• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 27 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Razjašnjeno koliko će koštati pretplata na Call of Duty Elite (premium verzija) i šta će sve to donositi:

http://www.eurogamer.net/articles/2011-09-02-call-of-duty-elite-premium-sub-priced

Ne igram CoD onlajn ali koliko god sad ovo bizarno zvučalo, ovo je za zaluđene igrače solidan dil - za te pare dobijate sav DLC za dž između ostalog...

Father Jape

Kieron je odlucio da izvuce jos jednom iz ormana svoj RPS hat, i napise clanak o covecanstvu i tehnologiji:

http://www.rockpapershotgun.com/2011/09/06/deus-ex-human-revolution-is-about-drm/
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

cutter

vau, brit koji svršava na nanny state... neočekivano.

Father Jape

Ja sam procitao samo do onog dela kad je jasno da krecu spojleri, odlucio sam da ipak pokusam ostati neukaljan dok sam ne zaigram HR.

Meho Krljic

Mada je sa Kieronom sevap ukaljati se. Sad ću i ja da pogledam.

Petronije

Pojavio se Dead Island za PC. 5 ipo giga. Sad cu da pristavim al'tek mooozda sutra probam a i to je pitanje.

kikec

jeste, RELOADED je izbacio Dead Island, ali njegova verzija ima problema, od kojih je najgori taj što ne radi save opcija. osobno skidam neki ALI213 repack od 2.2 gigabajta, za koji kažu da je funkcionalan...
signature

Petronije

Navodno nije problem u sceni vec do izdavaca tj. ni "original" nije dobar...

cutter

tako je, carevi su digli dev build xbox verzije igre na steam.

Meho Krljic

Inače, izašle specifikacije za PC verziju Ragea. Ništa neočekivano osim, uh, 25 GB za instalaciju? Maj gad!!!

Minimum

Processor: Intel Core 2 Duo or Equivalent AMD

Memory: 2GB

Hard Disk Space: 25GB

Video Card: GeForce 8800, Radeon HD 4200

Recommended

Processor: Intel Core 2 Quad or Equivalent AMD

Memory: 4GB

Hard Disk Space: 25GB

Video Card: GeForce 9800 GTX, ATI Radeon HD 5550

Meho Krljic

Uzgred, dokaz da Nintendo zaista ne zna šta radi sa 3DSom: šuškanja da e drugi analogni stik biti dodat kao hardverski add-on su izgleda istinita:

http://ds.ign.com/articles/119/1192682p1.html

Jebote... JEBOTE!!! Mislim, prvo Wiimote Plus, a sad ovo? Maj gad, Nintendo, hev ju lost jor majnd???

Edit: Izgleda da je ovo dodatak samo za Monster Hunter Tri G. Dobro, to ima (malo) više smisla:

http://www.eurogamer.net/articles/2011-09-07-nintendo-3ds-second-circle-pad-revealed

cutter

kakav nasrtaj na ergonomiju, strašno. kako je mega rizičan hardverski dodatak na handheldu, može da se usere iskustvo ako samo za par grama pretegne konzolu ili trlja dlan na pogrešan način.

mada ako je ijedna igra sposobna da ovo proda na buljuke onda je to mh.

cutter

pretpostavljam da se ni u jednom inboxu hjuman revolušna ne nalaze vatrene propovedi nekog industrijskog vizionara o tome da smo nadomak nanotehnološkog handhelda koji svakom softveru može da ponudi optimalan hardverski oblik, postane svestan sebe i posredstvom mimetičke legure ostvari globalnu dominaciju

Father Jape

cutter

baš sam malo špartao dead islandom. da, ovo je u suštini poljski dead rising iz prvog lica sa očiglednim uticajem left 4 deada. i iznenađujuće zdrave osnove, kada se pogleda techlandov rezime. dobro, manipulacija inventarom je užasna, looting predugo traje (premda je otvaranje torbi lep detalj) a dropovanje čekića koji se raspadnu od par glava je rogobatno urađeno, ali uvodni melee okršaji su vrlo upečatljivi. visceralni, mesnati, pakuju panč i tako eksplicitan splater je u vrlo jasnom kontrastu sa vedrim bojama odmarališta.

iako fizika nije najsrećnija kada je reč o mahanju oružjem spram zombija u stojećem položaju (čini se dosta proizvoljno), nakon što se odalame ili šutnu, počinje zanošenje i elementi borbe koji se oslanjaju na tempiranje udarca su sasvim dobro izvedeni. poseban utisak su ostavile borbe u bazenima, kada inficirani, kaljav od krvi ugaca u plavetnilo do kolena (svi su neobjašnjivo plitki) pa nakon par odgovarajuće plasiranih pogodaka alatom potone ispod površine dok mu iz napuklog tela curi limfa i nečist. predivno, a ako se ubije van vode gušt je gledati kako krv natapa pločice.

Meho Krljic

Ja sam jutros skinuo Black Box repack Dead Islanda pa ću da ga isprobam... jednom...

Meho Krljic

Očekivano, Rise of the Nightmares je dobio očajne kritike

http://xbox360.ign.com/articles/119/1192775p1.html

Mislim da se ovim Kinekt potvrđuje kao decidno ne-hardcore alatka. Integracija sa Mass Effect 3 će biti zabavna, siguran sam.  :lol:

Meho Krljic

A i Disgaea 4 je dovila očekivano pozitivan prikaz:

http://ps3.ign.com/articles/119/1192648p1.html

Jebote, meni je pomisao na igranje nove Disgaea igre kao da treba da upišem fakultet....

Meho Krljic

Bill Kunkel ("otac gejming novinarstva") je umro, a IGN ima zanimljiv poslednji intervju sa njim:

http://games.ign.com/articles/119/1192741p1.html

Father Jape

QuoteToday, most of the vaunted titles leave me disturbingly indifferent. To me, they are like a 600 page novel that is the first part of a trilogy. They're daunting. I feel they just demand too much from me to qualify as entertainment
[...]
But upon hearing Kunkel's thesis of age abandonment, I took stock of my gaming diet and realized that I too, with age, consume fewer games today than I did before, while my intake of movies and music has largely remained the same.

I ja se ovako osecam!  :cry:

Meho Krljic

Srećom, ja nemam dovoljno slobodnog vremena da mi dosade knjige, igre i muzika.  :cry:

Meho Krljic

Poljska partija "Poljska na prvom mestu" je napravila promo video koji je... očigledno... inspirisan Falloutom:

wojnaPOPiS.wmv

Edit: Poljaci na Eurogameru tvrde da ovo nije napravila partija nego neki za istu nevezan (makar zvanično) baja. Svejedno - Folaut!!!

Meho Krljic

Jel' probao neko da igra ovaj E.Y.E. Divine Cybermancy? Den Uajthed ga lepo živopisao kao igru koja ima milijardu dobrih ideja koje bi mogle da je stave ispred Deus Ex, ali i neupotrebljive i nejasne interfejse i jeftinu(=lošu) produkciju... Mislim da ću da je pazarim na nekom Steam popustu jednom...

cutter

jesam probao ali nemam šta pametno reći...  u startu vrlo hermetičan naslov koji na početku demonstrira ružniju stranu sors endžina. brdo opcija, sitnih slova i tutorijala tako da se vidi da je radila ekipa kojoj je stalo do materije no nisam siguran da delim njihov polet. igrao sam dok nisam došao do lifta koji mi je greškom pobegao, pored su bile stepenice ka površini ali procenio sam da bih morao da držim w desetak minuta kako bih se popeo pa sam odustao.

Meho Krljic

Quote from: cutter on 08-09-2011, 15:06:02
procenio sam da bih morao da držim w desetak minuta kako bih se popeo pa sam odustao.

Ispravno. U takvim situacijama, bez dresirane mačke ne valja ni kretati u igranje.

cutter

al hard reset mnogo obećava! ko hoće da se uveri, eno ga demo od jedva preko gigabajta na stimu.

flying wild hogovci već kroz kontrolnu šemu stavljaju do znanja koliko je ovo rudimentaran naslov, ne može čak ni da se čučne nego dohvatiš wsad i pucaš. koliko sam mogao da vidim od mapa, uglavnom je reč o urbanim, širokim koridorima čija produkciona vrednost nije mala, na zemlji imamo svet koji bi mogao nastati kada bi orvel oženio teslinom plazmom pogonjen leš besmrtne kraljice viktorije a na nebu se nazire nešto što se može pretvoriti u svemirsku operu.

na međuscenama se štedelo, ali se opet radi o interesantnim stripskim kvadratićima sa jasnim noir prizvukom. pa ipak, zarđala mehanizacija koja nadire u talasima je mnogo više stim nego sajber pank. prvi snažan utisak tiče se toga koliko je ovaj svet naelektrisan, nabijen strujom, koliko kroz ulicu teče kablova i kako takvo okruženje može uticati na ishod borbe. i grub je taj utisak, gvožđurija trza, meci zvekeću po robotima, plazma ih roštilja, retromobili eksplodiraju, vrlo je živo. na hard nivou (ima i insane) se vrlo brzo zagine, dapače to mi je za pola sata pošlo za rukom dosta puta, vidi se uticaj painkillera.

što se pucanja tiče, nude se samo dva oružja - puška i plazma. zauzimaju veliko parče ekrana i svako se transformiše u pet različitih modova od kojih svaki ima tri apgrejda, plus postoje nadogradnje za telo, helt i slično. dakle pozivaju se na q i e a modovi šaltaju na 1-5 i gušt je gledati kako se oružje transformiše, pogotovo rifle. recimo izabrao sam sačmaru (drugi mod), roket launčer (treći) i u okviru njega drugu varijaciju (desno dugme), gravitacionu raketu čija cakana fizika robote-kokoške grupiše u temporalnu loptu koja se potom može razneti klasičnim projektilom. fizika je vrlo dobra, premda sam se pred bržim i većim robotima osećao tromo budući da im se bez sprinta (koji kratko traje) teško ukloniti s puta na vreme.

što se tiče toga dokle hard reset može da ode, mnogo će zavisiti od dizajna mapa i tajnih prostorija; mislim da sam pre neki dan ovde lamentirao i prizivao dizajn duke 3d-а, ali bio bih zadovoljan kada bi poljaci uspeli makar tajne prostorije da učine dovoljno skrovitim. u demu se njihova lokacija telegrafiše eksplozivnom buradi oslonjenom o fasadu. temelj je vrlo, vrlo robustan, samo je pitanje koliko ga mogu nadgraditi.

Meho Krljic

cutter

videćeš, igrati hard reset je kao kad gvozdenim đonom udaraš kantu punu petardi koja plače i moli te da prestaneš a ne možeš nego si sve veseliji i na kraju grizeš semafor.

Meho Krljic

Evo, skino se, idem da probam pa javljam.

Meho Krljic

Dopadljiv je Hard Reset ali je izrazito Old Skool. Mislim, želim da kažem Painkiller, ali zapravo prve asocijacije su Doom i Quake. Meni je to do jaja, ali savremeni igrač? Ne znam koliko će ga dojiti igranje nemušte šasije za oružje protiv armije robota.

Igra jeste jeftina, ali se jeftinoća lepo koristi: dobar frejmerejt, dobra oružja. S druge srane, dizajn nivoa je u demu izuzetno prost i ovde bi moglo da sve propadne. Bulletstorm nije imao bogznakakav dizajn nivoa ali su makar grafički bili bogati. Hard reset nema para za grafičko iživljavanje a reklo bi se da se nisu pretrgli od mašte u samom dizajniranju mapa... 25 Evra je malo mnogo na osnovu ovog dema, ali... videćemo.

cutter

da, ne treba mnogo pameti da se puste roboti preko parkinga... kad se završi demo ide par skrinšotova gde se vide neki dosta veliki bosovi ali bi me iznenadilo da se dobije više od niza arena. dizajn zvuka i ganplej mi je super doduše a čini se da oružja imaju dosta stare ekstravagance u svojim modifikacijama te će pucački isporučiti. serious sam će ga odrati čisto na konto multiplejera ali možda se snaga hard reseta i krije u budžetu nerasplinutosti.

ovde sve piše (i dum i kvejk kao uzori):

http://uk.gamespot.com/pc/action/hard-reset/news/6326099/hard-reset-qanda-whats-old-is-new-again?sid=6326099&mode=previews&tag=topslot;thumb;2

QuoteIf you're tired of all the boring shooters on rails where all the encounters are heavily scripted and you can't even move too much, Hard Reset is for you. Hard Reset gives you the opportunity to eliminate hordes of enemies each time in a different way, so maybe you'll want to play again and again just to see how you can use our gravity mines in different ways or why an electric grenade and stasis field are such a great combo. And you want to beat the game at least twice, since finishing Hard Reset once is not enough to check out all the cool weapons and upgrades.

meni ovo podržava slutnju da će prosto da puste igrača u arenu i otvore kapiju a kreativnost ne treba tražiti u mapama nego u oružju i korišćenju onih električnih sanduka. nedovoljno da bi se pobedio karmak.  :)

Meho Krljic

Tja... dizajn omota za Max Payne 3 je... bezveze...

Father Jape

Tesko, buduci da ne igram Minecraft.

A da mi se Zelda igra, skinuo bih ko covek emulator. -_-

Father Jape ce mesto toga zaigrati Old World Blues. ^_^

EDIT: Sto, bas bi lepo pasao nekoj igri... koja nema veze sa Max Payneom.

Meho Krljic

Ili nekom Direct to DVD filmu sa Jasonom Stathamom... Što, priznajem, Max Payne verovatno jeste u očima svetske javnosti. Ali oni Maksa nisu voljeli kao što smo ga mi voljeli...

Elem, Rage ćeš sigurno igrati, evo friškog koop trejlera

RAGE: Co-Op Gameplay Trailer [HD] | Wasteland Legends Water Service

Meho Krljic

Ja sam inače kejvovo i priorderovo Rage. Karmak je karmak, đavo da ga nosi.

A evo i novog trejlera (i prvog, kad smo već kod toga) za fajterski spinof Persone 4 koga prave ljudi iz Arc System Works, zaslužni za BlazBlue i Guilty Gear igre. Može li boljije?

Persona 4: The Ultimate in Mayonaka Arena - Official Trailer

Edit: mislim da ću se pomokrit u hlače od fanovskog uzbuđenja.

Father Jape

Zapravo, Rage me uopste ne uzbudjuje. Bulletstorm mi je zadovoljio FPS zudnju za ovu godinu.

A sto se Karmaka tice, ako ne racunamo prva dva Dooma, ja sam u njegovim igrama mozda proveo 2-3 sata sveukupno.

Meho Krljic

Inače, Max Payne 3 ima potvrđen multiplejer:

QuoteMultiplayer - a first for the series - dynamically alters maps and mode progression for all players in a match. Traditional multiplayer modes are also included, as well as a reward and levelling system, persistent clans and multiple strategic load-out options.

Mislim, jasno mi je zašto Rokstar ovo radi, ali jasno je i njima valjda da od toga nema ništa?

Edit: da ne pišem sad ceo novi post. Rokstar najavljuje i "HD verzije prve dve Maks Pejn igre" ali za... mobilne telefone??? Mislim, da apstrahujemo za trenutak da originalne rezolucije PC verzija ovih igara i dalje prebacuju tehničke mogućnosti današnjih telefona (iPhone 4 ima rezoluciju 960×640), ali kako će to raditi bez kontrolera? Mislim, Maks Pejn je i na Playstationu bio jedva igriv, bez miša i tastature, a na touch screenu će biti... nemoguće?

Meho Krljic

Meho Krljic

Pošto je Keza MekDonald već napisala pohvalan rivju za japansku verziju El Shaddai na Jurogejmeru (mnogo pohvalniju od IGNovog američkog, sumnjičavog prikaza), evo ej sad ponovo sa Making of... člankom. Pojma nisam imao da je direktor igre zaslužan za dizajn čudovišta u Okami!!!!!!

Quote"Lucifel's very thin, very elegant, very pale, a bit of a gay-boy look. Japanese men and women go for that style, they think that's good looking. I look like him," grins Sawaki. "Thin is the definition of good-looking. Western, though, you want to get tanned, you want to be muscular, have a good build - that's Enoch."

But the Western reception of Enoch has come as a bit of a surprise for Sawaki. "I just realised here at E3 that Enoch actually isn't that macho," he laughs. "Even he is kind of effeminate to Western tastes. Now I understand, I look around and everybody walking about is so strong-looking and big, and characters in Western games are huge."

cutter

Quote from: Meho Krljic on 09-09-2011, 12:18:10
Inače, Max Payne 3 ima potvrđen multiplejer:

QuoteMultiplayer - a first for the series - dynamically alters maps and mode progression for all players in a match. Traditional multiplayer modes are also included, as well as a reward and levelling system, persistent clans and multiple strategic load-out options.

Mislim, jasno mi je zašto Rokstar ovo radi, ali jasno je i njima valjda da od toga nema ništa?

misliš da multi nije dobra ideja? inače omot je kao da su prave breaking bad adaptaciju (za fanove hajzenberga).

Meho Krljic

Povijesno, Rokstar se nisu preterano proslavili sa multiplejer modovima za GTA IV i RDR. Ovo kako je opisano, to je lista fičra koju ima svaki multiplejer naslov koji želi da se uhvati u koštac sa CoD/MW/BF/TF2 itd. igrama, ali ja baš i ne verujem da će bazična pucačka mehanika MP3 biti dovoljno fleksibilna za ovako nešto. Plus, da se ne zaboravi, osnovni fičr Maksa Pejna je bulit tajm, a toga ne može biti u multiplejeru.

Father Jape

Meho Krljic

Tvrdom povratku na fabrička podešavanja.

Džon mrzi Poljake, to je ta iskonska mržnja anglikanaca ka katolicima

Quoteoften tiresome thanks simply to the hubris of one design choice. That, and its being incredibly short and going absolutely nowhere.

Plus je pussy:

QuoteHard Reset is deliberately an extremely difficult game.

Father Jape

Ma 'ajd to, nego su im dosli na ostrvo u milionima, da im uzimaju poslove!

EDIT: John je oduvek bio osvedoceni pussy. Plush, he can't heal.

Meho Krljic

Ali, ovo zvuči ubedljivo, actually:

QuoteThe problem erupts so miserably on what turns out to be four or five occasions of a slight game, when it puts you in a pocket of multiple waves of enemies. Appearing with a peculiar timing, each new round of enemies rush in usually before you've had time to scoop up the needlessly disappearing health and ammo drops from the last lot. Which is fine – that would be a tough, interesting battle. But it's when you're on the fourth stage of the fight, and you get pinned by the game's weird need to fill the already tight spaces with dozens of obstacles. Get trapped in a corner, or simply be unlucky enough to be near a car or barrel when an enemy fires at it, and you're dead in a second. Which, after a load, puts you back before the first wave of it all. And far too often, a walk away, with an upgrade station between, meaning any previous tweaks you've made will need to be redone.

Mislim, i mene bi ovo dovelo do bijesa. Mnogo puta i jeste.

A i ovo je razumno:

QuoteAnd astonishingly, this isn't a case where changing the difficulty level is a solution. If I go to turn it down to Easy to get past a particular bottleneck, the game informs me that this is a permanent change, and I can't change it back. What? Presumably tied into the entirely unwanted achievements, tiered to the difficulty you're on, it seems to be a measure to stop you, er, cheating at achieving meaningless pop-ups? This is a single-player game. There isn't even a multiplayer option. So the game is deliberately handicapping itself and me in order to protect something utterly without meaning or merit. There's no option to turn bloody achievements off, so what do I do? Switch the game down to Easy and then no longer enjoy the excellent challenge in other parts of the game? Or just replay the same section 900 times until I fluke my way through it?

cutter

meni je RDR multiplejer izgledao vrlo lepo, čak najbolje od svih iz trećeg lica koje sam gledao, sa sve onim brzopoteznim dvobojima na početku. jeste bazično, čini mi se da u takvoj perspektivi uspevaju uglavnom naslovi koji dobro regulišu map awareness i tempiranje poteza pre nego balistiku (assassin's creed na primer).