• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Petronije

Nista faith, u INT ulazem poene i u ATT slotove. Tu blizu broda se nalazi npc koji prodaje spelove, mnogo sad lakse igram kad raspolazem sa vise vrsta spelova, mac mi duze traje. Koliko se secam, u faith se ulaze ako koristis miracles a u int ako hoces soul magije. Tako je bilo u prvom delu i ja sam tako gradio lika i u drugom.

Meho Krljic

Tako je bilo i u Demon's Souls - faith za miracle a int za magije. I ja, pošto sam navatao negde gomilu soul arrowa za dž, računam da uložim u int da bih mogao da ih koristim i nabildujem int do desetog nivoa, postane mi dostupan jedan attunement slot, ja to pozdravim aplauzom, attunujem soul arrow, stavim ga u gornji slot o pojasu ali dobijem obavijest da ne može efikasno da se koristi. Pogledam rikvajrmente i ispada da se traži i FTH. Mnogo sam se nasekiro.  :cry: No, proveriću još jednom kad dođem kući...

Petronije

Moguće da traži nešto minimalno FTH, ja sam krenuo sa magom i verovatno sam imao taj minimum. Sad ću baš da pogledam, INT mi je već na 30. Evo sad sam pogledao wiki, tamo ne piše ništa o tome, za svaki spell pokazuje koliko traži slotova i INT, mada moguće da nisu naznačili. Ja imam 4 FTH, to sam imao od početka i nisam ulagao.

Meho Krljic

Hm, dobro, proverićemo. Ja sam INT digao tek na 10 a i krenuo sam sa warriorom... Sad kad vidim koliko se borim sa dve ruke, možda je trebalo da budem swordsman...

n00dle

Cim sam video da je page count eksplodirao, znao sam da ste se zarazili sa DS2. Mora da se pusti da protutnji kroz sistem, nema drugog leka...

Meho Krljic

Da, pa, znaš kako se kaže, za druge igre se navija, Souls igre te siluju...  :cry:

Petronije

Isao sam kod baba na respec. U principu sam prebacio visak dex poena na STR jer sam, vodjen DkS iskustvom verovao da cu vec naci neko dobro dex oruzje pa sam shodno tome ulagao. Ispostavilo se da u inventaru imam cool str oruzja i neka bedna dex, slabija od fire longsworda, koji me je verno sluzio do sada. Prelomio sam i sada se baskarim sa Bastard swordom. Kao i svi greatswords sporiji je od laganih maceva i koplja ali sabija sa dmg. Trebalo bi da ga apgrejdujem ali se nadam klejmoru, pa cu u njega da ulazem shardove. Jako je bitan izbor oruzja, igra postaje mnogo laksa kad se koristi pravo.

Petronije

Nego Meho, mozda ti nemas dovoljno dex/str poena za Sorcerer's staff?

milan

Ja trenutno igram kombinaciju faith i int ratnika, koji na taj nacin moze da koristi hexove. Vrlo zanimljivo. Zajebano zato sto ne znas u sta pre da ulazes, sada su mi int i faith na 22, strenght na 16, a attunement na 36, recimo... Mesam magije, miracles i hexove... Divota!

Petronije

Koje hladno oruzje koristis?

Meho Krljic

Da, pa nemoguće je da nemam dovoljno str i dex poena jer sam maltene samo njih levelapovao. Snaga mi je negde na 26 a brzina na 20 ako se ne varam. Mislim da je ipak problem sa faithom, ali proveriću kad diignem igru, večeras sam se posvetio drugim mukama  :lol: :lol:

Inače, ovo što kaže Milan, ta dilema da ne znaš gde da ulažeš mene uvek muči ali i rajca u souls igrama. Recimo i ja sad i dalje koristim Bastard Sword (dvoručno za bossove) koji sam apgrejdovao na +3. Nakupovao sam još titanita da mogu da ga i više apgrejdujem ali sve vreme se i ja nadam claymoreu... Od jednog ubijenog Old knighta pokupio sam i njegov mač koji u vanila verziji ima damage 140 ako se ne varam (ili 120?), dakle kad bih njega digao na +3 bio bi verovatno jači od BS-a, ali se sve vreme, rekoh, nadam nekom jačem maču. Oh, slatkih li muka...

Petronije

Da, ako si ubacivao i u str i dex onda nije to. Rovario sam i u igri i nisam nasao nikakve fth zahteve za taj staff niti za spellove.

Petronije

I da, za to kakve ce karakteristike da ima neki mac posle apgrejda obavezno konsultujem wiki. Ne pada mi na pamet da se patim pola igre da bi nabudzio neki komad na +10/+15 a on na kraju ima c ili d skaliranje mojih glavnih statova. Enchantovani klejmor u DkS je imao A za INT, satirao je iz par udaraca i silver knightove u kombinaciji sa 40 INT.

Meho Krljic

Ubih Old Dragonslayera, evo, još mi se tresu ruke, jedva kucam....

Inače, malopre sam imao prvi invasion otkad igram. Ja sam bio ubeđen da to ne može dok si u hollow formi, ali očigledno da grešim. Sreća te nisam imao nikakve duše na sebi pa se skot nije ofajdio kad me je ubio.  :lol:

milan

Quote from: Petronije on 08-05-2014, 22:42:07
Koje hladno oruzje koristis?
Dok sam igrao melee ratnike, Bastard i Claymore - nabudzeni su mnogo jaki. Na zalost, moj omiljeni zweihander se pojavi dosta kasnije, a i nije onako dobar kao u prosloj igri. I uvek sa sobom nosim luk i (otrovne) strele.
U ovoj hex kombinaciji poceo sam da koristim i piromanserske moci (za razliku od proslih soulsa, ovde piromansija zavisi i od int statsa). Od maceva nosim sa sobom onaj fire sword, nije nesto, ali odradjuje posao kad treba.

Meho Krljic

Uzgred, proverio sam da li sam ja blesav ili šta, vezano za moj faith i u pravu sam, moj great soul arrow (dakle, ne običan) zahteva FTH na petnaestom nivou, a ja sam s njim tek na šestom  :( :( :( S druge strane, pokupio sam Tower Shield nakon što sam ubio Ornstina i sad mi treba samo još jedan level u STR da ga upotrebim kako Alah zapovijeda!!!!!! Good times!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Edit: Uzgred, uzgred, plaća li se respecovanje kod onih seksepilnih starijih gospođa?

Petronije

Meho, imam u šteku soul arrow, great soul arrow, great heavy soul arrow, soul spear i soul spear barrage. Sve osim soul speara bacam sa 4 FTH (SS zahteva 40 INT). Za great soul arrow treba 14 INT, proveri to. Sigurno nije do FTH, trebao si odmah da naglasiš da nemaš običan soul arrow :)
Gde si pročitao da treba 15 FTH???

Petronije

Za respec kod baba koristiš soul vessel, ja sam do sad našao 2 komada, jedan iskoristio.

Nešto mi pade na pamet, kojim staffom pokušavaš da bacaš magije???

Meho Krljic

Ovim:

http://darksouls2.wiki.fextralife.com/Cleric%27s+Sacred+Chime#.U2yPPaKfutc

Mada nisam ni pokušao jer mi je great soul arrow onako bled u slotu.

Petronije

Eto rešenja, ja ovim bacam...http://darksouls2.wiki.fextralife.com/Sorcerer%27s+Staff

E sad, da li uopšte onom tvojom alatkom mogu da se bacaju spelovi ili je to samo za miracles nemam pojma. Ja sam jedan staff dobio odmah a drugi sam vrlo rano našao, imam dva. U svakom slučaju rešili smo problem.

Edit: Našao, chimes bacaju miracles i hexes a staves bacaju sorceries i hexes. Ipak ti treba staff.

Meho Krljic

Aha, da, pisalo je miracles i hexes a ja sam u svojoj glavi tu dodao i sorceries. Voistinu rešeno.  :lol:

milan

Staff za carolije, chime za miracles, a jedno i drugo za hexes - mada neke hexes bacas jednim, a neke drugim. I, of kors, rukavica za piromansiju. Postoji i dark rukavica, koja po statovima pokazuje da je slabija od obicne, ali neki veterani tvrde da to nije tako. Rukavica se apgrejduje fire seedovima, kojih nema mnogo u pocetku, ali kasnije obe mogu da se nabudze do maximuma (+10).

Petronije

Na kraju mi se royal greatsword pokazao kao najbolji. Ima probadanje na heavi attack a kombo od 2 udarca skida 300dmg i ostaje stamine za 1 roll, onaj najbitniji da se pobegne. Nabudzen na +10 ima B skaliranje str i 100 bleeding.

Meho Krljic

Argh, No-Man's Wharf je više No-Man's Barf, nabio mi je pritisak u stratosferu. Oni JEBENI ljudi-paukovi... Ako ikada nađem čoveka koji ih je dizajnirao neće se lepo provesti.

Nego, pitanje, pošto vidim da je tu trgovac Gavlan, kome mogu da prodam opremu koja mi ne treba, ali nestaje posle prvog razgovora i pojavljuje se tek značajno kasnije  u igri, koliko duša se dobija za stvari? Slično onome koliko oprema košta kod drugih trgovaca ili mnogo manje? Da znam koliko da se cimam natovaren ko magare, pošto valja pobiti milion ljudi-paukova dok se stigne do njega...

milan

Dobija se manje, svakako, ali dobro dodje da mu se proda sve sto ti ne treba. Pojavi se on jos jednom, a zatim i treci put, i taj treci put ostaje na tom mestu do kraja igre. Mnogo je bitnije sto prodaje otrovne strele, koje su prilicno efekte i kod jacih neprijatelja. Ispalis tri i vecina protivnika pocne da umire od poisona.

Meho Krljic

OK, idem sad da radim jogu jedno pola sata da se pripremim za još jedan pohod k njemu.

Petronije

Tex Murphy

Прешао сам ПРИНЦЕ ОФ ПЕРСИА: САНДС ОФ ТИМЕ!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 10-05-2014, 10:54:54
Jesam rek'o.
Reko si. Nivo stresa koji mi ovo izaziva je odistinski užasan.  :cry: :cry: :cry:  Ne smem ni da mislim koliko mi je duša u nepovrat propalo tamo...

Quote from: Harvester on 10-05-2014, 12:11:08

Цонгратулатионс, завршио си најбољу игру из серијала.

Petronije

Kako napredujes? Ja nemam gde, moram da ubijem nekog bosa da bi nastavio dalje ili da se farmam. Dosao sam do Lost sinner-a, Undead Lords, Undead chariot i Sentinela. Najblizi sam pobedi nad lordovima ali kad podignu nemrtve satare me. Nisam se inatio ni sa jednim, vise sam istrazivao pa kad natrcim na tvrdo bezim u drugu stranu.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 10-05-2014, 12:59:51
Quote from: Petronije on 10-05-2014, 10:54:54
Jesam rek'o.
Reko si. Nivo stresa koji mi ovo izaziva je odistinski užasan.  :cry: :cry: :cry:  Ne smem ni da mislim koliko mi je duša u nepovrat propalo tamo...

Quote from: Harvester on 10-05-2014, 12:11:08

Цонгратулатионс, завршио си најбољу игру из серијала.

Искрено се надам да гријешиш. Више не могу ни да пребројим колико пута је кутија са комплетном трилогијом завршила треснута о зид или о врата. Пред крај сам је чак због њене безбједности склонио ван свог домашаја, да не бих ручно поломио дискове. Питам се шта ће тек да буде кад наиђу "лошије" игре :-(
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

milan

Quote from: Petronije on 10-05-2014, 23:59:58
Kako napredujes? Ja nemam gde, moram da ubijem nekog bosa da bi nastavio dalje ili da se farmam. Dosao sam do Lost sinner-a, Undead Lords, Undead chariot i Sentinela. Najblizi sam pobedi nad lordovima ali kad podignu nemrtve satare me. Nisam se inatio ni sa jednim, vise sam istrazivao pa kad natrcim na tvrdo bezim u drugu stranu.
Meni su tri sentinela zadala prilicno problema... Probaj da ostanes na onom ledgu sto duze mozes. Lordove ubijaj polako, imas dovoljno mesta da se sakrijes (oko onih pajlova). Ubijes jednog, pa njegove kosture, pa drugog, pa njegove kosture, i tako do kraja... Lost sinera ostavi za kraj od ova cetiri, zato sto je lakse kad dobijes bastille key, pa se tu vratis i otvoris ono dvoje vrata iznad ulaza kod sinera. Tu udji sa bakljom, i... videces vec. Undead Chariot je opcioni bos, dakle, ne moras da ga ubijas ako ne zelis.
Inace, tu su ti dobra mesta za farming - posebno ako imas covetous ring. Najvise daju one gromade od cudovista u sinners rise, ja ih uvek satirem dok ne nestanu. Takodje, pre undead chariota, oni gadovi sto stoje na stubovima - i oni daju dosta dusa.

Meho Krljic

Kako napredujes?

No man's wharf mi je mlados' oduzeo. Ideja je sigurno bila da se tu čovek lepo levelapuje ali mislim da sam bar šest puta više duša bacio nego što sam iskoristio. Barem sam nakupovao otrovne strele, ali videćemo kako će to da pomogne... Sada se oštrim da uđem na brod da vidim kakav je boss na njemu, ali znam da pre toga treba da pobijem sve ove nesrećne varangiance na dokovima, te ono preostalo onih odvratnih paukolikih likova, a ni jedno ni drugo mi se ne radi   :lol: :lol:  No, moraću da stisnem zube...

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 11-05-2014, 09:38:34
Kako napredujes?

No man's wharf mi je mlados' oduzeo. Ideja je sigurno bila da se tu čovek lepo levelapuje ali mislim da sam bar šest puta više duša bacio nego što sam iskoristio. Barem sam nakupovao otrovne strele, ali videćemo kako će to da pomogne... Sada se oštrim da uđem na brod da vidim kakav je boss na njemu, ali znam da pre toga treba da pobijem sve ove nesrećne varangiance na dokovima, te ono preostalo onih odvratnih paukolikih likova, a ni jedno ni drugo mi se ne radi   :lol: :lol:  No, moraću da stisnem zube...

Ako te baš baš muče paukovi upali veliki fenjer kamenom. Mada je šteta da ga trošiš ako si otključao prečicu. Jesi li? Inače je bos relativno lagan.

Petronije

Quote from: milan on 11-05-2014, 08:50:49
Meni su tri sentinela zadala prilicno problema... Probaj da ostanes na onom ledgu sto duze mozes. Lordove ubijaj polako, imas dovoljno mesta da se sakrijes (oko onih pajlova). Ubijes jednog, pa njegove kosture, pa drugog, pa njegove kosture, i tako do kraja... Lost sinera ostavi za kraj od ova cetiri, zato sto je lakse kad dobijes bastille key, pa se tu vratis i otvoris ono dvoje vrata iznad ulaza kod sinera. Tu udji sa bakljom, i... videces vec. Undead Chariot je opcioni bos, dakle, ne moras da ga ubijas ako ne zelis.
Inace, tu su ti dobra mesta za farming - posebno ako imas covetous ring. Najvise daju one gromade od cudovista u sinners rise, ja ih uvek satirem dok ne nestanu. Takodje, pre undead chariota, oni gadovi sto stoje na stubovima - i oni daju dosta dusa.

Sinner mi i jeste poslednja opcija. Nemam taj Bastille key ali gde ga uzeti kad sam očistio ceo Lost Bastille? Sa obe strane? Da nisam nešto omašio? Što se tiče ovih ostalih, Lordovi jesu najlakši, kad im budem posvetio malo pažnje pašće sigurno, bitno da može da se protrči do njih bez smaranja sa neprijateljima, kroz pećine, jer sam aktivirao tu baklju što je bila zaključana. Oni skotovi na stubovima su mi mast vadili dok nisam nadogradio mač, sad padaju relativno lako ali mora oprez, ako te dokače kako valja skidaju HP i Staminu ko ništa, juče namo izgubih desetak hiljada duša iz zezanja. Rešio sam da ih sve pobijem dok ne nestanu, taman će biti duša za levelovanje. A kočija mora da padne, nebitno što je opcioni bos. Sentinele sam najviše posećivao ali obavezno u toku fajta padnem dole i onda me lako srede.

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 11-05-2014, 11:03:09
Quote from: Meho Krljic on 11-05-2014, 09:38:34
Kako napredujes?

Ako te baš baš muče paukovi upali veliki fenjer kamenom. Mada je šteta da ga trošiš ako si otključao prečicu. Jesi li? Inače je bos relativno lagan.

Ma, da, sad sam već pri kraju, nisam hteo da trošim kamen na ovo, stežem zube i ubijam ih kopljem koje sam nabudžio...

milan

Quote from: Petronije on 11-05-2014, 11:03:31
Nemam taj Bastille key ali gde ga uzeti kad sam očistio ceo Lost Bastille? Sa obe strane? Da nisam nešto omašio?
Mislim da taj kljuc dobijes tek kad ubijes gargojle u Belfry Luni. A to otvaras kamenom, kad se od baklje Servants quarters spustis merdevinama dole. Gargojli su jako teski, ima ih ukupno sest, napadaju po dva ili tri odjednom.... :)

Petronije

Jebote oni nisu normalni, svaki drugi bos ide u paru ili treesome.

milan

Quote from: Meho Krljic on 11-05-2014, 11:51:06
Ma, da, sad sam već pri kraju, nisam hteo da trošim kamen na ovo, stežem zube i ubijam ih kopljem koje sam nabudžio...
Preporucujem da iskoristis sign znak Lucatiel za borbu protiv bossa. Ona je bitan lik u igri, i treba je koristiti kad god je to moguce, cisto da bi se na kraju zavrsio njen quest.

Meho Krljic

Da, kako sad idu summoni? Hoću da kažem, šta ću potrošiti kada je summonujem?

Petronije

Iskoristi human eggify, to ti je umesto hjumenitija. Prednost je sto ne moras na baklji vec kad hoces. Onda klasika, kad si human pojavi se sumon znak obicno blizu fog gejta.

Meho Krljic

Fino, sreća da sam naređao nekih 13 human effigyja u inventaru  :lol: :lol: :lol:  Mada, kad malo bolje razmislim, moguće je da sam neka od njih i prodao  :-? :-? :-?

Meho Krljic

Heh, imam 16 human  effigyja, ali mi ni jedan nije bio potreban da presudim Flexile Sentryju. Ovo je do sada bio najlakšiji boss. Doduše i daje samo 14k duša. Idem sad da počistim No Man's Wharf do kraja. Valja se.

Petronije

Bravo !!!. Sad pravac u lost Bastille u nova nerviranja i umiranja. :)

Meho Krljic

Ubio sam tamo onog Heide Knighta što sedi i kulira, ali sad, pošto sam od njega dobio 4500 duša, malo šaram po pređenim delovima, da pobijem ono boranije što je ostalo, iscijedim iz njih duše i levelapujem se za sve pare pre nego što produžim dalje... Moram malo da povećam inteligenciju, onaj trgovac magijskim predmetima neće još sa mnom da priča.

Uzgred, onaj lepi ratnik koji stoji na terasi Cathedral of Blue i koji neće da priča sa mnom dok sam hollow, šta ću dobiti ako se reverse hollowujem i priđem mu kao, što se kaže, čovek (tj. žena)?

Petronije

Mislim da dobijas mogucnost da se uclanis u blue covenant, ako se tako zove. A sta ces dobiti time, pojma nemam :).

Meho Krljic

Hmm, sad sam proverio na wikiju, ne deluje mi da ću bogznašta dobiti razgovorom sa njim... Ništa onda... idemo dalje u hollow formi.

Petronije

Kod tog trgovca magijama kupujes samo spellove i staff. Ako ne planiras da magijas onda nema potrebe da ulazes u int. A i on prelazi posle u Majulu, blizu kovaca na nekoj padini sedi i bleji u vodu :)

Meho Krljic

Da, pa, mislim da malčice ipak nabildujem magije, za potrebu nekog budućeg sukoba na daljinu... za sada sam najveću većinu svog builda ulio u snagu i brzinu, ali plašim se da ne dođem do nekog mesta gde će postati jasno da se cene i druge karakteristike...

Meho Krljic

Ruin Sentineli su pali za slobodu! Naravno, pojedinačno su jadni pa moraju da napadaju po trojica, ali džaba im bilo. 33K duša. Hvala im.