• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 25 Guests are viewing this topic.

Father Jape

Pa... da budem iskren, i ja razmisljam o njemu kao zanru.
Kao sto imas tower defense zanr. Koji sam ja, igrom slucaja, takodje spoznao upravo kroz Warcraft 3 mod, iako je sigurno par decenija star.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Samo što niko ne pokušava da trejdmarkuje frazu Tower Defense... Ovde Valve možda igraju malo prljavo, ali slutim da je to preemtivno osiguravanje od neizbežnog Blizzardovog napada.

Tex Murphy

Bolje bi im bilo da umuknu i da rade na Epizodi 3.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Escape From City 17 - Part Two

Malo mi je i dalje teško da progutam da ovo može da se napravi za 250 dolara, al ljudi tvrde da je tako...

Meho Krljic

Samo da notiramo da je Džobs odsvirao svoje kao CEO Applea. Dobro, čovek je zaista jako bolestan. Evo pisma kojim podnosi ostavku:

QuoteLetter from Steve Jobs
CUPERTINO, Calif.–(BUSINESS WIRE)–
To the Apple Board of Directors and the Apple Community:

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple's CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.

I hereby resign as CEO of Apple. I would like to serve, if the Board sees fit, as Chairman of the Board, director and Apple employee.

As far as my successor goes, I strongly recommend that we execute our succession plan and name Tim Cook as CEO of Apple.

I believe Apple's brightest and most innovative days are ahead of it. And I look forward to watching and contributing to its success in a new role.

I have made some of the best friends of my life at Apple, and I thank you all for the many years of being able to work alongside you.

Steve

Meho Krljic

Novi futidž iz Ragea, direktno sa PAX-a

RAGE - Gearhead Vault New Gameplay Trailer HD PAX 2011

Lepo izgleda, đavo ga odnio.

cutter

^AI ne deluje baš najbistrije.

Novi Deus Ex očigledno nije bez kapaciteta za vintage momente:

Deus Ex: Human Revolution - Yes, it is dinner time.

Meho Krljic

Neljudski!!!!  :lol: :lol: :lol:

Ja sam ga jutros dekriptovo ali, kao i u slučaju Left 4 Dead 2, igra neće da se butuje ako je avast uključen pa sam posle čačkanja odustao od jutarnjeg igranja i nadam se da ga malo okusim sutra ujutro. Od PC verzije očekujem ljepšu vizuelnu zadovoljštinu nego od Xboxa 360oga, gaddemit.

Father Jape

Meho Krljic

I Kieron je tu? Amazing!!!

Edit:

QuoteThis is a game that the Mass Effect crowd should be buying. Because it's better than Mass Effect in eleven ways.

Ovo sam i ja pomislio. S druge strane, barem konzolnoj verziji DXHR ne bi škodilo malo Mass Effect 2 šminke. Ipak sam u toj igri imao neke WOW momente, pri prvom ulasku u diskoteku na primer... Doduše, nisam još zavrtep PC verziju DXHR.

Edit 2:

Kieron se pravi lud kad spominju BioShock vs. System Shock 2 a svi znamo kakav je haos izazvao svojom posthumnom odbranom BioShocka na Eurogameru...

Father Jape

Pa nije mu ovo prvi verdict da je tu otkako je 'otisao'.

A ne zaboravimo da je njegov review prvog dela gotovo legendaran u izvesnim krugovima.

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 26-08-2011, 19:28:20
Pa nije mu ovo prvi verdict da je tu otkako je 'otisao'.

A ne zaboravimo da je njegov review prvog dela gotovo legendaran u izvesnim krugovima.

Znam, al ne pratim ja RPS redovno.

A taj njegov prikaz Deus Ex u PC Gameru pre jedanaest godina, od šest strana, nisam čitao ali sam slušao o njemu bajke.  :lol:

Meho Krljic

A Quintin Smith je napustio RPS? Vidim da Kieron kaže da je departed. Ili je otišo ili je umro jer mu je cutter vudu magijom slao loše želje.

Father Jape

Da da, Quinns je definitivno napustio RPS i nastavio svojim putem, tj. vratio se u freelancerske vode, a i pravi s nekim likom emisiju o tabletop igrama:

http://videosgames.wordpress.com/2011/07/11/shut-up-sit-down/

Zato je RPS raspisao konkurs nedavno da nadju novog stalnog clana. Sveli su prijave na neki razuman broj, pa je sad valjda u toku finalna faza izbora.

EDIT: A evo ga pomenuti Kieronov opis keca, iz PC Gamer UK #87:

http://gillen.cream.org/wordpress_html/?page_id=16

Meho Krljic

Pobeda. Mala ali slatka.

Mislim, volim ja njega, al ono što je onako okrpio Nju Vegas, baš me je za srce ujeo.

I niko ga nije zamenio? Sad su samo Džon, Džim i Alek? Uz povremenog Kierona?

Meho Krljic

Quote from: Father Jape on 26-08-2011, 19:38:00
A evo ga pomenuti Kieronov opis keca, iz PC Gamer UK 87:

http://gillen.cream.org/wordpress_html/?page_id=16

:| :| Mislim, imam ja njegov blog u fejvritsu ali sam lijen da pretražujem.

Father Jape

QuoteMislim, volim ja njega, al ono što je onako okrpio Nju Vegas, baš me je za srce ujeo.

I niko ga nije zamenio? Sad su samo Džon, Džim i Alek? Uz povremenog Kierona?

Eno ti odgovor na to pitanje gore, editovah. :lol:

A imao je on  neke bas dobre tekstove. Mislim depresija me uvatila citajuci ih kad znam da je moje godiste.

Meho Krljic

Pa šta ja tek treba da kažem kad sam po deset i više godina stariji od svih njih? (Dobro, od Kierona samo 4)

Father Jape

Mislim da su Jim i John isto tu negde, recimo 3-4 godine mladji od Kierona. Mislim sve je to matoro. :lol:

EDIT: Da, John je '77 a Jim '78. Inace, Jim ima valjda i zenu i dete, a John se zeni za mesec dana. :lol:

Meho Krljic

Balavci.

Edit:

QuoteKieron: We've forgotten Alpha Protocol, which is kinda like Human Revolution, if it was shit.

Oh, koliko sam puta i sam to pomislio igrajući mojih prvih nekoliko sati Hjumen Revolušna na Xboxu  :lol: :lol:

Father Jape

Evo ako nekoga interesuje kako izgleda Kvins, i njegova serija o bordgejmovima:

Shut Up & Sit Down, Episode 3

Naocit mladic.  :oops:

Meho Krljic

Čekaću da cutter kaže nešto ružno o njemu pa da se smijuljim iz prikrajka.

cutter

Naprotiv, oduvek sam mislio da odaje snažan analogni potencijal te mi je drago kad vidim da ga realizuje.

cutter

rage marketinška kampanja dodaje gas, novu epizodu breaking bada otvara dosta psihotičan gejmplej. sa light gunom! dakle ili se serija dešava u budućnosti ili karmak dilerima metamfetamina igru dostavlja pre roka, i to sa motion kontrolama.

cutter

a kažu da će ultimate mvc3 još i skratiti x factor koji je ovde daigovoj žrtvi bio praktično jedina nada. napraviš jednu grešku i možeš da prošetaš kad krene da ti vezuje kombo. skoro da poželim da ova igra ima nešto poput tatsunokovog mega crasha.

Meho Krljic

Detaljno o Dishonored

http://pc.ign.com/articles/119/1191452p1.html

Quote"Our goal is to let you ghost the game," said Smith. "The extreme extremes are slaughter everyone, high chaos, or ghost the game. No guard ever went 'Hey, what's that?' because you snuck by behind him or you stopped time and no alarm was ever sounded. You can actually complete the game without killing anyone. For all the key targets, all the assassination targets, there are more thorough behind-the-scenes alternate ways to eliminate them. Very few people will be at either extreme. Most will be somewhere in the middle, trying to set up a plan, trying to be sneaky then it all goes to hell. It gets messy for a while but then they try to rein it in. Whether they care about keeping things precise and surgical or not will probably dictate whether they're high chaos or low chaos.

Meho Krljic

Cutterov san je pred ostvarenjem (ako mu je san zaista bio Namco X Tecmo igra, ne mogu da se setim).

cutter

zapravo SNK vs ____ , ali kako KoF ekipa hronično ne uvršta Vanessu u lajnap bojim se da ni takav proizvod ne bi svetu doneo preko potrebnog svetla.

Meho Krljic

Ogroman tekst na IGN-u, ponukan igrom Call of Juarez: The Cartel, a koji se bavi pitanjem je li u redu da igre eksploatišu postojeće konflikte u svijetu:

http://pc.ign.com/articles/119/1191532p1.html

Meho Krljic

Justin Wong objašnjava Street Fighter III: 3rd Strike masama i naravno priseća se ONOG meča sa Daigom:

http://xbox360.ign.com/articles/119/1191519p1.html

Father Jape

Meho Krljic

Keza MekDnald se baš raspisala na IGN-u. A ja volim kako ta žena piše, pa evo njena meditacija o Skyrimu:

http://pc.ign.com/articles/119/1191758p1.html

Meho Krljic

Team Bondi prso.

Jebena je igračka industrija. Napraviš igru koja pokupi odlične kritike (čak boljije nego što zavređuje), ona se i solidno proda i na kraju odeš pod led....

cutter

eto šta bude kad hoćeš da igra fura endžin koji sam praviš.

Guy Buttersnaps

Što to znači za PC verziju?

cutter

ništa, to radi rockstar leeds.

Father Jape

Meho Krljic

Još malo o Binding of Isaac, novoj igri Edmunda McMillena, jedne polovine Team Meata:

http://pc.ign.com/articles/119/1192066p1.html

Meho Krljic

Još malko detalja (mada ne i stvarno novih informacija) o novim persona-related igrama

http://xbox360.ign.com/articles/119/1192088p1.html

Meho Krljic

Street Fighter X Tekken, to jest Jošinori Ono vs. Kacuo Harada na GamesComu. Bunilo

Ono X Harada - GamesCom

Meho Krljic

Detalji o Namco Bandai X Tecmo krosoveru: bit će PS3 ekskluziva i radi se o krosoveru između One Piece i Dynasty Warriors.... Teško mi je da skupim entuzijazam za tako nešto ali držat ću ga na radaru...

cutter

eto povoda da probam one piece igre za wii. ne deluju posebno stilski kompatibilno sa dynasty warriorsima ali će po svoj prilici ovo biti tabačina sa najviše hladnog oružja još od last bladea (argument više za SNK krosover).

cutter

Hard Reset Gameplay Trailer

hoće li ovo biti fps godine? uzdržan sam zbog pekmeza u očima.

Meho Krljic