News:

SMF - Just Installed!

Main Menu

70s commie phase strikes again

Started by zagor te nej, December 09, 2009, 02:17:51 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zagor te nej

"Prediction is very difficult, especially of the future."
Niels Bohr

vbo man

Ma kakvi 50 % ...99% bi trebalo a specijalno za one koji su uzeli novac od tax payersa...njima bi od bazichne plate dala 20% koliko da imaju za leba. :x
Stvarno bre nema vishe niko ni stida ni srama.
Kakav komunizam? Pa ovo je komunizam kad te drzava vadi iz govana a ti delish bonuse.Ko ne bi voleo ovakav kapitalizam ( mislim od ovih koji ovu pljachku obilato koriste xuss

Kao shto rekoh dole :
"Kapitalizam bez bankrotstva je kao Hrishcanstvo bez pakla"
The light at the end of the tunnel is the train.

slawen

We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

zagor te nej

Hehe.
Radis za firmu kao konj cele godine, napravis im par miliona/par desetina miliona dolara, i onda na 50% para koje inace placas u taksama platis jos 50%?
Jel' znas ko ce ozbiljan da ostane da radi pod tim uslovima? Nece niko. Nemas pojma kakav je mobility u ovom biznisu trenutno, koliko ima otvorenih poslova za ljude koji znaju sta rade. U nejboljem interesu drzave i tax payera je da recimo RBS ne postane skladiste nesposobnjakovica, jer neko treba da zaradi i plati novac koje je UK Treasury ulozio u tu banku. Good luck with that.
Wall Street samo trlja ruke posle ovih vesti. City of London im je 50% manji takmac od jutros.
Niels Bohr

slawen

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 02:39:07 PM
Hehe.
Radis za firmu kao konj cele godine, napravis im par miliona/par desetina miliona dolara, i onda na 50% para koje inace placas u taksama platis jos 50%?
Jel' znas ko ce ozbiljan da ostane da radi pod tim uslovima? Nece niko. Nemas pojma kakav je mobility u ovom biznisu trenutno, koliko ima otvorenih poslova za ljude koji znaju sta rade. U nejboljem interesu drzave i tax payera je da recimo RBS ne postane skladiste nesposobnjakovica, jer neko treba da zaradi i plati novac koje je UK Treasury ulozio u tu banku. Good luck with that.
Wall Street samo trlja ruke posle ovih vesti. City of London im je 50% manji takmac od jutros.

Потписујем.
А сад да чујемо и решење.
We take no cash unless we cash justice for you! Are you listenin' to me? I'm givin' ya pearls hеrе!

vbo man

Hehe vidim kako ste bili mashtoviti zadnjih 10-15 godina  :x
Sposobni nema shta ...kakve idiotluke je ta industrija iznedrila u ovom vremenu shta treba da pricham kad ni oni sami vishe ne mogu da nadju ljude koji znaju shta su zamuljali  :mrgreen:

zagor te nej

Na sta konkretno mislis Slawene?
Problem Britanije nije (samo) to sto im je bankarski sektor najebao, nego prevashodno to sto im je drzavna potrosnja rasla dva puta brze od ekonomije.

Niels Bohr

vbo man

Ako si radio za firmu kao konj i zaradio milione shta trazite onda od drzave da vas vadi iz fekalija...
Osim toga i u toj USA ima te dve tri velike finansiske korporacije koje drze monopol ...pa tako je jaHko...

zagor te nej

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 02:45:20 PM
Hehe vidim kako ste bili mashtoviti zadnjih 10-15 godina  :x
Sposobni nema shta ...kakve idiotluke je ta industrija iznedrila u ovom vremenu shta treba da pricham kad ni oni sami vishe ne mogu da nadju ljude koji znaju shta su zamuljali  :mrgreen:

Nema ovde neduznih, najveci deo zapadnog sveta zivi izvan svojih mogucnosti. Lakse je uperiti prst u zgradu od 150 spratova i reci, tu su krivci za sve, nego sagledati kompleksnost problema. Parole prolaze lakse, to je tako oduvek bilo.
Niels Bohr

vbo man

QuoteProblem Britanije nije (samo) to sto im je bankarski sektor najebao, nego prevashodno to sto im je drzavna potrosnja rasla dva puta brze od ekonomije.

A shta je problem USA? Ili nema problema :mrgreen:

vbo man

QuoteLakse je uperiti prst u zgradu od 150 spratova i reci, tu su krivci za sve, nego sagledati kompleksnost problema.
Naravno da nema neduznih i sva ova ujdurma nije bila moguca bez amina onih iz vrha...
Kao nisu znali...iju bash su se shokirali :cry:

zagor te nej

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 02:48:18 PM
Ako si radio za firmu kao konj i zaradio milione shta trazite onda od drzave da vas vadi iz fekalija...
Osim toga i u toj USA ima te dve tri velike finansiske korporacije koje drze monopol ...pa tako je jaHko...

Prvo, ako se meni licno obracas, moja firma je prosle godine bila profitabilna, nije uzela nicijeg dolara, fond za koji radim je ove godine do sad investorima vratio 44% na ulozen novac. Da mi neko dodje i kaze da treba da platim 50% talsu na bonmus, rascopao bi mu glavu maljem.
Drugo, nije tacno da dve ili tri forme drze bilo kakav bankarski monolop u Americi. To prosto matematicki nije istina.
Niels Bohr

zagor te nej

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 02:50:16 PM
QuoteProblem Britanije nije (samo) to sto im je bankarski sektor najebao, nego prevashodno to sto im je drzavna potrosnja rasla dva puta brze od ekonomije.

A shta je problem USA? Ili nema problema :mrgreen:

Ima, naravno. Ali je ovdasnja ekonomija, sa svim svojim problemima, i dalje zdravija od vecine zapadnih, britanske pogotovo.
Niels Bohr

slawen

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 02:46:46 PM
Problem Britanije nije (samo) to sto im je bankarski sektor najebao, nego prevashodno to sto im je drzavna potrosnja rasla dva puta brze od ekonomije.

Не, не, решење само за ово што мучи ВБО.
Дакле, како да се задовољи њена глад за правдом?

vbo man

QuotePrvo, ako se meni licno obracas, moja firma je prosle godine bila profitabilna,
Nisam se bash tebi lichno obratila ne poznajuci tvoju situaciju , ali mi je drago chuti da niste uzeli pare taxpayera :lol:
U tom sluchaju  xjap
Ovde vec godinama slusham kako ljudi koji su vodili ove velike korporacije nakon shto su ih unazadili ( u nekim sluchajevima i bankrotirali) na kraju odlaze iz firme sa bonusima od desetine miliona ( zlatni padobran).Muka mi je slushati to.Kaze takvi su im ugovori, ne bismo ih uspeli dovesti da im nismo to dali...Shta ste ih i dovodili , mislim se. Oslobodi choveka odgovornosti i eto ti sranja. Tako i sa ovim beilautsima...Zashto bi prestali da dele bonuse? Valjda shto su visoko moralni ljudi :mrgreen:
Ja sam stekla utisak da su tih nekoliko korporacija sve i vsja u USA iz ovdashnjih izveshtaja.Nemoj da mi prichash da postoje milioni malih ali i nebitnih finansiskih firmi.I to znam.No hajde mozda me uho vara...nisam na terenu...na licinom mestu :mrgreen:

zagor te nej

Quote from: slawen on December 09, 2009, 02:56:57 PM
Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 02:46:46 PM

Не, не, решење само за ово што мучи ВБО.
Дакле, како да се задовољи њена глад за правдом?

Heh, daj nesto lakse da resim, izraelsko palestinski konflikt, recimo  :lol:
Niels Bohr

vbo man

QuoteДакле, како да се задовољи њена глад за правдом?
Pa onako kako je nekad bilo u kapitalizmu...kad si bankrot onda bankrotirash...i to pravo...i idesh na dobosh...a ne delish bonuse.
Vidim u USA smislili i bankrot kad samo "malo" i kratko bankrotirash pa onda poodpushtash radnike i ista ekipa nastavlja da radi.
Ma kakav vam je to kapitalizam  xuss

iDemo

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 03:09:56 PM
QuoteДакле, како да се задовољи њена глад за правдом?
Pa onako kako je nekad bilo u kapitalizmu...kad si bankrot onda bankrotirash...i to pravo...i idesh na dobosh...a ne delish bonuse.
Vidim u USA smislili i bankrot kad samo "malo" i kratko bankrotirash pa onda poodpushtash radnike i ista ekipa nastavlja da radi.
Ma kakav vam je to kapitalizam  xuss
Sto ne pitas zagora i ekipu ko je sve i koliko puta 'bejlovan' u zadnjih 20-30 godina, bice ti lakse - garant...  :lol:

zagor te nej

Veruj mi da ne bi zelela da zivis u svetu u kom je bank run unistio globalni bankarski sistem jer drzave nisu intervencionisale i stabilizovale situaciju. Sedi pa razmisli sta bi to konrektno znacilo za tebe, tvoju porodicu, lifestyle i sve ostalo.
Niels Bohr

vbo man

I to shto kazesh Demo...opet ja u mojim iluzijama o kapitalizmu ( kako ga zamishlja mali Djokica :oops:) )

vbo man

Ma nije bitno shta bih ja lichno volela Zagore...treba da postoje rules...pravila igre ...ako ne postoje ( kao shto je u zadnje vreme vidljivo) onda ce nas sve odneti vrag.Pa i mene i moju porodicu...

iDemo

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 03:12:55 PMVeruj mi da ne bi zelela da zivis u svetu u kom je bank run unistio globalni bankarski sistem jer drzave nisu intervencionisale i stabilizovale situaciju.
;D Trziste radi i to je ono sto se broji...

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 03:12:55 PMSedi pa razmisli sta bi to konrektno znacilo za tebe, tvoju porodicu, lifestyle i sve ostalo.
Jel' short-term ili long-term??

Nego, kad sam kod toga jel' si citao 'Bombardiers' od Po Bronson-a? Isto pitanje i za Hatemagu.
Haos je... Mis'im knjiga.  

iDemo

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 03:16:48 PM
Ma nije bitno shta bih ja lichno volela Zagore...treba da postoje rules...pravila igre ...ako ne postoje ( kao shto je u zadnje vreme vidljivo) onda ce nas sve odneti vrag.Pa i mene i moju porodicu...
Pravila igre naravno postoje i, naravno, menjaju se prema potrebama. Pa necemo se valjda drzati (starih) pravila k'o pijan plota...  xrofl

vbo man

QuoteVeruj mi da ne bi zelela da zivis u svetu u kom je bank run unistio globalni bankarski sistem jer drzave nisu intervencionisale i stabilizovale situaciju.
Pa jeste ja i ochekujem ( naivno) da drzava intervenishe a ne da baca pare taxpayera kako ti ono reche chini mi se "iz helikoptera".Kad su pitali onu muchenicu shto je glavni neki "inspektor" za finansije pri administraciji u USA :"Gde su pare" ( misli se na trilione dolara "iz helikoptera" ona muchenica kaze " Ja ne znam">Kad su je pitali kako moze da ne zna a na tom je polozaju ona reche neshto u stilu " Ja sam pitala ali niko nece da mi odgovori...probajte vi da pitate ( obraca se novinaru".Opshte rasulo...i ti to zovesh intervencija xuss.

zagor te nej

Quote from: iDemo on December 09, 2009, 03:18:44 PM
Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 03:12:55 PMVeruj mi da ne bi zelela da zivis u svetu u kom je bank run unistio globalni bankarski sistem jer drzave nisu intervencionisale i stabilizovale situaciju.
;D Trziste radi i to je ono sto se broji...

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 03:12:55 PMSedi pa razmisli sta bi to konrektno znacilo za tebe, tvoju porodicu, lifestyle i sve ostalo.
Jel' short-term ili long-term??

Nego, kad sam kod toga jel' si citao 'Bombardiers' od Po Bronson-a? Isto pitanje i za Hatemagu.
Haos je... Mis'im knjiga. 

Jesam, naravno.
Long term. Bez funkcionisuceg bankarskog sistema fiat novac gubi upotrebnu vrednost. Ako mislis da je prihvatljivo da se zarad isterivanja principa vratimo u barter ekonomiju, vidi, to je legitimno misljenje, ali ja se jednostavno ne slazem.
Niels Bohr

iDemo

Quote from: zagor te nejJesam, naravno.
xjap

zagor te nej

Quote from: vbo man on December 09, 2009, 03:28:59 PM
QuoteVeruj mi da ne bi zelela da zivis u svetu u kom je bank run unistio globalni bankarski sistem jer drzave nisu intervencionisale i stabilizovale situaciju.
Pa jeste ja i ochekujem ( naivno) da drzava intervenishe a ne da baca pare taxpayera kako ti ono reche chini mi se "iz helikoptera".Kad su pitali onu muchenicu shto je glavni neki "inspektor" za finansije pri administraciji u USA :"Gde su pare" ( misli se na trilione dolara "iz helikoptera" ona muchenica kaze " Ja ne znam">Kad su je pitali kako moze da ne zna a na tom je polozaju ona reche neshto u stilu " Ja sam pitala ali niko nece da mi odgovori...probajte vi da pitate ( obraca se novinaru".Opshte rasulo...i ti to zovesh intervencija xuss.

Izvini, ali pricas kojesta.
Tacno se zna ko je dobio koliko novca, veliki deo programa  je isplacen nazad treasuriju, investicija je bila planirana na nivou $700B, zbilja je $200B manje od toga, program je za sad cak profitabilan, cemu se niko nije nadao. Na AIG ce se izgubiti deo investicije, ali je sustina programa ispunjena - finansijski sistem je stabilizovan, tokovi novac su vraceni u normalu, nema panike na money marketu, ova godine je rekordna u svetu po kolicini refinansiranih korporativnih zajmova i obveznica. Americki TARP je apsolutni uspeh. To je prosta cinjenica.
Niels Bohr

zagor te nej

Quote from: iDemo on December 09, 2009, 03:37:23 PM
Quote from: zagor te nejJesam, naravno.
xjap

Hehe, setim se svaki put kad prodjem pored SF FEd building-a :)
Niels Bohr

zagor te nej

Hah, a pazi ovo: sad sad pricao sa ortakom koji je trader za JP Morgan u Londonu, americki drzavljanin; opak lik, razbio se od posla ove godine. Iako je stranac, iako ne radi za banku koja je dobila novac od britanske vlade, 50% tax mu ne gine. Bas principijelno.
Niels Bohr

Ivan_D

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 02:53:41 PM
Quote from: vbo man on December 09, 2009, 02:48:18 PM

Prvo, ako se meni licno obracas, moja firma je prosle godine bila profitabilna, nije uzela nicijeg dolara, fond za koji radim je ove godine do sad investorima vratio 44% na ulozen novac. Da mi neko dodje i kaze da treba da platim 50% talsu na bonmus, rascopao bi mu glavu maljem.
Drugo, nije tacno da dve ili tri forme drze bilo kakav bankarski monolop u Americi. To prosto matematicki nije istina.

Haha, sjajno kako za mnoge biti profitabilan u odredjenom vremenskom periodu znaci isto sto i 'imati srece'. Koliko ste prosecno vracali investorima za prosecnih 20 godina i koliko je prosecno ta brojka bila iznad/ispod the market.

I sta ako jedne godine investori izgube novac sa vama? Ok, nema bonusa, ali da li ima daljih penalty? I don't think so. Znaci ulazes novac investora 10 godina, 5 godina imas srece i dobijes ogroman bonus, 5 godina nemas srece i nikom nista. Investor bude na nuli, ako ima srece, a banker zaradi ogromne svote za svoj rad i krajnje sumnjive kvalifikacije i jos sumnjiviju kolicinu znanja o celoj stvari.

If you dine with the devil bring a long spoon.

neprijateljska emigracija

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 03:40:28 PM
Quote from: vbo man on December 09, 2009, 03:28:59 PM

Izvini, ali pricas kojesta.
Tacno se zna ko je dobio koliko novca, veliki deo programa  je isplacen nazad treasuriju, investicija je bila planirana na nivou $700B, zbilja je $200B manje od toga, program je za sad cak profitabilan, cemu se niko nije nadao. Na AIG ce se izgubiti deo investicije, ali je sustina programa ispunjena - finansijski sistem je stabilizovan, tokovi novac su vraceni u normalu, nema panike na money marketu, ova godine je rekordna u svetu po kolicini refinansiranih korporativnih zajmova i obveznica. Americki TARP je apsolutni uspeh. To je prosta cinjenica.

VBO je u pravu, kad budem imao vremena postiracu YouTube link sa svjedocenja u kongresu, iako sam TARP tad nije bio razmatran. Osim toga, jos uvijek se ne zna kojim bankama je sve to isplaceno i zato je predlozen zakon po kom bi se uradio audit FED-a i otkrilo kome i kad su pare isplacivane i mimo tog programa.

TARP je velikim dijelom sharada i mazanje ociju, kao i onaj tzv. "bank stress test". FED je mimo svog mandata i mimo TARP-a preuzeo ~$1.5T MBS, i uprkos tome vecina banaka je i dalje nelikvidna.

E sad, da li bi  se run-on the bank desio, kako bi se mogao sprijeciti, to su vec hipoteticke stvari.

Ali ono sto jeste sigurno, to je cinjenica da su ovim interesi bankara, njihov equity i pozicije ocuvane nasim parama.

sweetness, sweetness I was only joking
when I said by rights you should be bludgeoned in your bed

zagor te nej

low double digits return average since the foundation (15 godina).
Investiranje, ako sve u zivotu, ima veze sa srecom, naravno, ali se ne bazira na tome. Da je tako, ne bi se u skoli jebavao sa free cash flows analizama i slicnim zanimacijama, svo neophodno znanje bi se sticalo za black jack stolom u Vegasu.
Niels Bohr

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 02:39:07 PM
Hehe.

Pa ne moraju ostati, evo mogu recimo u Citi da predju. Ili BOA. Ili HSBC.

zagor te nej

Quote from: neprijateljska emigracija on December 09, 2009, 04:21:18 PM

E sad, da li bi  se run-on the bank desio, kako bi se mogao sprijeciti, to su vec hipoteticke stvari.

Ali ono sto jeste sigurno, to je cinjenica da su ovim interesi bankara, njihov equity i pozicije ocuvane nasim parama.

Hipoteticke?
Samo kad se setim dana kad je Lehman pukao.
Koje crno hipoteticke, jebote.
Niels Bohr

slawen

Причамо о седамдесетима?
Ахахахахаха!
Ови људи не да ми више нису одвратни, не да су ми постали симпатични, већ бих им послао веш-лонац куване ракије!

Погледај мајсторе (кликабл)

slawen

Stanisavljević naglašava da je od juna bilo ukupno devet blokada pruge u Lapovu...

Quote from: zagor te nej on December 09, 2009, 04:27:46 PM
Quote from: neprijateljska emigracija on December 09, 2009, 04:21:18 PM

Hipoteticke?
Samo kad se setim dana kad je Lehman pukao.
Koje crno hipoteticke, jebote.

Ne znam, svaki put kad mi neko pod prijetnjom katastrofe otme $2T i onda u tajnosti razdijeli, ja pocnem da trazim kalash po podrumu.

Mozda je problem u meni? :)

Jesam rekao da imam ugljen u podrumu?

Tromotorac

Quote from: neprijateljska emigracija on December 09, 2009, 05:15:06 PM
Jesam rekao da imam ugljen u podrumu?

Sad ce Carbon-Credit jedinica da izvrsi desant na tvoj tavan...
The bums will always loose.

Hate mail

Drustvo, meni dolazi drugar William Jefferson Clinton opet ovde, pa ne mogu duze da se zadrzavam.

Zagore, sta vas jebe Treasury sad oko onog lika sto je najuren?
"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

zagor te nej

Ne jebe, due dilligence...
A ispao je magare, neopojano.
$45m/year sort of a dude.
Vain.
Niels Bohr

alan ford

Za JP Morgan sam cuo, verujem da su to svi radili, kako su se zapravo TARP pare prelile u new mortgages sa lepim kamatama. Sad bitno je imati funkcionalni finansijski sistem ali nisam odusevljen idejom da se moje pare daju bankama da ne potonu koje ih onda obrnu i izdaju kroz kredite.

zagor te nej

Hm, problem je upravo obrnut - nedovoljno novca ide u ista sem super likvidne, super sigurne instrumente - US treasuries, super senior corporate loans i slicno. Hipotekarno pozjamljivanje je problem za obale jer Fannie i Freddie ne kupuju velike zajmove, a sekuritizacija gotovo da ne postoji. Banke su generalno zesce risk averse, sto je u recesiji apsolutno razumljiva stvar...
Niels Bohr

Pijanista

"Drugovi, ne radi se ovde o ciklicnoj vec strukturnoj krizi kapitalizma"
Plodno tlo za napredne, levicarske ideje. "Dolazi novi svet, lepsi, pravedniji, bopatiji".
Uh, poceo sam pre par dana da citam "Sok Dokrtina" od Naomi Klein. Hteo sam da odustanem posle 15 strana, nekako izdrzav do 50-te i mislim da cu definitivno da prekinem. Jebote, to treba najuriti u Manitobu da cuva ovce.

zagor te nej

Neopojano djubre od knjige. Salonska komunjara iz Kenjade.
Niels Bohr

Pijanista

Ma znam, nego sam hteo eto "da cujem drugu stranu". Jebiga, dirala je u Fridmana a to nikom ne oprastam :mrgreen:
Salu na stranu, nije mi jasno kako se toliki narod primio na tako nesto.

P.S. Kanada, ne Kenjada.

zagor te nej

Ti si u Kanadi, ona je u kenjadi   :)
Niels Bohr

alan ford

Quote from: Pijanista on December 09, 2009, 06:47:34 PM
Salu na stranu, nije mi jasno kako se toliki narod primio na tako nesto.

narod kao narod, voli da polemise a ne razume. za sve su krive korporacije, novi svetski poredak, zla imperija nema tu trunke tvoje krivice.

Inace Pijanista je pomenuo Lenona i "imagine" te kako je doticni bio bogatas. Isto vazi i za Naomi, zalaze se za nekakvu socijalnu pravdu trte-mrte, anti kapitalizam a zivi ko bubreg u loju, glavna je po raznim skupovima i za to dobija lepe dohotke koje bi mogla malo da podeli gladnom narodu promene radi...

Hate mail

"You! Yes, you! Stand still, laddie!"

Quote from: Tromotorac on December 09, 2009, 06:01:16 PM

Sad ce Carbon-Credit jedinica da izvrsi desant na tvoj tavan...

Carbon-Credit jedinica, odred Acorn...  xfrog
A tek kad vide drva u bek jardi. Tad sam najebo po dva osnova:carbon-pollutant + je protivu tree-huggers.