• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta igram(o)

Started by cutter, 05-02-2009, 04:55:57

Previous topic - Next topic

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

n00dle

Skoro da si me sustigao. Ja se jos muvam u Mensisu, nikako da zalegnem, ali mislim da su sve prechice otkljucane i da mi je samo jos boss ostao.

Ta dva huntera u Nightmare Frontier zaista jesu bili iznenadjujuce laki. Ali ima jedan hunter na mostu u Mensisu, posle paukova (hoho videces), koji mi je silne muke zadavao. I to posle debelih pola sata mucenja da dodjem uopste do njega. Posle recimo cetvrtog pokusaja sam na kraju protrchao pored njega, strchao niz stepenice i nasao prolaz sa liftom koji otkljucava prechicu. Onda sam mu prishao s ledja i slatko se osvetio.

Pokupih juce sva tri dela creva potrebnih za 'pravi' kraj igre, tako da sad imam i tu opciju. Poseticu pretpostavljam jos Cainhurst, pa onda kraj.

Meho Krljic

Opet paukovi? PA ZNAJU LI TI LJUDI KAD JE DOSTA???!!!!!!!!!!

Oh, dobro, ja imam tek jedno parče pupčane vrpce (uzgred, kontraintuitivno, ima četiri, ispala je neka konfuzija u prevodu, ali dovoljna su tri za true ending). Imam ja još da igram  :lol:

n00dle

Ah, da, pupcana vrpca, ne znam sto stalno pisem da je crevo. I lazem, imam ih tek dva, trece cu dobiti od bossa u mensisu, veceras nadam se.

Sto se paukova tice, najbolje ti je da kad ih 'aktiviras' (a aktiviraju se svi odjednom), istrchis natraga napolje kroz kapiju kroz koju si dosao. Ne mogu da te prate.

Posto ces sad naici na divove s kamenchugama, jos jedan savet -- ako ti zadaju previse problema, probaj da popijes jedan Blue Elixir, onda reaguju na tebe tek kad si im prakticno pod nosem.

Meho Krljic

Otpremih Amigdalu u večna lovišta. Meni, bogami uopšte nije bio lak, jer udaranje po nogama oduzima komično malo zdravlja, tako da sam morao da ga udaram po prednjim udovima i glavi koji nisu oklopljeni.

Video uskoro sledi  :lol:

Meho Krljic

Evo kako sam porazio Amygdalu, nespretno, brljivo, praktično slučajno. Kako već rekoh, pokušao sam da mu stojim iza leđa i udaram po nogama ili repu, ali tu ima jak koštani oklop i trajalo bi nedelju dana da ga tako porazim. Shvatio sam da su mu osetljivi prednji udovi i glava, ali da i to znači izloženost njegovim brojnim napadima (kao što se iz priloženog videa i vidi - nabode me već prvim napadom  :lol:  ). I, jadno to ide, na svaki udarac koji mi prođe, on mene udari triput i jasno je da je ovo rat iscrpljivanja a ne rat veštine. Na kraju, kad mi dopizdi i rešim da idem na sve ili ništa, posluži me i sreća. Dok se on sprema za charge napad, i ja uradim charge, nabodem ga u glavu u pravom momentu i igra mi prizna pariranje koje ja ispratim visceral napadom. 1446 hit poena, molim lepo  :lol:  Posle toga je lako.

Mehmet igra Bloodborne: Remember Amygdala

Nightmare of Mensis je vaistinu košmaran, ne jer su neprijatelji teški - nisu - nego zbog toga što igra smatra da je igrač već ovladao tehnikama i taktikama "normalnog" igranja pa je vreme da mu se dodaju modifikujući elementi. Prvo, naravno, kao i Nightmare Frontier, i ovde jedna Chime Maiden zvoni i priziva invazije. Sreća pa sam ja ipak verovatno mnogo daleko od najbližeg servera pa nisam imao mnogo invejdera (a i oni koji su seprobili nisu ni stigli do mene pre nego što me je ubio lovac). Drugi problem je svakako Mother Brain koja me smara frenzy napadima kad god me vidi. Koristim i runu koja mi užasno uvećava Frenzy Resistance, ali ovo je svakako otežavajuća okolnost. Mislim, insight mi je preko pedeset i verovatno bi trebalo malo da ga trošim ali računam da je šmekerskije ovako.  :lol:  PLUS, koristim jedan ukleti dragulj u opremi pa mi i zdravlje konstantno pada.

Sve u svemu posle nekoliko prolazaka, shvatio sam da nema leba od borbe sa Darkbeastsima i Yetijima, kao i da je gomila paukova u zamku tu samo da mi oduzima vreme - teško ih je pobiti a nema nipotrebe. Cilj mi je bio da pre ručka ubijem lovca (koji izgleda nema ime ili ga niko još nije saznao) i to je isto bio popriličan napor. Vidim da wiki tvrdi da nije mnogo težak, ali, da li zato što mi je insight visok, protiv mene je koristio nekakav otrovan gas (mislio sam da je numbing mist, ali ovo aktivno oduzima zdravlje). Takođe, wiki tvrdi da on koristi Rosmarinus kao vatreno oružje ali protiv mene je koristio one zmijske pipke  :( :(  Pripisaću sve to previsokom insightu.

Pošto su u nekoliko borbi sa njim i pauci stizali da se umešaju, to je dodatno komplikovalo stvar (zato i ovde može da se vidi kako mu posle par uspešnih udaraca bežim dalje niz hodnik, da bismo pauke ostavili iza sebe, ali onda mi se, prvi put, desi da se u borbu umeša i patuljak u oklopu, koje pre ovoga nisam ni video), pa sam na kraju rešio da ga brute forceujem. Ovde se vidi da skoro svaki njegov pokušaj prekidam hicem iz blunderbussa i, nažalost, mada dvaput uradim pariranje, ne uspeva mi da ga ispratim visceralom. Ali i ovo je dovoljno  :-| :-| :-|

Mehmet igra Bloodborne: Hunter of Mensis

n00dle

Ti si tu borbu mnogo chasnije od mene presao -- ja sam ga mucki ubio s ledja. Probao sam nekoliko puta jedan-na-jedan, svaki put bi me razvalio. Pokusavao sam parrije, nista od toga. Napadao me istim napadima ko i tebe, iako je moj insight ispod 15.

I ne koristim nikakve dragulje od kojih mi opada zdravlje, ludjaku! :D

EDIT: e da, sto se amigdale tice -- rep joj jeste oklopljen, ali noge nisu (barem ne toliko). Posle nekoliko udaraca krene da prshti krv iz noge koju napadas, tada vise prima damage. No, sad nije ni bitno.

Meho Krljic

A, onda to nema veze sa insightom, nego ovi na wikiju nisu dobro obavili posao. OK, poštujemo  :lol:

A ubijanje s leđa uopšte nije nečasno, pobogu, ovo je Fromova igra. Ako nekom uspeš da priđeš s leđa, to je obično znak tvoje veštine i promišljenosti  :-|

A taj dragulj koristim jer povećava štetu koju nanosim, pa mi je bilo smisleno da to bude deo ovog builda kada sam krenuo da ubijem lovca. Videćemo kako će biti sa bosfajtovima u ovoj sekciji.

Meho Krljic

Quote from: n00dle on 25-04-2015, 20:55:17
sto se amigdale tice -- rep joj jeste oklopljen, ali noge nisu (barem ne toliko). Posle nekoliko udaraca krene da prshti krv iz noge koju napadas, tada vise prima damage. No, sad nije ni bitno.

Da, da, primetio sam to, čak sam mu u prvom susretu oduzeo jedno 3/4 zdravlja udarajući mu noge ali opet, presporo je to bilo za moj groš a i računao sam da je Mijazaki namerno napravio bosa koji je ubitačan spreda ali je i najranjiviji spreda, pa sam se trudio da ga tako i odradim. Naravno, da je ispalo lepo za gledanje - nije. Al jebiga, ja sam živ a Amigdala nije!!!!!!!!!!

n00dle

Ides bre preko reda! :D

Kad si mislio Upper Cathedral da odradis? Pretpostavljam da ces i do Cainhursta, pre ili kasnije, posto stichem utisak da ne zelis nista da propustis.

Bas me zanima kako cete ti i Ebrietas da se slazete. :)

Perin

Taj Bloodborne se čini presjajnim. Ipak, ima nade za PC gejmere:

http://www.kdramastars.com/articles/79851/20150330/bloodborne-pc-release.htm

Iskreno, jedva čekam.

Mada mi se čini da bih zaista morao za ovo da kupim dobar i kvalitetan kontroler. Koji preporučujete za PC?

n00dle

Bloodborne je Sony dobrim delom finansirao, koliko znam, i polaze sva prava na njega. Ne verujem da ce emigrirati na druge platforme, isto kao sto ni Demon's Souls nije.

Mislim, nikad ne reci nikad, al nemoj previse se nadas...

Petronije

Quote from: Perin on 25-04-2015, 22:28:19
Taj Bloodborne se čini presjajnim. Ipak, ima nade za PC gejmere:

http://www.kdramastars.com/articles/79851/20150330/bloodborne-pc-release.htm

Iskreno, jedva čekam.

Mada mi se čini da bih zaista morao za ovo da kupim dobar i kvalitetan kontroler. Koji preporučujete za PC?

Vidim da su ljudi prezadovoljni sa originalnim x360 kontrolerom...

Ja koristim isključivo sony-like kontrolere, 1 original i par odličnih kineskih kopija. Nadam se da ću sebe u dogledno vreme obradovati nekom vajrles varijantom, više mi je pun k. kablova.

Meho Krljic

Ja na PC-ju koristim Xbox 360, original i vrlo sam zadovoljan. DualShock4 još nisam ni pokušao da koristim mada mi je trenutno zaboden u kompjuter jer se puni.  :lol:  Razlog što sam odabrao Xbox 360 za default je što je dobar broj igara iz poslednjih 8-9 godina imao default podršku za njega i odgovarajuće ekranske promptove. I, da se ne lažemo, odličan je to kontroler. DS4 je možda nešto bolji ali to su nijanse, što se tiče PC-ja.

Quote from: n00dle on 25-04-2015, 21:45:14
Ides bre preko reda! :-D

Kad si mislio Upper Cathedral da odradis? Pretpostavljam da ces i do Cainhursta, pre ili kasnije, posto stichem utisak da ne zelis nista da propustis.

Bas me zanima kako cete ti i Ebrietas da se slazete. :)

Pa, ja sam negde i napisao da igram sve naopako. Da, ima i Upper Cathedral s tim što ja još ne znam ni kako se tamo stiže. Odnosno, znam da sam pokušao pre neki dan da tamo stignem ali se ispostavilo da prvo valjda moram da ubijem Roma da bih dobio ne znam šta s čim ću dobiti ne znam šta a s čim onda mogu da uđem u Upper Cathedral. A onda sam ubio Shadow of Yharnam, i otvorio mi se Byrgenwerth pa sam išao redom: Rom, The One Reborn, pa sa odabrao Amygdalu jer sam znao da je opcioni bos i da će me namučiti. Tako da, videću sutra prvo da ako mogu odradim bar jednog bossa u Nightmare of Mensisu pa ćemo da vidimo.

Cainhurts je, koliko te shvatam takođe opciona varijanta? Da, gledaću da i to odradim, kad već igram, da igram ko čovek.

Bloodborne bi mogao da se pojavi na PC-ju. Skoro sigurno neće jer je Sony ovde izdavač i ovo im je jedini notabilan AAA ekskluzivni naslov za ovu godinu (The Order 1886 je bio, najblaže rečeno, slabo primljen) a u pitanju je igra zbog koje se stvarno kupuje konzola, ali mogu da zamislim situaciju u kojoj prave PC verziju za jedno godinu dana i lepe Playstation logo svuda po njoj kako bi PC igrače navukli kod sebe. Verovatno neće. Ali pojavile su se neke indicije (Španski Amazon ima PC verziju u najavi itd.) Ali verovatno neće.

n00dle

Sve sto ti za Upper Cathedral treba jeste kljuc. Taj kljuc se nalazi u Unseen Villageu. Tik pre silaska niz stepenice gde te lesser amigdala gadja laserom, na platou sa onim babama je deo ograde oronuo, tu mozes da saskocis malo nize i udjes na plafon one sobe sa kavezom u sredini, kovcegom i dva brutea. Tu se uzgred krije i ta trece Chime djeva.

Sredis djevu, uskocis u kavez, i mislim da je tu, na nekom leshu, kljuc. Taj kljuc otkljucava vrata na vrhu one ogromne kule gde si nasao bedz za ludviga. Secas se, to su ona vrata desno od lampe u Cathedral Wardu, pa uz mali lift, pa preko mostica u kulu, pa ides do vrha.

Meni je, iskreno, u trenutku kad sam tamo zasao, Upper Cathedral verovatno bio najteza zona. Cak ni ovaj Mensis me nije toliko namucio (mada je i mensis izuzetno stresan). Upper Cathedral je specifican zbog gomile mracnih, uskih hodnika popunjenih poprilicnim brojem sisavaca i vukodlaka.

Bas me zanima kakvi ce biti tvoji utisci.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 25-04-2015, 23:42:00
Ja na PC-ju koristim Xbox 360, original i vrlo sam zadovoljan. DualShock4 još nisam ni pokušao da koristim mada mi je trenutno zaboden u kompjuter jer se puni.  :lol:  Razlog što sam odabrao Xbox 360 za default je što je dobar broj igara iz poslednjih 8-9 godina imao default podršku za njega i odgovarajuće ekranske promptove. I, da se ne lažemo, odličan je to kontroler. DS4 je možda nešto bolji ali to su nijanse, što se tiče PC-ja.

Iskren da ti budem, nisam ni znao da se može Xbox kontroler koristiti za PC. Da sam znao, ne bih ni prodavao kontroler sa Xboxom :( Ali ima kolega viška wireless kontroler, samo ne znam je l' može wireless?

Perin

Bloodborne bi mogao da se pojavi na PC-ju. Skoro sigurno neće jer je Sony ovde izdavač i ovo im je jedini notabilan AAA ekskluzivni naslov za ovu godinu (The Order 1886 je bio, najblaže rečeno, slabo primljen) a u pitanju je igra zbog koje se stvarno kupuje konzola, ali mogu da zamislim situaciju u kojoj prave PC verziju za jedno godinu dana i lepe Playstation logo svuda po njoj kako bi PC igrače navukli kod sebe. Verovatno neće. Ali pojavile su se neke indicije (Španski Amazon ima PC verziju u najavi itd.) Ali verovatno neće.

Pazi, nije mi problem da kupim PS4 jerbo sam to sebi i zacrtao, a neka banka nudi izvrsnu ponudu za kupovinu konzole na rate sa dobrim uslovima i relativno malom ratom, ali se nećkam zbog nestabilnosti svog ugovora na poslu (svaki mesec mi produžuju...ili ne, pa nikad ne znam kad ću imati novca za ratu).

Ali generalno, kupiću u narednom periodu sigurno, ali do tada, PC je majka.

Meho Krljic

Quote from: n00dle on 26-04-2015, 00:09:18
Sve sto ti za Upper Cathedral treba jeste kljuc. Taj kljuc se nalazi u Unseen Villageu. Tik pre silaska niz stepenice gde te lesser amigdala gadja laserom, na platou sa onim babama je deo ograde oronuo, tu mozes da saskocis malo nize i udjes na plafon one sobe sa kavezom u sredini, kovcegom i dva brutea. Tu se uzgred krije i ta trece Chime djeva.

Sredis djevu, uskocis u kavez, i mislim da je tu, na nekom leshu, kljuc. Taj kljuc otkljucava vrata na vrhu one ogromne kule gde si nasao bedz za ludviga. Secas se, to su ona vrata desno od lampe u Cathedral Wardu, pa uz mali lift, pa preko mostica u kulu, pa ides do vrha.

Meni je, iskreno, u trenutku kad sam tamo zasao, Upper Cathedral verovatno bio najteza zona. Cak ni ovaj Mensis me nije toliko namucio (mada je i mensis izuzetno stresan). Upper Cathedral je specifican zbog gomile mracnih, uskih hodnika popunjenih poprilicnim brojem sisavaca i vukodlaka.

Bas me zanima kakvi ce biti tvoji utisci.

Aha, mislim da nisam pokupio taj ključ. Mislim, Unseen Village me je smarao sa respawnovanjem protivnka a nisam našao tu treću kuč... hoću reći devojčicu, ali OK, potražiće se. Nije da jurim Platinum Trophy ali bih da vidim sve bossove u igri.

Meho Krljic

Quote from: Perin on 26-04-2015, 00:21:47

Pazi, nije mi problem da kupim PS4 jerbo sam to sebi i zacrtao, a neka banka nudi izvrsnu ponudu za kupovinu konzole na rate sa dobrim uslovima i relativno malom ratom, ali se nećkam zbog nestabilnosti svog ugovora na poslu (svaki mesec mi produžuju...ili ne, pa nikad ne znam kad ću imati novca za ratu).

Ali generalno, kupiću u narednom periodu sigurno, ali do tada, PC je majka.

Razumem tvoje muke. I ja sam bukvalno imao srećan momenat kada mi posle tri meseca nedobijanja plate odjednom uletele sve tri pa sam odjurio i kupio konzolu znajući da je sad ili nikad. Dani stabilnih prihoda su odavno iza mene.  :lol:

n00dle

Au Meho, sta je zena imala na to da kaze?! :D

Sto se ove mini-diskusije tice, necu da se pravim mnogo pametan kad su finansije u pitanju, al rekao bih da ako moras da uzimas kredit od banke da bi kupio konzolu, onda je mozda bolje da ne uzimas konzolu!

Mislim, uopsteno ideja kredita je strasna, kao i kreditnih kartica - baratas novcem koji realno nemas. Razumem da je to ponekad jedini nacin da se prezivi, to je nasa surova realnost. Ali konzola bi trebalo da bude doooosta nisko na listi prioriteta, samo ako imas disposable income.

Ovo se takodje elegantno nadovezuje na imanje dece -- itekako sam primetio koliko mi se disposable income smanjio otkako nam se rodio malisha. Ponekad setno zbrojim tih nekoliko hiljada evra koje su dosad otisle na dete (za tri i kusur godina) i zamisljam sta smo sve zena i ja mogli da uradimo s tim parama.

Pravo da vam kazem, dosta toga otpadne kao opcija jednom kad napravis dete. Neko ce mozda reci, nije istina, mozes sve da postignes sto si mogao i ranije. Sto je u teoriji mozda tacno, ali u praksi je mnogo teze.

Kud ja odoh. :)

Perin

Jeste, u pravu si.. Ali, moje trenutno primanje na radnom mestu bi trebalo da bude 650e...ali nije, jer su mi dali ugovor o delu (hajde da kazemo, ugovor o privremenom poslu), dakle, to nije ni ugovor na odredjeno vreme pa da mi po zakonskim propisima moraju dati punu platu za puno radno vreme koje radim, nego mi dqju 250e.

E sad, ja radim kao vaspitac, dakle, vaspitavam...13toro dece u grupi, a svoje jos nemam :lol:

Racunam, ako budem skupljao novac od pomenute crkavice trebace mi mnoogo vremena a vreme je takvo da sad mogu da priustim beskamatni kredit (ili sa bas mizernom kamatom) za konzolu, jer ne placam jos racune, nego svejedno sve pare trosim na zene i drogu.

Tako nekako.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Petronije

Pa šta će ti konzola ako se drogiraš, zar ti to nije dovoljno,  rasipniče :mrgreen:

Lord Kufer

Quote from: Meho Krljic on 24-04-2015, 10:59:57
Inače, pošto ti pratiš te neke ozbiljnije letsplayere na juTjubu koji igraju ovu igru, imaš li ideju zašto se Amigdale u igri zovu tako kako se zovu? Koliko sam se obavestio (dakle, 30 sekundi guglanja), u našem svetu, amigdala je par žlezda u našem mozgu koji ima veze sa sećanjima i njihovim uticajima na emocije. kakve TO veze ima sa ONIM monstruoznostima?

Takođe, ništa od Tonsil Stonea za mene, nadam se da mi neće biti potreban  :lol:

Амигдала се још зове гуштерски мозак. То је део мозга где се складиште основне условне реакције, а код гуштера ти је то све типа: за јело - није за јело или јачи сам - нисам јачи. Дакле, ако је амигдала главни мозак, онда је то високо реактивно биће код којег нема никаквог промишљања.

Meho Krljic

Hvala na pojašnjenjima. I dalje to ne uspevam da direktno povežem sa ovim što se vidi u igri, ali hajde, dok je završim i iščitam šta ostatak sveta misli o njoj možda se i iskristališe neko shvatanje  :lol:

Father Jape

Jao, ova Banner Saga je takva navlaka. Juče sam je počeo, i mislim da ću da je danas završim, bukvalno ne mogu da se odvojim. *_*
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Dok ja to uzmem da igram (sad razmišljam da sačekam da izađe za PS4  :lol: ), ima da izađe i nastavak. Paklenski!!!!!!!!!!!! A igra mi se!!!!!!!!

n00dle

A kud jos Dying Light i Alien Isolation! :D

Father Jape

Zaključio sam da baš volim kada igra potrefi odgovarajući nivo izazova za mene. I to je upravo bio slučaj s Banner Sagom — defoltni nivo težine, Normal, činio je stvari od početka do kraja napetim, a bio sam prinuđen da učitam poziciju tek jednom ili dvaput.

I tako sve do kraja... a onda je došao posledni boss fight, gde sam smanjio nivo težine na Easy... i opet je bilo preteško. :lol: Sad, istini za volju, to je delimično i zbog raznih odluka koje sam donosio na putu do kraja, ali svejedno. Relativno lako sam odustao i pogledao sam kraj na Jutjubu. Što se mene tiče, bolje tako nego da pređem sam celu igru ali da to bude bljutavo i prelako iskustvo.

U svakom slučaju, sve preporuke za Banner Sagu!1!1!!

Meho Krljic

Igraćemo. Mada ja kad završim Bloodborne možda odmah krenem u Scholar of the First Sin  :lol: :lol: :lol: :lol:

Ubih Micolasha. On je pričao, ja sam radio i dobro smo se uklopili.

Mada mu se zapravo polomila skripta pa smo se jurili ko deca po Mensisu. Okačiću posle video.

Meho Krljic

Dakle, evo ga Mikolaš. Inače je borba zanimljiva ali u ovom pokušaju, kada sam ga dobio, ispalo je da nikada nije ušao u drugu fazu i umesto toga samo trčao između soba i teleportovao se kroz ogledala, tako da sam mu svakih minut-minut i po zadavao po jedan udarac. Na kraju, kad je pao na oko 15-20% zdravlja, mrzelo me je da se dalje jurim pa sam ga sa galerije gađao otrovnim noževima a on se saplitao o komad geometrije. Nije neka časna pobeda, al nije mi se dalo da se restatujem, pola sata smo se jurili. Evo samo kraja:

Mehmet igra Bloodborne: Micolash glitches to death

Celestial Emissary je zato praktično joke-boss. Uopšte su vanzemaljci onako, smešni i slatki više nego strašni (ne računajući Ebrietas, naravno) i ovo dole je moj prvi pokušaj da savladam ovog momka. I uspešan, naravno. To su dva bosa u petnaest minuta  :lol:  Ali nažalost za Ebrietas večeras nisam imao vremena, moram da radim neku prezentaciju za sutra, ali isprobao sam je, video koji su joj napadi, čak je oborio na negde četvrtinu zdravlja. Mislim da ću je dobiti kad sledeći put budem imao dva sata za igranje.

Mehmet igra Bloodborne: Celestial Emissary

Tex Murphy

Враћам се овде и остајем иако (тренутно) немам шта да кажем. Одем на неки други дио форума, оно све полудило. Катастрофа.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Pa, da, ovde zalazi samo fin svet.  :lol:

Petronije

Ne smemo ni mi ovde mnogo da se sirimo, kad preteramo sa diskusijama odredjenim strukturama to izlazi na vrhu unread liste pa dobijemo vaspitnu iza usiju.

Meho Krljic

Sreća da su ljudi sad zauzeti svađanjem među sobom pa nam ne prigovaraju  :lol: :lol: :lol:

Elem, u čemu je tajna uspešnog početka radnog dana? Naravno u jutarnjem seksu u tome da pre doručka ubijete drevno čudovište, starostavnu međuzvezdanu neman palu na zemlju, zazidanu u podrumu katedrale mračnog kulta obožavalaca krvi. Stvari ne bi mogle biti više lavkraftovske ni da se glavni junak igre zove Hauard.

Pošto večeras kao i svaki pravi Srbin repriziram Avendžerse da se pripremim za sutrašnju premijeru nastavka, onda sam morao jutros da uglavim atentat na Ebrietas. Imao sam 25 minuta, od čega sam deset potrošio u Forbidden Woodsu da farmujem malo krv jer sam juče spržio dosta resursa. Ali uspelo je i stara je pala negde iz četvrtog pokušaja. Sve zajedno sam, računajući jučerašnje ispipavanje možda imao deset pokušaja da je ubijem što znači da nije baš laka, ali ne spada u teže Bloodborne bossove. Razume se, kombinacija topa, viscerala i charge napada oružjem nasviranim na opscenu količinu štete joj je brzo presudila, nije stigla ni da upali laser koji koristi kad padne ispod jedne trećine zdravlja:

Mehmet igra Bloodborne: Ebrietas falls

n00dle

Eto kol'ko se iskustva razlikuju --

Ja sam u svom PRVOM pokusaju doveo Ebrietas na milimetar od smrti, jedan zamah me delio od pobede. Posle toga, morao sam jos jedno 10-15 puta da pokusavam pre nego sto sam joj najzad dosao glave. Meni je ona ispala daleko najtezi boss u celoj igri. Zasad.

Sem toga, imam samo da prijavim da sam relativno lako pobedio Mergovu Dadilju, te me stoga od poslednje bitke deli samo sopstvena inertnost. Otisao sam posle do Cainhurst zamka, da vidim sta tamo ima. Nije mnogo velika lokacija, plus posto sam sad na korak od 100-tog nivoa nisu ni oni odvratni krpelji bili preterano strasni. Tako da sam stigao relativno brzo do Logariusa, koji me je smozdio bez vecih problema.

Videcemo veceras.

Meho Krljic

Tu Wet Nurse ću da dohvatim prvom sledećom prilikom, samo da se natankujem sedativima, i najebaće.  :-|

Edit: Ako bih morao da navedem najtežeg bossa koga sam ja susreo do sada u Bloodborneu to bi verovatno bio Rom, pa možda za njim Darkbeast Paarl ili Father Gascoine. I Amygdala me je namučila ali sam sa njom imao ludu sreću, pa se svakako može reći da zaista imamo različita iskustva. Iz nekog razloga, meni su Cleric Beast, Blood Starved Beast i Vicar Amelia bile trivijalne borbe, tako da očekuje da se sa Wet Nurseom baš namučim.

Oh, ti si skoro na kraju igre, dakle, izgaram od želje da je i ja završim što pre mogu pa da pričamo ko ljudi  :lol:

n00dle

Pao je i Logarius, brze nego ocekivano. Tako da za veceras ostaju 'samo' poslednji boss il' dva.

Meho Krljic

Cela Sagite je iza tebe, hrabri lovče!!!!!!!!!!!!!!  :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-| :-|

milan

Aaaah, kako vam zavidim!!!!!
Ali, pasce Bloodborne i mojih saka, jednom... samo da dovrsim svojih dvesta paralelnih poslova.... :(

Meho Krljic

Pa, pošto si ti ovde ipak glavni autoritet za Souls igre, ja i čekam da čujem tvoja promišljanja Bloodbornea  :lol:

Father Jape

Ja igram HoMM3: HD. :lol: Odlučio sam da pređem sve kampanje iz ove vanila verzije.

Naime, trojku nisam igrao jedno trinaestak godina, a i pre toga se uglavnom igrao hot seat kod ortaka. Kampanje sam pre bistrio u dvojci i četvorci.

n00dle

copy/paste sa drugog foruma, da ne kucam drugim recima istu poentu:

E pa gospodo,

Pridruzujem se i ja malom klubu odabranih, znatno muzevnijih clanova ovog foruma. Brada mi je postala gusca preko noci, jer sam presao Bloodborne.

Gerhman je bio solidan izazov, ali je pao posle 6-7 pokusaja. A buduci da sam konzumirao vec sta treba, odmah posle njega sam se suocio i sa Moon Presence, koja me sredila u dva udarca. Ali posto ocigledno nije namerena da stvarno namuci igraca, i ona je pala vec u sledecem krugu. Tako da, posle potpuno nejasne cut-scene, eto mene nazad u NG+ Jarnamu.

Cisto da dokazem sebi koliko sam bolji, promuvao sam se opet po tim pocetnim ulicama. Protivnici otprilike iste otpornosti ko sto su bili na pocetku igre. I opet me ubise kod velikog pozara, ali bio sam se zaleteo, sam sam kriv. U sledecoj turi bez vecih problema stigoh do Gascoigna (tek tad shvatis koliko je igra zapravo mala i gusta, prvi put mi je trebalo tri dana do njega da dodjem), i pobedim ga iz prve. Znaci za samo 45 minuta od budjenja na bolnickom krevetu sam se zatekao u Starom Jarnamu. I tu sam stao.

Bilo mi dosta za jedno vece. Takodje pitam se, sta sad igrati? Posle Bloodborna, cemu sve?

* * * * * * *

Fantasticna igra. Fantasticna. Nisam je ocenjivao, cekao da zavrsim, ali dacu joj sad peticu ko vrata. Ako bih poredjao souls igre, Bloodborne mi je na prvom mestu, Dark Souls na drugom, Demons na trecem. DS2, kad bih ga igrao, bi mi skoro sigurno bio na dalekom cetrvtom, koliko sam imao prilike da vidim gledajuci par LP klipova. Ko kineska imitacija.

Elem, in no particular order:

Najtezi boss: Ebrietas

Najlaksi boss: Micolash i Glavonja

Najstrasniji boss vizuelno: Preporodjeni

Najlepsa zona: skoro svaka je jednako lepa, predivni prizori na svakom koraku

Najruznija zona: verovatno Unseen Village, mada je i on lep

Najteza zona: Upper Cathedral, prvi deo Nightmare of Mensis dok ne shvatis da mozes samo da protrcis

Najnapetija zona kojoj nema kraja: Forbidden Woods

Najgrozomorniji protivnik: oni krpelji u Cainhurst zamku

Najgori protivnik: Dementori i Sisavci

Najgori voice acting: apsolutno svi

Najbolji 'so bad it's good' voice acting: Micolash

Koji level sam bio kad sam pobedio Gehrmana: 102

* * * * * * *

Prosto vise ne znam sta bi sa sobom.

Meho Krljic

:lol: :lol: Čestitamo. Mene sad ovo podstiče da ja ovog produženog vikenda preorem ostatak igre, koliko shvatam, ostalo mi je 5-6 bosova do kraja uključujući Mun Prezens i jedino će me osećaj ljudskosti možda sprečiti da se ne posvetim 100% igri i budem malo na raspolaganju i porodici.  :cry:

Idol si mi!!!!!!!!!!

CorwinM

Quote from: Father Jape on 30-04-2015, 09:43:55
Ja igram HoMM3: HD. :lol: Odlučio sam da pređem sve kampanje iz ove vanila verzije.

Naime, trojku nisam igrao jedno trinaestak godina, a i pre toga se uglavnom igrao hot seat kod ortaka. Kampanje sam pre bistrio u dvojci i četvorci.

Zar su izašle sve kampanje u HD?
There are no desperate situations, there are only desperate people.

Father Jape

Kažem iz vanila verzije. :lol:

CorwinM

A to. To je smeće.  :evil:

Father Jape

Ne bih znao, nisam igrao nijednu. :lol: A OCD deo mene bi negodovao kad bih išao preko reda.

A koje bi ti preporučio?

CorwinM

Shadow of Death i Armageddon's Blade, naravno. A mislim da ima modova da se to sve igra u HD.
Nisam probao, ja sam to sve igrao na CRT monitoru, ali mi ovo djeluje OK:

http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=33708

Father Jape

Hvala! Videću kad pređem ove da li mi se igra dalje, a onda ću prvo da proverim kako to izgleda bez moda. Vrlo je moguće da mi oldsk00l izgled neće smetati.

Uzgred, Heroes Community je prvi forum na koji sam se ikada učlanio. Sad će uskoro 14 godina. :lol:

Meho Krljic

Ja sam praznik rada proveo solidno radno ako se radom može nazvati dvosmensko igranje Bloodborne  :-|  n00dle mi je postavio uzor koji treba dostići prilježnim odricanjem i radom, pa sam danas marljivo zapostavljajući druge svoje obaveze stigao do pred sam kraj igre. Ostaje mi da otpratim Germana i zgutam pupčane vrpce kako bih odradio i Moon Presence, što se možda desi već sutra. A za danas mi je saldo solidnih šest bossova. Doduše, tri su iz Chalice dungeona, dakle, slabići a od ostala tri jedan se nije ni branio, ali dobro, nisam ja neki mag Bladborna  :oops: :oops:

Idemo redom. Prvo ova tri iz Pthumeran Chalice Dungeona druge vrste:

Ovo su još uvek laki dungeoni (oni stvarno teški idu kasnije i vode i do tajnog bossa koga (tj. koju) ne verujem da ću ikad videti) pa je tako i boss prvog nivoa veoma lagan, uprkos lepom izgledu. Osetljiv na visceral napad, Beast-Possessed Souls lako pada:

http://youtu.be/0AGMht3Yhpg

Keeper of the Old Lords je već tvrđi orah. Ovo je humanoidan lik, sa izrazitim DEX bildom, plus sa area of effect i daljinskim napadima vatrom. No ne bi bio toliki problem da mu brzina oporavljanja iz parry stuna nije tako velika. Uspem da ga nekoliko puta ispariram blunderbussom ali ni jednom to ne ispratim visceralom jer se on brzo vraća u normalu. Nema veze, pao je izboden:

http://youtu.be/OA7HLOoetDM

Konačno, finalni nivo dungeona i prilika da vidimo kako su izgledali mitski Ptumeranci.

Lepo, lepo su izgledali i nisu ni loši borci, barem ovaj njihov potomak ulaže solidne napore. Nažalost i pored nekoliko pariranja, ništa od viscerala, ali ovo je dobro vođena, kontrolisana borba na pravoj distanci:

http://youtu.be/io6z1H5EQA4

Meho Krljic

Ostala tri su "pravi" bossovi iz regularne igre, mada ovaj prvi nije stvaran boss, nema narandžasti lifebar u dnu ekrana i, kako i rekoh, ni ne brani se jer je pao nekoliko spratova kao posledica mojih prethodnih aktivnosti i sada čeka da ga ubijem. U izrazito dosadnom videu prvo čekam dugo da od njega dobijem runu, a onda se zamislim. Na kraju ga ubijem iako se, kako rekoh, ne brani. Ali on mi je TOLIKO zla naneo u Nightmare of Mensis da je morao da umre.

http://youtu.be/l-ptmqFmqRE

Ostala dva su stvarno pravi, story bossovi, jedan obavezan, drugi opcioni.

Taj što je obavezan je Mergova Dojilja. Mergo's Wet Nurse, kako n00dle reče, njega nije mnogo namučila. Mene bogami jeste. Lako je s njom nositi se u regularnoj formi, ali kada prizove duplikat ume da bude nezgodno. Original je onda jako ranjiv sa leđa što čoveka privuče da joj radi charge napade u kičmu, ali klon se teleportuje na sve strane i napada sa vrlo malom najavom. Sve komplikuje i što su vizuelno iste pa ako se otkači lock on posle se ne zna koja je koja, a magla sprečava da se orijentišete ko čovek.

Dosta sam pokušaja ovde spržio (čega je dobra strana da sam skupio jako mnogo blood echoesa i apgrejdovao mač na +9) da bih je na kraju u očajanju brute forceovao. U donjem videu se da videti da koristim ceo arsenal, uključujući top, molotovljeve koktele, šmirglu koja mom maču daje električni napad... I ona na kraju, jedva, prkosno, padne. Mokra sestro, slava ti, dobro si se borila:

http://youtu.be/k_uu-kUhjqo

Slijedio je odlazak u napušteni zamak Cainhurst, koji zapravo nije toliko napušten, jelte, koliko je pun žena sa kojima je nemoguće naći zajednički jezik čak i kad, kao ja, igrate sa ženskim likom. n00dle je podvukao da su mu najmrskiji protvnici u igri ti neki humanoidi koji idu na četiri noge, sa stomacima naduvenim od krvi, u dvorištu ispred zamka i ja ću priznati da su užasni, ali srećom, čovek ne mora s njima da se mnogo maje. Štaviše, kad jednom projuri kroz zamak shvati da ni unutra protivnici nisu obavezni za borbu, sve te žene se lako daju ostaviti iza sebe trkom, pogotovo nakon otvaranja prečice ka bossu.

Ali boss... Boss je već nešto drugo.

Martyr Logarius je meni do sada bio najteži boss u igri jer on sublimira sve ono što bi trebalo da bude kao neka vrsta ispita toga jeste li zaista shvatili i naučili Bloodborne. Veći pronalaženja načina da se stigne do zamka je bizarno (predmet sa jednog kraja igre treba doneti do spomenika na drugom kraju, nakon određenih događaja, bez jasnije indicije šta će to proizvesti), a pronalaženje puta do bossa zahteva radoznalost i rizikovanje jer se mora skakati po krovovima i sa tornjeva na palisade. A kad ga nađete...

Martyr Logarius je dizajniran tako da morate da ga pobedite na veštinu. Nije osetljiv ni na jedan element (vatra, munje, otrov, arkana magija), veoma je brz, ima kompleksne komboe kosom i mačem koje nosi (neki od njih mogu da ubiju i igrača sa punim zdravljem - ako ga prvi udarac pogodi tako da ga obori na zemlju, nema više ustajanja) plus koristi ofanzivnu magiju koja daje projektile, area of effect napade, ali i praktično stacionarne turete koji prizivaju padanje magijskih mačeva iz vazduha. Na dve trećine zdravlja ulazi u bafovan režim rada gde je mnogo brži, nanosi više štete, leti i - prestaje da bude osetljiv na metke  :cry: :cry:  Ako se u ovom modu naljuti (enrage, jelte), priziva tu kišu mačeva s neba. Jednom rečju, pakao. Džigoku.

Dakle, ovaj boss se ne može brute forceovati i ne može se cheesovati, morate da mu uđete u peterac i da izbegavate užasno široke zamahe kosom dok ga bodete s leđa, ali KLJUČNO je da mu svaki fizički napad koji možete parirate vatrenim oružjem.

Ovo je i presudilo da na kraju pobedim jer ispravno korišćenje pariranja i praćenje visceralima znači ogroman DPS koji Logariusa toliko brzo spusti ispod pola zdravlja da nikada ne stigne da se bafuje. On i dalje dobija nove napade, leti i napada iz velike daljine, uključujući kišu mačeva, kao što se vidi iz videa, ali je manje opasan i, ključno, i dalje reaguje na hice iz blanderbasa. Negde na 25% njegovog zdravlja, posle trećeg viscerala sam rekao ženi "Jebote, dobiću ga" i - voila:

http://youtu.be/XVpQIpfX1Hw