• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 12-12-2014, 08:06:34
Otac sina vodi kroz istoriju video igara, dajući mu da igra igre hronološkim redom:

http://kotaku.com/father-makes-son-play-through-video-game-history-chron-1669616589

Ovo je, na neki uvrnuti način... ispravno.

Meho Krljic

Znamo da jeste!

A u drugim vestima, novi trejler za Hollow Knight i ovo MNOGO dobro izgleda. Mislim, naravno da je sasvim zamislivo da će da je zajebu do kraja divelopmenta, da će biti neizbalansirana ili prazna ili već nešto (mada trejler prikazuje GOMILU sadržaja i dobro razumevanje balansa), ai... mnogo dobro izgleda. Fai još 7000 dolara da se stigne do kikstarter gola, pa ako imate pri ruci toliko:

http://www.kickstarter.com/projects/11662585/hollow-knight/description

Hollow Knight: A Weird and Wonderful World Trailer

Meho Krljic

Berti Prčiz naširoko piše o Gariotovom povratku na scenu i igri Shroud of the Avatar koja je trenutno u Early Access (pre alpha) ponudi:

http://www.eurogamer.net/articles/2014-12-03-richard-garriotts-shroud-of-the-avatar-is-ultima-online-2-in-so-many-ways

Njegov zaključak se može kondenzovati u: ovo je Ultima Online 2 u svemu sem u imenu i izgleda i ponaša se kao da je 1997. godina.

Što... ne mora da bude ohrabrujuće...

Meho Krljic

Quote from: Meho Krljic on 12-12-2014, 08:15:57
Doom je napunio dvadesetjednu godinu:

http://kotaku.com/doom-is-now-old-enough-to-drink-1670061159

A ovde se može videti i gomila zanimljivih slika koje je Romero tvitovao a koje su do sada bile nepoznate (na primer ona iz Sarajeva):

http://www.eurogamer.net/articles/2014-12-11-romero-reveals-unseen-doom-art-on-games-21st-birthday

Meho Krljic

Klasična SEGA: uzme ideju koju bi neko drugi voleo da ima, a zatim je iskoristi na najgori moguć način.

Na primer, kultni izdavač desetina videoigara reši da se okuša u proizvodnji filmskog i televizijskog sadržaja. Naravno, izabraće očigledne kandidate, franšize sa utemeljenim svetovima, razvijenim narativima, produbljenim likovima: Shenmue! Yakuza! (ovo čak već i postoji) Valkyria Chronicles! Phantasy Star! Skies of Arcadia! Bayonetta! Pa to bi svako priseban uradio!

Naravno, ne. SEGA kreće sa igrama kao što su, er, Altered Beast? Streets of Rage?? Crazy Taxi????? Razmišljaju i o Golden Axe? Oh....

SEGA planning development of TV and film adaptations of video game properties

neomedjeni

Šta, video igre više neće biti Uve Bolovo privatno igralište?  :cry:

mac

Stari naslovi su prvi mačići. Čuvaju Bajonetu za budućnost u kojoj će oni koji je sada igraju biti dovoljno stari da mogu u bioskopu da gledaju film sa razgolićenom vešticom bez prisustva roditelja.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 12-12-2014, 17:09:50
Šta, video igre više neće biti Uve Bolovo privatno igralište?  :cry:

Nije samo Uwe tu dokazivao svoj talenat.Recimo, film po Yakuza igrama je režirao Takashi Miike.

Quote from: mac on 12-12-2014, 17:12:30
Čuvaju Bajonetu za budućnost u kojoj će oni koji je sada igraju biti dovoljno stari da mogu u bioskopu da gledaju film sa razgolićenom vešticom bez prisustva roditelja.

Iz tvojih usta u Al'lahove uši, divni čoveče!!!!!!!

Ali to na stranu, Altered Beast u formi filma?? Meni to sugeriše samo najcrnju moguću Direct to Streaming kršinu... A SEGA je dosta dobro krenula sa Sonic Boom crtaćem (mada je, avaj, igra koja je deo te inicijative popila najstrašnije kritike  :cry: )

neomedjeni

Ček malo, Meho je tinejdžer?!!!  :-?

Quote from: mac on 12-12-2014, 17:12:30
Čuvaju Bajonetu za budućnost u kojoj će oni koji je sada igraju biti dovoljno stari da mogu u bioskopu da gledaju film sa razgolićenom vešticom bez prisustva roditelja.

Meho Krljic

Pa nisam ja jedina osoba na svetu koja sada igra Bajonetu. I nisam tinejdžer  :lol: :lol: :lol:

Inače, završio Bajonetu 2, odgovorno tvrdim da je jedna od najboljih akcionih igara ikada napravljenih, trenutno odrađujem post-narativne challenge misije koje su teže od bilo čega u okviru same sržne igre i strahovito zabavne.

Meho Krljic

Ovi ljudi su bestidni...  :cry: :cry: :cry:

Nakon što su ih oterali sa Kikstartera zbog očiglednih laži i manipulacija sa igrom Areal (pričali smo letos o tome), West Games su neko vreme, kao, fandrejzovali preko svog sajta a sad se pojavljuju na sajtu World Wide Funder, traže više para, tvrde da će igra sad biti na Unreal 4 endžinu (za razliku od prošle tvrdnje da će praviti svoj) i - igra se sad zove (i trejdmarkovana je kao): STALKER Apocalypse.. Nema tačkica, ali... prilično je jasno zašto je ovo ovako.

Žalost.

Plus, naravno, ima indicija da je World Wide Funder, crowdfunding sajt za koga niko nije čuo do pre par dana, ustvari osnovala baš ekipa iz West Games. Jer, da ne bude zabune, ovo je jedan od onih sajtova gde se pare dobijaju čak i ako se ne dosegne zadata meta. Da, to uopšte ne deluje sumnjivo.

Perin

Quote from: Meho Krljic on 12-12-2014, 17:28:19
Pa nisam ja jedina osoba na svetu koja sada igra Bajonetu. I nisam tinejdžer  :lol: :lol: :lol:

Meni je Bajoneta bila najzabavnija i najlepša igra koju sam igrao dok sam još posedovao XboX. Naravno, uređaj sam prodao :lol: , ali, generalno, zaista najbolje nešto što sam igrao pre 2-3 godine bila je Bajoneta.

Father Jape

Dobar članak:
http://www.nytimes.com/2014/12/14/arts/video-games/why-2014-was-a-troubling-year-for-video-games.html?_r=0

"If there is optimism to be found [...] it's this: games are, at long last, big enough for gamers to hate one another."
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

neomedjeni

Strife, još jedan stari "kako kome ovo treba, to je bio vr' vrova još tamo 1969  :mrgreen: " naslov, doživeo je svoje reizdanje u ušminkanoj verziji.

http://www.gamebanshee.com/news/114855-strife-gets-re-released-and-enhanced-in-the-original-strife-veteran-edition.html

Meho Krljic

Da, ja to nikad nisam igrao, pojma nemam je li zapravo valjalo. A i retko se pominje u istoj rečenici sa Ultima Underworld i System Shock, kao sada, no to ne mora da znači da nije valjala.Ovo što se vidi na Steamu ne izgleda rđavo.

Meho Krljic

Pa, da, da, bili su bilbordi za to, čak, nekih dvajes metara od mesta na kom ti radiš  :lol:

neomedjeni

Moguće, ali dok koračam ulicom, ja smerno gledam dole u asfalt, umesto da oholo buljim naviše u bilborde i izlažem se iskušenjima reklamnih zamki koje nam putem istih korporativni vladari sveta postavljaju.  :lol:

Meho Krljic

Odmah pored je bio i bilbord za Call of Duty: Advanced Warfare. Gejming u srbiji postao mejnstrim!!!!!!!!

neomedjeni

Još da u to ime popularizuju cene igara...

Za konzole ne moraju da se muče.  :lol:

neomedjeni

http://www.rpgcodex.net/content.php?id=9704

Jedan privju Blackguardsa 2 koji... ne zvuči dobro. Čovek kaže da je RPG sistem uspostavljen u prvoj igri pojednostavljen do bola kako bi se ugodilo široj igračkoj publici koja je igru smatrala teškom (dakle, zarad novih kupaca) i da je takav pristup rezultirao mediokritetskom tvorevinom.

Sasvim je moguće da je ovo sto posto tačno, ne bi bilo prvi put da prisustvujemo nečem sličnom (uzmimo Bioware i DA2 za primer), ali valja ipak prikaz uzeti sa rezervom jer svi znamo da je ekipa sa rpgcodexa poprilično sitničava, tradicionalistički nastrojena i sklona preteranom pljuvanju kada joj se nešto ne dopadne.

Meho Krljic

Quote from: neomedjeni on 15-12-2014, 15:04:10
Još da u to ime popularizuju cene igara...

Za konzole ne moraju da se muče.  :lol:

Doduše, ovo jeste jedan od zanimljivih elemenata cele priče. PC igre su ionako u startu jeftinije jer ne postoji "konzolna taksa", odnosno licenca koja se plaća vlasniku platforme. To, s druge strane biva izbalansirano činjenicom da većina PC igara, prodajući se onlajn, mora da plati rabat Steamu, GoG-u, Desuri ili već nekome. S treće strane, digitalni distributeri PC igara, pošto imaju stalne rasprodaje i prodaju sve, od AAA hitova do fleš-smeća u principu sistemski obaraju cenu svemu, pa to obara cenu i disk-izdanjima, dok na konzolama postoji suprotan primer gde su digitalno distribuirane verzije igara u proseku skuplje od onih na diskovima zbog kontrolisanog okruženja u kome se prodaju i pažljivog balansiranja izdavača koji (još uvek) ne smeju da se zamere high street prodavcima.

U Srbiji, kako god da se okrene, konzolne igre i dalje koštaju sumanuto mnogo i mnogo više nego u zemljama gde je tržište bolje razvijeno, delom zbog ludačkog kursa koji se koristi u obračunavanju, delom zbog previše ruku kroz koje produkti prođu dok dospeju na raf prodavnice, delom zbog malog broja uvoznika koji imaju mono/oligopol pa se drže kartelski visoko nazidane cene. Makar se stvar sa starijim i polovnim igrama popravlja, sporo, ali vidno.

neomedjeni

Pri čemu, ako smem da dodam, ste u najboljem položaju ako ste, kao ja, odmarali pola decenije, pa sad igre koje su su vam pre 5-6 godina bile potpuno nepristupačne kupujete za jednu crvenu i uživate u njima dok čekate da aktuelni hitovi ostare.

Da sam ovo planirao ne bi bolje ispalo.  :lol:

Meho Krljic

Dobro, uvek čovek ima opciju da čeka par godina da igre pojeftine do prihvatljivih nivoa, ali cena toga je da si isključen iz globalnog kulturnog dijaloga, da si neko ko sledi trag istorije umesto da je svedok njenom kreiranju itd. Što nije ništa negativno, naravno, i sve smo skloniji tome što smo stariji, ali treba razumeti i tu želju da se bude deo uzbudljive, stalno mutirajuće aktuelne kulture.

Father Jape

Da, kod mene je stvar dotle došla da razmišljam da ne kupim ništa na predstojećoj rasprodaji na Steamu isključivo iz razloga što već imam dovoljan broj potpuno neodigranih nekratkih igara.

Nekako imam osećaj da mi, kako se to kaže na srpskom, toliki backlog stvara mentalni clutter.

EDIT: No, istina je ovo što Meho kaže — s vremena na vreme mi taj osećaj dosadi, i prosto moram da igram ono o čemu se trenutno piše i diskutuje.

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 15-12-2014, 16:01:45Dobro, uvek čovek ima opciju da čeka par godina da igre pojeftine do prihvatljivih nivoa, ali cena toga je da si isključen iz globalnog kulturnog dijaloga, da si neko ko sledi trag istorije umesto da je svedok njenom kreiranju itd. Što nije ništa negativno, naravno, i sve smo skloniji tome što smo stariji, ali treba razumeti i tu želju da se bude deo uzbudljive, stalno mutirajuće aktuelne kulture.

Jašta, ali meni pomalo skupo da dam 60 jevra za DA:I kako bih bios vedok istorije, dok mi je 5 jevra za koračanje za njenim tragovima koje sam dao za Fallout: NV bilo potaman.  :lol:

A zasad sam zadovoljan položajem osluškivača globalnog kulturnog dijaloga. Dok ne dođe neki novi Divinity ili CD Project napokon ne izbaci W3.

Quote from: Father Jape on 15-12-2014, 16:03:36
Da, kod mene je stvar dotle došla da razmišljam da ne kupim ništa na predstojećoj rasprodaji na Steamu isključivo iz razloga što već imam dovoljan broj potpuno neodigranih nekratkih igara.

Nekako imam osećaj da mi, kako se to kaže na srpskom, toliki backlog stvara mentalni clutter.

Meni pričaš, ne znam kud ću pre sa započetim igrama. Sve bih da igram odjednom, a ne može.  :cry:

Kad smo kod rasprodaja, Origin za bedne pare nudi Mass Effect 3, ako nekom treba. Ja čekam da rešim situaciju sa dvojkom.

Meho Krljic

Svojevremeno sam i ja nešto piskarao o pokojnom Acclaimu i njihovim inovativnim marketinškim idejama u sferi video igara. Britanski Kotaku sad ima dubinskiji napis sa sve intervjuisanjem odgovornih. Zanimljivo čisto da se vidi koliko je Bil Hiks bio u pravu  :lol:

http://www.kotaku.co.uk/2014/12/11/games-pr-stunts-went-mad

neomedjeni

xrofl

Neprocenljivo. Nisam znao za ovo.

Meho Krljic

Hatred je aplicirao za Steam Greenlight, Valve došli i ručno je uklonili i dali kratku izjavu da oni ovo neće publikovati. A ipak imaju igre tipa Postal u svojoj prodavnici! Kontroverze!!!!!!!!!!!!

http://kotaku.com/controversial-shooting-game-pulled-from-steam-greenligh-1671383158

neomedjeni

Pa to volimo više nego leba da jedemo!!!!

Pročitao sam članak, ali kako nisam igrao Posatal, ne znam da li su razlike između "filozofije" te igre i one koju Hatred nudi zbilja toliko bliske ili ne, da bih imao stav o svemu ovome.

Meho Krljic

Internet se trudi da nam pruži još materijala za diskusiju o istoj temi pa se iskopalo dosta indicija da su autori igre Hatred simpatizeri neonacističkih grupa u Poljskoj:

http://fucknovideogames.tumblr.com/post/100204212288/hatred-is-a-genocide-simulator-developed-by

neomedjeni

Moraću da posvetim tim tračevima dužnu pažnju čim nađem vremena.

Što se novosti tiče, pretpostavljam da će većinu obradovati vest da nam se za januar priprema nova Shadowrun kickstarter kampanja. Projekat na koji bi svakako otišle pare koje nemam, mogu slobodno reći nakon dve odigrane igre.

https://www.kickstarter.com/projects/1613260297/shadowrun-returns/posts/1085740

A Baldurs Gate 2 EE dobija neka unapređenja koja će, kako kažu,konačno  rešiti čuveni problem pathfindinga i još neke sitnice.  :-?

http://www.gamebanshee.com/news/114867-baldur-s-gate-ii-enhanced-edition-v1-3-update-releasing-soon-livestream.html

Tako mi i treba kad rabim pirata.  :cry:

Meho Krljic

Ma, dobro, kupićeš original pre ili kasnije. Biće još steam i GoG rasprodaja.

Ovo za Shadowrun Returns... Valjda su smislili da im je Kikstarter bezbedan način fandrejzinga... Dobro, samo napred.

neomedjeni

Nego šta nego ću da kupim, to se ne dovodi u pitanje. To su jedine preostale velike igre iz tog "oko dveiljadite" perioda koje nisam pazario.

Nego mi žao što upravo sada šljapkam po kanalizacionim tunelima ispod Temple Districta, pa bi mi unapređenje pathfindinga leglo ko margarin na vruć lebac.

Meho Krljic

Stresovi koje kikstarter izaziva, br. 7892634786:

Project Phoenix je bio simpatičan pič prošle godine, realtime igra sa kontrolisanjem tima od nekoliko likova, koja kombinuje JRPG i zapadnjačke RTS mehanike, sve u manufakturi ljudi koji nemaju baš STAR POWER ali koji su, kombinovano, radili na nekim velikim igrama (Diablo III, LA Noire, Final Fantasy VIII, X, XI, Valkyria Chronicles, Skyrim, Halo 4 itd. itd. itd.). Kao takva, igra je dobila deset puta više para od onoga što je traženo kampanjom (od mene, takođe) i tim je za malo više od ovih godinu dana bio vrlo aktivan u komunikaciji sa bekerima, dajući stalno nove primerke koncept-arta da se vide ili muzike da se čuju, u punih 102 apdejta - dakle, praktično dva nedeljno. Upravo objavljen vertical slice video, međutim, izaziva prilično negativne reakcije na internetu:

Project Phoenix VC Demo

Naravno, ovo je pre-pre-pre alfa, ali, hahah, ovo NIJE kako želite da prikažete svetu da izgleda indie igra sa budžetom od preko milijun dolara a koja je već godinu dana u razvoju.  :lol: Plašim se da je CIA tim ovim sebi napravio prilično slabu reklamu iako ih možda treba nagraditi za transparentnost i za to što pokazuju stvari kako JESU a ne nekakve našminkane target video varijante. No, da, evo nekih komentara na JuTjubu koji ukazuju kako je nezgodno kad se realnost videogame developmenta sretne sa nazidanim očekivanjima:

Quotetheir engine is Unity, so yeah, it's done, it has always been done, at best they created some custom tools for it (which i don't even see what for), which you do along side everything else

they are starting to implement gameplay? started? really? is that word you want to use? after all these months they are only now starting to implement what makes the game a game? game mechanics are the first thing you do / try

finally, well, since they are using Unity, they were always able to make maps

I'm all for early builds, but after all this time i was expecting a ton more than this

QuoteJeez! I didn't expect much, but tiny cute characters who looked way more appealing in the artworks. Color usage overkill as in World of Warcraft which looks like a game for children. Fog of war... are you too lazy to design the environment? I don't wanna look all the time at a 75% black screen. Also a character vision of maybe 5 meters. Maybe they need some glasses? The graphic is inferior and would run perfectly on a 3DS - I wanted a PC game! The battle system is a bad joke and even the animations aren't correct. That game is just awful... especially after that much time. Sorry, but I already regret I wasted my money on this. When I heard JRPG I thought of Final Fantasy and Star Ocean. Certainly not as magnificent like them, but at least a few similarities... so I hoped. This however is way beyond what I could imagine.

Meho Krljic

Pljačke dolaze iduće godine u GTA Online. Vrlo lep intervju koji objašnjava zašto ih je tako teško napraviti (ali i zašto bi trebalo da budu sjajne):

http://www.ign.com/articles/2014/12/16/grand-theft-auto-5-online-heists-finally-revealed

neomedjeni

Quote from: Meho Krljic on 17-12-2014, 10:03:35
Ovo za Shadowrun Returns... Valjda su smislili da im je Kikstarter bezbedan način fandrejzinga... Dobro, samo napred.

Prevideh ovu napomenu.

Pominje se po netu da je okretetanje kickstarteru zapravo znak da prve dve igre nisu finansijski dobro prošle, zbog čega mi je jako žao u slučaju da je glasina tačna, jer ako je prva igra tek solidna zabava, druga je zaista odlična i predstavlja poboljšanje orginalne formule praktično u svakom pogledu.

neomedjeni

http://indiegamesource.com/igs/interviews/stoicsleadwriterexplainsnarrativethebannersaga

Zanimljiv članak o naraciji, donošenju odluka i posledicama istih u Banner Saga igri. Ne kajem se što sam ga pročitao, premda sadrži ogroman spojler o kralju igre, jer me je motivisao da pomerim Sagu napred na svom spisku igara za igranje. Vrlo mi se sviđa ovo što njeni kreatori pokušavaju da postignu, ili bar kažu da pokušavaju da postignu.

http://www.eurogamer.net/articles/2014-12-17-there-will-be-a-lords-of-the-fallen-2

Navodno je počeo rad na Lords of the Fallen 2. Pa prvi deo je koliko juče stigao pred kupce, zar je već jasno da se isplati raditi dvojku?

Meho Krljic

Pa, Lords of the Fallen je rađen u Poljskoj i koštao je, recimo, pet puta manje od uporedive igre koaj bi se pravila u Americi. Navodno je postao isplativ već posle 200.000 prodatih kopija. Tako da, da.

neomedjeni

Poljska, obećana zemlja gejming industrije. Hm, dobro zvuči.

neomedjeni

Sven kaže da tim nastavlja da radi na unapređenju elemenata D:OS-a za koje priznaje da nisu ispali dobro, da je uspeh Divinityja dao kompaniji šansu da zaposli nove, talentovane ljude i da namerava da ih uposli na radu on our new RPGs. Svene, mi te volimo!!!!

http://www.lar.net/2014/12/18/leaked-the-larian-plans-for-20152016-and-beyond/

Fixing things is not all we're doing however, far from it. We're not hiring all those people just to transform D:OS in a better experience, no, obviously we're also working on our new RPGs.

Notice the 's'. It's intentional and while I'd love to tell you more about them, I need to refrain for fear of losing whatever press momentum we'll be able to muster when we'll announce them. But there's one I thing I can already tell you, and it fits well with the second big thing we're doing to improve the quality of our future offerings – both RPGs are being built on top of the D:OS engine.

It's an important thing, because it means that whatever we fix in D:OS, will automatically be present in our new RPGs. It also means that we can spend most of our resources on developing  new cool stuff without having to reinvent things that worked well already. And it immediately gives us a rationale for putting unreasonable amounts of effort in fixing the things we didn't do that well in D:OS, meaning our existing players will continue to get improved gameplay for as long as we can maintain compatibility. Furthermore, it also means that the toolset is going to be improved for a long time to come and so eventually we'll get more and better mods. We'll even have a Linux version :wink:

Meho Krljic

Sud je prihvatio da se tužba protiv Sonyja za to što multiplejer mod u igri Killzone Shadow Fall ne ide u "nativnoj" rezoluciji od 1080p, već koristi trikove da je emulira, da se ta tužba ojađenog potrošača dakle prihvati kao legitimna.

Kad krenu tužakanja oko ovih stvari koje su se saznale krađom Sonyjevih mejlova, Sonyjevi advokati imaće pune ruke posla.

Elem, ova tužba je, naravno, definicija frivolnosti, ali suva činjenica je da je Sony, tehnički, lagao potrošače. Kao da su u testu za koje su napisali da je 100% organski proizvedeno imali primese žitarica koje su gajili intenzivnim industrijskim metodama.... Samo što je ovo igra pa zvuči suludo. Ali tehnički, ovo jeste lažno reklamiranje.

neomedjeni

Veruj mi, istorija Common Law sistema je istorija naizgled besmislenih tužbi i naizgled još besmislenijih presuda. Samo što to, iz nekog razloga, u praksi savršeno funkcioniše i neretko predviđa rešenja za pobleme koji još praktično nisu ni promolili glavu u stvarnost.

Meho Krljic

Idu praznici. Notch je sebe častio kućom na Beverli Hilsu, sa osam spavaćih soba i petnaest vecea, koju je (pobedivši Džeja Zja na dražbi) platio punih sedamdeset milijuna dolara. Zabavno je to da je Notch uvek uspevao da održi tu auru jednog običnog momka, naprosto jednog od nas, kome je samo stalo da sedi i pravi igre (well... igru) (koju su poslednjih godinu-dve ionako drugi pravili) i ne bi da se bavi biznisom, a sad, kad je uleteo u brutalan keš, odmah je veći crnja od Džejzija.  :lol: Evo ga kako sedi i digo je noge u sobi u kojoj su slatkiši:

Meho Krljic

Hideki Kamija danas slavi rođendan. Možete mu čestitati na tviteru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Father Jape

Meho Krljic

QuoteStarCraft without the RTS element

Prodato!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Meho Krljic

Meho Krljic

Zabavna retrospektiva naj... zanimljivijih loading screenova iz 2014. godine:

http://kotaku.com/the-video-game-loading-screens-of-2014-1673350181

A neko se potrudio da napravi celu Notchovu novu kuću u Majnkreftu:

Quote from: Meho Krljic on 19-12-2014, 13:34:21
Idu praznici. Notch je sebe častio kućom na Beverli Hilsu, sa osam spavaćih soba i petnaest vecea, koju je (pobedivši Džeja Zja na dražbi) platio punih sedamdeset milijuna dolara. Zabavno je to da je Notch uvek uspevao da održi tu auru jednog običnog momka, naprosto jednog od nas, kome je samo stalo da sedi i pravi igre (well... igru) (koju su poslednjih godinu-dve ionako drugi pravili) i ne bi da se bavi biznisom, a sad, kad je uleteo u brutalan keš, odmah je veći crnja od Džejzija.

Notch's LA Mansion

neomedjeni

http://www.wired.com/2014/12/kicking-it-forward/

Fargo o tome kako firme koje su ostvarile profit sa svojim projektima putem kickstartera vraćaju deo profita nazad ulažući ga u igre.