• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 28 Guests are viewing this topic.

Father Jape

Stavih ga pre pet minuta da se skida. :lol:

Secam se da sam bio u nemaloj meri iznenadjen pre nekoliko godina, kad sam krenuo da slusam podcaste, sto su cini se svi stalno igrali TF2. Mislim, ok, igrali bi i nove igre koje treba da recenziraju, ali onda bi se vratili TFu. Efektivno, Team Fortress 2 je bio igra godine 2008.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Džon Karmak se priseća kako je pravljen Quake.

Koji je napunio 15 godina...

Ehhh... vreme kada je Karmak davao svoj Ferari pobedniku Quake turnira kao nagradu...

Guy Buttersnaps

Quote from: Meho Krljic on 24-06-2011, 10:51:29
Pa nema tu prošli-novi, postoji samo jedan RDR plus DLC. A Manhunt 2 i Bully su dobili PC verzije mnogo nakon svojih konzolnih originala, pa ima rezona.
Misliš? Ne znam, Red Dead Revolver se nikad nije pojavio na PC-u...

Meho Krljic

Ah... ali to nema veze sa Rokstarom. Oni su samo otkupili IP.

Guy Buttersnaps

Ok, nisam to znao.
Ali i dalje ne vjerujem da će RDR doći na PC. :oops:

Meho Krljic

Pa... meni ni iz džepa ni u džep...  :lol: Ali bilo bi mi drago zbog vas.

Edit: Sad sam proverio, actually Rokstar jeste bio jedan od izdavača Red Dead Revolver... ali bila su to mračna vremena.

дејан

хм изгледа да имамо први покушај револуције у некој игри...

http://kotaku.com/5815445/furious-over-microtransactions-eve-online-community-explodes-with-rioting

...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Quote" I can't help looking at this like a virtual geek version of the 'Arab spring' of late."

Genijalno.  :lol:

дејан

...barcode never lies
FLA

дејан

...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Rokstar i Tim Bodnaj su izgleda u lošim odnosima... Sem ako ovo nisu samo tračevi.

Butt, seriously, bez Rokstara, L.A. Noire ne bi bio tu gde jeste (a ipak se prodaje manje od projekcije). Ovaj nivo produkcije je MNOGO bitan za igru koja u suštini nije baš preterano dobra igra.

Meho Krljic

Jebote, ubijaju me ovi letnji Steam popusti.  :lol: Dotle je došlo da sam i Jamestown i Terrariu skinuo pirate da ih isprobam pre nego što razmislim o kupovini a onda me toliko mrzelo da ih instaliram da sam lepo sačekao da dođu u rotaciji na popust i danas ih kupio za smešne pare bez isprobavanja  :cry:

Father Jape

Samo se setim Volmarta, i $2.97 gallon of pickles.

Mada dobro da si spomenuo, taman idem da vidim sta ima. :lol:

EDIT: Pokusao sam da kupim L4D2 i GTA4 Complete Edition, ali me je obavestio da ovo prvo vec imam. :lol:

Father Jape

Jesi ti bese bivao skribomanican povodom Minecrafta na onom tvom blogu?

Meho Krljic

Ne, nisam napisao ni reč o Majnkreftu.

In adr njuz: ako ste ikada pomislili kako bi bilo zabavno raditi na nekoj velikoj, skupoj igri, pročitajte ovo:

http://www.eurogamer.net/articles/2011-07-05-la-noire-the-team-bondi-emails-article

Meho Krljic

Kada bi mržnja prema Appleu mogla da se monetizuje, ja bih bio truli bogataš.

U međuvremenu, oni su postovali neke poslovne statistike vezane za AppStore:

http://www.eurogamer.net/articles/2011-07-07-15bn-apps-downloaded-from-app-store

lilit

Quote from: Meho Krljic on 08-07-2011, 12:43:51
Kada bi mržnja prema Appleu mogla da se monetizuje, ja bih bio truli bogataš.

hahah, trulićeš ti dok se ne dočepaš iPada, posle ćemo da pričamo ko žene, mislim, ljudi.  :lol:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Meho Krljic

Ja svoju ženu svakih par dana pitam jel' treba da joj kupimo iPad. Ona uvek odgovara "Ma, ne, šta će mi?" tako da računam da će ga imati najkasnije do Oktobra. Ipak je diplomirala, mučenica, valja je nekako nagraditi.  :lol:

lilit

That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Father Jape

A ne, stvarno, za cega vi koristite tu paklenu kontrapciju?

cutter

ja za angry birds i downloadovanje kreayshawninog hit singla gucci gucci preko itunesa.

Meho Krljic

Znao sam da će se cutter jednom vratiti ali nisam znao da će to biti u formi nekoga ko mu je hakovao nalog i postuje ludosti po forumu.

cutter

nisam se vratio... idem ghoulu na grob, slučajno sam naišao.

Meho Krljic

:D :D :D

Aj da se vidimo ovih dana da igramo MvC3.

cutter

ili TvC1!!1!

inače taj majnkraft predstojećim apdejtom kao da postaje terarija u 3d što je... dobro? zidanje kuće u majnkraftu je ipak znatno udobnije u svojoj minucioznosti pošto u terariji mora da se izgradi stražnji zid tj da se poploča pozadina i zapravo građenje skloništa je tamo najslabiji deo igre... nije da su ostali mnogo bolji.

Meho Krljic

Nije da sam stigao da igram Terariju  :cry: :cry: Ali kupio sam prvog Tekkena za smešne pare na PSN-u, pa možemo iz perverzije i to da igramo  :lol:

A Tatsunoko vs. Capcom ne znam smijem li da igram sa tobom, ti si to sad sve nabiflao. Ispašću impotentan.

cutter

a nisam, nikada nisam umeo da žongliram, uvek sam se ispaljivao na baroque a i uzajmio sam wii na neodređeno vreme u prosvetiteljske svrhe.

pošto sam sad preletao preko backloga, red je da izrazim nadu da će u team bondiju biti jednako prilježni kada je reč o PC verziji LA Noire.

Meho Krljic

Ne verujem da će posle svega ovoga biti Team Bondija, ali hajde... budimo optimisti.

morbius

Quote from: Father Jape on 08-07-2011, 13:29:14
A ne, stvarno, za cega vi koristite tu paklenu kontrapciju?

Flash the cash naprava, možda ti neko neće pimetiti da imaš iPhone, pa onda kupiš iPad što je u principu isto to, samo veće, pa ne mogu da ga ne primete.
Why me?

Perin

Meho Krljic

Čisto da dojavim da se pojavio damp arkadnog automata King of Fighters XIII koga je moguće igrati na XP-u (ne znam za novije windowse). Jeste da je dvanaestica bila razočarenje, ali možda baš zato SNK ovde da sve od sebe. Skinuo sam ga pa ću da probam.

Father Jape

U ostalim vestima, Limbo dolazi 2. avgusta na Stim.

Meho Krljic

A, da. Ja nikako da završim Xbox 360 verziju.  :cry:

cutter

opet nema vanesse... pass.

a za limbo sjajno, šteta samo što sam pogledao bar trećinu igre na jutjubu misleći da je osuđena na jednu platformu.

Father Jape

Takodjer, Sanitarium na Good Old Games za samo $3.99, valjda do sutra:

http://www.gog.com/en/gamecard/sanitarium

Posle ce neki drugi zaboravljeni klasik dobiti 60% popusta.

cutter

Father Jape

Skinuo, instalirao, odigrao tutorijal cisto da vidim kako to uopste izgleda.
Ali me nije nesto privuklo, tako da sam zakljucio da necu ja to igrati, i obrisao. -_-

Father Jape

Kupio sam upravo na Stimu NWN2 Platinum (dakle original sa dva expansiona) i prve tri Hitman igre (dakle keca, dvojku i Blood Money, bez Contractsa) sve zajedno za 14.26 EUR.

Strah me je da pomislim sta ce se desiti kad zapravo pocnem da zaradjujem.

Meho Krljic

Da, i Terraria je neka dva i po evra. Ko to sad ne kupi, nikad neće. (A ovo što si ti sad kupio, ja sam kupio zimus, an božićnom popustu... Iako sve imam na diskovima  :cry: :cry: )

M.M

Nijedan poraz nije konačan.

cutter

zbilja? meni je ovo najgori primer kada te igra drži za ruku - uz izdašno stenjanje, istina, ali ipak drži i ne pušta. impotentne skriptovane opasnosti, hajlajtovanje zagonetki, press x not to die promptovi... nisam siguran koliko će moći da uhvati korak sa unchartedom, na stranu koncept sticanja veština, odmah se vidi da je nadarena kad može da preskače uzastopne pukotine široke deset metara, pa još s impresivnim lukom. ono što PCju treba jeste jedan dobar pucački multiplayer u trećem licu sličan onome iz Red Dead Redemptiona, Uncharteda, ili ajde, Socoma (Mount and Blade modove ne mogu ozbiljno da računam). Ali ovaj Tomb Raider očigledno nije kadar da i u tome oponaša uzor.

M.M

Po običaju svaki početak igre deluju pompezno. I to prođeš smo zato što si primoran :). Kao veliki poklonik serijala, nadam se da će smisliti nešto "drugačije". Iskreno, voleo bih kad bi Lara imala interakciju sa svime oko sebe kao što to ima Ezio u Assasins Creed. Po meni, to bi bio pravi put ka "menjanju" Tomb Raidera, a koliko sam provalio to i jeste cilj Eidosa, jer im je žestoko uzdrmana pozicija,Tomb Raider je isti (sa manjim izmenama) već poslednjih deset godina.. ali, opet, mislim da je to nerealno za očekivati, tako da sačekaćemo jesen 2012. da pljujemo novi nastavak avantura Lare Croft.
Nijedan poraz nije konačan.

cutter

ipak mi primoravanje ne ide uz pompeznost, skriptovane bezopasne stene još manje. ne mogu da iskopam i ne znam je li pominjano, ali budući da je ovo ipak savremeni šuter moglo bi se očekivati da se kroz sve te borbe prolazi lepljenjem za zaklon, kad je bal nek je bal. uz najbolju volju i uz najpovoljnije vreme i uz najprikladniji nastavak - brotherhood i njegov rim neposredno nakon užasnog biowareovog kirkwalla - nisam uspeo da assassin's creed pojmim kao išta više od cakano dizajnirane makete grada, koja vrvi od pravilno raspoređenog pučanstva ali čije prelaženje se ipak svodi na držanje jedne tipke za interakciju i druge za pravac nakon čega ezio naskače na nevidljive tačke, uz povremeno grozan osećaj promašivanja neke od njih i proletanja pored crepova. koliko sam video, cela interakcija je u tome, on ne može ni cvet da ubere, ćup da polomi dok je borba tu reda, pardon, pompe radi. tom osećaju da se lik pod kapuljačom vozi preko virtuelnih crepova ne pomaže povremeno razobličavanje njegove realnosti kao virtuelne simulacije i ispadanje u sterilno okruženje gde se trabunja neka sci-fi priča. šteta što je interfejs bio sasvim neprilagođen PCju, pošto je nož-u-leđa multiplejer na konzolama vrlo dobro izveden.

Father Jape

Quote from: cutter on 10-07-2011, 14:18:17
nisam uspeo da assassin's creed pojmim kao išta više od cakano dizajnirane makete grada...

Pa... ni ja. Ali to skakutanje po lepim stvarima mi je bilo vise nego dosta da ga predjem (dvojku, to jest). Za onaj standalone expansion vec nisma imao strpljenja.

Meho Krljic

Uzgred, upravo sam kupio Proun, igru koja izgleda do jaja, podseća me na starinski Trailblazer i možete je platiti koliko hoćete, uključujući ništa.

Overiti kako to izgleda na zvaničnom saitu:

http://www.proun-game.com/

Apsolutni must try ako već ne must buy.