• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 22 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

A, da, BTW, na apperture science sajtu je trenutno brojač koji odbrojava još malo manje od šest sati do... nečega. Špekuliše se da to znači da bi Portal na Steamu mogao da izađe još danas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Eto viralnog marketinga u pristojnoj formi:

http://www.aperturescience.com/a/b/c/d/g/h/abcdgh/

Josephine

Meni su se ogadile sve te reklame za P2 (dopala mi se samo ona za dan zaljubljenih i bila je duhovita i primerena).

Em nas tretiraju kao idiote, em nas stalno podsećaju da smo samo jadni, mali, zavisni članovi potrošačkog društva...

Meho Krljic

To bi trebalo da bude nekakva satira.

Mislim.

U zbiljnosti, ja ni jednu od tih reklama nisam ni pogledao. Zašto bih? Znam da ću da kupim igru i bez njih  :lol:

shrike

Ne znam da l' je neko pominjao, Portal je izašao za konzole.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Vidi stvarno. Jutros ga nije bilo još pa sam ja pristavio samo Mortal Kombat, ali kad dođem doma, pašće onda i Portal 2.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 15-04-2011, 14:02:01
... ali kad dođem doma, pašće onda i Portal 2.

Dojavi kak' izgleda i radi. :)

Meho Krljic

Pa, večeras moram na Ring Ring pa ne verujem da ću ga oprobati pre sutra.

Josephine

:lol:

Nisam ni mislila na sad-odma' varijantu. Uživaj na rr.  :)

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Father Jape

Jao ovaj Good Old Games, vec mislim da sam mu dao pare za stvari za koje verovatno nije trebalo da mu dam, a sad me evo opet od rana jutra mami:

Sierrine Quest igre na 30% popustu

Meho Krljic

O sledećoj Nintendovoj konzoli se za sada malo zna, aise zna da će biti jača od PS3, da će biti hardkor orijentisana, da će imati ekran na kontroleru (koji je vrlo sličan NGC kontroleru), na koji će moći da se strimuje materijal iz igre ili cela igra (ekran je HD i osetljiv na dodir), da će biti unatrag kompatibilna sa Wiijem. Više novosti na:

http://wii.ign.com/articles/116/1162045p1.html
http://wii.ign.com/articles/116/1161875p1.html
http://wii.ign.com/articles/116/1162212p1.html

Meho Krljic

Ovo nije nikakva novost, više je starost. Novost je da moćnih igara kao što je bila GodHand danas skoro da i nema. Videti ovaj video kao dokaz (nešto me uhvatila nostalgija):

God Hand Mad Midget Five

Meho Krljic

Rob Fehi piše o 3DS-u i jasnije izlaže neke teze koje sam i ja pre dve nedelje pominjao na TR-u. Na primer:

QuoteIf you buy an iPad and bring it home, you can immediately start downloading game software for the device - filling it up with tons of surprisingly high-quality titles for only a few pounds or dollars each. Buy a 3DS, however, with the same budget to spend on games, and you'll get one game title in the shops - and have to return to the shop to get your next one. Compared with what's available elsewhere, the system's software doesn't just look expensive - it looks poor value and inconvenient.

Father Jape

Gabe tells Joystiq "there won't be an Episode 3" ... "we'd rather not do it than do it half-assed."
http://bit.ly/dZWgPQ

Meho Krljic

Ne znam da li je luđe to što nisi primetio da je vest stara godinu dana ili to da u pitanju nije Half-Life nego Penny Arcade Adventures ili to da nije u pitanju Gabe Newell, nego, jelte Gabe iz Penny Arcade.

Mada, možda i jesi pa si hteo nas da navučeš?

Father Jape

Jao bre, pa sto spojlujes. :lol:

Inace, videh na Tviteru, Christine Love je retweetovala od nekog lika koji je presumably prvi poturio posalicu.

Meho Krljic

Ali... to je pošalica stara godinu dana!!!

Father Jape

Ocigledno je ja i Christine nismo videli na vreme. -_-

Meho Krljic

Sviđa mi se kako govoriš o tome kao da ste ti i ona što se ono kaže ajtem.

Father Jape

Pa naravno da ti se sviđa, ti si ipak, verujem, daleko iskusniji u pasivnom stalkovanju žena (i ne samo njih!).

And Christine and I... we'll always have Twitter. -_-

Meho Krljic

Ako i jesam, to je samo zato što sam toliko stariji, pa sam imao više vremena.  :oops:

shrike

Tomorrow a week will have passed since Sony took its Playstation Network completely offline. The company has given only the most token of updates in that time and in the meanwhile the rumor mill has been churning. However, new information has surfaced which points to Sony's action being prompted by an unprecedented piracy threat.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Da, potpuni kolaps realnosti u Sonyju...

Meho Krljic

Pa, da, sad sam prilično srećan što nisam koristio kreditnu karticu na PSN-u i što mi je u walletu ostala samo jedna funta. Ali, kakav faul za Sony....

Meho Krljic

Pošto će sledeća igra sa frazom X-Com u naslovu biti FPS a većina vas koji ovo čitate nema 3DS pa ne možete da igrate Ghost Recon: Shadow Wars (koga ja igram uveče kad legnem u krevet da oteram misli o suicidu), valjalo bi da obratite pažnju na Xenonauts. Deluje kao totalni ripoff originalnog X-coma ali rađen sa užasno mnogo ljubavi.

Meho Krljic

Nego, malo detalja o PSN propasti iz pera Ričarda Ledbetera. Ako se ispostavi da je tačno ono što se sad svuda priča, da je Sony passworde držao na serveru, pa još kao plain text, onda jebote, stvarno, pa te ljude treba sahraniti zajedno sa Fukušimom.

Meho Krljic

Očekivano, Sony je popušio class action tužbu zbog PSN skandala. Takve tužbe su one koje pokreće čovek ili grupa ljudi u ime čitave oštećene "klase" (u ovom slučaju korisnici PSN-a), zahtevane odštete su jako visoke, ali ne da bi se tužitelj obogatio (jer se odšteta raspoređuje po čitavoj klasi) nego da bi se tuženi kaznio/ prevenirali budući potencijalni prekršioci. Dakle, potencijalno Sony ovde može da ode desetine milijuna u minus...

http://ps3movies.ign.com/ps3/document/article/116/1164392/JohnsvSony-Complaint-FINAL.pdf

Sony se, dalje, junači da su kreditni podaci enkritpovani a da samo lični podaci nisu bili.

A PSN će biti onlajn do trećeg Maja. Tvrde.

Dok GeoHot seiri.  :lol:

Josephine

Rekla bih da im je prvobitna panika nadvladala razum.

Meho Krljic

Josephine

Ljudima iz Sonija, naravno. :)

Meho Krljic

Pitanje je da li su ti ljudi razumom ikada baratali. Kriptografske greške napravljene i kod same konzole i kod servisa su naprosto neshvatljive za projekat tog obima (generator slučajnih brojeva koji ne generiše slučajne brojeve, čuvanje podataka kao što je lozinka za nalog u neenkriptovanoj formi na serveru..). Ti ljudi su, svi kolektivno, idioti, na čelu sa Kazm Hiraijem.

Josephine

Meho Krljic

Ma kakav profit, oni već godinama gube užasne pare u svojoj Sony Computer Entertainment diviziji. Neverovatni su.

Josephine

Jel? Nisam upućena. Glupost iznad razuma, onda.  :mrgreen:

Meho Krljic

Negde od 2005. godine, Sony Computer Entertainment naprosto ne zna šta radi. Počelo je sa katastrofalnim marketingom za PSP, zatim za PS3, nastavilo sa ubedljivim gubicima, a sada je došlo do ovoga. Da je SCE posebna firma, odavno bi bila likvidirana. Ovako njihove gubitke nadoknađuje ostatak kompanije. Da ne bude zabune, i Microsoftova gejming divizija uglavnom proizvodi gubitke.

Meho Krljic

Kome još nije dosta podsmevanja Sonyju, IGN je prikupio neke od viralnih videa koji se pojavljuju po JuTjubu u odgvor na PSN skandal

http://ps3.ign.com/articles/116/1164733p1.html

Meho Krljic

Zaboravih juče da zakačim:

Eurogamer proverava koliko ima istine u tvrdnjama da su konzolne igre na putu da odumru u svetlu navale igara na socijalnim mrežama, telefonima itd:

http://www.eurogamer.net/articles/2011-04-28-are-console-games-dying-article

Father Jape

Meho Krljic

Father Jape

:shock: Au.

A... do kakvih reperkusija moze doci ako ne odgovori?

Meho Krljic

Pa, verovatno nikakvih odmah. Ali opet, korporacija koja ignoriše najviši organ vlasti u zemlji... to ne bi baš dobro moglo da se završi.

Father Jape

Meho Krljic

Samo da ti ukažem da sliku vidiš samo ti i to zato što ti je u kešu.

Father Jape

Dodjavola. <_<

Evo je sad:

Father Jape

http://www.gamespot.com/news/6311008.html

QuoteTrouble seemed to be afoot at Sony Online Entertainment this morning, when the publisher brought game servers and websites related to its portfolio of massively multiplayer online games offline. As suspected, SOE has now confirmed that it, too, has suffered a security breach similar to the one plaguing the PlayStation Network and Qriocity services.

In a statement issued to GameSpot, SOE has now confirmed that approximately 24.6 million accounts as well as 12,700 non-US credit or debit card numbers and expiration dates may have been stolen. The information may have been obtained by hackers between April 16 and 17, and SOE believes that it was part of the initial attack that compromised the PSN and Qriocity service.

Meho Krljic