• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 28 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Ja sam duboko ubeđen da hoće. Electronic Arts je u liku Petera Moorea izjavio pre par nedelja da će uskoro sve velike igre biti fri tu plej, a šta je logičnije nego da to krene sa jednom igrom koja će uskoro postati ekonomski neodrživa sa trenutnim modelom pretplate? Vreme pretplate na MMO igre neumitno prolazi, reklo bi se.

Perin

Ne sporim da će velike igre biti f2p, ali kažem, moje lično uverenje (koliko god ono značilo) jeste da se to neće desiti uskoro (sad pojam "uskoro"...koliko je - uskoro?). Ne još...barem 2 godine, a verujem i više.

Meho Krljic

Ja pak mislim da će najkasnije oko božića EA slavodobitno najaviti kako SWTOR prelazi na f2p, da je to njihvo poklon fanovima i tako to. Neka povijest pokaže ko je bio u pravu.

Meho Krljic

Božanska Keza MakDonald o kužnom uticaju Metakritika na igračku industriju. Naravno, sve ovo zna svako ko ju je pratio (industriju, ne Kezu) poslednjih 5-6 godina, ali vredi pročitati.

Father Jape

To svi vele. Moraću i ja da sednem i bacim pogled. Mada se plašim da će me navući... a posle League of Legends ne treba mi još jedna takva igra.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Ja se takođe ne usuđujem da se upuštam u igranje MOBA igara ali sjajno je ovo za čitanje.

morbius

MOBA su ok, gutaju ogromno vreme, ali u manjim, zabavnim komadima koje je lakše ugurati nedge između dnevnih obaveza. MMO su prokleta bolest, progutaju ti svo vreme i opet si češće frustriran nego zadovoljan. Toliko dugo sam čekao Guild Wars 2, a sada kada je skoro stigao razmišljam da ga možda bolje uopšte ne uzimam u ruke.
Why me?

Meho Krljic

Ma, ja ni jednu igru gde moram da se obavežem na 45 minuta neprekidnog igranja sa drugima ne smem da igram. Samo Left 4 Dead a i to retko.  Zato je većina mog onlajn igranja u borilačkim igrama gde partije traju manje od dva minuta.

Meho Krljic

Pretpostavljam da ovo čita malo ljudi koji igraju XBLA igre, još manje koji su kupili Fez a još manje koji su u Fez imali problem sa korpupcijom sejv fajla što ju je prouzrokovao peč za igru.

Ali svejedno, iz principa ovde treba biti razjaren:

http://www.ign.com/articles/2012/07/19/new-fez-patch-would-cost-a-ton-of-money-broken-one-back-online

Dakle, Polytron bi koštalo mnogo novca da pečuje igru da sredi problem koji je kvari za mali broj ljudi jer bi Microsoft tražio da se igra resertifikuje i onda bi im iz džepa izbio desetine tisuća dolara.. Nije ni čudo što Fiša napadaju da je arogantno gomno, ovo neće doprineti njegovom profilu u zajednici, a valja i reći da je Majkrosoftovo pederisanje u odnosu na indie proizvođače na XBLA prilično nepodnošljivo. Mislim, razumem da naplaćivanjem ppečovanja žele da obezbede nekakav standard kvaliteta verzija 1.0 ali ipak, 40,000 dolara po peču posle prvog? Kam on! Nadam se samo da Fiš namerava da ovo jednom stavi na Steam jer bi to malo popravilo stvari.

Meho Krljic

Džon Voker na živom primeru pokazuje svu suludost ekskluzivnih priorder DLC paketa.

http://www.rockpapershotgun.com/2012/07/18/just-release-assassins-creed-not-six-different-versions/

Mislim, STVARNO.

Meho Krljic

Samo da se notira da je SEGA potvrdila da će izaći kolekcija HD remastera prve dve Yakuza igre. Naravno, PS3 ekskluziva, i ne zna se datum mada bi imalo smisla da izađe pre Yakuza 5 koji ide u Decembru. Edit: Datum je potvrđen: prvi Novembar. Pričam o Japanu, zapadno izdanje nije potvrđeno.

Da budem iskren, Yakuza igre, pogotovo prvo dve su se očajno prodavale na zapadu jer SEGA nije uložila ni džul energije u njihovo promovisanje, pa  sam ubeđen da bi i HD kolekcija išla jako loše. Ali bih je ja kupio bez obzira što su u pitanju masivne igre koje sam već odigrao. Ali jako drage igre. Jako, jakod rage. E, sad, da SEGA nije u zikri, pa da se još u ovaj paket dodala i lokalizovana verzija Ryu Ga Gotoku Kenzan (jedini konzolni Yakuza naslov koji nije izašao na zapadu), bolje bi to išlo. Ovako... nisam siguran.

Trejler:

『龍が如く 1&2 HD EDITION』トレイラームービー

Srce mi zadrhti kad vidim mlađeg Kirjua.

Ugly MF

Meho Krljic

Inače, Markus Noč ponovo uspeva da i u lošoj situaciji za sebe izboksuje dobar PR. Najnovije vesti su da je luksemburška firma (u suštini jedan čovek koji, tvrde na slešdotu, nema ni ofis nego radi iz kombija) Uniloc tuži Mojang za kršenje patenta koji, kad se sve sabere i oduzme opisuje nekakvu zaštitu od kopiranja na Android sistemima. Naravno, američki (iako su obe firme evropske!) patentni zakon dopušta ovakve svinjarije gde se patent opiše samo poizdaleka i apstraktno, bez objašnjenja KAKO se to radi, pa ljudi poput ovog momka mogu da troluju za sve pare. Tip ne samo da je tužio brojne male firme, nego i EA, Square-Enix i Microsoft. Majkrosoft se čak poravnao sa nekih 380 milijuna dolara - čovek bi pomislio da je to dosta para za jedan životni vek. No, Noč odbija da se poravna i veli da će potrošiti mnogo para da osigura da ovaj baja ne dobije ni cent. Ric Richardson veli da nije patent-troll.

A ovde ima ceo taj patent, pa ko voli da čita, ima.

Meho Krljic

Da, ja se  uz uzdahe spremam da ga poručim. Dobio je dobre ocene, đavo ga odnio.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 25-07-2012, 10:52:37
Da, ja se  uz uzdahe spremam da ga poručim. Dobio je dobre ocene, đavo ga odnio.

Imaš demo da skineš sa ovog linka - čisto da odigraš malo i vidiš kakav je... :)

Meho Krljic

Ma, znam, nudi se demo i u eShopu Nintendovom.  :lol:  A i znam kakva je igra, ovo je sedmi KH naslov u serijalu  :lol: :lol:  Vidim po prikazima da ga porede sa The World Ends With You, koga je pre nekoliko godina radio isti tim, a to je meni dovoljna preporuka za bilo šta, čak i da nisam fan Kingdom Hearts.

Meho Krljic

Superherojski posao. KOTOR II je zaista igra sa nesrećnom istorijom i ovo malčice ublažava bol.

Meho Krljic

Meho Krljic

Portal jeste kratka igra - oko tri sata kad je prvi put igrate, ali evo ga speedrun od osam i po minuta

Portal Done Pro-er - Portal Speedrun - 8:31.93 - WR

Perin

Quote from: Meho Krljic on 28-07-2012, 09:06:48
Superherojski posao. KOTOR II je zaista igra sa nesrećnom istorijom i ovo malčice ublažava bol.

Da. Al' samo malčice.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Slatko je.  :lol:   I u pravu je. I pola komentatora su kontribjutori i urednici Eurogamera  :lol:

Tex Murphy

Quote from: Perin on 28-07-2012, 21:02:58

Baldur's Gate Enhanced-Edition Finally Dated For PC! Datum je...18 septembar ove godine!!!

Е, ти из Бајовера (односно њихове тате из ЕА) су велика стока. Ја сам својевремено купио одлично паковање Балдурс Гејта (1 и 2) са експанзијама, само да би се испоставило да су експанзије искључиво за територију УСА. Наравно, могуће је заобићи то ограничење, али опет...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Nightflier

Je li, Perine, šta treba da uradim kako bih igrao onaj KOTOR2 Restored Mod?
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Perin

Instaliraš igru, potom skineš mod sa gornjeg posta, instaliraš mod i pičiš.

Mind you, ja KOTOR 2 imam original, tako da ne moram crackovati. Mislim da ćeš ti morati da odradiš krek posle toga.

Ja još nisam isprobao ovaj mod doduše, ali isprobao sam neki sličan i tako je išlo.

Nightflier

Hmmm... Ako da li će krek raditi posle instalacije moda, ili da krekujem pre nego što ga instaliram? Mod je exe fajl - da li se samo pokrene?
First 666

дејан

мислим да би требало прво да крекујеш игру па онда инсталираш мод, тако сам ја својевремено инсталирао ЕФ за ЦОХ... (источни фронт за компани оф хироуз)
...barcode never lies
FLA

Nightflier

Probaću. Koliko odmah - samo da skinem neki KOTOR2. Inače, čak mislim da imam original, samo mi nije u Beogradu.
First 666

Meho Krljic

Quote from: Perin on 13-07-2012, 21:03:43
Ne sporim da će velike igre biti f2p, ali kažem, moje lično uverenje (koliko god ono značilo) jeste da se to neće desiti uskoro (sad pojam "uskoro"...koliko je - uskoro?). Ne još...barem 2 godine, a verujem i više.

Gornji citat odnosi se na Star Wars the Old Republic za koju sam ja ustvrdio da ima da bude fri tu plej pre božića. Katoličkog! I, lo end bihold, evo šta vele u Elektronik Artsu:

Star Wars: The Old Republic Going Free-to-Play

QuoteStar Wars: The Old Republic will add a free-to-play option this Fall. Those who opt to play for free will have access to all the story content for all eight classes, and will be able to level a character all the way up to the current cap of 50. Some content will be restricted, though, and will only be attainable through paying a monthly subscription fee of $14.99 or using an upcoming in-game currency called "Cartel Coins" to make purchases (subscribers also get monthly allotments of Cartel Coins).

Paid content is said to include new high level content, new features and unlimited access. While free players will be able to access all the story content, they'll have to pay to access new content, as well as get additional bank slots and get unlimited plays in PvP warzones. Players who only play for free will be able to jump in warzones weekly, but only a few times before they're locked out of the content and asked to pay. Subscribers will have unlimited access to warzones.

EA cites "choice" as the reason for the switch, and BioWare GM Matt Bromberg said in an interview with IGN that the free-to-play decision is less about subscriber losses as much as it is the market:

"There has been some decline in our subscriber numbers, but I wouldn't say that's what's driving the decision...what's happened in the marketplace is that free-to-play has really become the market standard for MMOs and we felt like there were both potentially millions of new players who were Star Wars fans who never tasted the game because the subscription was a barrier. Our research also told us that a lot of the folks who we had earlier on who left the game would like to come back and try some of the new features and content that we've put into the game since they've left if the subscription wasn't a barrier. So we feel like the market and our players are telling us that greater access is what they want and so we're really responding to that.

Additionally, EA and BioWare say that the new free-to-play option will enable them to increase the frequency of content updates. The first of the new updates will come this August, alongside a temporary sale of The Old Republic for $14.99, which nets users both the game and a one-month subscription. The goal after that is to release content every six weeks, focusing on group content. Staff reductions have now occurred twice for developer BioWare Austin, once in May and again in the last couple of weeks, but Bromberg says the team they currently have will be able to handle the increased production. "We really have built a team around this newer and different model..so we think have the right team to do it and at the right numbers."

If you're a previous subscriber and decide to come back, you'll get benefits. Current or previous subscribers will earn 150 Cartel Coins for each paid main before July 31st, 2012, while anyone who bought the Special Edition will get an additional 1,000 Coins. To learn more about the other benefits you can read more on the game's official website.

After BioWare was recently cited as "looking at free-to-play" this announcement doesn't exactly come as a shock, but is it enough to bring in the money the MMO needs to survive? Will you be playing it now? Let us know in the comments below.

Nightflier

Ćek, stani - dakle, ja mogu da u avgustu kupim TOR za 15 dolara i da se igram mesec dana, pa da na jesen pređem na f2p?
First 666

Meho Krljic

A šuška se da je Bethesda otkupila S.T.A.L.K.E.R. IP od Sergeja Grigoroviča. Zapravo, ne ceo IP nego samo prava na igru (dakle, ne na TV seriju, knjige, itd.). Što bi u stvari bio interesantan scenario. Naravno, pod uslovom da tim koji je radio originalne tri igre ostane na S.T.A.L.K.E.R. 2 a da Bethesda samo obezbedi QA testiranje, promociju i tako te stvari. U svakom slučaju, američki kraljevi ambicioznih igara prepunih bagova bi se ovime pravično ujedinili sa ukrajinskim kraljevima ambicioznih igara prepunih bagova. I to ima smisla!

Bethesda doduše odbija da komentariše.

Meho Krljic

Quote from: Nightflier on 01-08-2012, 11:57:02
Ćek, stani - dakle, ja mogu da u avgustu kupim TOR za 15 dolara i da se igram mesec dana, pa da na jesen pređem na f2p?

Ako sve ispadne ovako kako kažu - da. Samo što igra nije 15 dolara, to je mesečna pretplata.

Nightflier

Pa u tekstu koji si kopirao pominje se temporary sale in August...
First 666

Meho Krljic

A, da, nisam ni pročitao taj deo, sorry. Onda, da, svakako. To im je očigledno last hoorah da pokupe laki keš pre prelaska na f2p. E, sad, spremi se na instalaciju Origina za potrebu te kupovine i igranja te igre.

Nightflier

? Mislim, igrao sam je kada je bila ona besplatna proba i ne sećam se da sam išta instalirao sem ige... No, instaliraću, ako treba. Ja svejedno ne igram ništa duže od mesec-dva dana. Ni WoW nisam nešto preterano dugo igrao - mislim 3 meseca, a i to zbog žene.
First 666

дејан

вероватно је мехо јавио али да поновим, сикрет ворлд 'прославља' први месец...и дозвољава да се игра овери за џ
QuoteFrom Friday, August 3rd at 4pm GMT until Monday, August 6th at 7am GMT, we invite you and your friends to participate in this exciting celebration!
но ја ту ништа нисам разумео, покушао сам да скинем клијент, нисам нашао где се скида, а нисам ни схватио да ли је игра изашла или је у некој фази....

едит. опет сам доказао себи да сам идиот...са десне стране су поља за регистрацију а кад се региструјеш појави се дл линк  :( :cry:
...barcode never lies
FLA

Nightflier

SW mi deluje zanimljivo...
First 666

Meho Krljic

Quote from: Nightflier on 01-08-2012, 12:08:12
? Mislim, igrao sam je kada je bila ona besplatna proba i ne sećam se da sam išta instalirao sem ige... No, instaliraću, ako treba. Ja svejedno ne igram ništa duže od mesec-dva dana. Ni WoW nisam nešto preterano dugo igrao - mislim 3 meseca, a i to zbog žene.

Mislim da će ti trebati oridžin za ful igru.

A izgleda da od plana da kreneš od Septembra nema ništa, Jurogejmer javlja da će prelazak na f2p da se desi u Novembru.

Nightflier

Ma šta god. Mesec dana igranja mi je sasvim dovoljno.
First 666

Perin

.....

.......
..............

Napisao sam dugačak post u kojem sam im psovao sve po spisku i objašnjavao zašto to činim, ali eto....nema veze.

Uglavnom, videćemo - f2p model je meni drag jer je besplatan, ali mi  više nije drag nego što jeste (paradoksalno, znam) jer mislim da će upropastiti igru. U LOTRO recimo ne volim to što se kupuje za neke poene, pa moram to da skupljam, pa mi non stop neke reklame izlaze i ostale p materine....Videćemo.

Josephine

http://store.steampowered.com/news/8523/

QuoteUpdated Steam Subscriber Agreement
- Valve 01:49
Every so often we need to update the Steam Subscriber Agreement ("SSA") and Valve's Privacy Policy. These documents are the terms to which you (and all Steam users) agreed when first creating an account. Whenever we need to make changes to these agreements we like to bring the changes to your attention and explain why they're necessary. The next time you log in to Steam you'll be asked to read and agree to the new terms.

This time around there are a number of changes reflected in both documents including the opening of a new Valve office in Luxembourg to better serve our EU customers and partners. If you live in the EU, your SSA will be with our Luxembourg subsidiary Valve S.a.r.l. and the SSA has been amended to reflect additional terms specific to our EU customers. We've added other terms related to the Steam Wallet and Steam trading to accommodate new features and capabilities of Steam.

We're also introducing a new dispute resolution process that will benefit you and Valve. Recently, a number of companies have created similar provisions which have generated lots of discussion from customers and communities, and we've been following these discussions closely. On Steam, whenever a customer is unhappy with any transaction, our first goal is to resolve things as quickly as possible through the normal customer support process. However in those instances in which we can't resolve a dispute, we've outlined a new required process whereby we agree to use arbitration or small claims court to resolve the dispute. In the arbitration process, Valve will reimburse your costs of the arbitration for claims under a certain amount. Reimbursement by Valve is provided regardless of the arbitrator's decision, provided that the arbitrator does not determine the claim to be frivolous or the costs unreasonable.

Most significant to the new dispute resolution terms is that customers may now only bring individual claims, not class action claims. We considered this change very carefully. It's clear to us that in some situations, class actions have real benefits to customers. In far too many cases however, class actions don't provide any real benefit to users and instead impose unnecessary expense and delay, and are often designed to benefit the class action lawyers who craft and litigate these claims. Class actions like these do not benefit us or our communities. We think this new dispute resolution process is faster and better for you and Valve while avoiding unnecessary costs, and that it will therefore benefit the community as a whole.

Thanks for reading through our thoughts on these updates and for your continued use of Steam.
SHARE: