• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 38 Guests are viewing this topic.

cutter

Brink ima džaba vikend na Steamu, sa sve novim mapama. Kada se ovo spoji sa pakovanjem u monstruozni Quakecon komplet jasno je da je ovo poslednja prilika da se nešto zaradi na ovoj retko lošoj igri. Ili makar na par dana napune serveri. Mene nešto mrzi da svlačim 5 gigabajta, a i ko zna da li su sredili probleme sa ATI karticama...

Guy Buttersnaps

Meni Brink ne vrijedi, kontrole i miš ne reagiraju svaki put, a kad se dogodi da reagiraju system izbaci neki error i igra se sama ugasi. :roll: :roll:

Meho Krljic

Oooh, The Witness (ali ne onaj sa Hanom Solom i Keli Mek Gilis)

http://pc.ign.com/articles/118/1186713p1.html

Meho Krljic

Oh, my, paket od 1.5 Giga koji poboljšava Deus Ex teksture

http://pc.ign.com/articles/118/1186798p1.html

Meho Krljic

cutter

Dakle on je napravio fabrike u kojima je eksploatisao mašine a ne radnike? Humano. Jučeovski!

Ovo Bethesdino je potencijalna marketing katastrofa i Notch bi svakako trebalo da ide do kraja na sudu. Minecraft jeste indie, ali ima i para & komjuniti tako da je viralno potkopavanje već počelo sa sve fotografijama svitaka ubačenih u dvd drajvove i zbunjenim natpisima da Skyrim neće da radi.  :) Ne mislim da im ovo može bitno ugroziti prodaju, ne ovog naslova konkretno, ali in the long run svakako škodi i predstavlja solidno razočarenje kada je o imidžu kompanije reč.

Meho Krljic

Jesmo li spremni da bojkotujemo Skyrim, ako od nas to bude traženo? Jesmo li?

cutter

E, ali pitanje je sad ko je bad enough dude da bojkotuje ZeniMax skroz i digne problematiku na viši nivo  :) (ne radi se o serijalu Sam & Max igara već o pablišeru pod čijim kišobranom je i Bethesda).

Meho Krljic

Znači, ništa Rage, ništa Doom 4 itd.... Biće to težak bojkot. Da li nam je Markus Noč toliko važan?

cutter

Meni Noč odaje snažan ABBA vajb iako je one man show a i liči na Benija. Kapiram da on pre svega krivi trejdmark zakon (što jeste suština problema) ali da je očigledan problem način na koji ga Bethesda (tačnije ZeniMax budući da se u dokumentima koje su mu servirali izgleda samo to ime pominje) primenjuje u tržišnoj utakmici.

Meho Krljic

Jel' neko probao ovu Traumu? Deluje interesantno iako se nećemo baš naigrati njome...

Meho Krljic

Heh, posle Bethesding nasrtaja na Noča, IGN je kompilirao listu najglupljih tužbi u gejming biznisu

A Brief History of Gaming's Dumbest Lawsuits

Meho Krljic

Oh, DA!!!

http://www.eurogamer.net/articles/2011-08-09-persona-2-innocent-sin-confirmed-for-europe

PSP verzija kontroverzne Persona 2 igre izlazi i na našem kontinentu!!!11!1111

cutter

^^^Ja sam hteo, izgleda zanimljivo, ali mi je po običaju iskrsnuo virus u theta verziji a nisam raspoložen da verujem u false positive ma koliko to bilo verovatno.

Heh...

QuoteSearch Support

Home
    Steam
    Steam Trading Beta

Steam Trading Beta
Question

What is Steam Trading, how does it work and how do I participate in the beta?
Answer

How do I get into the Steam Trading Beta?

From the Steam Client, open Steam->Settings and select the 'Steam Trading Beta' option. The Steam Client will then need to restart in order to download and apply the change.
What items can be traded?

Team Fortress 2 items and Steam Gifts can currently be traded in the Steam Trading Beta.
Will there be other games that support trading?

We're working now with other game developers to incorporate both Trading and Inventories. Portal 2 should be reasonably soon and we hope to have several third-party games in the next few months.
What do you mean by trading Steam Gifts?

Any game you've purchased from the store as a gift, or received as an Extra Copy, can be traded to other users. They can be used to trade for other Gifts, or for items in Team Fortress 2. We've added a new checkout option to the Store when purchasing a gift so you can save it for trading or sending later, to support users who want to save games for trade fodder.
What restrictions are there on trading Steam Gifts?

Trading a Steam Gift is very similar to sending a gift to someone; just that once it is traded that user can then either trade it again, or open it for themselves. There are no restrictions on territory.
Does Steam Trading mean I can sell my used games?

No, only games that have been bought as a gift, and thus have never been played, can be traded. Once the Steam Gift is opened and added to your game library, you won't be able to trade it again.
How do I see my Inventory on the Steam Community?

Once you have opted in to the Steam Trading Beta, you can select Community in the Steam client, then on the right is a link to View Inventory.
Who can see my items?

Your inventory obeys your existing regular privacy settings – public, friends only, friends of friends, or private.
Who can I trade with?

Right now you can initiate a trade with anyone in a Group Chat or on your Friends List who has also opted into the Steam Trading Beta.
How is this different from trading in Team Fortress 2?

We've improved the display of changing which items are in the trade, and significantly increased the number of items that can be traded in one session. We hope these improvements will help with confusion or users trying to deceive others in the trade.
I have ideas for other things in Steam that can be traded. How do I give that feedback?

We've set up a forum thread here where you can post all feedback relating to the beta.
I have found a bug in Trading, how do I report that?

Please report all bugs in the same forum thread for giving feedback. Please click here to go to the thread. We will be actively reading the thread during the beta.
I think I just lost items in a trade! What do I do?

You'll need to Contact Steam Support and create a new ticket. Please include your account name or a link to your Steam Community profile in the Support Ticket, as well as all the details you can remember from the trade. It will also be helpful to include a list of items that you have lost, a link to the Steam Community profile of the user that you traded with and the date and time of the trade.
What's this new Friends Tagging feature?

It's not related to trading, but in this new Steam Client is also a new feature to help you organize your friends list. You can right-click on any friend and select 'Tag As...' to choose a category for them. Friends can be tagged in multiple ways, and will show up then several times in your friends list, once for each tag.

Meho Krljic

Lepo, pitao sam se kada će tako nešto uvesti. Mislim, ne očekujem da ćemo moći da valjamo igre koje smo kupili, ali barem one koje smo dobili na poklon da možemo da iskoristimo - već je to dobro.

cutter

I da, mislio sam da je Gotham City Impostors MMO, sporadično natrčavajući na pomene u vestima, kad ono FPS.

Gotham City Impostors HD Gameplay Trailer

Već po epitetima kojima se časte... hohštapleri upadljivo je odsustvo duha (masochistic accountant? tyrannical student? stvarno?) a i malo je čudno da jedini momenat u trejleru kada se kako-tako gleda iz prvog lica, dakle gameplay perspektive zapravo kadar snajperskog zuma.

cutter

Ja bih da valjam igre koje sam kupio  :cry:

nemam retke šešire za trampu...

cutter

Ok, instalirao sam ovu trejd betu. Ima istu boljku kao klasičan TF2 prozor, naime prikazuje i predmete koji se ne mogu trampiti (npr neka ačivment oružja i šeširi). A i meni je ovo beskorisno s obzirom na pustoš od friends liste i konstantno ignorisanje automatskih(?) inviteova u razne... zajednice koje presumably imaju izdašan group chat.

Meho Krljic

Pa, kako i da imaš prijatelje kad je tvoj profil "set to private". ja ne mogu ni poruku da ti pošaljem sem sa PS3jke.

cutter

Ah, ali to ne sprečava friend inviteove koje uredno odbijam zbog sumnje da su prouzročeni selebriti mastur fascinacijom.

Meho Krljic

Kada se prava Mila K jednom odluči na registrovanje Steam akaunta, bit ćeš suočen sa neprijatnom situacijom. S jedne strane, želećeš da joj učiniš jer je voliš, s druge proradiće u tebi srpski inat, prkos malog čoveka suočenog sa opresivnim sistemom, klasičan nerd rage.

cutter

Više je to osećaj beznađa po suočavanju sa nepreglednim oceanom Steam ID-ova u kome je, uveren sam, njen davno skriven. No i dalje svakog dana proveravam inviteove, jednom će stići onaj pravi. Mora.

Meho Krljic

U međuvremenu, čak nam i id softver zabada nož u leđa. Tim Vilits objašnjava kako je always online (i za single player igre) "bolje za sve": http://www.eurogamer.net/articles/2011-08-10-id-software-on-always-on-internet-debate

Father Jape

Da, RPS post je privukao opet stotine komentara, iako se raja vec zestila prethodne nedelje na prvobitnu vest:

http://www.rockpapershotgun.com/2011/08/10/ids-tim-willits-backs-always-on-diablo-3/
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Pa, da. Mislim, moj problem sa ovim nije čak toliko u tome da treba SADA da budem stalno onlajn ako hoću da igram igru. Problem mi je što će za koju godinu serveri biti isključeni a zaista se pitam hoće li svaka firma imati vremena i volje da mi pre toga spusti u kompjuter peč koji će igru učiniti neovisnom od Interneta. Šta ako mi sistem umre i izgubim instalaciju? Kako ću igru ponovo dovesti na isti nivo na kome je bila dok su serveri postojali?

Mislim, ja razumem zašto je za industriju dobro da igre prestanu da budu proizvodi i postanu usluge i nekim je naslovima ovo primereno (recimo Left 4 Dead, da navedem primer od onoga što ja igram). Ali mi je sasvim teško da zamislim kako bi ovaj pristup unapredio igru poput Beyond Good and Evil ili, da ostanem pri Valve naslovima - Half-Life 2. U tim igrama presudan je dobar dizajn nivoa i kampanje, kao i priča i oni treba da budu fiksirani. Fluidna platforma koja se menja iz dana u dan, čak bez pristanka korisnika, to svakako neće unaprediti igre ovog tipa. Da ne pominjem da dobijem mali nervni slom svaki put kada me Red Dead Redemption ili Marvel vs. capcom 3 obaveste pri butovanju da prvo moraju da provere ima li novog DLC-a u radnji pre nego što me puste da se igram...

Father Jape

Pa da, ne radi se toliko o Diablu 3, nego sto on zaista moze ko sto onaj nesretnik gore rece da progura taj imbecilni trend.

cutter

Glasujmo lisnicama!

QuoteTim Willits: We have the first-time buyer stuff with all the sewers. You've played Rage five times. Have you found any sewer hatches?

Eurogamer: I did, out in the Wasteland.

Tim Willits: If you bought the game new, that would be open for you. You still have to download it, but you don't have to pay for it. Those hatches are all over. Most people never find them. But as soon as you do, you're like, oh. And then you start to look for it. That's our first-time buyer incentive.

Meho Krljic

Oh... really...

A nosio sam se mišlju da priorderujem Rejdž, čisto da ispoštujem časne starine.

Meho Krljic

U sličnim novostima, Electronic Arts ne žele moj novac. Inače se ne bi trudili da me spreče da kupim Battlefield 3 time što će instalacija kijenta za Origin biti obavezna da bi se igra - igrala. Da se razumemo, sličnu sam reakciju pre sedam godina imao i na najavu vezanu za Steam u Half-Life 2 a to se završilo romansom, ali ipak...

Meho Krljic

Intervju sa Jenovom Chenom, a koji se tiče, čega drugog nego Journeyja:

http://www.eurogamer.net/articles/2011-08-11-a-heros-journey-interview

cutter

Dok sam gledao betu neko se dotakao izgleda heroja, uslovljenog budžetom. Ima nečeg šarmantno davnog u tome što nema ruke, poput Marija koji je sputan pikselima dobio brkove, da bi kasnije to ograničenje bilo prešaltano u zapravo optimalan, ikonički izgled.

cutter

A pošto je danas highbrow dan...

http://www.rockpapershotgun.com/2011/08/12/the-witness-hands-on/#more-69201

...Frenk Lojd Rajt! Mirors edž! Fajnmen! Ibzen! (Bergman!) I Myst i SpaceChem, eh.

I haruspex. Kakav tezaurus, živela Britanija.

Father Jape

Meho Krljic

Моžda nisam prvi Srbin da zaigra Catherine (sigurno ima onih sa CFWovima koji su svukli pirata za PS3), ali verovatno jesam prvi da navuče bele gačice sa roze tufnama koje stižu uz deluks ediciju. Volim Athlusove kolekcionarske edicije, uvek ih natrpaju divnim memorabilijama. Na knjižicu sa koncept-artom za Catherine može se i radosno masturbirati.

(ovde sam malo uvuko stomak da izgledam bješnje)

cutter

Hardkor! Opraštam ti Atlus typo.

Meho Krljic

Uopšte ne znam kako se to dogodilo. Frojdovska omaška, jasno je, ali zašto?

cutter

Možda gačice kriju odgovor? :teehee:

Meho Krljic

Ironija je još većija kad se zna da mi je stigla još jedna Atlusova igra o istom trošku, Persona 3 Portable za PSP. Mislim, dokurčilo mi je da čekam da se Atlus smiluje i objavi je u Europi...

cutter

Mislim da bi dodatni hardkor bio kada bi od sad svaku picu pre jela prebacivao u Stray Sheep kutiju. Ima nečeg Điđi Alinovskog u tom konceptu.

Meho Krljic

Pa, dobro, ali treba i to reći što je on rekao. Mislim, ja sam generalno skloniji da igre gledam kao proizvod nego kao uslugu, ali, Left 4 Dead. Doduše, u njemu je sve besplatno...

Father Jape

Ja sam dosao samo da predlozim da Mehmet linkuje ove slike i na topicu sa fotkama. Steta da ne dobiju zasluzeni publicitet. -_-

Meho Krljic

Nisan siguran da spadaju u moje "najbolje" fotografije. :( :(

cutter

^^^Urnebesno mi je predstavljanje kupaca kao parazita koji nanose štetu prodavčevoj infrastrukturi, kupovinom njegovog proizvoda mu zapravo prave gubitke koje, jadan, mora par meseci kasnije da pokriva troškovima održavanja koji se na kraju porede sa kupovinom automobila. You wouldn't steal a car ima novo ruho. Pri tome je članak štelovan da potpuno prenebregne zakidanje LAN-a, prisilno prevođenje suštinski singl plejer igara u multi & oduzimanje izbora kroz always online zahtev, ponudi kakav dokaz za tu proklamovanu propast industrije od silnog opterećenja koje nosi kupovina i predstavljanje kontinuiranog užitka u virtuelnom proizvodu kao nečeg što je iskrslo u poslednjih par godina. Klasici su se ranije trošili po par sati pa nije bilo potrebno da se dodatno oglobe, pretpostavljam. Sad osećam grižu savesti što sam na TF2 potrošio 1800 dinara i to u okviru narandžaste kutije da bih Valveu godinama, kontinuirano nanosio štetu raubujući servere evo već skoro 330 sati; čim je pogodba tako dobra znači da nešto nije u redu.

cutter

Procureli skrinšotovi prve Valveove igre koja nije FPS i koja će verovatno biti besplatna:

Majstorska je kičica vajala kamen u čijoj senci se igraju leptiri dok kraj potoka raste cveće... xlove5

Ima i tratinčica!

Meho Krljic