• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Možda bi trebalo da to jednom pročitam...  :lol:

Inače, vest bitna za neverovatno mali deo čovečanstva, ali, Nintendo je postigao nemoguće - iznervirao nas je najavom izlaska Bayonette 2 za 24. Oktobar time što je ispalo da, suprotno prethodnim ne čak ni insinuacijama nego eksplicitnim obećanjima, neće svako izdanje ove igre imati i besplatnu kopiju prve igre portovanu za Wii U. To znači da moj priorder od 50 evra mogu da otkazujem i da štekujem pare za skluplju verziju koja daje obe igre...  :cry:

neomedjeni

Neki zlobnik bi se zapitao: "A što već nemaš prvu?"  :mrgreen:

Znam da rekoste da igra ne vredi ničemu, ali bilo mi je zanimljivo da pročitam retrospektivni članak o Alpha Protocolu koji se bavi analizom sistema izbora u igri. Pa ako nekog zanima:

http://killscreendaily.com/articles/its-time-reconsider-alpha-protocol/

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 05-09-2014, 16:27:21
Neki zlobnik bi se zapitao: "A što već nemaš prvu?"  :mrgreen:   

Taj zlobnik bi to svakako mogao da kaže samo iz neobaveštenosti. Dakle, imam prvu naravno, i za Xbox 360 i za Playstation 3, ali želim da igram definitivnu verziju prve igre, sa novim kostimima, a koja postoji samo za Wii U.  :lol:

Quote from: neomedjeni on 05-09-2014, 16:27:21
Znam da rekoste da igra ne vredi ničemu, ali bilo mi je zanimljivo da pročitam retrospektivni članak o Alpha Protocolu koji se bavi analizom sistema izbora u igri. Pa ako nekog zanima:

http://killscreendaily.com/articles/its-time-reconsider-alpha-protocol/

Ovaj članak nije u krivu, Alpha Protocol zaista ne morališe nego samo isporučuje posledice, ali i tu je igra nažalost nekonzistentna jer bez obzira na izbore, ključni delovi igre su bosfajtovi koji se niti mogu zaobići niti drugačije odigrati u odnosu na izbore koje je igrač napravio, tako da uz ovaj narativ, tako tvrdo zacrtan, izbori onda gube na težini u priličnoj meri.

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Evo, ako čovek ima dvadeset minuta, može da dobije detaljno objašnjenje zašto su Devil May Cry 3 i 4 igre o kojima ja već skoro deceniju ne prestajem da pričam  :lol:

http://youtu.be/ZPqrXC5hpSQ

Father Jape

Krajičkom oka, uhvatio sam delić svoje džangrizave budućnosti. Naime, PC Gamer svake godine pravi Top 100 listu, i evo ovogodišnje:
http://www.pcgamer.com/2014/08/30/the-pc-gamer-top-100/

Sećam se liste od pre jedno 5 godina, kada je većina sastavljača bila iz one Gillen/Walker generacije; sada su svi otprilike mojih godina, i... gunđam.

Meho Krljic

Mass Effect 2 na prvom mestu? Bogami, biće škrgutanja zubima.  :lol:

ridiculus

Meni više smeta što je Total War: Rome II iznad originalnog X-Coma. Možda su CA popravili Rim II tokom poslednje godine, ali kada se pojavila u prodaji, igra je bila ruševina - veličanstvena, možda, ali ipak ruševina. I - krajnji dokaz za svakog ko misli da gejmerska štampa nije objektivna i neutralna - pogledati raskol izmedju "profesionalnih" prikaza i mišljenja fanova, na bilo kom igračkom forumu (ili, ovde, na Metacritic-u).
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Za Creative Assembly je, avaj, postalo pravilo da im igre izlaze skroz polomljene i dolaze u željeno stanje tek posle pola godine masivnog, prljavog pečovanja. To je jedan od razloga što se ne zalećem da priorderujem Alien Isolation...

Father Jape

Chris Kohler ‏@kobunheat 3m
My cousin, a reporter in St. Louis who covered Ferguson on the ground, wrote to say he heard about Gamergate and was I OK

:lol:

neomedjeni

Intervju sa tvorcima najlepšeg poteznog RPG-a ikad, u kome se priča o planovima za budućnost i o tome da studio ipak ne bi želeo da ponovo prolazi kroz kickstarter kampanju.

http://www.gamespot.com/articlesinity-original-sin-a-big-success-future-project/1100-6422120/

Da, znam da delujem previše euforično, ali prokleta igra mi je toliko ušla pod kožu da sam preko vikenda, nakon što sam nabavio PoE betu, čačkao samo jedan sat oko iste pr nego što sam se vratio Divinitiju. Dotle je adiktivan.

Father Jape

Ja sam ga, s druge strane, obrisao. :lol:

Mada ovo ne treba shvatiti kao komentar o igri. Prosto, zaključio sam da sam previše mator da svaki poduži RPG prelazim temeljno. Ain't nobody got time for that. Tako da sam se vratio nauci, u pauzama od koje igram Fallen London. ^ ^

neomedjeni

Ako, nauka i treba da pobedi sva iskušenja koja se pred nju postave.

Takođe, ima vesti i prvog gameplay-a za Darkest Dungeon, još jednu dungeon crawler igru čiji je nastanak verovatno uzrokovan uspehom Legend of Grimrock. Ne znam za vas, ali meni je dizajn pozitivno opičen.

http://www.gamebanshee.com/news/114363-darkest-dungeon-previews-and-gameplay-video.html

Meho Krljic

Da, jutros sam slušao Escapistov podcast gde pominje i Darkest Dungeon i deluje interesantno - em je roguelike dungeon crawler, em je sidescroller, em koliko shvatam, namerno ide na to da ovo nije žovijalno iskustvo laganog avanturisanja, nego traumatično puzanje po zastrašujućim tamnicama, pa onda pored uobičajenih resursa mora da se vodi računa i o stanju mentalnog zdravlja u družini. Moglo bi da valja.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 08-09-2014, 10:00:41
nego traumatično puzanje po zastrašujućim tamnicama, pa onda pored uobičajenih resursa mora da se vodi računa i o stanju mentalnog zdravlja u družini. Moglo bi da valja.

Da, ovo me je i privuklo kada je krenuo kickstarter igre. Saborcima efikasnost u igri opada što se više povećava nivo strave koja ih je uhvatila, a moguće je (mrzi me sad da kopam da proverim da li sam dobro zapamtio) i da se dotle uplaše daljeg napredovanja da se odluče da dezertiraju. Kao koncept fenomenalno zvuči.

Meho Krljic

Osim što može da bude paklenski frustrirajuće ako se ne obezbede sistemi da se to nekako uspešno menidžuje. Ovo sad pričam pod utiskom svog igranja CounterSpy koji se od relativno udobnog stealth shootera pri kraju pretvara u iritirajuću akcionu igru jer ne postojisistem da se ikako grajnduju pare pa u poslednje misije čovek kreće bez opreme i sa miniskulnom količinom municije.  :cry:

neomedjeni

Pa dobro, sad znaš kako su se osećali svi oni heroji iz vesterna koji kad prebroje municiju shvate da su im ostala samo tri metka, a iza bureta čuče četiri zlikovca...  :lol:

Meho Krljic

Da li je moguće preći Mass Effect bez ijednog ispaljenog hica?

Naravno da jeste.

neomedjeni

Drugi i treći deo intervjua sa Fergusom Urkhartom. I čisto radi Mehovog duševnog mira, to što me neće biti u narednih petnaestak dana ne znači da me je oterao sa foruma svojim grubim ophođenjem, već da sam otišao na odmor.  :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=72Q0E6bQ_i0

http://www.youtube.com/watch?v=0zY16pKjtlc&list=UUE98xefVUXmbvQfe-wNS8oA

Meho Krljic

Dobro, je da si najavio, ja bih bio u agoniji.  :lol:

A da javimo i vest da se zna kad će izaći Arkham Knight. Drugog, naime, Juna.

Father Jape

Uvek se rastužim kad kliknem na link sa Matt Chatom i vidim koliko malo pregleda ima.  :(

Meho Krljic

Da, pa ja nemam vremena da gledam polusatne intervjue ovog tipa, pa to treba skinuti, ripovati empetrojku i slušati na telefonu u prevozu... A to me ponekad i mrzi  :lol:

Father Jape

Ma da, ali čim si kliknuo da ripuješ ili da zaključiš da nemaš vremena da gledaš celo, to je bar jedna vju. Činjenica da on po klipu ima 2-4 hiljade govori o tome da za to niko ne zna ili ih nimalo ne zanima (intervju s Avelonom je dogurao do 12 000 npr.).
A ovaj mu je najgledaniji, i sve mi se čini da ga je neko kačio ovde:

Matt Chat 86: Bard's Tale IV and Wasteland II with Rebecca Heineman

Meho Krljic

Harvester će sigurno baciti kreditnu karticvu prema ekranu čim ovo pročita. Ajs Pik Lodž rimejkuju Pathologic, ali samo ako im upali Kikstarter. Kampanja je ovde:

https://www.kickstarter.com/projects/1535515364/pathologic

A petoro ljudi je već dalo po 3000 dolara. Mislim da ću dati 25 dolara za ovo. Ajs Pik Lodž su fin svet.

Father Jape

A znao sam da je dobro što odlažem temeljno upoznavanje s originalom!
Sad mogu taman lepo da sačekam rimejk. :lol: (Mada s pravom ljudi strepe da će fejslift i stimlajnovanje odneti deo atmosfere originala.)

Meho Krljic

Da, original je povremeno na granici igrivosti s obzirom koliko je sve sporo i opskurno (pogotovo jer dobar deo prevoda na engleski nije sjajan). Ali to ga je donekle i činilo zanimljivim. Doduše, ne budimo ni mi naivni, 250 hiljada dolara je sića, pa s obzirom šta sve planiraju da promene u igri, ne bih bio iznenađen da se na kraju ne promeni baš sve...

Meho Krljic

Dok se neki među nama muče da Dark Souls odrade i u optimalnim uslovima, ima ljudi koji to mogu da završe koristeći gitarski kontroler (za Guitar Hero ili Rock Band ili već...). Recimo ovako:

http://youtu.be/iSCy4Bc0uMU

Meho Krljic

O bozi...

Square-Enix verovatno zabavljeni time što dobar deo njihovih inovativnih projekata i pristupa tržištu završava kao kolosalan neuspeh, najavljuju sopstveni servis za strimovanje igara koji će se zvati Dive In, krenuti naredog meseca u Japanu, biti (za sada) ekskluziva za iOS i Android telefone (i tablete, pretpostavljam), te krenuti sa tri ekskluzivna naslova: Final Fantasy VII International, Final Fantasy XIII, Season of Mystery:The Cherry Blossom Murders, a kojima će se u narednim mesecima pridružiti i The Last Remnant, Final Fantasy XIII 2 i 3 i Final Fantasy VIII.Dok je lepo da će FFVII i VIII dobiti još jednu platformu da se na njoj dokazuju (dve, zapravo) i dok je donekle interesantno da FFXIII i njeni nastavci - tipično prebudžene AAA konzolne igre sa zaprepašćujućom količinom kinematika i prilično hardcore upravljačkim sistemima koji zahtevaju i dosta brzine i preciznosti - pokušavaju da budu "mobilni" naslovi, sa druge strane mi ovo deluje kao potpuno neshvatanje Square-Enix u kojoj oblasti posla leže njihove jake strane. Slažem se da primer Valvea - kontent krijejtr koji je postao vodeći distributer digitalnog sadržaja u svojoj oblasti - služi kao primer mnogima da se velike pare mogu zgrnuti kada sa proizvodnje proizvoda pređeš na pružanje usluge (kao i da ta usluga može da bude i opterećena DRM-om i da nosi i neke druge neprijatne elemente, poput fluktuirajućih regionalnih cena)  ali fakat je da su druge velike firme koje su pokušale da imitiraju Valve uglavnom krenule šantavo i ostale predmet sprdnje (Ubisoft sa Uplayjem, EA sa Originom) (a Sonyjev PSN ne dobija istu količinu kritike/ sprdnje samo zato što je monopolski uspostavljen na zatvorenoj platformi) kao i da Square Enix do sada uglavnom nije znao šta radi u svojim pokušajima da stigne u budućnost. Luminous Engine koji je trebalo da bude njihovo next-gen rešenje za kvalitetno razvojno okruženje koje će pritom proizvoditi fenomenalnu grafiku je, manje-više, mrtvorođenče, a njihovo ulaženje u digitalnu distribuciju igara (i odnedavno mangi) traje već godinama sa mršavim uspesima. Pitam se otkud im ideja da će biti uspešni kao davaoci striming usluga, mada - Japan je to, telefoni su tamo sve. Biće ovo donekle zanimljivo za posmatranje.

Meho Krljic

Majkrosoft pokušava da kupi Mojang:
Report: Microsoft Trying To Buy Mojang, Creators Of Minecraft

The Wall Street Journal is reporting that, according to "a person with knowledge of the matter", Microsoft is in "serious discussions" to buy Mojang, the studio that made smash hit Minecraft.
The deal is reported to be worth a whopping $2 billion, and "could be signed as early as this week".
We've contacted both Microsoft and Mojang for comment, and will update if we hear back.
It's worth remembering that in June this year, Mojang founder Markus Persson wrote in a blog post:
Mojang does not exist to make as much money as possible for the owners. As the majority shareholder, I'd know. Every time a big money making deal comes up that would make a lot of money, it's of course very tempting, but at the end of the day we choose to do what either makes the most sense for our products, or the things that seem like fun for us at Mojang.
Microsoft Near Deal to Buy Minecraft Maker Mojang [WSJ]

Misli:

1. Pa, mogli su malo ranije da to urade, pre nego što je Majnkreft izašao za PS4

2. Opet, zabavno je pomisliti da bi Majkrosoft onda ili profitirao od ozbiljnog reklamiranja igre na PS4vorci ili, poznajući ih, činio sve da se igre NE prodaje na PS4vorci iako to znači da bi ulagali pare da izgube pare.

3. Notch je izdajnik ako posle onolikog proseravanja o Fejsbuku (nakon što je FB kupio Okjulus Rift) (a što je posle ionako ispalo puj pike ne važi kad je rekao da mu to više ne smeta) pohrli u naručje Majkrosoftu. Znam da su dve milijarde lepe pare, al može li se staviti cena na besmrtnu ljucku dušu?

4. Majkrosoft su stvarno OČAJNI zbog gaženja koje im Sony priređuje (što je poslednji put eskaliralo pre neki dan) a za koje objektivno nema dovoljno razloga (Sony naprosto nema više boljih igara za PS4 u ovom trenutku niti ima bolji interfejs, set usluga ili išta drugo), shvataju da su izgubili marketinški rat (još pre godinu dana i i dalje im ne uspeva da preokrenu negativan imidž koji su sami sebi napravili a Sony to majestično iskoristio) i sad pokušavaju da problem reše na jedini način koji su ikada poznavali: zatrpavajući igralište novcem. Prvo sumanut potez sa kupovinom (vremenski ograničenog) ekskluziviteta Rise of the Tomb Raider, a sada ovo, prilična su to svedočanstva da u Redmondu nije ostala ni trunka kreativnog duha nego da se pokušava jednstavno kupiti nekakav kredibilitet na sceni... Doduše, činjenica je da su Sony sa sporazumom koji imaju sa Activisionom oko Destiny učinili manje-više isto, ali za nijansu elegantnije i ljudskije.

Ali kako god da okrenemo, Majkrosoft je u prošloj generaciji bio dugo vremena lider u kreativnim potezima kojima je ne samo poboljšavao svoj status kao vlasnika platforme, već i odistinksi terao evoluciju celog medijuma (može se argumentovati da je Majkrosoftovo guranje Xbox Live i Xbox Live Arcadea zaslužno u ogromnoj a možda i presudnoj meri i za indie bum i za bum digitalne distribucije igara koje danas imamo) i ova vrsta slepog bacanja svežnjeva novca na sve strane u nadi da će NEŠTO da ih vrati u trku je bolna za gledanje. Opet, velim, koliko god Sony fanovima bilo slatko da gledaju kako oponent krvari pare i nije mu bolje, podsećam da je trka u kojoj trči samo jedan konj ne samo dosadna za gledanje nego i obećava da će taj konj da se ponaša monopolistički, smanji sopstveno ulaganje u kreativna preduzeća i generalno pogorša situaciju za sve nas.

Meho Krljic

Nije neka tajnda da barem poslednjih sedam godina a vala i koju duže Call of Duty naslovi praktično diktiraju evoluciju multiplejer igranja u FPS oblasti. I sad, u nekom momentu je to bilo dobro (prvi CoD je uveo Kill Cam, recimo), u nekom loše (od MW pa na dalje praktično je nemoguće napraviti šuter sa AAA ambicijom koji neće imati perkove, killstreakove, leveling i ostale stvari koje nagrađuju istrajnost rađe nego veštinu), ali to mu je tako. U svetlu takvih činjenica zaista je zanimljivo pročitati kako će izgledati Multiplejer u CoD Advanced Warfare. Nije baš da ću ovo priorderovati ali ovo skoro da bi bi mogla jedna od retkih Activision igra koju bih kupio unutar prve godine njenog postojanja ako bi bila vrlo jeftina  :lol:

Meho Krljic

Uzgred, pretpostavljam da ovde nema mnogo fanatika The Sims serijala, ali valja se osvrnuti na činjenicu da se Maxisu BAŠ ne da. The Sims 4 je uzduž i popreko oštro kritikovan kao siromašnija, skučenija igra od hvaljenog The Sims 3 kojoj fale mnogi očekivani elementi, do te mere da čak i pozitivni prikazi koji ističu kako je dodatak novih emocija sjajan, vele da igra ima ozbiljan nedostatak sadržaja i deluje nedovršeno (što je valjda finiji način da se kaže da je EA gomilu sadržaja isekao iz osnovne igre ne bi li ga posle na kašičicu puštao kao plaćeni DLC). Metakritik:

http://www.metacritic.com/game/pc/the-sims-4/critic-reviews

Electronic Arts su od Maxisa napravili sprdnju. Prvo Sim City a sad ovo. Hau d majti hev foln.

Meho Krljic

Uzgred, juče je izašao Destiny i ima ga i u Beogradu (GameS je dobio i neke lepe bandlove). I ja i dalje nisam siguran vredi li istresti za to skoro osamdeset evra. Istina je da će biti lepo ležati na krevetu i pucati po lepom, halolikom svetu, sakupljati XP i apgrejdovati opremu lutom za koga kažu da je vrlo adiktivan, ali....

...ali trenutno to ionako radim u Diablu koji druge dve stvari radi svakako bolje a koliko sam do sada iščačkao, Destiny nije NAJBOLJI konzolni šuter, u domenu pucanja i zapravo sam baš u dilemi koliko mi se isplati para u nj da uložim, koliko ću ja to zapravo igrati itd. Činjenica je da i kritičarska zajednica uglavnom izlazi sa vrlo opreznim ocenama za sada, praktično bez završenih rivjua, uglavnom sa ranim impresijama (Activision i Bungie nisu davali rivju kod unapred, insistirajući da se igra jedino može pravilno oceniti na popunjenim serverima) i da se tu potvrđuju neke sumnje koje su bile izražene još tokom bete - da igri fali stvara identitet, da je narativ štur ako dolazite iz Halo smera, a MMO elementi siromašni ako dolazite iz WoW smera, da se do endgame sadržaja stiže već za jedan dan i da igra možda neće imati daha da istraje duže od nekoliko tjedana itd. Ako se na to doda da igra očigledno nema šarm nekih drugih uporedivih naslova (Borderlands, recimo), a da su neki bosfajtovi koje smo videli u pre-release bildovima igre prilično neinspirisani i svedeni na bullet-sponge neprijatelje, onda sam još više u sumnji treba li u to da se upustim baš sada...  :lol:

A opet, razmišljam, možda bi baš uz Diablo ovo leglo kako treba.  :lol: Kao nekakav zajeban overdouz loot-based akcije.

Elem, da bude lakše za praćenje, evo IGNovih impresija iz prvog i drugog dana igranja:

http://www.ign.com/articles/2014/09/09/destiny-review-in-progress-discussion-day-0

http://www.ign.com/articles/2014/09/10/destiny-review-in-progress-discussion-day-1

A kao fusnota, da se vidi u kakvom svetu živimo, Bungie je prvu zakrpu izdao već posle jednog dana, skupljajući statistike o tome kako igrači igraju i menjajući damage na nekim puškama, HP kod nekih bosova itd. I to posle dva meseca zatvorene i otvorene alfe i bete. Ludilo.

Father Jape

Will Porter ‏@Batsphinx

If Civ IV has taught me anything then Cameron should have sent a few tanks up to sit on the Scottish border and then built The Globe theatre

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 10-09-2014, 10:56:17
Uzgred, pretpostavljam da ovde nema mnogo fanatika The Sims serijala...

Šta će nam Simovi, kad imamo Dwarf Fortress!

Ali, mora se priznati da EA "troši" zavidne kreativne resurse na DRM (tj. copy-protection). Ovi Simovi se postepeno zamućuju ako igrate piratsku verziju, dok ne postanu potpuno neigrivi. Genijalno!

Meho Krljic

Genijalno osim što se ovaj seting lako zaobiđe izmenom jednog reda u ini fajlu igre.

ridiculus

Naravno, ne mislim da je genijalno uopšte. Samo sam ironičan. Smešno mi je kako oni troše vreme i resurse, umesto da ispeglaju neke unutrašnje mehanizme same igre.

Meho Krljic

Ne, ne, jasno, naravno, samo sam dosoljavao da se vidi da EA zaista baca pare u vatru sa takvim gluparijama koje se daju zaobići sa sedam sekundi guglanja... Jadni Maxis.

Father Jape

Meho Krljic

I nakon što sam na drugom topiku okačio ludački video koji pokazuje ludački Nju Vegas mod, evo ovde od istog jutjubera pregršt sumanutih esid halucinacija sa Half Life modovima. Urnebesno.Ključne reči: "penis gun":

So I installed some mods for half life...

So I installed a mod for half life...

Meho Krljic

Father Jape

Meho Krljic

Inače, priča se da će Marcus Persson prihvatiti Majkrosoftovu ponudu od dve milijarde dolara za Mojang (čak se na Slešdotu javio - doduše anonimno - jedan od Mojangovih zaposlenih da kaže da se u kancelariji plakalo jer je izgledno da će uskoro biti zaposleni u Majkrosoftu) i da će onda da zapali iz firme. Ko mu išta može prebaciti? Penzija u tridesetoj i mogućnost da se za svoj groš bavi developmentom, blogovanjem, humanitarnim radom ili bilo čim drugim bez obaveze da u tome bude profitabilan - pa to bi svako od nas prihvatio. IGN ima malu analizu šta bi moglo da lje da bude sa Majnkreftom:

http://www.ign.com/articles/2014/09/10/how-microsoft-buying-mojang-could-change-minecraft-forever

Father Jape

Što neko reče u komentarima na RPS-u, sa čim se Rossignol složio, ko god bude imao prava na Minecraft 2, kad ih ostvari, taj efektivno ima "a money tree". :lol:

Meho Krljic

To nije tako jednostavno, s obzirom da Minecraft nije igra koja se jednom "završi" pa da se pravi "nastavak". U ovom trenutku niko i ne zna šta bi u stvari bio "Minecraft 2". da igra sa Jave bude prebačena u neko kršteno razvojno okruženje? Way ahead of you - konzolne verzije već jesu. Da dobije bolju grafiku? Zašto? Da dobije monetizaciju, prodaju starter pakova, udobniji način za snimanje i editovanje videa? Svakako - ali zašto bi to bio Minecraft 2? Čini mi se da je Minecraft u ovom trenutku toliki fenomen a koji je zasnovan na ideju iterativnog razvoja i neinvazivnog ponašanja vlasnika licence da sama ideja o pravljenju nastavka deluje bizarno.

Father Jape

Tebi kao razumnom čoveku deluje bizarno; setimo se da je ovde ipak u pitanju Majkrosoft. :lol:

Meho Krljic

To je tačno, to sam juče i ja pisao - ovo mora da je simptom očajanja. Ali s druge strane, strašno me kopka šta to Fil Harison misli da je vredno dvije milijarde dolara u firmi koja ima jednu uspešnu igru i dve igre u razvoju koje ne obećavaju da će biti iole uporedivo uspešne, a čija je jedina uspešna igra verovatno prodala već 70-80% svih kopija koje će ikad prodati. Plus, čim Majnkreft postane korporativno vlasništvo krenuće ludački pravni haos po JuTjubu sa svim mogućim tužbama da ljudi koji u Majnkreftu prave zgrade iz Harija Potera ili već odakle, krše kopirajte, PLUS ljudi koji naplaćuju posebno modovane servere za igranje posebnih verzija Majnkrefta će biti istrebljeni i tako dalje... Neće to biti prijatno za gledanje.

Meho Krljic

I pošto sam dovoljno odlagao taj trenutak, evo i šta božanska Keza Mac Donald misli o Destinyju posle nekoliko sati igranja:

http://www.kotaku.co.uk/2014/09/10/heres-think-destiny-far