• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 38 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ma, biće. Ali David Wong lepo objašnjava u tekstu koga sam linkovao: mi danas i Angry Birds i Call of Duty i Mass Effect i Farmville i L.A. Noire zovemo videoigrama iako one zapravo imaju malo zajedničkog. Kada se konačno jasno razdvoje modeli, mediji, publike, tržišta i strategije, videćemo ko će preživeti i šta će se za koliko para prodavati.

lilit

ne.
angry birds & farmville su debilne igrice.
la noire je igrica.
a ME i CoD su igre.

malo mu je snobovski tekst, ali da se preživeti.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

:lol: :lol:

Veliki je to biznis. Za deset godina ćemo živeti u sasvim drugom pjesažu interaktivne zabave. Konvergencija rijeliti šoova i videoigara, na primer.

Petronije

CoD bih isto stavio u kategoriju "Debilne igrice". Nije nista manje debilan od ljutih ptica. Naravno to iskljucivo vazi za ove modern shit CoD -ove.

lilit

pa dobro, priznajem, al samo zato što sam se navikla na (lomljenje) miša i tastaturu te mi FPSovi nisu toliko zanimljivi na konzolama.
btw, kako starim, više mi prija mirnoća heavy raina iako sama priča ima više rupa nego lost, a od toga gore nema.  :lol:

Tex Murphy

Jel izašo taj Heavy Rain za PC?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Sigurno se zajebavaš??? Mislim, izaći će istog dana kada i God of War, Uncharted, inFAMOUS i Killzone za PC. Bit će to glorious day. Ali, seriously, Heavy Rain je... hm... simpatičan promašaj. Evo mog opširnog ekspozea:

A pritom je potpuno spoiler-free!!!!!

Meho Krljic

Inače, Cutter mi je skrenuo pažnju na sjajan izveštaj sa suđenja između Tima Langdella i Futurea (vlasnika Edge magazina) na rockpapershotgun. Kao Monti Pajton ili, kako Cutter reče, kao Phoenix Wright.

Hajlajti su kada se ispostavi da Langdell sudu pokazuje mejlove koje su mu ljudi poslali samo da bi ti istiljudi onda rekli da nikada nisu poslali takve mejlove, kada pokaže naslovne strane magazina koga je izdavao devedesetih da bi se ispostavilo da taj magazin nikada nije postojao, kao i, genijalno, kada pokaže fajlove na 5.25" flopi disku za koje tvrdi da ih je kreirao 1991. godine, da bi se veštačenjem pokazalo da su kreirani pomoću Windowsa 95.  :lol: :lol: :lol:

lilit

QuoteTeorija je lepa sve dok je praksa ne dočeka zlobno se cereći. Kao i u slučaju Killzone 3, posle dosta junačkog istrajavanja (barem dva sata) sa Move kontrolama, na kraju sam se predao i Heavy Rain igrao ponovo koristeći stari dobri Dual Shock 3. Delom je u pitanju bila činjenica da gorepomenuta dodatna apstrakcija ovde ni malo nije pomagala intuitivnosti. Grafički simboli kojima je igra sugerisala spuštanje kontrolera prema zemlji i povlačenje prema natrag su mi stalno delovali kao uzajamno zamenljivi i ni posle dva sata nisu bili samorazumljivi, da bi izazivali automatski odgovor, bez pauze za razmišljanje (što za igru od nekih 6-7 sati i nije baš dobro), a nedovoljna preciznost Playstation Eye kamere je dodatno odmogla.

xrofl xrofl xrofl
ovo samo ukazuje na tvoje staračke probleme s kičmom!!!
nema to veze s igricom, kažem ti ja ovako ćorava.  :lol:

no, definitivno moram da se borim protiv sopstvenog sveprožimajućeg snobizma...tačno znam zašto je trebalo zafrljačiti HR u kantu, kao što znam i zašto to nisam uradila.  :lol:

Father Jape

QuoteInače, Cutter mi je skrenuo pažnju na sjajan izveštaj sa suđenja između Tima Langdella i Futurea (vlasnika Edge magazina) na rockpapershotgun. Kao Monti Pajton ili, kako Cutter reče, kao Phoenix Wright.

Ja sam zaobisao taj clanak jer mi naslov nije zvucao interesantno, te zahvaljujem na skretanje paznje... mislim zaista ima momenata vrednih trežurovanja.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Quote from: lilit_depp on 17-06-2011, 11:05:45
QuoteTeorija je lepa sve dok je praksa ne dočeka zlobno se cereći. Kao i u slučaju Killzone 3, posle dosta junačkog istrajavanja (barem dva sata) sa Move kontrolama, na kraju sam se predao i Heavy Rain igrao ponovo koristeći stari dobri Dual Shock 3. Delom je u pitanju bila činjenica da gorepomenuta dodatna apstrakcija ovde ni malo nije pomagala intuitivnosti. Grafički simboli kojima je igra sugerisala spuštanje kontrolera prema zemlji i povlačenje prema natrag su mi stalno delovali kao uzajamno zamenljivi i ni posle dva sata nisu bili samorazumljivi, da bi izazivali automatski odgovor, bez pauze za razmišljanje (što za igru od nekih 6-7 sati i nije baš dobro), a nedovoljna preciznost Playstation Eye kamere je dodatno odmogla.

xrofl xrofl xrofl
ovo samo ukazuje na tvoje staračke probleme s kičmom!!!
nema to veze s igricom, kažem ti ja ovako ćorava.  :lol:

no, definitivno moram da se borim protiv sopstvenog sveprožimajućeg snobizma...tačno znam zašto je trebalo zafrljačiti HR u kantu, kao što znam i zašto to nisam uradila.  :lol:

Hm... pa, nisam imao utisak da je problem u mojoj kičmi... For real, yo. Narosto, meni te motion kontrole nisu bile dovoljno intuitivne.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 17-06-2011, 11:06:52
QuoteInače, Cutter mi je skrenuo pažnju na sjajan izveštaj sa suđenja između Tima Langdella i Futurea (vlasnika Edge magazina) na rockpapershotgun. Kao Monti Pajton ili, kako Cutter reče, kao Phoenix Wright.

Ja sam zaobisao taj clanak jer mi naslov nije zvucao interesantno, te zahvaljujem na skretanje paznje... mislim zaista ima momenata vrednih trežurovanja.

Tim Langdell... o njemu će jednog dana morati da se snimi film.

In adr njuz: Bobi Kotik uskoro na filmu. Uz Breda Pita!!!!

lilit

QuoteHm... pa, nisam imao utisak da je problem u mojoj kičmi... For real, yo. Narosto, meni te motion kontrole nisu bile dovoljno intuitivne.

Hm, OK, meni je sam move ko move fascinantan, pa možda stoga i nisam imala problem. Treba mi ustvari neki flaster-čip za ruku kojim ću kontrolisati ono na ekranu. Možda za jedno 5 godina to bude izgledalo kako treba.

Meho Krljic

Jasno, ali, insistiram da sam u stvarnom životu morao da pravim prenaglašene, neprirodne pokrete što je potpuno kontriralo svrsi implementacije ovih kontrola koje bi trebalo da budu prirodne i intuitivne.

Meho Krljic

Uzgred, na Steamu su danas (još 20 sati) Time Gentlemen Please i Ben There, Dan That zajedno samo jedan Evro. Čak i da mrzite avanture, ovo je sjajan dil.

Father Jape

A na Good Old Games su do 4. jula Interplayjevi biseri na popustu, samo $2.99 komad.
Pazario sam Fallout 1&2, Earthworm Jim 1&2, i Sacrifice. :lol:

Meho Krljic

Ja sam sve to od ranije posedovo..  :cry:

Meho Krljic

Evo kako se slavi petnaestogodišnjica Resident Evil. Uz piće i pucanje.

lilit

A da bi izgledali naučno, stavićemo i originalni rad u pdf formatu:
https://rapidshare.com/files/594805549/SSRN-id1804959.pdf
Još samo da vidimo kako časopis stoji glede impact factora & co.  xrofl

Father Jape

Da prijavim da sam sanjao kako igram neki vrlo rani preview build/demo Portala 3. I da sam onda dosao na kraju na forum i video da je Meho vec okacio svoje utiske, koji su se largely poklapali sa mojim. :lol:

Meho Krljic

Sick.  :lol:

Naravno, ja još nisam odigrao Portal 2 do kraja, tvrdoglavo se držeći ideje da pazarim PS3 verziju i na ime nje dobijem fraj Steam verziju. Kako su naši distributeri odbili da uvezu konzolne verzije na ime njihove skupoće, to mi je dobro došao narednotjedni odlazak u Budimpeštu da to ispazarim.

Father Jape

Vredi spomenuti da iako se u snu to sto sam igrao jasno odredjuje kao Portal 3, nije narocito... portalast. Mislim za pocetak nema portal guna, niti ikakve naznake humora (dakle vise nesto mystoliko, uslovno receno). A to zdanje u kome se vrse eksperimenti nije narocito sterilno laboratorijskog izgleda kao u prethodnim nastavicma, i pri tom se iz nivoa u nivo menjaju stilovi enterijera. Tako da na kraju preovladjuje nekakav blagi horor surealni vajb.

Takodje u jednom delu se pojavljuje Neil Patrick Harris i jos jedan glumac i deliveruju izuzetno lose replike, koje se cine sasvim suvisnim. Upravo na taj deo smo i ja i Meho imali zamerke. A pohvale su isle osecaju paranoje koji je stvoren, i dizajnu samih problema.

:lol:

Meho Krljic

Eh... Mene je nešto uhvatio neizdrž za Deus Exom... Ko će dočekati taj Avgust? Čak mislim da ću u međuvremenu uglaviti još jednu sesiju igranja originala u kojoj neću ubiti nikoga (ko mi se ne zameri).

kikec

i ovaj FEAR 3 je fakat "samo" četiri gigabajta velik?
super... brzo će se skinut.
signature

Meho Krljic

Plus, ne mora da se instalira. Do jaja.

kikec

signature

shrike

Quote from: Meho Krljic on 23-06-2011, 12:25:35
Hideo Kođima širi mudrosti.

"To put it in an extreme fashion, Americans like games where you have a gun and you're shooting at space aliens," he explained.

"If you don't understand why that's fun, then you shouldn't be making games for the world market; you don't need to."

...ovo zvuči kao poziv japanskim studijima da se okrenu FPS-ovima.

Juče sam počeo Metal Gear Solid 4  :!:
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Nauživat ćeš se.

(A uskoro stiže i Peace Walker za PS3 - srećniče!!!)

Ali Kođima je ovde zaista rekao zlata vrednu rečenicu: "If you don't understand why that's fun, then you shouldn't be making games for the world market; you don't need to."

Mislim, ne tvrdim da je mislio na Lost Planet, ali... možda i jeste  :lol:

Perin

Imam pitanje, pa ako neko može da razjasni:

System Shock. Jel' to RPG ili pucačina? Ja igram samo RPG naslove, a nešto mi se sad igra samo ne znam šta, a masa ljudi na netu govori za taj system shock da je RPG, pa reko' ako jeste, da probam. I da. Jel' valja ičemu, ako je RPG?

Meho Krljic

Valja. Mislim, System Shock 1 valja, a System Shock 2 je po tvrdnji mnogih anketa najbolja PC igra ikad.

I jeste u pitanju neka vrsta kombinacije akcione igre (recimo horor-pucačine) sa RPGom. Ako si igrao Deus Ex ili BioShock (koji je spiritualni naslednik System Shock) onda imaš neku ideju.

Ali, uozbiljimo se: tebi je Mass Effect sjajna igra, dakle System Shock ima potencijala da ti se MNOGO dopadne.

Perin

Zahvaljujem. Cim dignem sistem, pristavicu da se skida. Tako ti je to-svuces sa neta nekoliko  betovenovih kompozicija i sa njima svuces virus.

Meho Krljic

Nije John Cage džaba mrzeo Betovena.

Nego, prvi System Shock će biti povuci potegni za pokrenuti jer je to nativno DOS igra, pa predlažem da skineš ovu verziju:

http://rapidshare.com/files/215888865/SS-Protable-0.9.rar

Ona je podešena da ima svoju DOS emulaciju i radi i pod Vistom. Da li radi i pod sedmicom, ne umem da kažem.

A System Shock 2 je najbolje da skineš WBB "ediciju"

http://www.megaupload.com/?d=58VKSAYW

Ova je modovana i prikrekovana i trebalo bi da radi na novim OS-ovima. ja znam da sam sa svojim System Shock 2 na XP-u morao da dosta petljam da bih ga pokrenuo. Igra krešuje na dvojezgarnim procesorima, pa se mora pokretati posebnim bat fajlom. Ali ne sećam se je li to slučaj sa ovom WBB verzijom koju ćeš ti svući.

Perin

Ok, hvala na linkovima. Ovaj virus me baš ujebao, čisto sumnjam da ću ga se tek tako rešiti...Sad skeniranje svih diskova od kojih je jedan eksterni do terabajt i po...  :cry:

Meho Krljic

Pa... neka je sa srećom... Ali pošto ove igre mogu da se igraju bez instalacije, ništa te ne sprečava da ih skineš i probaš pre završetka skeniranja.

SS1 je inače jako stara DOS igra, čisto sumnjam da ćeš moći ozbiljnije da je igraš, mislim... baš je stara. SS2 se i danas fino igra.

Perin

Ne mogu da verujem, bem mu repu, nešto mi se pojebalo sa konekcijom; da li se ikom dešavalo da mu je veza baš baš baš loša? Ništa ne downloadujem jer ne mogu, a sajtove neće ni da mi otvori: samo otvara znak sagite i google! AAAAA!

Perin

Nema veze, skontao sam, nije do mene. Bože, kakvi su botovi ovi likovi iz Blica! Elem, ako neko iz BL koristi njihov net, evo obavesti:

23.06.2011 Prekid na glavnom internet linku
Danas, 23.06.2011. godine, oko 13 časova došlo je do prekida glavnog internet linka. Trenutno se sav saobraćaj odvija preko rezervnih linkova koji su manjeg kapaciteta zbog čega je internet saobraćaj otežan.

Father Jape

Ja bih ti savetovao da preskocis keca, i krenes od System Shocka 2.

Samo cu reci da kad sam je prvi put igrao, bilo me je strah iako je bilo podne, a baba  gledala TV u istoj sobi.

Father Jape

OMG, LA Noire dolazi na PC:

http://www.rockpapershotgun.com/2011/06/23/l-a-noire-announced-for-pc/

Zasto nisu izabrali Red Dead Redemption da portuju?!  :cry:

Meho Krljic

Da, baš. Ali to daje nadu i za Red Ded Ridempšn.

Guy Buttersnaps

Mislim da ne daje jer ni prošli Red Dead naslov nije izašao na PC, a već je i dosta prošlo od izlaska igre tako da... :x

Tex Murphy

QuoteNije John Cage džaba mrzeo Betovena.

Onaj iz Mortal Kombata?
Genetski četnik

Tex Murphy

Meho, kad kažeš da je SS1 teško igrati jer je stara - misliš teško je pokrenuti na novim operativnim sistemima ili jednostavno da je teško navići mozak na zastarjelu grafiku itd.?
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: Harvester on 24-06-2011, 04:29:21
QuoteNije John Cage džaba mrzeo Betovena.

Onaj iz Mortal Kombata?

To je Johnny Cage. Razlika suptilna ali značajna. Jedan je najveći kompozitor dvadesetog veka (ili je bar imao najjači marketing), drugi je zvezda filmova o borilačkim veštinama. I fiktivan lik.

Quote from: Harvester on 24-06-2011, 04:30:57
Meho, kad kažeš da je SS1 teško igrati jer je stara - misliš teško je pokrenuti na novim operativnim sistemima ili jednostavno da je teško navići mozak na zastarjelu grafiku itd.?

I jedno i drugo. Ja sam juče pokrenuo ovaj SS1 iz nekog petog pokušaja na XP-u, a nisam siguran da li bi radio na sedmici. A kad čovek vidi interfejs, malo se prepadne. Krećeš se napred-nazad strelicama, okrećeš se istima, skačeš spejsom ali da bi gledao gore i dole moraš mišem da klikneš na određenu ikonu na ekranu itd... Neudoban je.

Meho Krljic

Quote from: Guy Buttersnaps on 24-06-2011, 00:05:42
Mislim da ne daje jer ni prošli Red Dead naslov nije izašao na PC, a već je i dosta prošlo od izlaska igre tako da... :x

Pa nema tu prošli-novi, postoji samo jedan RDR plus DLC. A Manhunt 2 i Bully su dobili PC verzije mnogo nakon svojih konzolnih originala, pa ima rezona.

Jedino još Warriors i Table Tennis nisu ozašli na PC-ju  :lol: