• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Pa kad si napisao tako detaljnu analizu u poređenju sa kojom moja površna guslanja deluju kao puki amaterizam na delu!!!!!!!!

Petronije

Napredovao sam malo u shadowrun-u. Mogu da kazem da je ovo verovatno najozbiljnija igra koju sam igrao na androidu. Gulim neka 12h dezurstva na poslu i odlican je za ubijanje vremena. Borbe su zanimljive, grafika je lepa, ima malo avanturistickih elemenata... Ali nekako mi se cini da je na pc-u nikad ne bih igrao. Glupo je sto iza protivnika osim quest itema ne ostaje loot. Nema ni klasicnog inventara, ocekivao sam brdo pusaka, armora i svih ostalih stvarcica koje cine jedan rpg zanimljivim, ali jok. Kod trgovaca ima par komada pusaka i to je to. Igram je vec nekih 5 sati tako da cisto sumnjam da ce situacija drasticno da se promeni. Sve u svemu zanimlJiva da se prelazi na telefonu/tabletu kad se ima vremena. Kuci bih vec trosio dragoceno vreme na nesto ozbiljnije.

Meho Krljic

Da i moja zamerka je bila na ime nepostojanja luta i generalno skromnog inventara te odsustva kastomizacije opreme.

shrike

Od jutros dostupan Beyond Two Souls od autora Heavy Rain.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Prva epizoda The Wolf Among Us je očekivano šarmantna i, kao i u The Walking Dead fokusirana na narativ sa vrlo malo gejmpleja. Ali se ipak gejmplej i narativ prožimaju tako da je čovek lepo angažovan dok igra. Dobrodošlo osveženje je to što su akcione sekvence promišljenije i dinamičnije i ovo je jedan od retkih primera u igrama da su quick time events iskorišćeni da oplemene iskustvo. Priča je interesantna i mada joj fali nestvarna lakoća Willinghamovog pisanja, napisana je časno i pošteno sa mnogo dobrih dijaloga i jasno profilisanim likovima od kojih su neki (Toad pre svega) toliko uspešni da kradu šou. Kako se igra događa pre početka stripa, iskorišćen je trenutak da se žanrovski  usredsredi na detektivski/ whodunit štimung koga su Fables na početku imale i to za sada dobro ide. Produkcijski je ovo nešto bogatije od The Walking Dead mada se najviše primećuje veselija muzika i raznobojniji mizanscen, te razigranija gluma. S druge strane, prva epizoda traje jedva dva sata...

No, u svakom slučaju, pozitivni utisci koji me, naravno, sad podstiču da krenem da ponovo pročitam Fables iz početka  :lol:

Meho Krljic

Hmm.. The Stanley Parable nema snimanje. Mora sve da se igra iz cuga...

Tex Murphy

Почео сам да играм МИРРОР'С ЕДГЕ. Изгледа занимљиво, свиђа ми се амбијент, али већ видим да ћу имати гадних проблема с том игром, због своје традиционалне смотаности и лошег сналажења у простору.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Father Jape

Mehmete, imaš u opcijama da uključiš snimanje pozicije, a po defaultu jeste nedostupno.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ne, ne, u redu je, danas sam je igrao nekoliko sati i ušao u njene tajne. Zanimljiva je The Stanley Parable. Čak i u određenom smislu impresivna  :lol: 

Meho Krljic

Inače, Džon Uoker je otišao na drugu stranu i iznad zova dužnosti da nam svojim kolkopletom prikaza dočara The Stanley Parable iskustvo, a i pošteno joj je uputio poštene zamerke gde treba. Ljudski.

Father Jape

Nejtan Grejson, američki deo RPS-a.

mac

Foldit je prva "igra" u kojoj ne mogu ni tutorijal da pređem. Heavy stuff...

Tex Murphy

Прешао сам прво поглавље у МИРРОР'С ЕДГЕ. Богме ова игра би могла да се испостави прилично заразном. Мало сам се уходао са командама и постаје право забавно.
Genetski četnik

Barbarin

Davno sam je igrao, odlična je igra. Fps al skoro da nema pucanja.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Tex Murphy

Да, мислим да заправо све може да се пређе без пуцања, мада је понегдје неопходно млатити се с пајканима, али то се заврши за неколико секунди.
Genetski četnik

Tex Murphy

Овај Миррор'с Едге је једна потпуно тупаџијска игра. Жали Боже добре идеје. Којем идиоту ли је пало на памет да би било сјајно да се дионице прелазе тако што треба да погинеш педесет пута да би открио путању по којој треба да се крећеш без и најмање грешке?
Велики број нивоа је тотално конфузан, потпуно је нејасно куда треба да се иде, а најљепше је кад, као у најбољој традицији Хаф Лајфа двојке, хеликоптер крене да те роштиља тако да немаш времена ни да се окренеш и разгледаш околину. Не памтим кад ме је нека игра овако изнервирала, сит сам се испсовао, а замало и тастатуру да поломим.
Надам се да ћу данас да завршим с тим и враћам се својим милим авантурама. То су најбоље игре.
Genetski četnik

Tex Murphy

Завршио сам Миррор'с Едге и почео СХАДОЊГРОУНДС. За сада ми изузетно прија овај бесрамни плагијат ДООМа 3, симпатична оружја, солидно одмјерена тежина, истина фали снимање позиција, али бар за сада то није превелики проблем пошто се има одређени број респањнова прије понављања комплетног нивоа.
Genetski četnik

Meho Krljic

Heh, sa ekspanzijom Enemy Within, XCOM se maltene pretvara u RPG. Moram da priznam da me je igra ponovo usisala u svoje sluzave dubine  :lol: :lol: :lol:  Jedna od stvari koje mi sad fale, nakon ekstenzivnog igranja Fire Emblem: The Awakening je da povučeš potez pre nego što si ga odigrao do kraja... Ali hajde, preživećemo. Plus, Firaxis je popeglao stare bagove ali sad ima nove  :lol: :lol: :lol:  U jednom momentu su čak tri moja vojnika reagovala na kretanje neprijatelja (svi su bili u Overwatchu) i to je igru toliko zbunilo da je krešovala na desktop.

Father Jape

Oh, kako mi greje srce kad mi iskoči Steam notifikacija koja me obaveštava je igraš XCOM.

A ja ću se strpiti do prve rasprodaje (božićne, nadajmo se), i dotad igrati preskočene Penny Arcade epizode (treću i četvrtu, koje konzumiram u vidu desetominutnih zalogajčića JRPG-a), i toliko hvaljeni Gunpoint, na čiju pomisao mi voda krene na usta.

Meho Krljic

Da, baš sam jutros oko deset do sedam mislio "Što li ovaj FatherJape ne spava nego igra Peni Arkejd?", ali sam se onda setio da možda od sinoć nisi ni išao da spavaš  :lol:

Father Jape

To bi svakako bila mogućnost da je reč o nekom tipičnijem predstavniku današnje omladine – ne i meni!
Ja, slično tvojoj malenkosti reklo bi se, svako jutro ustajem kako bog miluje, između 7 i 7:20.

Meho Krljic

Ispravno. Doduše, ja bih i spavao duže al ne daju životinje. Ali dobro, da više spavam, manje bih vremena imao za igranje.

Perin

Ja sam malo zapostavio Steam, pošto sam uplatio 2 meseca na SWToR-u, pa sam opet u tome svetu. Inače, odlična ponuda za prepaid kartu za 2 meseca na G2Play, svega 17-18 evra. To je takva ponuda da nisam mogao odoleti :)

Naravno, već sam davno davno kupio expanziju za SW Tor (Rise of the Hutt Cartel, koja dopušta da levelujete likove do 55tog levela itd), tako da sam se ponovo uhvatio svog Sith Warriora da nadoknadim tih 5 levela što mi nedostaje :lol: Mada, iskreno, priča u toj ekspanziji mi je golo sranje, za razliku od glavneglavne priče do 50og levela. A da ne izgleda da dangubim samo na Sith Warrioru, imam još sve i jednu klasu najmanje izlevelovanu na 11ti nivo :lol:

Meho Krljic

Igrajući dalje XCOM: Enemy Within reći ću da je igra nešto teža od originala - kako smo i očekivali - jer em zahteva manje konzervativno igranje na terenu ako želite da sakupite kanistere MELD-a koji vam omogućavaju genetski inženjering i mehaničke augmentacije vojnika, em čista količina stvari koje u ranom periodu igre treba researchovati ili proizvesti znači da je firma stalno u problemu sa parama. Ali opet, sa druge strane, to se balansira fantastičnim novim opcijama na terenu. Recimo, jedna od mojih jurišnica sada ima pasivno svojstvo da reaguje na protivnika koji joj priđe na manje od četiri polja, čak i kada nije u overwatchu (dakle ima besplatan potez) što je jutros, u kombinaciji sa laserskom sačmarom koju sam joj sveže zadužio, rezultiralo u neverovatno zadovoljavajućoj sceni gde se podli Hrizalid zaleteo u masu hrabrih zemaljskih branilaca a ona mu žustro presudila hicem u, hm, lice.

Takođe, MEC vojnici... Kakvo zadovoljstvo! U originalnom XCOM Enemy Unknown praktično uopšte nisam koristio robotske platforme jer nisu mogle da leče vojnike niti da rade neke druge "pametne" stvari, ali MEC vojnici su druga priča. Ne mogu da zauzmu zaklon ali imaju jako mnogo zdravlja (plus, uz određene genetske zahvate mogu i da ga regenerišu, doduše, nisam još isprobao ovu kombinaciju, moguće da igra ne da da genetski poboljšan vojnik postane MEC) i zastrašujuće naoružanje. Bacač plamena, recimo, ima area of effect dejstvo i ne samo što oduzima puno zdravlja nego je i među hrizalidima jutros izazvao paniku. Veliko je to zadovoljstvo videti. Preporučujem! Od srca!

Perin

Quote from: Perin on 17-11-2013, 15:44:56
Ja sam malo zapostavio Steam, pošto sam uplatio 2 meseca na SWToR-u, pa sam opet u tome svetu. Inače, odlična ponuda za prepaid kartu za 2 meseca na G2Play, svega 17-18 evra. To je takva ponuda da nisam mogao odoleti :)

Naravno, već sam davno davno kupio expanziju za SW Tor (Rise of the Hutt Cartel, koja dopušta da levelujete likove do 55tog levela itd), tako da sam se ponovo uhvatio svog Sith Warriora da nadoknadim tih 5 levela što mi nedostaje :lol: Mada, iskreno, priča u toj ekspanziji mi je golo sranje, za razliku od glavneglavne priče do 50og levela. A da ne izgleda da dangubim samo na Sith Warrioru, imam još sve i jednu klasu najmanje izlevelovanu na 11ti nivo :lol:

Apropo:

Josephine

Portal 2! Konačno!  :!:

Poljubac (u obraz!) za Mehu!!  :-D

Meho Krljic

Ja ga nikad i nisam odigrao na PC-ju, samo na konzoli  :lol: :lol: :lol:

Meho Krljic

Risk of Rain je na prvih sat vremena prilično sjajan. U pitanju je platformski/ akcioni roguelite, donekle nalik na Rogue Legacy ali sa SF/ Hi-Tech estetikom. Dakle, prilično tvičerski dizajnirano ali sa smislenim RPG jezgrom. Manje od osam evra na Steamu
► WTF Is... - Risk of Rain ?

Father Jape

Baš su pričali o njemu na današnjoj epizodi Crate and Crowbar podkasta:
http://crateandcrowbar.com/2013/11/29/episode-020-beyond-the-vomit-event-horizon/

A ja sam pazario Dishonored i Bioshock: Infinite, oba trenutno na 75% Steam popusta, iako mi predstoje prvo Penny Arcade 4 i Gunpoint.
Oh, biće ovo divna zima.

Meho Krljic

Pa, biće divna jer će za manje od mesec dana Steam davati i božićni popust  :lol:

Father Jape

Da, zato sam i odlučio da sad ne kupujem ništa što je na 50% sniženja, već insistiram na 75%. :lol: Ko velim, ako ne bude sad, biće za Božić.

Father Jape

Btw, na podkastu hvale i Jazzpunk – igru koju opisuju kao kombinaciju 30 Flight of Loving i Ima li pilota u avionu. xD
Iz prvog je lica, vrlo otkačena, hladnoratovska... ali kažu da još od vremena starih P&C avantura nisu videli toliku koncentraciju šala u igri, i to, vele, dobrih.

Meho Krljic

Taj jazzpunk će da proverimo kad izađe, za sada traže 15 baka unapred za igru koja izlazi u Januaru a ne vele oće li je biti na Steamu ili Desuri pa bih ja za sada pričekao... Znam da je bolesno da ću radije čekati da vidim ima li toga nego da se radujem DRM-free ponudi koja je u toku ali eto...

U drugim vestima, još pre nekoliko tjedana kada je John Walker hvalio Bionic Dues u svom prikazu za RPS znao sam da moram imati tu igru... jednom. Tad još nije bila na Steamu pa sam skinuo pirata i... nisam ga ni pipnuo. Igra se u međuvremenu pojavila na Steamu i trenutno je u režimu popusta krepkih 4 i po evra i, na osnovu igranja nekoliko misija - vredi svaki cent. Produkcija je veoma jeftina ali kombinacija roguelike dizajna sa solidnom taktičkom/ poteznom osnovom čoveka brzo uvuče. Jednog dana, kad budem užasno bogat finansiraću perverzno preproducirani rimejk ove igre sa likovima, kinematicima, 3D modelima itd. ali ću insistirati da se zadrži jednostavna neposrednost osnovnog taktičkog gejmpleja.

Father Jape

Ja sam isto zapamtio preporuku, pa je merkam ovih dana. Dakle, valja.

Meho Krljic

Pa, valja. Za razliku od klasičnih PC poteznih igara, ovo je brže i usredsređenije na taktiku a opet nema ni konzolaški naklon ka romantičnim pripovedanjima, baš je ono, novi talas PC indie igara, krtina. Treba još da je igram da vidim dokle doseže dubina kastomizacije i strateškog planiranja ali utisak je da je ovo igra gde čovek u početku od 30 partija dobije možda dve-tri. Od toga da li se dužim igranjem uspostavi jasan način da se partije dobijaju ili uvek postoji potreba za pažljivim analizama odnosa snaga i odnosnim planiranjem zavisi je li ovo igra za igranje na duge staze ili samo zgodna, jeftina razbibriga.

Josephine

eeee, meni je ovaj početak portala 2 prelak?? nije da se falim, nego se nadam da će kasnije biti izazovniji??

Meho Krljic

Pa, biće. Plus, biće uvedene i neke nove mehanike, razni premazi koji ti daju posebna svojstva (visok skok, brzina) što, kombinovano sa portalima daje dosta zabavne probleme.

Meho Krljic

Kikstarterovane igre kojima sam dao pare na neviđeno počinju lagano da se pomaljaju putem early access inicijativa. Odmah da kažem da nisam neki veliki fan early access programa jer mi je to novi način da developeri prebace trošak proizvodnje igre na igrače - ovog puta ih zovući da plate da bi bili testeri - a da mnoge od early access igara naprosto nisu zabavne u early access varijanti, ali ima i lepih primera poput Don't Starve koja je bila izvrsna i u svojim pre-release varijantama.

Elem, ove nedelje sam malo isprobao dve early access igre koje sam kikstartovao. Jedna je Maia, igra koju pravi SImon Roth i koja je god game/ management sim na drugoj planeti, dakle, nešto nalik na dungeon keeper samo u SF/ relativno ozbiljnoj varijanti. Moram da kažem da me je igra jako privukla svojevremeno jer je Roth obećao vrlo ozbiljnu simulaciju sa mnoštvom nezavisnih sistema koji kreiraju svet u kome se igra. No, ovo mi deluje kao klasičan primer too-early access igre. Mislim, ja sam pare dao odavno, ali ova igra trenutno traži nekih 17 i kusur evra (i to s popustom) za nešto što se uz puno dobre volje može opisati kao proof of concept demo. Naravno, siguran sam da dobar deo sistema u igri trenutno šljaka, ali ono što igrač može da vidi je relativno neintuitivna i clunky sendboks igračka sa dosta bagova. Roth veli da je to okej jer mu pomoć publikuma omogućava da mnoge bagove brzo ukloni, ali Maia je trenutno igra više za gledanje iz daleka i nadanje nego za ozbiljno igranje.

Let's Try Maia Alpha 0.38!

Drugi naslov je Rosinjolov/ Big Robotov Sir, You are being hunted i za razliku od Maie, ovo ne samo da deluje kao puna igra sa strane mehanike i balansa već i u estetskom smislu ima čime da se pohvali - interfejsi su osmišljeni, tu su loading screen tipovi, muzika, voiceoveri, sitni estetski detalji (roboti koji pričaju sami sa sobom, morska čudovišta...) Maia je trenutno na verziji 0.38, dok je SYBH na višoj, 0.7.5095 pa t donekle objašnjava razliku, no sa strane igrača najbitnije je da u Maia može malo apstraktno da se poigra sa sistemima a u SYBH može da zbilja igra igru, oseti mehaniku na svojoj koži, planira, izvršava planove, improvizuje itd.

SYBH je beskrajno savremen naslov utoliko što kombinuje neke od najvrelijih trendova u modernim igrama: nasumičnost roguelike dizajna (mada je ovde Minecraft bolja referenca jer se igra da snimiti i nastaviti u istm random svetu sa kojims te počeli), koncept preživljavanja (vitality stalno opada i obnavlja se jedenjem, a jedenje podrazumeva pronalaženje gotove hrane ali i lov na divljač i spremanje tog mesa na vatri), ali i akcioni stealth iz prvog lica. Sve to u atmosferi koja jeste kao nekakav humoristički S.T.A.L.K.E.R. smešten u britanski tweedpunk kantrisajd gde su roboti zamenili vlastelu. U globalu, SYBH je kao da ste iskombinovali taj humoristički S.T.A.L.K.E.R., low-tech Far Cry 3 sa survival/ horror tropima DayZ i Miasmata uz prstohvat strateškog pristupa Minecrafta i Don't Starve. Neke stvari mislim da valja radikalno promeniti jer će igra bez njih biti poprilično frustrirajuća (na primer nekakva makar provizorna mapa gde igrač može da obeleži šta je gde ostavio, poto je inventar mali) ali za sada ovo je vrlo ohrabrujuć build igre od koje sam od početka poprilično očekivao.

Sir, You Are Being Hunted: December Update

Father Jape

Meni su obe, a i Starbound, koga isto vidim nude za Early Access, na Steam wishlistu. S tim što ja čekam em punu verziju em popust. -.-

Meho Krljic

Da, Starbound bih i ja sačekao da bude gotova, ali imam je na radaru.

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 08-12-2013, 11:51:16
na primer nekakva makar provizorna mapa gde igrač može da obeleži šta je gde ostavio, poto je inventar mali

Ahaha, mapa naravno postoji, kao i mogućnost markiranja do tri lokacije na njoj, ali ona je predmet koji se mora naći. Na sve su mislili  :lol: :lol:

Father Jape

Poterah upravo po prvi put Papers, Please. Prva osoba koja mi je prišla šalteru zvala se Milan Mladenovic. :lol:

Meho Krljic

Nadamo se da si ga okrenuo nalevo krug, da ne truje nedužnu decu svojom "poezijom" i teškim drogama.

Father Jape

Ovaj Hearthstone je neugodno zarazan.

Petronije

Instalirao sam 2k14, kao i svi 2k basketi - odlican je ali je 2k9 neprevazidjen.

tt2

Tex Murphy

Quote from: Petronije on 17-12-2013, 12:58:19
Instalirao sam 2k14, kao i svi 2k basketi - odlican je ali je 2k9 neprevazidjen.

tt2

На ком нивоу тежине играш и како пролазиш? Мој брат кука на тежину игре, сви га набијају, а неки анонимуси му утрпавају по 20+ поена по утакмици.
Genetski četnik

Tex Murphy

Аух, могуће да сам се зезно и да он заправо игра 2К13.
Genetski četnik

Petronije

Tek sam krenuo, igram na pro, to je valjda drugi "od dole". Dok se nisam malo uhodao bilo je zeznuto, sad ih vec sve pobedjujem bez problema, trebalo bi da povecam tezinu.

tt2

Petronije

Tek sam krenuo, igram na pro, to je valjda drugi "od dole". Dok se nisam malo uhodao bilo je zeznuto, sad ih vec sve pobedjujem bez problema, trebalo bi da povecam tezinu.

tt2

Meho Krljic

Ujebemti... Desktop Dungeons je bio odličan i kao besplatna igra a retail verzija je  IZVRSNA. Stvarno živimo u vremenu potpuno renesanse roguelite dungeoncrawlera.