• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 24 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Naravno, to je Foks Njuz, čija je mapa bliskog istoka pre par godina izgledala ovako:

http://mediamatters.org/mmtv/200907270040

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 07-02-2011, 14:09:53
Preterano je ovo pojednostavljeno, da ne kažem strimlajnovano. Atmosfere niotkud!!! Mislim, dobro, volim ja šutere, ali...

Jeste bolji za nijansu prvi deo ali i ovo ce kasnije biti zanimljivije. Od 6. chaptera i deonice sa bebama u skolskom odeljku igra dobija odredjenu dozu napetosti i postaje zajebanija, ima i mozgazlica. Budio uporan.

Meho Krljic

Ma, sad kad sam stavio ruke na Marvel vs. Capcom 3, teško ću se drugoj igri privoleti.

Moj prvi tim: X-23, Wolverine i Deadpool. Malo sam zaplakao od sreće.

Igra je toliko brza da se jako plašim šta će biti kad je poćeram onlajn. Nemam ja te reflekse...

Meho Krljic

Smartphones Now Outselling PCs

QuoteFor the first time in history, mobile products have exceeded computer shipments.

According to a report by the Financial Times, manufacturers shipped more smartphones than personal computers in the fourth quarter of 2010. Over 100 million smartphones were distributed in the last three months of 2010, up 87-percent from the year prior. In contrast, PC shipments reached only 92 million units in the same timeframe, up 3-percent from 2009.

While certainly a noteworthy turn of events, the data should be taken with a grain of salt, and special consideration should be given to the high turnover of smartphone units. In other words, customers buy new smartphones more frequently than they do PCs, due to the lower costs and rapid evolution of mobile technology.

Nevertheless, we expect to see these sort of results become an ongoing trend as tablet devices and smartphones begin to edge out netbook and laptop sales.

Meho Krljic

A franšiza Guitar Hero je, izgleda došla do svog kraja. fascinantno kako je čitav žanr (simbolizovan ovom igrom) za pet godina uzleteo od marginalnog fenomena do najuspešnijeg projekta u gejmingu uopšte i zatim potonuo. Pisaće se knjige o ovome...

O istom trošku kenslovan je i novi nastavak True Crimea, ali taj serijal je ionako uvek bio smeće... U najmanju ruku, ovo bi trebalo da bude školski primer muženja brenda do smrti.

Activision Axes Guitar Hero and True Crime

QuoteToday Activision Blizzard announced that it will "disband Activision Publishing's Guitar Hero business unit" due to the declining interest in the music genre. The company has ceased development on its previously planned 2011 Guitar Hero game.

Additionally, Activision has stopped production on True Crime: Hong Kong. The future of the franchise is unknown. On an earnings call today, an Activision representative said True Crime had been canceled because it "just wasn't going to be good enough."

Although the Guitar Hero business unit at Activision is being shuttered, company executives left the door open for a return in the future, saying the brand would need to be "re-assessed" going forward.

The decision to scrap/halt these franchises was attributed to the "desire to focus on the greatest opportunities that the company currently has to create the world's best interactive entertainment experiences."

There are also rumors circulating via Twitter from a BioWare employee that Freestyle Games, the developer of DJ Hero, was also hit with layoffs. However, it's still unclear whether or not that franchise has also been dropped from Activision's lineup.

We have reached out to Activision for comment and will update this story as soon as we receive it.

Father Jape

Kad se budu pravili piriod pisovi o kasnim notizima, ubacivace scene s ljudima koji igraju Gitar Hiroa. Moja deca ce uperivati u ekran i pitati: "Tata, tata, jesi i ti ovo radio?". A ja cu morati da im priznam da nisam.  :cry:

Elem, apropo Foks njuza, Voker ih je na RPSu temeljno popljuvao, a onda mu se javio CEO TechSavvy Globala da ubaci svoja dva centa:
http://www.rockpapershotgun.com/2011/02/10/the-fox-news-debacle-techsavvy-update/
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Heh heh.

U isto vreme, Rokstar je u svet pustio prvi supstancijalniji trejler za L.A. Noire:

http://www.eurogamer.net/videos/first-la-noire-gameplay-trailer

Ovde se vidi ikako se igra zaista igra, pa pogledajmo.

Guy Buttersnaps

Ja sam totalno zamrzio Rockstar od trenutka kada su prestali praviti igre za PC. Blago rečeno: gade mi se.

Meho Krljic

Pa, nisu baš prestali. Mislim, RDR nije urađen za PC - još uvek - ali i GTA IV i Bully i Manhunt 2 su se pojavile u PC inkarnacijama. Ne bi me previše iznenadilo da se RDR pojavi za PC u dogledno vreme. Ali i ako se ne pojavi, možda je gađenje malo prejaka reakcija na izbor koji firma pravi kada odlučuje na kojim platformama će praviti svoje igre :lol: Capcom bi pre trebalo da ti se gade jer su uradili Street Fighter IV za PC a onda njegovu do savršenstva unapređenu verziju, Super Street Fighter IV nisu portovali za Windows. Mislim, to je da se čovek ubije.

Guy Buttersnaps

To sad ipak ovisi o igraču jer ja sam probao igrati Street Fighter IV i obrisao nakon 5 min igre. Odlučio sam da ovaj put neću razbiti džojstik bezveze (kao što mi se dogodilo sa nekim Mortal Combatom). :D
Drugim riječima, za Rockstarove igre me briga hoće li doći na PC jer su jako dobre (RDR pogotovo) pa sam na njih i zato toliko ljut. :twisted:

Meho Krljic

Ali ja ti sad upravo govorim da je jedina igra koju Rokstar do sada nije portovao na PC - Red Dead Redemption, a i to se, sasvim moguće, može dogoditi uskoro. Mislim, nisu najavili, ali su sve druge igre (dobro, osim stonog tenisa za koji te sigurno boli dupe) do sada portovali. Malo je rano za gađenje.

A ako si igrao Mortal Kombat, to objašnjava što imaš traume.  :lol: Trebalo je da Street Fighteru IV posvetiš više od pet minuta, oplemenio bi ti dušu, napravio od tebe čoveka i podario ti sasvim nov pogled na svet. Naravno, još nije kasno.

Guy Buttersnaps

Dobro, nikad se ne zna za RDR ali ja sam poprilično uvjeren da to nikad neće ni vidjeti PC.

Što se tiče Street Fightera, sjećam se kako sam igrao kao dijete tamo neku zastarjelu verziju. To je onda bilo super popularno i zabavno. Sad me to više ne privlači toliko. xsleep2 :D

Meho Krljic

Videćemo. Činjenica je da se Rokstaru maltene ne isplati da pravi PC igre. Njihova najprodavanija igra, GTA Vice City, koja je poslednji put kad sam gledao bila sedma najprodavanija igra ikada (među prvih deset je sedela u komšiluku serijala poput Zelda ili Mario) je u PC verziji prodala manje od milion komada. Dakle, oni kada prave PC igre, to je čista milostinja. Da budem iskren, meni njihove igre i jesu za dnevnu sobu - veliki televizor, trosed, petosatne sesije itd. Ali hajde, možda nema svako para da kupi konzolu...

Street Fighter je jedan od najboljih igračkih serijala uopšte, ikada, u istoriji medijuma. Poštujem da te ne privlači, ali je šteta da ga ne igraš. Napravio bi od tebe boljeg čoveka, kao što je napravio od svih nas.

Meho Krljic

Nedavni Fox News debakl u kojem je igra Bulletstorm iskorišćena da se u javnost pusti i izjava kako seksualne radnje u igrama povećavaju broj silovanja i seksualnih zločina je izazvao reakcije sa svih strana (kačili smo Father Jape i ja neke linkove) ali kad se za reč javio čak i IGN, dakle sajt koji je u vlasništvu iste firme kao Fox News, jasno je koliko je stvar daleko otišla. Autor teksta je doktorirao na Jejlu, zaboga, bavi se dečijom psihologijom i daje vrlo dobro argumentovan tekst:

http://pc.ign.com/articles/114/1149103p1.html

Meho Krljic

IGNov urednik Hilari Goldštajn analizira kataklizmični pad popularnosti muzičkih igara. Ima tu mudrih opservacija:

Who turned off the music?

Meho Krljic

Karol Liberman, psihološkinja čija je izjava da seksualne scene u igrama povećavaju učestalost silovanja je, predvidivo dobila zajeban tretman na Amazonu gde njene knjige sada trpe gomilu user's reviewova koji joj daju jednu zvezdicu i tvrde da čitanje ove knjige povećava broj silovanja:

http://www.amazon.com/Bad-Girls-Carole-Lieberman/dp/292386512X/ref=cm_cr_pr_product_top

To naravno ne prija autorki, pa evo reakcije:

QuoteHi there,

It appears that you have recently read an article on Fox News in which Dr. Carole was misrepresented on her views on video game violence. I hope you understand that it was the publication that chose to represent Dr. Carole's views in this light, and that the statement was taken out of context. Dr. Carole's books make no mention of video games, and only assist men in finding the right woman.

It is clear, however, that this statement has unintentionally caused you some deep emotional turmoil and we would like to rectify the situation.

Please contact carole.lieberman.md@gmail.com with your contact information, and we will be in touch to clear up any misunderstandings that may have been caused. It is important that we create a dialogue regarding this situation.

I'm sure you are a reasonable person and know we can approach this situation in a kinder and more civil manner. Please be aware that there are real people on the other end of your comments. Thank you.

Sincerely,

The Team at Dr. Carole Lieberman

heh...

kikec

pa kučka je i zaslužila sav taj rebel protiv sebe, ali fakat se nakon njezine, tako drske i ograničene izjave postavlja pitanje relevantnosti bilo kojeg njezina "književnog" ogleda. vrlo vjerovatno neka šarlatanka ili tome slično...
signature

Perin

Svi psiholozi su šarlatani, veruj mi na reč.

Albedo 0

haha jebote, napokon se pojavilo, kako sam ovo k'o blentav čekao na prelazu u novi milenijum, trebalo mu je samo još deset godina...

Meho Krljic

Nije se još pojavilo. Treba da izađe u Maju...

Albedo 0

da, možda ponovo nešto iskrsne pa izađe 2020. godine :)

Meho Krljic

Pošto pretpostavljam da nisi pratio: imaj na umu da igru na kraju neće izbaciti originalni tim. Njihova se firma raspala prošle godine. Ono što su oni uradili preuzela je druga firma i radi igru do kraja tako da se očuva duh originala, ma šta to bilo. Ja baš i ne očekujem drugi dolazak onako kako se fanovi nadaju, mada Gearbox nisu rđava firma.

Albedo 0

ma i ovo što vidim na youtubu mi se ne dopada, nije nešto što bi me navelo da igram, pogotovo što ja odavno u stvari ne igram skoro ništa osim fudbala i Crazy Taxija :)

Moja igračka filozofija je bila:

Čim su ga zakomplikovali mozak mi je prekipio.

Meho Krljic

Samo da dojavim da je Crysis 2 beta kod iscureo i može se naći posvuda na piratskim saitovima. Moguće je čak i igranje multiplejera uz malo third party alata.

Takođe, iscureo je i Killzone 3, mada ne znam koliko nas ovde ima džejlbrejkovan PS3. Al eto, da se zna, 41 gigabajt FPS ljepote je u prometu.

kikec

još se suzdržavam od skidanja Crysisa 2 dok komentari ne dojave koliko je ova beta igriva, stabilna, "dovršena" i sl...

and in other news;
Roman Ribarić, direktor Croteama, potvrdio je da Serious Sam 3 dolazi ovo ljeto.
signature

Petronije

^Beta je ful bagovita, retko kome radi kako treba, nekom baguje zvuk, nekom lose strimuje teksture...

Meho Krljic

Ja je sad instaliram pa će da vidimo...

Meho Krljic

Dakle, Crysis 2 beta meni radi odlično, čak imam i vrlo solidan FPS. Naravno, tu i tamo se desi ponešto, ali kakve bete znaju da budu, ova je izvrsna.

Igra sama od sebe ne deluje preterano unapređena u odnosu na Crysis, dakle, taktički vid, tegovanje neprijatelja na minimapi, nevidljivost plus regenerišuće zdravlje znače apsolutno nepoštenu prednost. Igra je MOŽDA za mrvu otvorenija nego Crysis, u smislu da se može šetati i levo i desno do istog cilja ali nije ovo Far Cry, definitivno. Takođe, grafika je sjajna, naravno, od Dževata (koji se potpisao na špici sa A Game by Cevat Yerli, kao da je Sid Majer ili Hideo Kođima) i ekipe se najmanje sjajna grafila i očekuje, ali prelazak u urbano okruženje će sigurno malo razočarati one koji su se kleli u džunglaške rajeve Far Cry i Crysis.

Petronije

Kazu da je optimizovana, na kojoj masini je teras i kako ti radi? Jos cu da se poprzim da skinem iako sam odlucio da sacekam :) Kad uopste izlazi ovo?

Meho Krljic

U evropi je datum izlaska 25. Mart, dakle imaju još malo vremena da optimizuju igru itd. Moja konfiguracija je prilično stara: AMD Athlon Dual Core 64 5000+, 4 GB RAMa (mada koristim tridesetdvobitni XP, dakle, samo 3 GB se vide i kapiram da se ne koristi puna procesorska snaga ), GeForce 9800 GT. Znači, dosta je to pristojno ali daleko od cutting edgea i igra iznenađujuće dobro radi. Ali pošto je pravljena paralelno za konzole i za Windows, onda to objašnjava relativno malu zahtevnost... Videćemo kad na jesen izađe Rage na šta će to da liči (Mada Carmack i to pravi za konzole paralelno sa PC verzijom) ali Crysis 2 će, reklo bi se, lepo curiti na ovoj konfiguraciji... Naravno, ima dropova u frejmrejtu ali pošto je ovo beta sasvim su opravdani i ne smetaju toliko igranju. Ipak, za pravi ugođaj strpi se još mesec i po dana...

Petronije

Ok, imamo slicne masine stim sto imam manje rama, radice valjda nekako. Hvala na informacijama.

Meho Krljic

Pazi, ovo igraj samo kao infomaciju, mislim, nemoj da pređeš celu igru u beti jer ćeš sebi da upropastiš užitak kad kasnije dođe cela igra.

Mada, iskreno, ovo je dosta zastarelo kao koncept. Originalni Crysis je imao solidne koncepte sa nano-odelom i taktičkim problemima na bojištima ali je već Warhead ovo pojednostavio. Crysis 2 je još jednostavniji, po ovome što sam do sada odigrao. Izuzetno je linearan i borba protiv vojske je za sada zaista banalna... Mislim, teško je boriti se protiv specijalca koji može da postane nevidljiv, da vidi kroz zidove i još ima regenerišuće zdravlje. Kad se na to doda i vrlo prost AI protivnika... Far Cry je DALEKO teža igra od ovoga. Posle Bad Company 2 Crysis 2 deluje pomalo zastarelo, barem ovo što sam do sada video. Skriptovanost je ogromna a destruktibilnost okoliša mahom kozmetička...

Petronije

Ma gde da predjem betu, mislio sam samo da skinem da protrcim malo, kad vec ima za dz :mrgreen: Nisam jos ni Dead Space 2 presao...

Meho Krljic

Zato što je prilično dosadan?

Inače, pojavio se i pirat igre Tactics Ogre za PSP. Moje srce je zaigralo u cvetnoj pesmi. Nažalost u Evropi izlazi tek dvadeseptegog pa neću moći da je kupim u Pešti u Petak ali... kakva igra!!! Stara deceniju i po, doterana i boja nego ikad.

Petronije

Meho Krljic

Pa, ne, stvarno je dosadan. Stigao sam do devetog poglavlja i ono je igra u kojoj nema skoro ničega.

Meho Krljic

GeoHot je rešio da se protiv Sonyja bori... battle rapom???? Kakav car!!!

The Light It Up Contest -- geohot

Yo it's geohot
And for those that don't know
I'm getting sued by Sony

Let's take this out of the courtroom and into the streets
I'm a beast, at the least, you'll face me in the northeast
Get my ire up, light my fire
I'll go harder than Eminem went at Mariah
Call me a liar
Pound me in the ass with no lube, chafing
You're fucking with the dude who got the keys to your safe and
Those that can't do bring suits
Cry to your Uncle Sam to settle disputes
Thought you'd tackle this with a little more tact
But then again fudgepackers, I don't know Jack

I shed a tear everytime I think of Lik Sang
But shit man, they're a corporation
And I'm a personification of freedom for all
You fill dockets, like thats a concept foreign to y'all
While lawyers muddy water and TROs stall
Out of business is jail for me
And you're suing me civilly

Exhibit this in the courtroom
Go on, do it, I dare you

Josephine

Meho Krljic

To u sklopu hajpovanja za Portal 2? Ispravno.

Ubik

Dead Space 2 je odlicna igra, nimalo dosadna. Samo graficko okruzenje igre, prica, cine ovu igru najboljom horror igrom koju sam ikad igrao. Za mene je dosadna igra npr. left 4 dead. Naravno postoje zamerke na to da u novom delu dead space-a u osnovi igre nisu nista promenili jer se igra igra na isti nacin kao u prvom delu, slicno oruzije i itd. Recimo da je dosta nasminkana , ali ipak igra pruza atmosferu ni nalik ni jednoj drugoj igri. Mozda kad bi uveli neke Fallout elemente u igru u sledecem nastavku, ali onda mozda to ne bi bio Dead Space jer ovo je dinamicna igra koja pruza u neku ruku filmsko iskustvo.

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 15-02-2011, 10:52:10
To u sklopu hajpovanja za Portal 2? Ispravno.

Portal (1) je jedna od najboljih koju sam igrala (u jednom dahu). Pisala sam joj i neku recenzijicu (http://www.igrorama.com/2010/08/portal-recenzija.html).

A Portal 2 obećava...

Meho Krljic

Da Portal 1 je bio... neverovatan ispad iz mrtvog ugla. Prva zaozbiljno odrađena ful tri de pazl igra sa zaista sjajnim problemima. Plus Eric Wolpaw pisao skript. Pa nije moglo bolje.

Quote from: Ubik on 15-02-2011, 10:56:01
Dead Space 2 je odlicna igra, nimalo dosadna. Samo graficko okruzenje igre, prica, cine ovu igru najboljom horror igrom koju sam ikad igrao. Za mene je dosadna igra npr. left 4 dead. Naravno postoje zamerke na to da u novom delu dead space-a u osnovi igre nisu nista promenili jer se igra igra na isti nacin kao u prvom delu, slicno oruzije i itd. Recimo da je dosta nasminkana , ali ipak igra pruza atmosferu ni nalik ni jednoj drugoj igri. Mozda kad bi uveli neke Fallout elemente u igru u sledecem nastavku, ali onda mozda to ne bi bio Dead Space jer ovo je dinamicna igra koja pruza u neku ruku filmsko iskustvo.

Meni je drago da ti u njoj uživaš, ali ako ti je ovo najbolja horor igra koju si igrao, možda bi trebalo da odigraš System Shock 2, Amnesia: Dark Descent, Silent Hill 2 ili nešto tako... Dead Space 2 nije očajna igra, nije ni loša, ali je prilično nemaštovita, prilično monotona i u velikoj meri hvata na izvrsnu tehnologiju kojom raspolaže i solidan art direction koji je, za moj groš, primetno razblažen uvođenjem "normalnih" okruženja u ovoj igri. Infinite Horizon grafički dizajn prve igre je makar bio konzistentan...

Left 4 Dead je u odnosu na Dead Space 2 ipak remek delo dizajna, naravno, kad je igraš kako treba - sa drugim ljudima.

Meho Krljic

BTW, solidan prikaz Portala (doduše, sa neobjašnjivim zakašnjenjem... da li to Kečua na svom blogu želi da ima prikaze klasičnih igara bez obzira na datum izlaska?). Kad sam već gore pomenuo System Shock 2, valja podsetiti da je GLaDOS iz Portala očigledna aluzija na SHODAN iz System Shock 2 i da je Portal u velikoj meri parodija na skoro čitav žanr...

M.M

Dead Space 2 mi se sviđa, upravo je igram. Da je najbolja horor igra koju sam igrao - nije. Podseća me na na F.E.A.R., što je dobro. :)
Od spomenute igre nadaleko su bolji Silent Hill, samo što je meni, recimo, treći deo najbolji iz tog serijala, Resident Evil svi delovi, Amnesia: the dark descent; pa može da prođe i Obscure i tako dalje...
Nijedan poraz nije konačan.

Meho Krljic

Dead Space 2 bi imao štošta da nauči i od Cryostasis ili, na kraju krajeva od S.T.A.L.K.E.R. serijala, ako pričamo o hororu.

Ubik

Verovatno ja mnogo volim tu Event Horizon atmosferu :). Vredi li Cryostasis da se igra? Imam ga ali nikako da ga odigram.

Meho Krljic

American McGee zapravo nikada u životu nije napravio stvarno sjajnu igru (Scrapland je... prišao ovome), a Alice je ostala u sećanju brojnih igrača najpre po tome što je bila bizarna, iako nije bila predobra sa igračke strane. Evo novog tizera za nastavak:

http://www.eurogamer.net/videos/bloody-alice-madness-returns-teaser

Josephine

Quote from: Meho Krljic on 15-02-2011, 11:19:06
BTW, solidan prikaz Portala (doduše, sa neobjašnjivim zakašnjenjem... da li to Kečua na svom blogu želi da ima prikaze klasičnih igara bez obzira na datum izlaska?).

Ne pišem više za njih. Dok sam pisala išlo je sve (blog je mlad, logično je da se igre opisuju retrospektivno), imaju i retro rubriku. Akcenat je na novim stvarima + vesti, naravno.