• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kralj Sveta - Agarta

Started by Truman, 01-07-2010, 20:12:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Kralj Sveta živi u Agarti. Agarta je podzemni svet negde na tlu centralne Azije ( ulaz se ne zna tačno ). Podzemnim prolazima povezan je sa svim kontinentima. Kralj Sveta direktno komunicira s Bogom, a upravlja i nadzemnim svetom tako što utiče na misli najznačajnijih ljudi. Kralj Sveta ima svoja dva pomoćnika i mnogo slugu koji žive pod zemljom i jednog dana će izaći ( ali pre toga sledi neka masovna svetska katastrofa ). Do sada je na površinu izlazio nekoliko puta i pravio neviđena čuda. O njemu su pisali Osendovski i Genon, kao i neki tip sa francuskim imenom. Ja čitao prva dva.

Šta mislite o ovom mitu? Navodno postoji u narodima širom sveta, ne samo kod Mongola i Hindusa. Šta on simbolički predstavlja? Ostavljate li trunku mogućnosti da tako nešto postoji? Osendovski je navodno video vrata za prolaz u taj svet ( njegov roman je valjda fikšn-fakšn tako da ne znam šta je stvarno ). Pišite, pogotovu ako znate detaljnije o ovoj temi. Nisam zapamtio Njegovo ime i pomoćnika mu, mrzi me sad da gledam po knjizi...

evo sa fejsbuka sam skinuo navodne kapije u Agartu:

THE GATES

-Kentucky Mommoth Cave, in south-central Kentucky, US.
-Mount Shasta, California, US.
-Manaus, Brazil.
-Morona-Santiago in Ecuador, discovered by Juan Moricz.
-Mato Grosso, Brazil - the city of Posid.
-Iguaçú Falls, border or Brazil and Argentina.
-Mount Epomeo, Italy.
-Himalayan Mountains, Tibet.
-Mongolia - border of Mongolia and China.
-Rama, India.
-King Solomon's Mines.
-North and South Poles.
-Rennes le chateau - YES, that's what that mystery is all about...

p.s. ovu temu sam pre nekog vremena postavio i na par drugih foruma...možda je neko i prepozna.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." A.C.

Nightflier

Američka izmišljotina.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Truman

scallop

Зато што ми знамо да Агарта има бар два излаза у Русији, како би иначе комуницирали са Богом? Има један испод Соломоновог храма и бар још један код Мартин Брода. Онај у катакомбама испод Београда је зарушен последњим бомбардовањем и управо га Мрка откопава.
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Truman

Bravo momci, na ovom forumu izgleda ni jedna tema ne može da prođe a da je neko ne popiša..

Nightflier

Zato što je krajem devetnaestog i početkom dvadesetog veka u Americi i Britaniji bio popularan - ne znam kako da ga nazovem - podžanr zanimljive geografije, valjda. Gomila kvazinaučnika je počela da piše o najrazličitijim temama i krajevima sveta gde nogom nisu kročili. Jednostavno, ljudi su nekakvu kvazifantastiku prodavali kao putopise ili ozbiljna naučna dela. U međuvremenu, za poslednjih stotinak godina, neke stvari su se primile i postale deo opšte kulture, kao na primer Atlantida, Šangri La i slično, a neke su zaboravljene. Imaš i jedan dokumentarac National Geographica koji se time bavio.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Amsterdam

Eko u Fukoovom klatnu piše o sličnim temama pa često pominje mistični grad Agartu - ali i on je fikšn-fakšn pa na tebi je da li ćeš mu verovati ili ne, ali u svakom slučaju navodi obiiilje literature na tu temu.

Plottz

PItam se kako nema one rupčage od 2,5 km na Kavkazu,ponajduljba je ,a tamo nema ulaz.
U najmanju ruku to je politički nekorektno!
subota 14

hilvud

Navodno je i Hitler verovao da postoji to mesto,pa je slao ekspedicije na Tibet..