• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 30 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

To kaže čovek bez ikakvog avatara.

Ivlin Vo? Zar to... nije žena??? Ah, pardon, to je Ivlin Von... A sad sam se setio da je i Vo imao devojku/ ženu koja se isto zvala Ivlin. Nije mu/ im bilo lako.

Ja sam od njega naravno samo čitao Brideshead Revisited (dobro, gledao sam i film oficir i Džentlmen  :lol: :lol: ).

cutter

tražio sam slične liste upcumming igara za konzole, tačnije za Wii i... hm. uglavnom se sve svodi na Conduit 2 (eh), Mario Sports Mix (hmpf), JRPGove Last Story i Xenoblade (koji sam probao nelokalizovan, i čisto sa stanovišta borbe deluje kao kompetentno futurističko mačevanje na livadi - estetski bi mogao biti upitan), zatim naravno nova Zelda i Lost in Shadow koji je praktično već izašao. Tu igru neki hvale a mnogi osporavaju i na osnovu nekih pola sata truda sklon sam da se složim sa većinom. Na stranu to što se upinje da vizuelno oponaša Ico sa bavljenjem svetlošću, senkama, polugama i kamenim strukturama, sam platforming je bio em spor em je po kreativnosti podsećao na meta-nivoe (2D) u Epik Mikiju.

cutter

Quote from: Meho Krljic on 03-01-2011, 15:36:55
To kaže čovek bez ikakvog avatara.
ponekad je bolje ostaviti mašti na volju, da se razuzda, nego pojašnjavati sliku slovima.

cutter

uostalom imao sam Gejba, dalji kvalitativni skok je nemoguć.

Meho Krljic

Gejb je okej(b).

Ja sam Lost in Šedou svuko ali nikako da ga probam. Mnogo sam očekivao od te igre ali sad strijepim.

cutter

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-ps3-security-in-tatters

Vrlo zgodno objašnjenje nudi ova ekipa - PS3 je sigurnosno izdržao ovoliko dugo pre svega zbog podrške za OtherOS, kada je ona uklonjena zajednica je rešila da je ponovo uspostavi a masivna piraterija koja bi pod ruku sa tim trebalo da usledi predstavlja kolateralnu štetu. ko god da je pisao članak izgleda ne zna da Wii može da se poboljša skroz bez modchipa ali generalno tekst je informativan.

cutter

Dosmanlije su srpske šećerane za mnogo manje valjale. kažu idu u Evropu... sve tretiraju ko robu. Kajmaka i radže  :(

Meho Krljic

:lol: :lol: :lol:

Ipak, firmu koju si platio 175 milijuna pre manje od pet godina na kraju prodaš za pedeset, to je prilično rečit znak vremena.

cutter

Znak vremena, nego šta. Ima finih detalja kad krene da se čita o ovoj sagi, recimo Viacom u novembru 2008 plaća Harmonixu trista miliona dolara bonusa da bi tačno dve godine kasnije krenuo da ga se ratosilja kako bi otpisao gubitak od 299000000,00$  :)

Father Jape

Erm.... a za nas sa jeftinijim ulaznicama, kako su se tvorci Rock Banda tako unesrecili?
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

cutter

Kapiram da se njihove igre nisu loše finansijski pokazale, ali da tržišne prognoze koje se tiču muzičkih igara nisu najsjajnije, dok Viacom prodajom dobija značajne poreske olakšice.

Meho Krljic

Da, Viacom je dobio 150 milijuna teks brejksa ovom prodajom. Inače, Rock Band 3 je izašao krajem Oktobra i flopovao kako nije flopovao skoro ni jedan produkt industrije zabave u poznatoj istoriji. U prvih nedelju dana prodao je manje od 50.000 primeraka (citiram rezultate za UK sa Tap Repeatedly: In case you're wondering, his game entered the UK all-formats chart at number 26, having sold 7,386 units in total. 5,318 on Xbox 360, 1,555 on PS3 and 295 on Wii. Ouch. That's the sales equivalent of watching someone run over your dog. Then reverse. Over and over again..), iako su se rivjueri svi kleli da je igra najbolja u seriji itd. Ali džaba, posle dve godine apsolutnog spama od strane pre svega Activisiona (mislim da su u 2008. i 2009. godini izbacili jedno 20 različitih Guitar Hero igara), ali i od strane Viacom/MTVa, narod je naprosto prestao da kupuje ove igre (koje zakrčuju sobu plastikom i... sve su iste ako ih igrate samo kad vam dođu gosti).

Father Jape

Sjajan clanak koji se izmedju ostalog dotice Digitala, jedne od dve moje igre godine  :oops:

http://futurismic.com/2011/01/05/digital-a-love-story-nostalgia-irony-and-cyberpunk/

cutter

Inače, Tod Hauard je obesmislio takmičenje za citat godine.

QuoteOne of our goals was, 'what if Apple made a fantasy game? How would that look?'

Meho Krljic

Ja sam mislio da je iPad Appleov fantasy game...

Što se tiče Skajrima, rimnem mu ga majke, koncept art izgleda prelepo, kao i obično, ali šta nama to znači? Ništa, eto šta!!!

Father Jape

Ja bi probo ovaj SpaceChem koji je Kvins hajpovao na RPSu, ali ne vidim ga nigde da se, kako Bog miluje, skine ilegalno.

Meho Krljic

Ovde ima neki link:

http://letitbit.net/download/1525508/83576.849148705050d6d38188de1c563b/SpaceChem_setup.exe.html

al da li je prikrekd, nemam pojma.

Meho Krljic

Mada moram da primetim da je 20 dolara za ovo poprilično jaka cifra.

Meho Krljic

BTW, jeste li isprobali PC verziju Angry Brids?

cutter

Skinuo sam ja demo SpaceChema i ugasio ga posle ~5 minuta. Relativno ispoliran interfejs guši sa kvazi-naučnim lingom, da, hemijski pojmovi su tu ali upregnuti u službu ideje o rešavanju nivoa pa takva izmena ima sektaški prizvuk. A i kada se zahteva memorisanje tih... formula da bi konačan rezultat bilo gledanje krugova oko formiranog pravougaonika utisak nije najpovoljniji. Možda se isplati voljnima da uče koncept, ali treba biti oprezan kada RPS ekipa nedostatak konzola nadomešćuje kopanjem po indi sceni.

cutter

Nisam probao Angry Birds, sačekaću Skyrim.  :oops:

Meho Krljic

Quote from: cutter on 08-01-2011, 15:18:33
treba biti oprezan kada RPS ekipa nedostatak konzola nadomešćuje kopanjem po indi sceni.

QFT  :lol:

Ja se upravo spremam da ga instaliram... Sad ćemo da vidimo.

Meho Krljic

Nije prikrekd dakle, leti s mog računara.

Edit: netačna informacija, kad se instalira, ima u instalacionom folderu txt fajl sa serijal kijem, evo krećem d igram.

Meho Krljic

Aha, ovo je ko Incredible Macine samo sa hemijskom temom. Srećom, išao sam u školu koja me je naučila hemiji. Lepa muzika, totalno nejasan trening-mod.

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 08-01-2011, 15:23:20
Quote from: cutter on 08-01-2011, 15:18:33
treba biti oprezan kada RPS ekipa nedostatak konzola nadomešćuje kopanjem po indi sceni.

QFT  :lol:

Ma, vi, vi... konzolasi.

Elem, sad predjoh prve tri trening misije. Vec vidim kako ce da me mrzi da mozgam vrlo brzo. Mislim da sam ocekivao nesto donekle pristupacnije,  i zaraznije.
Secam se kako me je pomenuti Incredible Machine scepao i odbijao da pusti dok nisam zavrsio (loosely speaking). Ovo izgleda nema tog sarma.

Meho Krljic

Father Jape

Uh, ti majmuni su mi oduvek bili mrski. Zivotinje nacelno nisam voleo u TIMu.

Elem, dosao sam do dela koji me je smorio u SpaceChemu, te sam ga obrisao. :lol:
Bilo je to zabavnih sat vremena.

Meho Krljic

Ja se još nisam zaletio da odradim CFW na svojoj konzoli. Da vidimo prvo da li će Sony da krene sa benovanjem na PSN-u...

Melkor

"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Nego, lepo je videti da su Frikšnal gejms prodali čak 200 tisuća komada Amnezije i da se vesele. Kažu, u najluđim snovima su očekivali 100K. Kažu, da su potpisali sa nekim izdavačem, sa 200K bi tek otplatili avans. A sećam se da su negde oko Dana svih svetih kukali da ako igra nastavi da se prodaje tadašnjim tempom, neće biti para za narednu njihovu igru. A, sada vele da su finansijski stabilni i da mogu bez trzavica da je prave. Prelepo.

kikec

tražih popis igara koje nas očekuju ove godina i ako je vjerovati ovome spisku http://adrianwerner.wordpress.com/2011-games/ biće ovo sjajna gaming godina  :lol:

pre... pre... prejebena lista naslova!  :!:
signature

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 10-01-2011, 14:04:02
Nego, lepo je videti da su Frikšnal gejms prodali čak 200 tisuća komada Amnezije i da se vesele. Kažu, u najluđim snovima su očekivali 100K. Kažu, da su potpisali sa nekim izdavačem, sa 200K bi tek otplatili avans. A sećam se da su negde oko Dana svih svetih kukali da ako igra nastavi da se prodaje tadašnjim tempom, neće biti para za narednu njihovu igru. A, sada vele da su finansijski stabilni i da mogu bez trzavica da je prave. Prelepo.
O. Evo, pojescu jos jedan rahatluk u to ime.

Meho Krljic

Quote from: kikec on 10-01-2011, 14:17:39
tražih popis igara koje nas očekuju ove godina i ako je vjerovati ovome spisku http://adrianwerner.wordpress.com/2011-games/ biće ovo sjajna gaming godina  :lol:

pre... pre... prejebena lista naslova!  :!:

Pa, 2010. godina je već imala jako zajeban lajnap, ma šta ko pričao. Mislim, neke od igara izašlih u 2010. godini su teški klasici. A ovo za 2011. godinu, uzeo bih ipak sa zrnom soli najave Jagged Alliance 3..

kikec

onako gamerski rečeno, trenutačno živim samo za kraj januara, kada bi trebao da se pojavi dead space 2
signature

Meho Krljic

Ja taj Dead Space stvarno ne mogu da smislim. Evo, treći put pokušavam da završim Dead Space i umirem od dosade dok ga igram. Skinuo sam demo za Dead Space 2 ali me mrzi i to da isprobam  :cry: A, zanimljivo je da mi je Dead Space Extraction bio ODLIČAN.

kikec

oh well... mrak, aliensi, mutacije, uski prostori, laser beams, lack of gravity... me likes :D
signature

Meho Krljic

Ma znam. Ponekad se pitam jesam li samo neverovatno briljantan pa me ne zadovoljavaju igre napravljene za običan svet ili sam samo budala.

U drugim vestima:

SEGA je firma, kad se sve sabere i oduzme, kojoj svake godine dam opsceno mnogo para za igre. Kako oni te pare koriste? Tako što prave pisoare koji su istovremeno igračke konzole. Ozbiljno:

http://www.eurogamer.net/articles/2011-01-07-piss-on-segas-new-game-machine

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 10-01-2011, 14:30:21
Mislim, neke od igara izašlih u 2010. godini su teški klasici.

Jel'?

kikec

ja se vraćam na spisak igara za 2011. godinu par postova ranije pa si mislim što ću definitivno isprobati, i to po žanrovima:

strateški - tropico 4, cities in motion, end of nation, the sims medievil, project: my world

roleplaying - hmm, vjerovali ili ne, nisam neki naročiti fan ovog žanra, tako ovdje ništa ne planiram... moguće da padne koji naslov... ali i nemora bit

avanture - sa mračnom i zloslutnom atmosferom (poput asylum-a)

akcije - firefall, depth, contagion, the spire, warface, e.y.e...

multiplatform - naj, naj, najiščekivanija stavka. ovdje će se isprobati praktički sve. dead space 2, crysis 2, nfs shift 2, test driver unlimited, deux ex 3, alice mcgee's alice 2, arkham asylum 2, red faction: armageddon...  xuzi
signature

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 10-01-2011, 14:58:02
Quote from: Meho Krljic on 10-01-2011, 14:30:21
Mislim, neke od igara izašlih u 2010. godini su teški klasici.

Jel'?

Amnesia, Super Meat Boy, Minecraft, da nabrojim samo indi igre.

To što je meni mass Effect 2 bio tek možda više no osrednje (mada prijatno) iskustvo ne znači da neće biti pamćen kao klasik.

New Vegas je izvanredna igra i više nego sjajna ekstrapolacija klasičnog serijala.

Red Dead Redemption je sertifikovan klasik.

Starcraft 2, zaboga.

Da ne ulazim sad u dublje konzolne vode.

Kikec: izlaze i Mass Effect 3, te Uncharted 3.

Meho Krljic

Nego, razjašnjene su neke stvari u vezi Skajrima:

http://www.eurogamer.net/articles/2011-01-10-elder-scrolls-v-skyrim-detailed

Ovo je dosta bitno:

QuoteEnemy level-scaling - that is, enemies that keep pace with your character level - returns. "Since people are asking, wanted to briefly touch on level scaling. All our games have had some amount of randomness/levelling based on player level. Skyrim's is similar to Fallout 3's, not Oblivion's," commented Bethesda.

Father Jape

@Meho - Hm da, smetnuo sam s uma donekle sta je sve izaslo prosle godine, ali uglavnom se radi o tome da je tvoja definicija klasika nesto labavija. :lol:

A razmisljao sam da skinem Dream Machine, ali sam onda ipak odabrao SpaceChem. Ne igra mi sad sad avantura. Zapravo, ne igra mi se sad nista.  :(

Meho Krljic

Suviše si ti mlad za toliku količinu malodušnosti.

A moja definicija klasika je sasvim u redu: Super Meat Boy je čist klasik. Minecraft je čist klasik. Itd. Mislim, u pitanju su klasični gejm čejndžeri.

Meho Krljic

Interesenatna razmišljanja na temu "snekabilitija" pop kulture generalno i igara partikularno na Tep Ripitidli:

http://tap-repeatedly.com/2011/01/10/celebrity-guest-editorial-drew-davidson-part-2/