 1. album "Dečjih novina" — Genije za zavrzlame
DEVETI 1971. 2. album "Dečjih novina" — Slučaj za šeprtlju
DESETI 1972. 3. album "Dečjih novina" — Doktor za nervni slom
JEDANESTI 1973. 6. album "Dečjih novina" — Putujući zemljotres
DVANAESTI 1974. Nije izašao u tvrdom povezu, već u Biser stripu br. 4
TRINAESTI 1979. 5. album "Dečjih novina" — Gašolomije
ČETRNAESTI 1982. 8. album "Dečjih novina" — Zvezda je rođena
"NULTI" & PETNAESTI 1985 & 1996. Sadržani u albumu Poslednje Gašine ludorije

Albumi "klasične" ko­lek­cije ne sadrže baš sve table, koje tako nedo­sta­ju i u albumima "Dečjih novina". Čak i originalni šesti album ne sadrži table broj 414, 415, 461, 468, i 471, što je ovde nadoknađeno. Numeracije 615, 816 i 842 pojavljuju se na po dve različite table, dakle duplo, a definitivno je utvrđeno da ne postoje table sa numeracijama 616, 673, 802, 820, 824 i 881. Doduše, u albumu Zvezda je rođena postoje i četiri numerisane table. Tabla broj 594 se, bez reda, nalazi u albumu Poslednje Gašine ludorije, dok se priča broj 882 nalazi u originalnom francuskom albumu, ali je iz ne­po­znatih razloga nema u domaćem albumu Zvezda je rođena.

Izdanje Belog Puta zamišljeno je da obuhvati svih 19 knjiga definitivne edicije i prvih 10 je u ove tri knjige.

SuperGoof

Stize li Gasa za nishki sajam knjiga i da li se vec zna neka okvirna cena? Sajam bi trebalo da bude od 22. do 28. avgusta u Hali Cair. Ako ne dolazite, hoce li moci da se kupi kod nekog drugog? Beli Put je jedini dolazio na sve sajmove i uvek imao sva svoja izdanja na lageru. Ovi ostali kvazi-izdavaci veze nemaju.
We ain't getting any younger, you know!

SuperGoof

Ok. Sutra krece sajam. Hoce li bilo koji izdavac da drzi Gasu, i ako hoce, po kojoj ceni?

SuperGoof

Komplet Gase je u Nisu 7500 din, dakle za dve hiljadarke skuplji u odnosu na beogradski sajam (bez poklona). To je, moracu da priznam, previse za moj dzep jer nisam ocekivao da prelazi 6000.

Inace na sajmu u Nisu pored BP-a imate Komiko izdanja, Sistemova izdanja i Makondo, a mozda i jos po nesto sitno sto nisam primetio. Ostali su, kao i uvek, tupavi i naravno odsutni.

Pretpostavljam da je izlisno pitati da li sleduje neki pravi popust za Gasu (mislim da ovaj trenutni nije adekvatan).