• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 25 Guests are viewing this topic.

cutter

Pošto je tako vizionarski raspoložen, čudo da nije ubacio 3D u računicu. Ako i na ovome namlate pare, mnogo ljudi će morati da umre da bi svet ponovo bio mlad. Trejleri za igre, ili čak izmontirani HD plejtru nekih naslova su zamišljiviji u kinima...

Meho Krljic

Užasavajuće, ali to je Kotik Bobi, vizionar iz pakla.

Nego... Dogodilo se ono čega sam se najviše plašio, Capcom je dao britanskom developeru Ninja Theory da radi novi Devil May Cry...

Mislim, ne mogu da kažem da njihov naslov Enslaved, koji uskoro izlazi ne izgleda interesantno, ali... njihova prošla PS3 igra, Heavenly Sword je bila isti žanr kao Devil May Cry - hack & slash akcijaš, i... nije bila baš dobra. Čime li su se oni preporučili Capcomu??? Doduše, čime su se oni Kanađani preporučili da rade Dead Rising 2 je jednako legitimno pitanje... Ne znam... brinem se. I suze ronim. Moj Dante... tako da prođe.

Meho Krljic

Evo i trejlera

TGS 2010: Devil May Cry (DMC) Debut Trailer

Ne znam, mislim, Dante bez bele kose?? Ili ne-uopšte-Dante??? Plus, sećam se intervjua od pre nekoliko meseci u kome je šef Ninja Theory guslao o tome kako želi da mu igre budu ko filmovi... Što naravno ja ne želim od Devil May Cry... Vidimd a su reakcije po Internetu... eksplozivno negativne.

Meho Krljic

Quote from: cutter on 16-09-2010, 11:08:08
Pomalja se duhovni naslednik Demon's Soulsa

Ono što meni nije jasno je zašto će ovo Namco da izda??? Pa zar Sonyju nije bila dosta greška koju su napravili sa Demon's Souls (namely, to što su igru objavili samo u Aziji a posle su Amerike i Europe jedva dočekale da Atlus uskoči u prazan prostor). Kakav bre Namco??? Mislim, volim ja Namco, ali posle reputacije koju je Demon's Souls izgradio putem word-of-mouth osmoze, Sony bi sa sledećom igrom Froma mogao da napravi stvarni smash hit!!!

Meho Krljic

Oh... prelepo. Dve jako lepe i jako dobre igre dobiće HD verzije. Naime, Odin Sphere (PS2 igra) i njen duhovni nastavak Muramasa The Demon Blade za Wii koju Cutter worshipuje:
QuoteTwo of the best-looking 2D sprite-based titles may soon look even better.

According to a report on 1up.com, a number of sources have told the website in Japan that developer Vanillaware will be re-releasing Odin Sphere and Muramasa: The Demon Blade as downloadable ports. 1up's sources say Muramasa's assets were originally developed in HD, making the upscale conversion a relatively simple task.

There's no information about what platforms these titles could appear on, but it's speculated they'll be for PlayStation 3 and Xbox 360.

Odin Sphere was first released for PlayStation 2 back in 2007. Muramasa launched for the Nintendo Wii in 2009.

Ja ću ih verovatno ponovo pazariti.

Meho Krljic

Ueda konačno potvrdio HD verzije Ico i Shadow of the Colossus. Obećava frejmrejt od 30 što je, pretpostavljam, najbolje što se može.  :lol:

Takođe, novi trejler za The Last Guardian izgleda prelepo:

http://www.gametrailers.com/video/tgs-10-the-last/704589

Meho Krljic

Meho Krljic

Bože, koliko je slatka ova životinja iz The Last Guardian... Nadam se da će Sony da napravi igračke. Da imam čime da plašim mačke.

cutter

Jednog dana, ukrštaćemo hijene i kokoške i rešiti se tiranije mašina.

Quote from: Meho Krljic on 16-09-2010, 11:34:23
Quote from: cutter on 16-09-2010, 11:08:08
Pomalja se duhovni naslednik Demon's Soulsa

Ono što meni nije jasno je zašto će ovo Namco da izda??? Pa zar Sonyju nije bila dosta greška koju su napravili sa Demon's Souls (namely, to što su igru objavili samo u Aziji a posle su Amerike i Europe jedva dočekale da Atlus uskoči u prazan prostor). Kakav bre Namco??? Mislim, volim ja Namco, ali posle reputacije koju je Demon's Souls izgradio putem word-of-mouth osmoze, Sony bi sa sledećom igrom Froma mogao da napravi stvarni smash hit!!!
Beše to pogolema omaška, ali ko će bolje znati gde učinjena greška od grešnika? Nego, ovo izgleda Soni izdaje u Japanu a Namco je zadužen za Ameriku i Evropu. Takođe je multi :( dualplatformna igra na tim tržištima (xbox). Verovatno bi siguran marketinški potez bio da igru nazovu Demon's Souls 2 ali ovako je lepše, možda bude najbolja igra koja će u naslovu sadržati reči dark i project. Ali stvarno, xbox? A taman su izdali Ninja Blade za PC koji ću ovih dana morati da probam i bedno se tešim...

cutter

Što stanoviti HisDudness kaže na Eurogameru, možda je ovo isforsiran duhovni naslednik jer Soni poseduje IP.

Meho Krljic

To pitanje oko poseda IPja ne bi trebalo da bude mnogo bitno jer je situacija ista ko za Demon's Souls, dakle, u Japanu Sony izdaje, a izvan Japana drugi. Mene čudi da Sony ne kapitalizuje uspeh DS - igre u koju očigledno nisu preterano verovali a na kraju je mnogi zovu igrom generacije - tako što će biti globalni izdavač i za DP...

Meho Krljic

Nego, ja nisam nešto napaljen na Microsoftov Kinect i svu tu frtutmu oko igranja bez kontrolera (VAŠE TELO JE... KONTROLER!!!) ali Microsoft je na TGS-u barem najavio kamaru japanskih igara koje se prave za Kinect i deluju hardcore i barem inicijalno zanimljivo.

Suda 51 pravi igru koju za sada zovu samo Codename D i u pitanju je
Quotea "very core action game" without guns and swords.

"You must fight for your life to survive an evil amusement park filled with twisted and eerie creatures," said Microsoft. "With codename D for Kinect for Xbox 360, you are the controller as you unleash devastating effects to destroy enemies and objects.

Microsoft had asked Suda51 to make Kinect games for the hardcore, which were punky, but also suitable for casual players.

"I wanted to work with Microsoft for many years," Suda51 said. "It took a long time though. It was a very long dating period. But we got along well with them, we both like David Bowie."

Masaja Matsuura, koji je pravio Vib Ribbon i Parappa the Rapper (muzičke igre koje su koncepte iz Audiosurf i Guitar Hero imale pre Audiosurf i Guitar Hero) pravi... er
Quotea first-person horror game called Haunt that's "also fun and innovative".

Yukio Fututsugi, koji je radio Panzer Dragoon i Phantom Dust radi, a šta bi drugo, šuter u kome jašete zmaja:

Quote"What I want to do most in my games is to fly. Not with my joystick. But imagine if you could ride a gigantic creature, hold the reins, point at an enemy to attack - that's how you could ride in the sky and fight."

"With the magic of Kinect for Xbox 360, you will be able to nurture and learn to communicate with your dragon as you develop its skills and train it as a partner in combat. Then join friends on Xbox Live to feel the rush of flight as you take to the skies together and experience breathtaking vistas and engage in thrilling battles." It's out next year

Takođe, Treasure rade HD verziju Ikaruge, ali nije jasno da li za Kinect ili će se koristiti normalan kotnroler. Nadam se ovo drugo... Takođe, From radi verziju Steel Battalion za Kinect, što je zanimljivo jer je ta igra u svojoj poslednjoj inkarnacji zahtevala dodatni kontroler veličine pisaćeg stola.

SEGA radi i horor igru Rise of the Nightmare za Kinect.

Naravno, ja sam i dalje oprezno uzdržan ali sada barem vidimo da će biti makar interesantnih naslova za Kinect.

Meho Krljic

Butt seriously, recite mi da ovo nije lice koje biste najradije udarili sopstvenim temenom

Ja se sve slažem, Dante je u Devil May Cry uvek bio lik na granici ljupkog i iritantnog i njegov gotik/ pank izgled nije bio za svakoga, ali ovaj emo/ Twilight tribut me dovodi do LUDILA. Ludila bijesa. Ninja Theory bi morali da naprave JAKO dobar novi borbeni sistem da me nateraju da ovu igru odigram do kraja.

Edit: Ahahaha, nerd rage na Internetu je sjajan

QuoteWe don't want you to f**king "redefine the franchise", the franchise is great as it is! The original team did a GREAT job. What is this? Who is this? Certainly not Dante or Nero or ANY DMC character. Is this the new Pattinson May Cry series?

QuoteDante has white hair. I don't care Ninja Theory. White GODDAM hair.

QuoteThey turned Dante into a emo?

Quotewhatever they do,however they re-imagine it, Dante has WHITE HAIR or he's not dante at all!! its like having master chief wear purple armour,or have a face!! you just dont change iconic game characters!!!!! nerd rage full acceleration.

Edit 2: Ali, stvarno, kad pomislite da ozbiljno ikonički likovi, poput Marija ili Lare ili Snakea nikada nisu radikalno menjani (mislim, čak i kad smo igrali MGS igre u kojima se ne pojavljuje Solid Snake, njegov mentor Naked Snake je izgledao vrlo slično), ne uspevam da shvatim zašto Capcom želi da promeni Dantea koji nije lik TE veličine, ali jeste ikona i pojavljuje se u Marvel vs. Capcom 3 u staroj formi i, uopšte i poslednja DMC igra se dobro prodavala iako je Dante bio u njoj samo od pola.

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 16-09-2010, 14:14:51
Butt seriously, recite mi da ovo nije lice koje biste najradije udarili sopstvenim temenom

You mean.... headbutt seriously? :badum-ch!:

Elem, ja to ionako necu igrati pa mi je manje-vise svejedno, ali da se ja pitam, malo bih ga doradio, i ucinio da je fransiza redefinisana utoliko sto sad ima glavnog zenskog lika. He would make one sexy protagonistkinja. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Devil May Cry 2 je imao mogućnost da istu kampanju koju si igrao sa Danteom igraš i kao žena. Ali Dante je Dante. Iako je DMC 4 Dantea imao samo 40% vremena, a DMC 3 si mogao da, nakon što ga otključaš, igraš i sa Danteovim bratom Vergilom, činjenica je da su muški likovi ovih igara (Dante, Vergil, Nero) ionako bili androgini. Ali ovo je preterano  :lol:

Meho Krljic

Nego, Tecmo je, propustih u svom pravednom bijesu glede Devil May Cry, najavio i Ninja Gaiden 3.   Radi je Team Ninja, ali nisam siguran da li to uključuje i Itagakija koji se vratio svome jatu ali koji radi igru Devil's Third. Vele i da ćemo videti Ryuovu "ljuckiju stranu" (što nije baš nešto čemu se nadamo - narativ u NG II je ionako bio potpuno neshvatljiv bućkuriš) ali i da će igra biti krvavija nego prošla. Što mi je skoro nemoguće da zamislim.

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 16-09-2010, 14:08:03
Takođe, Treasure rade HD verziju Ikaruge, ali nije jasno da li za Kinect ili će se koristiti normalan kotnroler. Nadam se ovo drugo...

Ovde sam napravio grešku al sad ne mogu da editujem. Očigledno da nije Ikaruga nego Radiant Silvergun, ali eto.... omaklo se.

Meho Krljic

Evo i Trejlera za Yakuza: Of the End

Yakuza: Of The End - Trailer TGS 2010

Izgleda ludački na dobar način. Naravno, svo vatreno oružje u trejleru je možda samo navođenje na krivi trag jer su Ryu Ga Gotoku igre uvek bile bazirane pre svega na borbi prsa u prsa... Da li da verujem da radikalno menjaju i mehaniku a ne samo seting?

Meho Krljic

Za igru All Points Bulletin se bukvalno može reći "igrala je samo jedno ljeto." Prvo su Dave Jones i Realtime Worlds potrošili sto milijuna dolara da naprave igru koja izgleda i ponaša se kao igra od petnaest milijuna. Onda su totalno zbunili publiku "inovativnim" strategijama naplaćivanja usluga. Onda su dali javnu betu koja je generalno ocenjena kao užasna. Onda su za punu igru dobili abismalne kritike po Internetu a igrači su se utrkivali ko će žešće da ih zapljune: dakle i oficijelna mišljenja i word-of-mouth su bili loši. Onda su bankrotirali, ali obećali da će serveri ipak opstati. Onda su sad najavili da se serveri zatvaraju. Da sam kupio APB kada je izašao, 29. Juna, ne bih do danas stigao da potrošim ni pedeset sati koji su se dobijali uz igru. Ludilo.

Meho Krljic

Bah... Moj Playstation 3 je upravo YLODovao.

cutter

3/3 sedme generacije... mačke sabotiraju?

Meho Krljic

:lol: :lol: Verovatno njihova dlaka doprinosi, ama je jasno da je problem najviše u toplotnoj disipaciji, lošem inženjeringu i lošoj izradi. Mislim, ništa neočekivano. Valja se setiti da su i PS2jke crkavale na sve strane. Shinji Mikami između ostalog nije hteo Resident Evil 4 da napravi za PS2 jer mu je crklo pet komada za redom.

Šta da se radi, otići ću u minus za opravku...

Valja se setiti i ovog mog teksta.

Edit: S obzirom da mi je barem Xbox živ, sa zadovoljstvom skidam Dead Rising 2 koji se upravo pojavio.

cutter

još da izleti taj krek za pc... beta makar. mada, video sam kako izgleda onaj dlc što spaja kec i dvojku i ne mogu reći da sam impresioniran, sem što grafički lepo izgleda i što podržavam spore zombije. ako već želim da kreativno ubijam, igraću madworld.

što se ps3ja tiče, možda da budeš muško uzmeš šrafciger, fen, termalnu pastu... i uspostaviš intimniji odnos sa konzolom?  možda taj pokušaj ne bi povećao trošak servisa.

PS3 YLOD Fix Part 1 of 3

Meho Krljic

Apsolutno nemam poverenja u sebe. Radije ću platiti nekom opravku nego platiti danak neiskustvu.

Videćemo kakav je Dead Rising 2. U principu ja se kreku za PC ne bih nadao pre dvadesetosmog, kada igra treba da izađe. Ali, kec je bio jako zabavan jer je imao odrličnu ideju da je vreme koje imaš u igri nedovoljno za sve što hoćeš da uradiš i da sa svakim kretanjem od početka igraš drugačije jer si se levelapovao. To malo roguelike filozofije MNOGO je doprinelo kvalitetu igranja.

cutter

sad se kajem što sam wii rimejku dao tako malo vremena, dodatno ponukan kritikama izmena u odnosu na original... eto prilike da se još proba pre kreka.

Meho Krljic

Baš sam to hteo da ti predložim. Wii rimejk je manje hardcore ali je to i dalje odlična igra.

Meho Krljic

Katastrofa se dogodila: Good Old Games je zatvoren.

QuoteDear GOG users,

We have recently had to give serious thought to whether we could really keep GOG.com the way it is. We've debated on it for quite some time and, unfortunately, we've decided that GOG.com simply cannot remain in its current form.

We're very grateful for all support we've received from all of you in the past two years. Working on GOG.com was a great adventure for all of us and an unforgettable journey to the past, through the long and wonderful history of PC gaming.

This doesn't mean the idea behind GOG.com is gone forever. We're closing down the service and putting this era behind us as new challenges await.

On a technical note, this week we'll put in place a solution to allow everyone to re-download their games. Stay tuned to this page and follow us on Twitter and Facebook for updates.

All the best,
GOG.com Team

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Postoje indicije da je u pitanju tek marketinški trik da se malo uzburka voda pred prelazak sa beta na ful evrziju GoGa 23. Septembra. Wikipedija to tvrdi a i NeoGaf forum to tvrdi. Sačekajmo da vidimo. Nisam oduševljen ovakvim gerila marketingom, ali bolje i to nego smrt GoGa.

Meho Krljic

Ehhh, mučeni APB.

Deset stvari koje su duže trajale od njegovog celog života:

Meho Krljic

Ove Lukeove misli nisu ni malo naivne. Mislim, ček it aut:

QuoteWe wouldn't even set up small, regular user tests to observe people playing our game.  We couldn't show anything to anyone until it was ABSOLUTELY PERFECT.  The irony, of course, is that by not showing your work, you never get to perfect it – particularly with online software, whose design can only be validated by having a large number of people use it.

Prosto je neverovatno da ulupaš sto milijuna američkih dinara u igru a da ti ovako nešto padne na pamet tek nakon što odeš u stečaj. Ali, eto, dešava se!!!

Edit: Ovo kako u drugom delu opisuje rast firme, politiku zapošljavanja i menadžment kroz milijune izveštaja i sastanaka, to je ko da opisuje moju firmu. Čudo je da su uopšte izbacili išta na tržište.

Meho Krljic

Playstation Move je stigao u naš ubavi grad. Cene nisu ni malo prijateljske. Starter pack u kome su kamera, glavni kontroler i valjda još neka igra je 8000 dinara a navigation controler je dodatnih 400o dinara. Dakle, sve na gomili poštenih 115 or sou evra. I to sve za jednog igrača, za drugog će vam valjati još najmanje jedan glavni kontroler...

Prirodno, ja to neću kupiti dok mi se ne pokaže neka igra u kojoj bi motion kontrole bile bolje od normalnih kontrola.

Kevin Butler, Sonyjeva reklamna marioneta, u međuvremenu troši vreme na suptilne napade na Microsoftov Kinect:

http://www.yaybuttons.com/

Morningstar

Smarac nevidjeni. Ti njegovi nastupi su totalno bes stila. Imam utisak da bi me na nekoj veceri udavio glupim vicevima.

Uzgred, saucesce za YLOD. Mada osecam mozda cak i pomalo zluradost zbog epidemije zutila u poslednje vreme, jer su mi jos svezi fanboj komentari upereni protiv microsoftovog smeca od konzole. Traume, sta ces.

Ja sam imao pomalo srece kada sam kupovao polovnu konzolu, zapao mi je 80gb primerak koji se navodno najmanje kvari, ali ipak mislim da je samo pitanje vremena.

Verovatni znas da te popravke nisu trajne, slicno kao i za ROD. Razmisli bolje o nekoj slim varijanti.
sve price su Anansijeve.

Meho Krljic

Dobro, ako klikneš na link, nećeš videti mnogo samog Kevina, više tekst.

A, evo jednog informativnog privjua u kome Keza MekDonald i Džon Blit pokušavaju da se izbore sa Kinect igrom Sonic Free Riders koja treba da bude primer "pravog" core naslova za Kinect. Ključni citat:

QuoteThere is a possibility here that Sonic Free Riders will feel less entirely random when you get used to controlling it, but the whole point of motion control, particularly Kinect, is that it's supposed to be immediately obvious what you have to do and how you have to do it, and fun to carry it out. It's possible, too, that Kinect itself is having trouble tracking two people playing in a room with others moving around in the background, but that really doesn't reflect well on the device itself, which would be a much larger problem.

Naravno, moguće je i da samo u SEGAinom timu rade nedovoljno dobri ljudi, ali ovo baš i ne obećava svetlu budućnost...

Morningstar

QuoteDobro, ako klikneš na link, nećeš videti mnogo samog Kevina, više tekst.

Neka, dovoljno je sto je njegova ruzna faca provirila sa strane. I najbolji humor koji je "upregnut" za pogresnu stvar ima tendenciju da prosto iritira. Ne mislim da je kinect bolji koncept nego move, ali je makar inovativiji od ovog dilda koji je obican ripoff wiimote-a. Na stranu to sto se za 30 godina niko nece ni secati dugmica jer cemo koristiti daleko naprednije interfejse u simuliranoj realnosti. Kinect vidim makar kao neki baby step u tom pravcu, dok je move u sustini samo glupa i ruzna kopija.

sve price su Anansijeve.

cutter

Quote from: Morningstar on 21-09-2010, 12:58:19
Na stranu to sto se za 30 godina niko nece ni secati dugmica jer cemo koristiti daleko naprednije interfejse u simuliranoj realnosti. Kinect vidim makar kao neki baby step u tom pravcu, dok je move u sustini samo glupa i ruzna kopija.

Tom Kruz nam je onomad mašući rukama demonstrirao kako zamoran može biti napredni interfejs tako da sumnjam da ćemo se rešiti dugmića u nekom obliku. Ali je moguće da će gejmeri biti više fit ako neki od tih interfejsa bude uslovljavao trčanje kroz virtuelni okoliš.

Meho Krljic

Neuralni interfejs je jedini logičan korak napred. Korišćenje dugmadi je DALEKO ergonomičnije od kontrole pokretima a kontrola glasom je iz očiglednih razloga zgodna samo na kratke staze. Mark maj vrds.

Meho Krljic

Meho Krljic

Quote from: Morningstar on 21-09-2010, 12:34:25

Uzgred, saucesce za YLOD. Mada osecam mozda cak i pomalo zluradost zbog epidemije zutila u poslednje vreme, jer su mi jos svezi fanboj komentari upereni protiv microsoftovog smeca od konzole. Traume, sta ces.

Ja sam imao pomalo srece kada sam kupovao polovnu konzolu, zapao mi je 80gb primerak koji se navodno najmanje kvari, ali ipak mislim da je samo pitanje vremena.

Verovatni znas da te popravke nisu trajne, slicno kao i za ROD. Razmisli bolje o nekoj slim varijanti.

Ma, znam. Kupio bih ja odmah slimaru, no je moj model backwards compatible pa se trudim da ga sačuvam što duže mogu.  :cry:

cutter

možda se ključ za razumevanje novog dantea nalazi u izgledu glavnog dizajnera?

Meho Krljic

Perin

Nego ima li kakvih vesti o The Old Republic? I da li se pojavila nova Civilizacija na torrentu ili negde? :)

Meho Krljic

Nije.

A The Old Republic je i dalje najavljen za  Q1 ili Q2 naredne godine...

Meho Krljic

Hitno!!!!

Droplitz je svega 1,80 evra na Steamu trenutno, dakle, 80% popusta. Uzmite je!!!