• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 26 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Ma zezam se ja malo, moglo bi to da ispadne dobro, samo da potrefe atmosferu. Inace, kad je rijec o Walking Dead, nekako me odbijaju te epizodne igre, nisam igrao cak ni onaj novi Monkey Island.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Meho Krljic

Pa... ovo je više film nego igra... probaj, mislim da će ti se dopasti. Ako te smaraju epizode, sačekaj da izađe svih pet pa igraj u cugu. To će onda biti 10-15 sati sve zajedno.

Tex Murphy

Well, I guess I could... ali prije toga mi valja pogledati seriju :-)
Genetski četnik

Meho Krljic

Možda nije baš na pravdi boga da se kola slome baš na Valveu, ali generalno, ovo je pozitivna inicijativa:

Valve Facing Legal Trouble over Steam Agreement German consumer advocacy group objects to Steam's policy. 
Valve Software could be facing legal trouble in Europe thanks to Steam's End User License Agreement. The Federation of German Consumer Organization (known as the Verbraucherzentrale Bundesverband e.V. in German, or VZBV) has given Valve until October 10th to respond to a claim that its recently-modified user agreement is unfair to consumers. If Valve doesn't respond, the group will seek to "resolve the dispute in the court."
The VZBV believes Valve's agreement coerces users into accepting, as hitting "cancel" when the agreement pops up prevents users from logging into their accounts. The group believes this leads to "disadvantaged" Steam users and that Valve should uphold a recent ruling by the EU Court of Justice that users should be able to resell digital software.
Recently, Valve has been in the news for its Big Picture Mode beta, sweeping changes to Steam's community and launch of Steam Greenlight. Last week, reports of Valve's hardware plans continued circulating, including the fact that its first hardware beta could come as soon as next year.
We've reached out to Valve for comment about the Federation of German Consumer Organization's claims and will update with any statement we receive.
Source: CinemaBlend

Meho Krljic

Beneath a Steel Sky 2 će se praviti!!!! Tko ne zna šta je to i o čemu se radi, na GoGu je prva igra i dalje besplatna, ako se ne varam, pa trk.

Meho Krljic

Apdejti za Project Eternity su obećavajući. Evo najnovijeg. Ovi modovi će biti u igri ako se dostigne 2,3 milijuna u pledževima. S obzirom da je igra već prebacila 2 milijuna a ima još 19 dana, prilično je realno da se to i desi!!!

http://www.kickstarter.com/projects/obsidian/project-eternity/posts/316398

Citiram:

We love giving players options: character build options, personality options, story options -- all the options you might want to play around with. We recognize that many players also want to play the game their way and have an experience that matches their particular RPG tastes. RPG fans share a lot of common ground, but on matters of visible mechanical feedback, complexity, and the overall level of punitive face-punching a game provides, there's a big spectrum of opinions. In a lot of cases, it's not too hard for us to provide options to turn an individual feature on or off, so we want to make that possible when resources permit us to do so.
Additionally, even among the ranks of RPG superfans, there exists a subset of players who can't get enough challenge. They want all of the difficulty features set to "I am pro." Collectively, we've worked on a bunch of these challenge modes in the past and enjoyed the results. Project Eternity seems like a very appropriate place to highlight suites of these difficulty options as distinct gameplay modes that players can opt-into at the beginning of any game. We've come up with three modes we'd like to support, which also includes the ability to turn many of their sub-features on and off on an individual level in an ordinary game: Expert Mode, Trial of Iron, and Path of the Damned.
Expert Mode will disable all of the common ease-of-use / in-case-you-missed it gameplay elements like the display of skill thresholds, influence/reputation modifiers, and similar "helper" information. In a fashion similar to Fallout: New Vegas' Hardcore Mode, Expert Mode will also enable more punitive and demanding gameplay elements, in and out of combat. We're not saying we're going to have weighty gold (for real, we're not saying that), but if we did, you can bet that would be automatically turned on by Expert Mode.
If you guessed that Trial of Iron is like Temple of Elemental Evil's Ironman Mode, you guessed right. When you start a Trial of Iron game, you have one save game that persists for the entire campaign... or until you die. And if you die, your save game is deleted. Enjoy!
Path of the Damned is a spiritual successor to Icewind Dale's Heart of Fury mode. In our encounters, we like to turn individual combatants on and off based on the level of difficulty. If you come into an area on Easy, maybe casters are replaced with weak melee enemies. If you come in on Hard, maybe the casters are augmented by a tough melee enemy or two. With Path of the Damned, that goes out the window. All enemies from all levels of difficulty are enabled and the combat mechanics are amplified to make battles much more brutal for everyone involved.
The first question you may have is, "Can I enable multiple challenge modes at once?" Yep, you sure can. They have to be selected at the beginning of the game, but if you want to play with two or all three at the same time, you can certainly can do so. If you're not quite sure you want all of the elements that come along with a given mode, this funding level will also cover implementing the ability to enable and disable the individual sub-features.

Tex Murphy

Обсидиан ће да им објасни како се прави игра!
Genetski četnik

Meho Krljic

Er... kome?? Misliš generalno, ostalim gejm mejkerima? Nadam se da hoće, dao sam 25 dolara na neviđeno uzdajući se u to!!!!!11

Perin

Quote from: Harvester on 27-09-2012, 11:41:38
Обсидиан ће да им објасни како се прави игра!

A kad smo već kod Obsidiana, šuška se da će upravo oni raditi nastavak KOTORA!!!!

Meho Krljic

Misliš, nastavak KOTOR2? Ili aludiraš na to da Harvester igra igre sa decenijskim zakašnjenjima?

Perin

Nastavak KOTOR 2. Sinoć sam pročitao u SF. Uostalom:

QuoteObsidian Entertainment smatra da bi Knights of the Old Republic 3 pod njihovim okriljem mogao biti nešto posebno. Na sreću, sam projekat nije otpisan uprkos razočaravajućem MMO-u The Old Republic, koji je potpisao Bioware.

Meho Krljic

Pa, ja bih svakako kupio KOTOR igru koju bi napravio Obsidian. Ali videćemo. BioWare nisu spominjali ovu mogućnost u recentnim obraćanjima javnosti. Sve je to na podugačkom štapu.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 27-09-2012, 13:02:26
Pa, ja bih svakako kupio KOTOR igru koju bi napravio Obsidian. Ali videćemo. BioWare nisu spominjali ovu mogućnost u recentnim obraćanjima javnosti. Sve je to na podugačkom štapu.

I ja bih kupio. Mislim, meni je i ToR bio dobar.

Meho Krljic

A jesi li igrao Fallout: New Vegas? To je jedna od najboljih Obsidianovih igara.

Perin

Nisam još. Igrao sam Fallout obični. Dobar je. Ustvari, super je.

Tex Murphy

Quote from: Meho Krljic on 27-09-2012, 12:16:51
Er... kome?? Misliš generalno, ostalim gejm mejkerima?

Па нисам мислио ни на кога конкретно, то су они генерички "они" који се користе као поштапалица :)
Genetski četnik

Meho Krljic

Quote from: Perin on 27-09-2012, 13:13:57
Nisam još. Igrao sam Fallout obični. Dobar je. Ustvari, super je.

Da, dobro, naravno, to je generalno bolje od New Vegas. Ali New Vegas je u tri de pa je lepši  :lol:

Quote from: Harvester on 27-09-2012, 13:18:40
Quote from: Meho Krljic on 27-09-2012, 12:16:51
Er... kome?? Misliš generalno, ostalim gejm mejkerima?

Па нисам мислио ни на кога конкретно, то су они генерички "они" који се користе као поштапалица :)

Aha, OK. Mislim, generalno ja ne koristim to "im" kada kažem da će neko nešto objasniti, pa me zbunilo!

E, sad:

Minecraft - Star Wars - Battle For Hoth

Ala ima vrednih ljudi!!!!!!!!!

ridiculus

Edge je objavio onlajn članak "Why I make games: we ask 18 of the world's leading developers about what motivates them", a među tih osamnaestoro je, naravno, i Hideo Kođima, koji između ostalog kaže:

QuoteUltimately, I think a good game designer should study human beings continuously, understand and experience other cultures, travel, create bonds with people all over the world, feed on extremely varied movies and books... Knowing videogames isn't enough. And that's why I like making games.

Da ne bi ispalo da samo priča bezveze, poduhvatio se prakse. U časopisu Da Vinči, koji se bavi pisanom rečju, a ne video-igrama, ima rubriku koja se zove "Meme koje sam voleo" i koja je trenutno gotovo na 30. epizodi. Imam tri broja tog časopisa, u kojima Kođima priča o svojim iskustvima sa sledećim delima:
- "The City and the City" Čajne Mjevila,
- "Hyouryuu kyoushitsu" (The Drifting Classroom) Kazua Umezua
- "Kasha" (Vatreni točak) Mijuki Mijabe

Jednog dana ću se poduhvatiti zadatka da prevedem nešto od toga, čisto kao vežbu.

Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Kođima je jedan od vro retkih autora igara kojima implicitno verujem. Sve što on pomisli da uradi ima ogromnu verovatnoću da bude dobro u realizaciji, pokazalo je dosadašnje iskustvo, čak i kada su u pitanju stvari na koje bih generalno imao apriornu negativnu reakciju.

Meho Krljic

Insomniac je jedan od najpedigriranijih studija koji su radili za Sonyjeve konzole. Evo detaljne i interesantne istorije ove nezavisne firme.

Meho Krljic

Evo ko želi da čuje mudre reči Četa Faliseka sa Jurogejmer Ekspoa: Kako da dobijete posao u igračkoj industriji? Dajte ga sebi!

Eurogamer Expo 2012: Valve Software's Chet Faliszek

Meho Krljic

Nisam još zaigrao Resident Evil 6 a i pitanje je kad ću, ali evo IGNov rivju da pripomogne Zanimljivo je da se monstrumi u igri zovu između ostalog "Lepotica", "Rasklapanje" i "Ustanak"  :lol: :lol: :lol:

Meho Krljic

Meho Krljic

I ako nekom još nije jasno zašto je EA proglašena za najomraženiju kompaniju u Americi:

Dakle, najavljena je Mass Effect Trilogy kolekcija koja će izaći za nekoliko platformi i sadržati sve tri igre. Lepo, mislim ja, čak bih je i kupio iako već imam pojedinačne kopije svih igara na raznim platformama, ali ova kolekcija bi onda uključila i sve DLC dodatke, pa bih imao sve. Zar ne?

Zapravo ne. Izdanja za različite platforme sadrže različit (već postojeći) DLC na disku a ostalo i dalje morate da kupite... Oh, Electronic Artse... možete li biti ikako više odvratni?

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 02-10-2012, 12:55:26
Nisam još zaigrao Resident Evil 6 a i pitanje je kad ću, ali evo IGNov rivju da pripomogne Zanimljivo je da se monstrumi u igri zovu između ostalog "Lepotica", "Rasklapanje" i "Ustanak"  :lol: :lol: :lol:

Au, ala je Resi 6 izginuo kod zapadne kritike  :? :? Famitsu mu je dao 10, 10, 10 i 9, dakle 39, dakle isto kao Final Fantasy XIII i svoje vreme pa se već moglo naslutiti premlaćivanje koje će nastupiti na zapadu:

Eurogamer mu je dao šesticu: http://www.eurogamer.net/articles/2012-10-01-resident-evil-6-review a to je još i dobro

Gamespot ga je opaveo i dao mu 4.5 od 10: http://www.gamespot.com/resident-evil-6/reviews/resident-evil-6-review-6397185/

Destructoid trojku: http://www.destructoid.com/review-resident-evil-6-235326.phtml

Joystiq 2,5 od 5: http://www.joystiq.com/2012/10/01/resident-evil-6-review/

Sahrana  :shock: Kapkom će možda konačno da se probudi iz ludačkog sna u kome je već predugo.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 02-10-2012, 14:53:28
I ako nekom još nije jasno zašto je EA proglašena za najomraženiju kompaniju u Americi:

Dakle, najavljena je Mass Effect Trilogy kolekcija koja će izaći za nekoliko platformi i sadržati sve tri igre. Lepo, mislim ja, čak bih je i kupio iako već imam pojedinačne kopije svih igara na raznim platformama, ali ova kolekcija bi onda uključila i sve DLC dodatke, pa bih imao sve. Zar ne?

Zapravo ne. Izdanja za različite platforme sadrže različit (već postojeći) DLC na disku a ostalo i dalje morate da kupite... Oh, Electronic Artse... možete li biti ikako više odvratni?

Smećari. Bože!  :x :x :x :x :x :x

Meho Krljic

Dobro, biće sigurno posle nekakav Ultimate edition koji će imati sav DLC  :lol:  Ali, mislim stvarno.

Tex Murphy

Ја чекам тај Ултимате Едитион. Све гледам на Амазону оће ли се нешто појавити :-)
Иначе се надам да ће Драгон Ејџ тројка бити посљедња игра у серијалу, па да и то спуцају у неко лијепо паковање, да не купујем све одвојено.
Ех кад се сјетим доброг старог Џејд Емпајера - једна игра, никаквих ДЛЦ-ова и сличног смећа, сјајно паковање - милина. Мислим, игру још нисам играо, али сигурно је феноменална
(долази на ред након Габријела Најтова и АЛ ЉАДИМ: ТХЕ ГЕНИЕ'С ЦУРСЕ!)
Genetski četnik

Tex Murphy

Коментари на ову вијест су... очекивани  :) Није да Империју Зла нешто боли дупе за то, ал једном ће и њима доћи крај.

Иначе, мислим ко год да је измислио те ДЛЦ-ове, треба га рукама задавити.
Genetski četnik

Tex Murphy

Надајмо се да ће Кикстартер да означи крај издавачких кућа!
Genetski četnik

Meho Krljic

Neće, ali ima potencijal da nam da dovoljno igara da igramo a da ne kupujemo korporacijske naslove. Doduše, ima potencijal i da bude veliko razočaranje. Videćemo iduće godine kad stiže na red prva generacija KS-finansiranih igara.

U drugim vijestima: Steam je počeo sa distribucijom neigračkog softvera. Jutros vidim da svi na mojoj listi imaju Source Movie Maker koji je besplatan ali ga nisam našao u svom libraryju. Da li mora da se daunlouduje da bi bio registrovan ili šta? Mislim, ne da mi se da skidam 12 GB nečega što mi ne treba samo da bi mi se pojavljivao na listi...

Meho Krljic

Inače, Introversionova nova igra, Prison Architect, me jako privlači (sve njihove igre su, jelte, interesantne do sjajne, a ovo je igra u kojoj dizajnirate zatvore) i otkako je prošlog vikenda krenula Majnkreftovim putem - kupite alfa kod i krenite sa igranjem a igra će se vremenom povećavati i poboljšavati - zaradila je preko 100 hiljada dolara. Dao bih pare, ali JEBOTE, trideset dolara za alfa verziju??? Da nije malo mnogo???

Tom Bramvel, urednik Jurogejmera piše o utiscima

Meho Krljic

Opširna analiza Secret Worlda i pokušaj odgovora na pitanje zašto je flopnuo

Moj neinformisani hanč je da je teško očekivati da će nov, pretplatom opterećeni MMO koji se ne događa u etabliranom ili makar intuitvno prepoznatljivom fantazijskom univrzumu imati ikakve šanse pored Mists ov Pandaria i GW2 pa makar se lansirao par meseci ranije...

Ali vele da ne nameravaju da ga pretvore u F2P u skorije vreme.

Meho Krljic

A ako još nameravate da igrate Morrowind evo kako da učinite da izgleda kao moderna igra:

http://www.eurogamer.net/articles/2012-10-02-transform-morrowind-with-easy-to-install-mod-overhaul

Meho Krljic

Derek Yu (igrali ste Spelunky?? Ako niste, zašto niste, igra je i dalje besplatna u PC verziji) daje sjajan intervju eruogameru koji počinje prepričavanjem situacije koju smo svi imali u Dark/ Demon's Souls: oprezno puzite kroz igru, zađete iza ugla i vidite humanodnu kreaturu. Potegnete željezo i ubijete je samo da biste shvatili da ste upravo ubili trgovca koji je permanentno mrtav i nikada se više neće pojaviti u toj igri, dok je ne krenete potpuno iz početka.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Klifi Bi je... uprkos svemu što se o njemu priča, pogotovo nakon uspeha Gears of War i ponašanja PC publike poput uvređenih ljubavnica, čovek koji nas je mnogo zadužio. Još se sećam prvih sati igranja Unreal Tournament i LAN žurki koje smo imali u firmi našeg drugara Košmara. Oh, douz vr d dejz. Nadam se da će Klif da se odmori i vrati poslu koji sjajno radi.

Meho Krljic

Hmmmm... Novi Kikstarter koji će mi izbiti pare iz džepa, izgleda. Brenda Brathwaite i Tom Hall skupljaju pare za "old school" RPG koji će imati poteznu borbu i sve redom. Ako skupe preko 1,9 milijuna, napraviće dve igre, jednu ona, jednu on. Tom Hall je jedan od osnivača iD softvera i jedan od autora Deus Ex. Brenda je poznata po serijalu Wizardry i takođe je žena Johna Romera čiji će studio i raditi igre.

http://www.kickstarter.com/projects/lootdrop/an-old-school-rpg-by-brenda-brathwaite-and-tom-hal

Oh, votdhel, daću im pa nek ide život.

Inače:

PLEDGE $10,000 OR MORE YOU REALLY ARE THE BOSS RED CARPET EDITION -- All the previous rewards + HAND DELIVERY OF THE "LIKE A BOSS" EDITION OF THE OLD SCHOOL RPG ON A RED VELVET PILLOW ON A RED CARPET. Really. At this level, we must thank you and express our gratitude in person for your amazing contribution to the development of Old School RPG and for allowing us to make the type of game that we and so many other players love. Brenda Brathwaite, Tom Hall and John Romero will drive to your house (in the continental US only), roll a red carpet to your door and hand deliver the game on a red velvet pillow. You'll also get 25 DIGITAL COPIES OF OLD SCHOOL RPG to give away, an NPC/ITEM/LOCATION named after you, the ULTIMATE COLLECTION EDITION and the IN-PERSON VISIT. We'll even film it for you to remember. You are a BOSS IN THE GAME and a BOSS OUTSIDE THE GAME!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2012, 12:32:07
Derek Yu (igrali ste Spelunky?? Ako niste, zašto niste, igra je i dalje besplatna u PC verziji) daje sjajan intervju eruogameru koji počinje prepričavanjem situacije koju smo svi imali u Dark/ Demon's Souls: oprezno puzite kroz igru, zađete iza ugla i vidite humanodnu kreaturu. Potegnete željezo i ubijete je samo da biste shvatili da ste upravo ubili trgovca koji je permanentno mrtav i nikada se više neće pojaviti u toj igri, dok je ne krenete potpuno iz početka.

Još malo hajpovanja Spelunkyja: Eurogamer daje pregled interesantnih modova za ovaj naslov

Meho Krljic

Wow.. Lep Rabov tekst na Jurogerjmeru i lep Roperov odgovor... kao da smo svi odrasli, zreli ljudi

http://www.eurogamer.net/articles/2012-10-03-lost-humanity-15-booth-babes

Meho Krljic

Džejk Solomon (glavni dizajner na Firaxisovom X-Com ributu) pokušava da proda kopiju te igre par dana pre lansiranja nasumičnim ljudima u radnji. Duhovit je Džejk  :lol:

Jake Solomon Undercover

дејан

Quote from: Meho Krljic on 03-10-2012, 12:20:10
Opširna analiza Secret Worlda i pokušaj odgovora na pitanje zašto je flopnuo

Moj neinformisani hanč je da je teško očekivati da će nov, pretplatom opterećeni MMO koji se ne događa u etabliranom ili makar intuitvno prepoznatljivom fantazijskom univrzumu imati ikakve šanse pored Mists ov Pandaria i GW2 pa makar se lansirao par meseci ranije...

Ali vele da ne nameravaju da ga pretvore u F2P u skorije vreme.

испробао сам сикрет ворлд када су га за џабе допустили на 3 дана (играо сам око 40-ак сати) и тајна његовог могућег неуспеха не лежи (само) у конкуренцији.
сам производ(!) није довољно добар...тј игра ми је била веома досадна, на моменте бесмислено репетитивна, иако сам према својим интересовањима далеко пре фан света који СВ (теоретски) нуди него било какве фантазијске (па чак и СФ) авантуре.
што се тиче гејмплеја, ту ми је највише сметао осећај да сам у некој сиротињској верзији Л2Да, плус немаштовити или пак недовољно реални скилови за реална оружја...и то је можда и за мене кључ раздвајања СВ и моје маленкости, цела игра је напола...нит тамо, нит вамо, нит завера нит хорор, нит акциона нит РПГ ни трт ни мрт.
у суштини никада је не бих платио да се играм, макар била и 'уан тајм фи' као ГВ2 (на који би могли да се угледају ако већ желе да убаце некакав високоадреналински осећај у игрању)
прича, на жалост, није довољно добра да бих трошио време на њу (чак и да је ФТП), радије бих га потрошио (мислим на време) на Врлд оф Ерплејнс (којег не могу да постигнем да играм пошто слободно време трошим на ГВ2)
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Pa, da, i rivjuovi kad je izašao su govorili da nije dovoljno dobar i da mu je dobar seting i priča... Što potencijalno ostavlja prostora da se igra redizajnira kroz nove verzije  poput onoga što je Square-Enix uradio sam FFXIV. Ali ne  verujem da NC Soft ima para za to.

Melkor

World of Warcraft hobby sparks US political row

QuoteMaine Republicans have created a webpage revealing that Democrat candidate Colleen Lachowicz plays an orc rogue in World of Warcraft (WoW). Ms Lachowicz's liking for back-stabbing and poison in WoW raise questions about her "fitness for office", they claim.
Ms Lachowicz has hit back saying the attack showed the Republicans were "out of touch"
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Meho Krljic

Dishonored za nas na kontinentu izlazi za četri dana, priloudujmo ga dok je vreme!!!!! IGNov rivju je vrlo pozitivan.