• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 26 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ja se actually u priličnoj meri pronalazim u Harvesterovom hejtu. Probao sam PoPTSOT da odigram bar četiri puta, poslednji put pre jedno dve nedelje i prestao posle pola sata. Ja otprilike razumem šta ljudi vide u tim igrama, ali mene kamera i kontrole toliko iritiraju da ja to ne mogu da igram.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 01-05-2014, 23:34:53
Ja se actually u priličnoj meri pronalazim u Harvesterovom hejtu. Probao sam PoPTSOT da odigram bar četiri puta, poslednji put pre jedno dve nedelje i prestao posle pola sata. Ja otprilike razumem šta ljudi vide u tim igrama, ali mene kamera i kontrole toliko iritiraju da ja to ne mogu da igram.

Јеси играо конзолну или ПЦ верзију? Знаш ли да ли је контрола подношљивија са неким гејмпедом?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Obe i iako je igranje pedom bolje, nije to dovoljno za mene, naprosto, iritira me valjda dizajn koji bi da bude i akciona i platformska igra a na kraju nije ni jedno od ta dva. Ova vrsta platformašenja naravno može da se lepo uradi - Ico, koji je bio veliki uzor za ovaj PoP je to pokazao - ali meni Prince of Persia igre nikako nisu legle.

Father Jape

Dobro, možda neki aspekti nisu najbolje ostarili, ali ja se i dalje načelno slažem s Jacijem oko Prinčeva:

https://www.youtube.com/watch?v=Hyoy1aRprsY
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Jaci je poznati naratolog koji u PoP serijalu pada na solidnu priču i likove. Ja bih isto verovatno radije gleao crtani film sa tom pričom i likovima nego igro igru.

Tex Murphy

Анинсталирано :-( Како године пролазе, стрпљења је све мање. Тражио сам читове, ал изгледа да не постоје за ову игру, тако да је анинстал био једина опција. Прочито сам некакав ривју за Њарриор Њитхин и изгледа да пати од истих бољки као први дио, тако да то нећу ни да покушавам. Жали Боже пара које сам потрошио на ове игре :-(

Коју бисте ми акциону авантуру сличног типа препоручили, а да није овако лоша?
Genetski četnik

Perin

"Novi" Tomb Raider.

Sent from my LG-E975 using Tapatalk

Morningstar

Provaj ovog iz 2008. Dosta je laksi od prethodnih.

Inace, baci pogled na ovu listu, mozda nadjes nesto zanimljivo.

sve price su Anansijeve.

Meho Krljic

Ovaj Dark Souls II me urniše  :lol:  Dakle, gazi me, pljuje me i smeje mi se dok sam na podu, a opet mi daje toliko razloga da mu se vratim (sad kao imam plan gde i kako ću šta da farmujem, šta ću da razvijam od osobina itd.) da ne mogu da mu se STALNO ne vraćam. Mučan je to, nezdrav odnos. Ali je odnos :-|

Petronije

Razumem te. Gde se nalazis? Daj malo detalja, bas me zanima kako napredujes i dokle si stigao. Ja se bas mucim.

Meho Krljic

Ma, tek sam upalio šestu vatru i osamnaesti sam nivo. U ovom trenutku imam sledeći kratkoročni plan: da se tukući ove sitnije neprijatelje levelapujem dovoljno da mogu da ubijem ona dva trola u Things Betwixt i da mogu nekako da izađem na crtu onim velikim oklopnicima što čuvaju prilaz onoj visokoj kuli na obali ispod Majule, a onda ću da se upustim i u temeljno čišćenje one tvrđave u šumi palih džinova. Tu sam neke delove već očistio (i zatvorio onu kapiju što pada) ali me strelci po krovovima i dalje suviše ubijaju pa čekam da malo ojačam još. Vidim da, kad siđem u podrum tvrđave poruke igrača vele da na kraju jednog hodnika čeka boss a još nisam spreman za to iskušenje  :lol: :lol: :lol:

Petronije

Tu smo negde, samo sto sam ja pobedio prvog bosa, tog u podrumu, lagan je relativno. Te poruke smaraju, ima dosta spojlera. Nervirale su me dok sam igrao ds1 jer ima trolova, pa ih nisam ni citao.

hidden

Imam pitanje za iskusne gejmere, malo je offtopic ali ne zamerite. Elem, godinama sam imao dinosaurusa od kompa, gde je RTW bio spic mogucnosti. Sada nabavih neki laptop, pa me zanima da li cu moci da poteram (i bez rizika igram) mmorpg igre koje traze dual core 2.0 intel procesore (ovaj min.req mi se nije poklopio na vecini koje zelim zaigrati)

Ovo moje ima 1.8ghz intel dual core, 8gb RAM i graficku NVIDIA GeForce GT 720M.

Igrao bih Dungeons and Dragons Neverwinter, Age of Conan, Star Wars the Old Republic itd...kontam ja da ce moci zbog grafike i rama, al opet bolje mi je da pitam nego da skinem nekoliko GB clienta i skontam da mogu da se slikam.

Hvala i izvinte na offtopicarenju...

Josephine

left4dead, ako neko 'oće da igra sa mnom..

Meho Krljic

Quote from: Petronije on 03-05-2014, 09:58:19
Tu smo negde, samo sto sam ja pobedio prvog bosa, tog u podrumu, lagan je relativno. Te poruke smaraju, ima dosta spojlera. Nervirale su me dok sam igrao ds1 jer ima trolova, pa ih nisam ni citao.

Da, ne deluje preteško, ali da se ja još malo levelapujem. Upravo sam ubio onog prvog Heide Knighta u forest ov foln džajnts pa sam srećan  :lol:

Na hiddenovo pitanje ja nemam odgovor, ali možda može da pogleda na forumima koji se tiču pojedinalnih MMO igara koje bi da igra.

Što se tiče L4D, oh, ja bih igrao ali mi nije instaliran  :cry:

Josephine

pa instaliraj?? :) čini mi se da bismo mogli da se okupimo, nas nekoliko, da pucamo malo naokolo. stress free igra

Petronije

Ja imam L4D2 :(. Meho na kojeg viteza mislis? Onog sto sedi ispod drveta i ne dira te ili? Ja tog nisam hteo da gnjavim, bilo mi ga je zao...

Josephine

20 dolara je, kupujem u sledećoj rundi...

Petronije

Ja sam ga kupio za 3-4$ poodavno, nemoj davati "tolike" pare. :)

Josephine

a zašto nemaš l4d?? :)))

Petronije

Pa nemam pojma, ovo je bilo na akciji, kupio, igrao par dana i batalio. Ako bude bas jeftino negde uzecu, ali bolji je drugi deo :P

A i secas se koliko je trajao q3 na sagiti, mada ovo ima vise sansi da uspe jer igramo zajedo.

Josephine

pa trajao je dosta, s obzirom da je dosadan i nije bio timski :-D

Tex Murphy

Ја имам инсталиран Л4Д2, а у "причуви" (тј. на диску) имам и кеца.
Једино што ми фали јесте - слободно вријеме? :-(
Крива је Цоурсера.
Genetski četnik

Meho Krljic

Da, pa ja ga ne instaliram jer moram danas da putujem i ionako neću biti tu  :cry: :cry: :cry:

Quote from: Petronije on 03-05-2014, 11:42:54
Meho na kojeg viteza mislis? Onog sto sedi ispod drveta i ne dira te ili? Ja tog nisam hteo da gnjavim, bilo mi ga je zao...

Da, na tog. Priličan je challenge ubiti ga, ali je osetljiv na vatru pa sam ga malo klao a malo gađao onim ognjenim bombama. Računao sam da ću kad ga ubijem dobiti mnogo duša i neki lep predmet. I jesam, dobio sam njegov mač, ali kako Marfijev zakon već zapoveda, minut kasnije sam iz neke potpuno desete situacije dobio bastard sword koji radi na istom principu širokih zamaha i velike mase ali je još jači od njega  :cry: :cry: :cry:

Tex Murphy

Quote from: Morningstar on 02-05-2014, 20:36:31

Provaj ovog iz 2008. Dosta je laksi od prethodnih.

Inace, baci pogled na ovu listu, mozda nadjes nesto zanimljivo.

Хвала! Тог Принца имам (наравно, још га нисам пробао), а погледаћу и неке од игара са списка. Играо сам само Миррор'с Едге, и то је доста фрустрирајућа игра, али не као Принц.
Genetski četnik

Petronije

Ubio sam dragonslayera (boss vitez sa helebardom kod velikih kamenih vitezova u vatrenoj kuli) ali ne daje nista posebno, ima tu izgleda jos jedan boss.

Meho Krljic

Ja se tek navikavam na ideju da ti divovski vitezovi daju samo po 400 duša i da se respawnuju  :-? :-? :-?

Petronije

Nemoj da se mnogo cimas oko njihovog ubijanja, lako se zaobilaze, ali kreni da ih ubijas prvi put redom...shvatices vec, da ti ne kvarim.

Meho Krljic

Shvatio sam  :lol: :lol: :lol:  I posle ispada da i nisu toliko teški.

Ali još nisam uspeo da ubijem The Last Gianta dole u podrumu. Grrrr. Ali mislim da će sutra pasti!!!!!!!!!

milan

Quote from: Meho Krljic on 03-05-2014, 13:18:49
I jesam, dobio sam njegov mač, ali kako Marfijev zakon već zapoveda, minut kasnije sam iz neke potpuno desete situacije dobio bastard sword koji radi na istom principu širokih zamaha i velike mase ali je još jači od njega  :cry: :cry: :cry:

Meni se bastard sword pokazao kao veoma dobro oruzje, do samog kraja. To i claymore.
Inace, kod velikih vitezova, kada se skrene levo, pa kod mosta koji se spusta, tu se nalazi vrlo znacajan prsten koji pomaze pri igranju.

milan

Quote from: Meho Krljic on 03-05-2014, 21:29:46
Shvatio sam  :lol: :lol: :lol:  I posle ispada da i nisu toliko teški.

Ali još nisam uspeo da ubijem The Last Gianta dole u podrumu. Grrrr. Ali mislim da će sutra pasti!!!!!!!!!
Za Last Gianta imas summon blizu njega. Neko summone treba obavezno koristiti.

Meho Krljic

Oh, hm... ne bih da koristim summon na prvom prvcijatom bossu koga sam sreo. Videću za neke docnije, ali ovog moram da pobedim samo junačkim srcem i jakom desnicom (mada mač držim s obe ruke).

Petronije

Samo mu se muvaj oko nogu, ako se odaljis ima onaj zajeban napad, pogotovo posle kad skine ruku. I meni je trebalo vremena da provalim, posle me nije pipnuo. Ali je zato Pursuer zesce zajeban.

Meho Krljic

Ali ima i onaj napad kad se baci nauznak a onda ga je lako udariti više puta.  :-| :-|  Dohakaću mu do kraja vikenda, ali Pursuer mi već deluje zajebanije, mada sam ga video samo jednom gore na palisaadi pre nego što je migrirao u drugi deo. Dobro, nabildovaću se dok on dođe na red. U svakom slučaju, ja sve vreme igram kao hollow, računam da čuvam ljudsku formu za neke najteže trenutke.

Petronije

I ja isto, malo ima ljudskih jaja. Došao sam do nekih vikinga, unakaziše me, vezuju napade svetlosnom brzinom, nedaj bože da me napadnu dvojica. Pursuera sam počeo da kapiram, jako me nervira što ne mogu da se zaobilaze protivnici do njega. Mogu ali teže, oduzima mi koncentraciju što moram da se bijem sa njima, pogotovo što su oni glupavi kopljanici koje ne možeš da središ iz par udaraca nego moraš da se nadmudruješ. Ali izdržao sam dosta dugo, mora da se uče napadi napamet, kad se to nauči onda je lako. Pašće danas - sutra. :mrgreen:

Meho Krljic

Ono što ja još treba da skapiram je koji su rikvajrmenti za korišćenje dugih oružja. Snagu sam nabildovao, dexterity sam solidno podigao ali još uvek dobijam obavijest da winged spear i halebardu ne mogu da koristim optimalno, a znajući iskustva iz prethodne dve igre, ta duga oružja su spas!!!!!! Uz lepo nabudženo koplje većina sitnijih protivnika sa mačevima, pa i kopljima- ti što ih spominješ - mogla bi da mi pljune pod prozor. Verovatno negde u meniju mogu da vidim šta mi tu fali, ali jebem ti studio koji posle tri skoro identične igre i dalje ne uspeva da napravi intuitivniji i razumljiviji UI.  :lol: :lol: :lol:  Ali ajde, prašta im se kad su igre tako dobre.

Petronije

Pa kad ides na inventory i kliknes na mesto za oruzje otvara ti se stek sa oruzjima, gde biras sta ces da nosis. Kad markiras oruzje ili stit dole levo ti pisu req. cim je crveno znaci da nemas dovoljno poena.

Inace ja te kopljanike satirem iz 2-3 udarca ali su dosadni kad hocu da ih pretrcim, izbockaju me na brzinu ili podignu stitove pa moram da ih cekam.

milan

Quote from: Petronije on 03-05-2014, 22:53:24
Ali je zato Pursuer zesce zajeban.
Amin. Meni je on medju tri najteza bosa u celoj igri.

Meho Krljic

Ja sam oprao The Last Gianta (na kraju je bio izrazito lak, ali do tog kraja me je ubio jedno 30 puta  :cry: :cry:  ) i sada se suočavam sa Dragon Riderom. Zajebana mu je ona halebartda ali pošto vidim da je štit uspešno zaustavlja možda od toga i bude nešto. Jedino ne znam da li mi je isplativije da grajndujem one old knightove ispred, u kuli, dok ih ne potrošim pa da se onda levelapujem za njega ili da njih protrčavam, pokušam da ubijem njega pa onda sa svim tim dušama dođem posle da im jebem kevu... Oh, znam da bi prvo trebalo da satrem sve vitezove, ali, vuče me boss.

milan

To je odlicno mesto za grindovanje - ja sam uvek ubijao viteze dok se ne potrose. Dosta daju, a prilicno su laki kad im naucis poteze.

Petronije

Meho ima caka oko tih vitezova, ne znam da li si provalio, da bi lakse pobedio jahaca zmajeva. Dalje ti je SPOILER! pa ako hoces ti citaj.
.
.
.
Drugi po redu vitez, onaj sto stane u gard ali te ne napada. Prvi put kad ga ubijes aktiviras mehanizam sa nekom polugom, koju kad pomeris u areni sa dragonriderom se pojavljuje jos jedan prsten okolo i smanjuje rupu. Isto se desava i kad krenes levo, smrt jednog od vitezova aktivira isto to na poslednjoj platformi, i dobijas jos prostora za bossfajt. Nema potrebe svaki put da to radis samo jednom. Onda je sve lakse, drzis rastojanje od njega i ides u nazad, cekas da napadne. Obavezno u krug, da se ne bi zatrcavao vec samo mahao, kad mu odmaknes ti ga sacekaj da pridje. Jedino kad krene u trust - probadanje napad moras da se rolas, one ostale kad se razmase lagano u nazad. Kad zavrsi, izlozen je i tad napadas. Ja sam ga sa magom sredio da me nije pipnuo, samo dok sam stekao osecaj o duzini helebarde. Naravno, macem je teze, ali vrlo lako kad primenis ovu taktiku. Verovatno bi pomoglo neko koplje, da mu se ne priblizavas previse.

Meho Krljic

Hvala, potrošio sam dan na grindovanje sa vitezovima, tako da ću sad lagano da vežbam Dragon Ridera.  :lol:  Nije problem spojler, video sam i sam da se to dešava.

ridiculus

Jel' neko igrao novi Age of Wonders (trojku)? Jednom davno - pre desetak godina - AoW II mi je bila draža strategija od Heroja 3. Svetogrdje, znam...
Dok ima smrti, ima i nade.

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 04-05-2014, 18:29:43
Hvala, potrošio sam dan na grindovanje sa vitezovima, tako da ću sad lagano da vežbam Dragon Ridera.  :lol:  Nije problem spojler, video sam i sam da se to dešava.

Sad pročitah da ako poubijaš sve vitezove možeš da zatvoriš sve prstenove i nema padanja, što onda stvarno nije fer prema jadnom Dragonrajderu :mrgreen:

Evo jedan mod za nas noobove...:lol: :lol:

http://www.nexusmods.com/darksouls2/mods/55/?tab=1&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Fdarksouls2%2Fajax%2Fmoddescription%2F%3Fid%3D55%26preview%3D&pUp=1

Meho Krljic

Heh, Dragonrajder ne deluje teško, većina napada se da izbeći ili blokirati. Možda ga brzo operem.

Quote from: ridiculus on 04-05-2014, 18:30:39
Jel' neko igrao novi Age of Wonders (trojku)? Jednom davno - pre desetak godina - AoW II mi je bila draža strategija od Heroja 3. Svetogrdje, znam...

Ja čekam da mu malko padne cena, pošto je dobio solidne ocene, posebno su hvalili taktički deo.

Meho Krljic

Hm, tek sam sad postao svestan da sam time što sam u Dark Souls II u Majuli klečanjem ispred Victors Shrine svetilišta ušao u Covenant of Champions prebacio težinu igre na hard mod  :cry: :cry: :cry: Vidim ja nešto mi ne ide  :lol: :lol: :lol: :lol:

Petronije

I ja sam to uradio ali sam posle ponistio kod macke, ne znajuci celo vreme sta radim. Tek sam kasnije saznao.

Meho Krljic

Da, videću šta ću ja da radim, mačku još nisam ni video (ali sam pobio one prasiće u Majuli... sirotani, teško se ubijaju a daju malo duša), a priznajem da me rajca da igram na višem nivou težine, mada je tu realna opasnost da nikad neću završiti igru... Mislim,

Petronije

Nemoj se zajebavati, i ovako je tesko. Macka je tu u Majuli, u kuci sa zatvorenim vratima, lezi na stolu ili na komodi pored vrata, mozda si i ulazio ali je nisi video.

Meho Krljic

Videću, videću. Pošto znam da mogu da spustim težinu kad hoću, čuvaću tu opciju za momenat kad budem na ivici samoubistva.  :lol:

Inače, jesi li ulazio u onaj mrtvački kovčeg na obali u Things Betwixt nakon što ubiješ ona dva kiklopa?  :lol: