• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 20 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ovaj Markus Person će sve da uradi za publicitet  :lol:  Neki lik na tviteru mu se tu nešto kao žalio da nema para da kupi Majnkreft pa, eto, on da pita za besplatan nalog pre nego što posegne za piraterijom. A Notch će njemu: "Ma, ne edi gomna, no je piratuj ko čovek"

https://twitter.com/#!/notch/status/157261795139125248

Perin

A vat d fak je origin? Nekakav spyware, neki program za špijuniranje? :lol:

Ja sam čuo da će demo sad u januaru, ali ga još nema...mislim, za ME3.

Meho Krljic

Da, Spajver!!!! Letos je bilo dosta uzbudljivo kada se otkrilo ovo.

Naravno, ja iz principa ne želim na računaru klijent vezan za jednog izdavača, iako naravno da je lepo da Steam ima konkurenciju, ali nemojmo se zajebavati...

Perin

Pa ovo je sramota. Ko bi rekao da ću Me3 igrati na xbox-u? A šta je sa mojim sejv fajlovima za PC?  :cry: E-e-e, e baš su ga preterali sa ovim....ccc.

Meho Krljic

Perin

Jah, to sam skontao da demantuju i u onom prvom tekstu. Mislim, nemam ja ništa protiv da instaliram klijent za nekog izdavača, ali da mi vršlja po kompu i traži piratske igre te deli informacije da ih imam instalirane na kompu...to je već bezze. A ja se već polako trudim da igre koje mi se svide i kupujem, a ovim me samo ubeđuju da se vraćam pirateriji a ne da je se manem.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Melkor

I Wikipedia, Boing Boing, Reddit... Ali twiter nece, pa samo vi tvitujte i podrzavajte sopu  xfrog
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Jebote, ovaj Maks Pejn Tri nikako da izađe, opet su mu pomerili datum izlaska, ovog puta za prvi Jun (u Europi, ali za 29. Maj u Sjevernoj Americi).

Pa za popizdeti.

To na stranu, iako sam ja prva dva odigrao petsto puta na PC-ju, a nikada na konzolama jer su konzolne verzije dosta slabije u domenu kontrola, počinjem da mislim da će moj prvi prelazak MP3 (ako ih bude više) biti na Plejstejšn trojci. Ipak su danas TPS igre takoreći konzolni žanr, dakle, kontrole će biti dobre, siguran sam, ali to na stranu, neću morati da se jebavam sa Rokstar Soušel Klabom...

Meho Krljic

Ne preterano dobar tekst na temu "jesu li igre umjetnost?" na Jurogejmeru, ali sa izuzetno dobrim zaključkom zbog koga ga vredi pročitati:

http://www.eurogamer.net/articles/2012-01-16-who-framed-roger-ebert

Petronije

Quote from: Meho Krljic on 18-01-2012, 11:40:36
Jebote, ovaj Maks Pejn Tri nikako da izađe, opet su mu pomerili datum izlaska, ovog puta za prvi Jun (u Europi, ali za 29. Maj u Sjevernoj Americi).

Pa za popizdeti.

To na stranu, iako sam ja prva dva odigrao petsto puta na PC-ju, a nikada na konzolama jer su konzolne verzije dosta slabije u domenu kontrola, počinjem da mislim da će moj prvi prelazak MP3 (ako ih bude više) biti na Plejstejšn trojci. Ipak su danas TPS igre takoreći konzolni žanr, dakle, kontrole će biti dobre, siguran sam, ali to na stranu, neću morati da se jebavam sa Rokstar Soušel Klabom...

Ovo za rokstar se slažem, slepci su neviđeni što se tiče optimizacije, ali za kontrole nikako. Nego jel ste kačili onaj trejler što se pojavio ovih dana? Ovo će biti pravi oldskul MaksPejn. Animacija je sjajna, krvi kol´ko hoćeš, filmska akcija...samo da ne zakenjaju sa zahtevnošću, ova moja mašina je na izdisaju još odavno a nema se para za upgrade...

Evo ga trejler...

Max Payne 3 Design and Technology Series: Creating a Cutting Edge Action-Shooter

Meho Krljic

Ma, da, mnogo dobro izgleda. Plus, oni datumi koje sam pomenuo važe za PC verziju a konzolne stižu par tjedana ranije, dakle!!!!! Igraću ga malo ranije!!!

Perin

Melkor

Poslacemo tebi i Shepardu cestitku  xremyb
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Perin

Jah. A kad smo kod Valentinova, evo jedan prelep i iskren status koji možete postovati na fejs ili koju već društvenu mrežu koristite:

Quotebliži se VALENTINOVO....stavi ovo na status ako ćeš i ti reći materi da si u vezi i da ti treba para za poklon, a na kraju ćeš sve popiti.

Melkor

Say anything for Irrational Games, creator of the award winning BioShock series of video games, say they know how to please their long-time fans. Today they made an announcement that's sure to make fans of System Shock, the spiritual predecessor to BioShock, very happy (and enjoyably frustrated in the future!). It's called '1999 Mode' and it'll make you cry.
Back in December, there was a survey from us here at Irrational to better understand how you play games. We had a hunch about a new feature for BioShock Infinite, and we built this survey to see if it's something that our fans wanted. The results of the survey are in and we heard what you want loud and clear, which is why we're proud to announce something new for the game: 1999 Mode!
BioShock Infinite's 1999 Mode will feature an especially demanding gaming experience, forcing you to examine your decisions while going through your adventure in Columbia. With every choice you make, there are irreversible implications, and if your choices guide you down a path not suited to your play style, you will suffer for it.
It's not simply a matter of adjusting the difficulty sliders in the game – the team went much further than that. Resource planning?
If you're to survive this mode, proper planning will be crucial. Combat specializations? You'll need to develop them efficiently and effectively throughout the story; any weapon will be useless to you unless you have that specialization. Combat? You will need to carefully target every shot, and your health will be set to an entirely different baseline. Game saves? Well, yes, there will be those, but according to Irrational Games Creative Director Ken Levine "there are game saves, and you're gonna f***ing need them."
"We want to give our oldest and most committed fans an option to go back to our roots," said Levine. "In 1999 Mode, gamers face more of the permanent consequences of their gameplay decisions. In BioShock Infinite, gamers will have to sweat out the results of their actions. In addition, 1999 Mode will demand that players pick specializations, and focus on them." So, are you ready for it? Or will you play Bioshock Infinite in the regular mode, more akin to what gamers experienced with the original BioShock? I know which mode I'll be playing.
Learn more about Bioshock Infinite and '1999 Mode' on the official Bioshock Infinite website.

Meho Krljic

Meho Krljic

Već smo ovde pominjali "gamification", to jest praksu dodavanja elemenata igranja u neigračke aktivnosti kako bi banalne i generalno nezabavne radnje postale prijemčivije nesrećnim šljakerima koji su za njih zaduženi. Majkrosoft je u to ime u Visual Studio dodao ačivmente. Koliko li će sada kjubikl mankiz da budu srećniji dok rade??? Na primer, ačivment se dobija ako radiš u Petak uveče itd....

Father Jape

Ralph Koster objašnjava očigledno - da priča u igrama nije mehanika igre:

http://www.raphkoster.com/2012/01/20/narrative-is-not-a-game-mechanic/

Ali izgleda čini to na interesantan način!

Meho Krljic

Stvarno dobar tekst i sviđa mi se kako objašnjava zašto volimo fidbek: kada u Skajrimu čujem onaj tupi zvuk koji označava da mi se neki skil unapredio ja se sav raznežim a kada čujem onaj hor koji označava levelap, zadršćem od slasti. Nisu glupi ti ljudi.

Edit: Zaista izvrstan tekst.

There's nothing wrong, to my mind, with using narrative as feedback. But we have to keep in mind that all that narrative and visual content is the expensive part of making the game. It is also consumable, whereas a systemically driven game system can provide many many problems to solve and heuristics to develop (and therefore fun to be had), with relatively few rules. Because of this, narrative content is destined to be expensive, short, and over.

QFUltimateT

Meho Krljic

Dakle, vaše molitve su uslišene, Alan Wake dolazi na PC/Steam u Februaru, sa sve dva DLC paketa koji su bili naknadno objavljen na Xbox 360ici a bez satanske GFWL integracije. Naravno, posle ushićenja, slediće razočaranje, kako sam izdetaljisao ovde. Ali dobro, ja sam ovo kupio na Xboxu iako sam prvo odigrao pirata jer Remedy ipak imaju nekakav kredit kod mene. Kupićete je i vi na Steamu, znam...

Father Jape

Rat esnafa, deo drugi definitivno potvrdjen za ovu godinu, uskoro krece otvorena beta:

http://www.rockpapershotgun.com/2012/01/23/guild-wars-2-due-during-mayan-apocalypse/

Petronije

Prvi deo sam dosta igrao ali nikad završio, nekako mi je predugačak, a ni nisam ljubitelj ovakvih sleš-treš igara (osim GoW koji sabija i klasa je za sebe).

Darksiders 2 | World Premiere | Zoom gameplay preview starring Death™

Meho Krljic

Šuška se da će naredni Xbox nekako sprečavati butovanje polovnih igara. Deluje bizarno... Ali će bar imati ugrađen Kinect (za koga me stvarno boli falus) i BluRay drive što je valjda normalno!!!

shrike

Ja već nekoliko meseci u računaru imam video kartu koju će oni spakovati u xbox sledeće godine (ATI6670).
Kanda su malo zaostali.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Pa, dobro, nikada u konzole ne ide najjača kartica u tom trenutku jer za to nema potrebe. Njeni resursi su uvek bolje iskorišćeni u konzoli nego u PC-ju.

U drugim vestima:

Capcom otvara restoran

shrike

Nije mi jasno zašto ne bi ubacili odmah bržu karticu. Konzola će se prodavati 6-7 godina.
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Meho Krljic

Ali zašto bi? Ta brža bi im poskupela konzolu recimo 50 evra, a danas se MNOGO lome koplja oko cene i štedi se gde se stigne (recimo, uz konzole koje imaju HDMI izlaze ne dobijaš HDMI kabl, uz konzole koje nemaju harddisk ne dobijaš memorijsku kareticu itd.), a evo ti Xbox 360 koji je na tržištu već sedmu godinu tera Batman Arkham City sa boljim prosečnim brojem frejmova nego PC sa deset puta jačim hardverom. Ali PC ima težak OS kroz koji prolazi za razliku od relativno vitkog OS-a na konzolama, plus osuđen je DirectX koji ga dodatno zauzdava. Naravno, i Xbox 360 radi preko DirectX-a ali je dizajniran tako da koristi hardver mnogo efikasnije nego PC. Naravno, Batman: AC radi u manjoj značajno rezoluciji na Xboxu nego što današnji PCjevi mogu da izguraju ali se i gleda na ekranu koji je veći, ima manju definiciju i igrač je dalje od njega pa se to kompenzuje. Naravno, nema DirectX 11 efekata, što je legitiman prigovor, pošto Xboxovi rade na devetki i to im je to, ali to je mala žrtva s obzirom da za tih 250 evra koliko bi platio samo DX11 karticu za PC možeš da kupiš čitav Xbox 360 plus nešto dodatne opreme.

scallop

Meho, jel' može jedno pitanje?
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

scallop

Šta misliš o pisanju igrica?

Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Meho Krljic

Nisam baš siguran da razumem pitanje.

Ako je pitanje "Šta misliš o kvalitetu narativnih elemenata igara?" onda sam ja već na više mesta izrazio svoj stav da je on, razume se, u proseku vrlo nizak, svakako niži od proseka proze ili teatra ili filma, ali i da igre imaju specifičan set problema vezan za narativ kao i da narativ nije primaran u igrama pa nije neophodno ni da ga imaju.

Ako je pitanje "Da li bi pisao igre?" onda je odgovor da ja ne umem da pišem, naravno.

scallop

Pomislio sam da bismo mogli nešto da izvedemo, ali me tvoj nedostatak radoznalosti obeshrabruje.

Morningstar

Mene obeshraruje kad pročitam "igrica".
sve price su Anansijeve.

scallop

A ja se slabo motam ovuda, pa ne znam ko je Morningstar. Meho zna da ja ne znam da igrice zovem pravim imenom. Ali obeshrabruje što nije radoznao kad sam ja radoznao. :lol:

Father Jape

Quote from: Meho Krljic on 26-01-2012, 20:40:12
Ako je pitanje "Da li bi pisao igre?" onda je odgovor da ja ne umem da pišem, naravno.

Da si mlađi rekao bih ti da će ti takvo odsustvo samopouzdanja i radoznalosti doći glave; ali pošto nisi, neću.

scallop

Jape, Jape, vidiš li ti s kim ja imam posla? Svi odgovaraju na pitanja koja ne postavljam. Jel' to ja ne umem da pitam il' su svi na ovom ZS pomračena uma?

angel011

We're all mad here.

scallop

Quote from: scallop on 26-01-2012, 19:52:53
Šta misliš o pisanju igrica?

Ako nešto nije nestalo o prevozu.

angel011

Pa, odgovorio je na to. Ne vidim gde je problem.
We're all mad here.

Skalar

Аман - заман,  и игре се пишу као сваки други софтвер. Програмска линија по програмска линија, снимљени звуци, позадине, текстуре и тако то, па пар гигабајта свега тога и ето игрице.
Пиво и ћевапи спајају људе.