• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ČUDNA KNJIŽARA - svakog dana novi naslov

Started by Boban, 07-10-2010, 12:22:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Berserker

Bobane, ide li neko od tvojih bliznjih za svetosavski sajam u Nisu (pocinje za par dana)? Ako moze tom prilikom da ponese Helikoniju,Dika i Tamni vilajet uzimam sigurno, ako ne kolike su cene i postarina za te tri?

dylan_dog

Ja bih rezervisao Tamni Vilajet 4 i Skrobonjin Nakot. Najviše bi mi odgovaralo da se knjige pošalju poštom a novac Vam uplatim na račun.

Boban

Ovako, sve ove knjige nisu problem, osim "Nakota" od koga postoje samo TRI PRIMERKA, originalni, neotvoreni primerci, originalne korice. sve iz 1993. godine, sve u besprekornom stanju, kojih se ne bih odrekao bez 1500 dinara po komadu. To su doslovno poslednja tri primerka na svetu u ovom izdanju i u ovakvom stanju. Bibliofilske poslastice. Razmišljam da bi aukcija na Limundu napravila od ovog naslova najskuplju savremenu domaću knjigu fantastike što uopšte nije ideja za odbacivanje.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

vope

Quote from: Boban on 18-02-2011, 10:15:59
Ovako, sve ove knjige nisu problem, osim "Nakota" od koga postoje samo TRI PRIMERKA, originalni, neotvoreni primerci, originalne korice. sve iz 1993. godine, sve u besprekornom stanju, kojih se ne bih odrekao bez 1500 dinara po komadu. To su doslovno poslednja tri primerka na svetu u ovom izdanju i u ovakvom stanju. Bibliofilske poslastice. Razmišljam da bi aukcija na Limundu napravila od ovog naslova najskuplju savremenu domaću knjigu fantastike što uopšte nije ideja za odbacivanje.

Cijena - prava sitnica. Odgovara mi ako nećete sva tri primjerka dati na aukcije.

Джон Рейнольдс

Quote from: Boban on 17-02-2011, 23:59:07
Nenadano, Čudna knjižara počinje da se popunjava; u narednih nekoliko dana u ponudi i ove stvari:

Za mene Dik, Palmer i Vilajet. A i nešto s ostatka mog spiska.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Boban

Dva Nakota već otišla.
Ima još samo jedan.
Najprodavanija knjiga ovog prepodneva.

scallop

Da ponudim i ja svoj primerak? Garantovano nisam čitao. :mrgreen:
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Alex

U kakvom su stanju knjige TRI STIGMATE PALMERA ELDRIČA (nečitane?) i koja je cena - nema na sajtu?
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

Naravno da su nečitane. Neotvorene. Cena 700 dinara. Od ponedeljka.

Berserker

sad se cusmo telefonom, ostaje samo jos da Boban objavi cene svih ovih knjiga pa da secem dupe i krpim budjelar za narednu nedelju kad i poslednja izadje iz stampe...

Boban

vidi, postigao sam dogovor sa štamparom da radimo knjigu nedeljno do avgusta, pa ćemo videti gde će nas to odvesti.

Perin

Ja bih Dika, da ostaviš po strani ili pošalješ po Neši...

Mica Milovanovic

Nadam se da mi Dika čuvaš za Šakića...
Mica

Boban

ma kad se desilo da e nešto razgrabi...

scallop

Quote from: Mica Milovanovic on 19-02-2011, 02:51:02
Nadam se da mi Dika čuvaš za Šakića...

Ovo je tako... tako... asocijativno.  xrofl xrofl xrofl
Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience. - Mark Twain.

Mica Milovanovic

E, da sam tako nešto smislio za prošlu radionicu...  :(
Mica

scallop

Zamisli kako bi to na engleskom tek zvučalo.

PTY

Quote from: Mica Milovanovic on 19-02-2011, 10:17:45
E, da sam tako nešto smislio za prošlu radionicu...  :(

Da si prošao kroz sve normalne pubertetske faze, to bi ti se garant desilo.

Mica Milovanovic

Moj bivši šef je imao izreku "zajebavati rukovodioca je isto što i jahati tigra - malo zadovoljstvo, a velika opasnost".
Mica

PTY

Pa da, to je upravo jedna od onih maksima koje su mi uvek jasno izlagale opsesivnu filozofiju tajne ljudskog uspeha, ponuđene kroz svetonazor opreznog lukavstva.  :)

JasonBezArgonauta

Bobane, ubeleži me za TV 4 i možda jedno dve tri stigmate :lol: Javiću koliko.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

JasonBezArgonauta

Quote from: Boban on 18-02-2011, 20:05:37
vidi, postigao sam dogovor sa štamparom da radimo knjigu nedeljno do avgusta, pa ćemo videti gde će nas to odvesti.

aaaaa, to su sigurno ovi što imaju salu za poker.
Čini mi se da ovaj zid izgleda drugačije. Bendžamine, da li su Sedam zapovesti iste kao što su bile ranije?

Mica Milovanovic

Bogat sam... Bogat sam... Bogat sam...
Mica

scallop

I na hipodromu se raduju.

Mme Chauchat

Pre petnaestak godina je mom poznaniku vodoinstalater tokom neke popravke oduševljeno prepričavao Nakot. Ispostavilo se da ga je čitao samo sa fotokopije. Otada je to moje vrhunsko merilo za pravu popularnost...

tomat

Quote from: Mr. Hyde on 20-02-2011, 01:56:32
Evo cene Nakota od pre mesec dana sa limunda.

http://www.limundo.com/kupovina/Knjige/Fantastika/Goran-Skrobonja-Nakot/2136580

taj user koji je kupio nakot je poznat po tome što ne štedi novac kada su knjige u pitanju. tako mi je i ostrva u mreži "oteo", mada hvala mu na tome pošto sam ih kasnije našao po mnogo razumnijoj ceni :)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Mica Milovanovic

Koliko li tek vredi moje bibliofilsko izdanje Zemlje za dobre ljude izvesnog Radmila Anđelkovića u šesnaest primeraka sa potpisima BoB-a i dotičnog,
ili Bibliofilsko izdanje Gumene duše Gorana Skrobonje u 10 primeraka, Bibliofilsko izdanje Čoveka koji je ubio Teslu u 10 primeraka, Tamni vilajet 4 u 55 primeraka?

PS: Da li je iko ikada video Tamni vilajet 4 negde u prodaji?
Mica

Melkor

Ne, ali ja sam cuo da je jedan zavrsio kod otkupljivaca knjiga posle necije smrti. Iz te kolekcije sam i ja nabavio nesto, ali do TV4 nije se moglo.
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Alex

Quote from: Melkor on 20-02-2011, 23:22:44
Ne, ali ja sam cuo da je jedan zavrsio kod otkupljivaca knjiga posle necije smrti. Iz te kolekcije sam i ja nabavio nesto, ali do TV4 nije se moglo.
Vau - Otkupljivač knjiga posle nečije smrti! xgrim Da li takva osoba zaista postoji? Ona je kao stvorena za neku gotsku horor priču.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

scallop

Quote from: Mica Milovanovic on 20-02-2011, 23:11:54
Koliko li tek vredi moje bibliofilsko izdanje Zemlje za dobre ljude izvesnog Radmila Anđelkovića u šesnaest primeraka sa potpisima BoB-a i dotičnog,

Ako ti je BoB potpisao, onda sigurno nešto vredi. Samo, ne znam zašto bi ti BoB potpisivao? Ilustracija je Reljićeva. Ma, nije ni važno ko je crtao, ako je BoB potpisao.

Mica Milovanovic

Ili ne čitaš ili si zaboravio šta si izdavao...  :(

Evo ti impresuma:

Naslov originala: OUT OF TIMES, OUT OF EARTHS

Naslovna strana i ilustracije: Dobrosav BoB Živković
(pa potpis BoB '86)

Recenzent: Miloš Orlović

Copyright c by
Radmilo Anđelković, 1986
(pa potpis)

Slog
EKSPRES POLITIKA 1986

Tiraž za prijatelje: 16

Mica

Mica Milovanovic

PS: Verovatno si izgubio ovo izdanje... :)
Mica

Boban

eto dokaza da radmilovo sećanje nije više relevantna kategorija...

Mica Milovanovic

Nisam ni sumnjao da ćeš se javiti...
Mica

scallop

Samo mi nije palo napamet da to iko osim mene ima. To je stvarno retko i raritetno. Taman posla da sam zaboravio taj ručni rad - jedan primerak (bez BoBovog potpisa, tu si bolji) među knjigama i sve BoBove originalne ilustracije na zidu. To je tek specijalno R&R.

Boban

Pa i ja imam to izdanje... Nisi ti bio tako malotiražan pisac kakvim se predstavljaš.

scallop

Eto, koliko sam te voleo! Sad ti imaš sve, a ja samo jedan primerak.

sivka

Quote from: Boban on 19-02-2011, 03:29:06
ma kad se desilo da e nešto razgrabi...

Rekoh ti jednom da sve prijavljuješ po jedan manje... jer ja hoću od svega po jedan... od svega.
Ne smetaju mi duplikati... kad je ZS u pitanju.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

filip_serbon

Quote from: Boban on 18-02-2011, 20:05:37
Jel ima neki unapred redosled? Mozemo da ubacimo i glasanje da znas sta ce se najvise traziti i koliki da bude tiraz :)
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.
Man wields the sword to die with a smile on his face, on a distant day

Boban

ma svejedno je; kako god okreneš, do septembra će biti svega...

filip_serbon

Znam da je strpljenje vrlina,ali...
"Man takes up the sword to protect the small injuries that burdened his heart, on a distant day beyond his memories.
Man wields the sword to die with a smile on his face, on a distant day

Berserker

Bobane, davno prosao onaj ponedeljak kad su trebale stigmate da izadju. Jel opet neki zastoj ili si samo skroman pa ne pricas?
Dakle, sta je odstampano trenutno od nabrojanih naslova:
Tri stigmate
Tamni vilajet 4
Helikonija zima

ps
videh malopre i ZS 17 i 18 pa je red da pitam ima li i toga na lageru? Ako ima da tvrdimo neki pazar za gore pobrojane stvari :)

Mica Milovanovic

Berserkere, delovao si mi ozbiljnije...
Mica

Berserker

A sta je delovalo neozbiljno u mom postu? Boban je rekao da ce Dik izaci iz stampe do ponedeljka 21.2. pa sam se slozio da sacekam i njega i da uzmem sve u paketu ali se od tada nije oglasavao po tom pitanju pa resih da proverim.

Boban

Dik je izašao odavno, a sutra preuzimam Helikoniju.
TV4 kasni, ali tu su sasvim bizarni razlozi u pitanju; no i to se očekuje za koji dan.
Strpljenja, bre ljudi, vi se ponašate kao da će 2012 kraj sveta.

Mo

Pa kad si u oktobru najavio knjige a uskoro ce prolece. Pomalo podseca na otvaranje autoputa  :lol:

angel011

Za Bobana je ovo super tempo, obično se čeka godinama. :evil:
We're all mad here.

Boban

mda... meni se samo jednom desilo da jedno izdanje nije zakasnilo u odnosu na prvobitnu najavu.

Problem je ovde u nečemu drugom. Tada su me uveravali da digitalna štampa može da ponudi kvalitet poveza kao prava štampa. To je davalo mogućnost da se uradi 100 naslova u 10-20 primeraka i da se doštampava po potrebi. Kao što piše na reklamama za takve mašine svuda u svetu.
Elem, urađena je jedna probna serija od šest naslova (biblioteka Čekić, celo prvo kolo) ali ispostavilo se da rezultat nije zadovoljavajuć i da se takvim metodom zapravo ništa ne može uraditi; onda sam se preorijentisao na klasičnu štampu, tj. vratio na početne pozicije. I sada radimo tako, a to je dosta sporije, ali bar su knjige prave, eto... to je ceo problem.

Boban

TV4 će kasniti još malo; zbog svih ovih događanja oko Belog Puta i svih firmi u sistemu, pa i promene statusa Everest medije, sama finalizacija Tamnih vilajeta je potpala pod promenu statusa, pa ćemo videti na kraju šta će zapravo ispasti.

Divno je gledati ljude sa kakvim pobožnim spokojem uzimaju u ruke Helikoniju Zimu.