• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 22 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Samo da prijavim Liliti i ostalim zainteresovanima da sam upravo odigrao svojih prvih dvadeset minuta u Final Fantasy XIII. Kao što je očekivano, visoki produkcioni standardi i umereno konzervativan game design. Active time battle system je ovde, na početku, vrlo prost, takoreći prostački i produbljivanje očekujem sa napredovanjem kroz igru. Ono što se već na početku da primetiti je da je igra linearna do granice on-rails dizajna. Znamo da su iz ove igre izbačeni čak i gradovi da bi iskustvo bilo linearnije i... er... narativnije... Videćemo koliko će to prijati.

lilit

Fala Meho, svaka ti dala.  xrofl

Igras na XBoxu, pretpostavljam? 9. marta izlazi za PS3, bar mi se cini da sam tako preorderovala.
Javljaj kako napredujes.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Da, na Xboxu, pirat. Ma, neću ja ovo da nastavljam da igram na Xboxu, čekaću da stigne PS3 verzija, pošto je ona ionako u vioj rezoluciji i sve je na jednom blu reju (a ovde razbacano na tri dual layer DVDja). Skino sam samo da se kurčim, plus da vidim na šta liči pre nego što je pazarim.

cutter

cutter

Lost Planet 2! Pa ovo je kao da su Arahnide sišle na Pandoru, deo faune pojebale a deo pojele, leteća ostrva srušila u svemir a dole ostala samo lepša vegetacija i kreativne, opnaste mutacije pune božanstvene sluzi. Demo me je oduvao, a završava se jednom od najlepših kraljica ikad! Tu su i mehovi! Naravno, sve ovo pišem sada kada je mrak mog neznanja osvetljen, i bez daljeg privoljavam na disk prvi deo, ma kakav da je. Što se drugog tiče, uzdam se u Capcomovu adaptaciju i da će ove bube na PCju biti još grandioznije nego na 360ici.

Meho Krljic

Meni je bilo mučno i da pomislim na igranje prve igre, pa i nisam... Možda... možda me sad ti ubediš da treba.

Melkor

Prvu sam dobio uz graficku... mislim da sam bacio disk kada sam se poslednji put selio  :P
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

David Wong, čovek koga znamo po Gamer's Manifestu, i glavni urednik Cracked ponovo u akciji

5 Creepy Ways Video Games Are Trying to Get You Addicted

cutter

^^Deluje? To... gotovo zvuči kao da sumnjaš u Gejba.

cutter

WOHOHO!

http://www.eurogamer.net/articles/jagged-alliance-3-announced-for-2011

http://www.bit-composer.com/www_en/newsarchive.aspx?newsid=9e87d356-8529-45b5-a49f-8a814749efc9

Quote"Although Jagged Alliance 2 was published over ten years ago now, the game still represents a milestone in the genre and boasts a huge following of loyal fans," says Wolfgang Duhr, Managing Director of bitComposer Games. "We are delighted to acquire this classic game for bitComposer, and want to continue the success of the previous titles in the series, while giving the new version a contemporary look, bearing in mind the strong features of its predecessors".

The Jagged Alliance series has received numerous national and international awards since its first appearance in 1994. The second part in particular, Jagged Alliance 2, released in 1999, won a host of accolades and gained the highest plaudits from the global games media. Jagged Alliance 3 will build on the strengths of its famous predecessors and, set against the backdrop of a gripping story, will again deliver the much-loved combo of turn-based strategy gameplay with roleplay elements.

Meho Krljic

Za slučaj da neko nije video, Sony je konačno na GDC-u zvanično prezentirao svoj motion controller zvanično kršten PlayStation Move.

Evo trejlera:

http://www.eurogamer.net/videos/playstation-move-gdc-trailer-2

Naravno, nekoliko godina Wiija nas je malo desenzitizovalo a i daje nam realističnije okvire iščekivanja, pogotovo što su reakcije na igre prikazane na GDC-u koje koriste PSM od strane novinara predvidivo slabe. Kako kontroler radi isključivo uz pomoć PlayStation Eye kamere slutim da će najzanimljivije igre jedno vreme biti augmented reality nasovi poput EyePet i Move Party (ili kako se već ta igra zove)...

Meho Krljic

Dosta je žuči prolieno na ime najnovije DRM strategije Ubisofta koja zahteva da igrač bude sve vreme onlajn da bi igrao single player PC naslove (Silent Hunter V i Assassin's Creed II za sada), a svakako nije pomoglo što su Ubijevi serveri bili oflajn tokom vikenda... Dok narod još čeka propisan krek za ACII, ovaj baja je našao sasvim legalan način da igra SHV oflajn:

http://www.silenthuntermods.com/forum/index.php?topic=403.0

cutter

Svaka mu čast. Istovremeno, skrolovanje niz te silne linije koda je sjajan argument za primenu nelegalnih metoda zarad razbijanja ovog vida konstantnog nadzora, u kome Ubisoft neće biti jedini...

Meho Krljic

Ma, naravno, ja sam odustao posle pet redova. Doduše i rivju Kvintina Smita na Jurogejmeru veli da (za sada) nema svrhe igrati ovu igru. Nedovršena na način koji čini da stari SH naslovi u svojim launch verzijama deluju upeglano.

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Da, što je najzanimljivije, iako je release date bio valjda u Utorak, ja sam igru još u Subotu video u Gamesu u Ušću, kad sam kupovo Napoleona. Da sam vešt haker, kupio bih je i razbio DRM na vreme za oficijelni launch... ali nisam i nisam.

Meho Krljic

Evo malo o Deus Ex 3, plus tu negde ima i link za trejler. Koji je doduše samo tizer... Nisam uopšte siguran da želim DX igru bez Vorena Spektora za volanom, ali ako hoću da budem pozitivan, možda je Spektor uspostavio filozofsku i tehničku osnovu za ovu vrstu igre i možda drugi sad mogu na tome da grade... (mada ne verujem) U svakom slučaju ova baja nas uverava da je igra sličnija prvoj nego drugoj itd...

Dobrotvor

Quote from: Meho Krljic on 12-03-2010, 10:27:58
Da, što je najzanimljivije, iako je release date bio valjda u Utorak, ja sam igru još u Subotu video u Gamesu u Ušću, kad sam kupovo Napoleona. Da sam vešt haker, kupio bih je i razbio DRM na vreme za oficijelni launch... ali nisam i nisam.
Ja pročitao u SK da su se iz PC Gamera javno žalili da im je prilikom testiranja pre-release kopije AC 2 igra krahirala čim izgube internet konekciju makar i nakratko. Valjda im neće proći ovo sranje sa internet konekcijom, jer izgleda da planiraju da to primene na sve svoje igre.
Inače pročitao još i da je neki lik uhakovao PS3. Tehničko objašnjenje na http://geohotps3.blogspot.com
Razum mora pobediti.

Meho Krljic

Taj neki lik je George Hotz koji je pre tri godine jailbreakovao i iPhone. I pričali smo o tom PS3 haku na ovom istom topiku pre par nedelja.

A što se tiče Ubisoftovog DRM-a, da, plan je da bude upotrebljen za sve igre ovog izdavača u doglednoj budućnosti. Što se tiče padanja igre čim nestane Interneta, Ubi je za dve igre koje u ovom trenutku koriste ovaj DRM (ACII i SHV) uradio pečeve koji prvo urade snimak pozicije pa tek onda isključe igru kad nestane konekcije. Tako da bar ne izgubiš progres. Naravno ova vrsta DRM-a je uvreda za čovečanstvo (a prošlog vikenda je pad Ubijevih servera - za koji oni tvrde da je došao kao rezultat napada - sprečio gomilu ljudi sa uredno kupljenim igrama da igraju single player igre), ali s obzirom da nam se upravo pripremaju sistemi poput Gaikai i OnLive kod kojih kod igre ne stoji na klijent mašini već na serveru a klijent dobija samo video strim, mislim da su mračna vremena tek pred nama  :lol:

Nego, nevezano, evo intervjua sa Daveom Jonesom na Eurogameru u kome govori o APB i... za sada to i dalje deluje izuzetno primamljivo.

cutter

APB je svakako beta koju bih voleo posedovati, i koliko kapiram nema lepljenja za zaklone, hvaljen Isus i Marija? Intervju nije nešto, Džons svako malo počne da vrda i mulja oko unikatnom biznis modelu, iako je jasno da će se dlc ili makar nekakve kustomizacije plaćati... A Deus Ex intervju deluje gotovo ohrabrujuće, no onda dođe do renesansnih elemenata i one pernate metafore iz trejlera, oštrice... ne znam, valjda me je ova odvratna slika koju je Melkor postavio asocirala na onaj amalgam tehnologije i renesanse... još da protagonista navuče kapuljaču i ćao.

Meho Krljic

Da, i mene je taj renesansni element snažno odbio... No, budimo na oprezu ali optimistični. Možda... možda igra može da bude.. solidna...

Meho Krljic

BTW, ako ne znate šta da daunloudujete a boli vas da vam JDownloader zvrji prazan, pojavio se funkcionalan krek za Metro 2033. Ja sam igru isprobao preko vikenda na 360ici i izgleda zanimljivo, a PC verziju upravo svlačim. Igru su pravili ljudi koji su radili na S.T.A.L.K.E.R. u vreme dok je ta igra još imala podnaslov Oblivion Lost i deluje dosta ozbiljno. Doduše, nisam odmakao daleko pa ne znam ima li tu propisnog open world štimunga kao u S.T.A.L.K.E.R. ali atmosfera postapokaliptične Moskve i pustoši naseljene proždrljivim mutantima je prilično dobra.

cutter

Jeee, pristavio. Ali kapiram da tu nema mnogo izbora a i nisam siguran koliko će pucanje u stvorenja koja se motaju oko nogu i pre svega scavenging municije odraziti na užitak u igri.

Inače, najnoviji deo uvek onlajn sage:

http://www.eurogamer.net/articles/command-and-conquer-4-tiberian-twilight-review

QuoteIt must have looked like a great idea on paper. "The kids love Modern Warfare! Let's do that, but in an RTS! We can't fail." But they have failed. It's depressing and infuriating to look at your build and powers menus and see lots of little padlocks.
'Command & Conquer 4: Tiberian Twilight' Screenshot 3

This isn't how RTS works - that choice and spread of units is key. It's just a grindy, exaggerated throwback to the bad old days of single-player RTS campaigns, when all sense of momentum and progress was artificially hung around denying you the better units until the later levels. It's like a long, unskippable tutorial.

The upside is that you'll definitely learn the units rather than make a dash for the big stuff every time. You'll really come to value the tier-1 infantry and especially the bouncy, healy/grabby/fighty Engineers. The downside is: give me the game I have paid for! These aren't just a few fun bonuses. They're the entire bloody tech tree.

It's even harder to accept because it also seems like a feeble attempt to justify the always-online requirement. Yep, just like Ubisoft's contempt-to-the-max DRM system, this will kick you out if your net connection drops for any reason - even in single-player.

That the game is constantly monitoring and uploading your experience-point count isn't justification enough, because there's no reason it can't wait to do that until you're next back online, just like consoles do with their unlocks. C&C4 has an engine that plays really nicely on a mid-range laptop, but you won't be able to play the game on a train, a plane, a holiday, an oilrig or a subterranean cave-system inhabited by molemen unless there's Wi-Fi in range. It's the misjudgement cherry on top of a whole cake of weird decisions.

Meho Krljic

BTW, jel isprobo neko ovaj Dragon Age Origins the Awakening? Ja sam skino i PC i Xbox 360 verzije al mi je trenutno malo muka od Dragon Agea pa ne znam kad ću mu pružiti malo pažnje...

Father Jape

Ja sam danas shvatio da nisam igrao Dragon Age od petnestog decembra. A analni deo mene mi ne da da zapocnem Awakening dok ne predjem s drugim likom glavnicu igre. Drugim recima, radije cu se baktati s Bioshockom 2 i ekspanzijom za Dawn of War 2 nego li pocinjati s ovim.  :(
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Melkor

Ja ni ME2 nisam poceo da igram  :cry:

Meho Krljic

Dobro, drago mi je da smo svi na liniji  :lol:

Meho Krljic

Aiii... Toliko sam se radovao trećoj Platinumovoj igri, raskošnom svemirskom RPG-u za DS, po imenu Infinite Space, međutim, već prva rečenica IGNovog rivjua je dosta hladan tuš:

QuoteInfinite Space is not a terrible game by any means, but it is a disappointment.

E, jebiga. Izgleda da je igra surovi grindfest. Što ne mora da znači da mi se neće dopasti, ali...

Meho Krljic

A kad smo već kod intervjua i jurogejmera,

Alexander Gambotto-Burke intervjuiše Chrisa Avellonea.

A match made in heaven, kako bi to rekli anglofoni.

Edit: Oh, dobijam blagu erekciju čitajući ovo:

QuoteI think Alpha Protocol, however, takes a little bit of a different track in terms of exactly how you approach conversations. We tried to make sure that it didn't follow the RPG convention of always being able to go back and ask everybody everything. It was very much, like, "You're going to have one conversation; the timing of your responses is very important, and the attitude you take with each person is important, too."

QuoteIn Alpha Protocol, you can get through the game without killing anyone. And I want to make the distinction there that there may be times where you can use non-lethal gadgets to subdue people, or to distract them so you can move around them.

I do not believe it's possible to get through the game without taking some sort of offensive action. Basically, you're going to need to do some offensive, non-lethal actions to get through certain areas. I'd be very surprised if people could get through it without firing a single shot or totally stealthing it.

To, Krise, to ljubavi, tooo!!!

cutter

cutter

nisam upoznat sa radom čike iz euneta, ali bih iskoristio priliku da im se zahvalim za pulsne ulazne linije u vreme opscene skupoće interneta. jedino što ga ne bih diskvalifikovao na osnovu nedostatka referenci, nasušna potreba u ovakvoj raspravi je prosečan logički aparat... svakako ne reference pseudo nauka poput psihologije/psihijatrije, pogotovo kada se trabunjanja ne zaklone iza farmakologije.

Meho Krljic

Ja njega diskvalifikujem na osnovu izjava, a navođenje njegovog bekgraunda i nedostatka direktne veze sa tematikom je kritika RTS-a i njihovog odabira sagovornika.

cutter

skinem, instaliram just cause 2 demo i

QuoteThe specified program requires a newer version of Windows.

:x

Meho Krljic

A, da, javili su u vestima da neće raditi na XP-u. Ako ti to nešto znači,  malo sam ga sinoć igrao na Xboxu i... ako si igrao prvi, to je manje više to, samo u HD.

cutter

jutjub sekvence sa padobranom nisu delovale bogznakako. nisam igrao prvi, hteo sam da ga kušam pre izlaska drugog ali sad sam ga demonstrativno izbrisao iz cryptloada.

Melkor

Prvi je bio umereno zabavan, pomalo repetitivan. Jedna od onih stvari u kojima uzivanje opada srazmerno proticanju igre.

cutter

maestralna montaža zvuka na brinkov kinematik!  xcheers

http://www.eurogamer.net/articles/alpha-protocol-hands-on

ok, ovo me plaši, jer potkrepljuje sumnje koje imam na osnovu do sada viđenog, od poređenja očigledno metiljavog glavnog lika sa šepardom do... kritike dijaloga? u stvari, sve je negativno izuzev pogleda na tri specijalizacije i pristupa borbi koji je opet opisan kao nedovoljno fleksibilan... a tu su i mini igre. brrr. dopada mi se što veština nišanjenja ič ne vredi bez adekvatno nabildovane statističke kolone koja se na nju odnosi.

Meho Krljic

Nintendo konačno (navodno) najavio novu prenosnu konzolu, Nntendo 3DS. Mašina će biti (navodno) kompatibilna sa DS i DSi platformama, imaće (navodno) grafiku više rezolucije, (navodno) nekakav motion sensor i (navodno) nekakvu 3D tehnologiju za koju neće trebati naočari... Zvuči u potpunosti kao prvoaprilska šala, ali prvi April je tek za nedelju dana...

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Meho Krljic

Meho Krljic

Wow, novi prijekat Willa Wrighta je zapravo jedan... reality TV show...

Meho Krljic

Oh, a Sony je rešio da zapuši rupu koju je Geohot otvorio pre nekoliko nedelja u PlayStation3, time što će sledeći firmware update potpuno ukinuti podršku za Linux. Dakle, da razjasnimo, Sony, da bi sprečio potencijalnu pirateriju sakati ono malo mašina iz prvog talasa koje imaju podršku za Linux, to jest ukida deo paketa koji je na sva zvona bio najavljivan kao jedan od razloga što je PS3 zanimljivija mašina od Xbox 360. Još su i arogantni, kao, apdejt je opcionog tipa, nije obavezan, samo, uh, nećete moći da idete na Internet, igrate nove igre i gledate nove filmove... Sony, Sony, baš si krme. Mislim, shvatam ja njihove potrebe da odrade damage control, ali ovo je baš preko koljena.