• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

дејан

мехо, како ти само завидим на хелдајверсима!!!
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Hmmm, ja koji sam kikstarter beker nisam ni primetio ovu obavijest. Možda mi je promakla, a možda nas Kris Roberc ne informiše na vreme...

дејан

мени тај стар ситизен смрди, ал опет ћу га испробати док траје паксист.
да ли можемо очекивати неки твој преглед хелдајверса ускоро? (бар за нас овде...)
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Svakako. Završio sam The Evil Within (zakačiću večeras video iz poslednjeg bosfajta) a u Helldiversima sam napravio lep progres pa ću pisati malo o impresijama čim bude bilo vremena. Ima ta igra dosta prostora za popravke, da ne bude zabune, ali kada je igra kvartet ljudi spremnih da se ponašaju kao tim, zaista je osećaj kao da si u Starship Troopers filmu  :lol:

дејан

да ли да се радујем или да плачем....
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Zavisi: da li želiš da živiš zauvijek?

дејан

...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Da skrenem pažnju da je Cities: Skylines došao među narod i da dobija solidne prikaze. Den Stejplton ga naziva najboljom siti bilding igrom u poslednjih deset godina.

Meho Krljic

A Descent je meni bio vrlo draga igra u svoje vreme. Borba iz prvog lica ali sa slobodom kretanja u svim smerovima je zaista lepo išla u ono vreme potkraj prošlog veka i šteta je što takvih šutera uglavnom više nema. Kikstarter za nastavak je upravo pokrenut a na čelu studija je Eric Peterson koji je radio na Wing Commander i Star Citizen između ostalog. Jedini flaj in di ojntment za mene je što je igra fokusirana na multiplejer borbe...

https://www.kickstarter.com/projects/descendentstudios/descent-underground

дејан

баш сам волео дисент! ал не знам да ли сам срећан због мулти рибута. (много ствари не знам ових дана :( )
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Pruf je u pudingu. Ja sam isto na mreži i nisam siguran da ću finansirati ovu kampanju. Srećom imam mesec dana da se premišljam  :lol:

Meho Krljic

Sony šalje vrlo mračnu poruku svojom odlukom da ugasi Playstation mobile servis uz poruku da igre posle određenog datuma neće moći da se ponovo daunlouduju. Dakle, sem ako ih permanentno ostavite na Viti/ PSP-u/ telefonu, igre koje ste uredno platili ostaće vam zauvek nedostupne. Snepšot crne digitalne budućnosti, reklo bi se  :cry:

U drugim vestima, System Shock Infinite je SS2 mod koji proširuje priču i stavlja igrača u mogućnost da igru igra bez kraja:lol:

Meho Krljic

Lep intervju sa Adamom Orthom, koji je svoju svojevremenu glupu i bahatu poruku na socijalnim mrežama, a koja je dovela do urušavanja njegove karijere, na kraju transformisao u zanimljivu igru. I o jednom i o drugom je ovde pisano, ali vredi ponoviti: Adr1ft je igra iz prvog lica u kome ste astronautkinja koja se zatiče u vakuumu nakon što se kosmička stanica na kojoj se nalazila - raspala.

Meho Krljic

BBC će snimati dramsku seriju o nastanku GTA, u maniru Halt & Catch Fire, a u sklopu napora da populaciji u Ujedinjenom Kraljevstvu približi programiranje i tehnologiju. Hvalevredan napor, mada, ma koliko ja eksplicitno cenio braću Hauzer, moram da kažem da je u najmanju ruku sumnjivo da će se drama, po svemu sudeći fokusirati prevashodno na Hauzere a da se u ovoj najavi Dejvid Džouns i ne pominje. Jesu Hauzeri od GTA napravili globalni fenomen i ono po čemu je igra prepoznatljiva u nekom socijalnom smislu je njihovo delo, ali Džouns je ipak igru kreirao. Velšani tradicionalno trpe pod engleskom čizmom, pa evo i ovde, reklo bi se...

дејан

мехо јел поменуто ово негде?

If You Die In This Game, You Can Never Play Again. Ever.

QuoteSome games have permadeath, where death causes you to lose a character forever. Upsilon Circuit, however, has perma-permadeath. If you lose, you can never play the game again.

The fantasy RPG plops specially selected players onto a single server and divides them into two teams of four. This means only eight players will ever be playing Upsilon Circuit at any given moment, and their adventures will likely come to swift, brutal ends. Sounds terrifying, right? Every move you make can literally be your last.

On top of that, the game will have a participatory audience watching live, something nearly as cool as the "one death ever" conceit...
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Pa, ja sam taj članak jutros video na Kotakuu, ali me mrzelo ovde da ga prenosim. Ranije nisam čuo za tu igru, pa... videćemo. Uzgred, evo pravog linka:

http://kotaku.com/if-you-die-in-this-game-you-can-never-play-again-ever-1690928265

дејан

хех, једном не провериш линк и марфи одмах проради...
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 11-03-2015, 13:24:51
Da skrenem pažnju da je Cities: Skylines došao među narod i da dobija solidne prikaze. Den Stejplton ga naziva najboljom siti bilding igrom u poslednjih deset godina.

Ova igra se sjajno prodaje. 250.000 komada za jedan dan je odlična cifra za igru ipak pozicioniranu u tržišnoj niši, bez neke velike prepoznatljivosti brenda, koju je pravilo malo ljudi. Izgleda da je razočaranje poslednjim SimCity naslovom gurnulo mnoge igrače u naručje Skajlajnza...

Meho Krljic

A u najočekivanijim vestima ikad, Respawn su potvrdili da 1) se pravi Titanfall 2 i 2) da će igra ići na obe (true) current gen konzole. Mene je posle svega prvi Titanfall na PC-ju sasvim lepo zabavio mada i dalje stoji da je to igra koja je delovala kao da će ponuditi značajno više dubine od onoga što smo na kraju dobili. Ali zato se i može reći da ima solidnu osnovu da Titanfall 2 bude izvanredan...

neomedjeni

Čekaj, možda je u pitanju moja totalna nezainteresovanost za sve što ima ikakve veze sa pucačinama, ali nisam stekao utisak da postoji neka fama oko Titanfalla i da se grizu nokti u iščekivanju nastavka. To ozbiljno postao novi Doom/Half-Life/šta već?

Meho Krljic

Daleko od toga da se grizu nokti - nastavak je bio jasan kao dan od samog početka, nego je minikontroverza vezana za to što je Electronic Arts za prvu igru napravio odluku da će biti ekskluziva za Majkrosoftove konzole, računajući da dve udružene američke korporacije imaju dobre šanse da zgaze azijsku konkurenciju, a onda ispade da je Sony ugazio njih i da je Titanfall iako solidno prodavana igra - više od tri milijuna kopija - da je bio na Playstationu 4 i 3 imao mnogo bolje šanse da se približi Call of Duty brojevima. Mislim, gotovo sam siguran da sa prvom igrom EA jedva da je stigao do nule ako i to, što je njima okej jer se sigurno Majkrosoft poprilično učipio što za razvoj što za marketing, ali da su bili i na Sonyjevim konzolama mogli su da se približe ili prebace desetomilionski tiraž i tu bi već moglo da se priča o zaradi. Tako da, siguran sam da se svi tamo prilično žderu što su se kladili na pogrešnog konja.

neomedjeni

Ah, korporativne sapunice i milijarderi koji plaču nad nezarađenim milionima.
Nikad mi toga neće biti dosta.

Meho Krljic

U drugim, nekorporativnom vestima, dvojica Poljaka prave igru inspirisanu ozloglašenom misterijom iz vremena Sovjetskog Saveza koja je i u nas dosta poznata. Igra treba da bude "horor iskustvo", iz prvog lica je, ne sadrži borbu ali sadrži naratora u vidu Šona Bina i, očigledno, dosta polaže na atmosferu i misteriozni zaplet. Moglo bi da bude zanimljivo:

How Kholat's interactive story gives you summit to think about

Meho Krljic

Uzgred, ala se stvari brzo odvijaju - pre svega par nedelja smo čuli da će se praviti "nastavak" Civilization Beyond Earth a Sid Meier's Starships je već u prodaji. Nameravam da ga uzmem ovog vikenda. Prikaz Krisa Donlana je vrlo pozitivan i ističe da od ovog ne treba očekivati CIV-u-svemiru već zabavnu, brzu taktičku poteznu igru na kojoj je Majer potpisan kao dizajner, ne samo kao gazda na firmu. Meni to zvuči obećavajuće - umesto nekakvog masivnog, ambicioznog projekta, Majer je uzeo postojeću osnovu i napravio nešto svoje što nema peretenziju da bude novi CIV ali ima pretenziju da bude dobro i kvalitetno.

Meho Krljic

Harebrained Schemes - firma zaslužna za Shadowrun returns itd. - radi na igri Necropolis, koja ima možda i previsoku ambiciju da bude spoj roguelite surovosti Spelunky i generalne surovosti Souls igara. Iako na prvi pogled ova dva tipa igara spaja, jelte, ta surovost fakat je da ih na drugi pogled razdvaja činjenica da su jedne proceduralno generisane sa nasumičnim rasporedom neprijatelja i predemeta, a druge metikulozno skriptovane sa svakim neprijateljem i komadom oružja i opreme postavljenim BAŠ na određeno mesto. Opet, treći pogled sugeriše da ih na kraju dana ujedinjuje ekstremna detaljnost sistema i potreba da se istima ozbiljno ovlada - kroz stotine ponovljenih smrti - kako biste trijumfovali. Džef Matulef lepo piše o ovoj igri koju pravi 14 ljudi, a tu je i pre-alfa trejler:

Necropolis PAX East 2015 Official Trailer

Meho Krljic

Pravljenje igara  za čije rešavanje se očekuje da će internet uključiti svoj kolektivni intelekt polako postaje trend  :lol:
The Disturbing Puzzle Game That Nobody Can Solve

Father Jape

U novoj epizodi Krejt end kroubara Kris Tersten elaborira što je imao jaku negativnu reakciju na Hotline Miami 2:

http://crateandcrowbar.com/2015/03/13/episode-083-time-bichon/

Od 54:45 do 80:00.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ja odradio prvih sedam misija u toj igri, shvatam da je ljude malo zateklo što ovom prilikom imaju sužen izbor maski/ specijalnih sposobnosti ali treba prepoznati da su misije zauzvrat dizajnirane posebno za određene maske/ sposobnosti pa iako to možda nije "bolje" od prve igre, treba ceniti kreativni napor da bude drugačije.

Meho Krljic

Paradox demonstriraju superiornu švedsku inteligenciju:

A Smarter Approach To PC Gaming Piracy

Meho Krljic

Nintendo je dao najmanje dve bitne objave putem izlaganja svog precednika na konferenciji za štampu održanoj pre par sati:

Prvo: konačno je obnarodovano da će Nintendo praviti igre za mobilne/ smart sprave. Ovo je prilično big dil jer je praktično prvi put u stoljetnoj istoriji firme Nintendo pravi igre za hardver koji nije njihovo vlasništvo (CD-i igre se ne računaju jer je tu Nintendo samo dao licencu drugima) i, potencijalno, menja veliki deo svoje filozofije. Pominju se iOS i Android - dakle Microsoft je opet izvisio, al kad imaju miniskulan market šer - i Iwata veli da ni jedan IP nije off-limits. Dakle, pretrpostavka je da će ove igre ubrojati i Marija i Zeldu i Metroid i sve ostalo. Odnosno da firma ozbiljno zaleže iza ove inicijative. Videćemo. Ja sam svestan da je ovo možda i Iwatin ustupak bordu direktora koje boli kurac za sržni Nintendovu filozofiju i koji vide da se danas u Japanu SVI igraju na mobilnim telefonima i zašto bre to i Nintendo ne pravi i ne zarađuje od toga ali s druge strane možda je i autentična želja da se naprave neke ozbiljno dobre Nintendove igre za ove sprave. Ne zaboraviti da je upravo Nintendo imao neke veoma uspešne pionirske igre za touch screen sprave i da je portabl igranje veliki deo temelja njihovog biznisa već više od dve decenije.

Drugo: Najavljena je i sledeća Nintendo konzola, pod šifrom NX, i Iwata samo veli da je u pitanju "brand new concept", ne otkrivajući da li se radi o novoj sobnoj ili prenosnoj mašini. Doduše, u prethodnim nekim prilikama pričalo se o tome da bi Nintendo idealno to integrisao u jednu mašinu što, imajući u vidu kako ja, i mnogo drugih ljudi, koristim Wii U - ima smisla. Prenosna konzola na kojoj igram portabl verziju igre a koja se onda kod kuće dokuje na stacionarnu mašinu na kojoj mogu da nastavim da igram to isto ali jačije - to je restriktivno u određenom smislu ali u drugom je sjajno. Igre poput Mario kart ili Smash Bros. bi sasvim mogle da žive na ovaj način, mada... to je potpuno nov biznis model sa novim investiranjima u proizvodnju igara itd. pa ćemo videti da li to deluje isplativo ili ne... U svakom slučaju, fakat je da, kad Nintendo govori, svi ostali slušaju.

Meho Krljic

Nije neka novost ali je dobrodošla retrospektiva. Kako uskoro izlazi Bloodborne, IGN se osvrće na istorijat From Softwarea i pobraja sve igre koju je ova firma pravila.

Meho Krljic

Kad čovek presluša pregršt gejming podkasta iz poslednjih nedelju dana u kojima gejming novinari zapenušano pričaju o tome da ih je ovogodišnji GDC konvertovao iz skeptika ili agnostika u vernike Virtualne Realnosti, utisak je da se ovog puta zaista nešto iza brega valja i da će VR možda ovom prilikom izboriti svoje mesto u promeni paradigme igračkog medijuma (a ne završiti u slepom crijevu istorije kao što je bilo devedesetih). Nakon što Occulus Rift već par godina vodi čopor po ovom pitanju, recentne demonstracije Sonyjevog Morpheusa i Valevovog/ HTCovog Vivea kao da su pridobile mnoge. Nekakva suma opšteg (pozitivnog) utiska koje novinari imaju i koji sugeriše da će VR, moguće je, trajno izmeniti (deo onoga) kako se igramo može da bude ovaj odlično napisani tekst Olija Velša:

http://www.eurogamer.net/articles/2015-03-15-valves-astounding-steamvr-solves-big-problems-and-poses-bigger-questions

Meho Krljic

Vrednost Nintendovih deonica je, predvidivo, odletela u nebo (porasla više od 30 procenata) posle najave da će praviti igre za mobilne platforme. Očajavao bih što su deoničari tako sigurni da je ovo put ka lakom bogaćenju iako je prodavanje igara na mobilnim telefonima jedan prljav, težak posao i tipično u njemu ne trijumfuju velike korporacije sa ozbiljnim igračkim korenima. Opet, svestan sam da je u Japanu mobilni telefon postao mesto na kome se većina ljudi redovno igra ali da li Nintendo ima konja za trku u kojoj pobeđuju vizuelne novele i match-three igre? Njihov recentni eksperiment sa Free to Play Pokemon igrom za 3DS nije baš dobio raspamećene kritike od strane klasičnih gejming prikazivača...

Meho Krljic

Oceanhorn je igra koja je (pret?)prošle godine napravljena za mobilne telefone sa jednom jasnom namerom: da popuni prazninu na ovim platformama koja postoji jer Nintendove igre nisu pravljene za njih. Konkretno, Oceanhorn je bestidan Zelda klon. Ali dobar, govorili su svi koji su ga igrali. Čak dobar u toj meri da su muziku za igru pravili Kenji Ito i Nobuo Uematsu. No, pošto sada Nintendo stiže na ove platforme, zgodno je što su autori igre uradili i PC port. Oceanhorn je dostupan na Steamu, trenutno za skromnih 12 evara, pa eto, vidite želite li ga.

The First Five Minutes Of Oceanhorn

Meho Krljic

Da se podsetimo kako je to kada firme odu u stečaj ,druge firme kupe njihovo ime i onda, bez ikakvog kreativnog ulaganja u kulturu i tradiciju koju sada baštine, maltretiraju druge ljude koji proizvode još te kulture i tradicije.

Naime, možda se neko seća koliko sam hvalio igru TxK ovde, najnoviji uradak legendarnog britanskog psihodeličara Jeffa Mintera, igru koja je tek najsvežiji primer evoluirajućeg Tempest predloška i koja spada u jednu od najboljih Playstation Vita igara do sada urađenih. E, pa, Minter je sa Vita verzijom zaradio vrlo skromne pare - jer ko uopšte ima Vitu? - a sada ga u ambiciji da uradi portove za PC, Occulus Rift, Android i PS4 sprečava "Atari". Naime, "Atarijevi" advokati su mu zapretili da se ne šali glavom da pokušava sa publikovanjem igre na ovim platformama, te da je ukloni i sa Vita sekcije Playstation prodavnice, jer, eto, ne samo da je igra od strane svih prikazivača poređena sa Tempest, čiji IP oni drže, nego su i natuknuli kako TxK sigurno nije mogao biti napravljen bez pristupa source codeu igre Tempest 2000.

Pat napomena: "Atari" danas zapravo nema stvarne veze sa firmom Nolana Bušnela, ime i katalog su tokom decenija preprodavani između raznih korporacija da bi poslednjih četrnaest godina to bilo vlasništvo francuskog Infogrames (firme koja nekad jeste pravila relativno interesantne igre - osamdesetih smo ih cenili kao leftfild proizvođača). Možda je potrebno da se naglasi da Atari brend danas jedva da pravi igre (prevashodno za telefone) nego se prevashodno bavi kockanjem. S druge stane - Jeff Minter je osoba koja je napisala igru Tempest 2000.

Kako god, Minter je ponudio da Atari njemu "proda" licencu, odnosno da TxK bude oficijelni "nastavak" u Tempest serijalu i da se zarada deli ali Atari to ne da jer... pa ne znam zašto, možda mrze novac više nego što vole pozitivan PR... U svakom slučaju ovo je primer bezumne korporacijske zaštite intelektualnog vlasništva kojom se mrve autentično kreativni autori koji pritom nisu u prekršaju ni u kom uobičajenom smislu (TxK ne koristi Tempest brending, priče o source codeu su besmislica jer - Minter, a mobilne platforme su ionako preplavljene klonovima Tempesta na koje Atari SA ne reaguje). Minter je samo naprosto suviše mali i finansijski skromno opremljen da ulazi u suđenje sa korpoacijom koja se, da ponovim, danas bavi virtuelnim kockarnicama.

Kotaku:  http://kotaku.com/veteran-game-developer-says-ataris-trying-to-screw-him-1692157157

Jurogejmer: http://www.eurogamer.net/articles/2015-03-18-jeff-minter-beyond-disgusted-with-atari-over-txk-block

Meho Krljic

Meho Krljic

Ovo nije samo igračka tema, ali VR je definitivno najrpisutniji u igračkoj industriji u ovom momentu:
The Neuroscience of Why Virtual Reality Still Sucks

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 19-03-2015, 07:42:33
Kako god, Minter je ponudio da Atari njemu "proda" licencu, odnosno da TxK bude oficijelni "nastavak" u Tempest serijalu i da se zarada deli ali Atari to ne da jer... pa ne znam zašto, možda mrze novac više nego što vole pozitivan PR... U svakom slučaju ovo je primer bezumne korporacijske zaštite intelektualnog vlasništva kojom se mrve autentično kreativni autori koji pritom nisu u prekršaju ni u kom uobičajenom smislu (TxK ne koristi Tempest brending, priče o source codeu su besmislica jer - Minter, a mobilne platforme su ionako preplavljene klonovima Tempesta na koje Atari SA ne reaguje). Minter je samo naprosto suviše mali i finansijski skromno opremljen da ulazi u suđenje sa korpoacijom koja se, da ponovim, danas bavi virtuelnim kockarnicama.

Atari je odavno trebalo spaliti na lomači. A onda mesto na kome se milosrdni čin odigrao politi benzinom i još jednom kresnuti šibicu. Za svaki slučaj.

U Bioware vestima, malo tračeva o otkazanom Shadow Realmsu i razlozima otkazivanja.

http://www.unseen64.net/2015/03/16/shadow-realms-cancelled-pc/

http://www.vg247.com/2015/03/18/shadow-realms-cancellation-makes-a-lot-of-sense/

Meho Krljic

Da, ovo za Shadow Realms... čini mi se da je jedini notabilan detalj u celoj priči to da je ovo igra koja je dobacila do najave i prikazivanja na nekom od sajmova pre nego što je razvoj prekinut. EA nesumnjivo ima gomile prototipova i igračkih ideja u različitim fazama isprobavanja u svakom trenutku i bataljuje ih kada se proceni da nisu dovoljno tržišno potentni ali ih ne prikazuje javnosti - to je uobičajen izdavački biznis. Ovde je, čini se, projekat pominjan u javnosti najpre na ime toga da ga je radio BioWare, studio sa ozbiljnim brend rekognišnom, pa je otud i otkazivanje daljeg rada na igri imalo malo više odjeka u javnosti...

neomedjeni

Mislim da sam odgledao 7-8 različitih video klipova urađenih u svrhu reklamiranja igre. Plus novac koji je otišao na njeno pravljenje pre otkazivanja...

Mislim da je na ovaj propali projekat protraćeno dovoljno love s kojom bi Larian ili Obsidian, ako ne napravili neku igru, onda odradili 70-80% posla. Tužno je kako neko mogu ovako da se razbacuju.

Meho Krljic

Pa, sad, tužno... cela poenta toga da se radi sa izdavačem koji ima veliki obrtni kapital je to da ti on garantuje i mogućnost da isprobavaš ideje koje možda nikada neće zaživeti u formi igre ali koje će te nečemu naučiti. To je dobro za tebe, jer te slepa creva u razvoju igara neće dovesti do bankrota, a dobro je i za izdavača jer od dvadeset isprobanih prototipova devetnaest baci u đubre ili od njih nastanu umereno ili ni malo uspešne igre ali dvadeseti bude veliki hit i rekuperira troškove svega ostalog. Mislim, to je teorija, naravno, ali fakat je da BioWare u svojim recentnim igrama ima sijaset sistema i koncepata koje je nazidao jedne na druge i da su mnogi od njih prototipovani i testirani u tim nekim otkazanim projektima ali su na kraju zaživeli kao deo Mass Effect 3 ili Dragon Age Inquisition. Da nije bilo mogućnosti da se tako isprobavaju stvari, Mass Effect 3 bi verovatno bio mnogo bliži pomalo razočaravajućem Mass Effect 1 nego veličanstvenoj akcionoj RPG opereti kakva je na kraju ispao.

Obsidian, sa svojim stizanjem na rub bankrota i time da živi od igre do igre nalazi se u mnogo rizičnijem položaju sve vreme. Njihovo eksperimentisanje i prototipovanje mora da bude mnogo jeftinije, opreznije i da traje kraće jer nemaju siguran izvor prihoda.

neomedjeni

Tja, možda si u pravu i možda je to samo moj uobičajeni tvrdičluk koji jednostavno ne može da svari ovakav model poslovanja.

Zar se nismo složili da je za trvoja loša iskustva sa prvim Mas Efectom krivo piratsko izdanje koje nije najbolje radilo?  :lol:

Meho Krljic

Zaboga, ne. Mislim, moguće je da je glupavi AI savezničkih boraca bio ispečovan da bude malo bolji u kasnijim apdejtima (videćemo, kupio sam nedavno jeftinu PS3 verziju prvog Mass Effect pa ću da probam), ali to ne menja činjenicu da je pucačka mehanika jadnjikava, da su Mako misije katastrofalne, da je inventar neudoban itd.

neomedjeni

AI kompanjona je odličan, bar po mojim kriterijumima. A budući da nisam lud za pucačkim igrama i ne znam za bolje, nisam nešto imao primedbi na rokanje. Jbg, ja sam ovo igrao da bih uživao u RPG elementima igre, što se i dogodilo.

Inventar je blago rečeno užasan, ali na to sam već oguglao. Ne sećam se da sam naleteo na igru čijim sam inventarom bio zadovoljan. Sve se na kraju svodi na stepenovanje lošeg.

Hm, možda prvi Witcher, nakon što je enchantovan. Da, on je zapravo, imao solidan inventar.

Mako je totalna katastrofa, Bioware je totalno omanuo u pokušaju da stvori utisak da je tamo negde ogroman svemir koji možeš do mile volje da istražuješ. Srećom, glavni kvest i kvestovi vezani za njega su urađeni kako treba.

Meho Krljic

Da, kvest struktura je solidna.

U drugim vestima, čak i drug neomeđeni će imati priliku da pređe na Windows 10 besplatno (čim instalira piratski Windows 7) jer Majkrosoft namerava da i vlasnicima piratskih verzija W7 i W8.1 omoguće besplatan apgrejd na W10. Lukav je Nadela...

neomedjeni

Iz nekog razloga ne mogu da kliknem na smajli koji se kotrlja od smeha.

Ja računam da koristim piratsku sedmicu narednih petnaestak godina, do tada će verovatno i desetka izaći iz mode.  :evil:

Meho Krljic

Do tada možda i kupiš konzolu  :lol:

U drugim drugim vestima, Square Enix je registrovao dva nova trejdmarka. Jedan je za "Puzzle Soccer", ajd dobro, ali drugi je za "World of Assassination". Salata od reči, slažem se, ali sugeriše da će se praviti Hitman MMO. Imajući u vidu da Square Enix trenutno ima jedan od najsupešnijih visokobudžetnih MMO naslova koji se ne odaziva na inicijale WoW, ovo možda treba shvatiti donekle ozbiljno.

Meho Krljic

Kako bi izgledali Big Hero 6 likovi u Street Fighter igri? Pa, ovako, naravno:

Ultra street fighter 4 PC - Go Go Tomago VS Baymax

Ovo je mod za Street Fighter IV, ali ako Dizni ovo ne vidi kao podsticaj da u naredni neki Marvel vs. Capcom ili sličan naslov uvali BH6 likove, plakaću!