• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Novosti iz sveta video-igara

Started by ridiculus, 25-04-2009, 05:53:06

Previous topic - Next topic

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

Meho Krljic

Oooooh, sjajno. Shadow Warrior će dobiti nastavak  :-| :-| :-| :-| To možete i sami videti ako sad odete na sajt igre:

http://shadowwarrior.com/

Odlično se poklopilo da sam igru upravo uzeo da ponovo odigram, ovog puta na konzoli i da sam sinoć satro prvog bossa. Veoma mi je drago da su ovi divni Poljaci dobili priliku da rade i drugu igru. Devolveru svaka čast.

Meho Krljic

Kako je i najavljivano, neki od novijih Samsung televizora sada mogu da strimuju PS3 igre putem Playstation Now servisa. Naravno, treba vam pretplata na PS Now i DualShock 4 kontroler. Ali, eto, možda je to budućnost digitalne zabave, konzole nestaju, televizori i brzi internet ih zamenjuju...

neomedjeni

Meho Krljic

Brzo ga je dao.  :lol: Mada nije bogznakakvu informaciju otkrio...

Ali moram da protestujem na atmosferu koja se ovde stvara, da je Avellone bio nekakav anderdog u Obsidianu koga su maltertirale nekakve gazde. Mislim, čovek je bio Chief Creative Officer plus, pretpostavljam jedan od suvlasnika. Moguće je da Fergus nije baš sve što bi Avellone smislio pozdravio ovacijama, ali nešto sumnjam da je problem bio u Obsidianovoj menadžment strukturi. Biće da se Avelloneu nudi dobro plaćen posao za neku veliku firmu.

neomedjeni

Kako se usuđuješ?!!! Naš Bog se nikada ne bi prodao B-ovskom trojstvu!!!! Sudbina ne može biti tako zla, svet toliko okrutan!!!

Meho Krljic

Zašto misliš da ne bi? Znamo da Electronic Arts ima ekskluzivnu licencu da pravi Star Wars igre. Znamo da BioWare više nema Drewa Karpyshyna na poziciji glavnog autora narativa. Ako se sabere dva i dva - Electronic Arts verovatno želi da BioWare napravi igru koja bi bila nešto između KOTOR i Mass effect, u Star Wars univerzumu a pošto nema Karpyshyna, koji je napisao KOTOR, SWTOR i Mass Effect, dovođenje Avellonea, koji je napisao KOTOR 2 i koji već godinama priča da bi rado radio još neku Star Wars igru deluje kao logičan korak.

Naravno, ne mora da znači da je EA u igri. Warner Bros. možda želi da posle Betmena udari malo jače po LOTR igrama - Shadow of Mordor je bio hvaljen za sve osim za priču - tu bi Avellone lepo seo.

neomedjeni

Avelone bi verovatno želeo da napravi još neku SW igru samo pod uslovom da mu dozvole da žestoko sj... SW univerzum.  :evil:

Znano je da nije ljubitelj Star Warsa i da je baš zbog toga onoliko petljao i mračio prirodu sile u svojoj igri.

A nekako ne mogu ni da ga zamislim kako voljno pristaje da se narednih xy godina bavi silovanjem Tolkinovog lorea otpočetim u SoM.

Naravno, glavni razlog je čisto religijski i svodi se na to da bi prihvatanjem da za socijalno, penziono i redovnu platu radi u nekoj B-korporaciji moj Bog postao pali anđeo. Moje ostarelo RPG-ovsko srce ne bi moglo podneti to ultimativno razočaranje.  :lol:

Meho Krljic

Pobogu, pa on je ipak radio za korporacije onoliko - ti si izgleda pod utiskom da je Interplay bio nevladina organizacija??? Obsidian jeste kompanija u vlasništvu zaposlenih ali i oni su radili po ugovoru za korporacije, tako da... ne znam otkud ideja da je Avellone alergičan na korporacijsku platicu? Pogotovo znajući da je Obsidian uprkos South parku i uprkos tenkovskom MMOu na kome rade, praktično bio pred zatvaranjem pre neki mesec...

Uzgred, to da nije ljubitelj Star Warsa nek priča naivnima - nisam JA cimao Dark Horse za rukav da pišem one Star Wars stripove koje je on napisao, već on.

neomedjeni

Ne brkajmo guštere i dinosauruse. Interplay i Obsidian, čak ni na vrhuncu moći, svakako nisu bili Gibsonovske korporacije kakve su ove koje jeretički spominješ kao Aveloneove buduće poslodavce. Od nečega mora da se živi, ali ako je Kris napustio Obsidian zbog toga što tu više negove ideje nisu imale prođu, kakve su šanse da mu Bioware, recimo, da odrešene ruke u radu na narednom naslovu? Da kažu: "Okej, Kris, možeš da radiš svoj sf/horor RPG u kome nema mesta za romanse među kompanjonima, jebeš zaradu, važno je da si ti srećan."  :-?

Ili su oni možda vukli njega za rukav dok nije milosrdno pristao. Svašta ljudi pričaju. Na primer, da je Lazarus sjajan postapokaliptični strip, pa kad im poverujem i pročitam ga ustanovim da je čist prosek.  :lol:

Meho Krljic

Obsidian uopšte nije korporacija već privatna kompanija, dakle, nema ih na berzi itd. To na stranu, ponoviću, meni zvuči jednako uverljivo da je Kris otišao iz firme u kojoj je bio CHIEF CREATIVE OFFICER i suvlasnik, zato što je ta firma stalno na rubu bankrota a ne jer nije mogao da proturi svoje ideje, nakon što mu je neko mahnuo sigurnim prihodom i readnim mestom koje garantuje hendlovanje nekog naširoko cenjenog IP-a. Istorija će pokazati.

neomedjeni

Zar već nije počela da pokazuje?

Misli, odbijanje da da bilo kakav komentar na neki budući kickstarter sa njegovim imenom na čelu projekta dovoljno govori.  :lol:

Meho Krljic

To je znakovito, slažem se. Dajte da vidimo.

neomedjeni

PCI: You've spoke a bit about crowd funding, would you ever consider heading up a Kickstarter?

CA: I'm going to hold off on answering that for now.

Meho Krljic

Imajmo na umu da su danas mnogi kikstarteri zapravo samo fasada za ugovor koga studio potpiše sa korporacijskim izdavačem - kačio sam prošlog vikenda ovde negde tekst o tome. Bloodstained - Ritual of the Night, recimo, čija kikstarter kampanja ističe sutra, je tipičan primer. Tako da nije isključeno da se Kris u tako nešto upetlja. Jer, prosto, ne vidim što bi otišao iz Obsidiana koji se kikstarterom spasao nestajanja da bi onda, kao, sam radio kikstarter na čelu nekog manje poznatog tima... Ima on veliko ime, naravno, ali danas ipak više ljudi zna za New Vegas i Stick of Truth nego za Torment...

Meho Krljic

Predstavljena je finalna verzija Oculus Rifta koja će biti dostupna kupcima. Svaka kopija će ići uz Xbox One controller (!!!) mada firma radi i na svom kontroleru koji će se zvati Oculus Touch.

A evo i do sada potvrđenih igara za ovu platformu.

Voleli, ne voleli, novo doba virtualne realnosti nam je na obzorju  :lol:

Meho Krljic

Koga zanima da se upusti u detalje života u gejming industriji, IGDA je publikovala rezultate opsežne ankete među developerima:

https://c.ymcdn.com/sites/www.igda.org/resource/collection/9215B88F-2AA3-4471-B44D-B5D58FF25DC7/IGDA_DSS_2014-Summary_Report.pdf

Meho Krljic

Pa, da krenemo sa E3 vestima.  :lol:  Nintendo je pustio malo informacija u zagrevanju za svoju elektronsku "konferenciju" i između ostalog najavljeno je da će igra Mother biti već od danas nabavljiva za Wii U putem eshopa. Ime je promenjeno u Earthbound Beginnings a sada se svi nadaju i da će Mother 3 biti u dogledno vreme nabavljiva...

http://youtu.be/ttKkiEKqwuk

U slučaju da nemate poma o čemu se radi, ovo je big dil, Earthbound/ Mother igre su kultne i kontroverzne, tematski i sadržajno i mnogi smatraju da su u koliziji sa odernim Nintendovim family-friendly imidžom...

Takođe, Nintendo nastavlja sa dodavanjem stvari u Smash Bros. pa je sada i Ryu iz Street Fighter jedan od likova u igri  :-| :-| :-|

http://youtu.be/TrjgSAp8wXw

Meho Krljic

Bethesda je ove godine bila najavila sopstvenu E3 prezentaciju i zaista, ono što su prikazali sugeriše da imaju velike ambicije da budu ne samo izdavač već, generalno, kurator igara-kao-usluge. Naravno, aktuelni problemi sa konzolnom verzijom Elder Scrolls Online podsećaju da to ne ide baš lako, ali Bethesda svakako ima ozbiljne planove. Slično Blizzardu i oni sada grade sopstvenu mrežu koja treba da služi igračima kao udobno okruženje da troše njihove proizvode (zvaće se Bethesda.net). Takođe, eh, slično Blizzardu, najavili su i svoju kartašku igru, The Elder Scrolls Legends i svoju onlajn, timsku pucačku igru Battlecry...

Lepo. Mada, kao stariji čovek, ja sam više bio zainteresovan da čujem najave vezane za Dishonored, Doom i Fallout, jelte, i sve sam dobio.

Fallout 4, potvrđeno, ima početak koji se dešava pre nuklearnog rata, dakle, u 1950-ima, gde igrač bira da li će igrati kao žensko ili muško (spekulisalo se da će moći da se igra samo kao muškarac zbog prirode narativa, ali nije tačno). Bethesda se potrudila da glavni lik sad ima i snimljen govor, a beba koja taj glavni lik bude na početku dizajnira se proceduralno nakon izbora likova roditelja, sa sve imenom koje će robot umeti da izgovori (navodno snimljeno je više od hiljadu popularnih imena da bi izbor bio dobar). Kako god, nuklearni rat počne a glavni lik je 200 godina kasnije jedini preživeli iz vaulta 111.

Na Pip Boyju će moći da se igra... er... Donkey Kong  :-| :-| :-|  A uz collector's edition igre dobija se i "pravi" Pip Boy, koji će imati i svoj app za smartfounove, a najavljena je i igra Fallout Shelter za smartfounove koje je neka vrsta menadžerske simulacije koja bi nastala kombinovanjem XCOM i Sims... Ako ništa drugo vrlo lepo izgleda. Ta igra je već nabavljiva i Todd Howard insistira da nema iritirajućih f2p elemenata  :lol:

Elem Fallout će imati i elemente popularne u aktuelnim survival igrama, dakle, rekonstrukciju građevina, gajenje hrane i odbranu kućnog praga, pravljenje predmeta i oružja, ekstenzivne modifikacije. Datum izlaska je deseti Novembar. Pa vi sad vidite  :lol:  Ovde ima malo futidža i slika.

Što se tiče Dishonored, unapred smo znali da će biti najvaljen nastavak, ali nas je Bethesda ipak donekle iznenadila najavom Dishonored Definitive Edition za Xbone i PS4. Naravno, rimasteri su zaštitni znak ove generacija a ovo je igra koju iako imam i na PC-ju i na PS3, ću rado ponovo igrati na PS4, jer je odlična i sigurno će profitirati od jačeg hardvera i svog DLC-a sakupljenog na gomilu. Dakle, taj rimaster stiže na jesen, a Dishonored 2 dolazi nam u proljeće 2016. godine. Nismo videli gejmplej, ali je najavljeno da će igrač moći da se igra kao Corvo, ali i kao Emily  :-? :-? :-?  Dakle, devojčica koja je bila u centru političke intrige, puča i asasinacije iz prve igre sada je porasla (u imperatorku, ne zaboravimo) i i sama postala asasin sa natprirodnim sposobnostima. Igra se događa u gradu na obali po imenu Karnaca i iz Arkanea insistiraju da će odluke koje donesemo imati velikog uticaja na svet igre. Trejler, kako rekoh, ne sadrži scene stvarnog gejmpleja, sve je prerenderovano, ali je prelep i sugeriše kako će se neke stvari u igri odvijati. Takođe, art-direkcija i dizajn su fenomenalni:

http://youtu.be/UnsDyv-TtJg

Konačno, dobili smo priliku da vidimo futidž iz Dooma i da čujemo detalje. Naravno, ova igra me ispunjava euforijom ali i strepnjom. Ovo je prvi Doom koga id rade bez Džona Karmaka u kući i, iako on uglavnom nije imao mnogo veze sa gejmplejem, ipak je bio jedan od originalne id ekipe. Uz to, Rage je bio... poluuspešna i poludobra igra i Doom je sada ispit na kome id treba da pokaže da li razumeju šta znači uraditi retro-intonirani ali savremeni šuter koji treba da ljudima nevoljnim da igraju savremene military igre poput Battlefield i CoD pruži nepatvorenu adrenalinsku kupku... Za sada znamo da je igra pravljena da bude brza, da ima dupli skok, brzo penjanje preko objekata, da nema zaklona, da se zdravlje između ostalog obnavlja ubijanjem demona, da u id-u insistiraju da ne žele da se igrač povlači već da ide napred, da je igra prepuna završnih poteza koji su krvopljusni i ekstravagantni... Takođe, u multiplejeru je moguće igrati kao neki od demona a igra sadrži i ekstremno dubok editor za mape... Zvuči kao da novi klasik u nastajanju ali videćemo kada se pojavi... I ova igra izlazi na proljeće. Trejler je iznimno napaljujući (delom i zbog muzike):

http://youtu.be/NteAPGprDJk

Meho Krljic

Mac verovatno već zna ali evo, koga drugog interesuje, Valve obećava opsežne romene za DotA2 reborn.

mac

Ovaj overhaul je ako ja to dobro vidim orijentisan na socijalnu komponentu. To ne utiče mnogo na mene, jer moji prijatelji (svih 9) ne igraju Dotu. A i ja sam je dosta batalio, i sad igram jednom u tri nedelje, protiv botova.

Meho Krljic

:cry:

Možda... možda da probamo svi zajedno Heroes of the Storm?

Meho Krljic

Ace team (talentovana čileanska ekipa iza igara poput Zeno Clash i Abyss Odyssey) najavljuje svoj omaž monster movies estetici pedesetih godina prošlog veka: The Deadly Tower of Monsters:

http://youtu.be/ATRsZZCX_vU

Meho Krljic

Evo dužeg parčeta Doom gejmpleja sa Bethesdine konferencije. Mora se priznati da je dizajn igranja decidno old skul, da ne kažem zastareo, ovo zaista podseća na originalni Dum samo sa apsurdno ulickanom grafikom:

http://youtu.be/u7g6BfvU6A8

Meho Krljic

A Bard's Tale IV je uspeo da dosegne svoj kikstarter cilj od 1,25 milijuna američkih dinara a ima još 25 dana da dobije još para.

neomedjeni

Da, ali ne bih se kladio na neku veliku sumu na kraju. Nakon fenomenalnog starta i prave poplave priloga, novac je počeo tek da curka, da bi sada već i to curkanje prešlo u puko kapljanje. Znam da je pravilo da kickstarteri najviše "zarađuju" na početku i na kraju kampanje, ali ovde će priliv biti veoma slab u tom središnjem delu. Mislim da Fargo neće moći da računa na više od dva miliona.

Meho Krljic

Skoro sigurno si u pravu. Ali pošto inXile sad već ima potvrđeno uspešan model poslovanja i stabilne prihode, to je sasvim u redu.

Meho Krljic

Ako se ovo stvarno desi, Internet će eksplodirati  :lol:

PS4 HD Final Fantasy 7 Remake Reports Emerge Ahead of Expected E3 2015 Reveal

Sony is expected to reveal a Final Fantasy VII HD remake during its E3 2015 press conference on Monday, according to a growing number of reports emerging online.
Several outlets, such as Siliconera and a "verified" NeoGAF user, suggest that publisher Square Enix commenced production on the game in early 2015. "It will be announced this week for a 2017 release," the NeoGAF user claimed. Meanwhile, Siliconera said that the project is "being created to celebrate the 20th anniversary of Final Fantasy VII".
In December, Square Enix revealed that a port of the PC edition of FF7 would ship on PlayStation 4. The response to this from some fans was a little subdued, as many were hoping for a full HD remake.
The PC-to-PS4 port was expected to ship in spring. However, it has not been released.

neomedjeni

Eto prilike da konačno odigram jedan jRPG.  :lol:

Meho Krljic

Slušaj, priča se i o rimejku Chrono Trigger, to ti je bolji izbor  :lol: :lol:

Nego, Microsoft je zavrpio svoju konferenciju i ima tu bogami ozbiljnih stvari za prijaviti.

Na primer, Xbox One je od danas backwards kompatibilan sa Xbox 360. Dil je sličan kao Xbox 360 - Xbox kompatibilnost, diskovi ništa, daunloud sve, ali ako imate disk, on otključava daunloud. Za sada sto igara a biće ih i više. Playstation NOW sada izgleda kao zajebancija u poređenju sa ovim.

Najavljeni Halo 5, Forza 6, Fable Legends, ono što bismo očekivali, ali i to da će Fallout 4 imati podršku za PC modove  :-? :-? :-?

Najavljen i novi Rareov projekat, zapravo dva. Jedno je "Rare collection", kolekcija od 30 Rareovih igara koja izlazi u avgustu (naravno nećete tu videti DKC ili Goldeneye, ali hoćete Banjo Kazooie, recimo) ali drugo je novi Rareov IP koji je "shared world action game", dakle, nekakav MMo sa piratima pod nazivom Sea of Thieves. Lepo to deluje.

Najavljena je nova Fullbright (Gone Home) igra - Tacoma, kao i nekoliko (ekskluzivnih?) indi naslova, ali i partnerstvo sa Oculus Riftom i Valveom za potrebe VR sadržaja. Što deluje kao ozbiljno američkji front koji treba da se supriostavi Sonyjevom Morpheusu. Rispekt.

Najavljen i novi Gears of War, kao i rimejk originala.

Perin

Meho Krljic

OK, ajmo sad još vesti. Mislim, desilo se... mnogo toga...

Zaboravih sinoć da pomenem i najavu za Recore, novu igru Keiđija Inafunea koju radi sa Armature studios (bivši Retro Studios ljudi) i koja deluje kao kul akciona igra sa ženom i robockim psom. CGI trejler.

Za Halo 5 kažu da je malo izgubio od osobenog Halo mirisa a i iz ovog gejmplej videa deluje kao da će ovo malo više ići u ODST smeru.

Što se tiče Dark Souls 3, Bandai Namco u pres rilizu veli da je ovo "final episode", dakle, From izgleda ne nameravaju da posle DS3 dalje prave Dark Souls igre. Što je u redu sa kreativne strane, naravno, ali ne znam šta to znači u pogledu daljeg njihovog prisustva na Xboxu i PC-u...

U moru indi igara koje je MS najavio, Ashen se izdvaja svojim lepim vizuelnim dizajnom i atmosferom - ovo je igra koja se događa u svetu gde nema sunca a svetlost dolazi od vulkanskih erupcija...

Dean Hall, čovek iza originalnog DayZ moda je trenutno do kolena u razvoju igre Ion koja je svemirski MMO... Iz trejlera se ne vidi bogznašta, ali evo.

Evo spiska igara iz Rareove kolekcije. Kao što će starci poput mene biti srećni da vide, ovde ima i originalnih Ultimateovih igara tipa Atic Atac, Sabre Wulf, Underwurlde, Jet Pac itd. Nije da bih zbog ovoga kupio Xbox One ali da imam Xbox One, kupio bih ovu kolekciju  :lol: :lol: :lol:

Evo da se vidi i novo parče gejmpleja za Rise of the Tomb Raider.

A evo i futidža iz Rareovog Sea of Thieves - piratskog MMOa koga razvijaju za Xbone.

Gejmplej četvrtog Gears of War. Ozbiljno impresivno izgleda ovaj Unreal endžin u najnovijoj iteraciji.

A tu je i trejler za Metal Gear Solid 5 koji počinje Sioranovim citatom. Klesi  :lol:

Platinum je pokazao svoju novu igru i, na opšte razočaranje, u pitanju je još jedan najamnički posao za Activision - Transformers Devastation. Ne uspevam da skupim energiju za reagovanje.

OK, u idućem postu idemo dalje.

Meho Krljic

Što se tiče Electronic Artsa, Perin je već linkovao novi trejler za Mass Effect: Andromeda. Igra izlazi krajem 2016. godine a EA veli da je sa futidž u trejleru rađen u endžinu. Naravno, samo nije riltajm.  :lol:

Novi Need For Speed je, naravno open world, "duplo veći od onog što nudi konkurencija" i ima ludačku kastomizaciju. Mora se priznati da Frostbajt endžin izgleda suludo.

Da i EA ume da radi indie-looking igre pokazuje slatki Unravel.

Mirror's Edge Catalyst izlazi u Februaru ali iz trejlera se ne vidi bogznašta drugo... EA pomaže objašnjavaući da je igra o tome kako Faith spoznaje svoje mesto u svetu (dakle, dešava se pre prve igre), da nema nivoa i učitavanja, dakle, open world, i da nema pucnjave.

Gejmplej iz Star Wars Battlefront.

Što se tiče Ubisoftove konferencije, nema nekih specijalnih šokova.

Praviće se novi South Park RPG, nastavak Stick of Truth. Ovu igru ne pravi Obsidian već Ubisoft San Francisco i zvaće se, heh, South Park: The Fractured But Whole  :lol: :lol:

Ubi je najavio i novi IP, igru u kojj ima mnogo mačevanja i testosterona a zove se For Honor. Onlajn, multiplejer, sa određenim MOBA elementima. Navodno, mačevanje je prilično duboko. Imaće i singl plejer kampanju. Sve u svemu, kao... Chivalry?

Najavili su i nove Rainbow Six, Just Dance, Anno i Ghost Recon igre... Dakle, uobičajeni program.

Nisu najavili Shenmue 3, ali...  :lol:

Meho Krljic

Ali zato je tu Sonyjeva prezentacija i, hajde da kažemo da je Sony posle Majkrosoftovog bombardovanja (backwards compatibility, dilovi sa Oculus Riftom i Valveom po pitanju VR tehnologija, upečatljiva prezentacija Hololensa) imao mnogo toga da dokaže...

Zato su naravno odmah i krenuli nogom u jaja i počeli sa najavom The Last Guardian. Novi trejler i obećanje da igra izlazi 2016. godine za Playstation 4. Izgleda baš kao kombinacija Ico i Shadow of the Colossus... Jebote, možda je i doživim.  :lol:

Takođe naredne godine izlazi i nova Guerillina igra. Umorni posle toliko godina pravljenja Killzone, Hojlanđani su ovde posegli za postapokaliptičnim open world RPG dizajnom u kome ima... robotskih dinosaurusa. Horizon: Zero Dawn je najgluplje ime u istoriji igara ali trejler izgleda vrlo, VRLO lepo sa taman dovoljno monster hunter šmeka da me zaintrigira.

Pošto su Square-Enix i Sony sad najbolji ortaci, najavljena je i nova Hitman igra. Naravno da će biti i na drugim platformama ali imaće PS4 ekskluzivni sadržaj. Trejler nije da se padne na dupe, ali lepo videti novog Hitmena, pogotovo što je ovde mlađi a i pošto igra nema broj ni podnaslov, ovo je klasičan Square-Enix ribut... No, barem znamo da izlazi u Decembru i da će dobiti mnogo besplatnog DLC-a... Deluje kao da će u pitanju biti nekakav epizodni materijal.

Pa novi trejler za Street Fighter V. I novo pokazivanje No Man's Sky, sa naglaskom na tome koliko je veliki svemir u kome se igra događa. I dalje bez datuma izlaska... Sony se dosta oslanja na podgrevanje starih priča, reklo bi se...
Samo što sam to rekao, eto najave za Dreams, novu igru Media Molecule. Očekivano, ovo je igra u kojoj se igračeva kreativnost podstiče. Evo trejler. Evo prezentacija. Cela ideja je u tome da kreirate "snove" i delite ih sa drugim igračima. Hm, jes. Ako ništa drugo, Sony potenciraju svoju arts fartsy stranu ovim...

Pomenuti Square-Enix je, kako i juče rekoh, najavio da se zaista radi na rimejku Final Fantasy VII i ovde možemo da vidimo trejler. Naravno, ovo je igra koju internet najviše želi da vidi rimejkovanu i, hajde, dobra je to igra, ima ovo smisla. Mada je skoro nemoguće da ne izazove mnogo razočaranja kad se pojavi. Ali ionako će se pojaviti tek 2017. godine, na dvadesetogodišnjicu. Ali u međuvremenu tu je World of Final Fantasy. Ovo je igra u chibi stilu, pomenuto da će se praviti i za Vitu, i mada naziv sugeriše MMO, verovatnije je da će biti više nalik na Pokemon, sa verovatnim multiplejerom...

Dakle, ako smo tokom prezentacije već dvaput bili pozitivno šokirani - najavljeni su The Last Guardian i Final Fantasy VII Remake, dve među najželjenijim igrama ikad - Sony je mudro odlučio da ide na het trik i najavio...

Shenmue 3.

Zaista.

Ne zezam se.

Igra je, kako smo i očekivali, na Kikstarteru, traži dva milijuna dolara a već ima milijun i dvesta hiljada. Ljudi diljem interneta plaču od sreće i ovo će verovatno skupiti više para od bilo koje igre do sada na Kikstarteru, mada je jasno da se ovo radi publiciteta radi i da će tu morati da se investira MNOGO više od 2 milijuna (mislim, Shenmue je koštao oko 47 milijuna, pre 16 godina). Ali, eto, snovi kao da se ostvaruju.  :lol: :lol:

Posle ovoga, vest da će Call of Duty: Black Ops 3 imati ekskluzivan sadržaj za Playstation 4 baš i ne ostavlja nekisjajan ukus u ustima, ali koga i briga... Trejler.

Srećom, Sony je završio prezentaciju demom za Uncharted 4 i to makar izgleda sjajno.

Posle svega, mora se reći da je Sony bukvalno ostvario neke igračke snove, ali da je Majkrosoftova prezentacija dala možda više, hajde da kažem, supstancijalnih pomaka (backwards compatibility je za mene big dil). No, opet, The Last Guardian, Shenmue 3 i Final Fantasy VII rimejk? To je skoro kao da čovek sanja. Uzbudljiv E3  o kome će se dugo pričati. Podela između istoka i zapada je ovde relativno izražena: Majkrosoft u ekipi sa OR i Valveom, akcentovanje VR tehnologije (i preskakanje igara poput Remedyjevog Quantum Break jer "nema vremena")  i Hololensa sa Majnkreftom a sa druge strane Sony koji nije ni pomenuo svoju VR tehnologiju  - Morpheus - i čija je prezentacija oslonjena na potpuno ikoničke japanske naslove - The Last Guardian, FFVII i Shenmue... Iako je Sony pokazao i novu Media Molecule igru kao i izrazito zanimljiv Guerillin RPG, opet nema sumnje da su ovde veoma, veoma smišljeno išli na podcrtavanje japanske snage. Što je.... zanimljivo uzevši u obzir da Japan ne tako lagano napušta konzolne igre...

Videćemo sad na Square-Enixovoj prezentaciji koliko će se pričati o Final Fantasy XV i Deus Ex...

дејан

(не знам јел ико поставио до сад и немогуће ми је да проверим) напокон, 35 година касније можете испунити сан - учествујте у опсади хотха или га браните од империје а да све то изгледа боље него у самом филму

! No longer available

бонус клип (кад смо већ код игара које изгледају боље од филмова)
овај ФФВИИ изгледа ко блејдранер

http://youtu.be/Kznek1uNVsg?list=PLsiJPoHlPqEEu9tkonuHnSNa-b96D37Zk

едит. сад видех да је мехо већ поставио фф ал није згорег за оне који (попут мене) нису кликнули на горњи линк
...barcode never lies
FLA

дејан

ух овај фор хонор...питам се дал ће бити упропашћен...
...barcode never lies
FLA

Meho Krljic

Heh, Shenmue 3 na Kikstarteru već ima 2,6 miliona.  :lol: :lol:

Sutra ću pisati rekapitulacije Nintendovih i Square-Enixovih konferencija, sada sam suviše umoran.

ridiculus

Ha, lepo kažeš za Shenmue: pravljenje te igre je bilo najskuplje u istoriji do tog trenutka, ako me pamćenje dobro služi. Šta znači par miliona gore-dole, pogotovo danas, kada su troškovi veći? :lol:

Ah, koliko sam samo sati, dana, nedelja proveo uz prvi Shenmue na Dreamcastu... Na ovog trećeg ću obratiti posebnu pažnju.

EA je, po običaju, zamenila E3 sa festivalom kratkog filma. :lol:
Dok ima smrti, ima i nade.

Meho Krljic

Shenmue se odlično drži na kikstarteru, za 24 sata je dobio više od dva i po miliona dolara u pledževima. Rekord, naravno, mada ako je ijedna igra morala da uspostavi ovaj rekord, to je zaista bio Shenmue 3. Mislim, bez šale, ja sam bio ubeđen da se ta igra NIKADA neće dogoditi, ali eto, Sony je ozbiljno shvatio onu "for the players" krilaticu kojom se kiti poslednjih par godina.

Naravno, treba imati na umu i da su Yakuza igre u poslednjoj deceniji uzele Shenmue predložak i razvile ga u neke pametne strane tako da sad Shenmue 3 ispadne i malo staromodan. Ali opet, neka, prosto je neverovatno da su Yoshida i Sony rešili da ovako intenzivno igraju na kartu neispunjenih želja vaskolike publike. I, kako već rekoh, iako je to lepo (The Last Guardian, Final Fantasy VII PLUS Shenmue 3 tokom iste E3 prezentacije), opet je znakovito da pričamo striktno o ispunjavanju snova stari(ji)h igrača a ne o nekakvom kreativnom koraku napred. Pošto sam i ja stariji igrač, meni to prija, ali valja istaći to da Sony nije pokazao mnogo vizionarskih momenata tokom svoje prezentacije.

Nego, da idemo dalje i vidimo šta se još dešavalo.

Nintendo je odradio svoju prezentaciju-na-daljinu i to im je omogućilo ovakve ekstravagantne momente kao što je kreiranje trominutnog lutkarskog skeča kojim je predstavljena nova Star Fox igra. Star Fox je nekada bio vrlo popularna Nintendova franšiza (mada sa malo igara u njoj) i pre par godina smo dobili odličan rimejk N64 igre za 3DS. Ova nova će biti Wii U igra i Mijamoto sedi za volanom tako da... trebalo bi da to valja. Evo kako izgleda gejmplej. Kotaku ima neku vrstu privjua.

Naravno, dobili smo i najavu nove Zelda igre, ali za 3DS - pošto već znamo detalje za Wii U igru koju pravi Eiđi Aonuma. Zelda za 3DS će se zvati Tri-force Heroes i "tri" u imenu ovde nije slučajno. Pričamo o igri koja se fokusira na kooperativno igranje tri igrača (što je jedan manje nego u staroj Gameboy Advance igri The Legend of Zelda Four Swords  :lol:  ), Aonuma nadgleda razvoj a igru kreira Hirosama Šikata (bio je na čelu razvoja The Legend of Zelda A Link Between Worlds) i sve deluje jako kreativno - igrači će moći da menjaju kostime da bi imali različite sposobnosti, da se penju jedan na drugog da bi kombinovali moći.. Sve je to sjajno, ali - za ovo su vam potrebni prijatelji  :cry: :cry:  Doduše, Nintendo insistira da će postojati i propisan single-player mod za nas sa sociopatskim tendencijama. Oh, nadam se.  :(  Evo trejlera koji deluje primamljivo. Najavljena za jesen ove godine.

Najavljen je i port Hyrule Warriors za 3DS što deluje kao potpuno no-brainer, jelte. No, zanimljivije, naljavljen je novi Metroid i interesantno je da je Nintendo ovome posvetio prilično malo prostora. Metroid Prime Federation Force je, očigledno, nova igra u Metroid Prime podserijalu (dakle u onoj grani Metroid igara koja se igra iz prvog lica i pravljena je uglavnom od strane zapadnih dizajnera), međutim, ovo deluje kao igra u kojoj nećemo ni videti Samus Aran jer se radi o (pre svega) multiplayer naslovu. Takođe, igra je za 3DS - Nintendo izgleda kad prebroji koliko ima 3DS-ova a koliko Wii U-ova u divljini, shvata šta mu se više isplati  :lol:  Izlazak najavljuju za 2016. godinu a ovo je trejler.

Dobili smo i detaljčiće o novom Fire Emblem. U Japanu se igra zove Fire Emblem IF, ali na zapadu će se zvati Fire Emblem Fates - deluje kao da će imati granajuću priču koju ćete morati da odigrate nekoliko puta da vidite sve što treba. Meni je to sasvim u redu  :lol:   Ali me malo nervira što se već zna da će izaći dve različite verzije igre sa različitim sadržajem  :cry:

Videli smo i novi trejler za Wii U igru Shin Megami Tensei X Fire Emblem. Već sam više puta rekao koliko me ovo pali, pa da se ne ponavljam. Takođe, trejler umire u j-pop estetici.

Wii U je malčice zapostavljen bio ove godine, ali pored Star Foxa najavljen je i novi Animal Crossing, ali... Animal Crossing board game za Wii U... Igra se zove Animal Crossing: Amiibo Festival i ovako izgleda. Amiibo su ispali veliki uspeh za Nintendo pa ovo ne treba da iznenađuje. Takođe za Wii U najavljen je i izlazak Xenoblade Chronicles X za zapadno tržište i to za 4. Decembar u Americi. Nažalost, slušajući Ričarda Ajzenbajsa na pretposlednjoj epizodi Axe of the Blood God kako opisuje igru kao dosadnim sadržajem natrpani kvazi-MMO, malo se brinem. Evo trejler, za svaki slučaj.

Nazad na 3DS-u, najavljen je i novi Mario RPG i ovog puta to je kombinovanje Mario & Luigi i Paper Mario podserijala. Igra se zove Mario & Luigi: Paper Jam i ako je suditi po prethodnim igrama iz oba serijala, biće urnebesno dobra. Ono što nije rečeno je ko će praviti igru, tj. koji od dva studija koji su radili ova dva serijala do sada, ali ima vremena. Ja ću ovo vrlo rado igrati ko god da ga pravi. Trejler.

Najavljen je i Mario Tennis Ultra Smash što verujem nije nikoga posebno oduševilo, ali je onda i najavljeno da Super Mario Maker izlazi u Septembru kao i da level 5-ov superhit u Japanu, Yokai Watch, dolazi na zapad na jesen. Yokai Watch je mudra kombinacija Pokemon mehanike i Studio Gibli estetike i verujem da će biti popularan i ovamo. Trejler.

Sve u svemu, Nintendova prezentacija je bila... pa, pomalo skromna. Mislim, ne treba da se žalimo - 3DS ima solidan lajnap u najavi, ali Wii U u ovom trenutku deluje maltene napušteno od strane i samog Nintenda koji je imao sjajnu 2014. godinu što se tiče kvalitetnih first party naslova. Najavljeno je da će naredne godine Nintendo predstaviti svoju narednu platformu, NX, dakle, Wii U kao da (prerano?) ulazi u sumrak...

Meho Krljic

Da vidimo i šta je Square-Enix imao da pokaže. Imajući na umu da je glavna najava - rimejk Final Fantasy VII i najava World of Final Fantasy - već ispucana na Sonyjevoj prezentaciji, nismo očekivali mnogo šokantnih momenata.

Naravno, podsetili su nas na Just Cause 3 i Mad Max koje prave Šveđani iz Avalanchea, dali detalje o World of Final Fantasy, najavili zapadno izdanje za Star Ocean 5.

No, dobili smo i prvi pogled na gejmplej Deus Ex: Mankind Divided. Naravno, i ovaj trejler stavlja mnogo veći akcenat na akciju nego što je pristojno. Ali dobro, dobro, ajde, Adam je tu i sve će biti dobro.

Prvi pravi šok je došao sa najavom da će se praviti nova Nier igra. Original je bio ekstravagantan i originalan JRPG a činjenica da se nije baš mnogo prodavao poslužila je da nas pripremi za manje od dva iznenađenja. Mislim, dakle, prvo iznenađenje je da će uopšte biti nastavka - didn't see that one coming - ali drugo je da će igru praviti...

...Platinum  :-? :-? :-?

Didn't see THAT one coming. Dakle, pored najamničkog Transformersa za Activision, Platinum su dobili priliku i da urade nešto prilično originalno, iako se takođe radi o najamničkoj priči. U trejleru se ne vidi bogznašta, ali opet... Platinum je to. Samo kad pomislimo kakvo su čudo napravili sa Metal Gear Rising, naježimo se, jelte, dakle, sa Nier bi mogli da naprave novo čudo. Videti i kako se Yoko Taro obukao za najavu.   :lol:

(Inače, potvrdili su i da pomažu Nintendu sa Star Fox Zero) (Opaki najamnici)

Pošto je Hitman Go bio uspešan pre par godina, najavljen je i novi Tomb Raider naslov za smartfounove. Lara Croft Go će biti potezna igra i može da bude okej.

A čisto da bude jasno gde se igre kupuju u Japanu, najavljena je i smatrfoun igra u Kingdom Hearts serijalu. Kingdom Hearts Unchained Key za iOS, dame i gospođe.

No, hvala Alahu, videli smo i najavu za Kingdom Hearts III i sve to izgleda superprelepo.  :lol:  Ali pošto je Nomura sertifikovano lud čovek, nemamo predstavu kada će igra izaći. Mislim da nemaju ni Square Enix...

Konačno, Square-Enix su najavili i potpuno novu RPG franšizu, Project Setsuna, koju će praviti za ovu potrebu novoformirani developer, Tokyo RPG Factory. Square-Enix kao da ovim potvrđuju svcoju odanost žanru koji je od njih napravio to što jesu. Evo kako je izgledala najava, a igra se očekuje već naredne godine...

Mislim da ću PC prezentaciju sažeti kad dođem na posao, sad nešto nemam vremena  :lol:

neomedjeni

Samo cepaj. Ja bih samo pridodao ovde jednu vest vest vezanu za Obsidian. Kao što je i očekivano, najavili su na E3 ekspanziju za Pillars of Eternity koja će gordo nositi podnaslov White March.

http://youtu.be/4a05OrRrR2Q

Kao što znate, nemam zvučnu podršku na radnome mestu, pa nisam u stanju da dam neki poseban komentar trejlera, ali iz napisanog je očigledno da nas očekuju povećanje level capa, nove sposobnosti i, možda pomalo neočekivano, novi kompanjoni.

ridiculus

Quote from: Meho Krljic on 17-06-2015, 08:06:23
Mislim da ću PC prezentaciju sažeti kad dođem na posao, sad nešto nemam vremena  :lol:

Jedva da je i vredno truda. Ubedljivo najlošiji deo na ovom sajmu, barem u prezentaciji. Možda će nekog (maca?) zanimati Blizzardov dodatak za HotS, suludo maštovitog naziva The Eternal Conflict, neke druge (poput mene) Eve Valkyrie, virtualno-realna svemirska pucačina u EVE-ovom okruženju, ali tu nema ničeg što nije moglo da se obelodani bilo kada, bilo gde, i na lepši način.

Meho Krljic

Da, dobar deo PC Gamerove PC prezentacije je otišao na predstavljanje igara koje su već najavljene na drugim prezentacijama (Deus Ex, Hitman) i igara koje smo već od ranije znali (Total Warhammer). Ali najavljeno je da će PC videti port aktuelne Killer Instinct igre. Što je meni baš u redu jer je svi dosta hvale i iako sam svestan da mnogo radije igram borilačke igre na konzoli (aili Killer Instinct nije dovoljno jak naslov da me natera da kupim Xbox One) i da su stare Killer Instinct igre bile, eh, smeće, ovo bih rado poigrao. Pa, lepo, imaću prilike.

Takođe, rimejk prvog Gears of War će biti portovan na PC i zvaće se Gears of War Ultimate. Opet, lepo. PC nije dobio ni jednu Halo igru posle Halo 2 (ne računajući Spartan Assault), sa Forzom možemo da se slikamo, ali makar dobijamo novu verziju starog Gears of War... Mislim, don't get me wrong, meni je prvi GoW bio draga igra i igrao sam ga rado i na PC-ju i na Xboxu, ali opet, nije da je ovo ikome bio nekakav prioitet...

S druge strane, David Braben je najavio novu Frontier igru.  :lol: Koje NIJE Elite i nema veze s njom, nego deluje kao spiritualni naslednik Rollercoaster Tycoon i zove se Planet Coaster. Evo kako izgleda.

Najavljena je i nova ekspanzija za Guild wars 2 koju su svi već znali da očekuju, ekspanzija za ArmA 3, ali i nova igra Fulbrajtovaca (tvoraca Gone Home), koja se događa na kosmičkoj stanici i zove se Tacoma. Trejler.

U sličnom tonu je i nova Bohemijina igra, Take On Mars. Videti kako to izgleda ovde. Obećavaju se tu brojna fizička i mehanička čuda.

I u svermiskom het triku, PC prezentacija je imala i najavu za No Man's Sky. Već viđeno kod Sonyja, ali lepo da se i ovde dobije malo ekspoužra.

Eto. Ja sam danas po nekim sastancima većinu vremena ali ću gledati da ovih dana hajlajtujemo još stvari koje su zanimljive a desile su se na E3ju...

Father Jape

Spiritualnog naslednika Rollercoaste Tycoon može samo Chris Sawyer da pravi.
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Meho Krljic

Bojim se da se on trenutno pronalazi u kreiranju igara za smartfounove i da ga nećemo u skorije vreme videti na PiSiju....

Meho Krljic

Inače, jedan od hajlajta Majkrosoftove prezentacije bilo je to da će Xbox One verzija Fallout 4 moći da koristi PC modove pravljene za ovu igru. Ozbiljno je to zazvučalo, kao da redmondski džin na pravi način koristi svoju PC ekspertizu tamo gde ga azijski neprijatelji ne mogu pratiti. Naravno, u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno, pa i to da se prećuti da isto to stiže i na PS4. Dakle, i Playstation 4, koja je, kao i Xbox One samo x86 PC spakovan u crnu kutiju, će moći da tera PC modove za Playstation 4. Samo nešto kasnije jer je Bethesda ipak bliskija Majkrosoftu. Ovo je, konzolno ratovanje na stranu, sasvim prirodna i poželjna posledica korišćenja x86 atrhitekture od strane obe firme i, mada još nije objašnjeno KAKO će ijedna od ove dve konzole imati pristup PC modovima (slutim, kroz neku pažljivo kontrolisanu, možda i monetizovanu onlajn podprodavnicu na XBL i PSN mrežama, verovatno kroz samu igru), ovo bi mogla biti najava budućih akcija i za druge igre... Modovi su dugo bili jedna od glavnih prednosti PC-a u odnosu na konzole ali pošto su konzole pokupile toliko negativnih PC osobina, red je da dobiju i neke dobre  :lol:

ridiculus

Braben je bio gik još dok se Sawyer učio programiranju!!!  xfrog

Nažalost, od tada je samo devoluirao...  :cry:

Meho Krljic

E, da, da se ispravim, nije da Sony uopšte nije pomenuo svoju VR tehnologiju, Project Morpheus. Bila je minijaturna najava a i prikazana je igra koju za ovu platformu pravi Guerilla Cambridge studio, koga pamtimo po solidnom Vita hitu Killzone Mercenary. Predvidivo, igra je multiplejer deathmatch FPS sa mekovima, ali u VR varijanti ovo može da bude mnogo dobro. Zove se Rigs.

U vezanoj najavi, da pomenemo i da Rebellion (Sniper Elite, Aliens vs. Predator, Rogue Trooper...) najavljuje svoju VR FPS multiplejer igru. Za sada se to reklamira kao neka vrsta ributa prastarog Battlezone, mada vele da možda i promene ime do kraja. Ovako izgleda.

neomedjeni

Ah, najava četvrtog Fallouta je probudila iz letnjeg sna mnoge. Od fundamentalno religioznih pljuvača, do pojedinaca kojima se trojka svidela, ali ipak imaju poduži spisak žalbi za dragu Bethesdu.  :lol:

http://www.shamusyoung.com/twentysidedtale/?p=27085

Perin

...a ja zaboravih da priložim da je najavljena nova ekspanzija SW ToR MMO igre.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Perin

....iiiii CONFIRMED: Mass Effect: Andromeda coming Holiday 2016!